Ronai and Ronai
AMERIKAI

A HVG és az alvilági újságírás 2012. szeptember 5. szerda 4:25 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A HVG és az alvilági újságírás

Budapest – A HVG (hvg.hu) a tegnapi napon ““Beteg-e Orbán” című írásával kapcsolatban. A méltán tekintélyes HVG-nek az egykori Hírszerzőtől átvett munkatársai hosszabb ideje személyes bosszúhadjáratot folytatnak és gyűlöletük eszközeként használják a HVG-t, amelynek során az újságírás és az emberi tisztesség legalapvetőbb normáit sem tartják be.

A HVG (hvg.hu) szerkesztői egy ismeretlen felhasználó Facebook-bejegyzését közlik cikk formájában, és “Szűcs Teri” indulatos kirohanásai mögé bújva terjesztik az Amerikai Népszaváról azt a véleményüket, hogy az egy “primitív szennylap”.

Ez az eljárás az újságírás minden írott és íratlan szabályát, etikai normáját sérti. Komoly mértékadó lapok, amilyen egykor a HVG volt, nem közölnek gyalázkodó fórumbejegyzéseket a fő oldalukon, hogy azok mögé saját tekintélyüket állítva, szélsőséges minősítéseket fogalmazzanak meg más sajtótermékekről. A HVG szerkesztői oyan hatást igyekeznek kelteni, mintha egy önkényesen kiválasztott facebookos hozzászólás mértékadó vélemény lenne az adott lap megítélése szempontjából. Saját szalonképtelen véleményüket egy ismeretlen Facebook felhasználó bejegyzése mögé bújva fejtik ki.

A világ egyetlen tekintélyes lapja sem enged meg ilyen alantas módszert magának, és nem alacsonyodik erre a szintre. Elképzeljük, amint a New York Times a főoldalán ebben a hangnemben közöl egy facebookos véleményt olyan lapról, amelynek tulajdonosával a szerkesztői hosszú ideje szakmai vitában állnak. Mértékadó lap ilyen érintettség esetén kényesen ügyel arra, hogy még a gyanú látszatát is elkerülje, hogy munkatársait elfogultság vezeti. A mértékadó sajtóban egy lap szerkesztői és munkatársai nem használhatják fel az újság felületét arra, hogy személyes vitájuk okozta indulataikat, magánjellegű gyűlöletüket és bosszújukat kifejezhessék. Aki ezt megteszi, az másnap nem munkatársa az adott lapnak.

A HVG átvette a volt Hírszerző című lap szerkesztőit és munkatársait, akik korábban konfliktusba kerültek az Amerikai Népszava tulajdonosával. Az Amerikai Népszava elleni minősíthetetlen támadások mögött ezek a személyes konfliktusok állnak, mivel Bartus László, az Amerikai Népszava tulajdonosa több írásában ellentétes véleményét fejtette ki a náci beszéddel kapcsolatban. Kijelentette, hogy a demokrácia fokmérője nem a nácik szabadsága, ahogyan a Hírszerző neoliberális munkatársai vélték, hanem annak ellenkezője. Bartus László cikkben bírálta a Hírszerző szerkesztőit, amikor azok Andrassew Iván és a Népszava Goj Motorosokkal való konfliktusában a Goj Motorosok oldalára álltak. A Hírszerzőben több eldurvult vita zajlott a HVG jelenlegi munkatársai és szerkesztői, valamint Bartus László között. A Hírszerző több alkalommal tényszerűen hazudott vitapartnerével kapcsolatban. Hont András több embert megkeresett azzal, hogy valamilyen terhelő információt találjon Bartus Lászlóról, amikor az a hazugságait kifogásolta. Amikor nem talált, és az érvek elfogytak, a Hírszerző mocskolódásba kezdett, majd a legtisztességtelenebb stílusban és eszközökkel igyekezett vitapartnerét lejáratni. Az a Hont András gyalázta Bartust, aki csak 2003-ban jött rá arra, hogy Orbán Viktor kicsoda. Előtte a Fidesz politikusa volt, kerületi fideszes pártelnök, egyebek mellett Deutsch Tamás kampányfőnöke, és polgármesteri tanácsadó. Utána lett liberális megmondóember, aki mindenkit porig aláz, és azt a Bartus Lászlót tanította tisztességre, aki nem a politikában kereste a kenyerét, nem szolgált egyetlen pártot sem, és nem kapott titkos polgármesteri tanácsadóként havi többszáz ezer forintot. Honthoz hasonlóan Papp László Tamás is az emberi méltóságot sértő stílusban támadta Bartus Lászlót az Orbán-rendszerről írott elemzései miatt. Ezek a kollégák nem a véleményével vitatkoztak, hanem az újságíró személyiségét támadták, és igyekeztek morálisan megsemmisíteni és kivégezni. Ebbe a személyes konfliktusba vonták be a HVG-t is, ahol folytatták a minősíthetetlen stílusú lejárató kampányukat.

Az azóta megszűnt Hírszerző még olyan lejárató cikket is közölt, amelyben Bartus Lászlónak egy fórum vitájában elhangzott, de nem a nagyobb nyilvánosságnak szánt bejegyzéseit összeollózta. Ez egy régóta tartó, elmérgesedett vita. A Hírszerző volt munkatársai és szerkesztői ezt a személyes konfliktusukat vitték át a HVG-be, immár a nagy múltú lapot felhasználva kicsinyes bosszújukra. A mindenki által ismert színvonalú magyar sajtóban egyetlen ember zavarja számukra a képet, az Amerikai Népszava tulajdonosa. Az engesztelhetetlen gyűlölet miatt még a lovagiasság szabályait sem tartják be, hiszen nem egyenlő feltételekkel küzdenek, hátuk mögött a tekintélyes és gazdag HVG-vel, az egyszemélyes nemzetiségi lapot kiadó Bartus Lászlóval szemben. Nem férnek el az Amerikai Népszavától, amely a szemükben csak egy porszem, miközben övék a világ.

Meglepőnek tartjuk, hogy a HVG tulajdonosa és kiadója ezt szó nélkül tűri, ehhez felületet biztosít, és megengedi, hogy ezt a hadjáratot és alpári stílust egyesek a HVG-ben gyakorolhassák. Segédkezet nyújtanak ahhoz, hogy személyes konfliktusaik miatt így vegyenek egyesek elégtételt. Csodálkozunk azon, hogy egy tekintélyes újság arra a szintre engedi süllyeszteni saját felületét, hogy facebookos bejegyzések formájában közölje néhány – személyében érintett és elfogult – szerkesztője gyűlölködő véleményét, amely szerint az Amerikai Népszava “primitív szennyújság”. Ha az volna, egy mértékadó lap akkor sem süllyedhetne arra szintre, hogy ennek ebben a minősíthetetlen formában hangot adjon, s felületet nyújtson egyeseknek arra, hogy a HVG-t boszorkányüldözésre használja. Egy HVG-nek észre sem lenne szabad venni a méreteiben össze sem hasonlítható nemzetiségi újságot, az Amerikai Népszavát. Vajon mi minden jelenik meg a határon túli magyar lapokban, vagy az Amerikai Népszavával egy szinten álló megyei újságokban? Miért éppen az Amerikai Népszava zavarja ebből a gazdag, nagy és hatalmas HVG-t? Miben akadályozza az Amerikai Népszava a HVG-t, amit ne tehetne meg? Miért lőnek ágyúval verébre? Vajon kire vet rossz fényt, amikor láthatóan üldöznek a HVG egyes munkatársai egy jelentéktelen kis újságot? Dicsőségére válik ez egy mértékadó lapnak? Nem gondolják, hogy ez kontraproduktív, és szimpátiát kelt inkább velünk szemben? Ettől a módszertől nem lesz erősebb a HVG igazsága, ellenkezőleg: felmerül a kérdés, hogy miféle frusztráció áll az eszelős gyűlölet hátterében?

Egyetlen tekintélyes újság sem engedheti meg magának azt, amire a HVG volt hírszerzős munkatársai használják a HVG-t. Bízunk abban, hogy a HVG tulajdonosa és kiadója is hasonlóképpen gondolja, és az alapvető szakmai és emberi normákat a munkatársaitól megköveteli. Nagy veszteség lenne a magyar sajtónak, ha a HVG-t felelőtlen, volt hírszerzős emberek “heccújság” szintjére fokoznák le. Ezek a minősíthetetlen cikkek, minden elképzelhető szakmai és erkölcsi normát mellőznek, nem az Amerikai Népszavának ártanak, hanem a HVG-nek. Az Amerikai Népszava ismertsége nő, a HVG presztizse csökken, a magyar sajtó általános színvonala zuhan.

Végezetül, a Facebook bejegyzéssel kapcsolatban megállapítható, hogy annak szerzője láthatóan nem olvasta azt a cikket, amelyre reagált. Ez kiderül a pontokba szedett szövegéből, miután “Szűcs Teri” olyanokat cáfol rendületlenül, amelyek Bartus László cikkében nem szerepelnek. Ellenkezőleg, az Amerikai Népszava szerzője éppen a fordítottját írja annak, ami ellen a HVG-ben megjelent “cikk” érvel. Ha bárki elolvassa az eredeti cikket, meggyőződhet erről. Mindez alátámasztja azt az alapos gyanút, hogy “Szűcs Terit” a HVG azért avatta saját szerzőjévé a névtelen Facebook kommentelők milliós táborából, mert leírta az Amerikai Népszaváról azt a két szót, hogy az Amerikai Népszava “primitív szennyújság”. A HVG szerkesztői ezt akarták látni saját lapjukban leírva. Szánalmas. Méltatlan a HVG-hez. Ezt mások is látják, és nem értik. Hogyan egyeztethető ez a stílus és ez az eljárás egy komoly és tekintélyes laphoz, a HVG-hez. Ehhez hasonló is elképzelhetetlen lett volna ennek a lapnak a fénykorában.

Az olvasót kár lebecsülni. Ez a kicsinyes bosszúhadjárat és gyűlöletkampány szégyen, az újságírás és az emberi tisztesség mélypontja. Az Amerikai Népszavának ezek a fröcskölődések nem ártanak, hanem használnak. De a magyar sajtó általános színvonalát rendkívüli módon rombolja az, ha a HVG ilyet szó nélkül megenged a munkatársainak, és az efféle tisztességtelenséget mércévé teszi.

Nincs kétségünk afelől, hogy ezt az írásaunkat egy nagyképű és betonba döngölő cikk követi majd a HVG-n. Elegáns lesz és a lap történetének újabb dicsőséges fejezete.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 88 szavazatból)
A HVG és az alvilági újságírás, 4.8 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. Kőhídi Imre
    2012. szeptember 5. szerda
    12:54
    A munkája értékes volt, és azt gondolom, büszke lehet rá. Az nem az ön bűne, amiről ez a cikk szól. Ugyanakkor, amíg ön évtizedeken át dolgozott becsületesen egy becsületes lapnál, ezek az emberek nem voltak ott. Erről is szó esik a cikkben, konkrétan meghatározva azt az időszakot, amikor “felhígult” az állomány, vele együtt a színvonal. Ez nem kisebbíti az ön becsületes munkájának az értékét.
    120992

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  2. Ha elköltöztek volna a bátrak, akkor a Hajdu nevü, csini sapkás, ajtóberúgós TEK főnők majd küldi a nyugalmazott kutyaidomítóit a felkutatásukra. Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. tori
    2012. szeptember 5. szerda
    13:04
    Na ja, már a szerver üzemeltetője sem takargatja a kurucokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. KORDON:
    .
    - Ó, köszi… de nem vagyok rá büszke, mindez nagyon sajnálatos.
    .
    Ám ezek szerint, te is láttad az Ördögűző I -et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. 120992:
    .
    - Neked is köszi, de attól még a “múltbéli” marad.
    .
    Te viszont nézd meg az Ördögűzőt. Kitűnő film, tetszeni fog.
    .
    Totál olyan pofák vannak benne, amit azon az Orkbáncos videón lehet látni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=582025
    Képgaléria, a képre kattintva működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Eldrad
    2012. szeptember 5. szerda
    13:31
    Ok.
    A filmet viszont láttam,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Gondolom többen olvastátok a “zendülés a Cain hadhajón” c. könyvet. A könyv egy elmebeteg kapitány lázadással történt leváltása, és az elkövetők felmentéséről szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. Azt hiszem én sem veszek több HVG-t.
    Ez nonszensz:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  10. Egyszerűen nem lehet leíratkozni a HVG.hu hírleveléről! A profilt sem lehet törölni.
    Egyébként az ujabb szemétségük ez ügyben:
    http://hvg.hu/gazdasag/20120904_Mar_Gyurcsanyek_joba_lettek_az_azeri_desp

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Nos, a Hírszerző már megszűnt.

    Szerintem erre gyúr most a HVG is, ki tudja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Azért az is megérdemelne egy szép cikket, hogy az Echo TV milyen szép díjat kapott tegnap. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Andrassew Iván Facebook bejegyzése az Amerikai Népszava “A HVG és az alvilági újságírás” című írásával kapcsolatban:

    “Belekeveredtem ebbe az írásba, és azt el kell ismernem, hogy annak idején eléggé megrázott, amikor kiderült, hogy a Hírszerző egyik munkatársa gój motoron érkezett a Népszava elé az ellenem tüntetőkkel. (Az egész gójcirkusz idején ámulattal figyeltem a Hírszerző sunyiskodásait. Ha van olyan, hogy nyílt sunyiskodás.) Az utóbbi hónapokban pedig az rázott meg, amikor kiderült, hogy az az interjú, amit a HVG munkatársa készített velem a Tőkés-könyvről, nem jelenhet meg a HVG-ben. Semmi baj, csak fura tudni, hogy ez van.”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. Egyébként azon a reggelen, amikor a HVG (hvg.hu) címlapján virított, hogy “Az Amerikai Népszava legújabb aljasságáról”, a fő cikk az volt, amit Avi linkelt ide: “Már Gyurcsányék jóba lettek az azeri despotával”.
    Ha van aljasság, akkor ez az. Orbán erkölcstelen húzásának előzményévé tenni Gyurcsányt, és egyenlőségjelet tenni a kettő közé, mintha az egyik 19 a másik egy híján 20 lenne, miközben Orbánék anyagi haszonszerzés reményében szabadlábra helyeztek egy baltás gyilkost, aki nemzetiségi okokból ölt. De itt is ki lehet fejezni a hírszerzős újságírók utálatát Gyurcsánnyal szemben. A személtól függetlenül ilyen szempontoknak rendelik alá az újságírást és a valóságot. Ennél nagyobb aljasságot nehéz elképzelni. Ezt nevezi újságírásnak újabban a HVG, amely pontosan tükrözi azt a borzalmas észjárást, nihillt és aljasságot, amit a Hírszerző művelt. Manipulálnak és meghamisítják a valóságot a személyes utálatuk alapján. Lehet ezt az eljárást minősíteni? Ugyanilyen aljas és sunyi módon szerkesztett az egész újság, elrejtve ezeket a valóságot meghamisító, uszító és manipuláló aknákat, amelyeket csak az éles szeműek vesznek észre, mint Avi. Ez a mai magyar újságírás krémje. Undorító. Ez a kiváló lap immorális idióták hírszerzős gyülekezete és martaléka lett.
    Ez a HVG? Ezt megtűrik? Ez újságírás?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  15. Ez csak a nevében HVG már, amióta megvette a Sanoma, azóta elképzelhetetlen mélységekbe süllyedtek, már vagy fél évtizede, olvashatatlan a lap. A Hírszerzőért kár volt, másképp indult az, lehetett volna egy népszerű libertáriánus odamondogatós portál, de hát hol van ebben az országban libertáriánus. Akkor próbálták a bulvár-revolver újságírást, de hát azt meg az Amerikai Népszava sokkal jobban csinálja. Én egyébként semmi kivetnivalót nem találok ebben, ez egy műfaj, ezt is lehet jól csinálni, és ezt a bagázst igenis nyírni kell minden eszközzel, ahogy a Sun is csinálja Angliában. Hírszerzőnek meg az összes tölténye elment arra, hogy az ellenfelet lődözze – az ellenség helyett.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  16. pikk, 13:36
    Zendülés a Caine hadihajón, kiváló alkotás
    Queeg kapitány = Orbán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  17. Úgy latszik hogy napról napra növekszik az Amerikai Népszava ólvősóik száma, és ezert az otthoni ócska lapok irigységgel vetek tudomásul.
    Magyarországon nincs sajtó szabadság, nincs szabad vélemény nyilvánítás és mindent a kormány oldal meg a csatlósok ellenőriznek.
    Bartus László és az AN szerkesztősége az egyetlen ÚJSÁG amely szabadon és cenzúrátlanul le írja a TÉNYEKET.
    GRATULÁLUNK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  18. http://nepszava.com/2012/09/velemeny/bartus-laszlo-szolgalati-kozlemeny.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. a hvg tisztázó megszólása szánalmas. beavatkoznak a vitába és igazságot szolgáltatnak, ahelyett, hogy szakmaiságot ne csak számon kérjék, de be is tartsák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. a hvg tisztázó megszólása szánalmas. beavatkoznak a vitába és igazságot szolgáltatnak, ahelyett, hogy szakmaiságot ne csak számon kérjék, de be is tartanák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Kedves Bator-y
    2012. szeptember 5. szerda
    15:14
    Az AN a Kohányi Társaság tagjainak a támogatásával és Bartus László laptulajdonos saját befektetésével “vegetál”. Ráadásul már annyira böki a magyar fasiszták és nácik bögyét, hogy rendszeresen fizetett hackerekkel támadják, ami megnövelte a szoftver-védelmi költségeket.
    A honlap kiváló színvonala sem tudja biztosítani a gazdaságos üzemeltetés feltételeit, pl., hogy a Társaság létszáma minimum 400 főre emelkedjen, vagy Bartus László lottó-milliomos legyen.
    Ajánlom szíves figyelmedbe voisine fenti linkjét:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  22. gets

    Koszonom,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Avi
    2012. szeptember 5. szerda
    14:04
    Nincs más hátra, mint a felhasználó fekete listára tétele, és átirányítása a spam mappába. H a komolyabb a védelmed, védelemmel visszadobatni a levelet. Egy idő után őket kezdi zavarni a “démon” levelek, és önként törölnek a hírlevélről. A profiloddal kapcsolatban nem tudok mit mondani, nincs ott profilom, nem ismerem.
    -
    Javaslat: Először csinálni kell nincsmail fiókot. Ilyen van, keress rá. Eldobható e-mail fiók. Ha nem hosszabbítod folyamatosan, érvényét veszíti. Ilyen fiókkal kell regizni. Ha később minden tekintetben korrektnek tarod a helyet, módosíthatod a profilod az alap fiókodra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. freedom_man:
    Meglehet hogy igazad van , de sajnos már lejárt az ilyen ” finom , cizellált ” módszerek ideje.
    A muzsikok ( és a nemmuzsikok , pl. én , aki egyszerű fémmunkás vagyok. ) nem értünk az ilyen kifinomodott beszédekből.
    Egyszerűbb módszerek köllenek már ide. Hatékonyak. Érthetőek. Háromszavasak . Magvasak. Csak semmi bonyolítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Nikos Galis:
    Na ne komolytalankodjunk.
    SittPlagibácsi eltávolítása leginkább a Mosthatolmonlévőnek volt az érdeke.
    Úgye nem gondolod hogy az csak egy afféle Hungarodemokratische újságírói magán-akció volt ?
    Szépen csöpögtettek nékik….jó esetben.
    Rossz esetben pártutasításra cselekedtek.
    Sittplagi bácsi csak ártalmatlan hülye volt.
    A mostani sajnos tudja mit csinál !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Meggyorsult az AN, de…
    Amikor belépek, majd rábökök egy legújabb hozzászólásra, rendesen a cikkhez irányít, de csak sokkal korábbi hozzászólások láthatók.
    AMikor most, innen a <<korábbi hozzászólások linkre kattintok, akkor a cikknek csak az első 2 hozzászólását látom.
    Valami még nincs rendben a honlappal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. girbegurba
    2012. szeptember 5. szerda
    18:08
    Amíg nem küldesz hozzászólásként legalább egy írásjelet, addig ne is várd, hogy mindent láss. :)
    Már elég régen olvasom a kiváló hozzászólásaid – azt gondoltam, tapasztalod is a működés “fortélyait”. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. girbegurba
    2012. szeptember 5. szerda
    18:08
    A hiba nálad lehet, nálam minden rendben működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. girbegurba:
    ezerszer lskribáltam már : Kicsiny rendszerhiba !
    Ha törlöd az előzményeket és a bitsütiket , ( automatikusan vagy kézzel , az mindegy ) akkor az első idetörténő belépéskor ilyen fura dolgokat csinál.
    Amint hozzáírsz valamit , ( elég egy “jónapot ” is ) , utána már rendesen működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. 120.992 :
    Frászt.
    Abba a hibába esel hogy SOHA nem takarítod ki a gépeded !
    Tele lehetsz már jóindulatú megfigyelő-cookikkal.
    Ezek nem vírusok , de figyelik molyen oldalakra mész és utána a Google olyan reklámokat kükd a nyakadra amik után érdeklődtél.
    Ártalmatlanok de erösen lassítják a gépet. Meg egyáltalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Szóval összegezve :
    Jót röhögtem mikor a jóöreg Palibácsit lenyomták , ráadásul az annyira ( sajnos ) jól ismert soha-véget-nem-érő cspögtetéses módszerrel , de utóbb elgondolkodtam ezen.
    Egyáltalán nem úgy tűnt utólag hogy ez a Palibácsilejáratás valamiféle demokratikus újságírói akció lett volna.
    Csak épp Mosthatalmonlévők kettő legyet akartak csapni egyszerre :
    1 : Plagi bácsi eltávolítása
    2 : Annál bizonyítása hogy a Nemzeti Együttműködés Rencerében igenis van demokratikus újságírás.
    És ha eddig kételkedtem is volna önmagam halovány rossz érzésében , most kiderült hogy a HVG egy újabb szennylap csak a palettán. A jó gazdasági cikkeinek a dacára.
    -
    Az is nagy naívság : bejelentkezni bárhová hírlevélért. Nekem ugyan ne küldözgessen senki !
    Ha nem lehet tőle szabadulni , SPAM-szűrövel indexelni kell azon a levelezőn amin érkeznek kellemetlenkedő értesítői !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. A Kettős Mérce blog is átvette ezt a szennylapozást, mert nem tetszett a Bartus által véleményként kifejezett állítás, hogy Orbán szerinte beteg.
    .
    Azon kívül, hogy 100% joga van Bartusnak olyan véleményt alkotni, amilyet akar, nevetséges, hogy emiatt bárki is azt mondja, hogy az AN “szennylap”.
    .
    De a legdurvább az, hogy íme újra az otthon maradt magyarok őrültsége, amiért valóban megérdemlik a sorsukat és Orbánt. Ez pedig az, hogy pont, hogy az összes baloldali és liberális lapnak és az egész tábornak ÖSSZE KELL FOGNIA, nem pedig az ellentéteket fájlalni.
    .
    Ha ez még az online sajtóban sem lehetséges az egy oldalon álló orgánumok között, akkor miért csodálkozik bárki, hogy a Zemberek nem is gondolnak rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  33. Kettősmérce blog?
    Mosthallok rólaelőször.
    S remélem utoljára is…
    ( Mérce…mércze….bárcza….kettős bárca……heheheheh )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Geyza
    2012. szeptember 5. szerda
    18:42
    Pedig ez pont a nevéről híres, mert olyan kiemelkedően következetes az alkalmazásában. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Kordon Blued
    Kihagytad a számításból az előre megfontoltan, aljas indokból, anyagi haszonszerzés érdekében való elkövetést. Tehát azt, ha valaki sem nem elvakult hívő, sem nem beteg, “csak” egy erkölcsi nulla, aki ezért pénzt kap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Geyza, 18:07 / 18:30
    Plagi bácsi sztori oké, mármint az, ahogy leírod.
    Ez így nekem is közelebb áll, vagyis bennem is ez már felmerült.
    Úgyhogy, köszi !
    A mór megtette a kötelességét …
    Most már azért egy fajsúlyosabb kellett.
    A vakond erősebb, vérbeli fideszes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Többeknek:
    Köszönöm a felhomályosítást.
    A túlterheléses támadáskor újra installáltam a böngészőt, és úgy állítottam be, hogy ne őrizgesse a sütiket.
    Most majd adok hozzá egy szép kivételt.
    Még egyszer köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. A hvg tokos ellenzeki lap, ez a hirszerzo nyuzsi resz tenyleg eleg bipolaris. Hol nagy nacibaratok, hol veszett orbanellenesek, hogy Gyurcsanynak szologatnak be. Biztos fajo nekik, hogy tudathasadasrol olvastak itt, talalva erzik magukat – na bumm.
    Ok azert meg messze nem a HVG, a lapot nem itelem el par bloggeruk miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  39. Sajnalatos, hogy ket mertekado hirforras egymassal vitatkozik, mikozben lenne kozos cel, kozos ertekrend ami alapjan lehetne valodi zsurnalisztikat teremteni.
    En olvasoja vagyok a HVG-nek ( is ), ugy gondolom, hogy nem szabad nehany magarol megfeledkezett blogger miatt a feszultseget fokozni, fenntartani.
    Az Amerikai Nepszava jo ujsag, hianypotlo a piacon, rengeteg hivatkozassal talalkozom ahol az AN a mertekado forras es ugy hiszem az olvaso tabor is gyarapszik.
    Bartus Laci csinald tovabb. -)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. b
    A HVG és a baloldal? Némi kormányellenesség az igen, mivel a tények makacs dolgok, és a gazdasági tények nagyon a kormány ellen szólnak. Na és a célközönsége ÉRT a statisztikák olvasásához, tehát a gazdasági tényeket nem ferdítik. A Hírszerzősök átvétele meg az érzelmeket manipulálja: ha igazat mondanak gazdasági téren, akkor hajlamosak elfogadni a gazdasági élet szereplői azt a tömény fidesz-propagandát, amit azok nyomatnak. Hát persze, hogy fújnak Bartusra, aki pont arra mutat rá, hogy ezzel a rendszerrel érzelmileg azonosulni az a tömény fasizmus támogatása.
    “2007. júl. 4. – Dizájnt és főszerkesztőt váltott a Hírszerző: a külsejében pár napja megújult portált Gavra Gábor irányítja.”
    http://emasa.hu/cikk.php?page=portre&id=8813
    „Nem kellett kibújni a bőrömből”
    Interjú Gavra Gáborral, a hvg.hu főszerkesztőjével
    2011. szeptember 8. csütörtök, 16:06
    ” Az utóbbi években erősödő tendenciának látom, hogy a magyar lappiac szereplői, kiadói menekülnek magától a közéleti-politikai tartalomtól. A hvg.hu megújulása, a Hírszerző és a hvg.hu szerkesztőségeinek integrálása ezzel a trenddel ellentétes kiadói döntést jelez.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. A HVG 75 %-os tulajdonosa a WAZ Médiacsoport, a tulajdonukban áll továbbá Ausztria két vezető napilapja, a Neue Kronen Zeitung és a Kurier. Akit érdekel, talán ennél a többségi tulajdonosnál érdeklődhet, hogy mennyire tartják a kiadó színvonalához illőnek ezt az “alvilági újságírást” amit a hírszerzősök produkáltak egy lapjukban. Hogy megjelenhet-e ilyen színvonalú írás.a fenti osztrák lapokban is, vagy ezt “hungaricumnak” tekintik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. kekec
    2012. szeptember 6. csütörtök
    07:42
    Jól ecseteled a valós helyzetet – az ilyen féligazságokkal operáló orgánumok a legveszélyesebbek.
    Ezért volt “sikeres” hosszú ideig Csurka is a náci eszmék féligazságokba csomagolásával, amit a vonakonda kissé modernizáltan ad most elő. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Ma reggel ( csütörtökön ) háromnegyedhétkor is úgy kritizálta a HVG valami föszerkesztöje vagy rovatvezetője a Kormány tevékenységét a Klubrádióban hogy közben az egekig magasztalta.
    Francnak kellenek az ilyen gazdasági hírek. Tudhatóak azok a HVG ” mértékadó ” tevékenysége nélkül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Eleget téve a nemzet(vesztő) vezető kívánságának, nem azt figyelem, amit mond, hanem amit tesz. Tetteit figyelembe véve az a véleményem, hogy egészségi állapota, ideértve esetleges pszichiátriai problémáját (megjegyzem, hogy a skizofrénia ma már a legtöbb esetben igen jól karbantartható állapot, és a jól karbantartott beteg majdnem minden olyan feladatot képes ellátni, aamit egy átlagos egészséges ember) alapvetően a következő emberekre tartozik:
    - kezelőorvosára,
    - közvetlen hozzátartozóira,
    - és végül (reményeim szerint) majdan a büntetőbíróságra, amely majd ítélkezik fölötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  45. Az hiteles újságírás MNO módra, néphülyítés fidesstánban:
    .
    .

    “Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit. A honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről – írja a Magyar Nemzet.

    Az IMF követelései a következők: nyugdíjak csökkentése, nyugdíjkorhatár-emelés, családi pótlék csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.”
    .
    . eddig olvastam Fn.hu, index, origo. a hvg-re leszek még kíváncsi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. kovácsúr
    Csak az a feneség, hogy AKKOR, amikor elmentek, Varga EGÉSZEN mást mondott!
    http://nol.hu/belfold/nagyon_kemeny_megszoritast_var_az_imf_a_kormanytol
    “A Sárváron a képviselőknek kiosztott listával kapcsolatban azóta többen megjegyezték, hogy a 10 pont irreálisnak tűnik, ahhoz képest például, hogy Varga Mihály július 27-én, miután a tárgyalódelegáció elutazott Budapestről, az MTI-nek azt nyilatkozta: az ingatlanadó, a vagyonadó konkrét kérdésként nem került szóba. A miniszter akkor hozzátette: ugyan a bankadó, a telekommunikációs adó kérdése felmerült, de olyan javaslat nem hangzott el az IMF/EU-tárgyalók részéről, amely a kieső bevétel pótlására megfelelő megoldást adott volna.

    Az persze nem zárható ki, hogy időközben az IMF-től kapott egy ilyen listát a kormány, de nem túl valószínű. Az már inkább – és ilyen információkat kaptunk kormányodalról is – hogy az ominózus lista sokkal szélesebb, 20-30 pontból áll, de csak ajánlásokat fogalmaz meg és nem az összes pont megvalósítását várja el, így a most kiszivárogtaott lista inkább egy kommunikációs startégia része. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. A fene egye meg ezt a HVG.-t :)))
    MA , délben ( csütörtökön ) becsszóra akaratomon kívül rátévedtem az örmény balhé utáni írások keresgélése közben.
    Hát kérem.
    NAGGGYON jó írás jelent meg ott a kérdésről !
    El kell olvasni , íme :
    -
    http://hvg.hu/velemeny/20120905_kaukazusi_darazsfeszek_es_a_teljes_dilett
    -
    Elég szépen levéleményezi az egész NER dolgot , mint alapvető okát ennek a tökéletes politikai dilettantizmusnak , ami jellemzi a mai Baltániát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN elítéli a HVG gyávaságát 2013. október 31. csütörtök | AN

Két éves lesz az Amerikai Népszava 2012. november 26. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos