Ronai and Ronai
AMERIKAI

A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet 2012. szeptember 26. szerda 20:13 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet
Budapest – Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szeptember 5-én aziránt érdeklődött írásban a miniszterelnöknél, vajon az azeri baltás gyilkos kiengedésével a kormány nem valamelyik, a Fidesz vagy Orbán Viktor szívének kedves hazai nagyvállalkozó zsíros azerbajdzsáni üzlete előtt egyengette-e az utat. Nyolc kérdést tett föl a miniszterelnöknek:
.
1. Sajtóhírek szerint az egyik Bakuban tárgyaló magyar delegációban 17 magyar cég képviselői vettek részt. Melyek voltak ezek a cégek?
2. Részt vett-e a tárgyalódelegációban a Simicska Lajoshoz köthető cégek bármelyike, különös tekintettel a Közgépre?
3. A magyar kormány miért Azerbajdzsánban kívánja felállítani az első új kereskedőházat? Mennyi pénzébe kerül a magyar adófizetőknek a bakui kereskedőház felállítása?
4. A felállítandó kereskedőháznak melyek lesznek a konkrét feladatai?
5. Csutora Zsolt, bakui magyar nagykövet a sajtóban csak a Fidesz budapesti pártpénztárnokaként emlegetett Csutora László testvére, Csutora László pedig az Ön miniszterelnökségi államtitkárának, a Simicska-féle Mahir cég korábbi vezetőjének, Győri Tibornak a sógora. A bakui magyar nagykövet családi kapcsolatai jelentik-e azt, hogy kiemelt figyelmet kell szentelnie a Fidesz-közeli cégek azeri segítésére?
6. Felhasználja-e Győri Tibor családi kapcsolatait és politikai befolyását bármely Simicska Lajoshoz köthető cég azerbajdzsáni megjelenéséhez?
7. Tett-e indítványt a magyar kormány bármely szerve azeri partnerének arra, hogy mely magyar cégekkel javasolja a kapcsolatot felvenni? Ha igen, akkor e cégek között van-e Simicska Lajoshoz köthető vállalkozás, különös tekintettel a Közgépre?
8. Segíti-e a magyar kormány bármely szerve a Közgép azerbajdzsáni megjelenését? Ha igen, mely módon teszi ezt?
.
„A válaszlevelet a miniszterelnök nevében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes írta alá”, írja közleményében Molnár Csaba. „Nem mondhatjuk, hogy Navracsics Tibor válaszolt, a válaszlevél ugyanis megemlítette a keleti nyitás fontosságát, de nem adott választ a fenti kérdések egyikére sem. A miniszterelnök nevében válaszoló Navracsics tehát megszegte az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98. § (I) bekezdésében rögzített válaszadási kötelezettségét.”
.
„A magát az Orbán-rendszer ellenzékének tekintő Demokratikus Koalíció nem is reméli, hogy a kormánynak egyáltalán szándékában állna eleget tenni a törvényben foglalt kötelességének, ezért a kérdéseket nem ismétli meg és nem fordul panasszal a házelnökhöz sem. Ehelyett a DK az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglalt jogával élve közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz, a fenti nyolc közül csupán az első kettőre várva választ. Az információ megtagadása esetén viszont bírósághoz fordul, így kényszerítve ki a közérdekű adat kiadását” – fejeződik be a közlemény.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 34 szavazatból)
A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet, 5.0 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Nekik nem kell semmire sem magyarázatot adni???Nézzétek meg a görögöket meg a spanyolokat ott legalább kimennek az utcára a megszorítások ellen.Ott össze tudnak fogni , minálunk meg nem .Hallgatjuk és látjuk hétről hétre az értelmetlen magyarázatokat minden mennyiségben,most éppen megint a szocik a hibásak mert 2008-ban felvették amit ezek évek óta nem tudnak,ráadásul még az se biztos fel kellet e volna venni ha nem rontják el az egész gazdaságpolitikát ezzel a tudomisén miafene francal.Ezek kormányszintre emelték a pofába hazudást ,és a mellébeszélés ,a bírkák meg csak bégetnek meg bólogatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  2. Tovább kell lépni, mert ez az ügy az ország erkölcsi színvonalát nyomja sárba.
    Molnár Csaba helyesen lépett! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  3. Leslie G. Charteris

    Szerintem nagyobb figyelmet kapna az ügy, ha Molnár Csaba cigánykereket hányna a Parlament előtt.Mintha számítana, hogy mikor milyen törvényt hágtak át Orbánék.Senkinek semmi köze hozzá.Az ügy további menete az, hogy az ügy bíróságra kerül- mert itt független bíróságok vannak, Ondó Tünde áthelyezi az ügyet mondjuk Kecskemétre- az már bevált- és 2016-ban bűncselekmény hiányában megszüntetik az eljárást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Ö meltosaga nem valaszolhat a pornep altal feltett kedesekre, különben is kezelöorvosa eltiltotta, mimden izgalomtol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  5. Azt nem értem, hogy mért nincs egy tökös újságíró, aki ennek a sok szemétségnek mind utánajárna? Lám, a Smicit is így lehetett méltó helyére segíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Szerintem erre csak egy megoldásvan: orbáncot, mint a góc központját el kell pusztítani! Legyen előttünk targoviste, 1989.12.25!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Törvényséftés törvénysértés hátán. Törvénysértő volt a garancia és biztosíték nélküli azeri gyilkos kiadatás. Törvénysértő a válasz megtagadása a feltett kérdésekre.
    Oszlassák fel a parlamentet. Ha a kormány szarik a saját törvényeire milyen jogon alkot törvényt – amit aztán nem tart be. Mi értelme van az irattárnak dolgozni?
    És a többi törvényi kötelezett ? BTK? PTK stb. Más is büntetlenül megszeheti a törvényeket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Báthory Ödönke
    2012. szeptember 27. csütörtök
    07:25

    Ödönke, az oknyomozó újságírás tökéletes példája Ferenczi Krisztina munkája Orbán szőlőbirtokairól a “Szüret”. Megjelent, okozott némi felháborodást – helyenként nagyobbat – és mi történt ? Semmi …………
    Folyamatosan olvashatunk a felcsúti birtokszerzésről, arról, hogy lassan az egész ország Fidesz-közeli kezekben van, mi történik ? Ugyancsak semmi ……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. bmk.nagyon jó ez az atlatszo.hu-s összefoglalás.Ebből is látszik, hogy milyen jól szervezett rendszer áll Orbán háta mögött. Ezt csak hasonlóan jól felépitett háttérrel lehetne legyőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Orbán szarik a törvényekre az európai és a hazaira egyaránt.Nem is értem miért erőszakoskodnak őt nem lehet a törvény erejével legyőzni csak olyan aljas módszerekkel amilyeneket ő használ.Várom azt az okos embert aki kitalálja,hogy lehet megszabadulni végre tőle.Úgy hazavágta kis hazánkat 20 év nem lesz a rendbehozatalára.Itt nem fognak össze mert hülye birkák.Ha valaki tud menekülő utat kifelé a hazámból akkor szívesen veszem.Gyűlölök itt élni mert már nem lehet!
    Egy gondom van elmúltam 20 éves és félek nem kellek már sehol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. Tehát akkor most ismét várható egy alaptörvénycicomázás, mely szerint Orbán Viktornak nem kötelessége válaszra méltatnia a közt, semmilyen érdekek kapcsán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Irén* +++++++++++++++++++++++++++++++
    Demokratikus leváltással nem, amint látjuk amortizálással sem, mert nem tud akkora disznóságot elkövetni, hogy a hívők ne magasztalják bármit is tesz!
    Be vagyunk kerítve, de rendesen!!!!!!!!!!!
    Ettől olyan az ellenzék, amilyen, mert ők sem látják, a hogyant, a hogyan nemet tudják ők is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Zorka
    Tökéletesen igazad van. Semmi nem történik. A Véleményvezéren olvastam az alábbi szöveget.

    “Egy miniszteri javaslat szerint szinte csak a Századvég végezne tanácsadói, döntés- és jogszabály-előkészítői munkákat az összes tárcánál. Ám dolgozhat ott akármennyire is remek csapat, ők sem érthetnek egyformán mindenhez. ”

    Dödögnek egy kicsit rajta, akkor sem a lényegen és minden megy tovább a maga(a maffia) útján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. bmk

    Köszi a linket. Meggyőztél arról, hogy ezek foggal-körömmel fognak ragaszkodni a hatalomhoz. Az is hülye, aki választást akar nyerni 2014-ben, ha csak nem 2/3-dal(álom). Arról is meggyőztél, hogy a Jobbik a FIDESZ elterelő egysége. Addig is, amíg a zemberek zsidóznak és cigányoznak nem azzal foglalkoznak, hogy ők az ország jövedelmének háromnegyedét lenyúlják. Egy megoldás van csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Ennek a rendszernek a háttér alvilágának a felszámolásához és a pénzek visszaszerzéséhez nagyon kemény titkosszolgálati eszközök kellenek majd. Nem úszhatja meg egyik sem. Ebbe beleértem a Puch garnitúrát is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Kösz a linket bmk!!!

    No comment,mert kitiltanak innen is,mint a hazai Népszavától!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Egyyetértek Irénnel, hogy Orbánnal szemben értelmetlen törvényre hivatkozni, még a saját törvényére is.
    Csak az erőből ért.
    Ha lenne ellenzéki összefogás és kimenne tüntetni mondjuk tízezer ember, és nem egyszer, hanem minden fontos ügyben, na abból értene.
    Továbbá — ha meglesz hozzá az erő — Orbánt nem lehet és nem is szabad csak úgy simán leváltani. Tényleges rendszerváltás kell hozzá, hogy túl lehessen élni. Ennek pedig része kell hogy legyen kivétel nélkül minden intézkedésének hatálytalanítása, az összes politikai haszonélvező anyagi és erkölcsi felelősségrevonása, a világon bárhol lévő számláik zárolása és kártalanításra való felhasználása, és gyakorlatilag az ország szinte nulláról való újjáépítése.
    Ez nem egygenerációs feladat, úgyhogy jó eséllyel nem ez fog történni. Akkor viszont továbbra is ilyen kb. 20-éves ciklusokban fogunk élni: 10 év szo-szo demokrácia, 10 vagy több év diktatúra.
    Amíg végre egyszer meg nem tanuljuk, mi a legfontosabb értékünk, és meg nem tanuljuk megvédeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Mit vagytok annyira felháborodva? Már megszokhattátok volna, hogy a csutinak mindent szabad. Ő egy rendkívüli ember. A hasadt tudatúak mind rendkívüliek. Az egyiket elmegyógyintézetbe zárják, a másikat pedig miniszterelnökké választják, mert egyeseknek kimondottan előnyösek az unortodox elméletei. A hasadtagyú szellemileg lepusztult ember figyelmére méltóak, akik őt zseninek ismerik el, ezért érdemükön felül jutalmazza őket. Gátlásai elvei nincsenek. Memóriája szelektív. Hajlamos arra, hogy egyik napról a másikra elfelejtse gondolatait és cselekedeteit. Gyanakvó és üldözési mániája gyakran erőt vesz rajta, ezért folytonos küzdelemre van szüksége, mert aki ellentmond neki az az ellensége, akit kiméletlenül el kell taposni. A nemzet többsége megbízta őt egy feladattal, és ő minden eszköz felhasznál a küldetése teljesítésére. Ő a jövő záloga. Helyes lenne, ha ellenkezés nélkül kézcsókra járulnátok hozzá ti félázsiai vadbarmok, akik csak az erő nyelvén értetek. PUNKTUM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Sokszor és sok helyen leírtam már, mégis:

    1. Orbán rendszerét (és nem a személyét, ez nagyon fontos különbség) jelenleg már nem lehet demokratikus úton (választáson) leváltani, és ez a jövőben sem lesz lehetséges, sőt, egyre inkább lehetetlenné válik. Ennek belátásához elegendő tanulmányozni az összes, a választásokkal összefüggő, eddig meghozott és tervezett intézkedést.
    2. Az ellenzéki erők megosztottsága nem véletlen. Túl azon, hogy a demokratikus pártok és mozgalmak vezetőinek döntő többsége – személyes ambíciói okán – nem érdekelt az összefogásban, meggyőződésem, hogy valamennyi pártban és mozgalomban ott vannak a Fidesz beépített ügynökei, akik egyrészt “jelentenek” Kubatovnak, másrészt mindent megtesznek, hogy az adott párton vagy mozgalmon belül az összefogást ellenző erők kerekedjenek felül…
    3. Orbánék a szélsőjobbos szavazókat nem akarják (nem is tudnák) megnyerni a Fidesz számára. Ennek ugyanis csak kétfordulós rendszerben lenne jelentősége. Meggyőződésem, hogy a Fidesz 2014-től hárompárti (Fidesz/KDNP, MSZP, Jobbik) parlamentben gondolkodik, kényelmes (de nem 2/3-os) fideszes többséggel, ami kb. 120-40-30 körüli mandátumeloszlást jelenthet, valamint két olyan ellenzéki pártot, amely szinte semmiben nem ért egyet. Ráadásul, a 2/3 hiányában minden alaptörvény-, illetve sarkalatos törvénymódosításhoz ellenzéki támogatás kellene, ami kiváló hivatkozási alap lehet arra vonatkozóan, miért is nem tudják a jelen ciklusban “betonba öntött struktúrát megváltoztatni.
    3. A fokozódó és szélesedő elszegényedés, a szociális és egészségügyi ellátórendszer beszűkülése és a gazdaság működésének (?) várható súlyos zavarai (infláció, áruhiány, infrastruktúra “lerohadása”, stb.) okozta tömeges elégedetlenség féken tartása és megtörése óhatatlanul előidézője lesz egyfajta szükségállapot bevezetésének, amelynek alapján az állam erőszakkal való fenyegetéssel, később pedig burkolt és/vagy nyílt erőszak alkalmazásával igyekszik fenntartani a rezsim hatalmát.
    4. Magyarország nemzetközi elszigeteltsége folyamatosan fokozódik, majd eléri azt a kritikus szintet, amelynek következtében az államcsőd elkerülhetetlenné válik.
    5. Ebben a helyzetben szinte bizonyosan bekövetkezik a rendszer alulról induló, erőszakos megdöntése (lehet ezt akár forradalomnak is nevezni, mert az is…).
    6. Az Orbán-rezsim bukását követően hosszú és keserves időszak következik: a romhalmazt el kell majd takarítani és újjá kell építeni az országot. Ez el fog tartani egy ideig, még akkor is, ha az új rendszer vélhetően jelentős külső támogatást fog ehhez kapni. Bárkik is legyenek, akik ezt a feladatot véghezviszik, nem ígérhetnek majd mást a népnek, mint (Churchill nyomán) “vért, verejtéket és könnyeket”…
    7. Mégis: a demokratikus állam és a gazdaság újjáépítésénél lényegesen nehezebb feladat feladat lesz “tiszta vizet önteni a fejekbe”…

    Embertelenül nehéz, sok kínnal járó évek (évtizedek?) elé nézünk. De sikerülni fog! És unokáink talán már egy egészen más országban fognak élni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Tavasz előtt le kell őket váltani,mert ha ráteszik a kezüket a jegybanki deviza tartalékra,vége mindannyiunknak! Ha az ellenzéki pártok nem kötnek szövetséget a 24-ik órában – márpedig abban vagyunk – akkor 56 kutyafüle volt ahhoz képest,ami itt történni fog,és akkor a mai ellenzék,már nem moshatja le magáról,hogy cinkosa volt a jelenlegi hatalomnak! Semmivel sem különb az az erőtlen erő,amely nem képes felmérni saját történelmi szerepét attól,amelyik vérbe kergeti az embereket,összefogó erő híján! Természeti törvényszerűség az,hogy az erő vonz erőt! Addig,ameddig az emberek nem érzik az összefogó erőt – ellenzéki összefogás – addig nem fogják jelenlétükkel megtámogatni az apró csoportokban szétaprózódó demonstrációkat,és azért nem,mert az emberek nem akarják,hogy apránként halássza le őket az elhárítás! Amennyiben az nem érthető a mai ellenzéki pártoknak és civil mozgalmaknak,akkor minden amit cselekednek,csak magamutogatás,és nem töltik be azt a szerepet,amelyet szánt nekik a történelem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Ha már nincs kenyér, legalább egy kis cirkuszt kell csinálni
    HAGY CSÁMCSOGJON
    10 MILLIÓ – NEGYEDE ÉHEZŐ – MAGYAR A SAJÁT GONDJUK HELYETT,
    1 AZERBAJDZSÁNI “VITÉZ” “HŐSTETTE” KÖVETKEZMÉNYEIN.
    .
    NINCS JOBB DOLGOTOK? 10 000 000/1 = 10 000 000. VAGY NEM?
    AZ 1 “VITÉZ” TALÁN OTTHON NEM LESZ “HŐS”?
    VAGY VIKTORNAK NEM PÁRTTITKÁR/BÁNYATULAJDONOS VÁLLALKOZÓ
    GYŐZŐ MARAD AZ APJA A FŐHERCEGI BIRTOK TULAJDONOSAKÉNT?
    .
    NÉHÁNY HÉT MÚLVA KI EMLÉKSZIK ERRE, DE MARAD A 10 000 000 !
    .
    (természetesen az 1 bűnösért és a hanyag tettestársainak is felelniök kell!
    dehát ettől mi változhat? javul a gazdaság teljesitménye?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Most kéne a Führernek Bakuba utaznia és a Baltással egy szállodába elszállásolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gulyásdiplomácia: Miért kellene Orbánnak lemondania? 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

A magyarok az azeri kormányt hibáztatják 2012. szeptember 14. péntek | AN

Korrupció árnyéka vetül Orbánra 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos