Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Szolgálati közlemény 2012. September 4. Tuesday 7:09

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Szolgálati közlemény

Már hónapok óta szeretném jelezni, hogy aki a Kohányi Társaság tagdíját erre az évre még nem fizette be, annak már akkor is lejárt a tagdíja, ha egy évre fizetett elő. Elkészítettük a nyilvántartást, kinek mikor jár(T) le a tagdíja, és ezen a héten emailben kiértesítjük azokat, akiknek lejárt, Visszamenőleg nem kérünk senkitől semmit,hanem a mostani befizetéstől újítjuk meg a tagságot annyival, amennyi időre a befizetés történik.

Annak, hogy ezt halogattam idáig, két oka van. Egyrészt mutatja, hogy nem szeretek kérni, és ha nem szorulunk rá, akkor inkább nem kérem az önkéntes támogatásokat. De mostanában annyi támadás éri a website-ot, hogy valamit muszáj csinálnunk, és az pénzbe kerül. Emellett el kell mondanom, hogy a website azon kívül, hogy én ingyen csinálok mindent, még jelenleg is havi 600 dolláromba kerül (ami havi 130 ezer forint), és ezt saját zsebemből fizetem. De nem akarok panaszkodni, ezt én vállaltam, annak ellenére, hogy ebből nekem soha egy fillér hasznom nem lesz. Már gondoltam rá, hogy nálam sokkal gazdagabb emberek sem csinálnának olyasmit, ahol ingyen dolgoznak, és a saját pénzüket teszik bele, amiről tudják soha nem térül meg. De amikor belenézek az oldalba, nincs szívem bezárni. Látom, hogy sok embernek sokat jelent, és élvezem a társaságot. Nem fűtenek már engem hazafias érzelmek, mert nem látok semmi esélyt arra, hogy Magyarország a katasztrófát elkerülje. De ez egy kis sziget sokaknak, egy kis pihenőhely. Néha sajnálom, hogy nem tudunk csinálni egy igazi rendes hírújságot belőle. Nem szakmai okokból, mert amilyen a magyar sajtó, annak én megmutatni semmit nem akarok, és ezek között nincs mit szégyellni. Hanem az olvasók miatt, érzem, hogy szükségük lenne rá.

Tudom, hogy sokan nehezen élnek, ezért nem szívesen kunyerálok. Inkább azt akarom mondani, hogy nagyon megható nekem, hogy van 5-6 olvasó, akik minden hónapban óramű pontossággal fizetnek. Aztán vannak olyanok, akik már évekre előre kifizették a tagdíjukat, mert időnként küldenek egy-egy éves tagdíjat. Legszívesebben nyilvánosan mondanék köszönetet annak a néhány embernek, akiknek nevét rendszeresen ott látom a Kohányi Társaság vékony számlakivonatán. Csak azért nem teszem, mert vigyázok az olvasókra, titokban tartjuk mindenki kilétét. Van egy székesfehérvári fiatalember, akiről egy New York-i közös ismerősünktől tudom, hogy borzasztóan szegény, alig van mit ennie, és nekünk rendszeresen fizet adományokat. Amikor megmondtam a közös ismerősünknek, az nem hitte el, hogy abból a pénzből ez az ember hogyan tud még ennyit nekünk adni.

Tudom, hogy az online sajtó megélhetését azok rontották el, akik az online híreket ingyen adták, és hozzászoktatták az olvasókat, hogy ezért nem kell fizetni. Pedig előfizetés nélkül nem lehet újságokat fenntartani. Semmi nincs ingyen, de az emberek többsége csak kényszerből fizet, saját megfontolásból nem. Ez is megszokás, kultúra és társadalmi szocializáció kérdése. Nem hibáztatok ezért senkit, mert Magyarországon ehhez szoktak hozzá. Soha nem adtam volna én sem senkinek, ha nem látom azt, ami egy fejlett demokráciában van. De így előfizettem az ÉS-re, mert támogatni akarom, Mihancsik Zsófia cikkei miatt az éves előfizetés többszörösét adtam a galamus.hu-nak, és a Klubrádiónak csak azért nem fizetek, mert gyáva árulóknak tartom őket. De nagyon érdekes azt látnom, hogy a New York Public Radio, ami a legjobb adó Amerikában, kizárólag a civilek adományaiból él, és semmi állami forrást vagy pártadományt nem fogad el. A pártok és szervezetek nem egyformán közel vannak hozzá, mint ahogyan a magyar médiatörvény rendelkezett, hanem egyformán távol. Teljesen elválasztva, nem fogadhatnak el állami vagy politikai szervezettől adományt és támogatást, nem fogadhatnak el hirdetéseket, mert a hirdetések burkolt politikai támogatások lehetnének, hanem csak kizárólag az egyének, a hallgatók adományaiból élnek. Minden évben van egy-két hetes kampányuk, amikor folyamatosan kérik a rádióban az adományokat, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy az emberek küldik az adományokat. Ez nem valami rendkívüli helyzet, hogy így tartsák meg a rádiót, hanem ez a természtes normális üzemmód. És az adományokból élvezett szabadságban fantasztikus minőségű rádiózást produkálnak. Aki hallgatja, használja, akinek fontos, aki számára ez nyújt valamit, annak természetes, hogy erre fizessen, adakozzon.

A kislányunkat rendszeresen hordjuk a New York Filharmonikusok gyerekeknek tartott koncertjeire, amit még Leonard Bernstein vezetett be. Ezért az adataink náluk vannak, és rendszeresen kapunk telefonokat, hogy a mai napon utaljunk át hol 500, hol 5000 dollárt a New York-i Filharmonikusoknak. Elgondolom, milyen támogatóik lehetnek, hogy ez így megy. És az amerikai emberek fizetnek, mert amit használnak, az másnak is pénzbe kerül, nem várják el, hogy az ő szórakoztatásukat, tájékoztatásukat valaki ingyen vagy saját pénzéből oldja meg, miközben ő lapul a szolgáltatás másik oldalán. Kicsit ebben a mentalitásban benne van egy ilyen baltás gyilkos kiengedése, még ha erre nagyon kevesen lennének képesek, akkor is. Sok kis megalkuvás vezet el észrevétlenül a teljes romlottsághoz. Nem várják az amerikaiak, hogy az állam az ő pénzüket osztogassa annak, akinek akarja. Mindenki tartsa el azt, ami neki fontos: az egyházát, a színházát, a zenekarát és az újságját. És ha így van, akkor magáénak is érzi, büszke rá.

Tudom, hogy Magyarországon nem így nevelték az embereket, hanem úgy, hogy ha lehet, akkor észrevétlenül húzzák ki magukat abból, hogy fizetni kelljen. Nem kárhoztatok érte senkit, csak sajnálom, hogy jó dolgoktól esnek el. Ha sokan fizetnek keveset, az több, mintha kevesen fizetnek sokat, és abban hihetetlen erő van. Megteremti a civil spirituszt, az önállóságot és az öntudatot, pontosan azokat a lelki tulajdonságokat, amelyek ahhoz kellenének, hogy ne lehessen egy Orbán-rendszert létrehozni. A bibliai keresztény etika nem arra épül, mint a pogány vallásos szokások, hogy lop a hívő, mert lop a pap, és együtt lopják meg az államot, végül az állam meglopja őket, és többet veszít mindenki, mint amit el tudott lopni. Ennek belátásához kell egy kis kollektív bölcsesség, tapasztalat. Amerika biblikus kereszténysége nem annyira vallásoskodó, inkább hisznek a bibliai alapelveket, hogy aki ad, az nem szegényebb lesz, hanem gazdagabb. Aki ad, annak adatik. Aki nem ad, még azt is elveszíti, amije volt. A magyarok ebben nem hisznek, és nem jut eszükbe, amikor elszegényednek.

Mindezt azért mondom el, mert az Amerikai Népszava olvasói nem átlagos magyarok, akiket Orbán félázsiaiaknak mond, bár talán egészen azok. Akik itt vannak, olyan emberek, hogy egy civilizált országban is tudnának élni, és ott megtanulnák ezeket a törvényeket és szokásokat, felismernék, hogy ez milyen jól működik. Érzésem szerint az elmúlt két év alatt, amióta ez a website működik, kialakult itt egy értékrend, egy összetartó, egymást ismerő társaság, és ezt nagy értéknek tartom. Lehet, hogy otthon nem érződik,de sok tekintetben amerikai módon gondolkodnak, a szabadság hívei. Ez nagy érték. És sokkal többre lenne képes a társaság együtt és külön is, ha az életnek ezen a területén is összefogna, összetartana, sajátjának tartaná és fenntartaná azt az újságot, amit fontosnak tart. Egyelőre azonban még ezen a szinten sem teszi, pedig igazából úgy kellene ennek működnie, hogy képes legyen igazi hírszolgáltatásra. Ez nem nekem hiányzik, én az egész nélkül megvagyok, hanem annak a közösségnek és az egyéneknek, akik idejárnak. Hacsak az állandó kommentelők, akik naponta használják huzamosan a lapot, befizetnék a havi egy sör árát, már normálisan tudnánk működni. Néha olvasom, hogy sokan kifogásolják, miért nincs ellenzéki, szabad sajtó. Nem jut eszükbe, hogy csak rajtuk múlik. Amíg maguk nem teremtik meg, nem is az lesz. Mi másból lenne? A szocialista Közgépből? A BKV-ból kellett volna kilopni? Tényleg ilyen világot akarunk? Ebből előbb-utóbb egy Orbán-rendszer lesz, jön a klerikálfasiszta diktatúra kihasználni az alkalmat. Az emberek nem áldoznak arra, hogy saját lapjukat eltartsák, vagy létrehozzák, mert megspórolják egy New York-i korsó sör árát havonta, és aztán elveszítik a teljes nyugdíjukat, az iskolájukat, a tanulási lehetőséget, az orvosi ellátást, a gyógyszerüket, sokan még az életüket is. És nem hinnék el nekem, ha azt mondanám, hogy azért veszített el mindent, mert ezt a sör árát megspórolta, még ezért is halt meg, mert nem volt olyan szabad média, független és civil társadalom, amely ettől a diktatúrától és szabadrablástól megvédte volna.

Amikor ezt írom, az olvasó talán egyet ir ért velem, és amikor eljutunk a végére, hogy akkor itt és így lehet fizetni, akkor meggondolja, megfontolja, halogatja és végül ügyesen kibújik alóla, majd ad egy magyarázatot, hogy a lelkiismeretét megnyugtassa. Pedig én nem okozok bűntudatot senkinek, mert nem engem rövidítenek meg, hanem magukat. Saját magukat rombolják belül, sokkal jobban, mint az összeg nagysága. De a megszokás és a neveltetés nagy úr. Ezt megértem, csak mondom, hogy akkor lesz majd demokrácia és szabadság, amikor mindenki természetesnek tartja, hogy ilyesmire áldozni kell, mert ha nem teszi, akkor később az sokkal többe kerül.

Kedves Olvasóink, Barátaink, itt a lehetőség. Nekem se lesz örökké erre havi 120 ezer forintom. Ha nem akarják, hogy állandóan szétromboljanak minket a hacker túlterheléses támadások, akkor azt valamiből meg kell oldanunk. Semmi nincs ingyen. A szabadság legkevésbé. márpedig ha elkészül a könyvem, akkor lesz csak nemulass, mert ugyan ez egy higgadt és tárgyilagos könyv lesz, de amit bemutat, attól ezek tombolni és őrjöngeni fognak. Mert az emberek majd megértenek mindent, hogy mi miért történik velük, és róluk lerántja a leplet. Akkor majd áll az Amerikai Népszava hetekig? Ha már nem tudjuk fenntartani, akkor zárjam be, vagy tegyek le az önkéntességről, és vezessem be azt, hogy csak előfizetéssel lehessen megnyitni a cikkeket? Nem lenne jobb, ha most elkezdenénk bízni magunkban és egymásban, hogy mások is befizetik a díjat, és együtt fenntartjuk azt a mi a miénk?

Végezetül, ezúton tájékoztatjuk a Kohányi Társaság azon tagjait, akiknek nem tudunk emailben értesítést küldeni, hogy a tagdíjuk lejárt, és nagy tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjenek meghosszabbítani. A tagdíj tulajdonképpen önkéntes adomány vagy előfizetés, amely az Amerikai Népszavát támogatja.

A Kohányi Társaságról és a befizetés módjáról itt minden információ megtalálható:

http://nepszava.com/kohanyi-tarsasag

Szeretném megköszönni még egyszer mindenkinek a támogatását, minden egyes fillért, és szeretném kifejezni, hogy mennyire értékeljük azt, hogy a magyar viszonyok és a romló anyagi helyzet ellenére is támogatják lapunkat. Megtiszteltetés számunkra!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 36 szavazatból)
Bartus László: Szolgálati közlemény, 4.2 out of 5 based on 25 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Valahol én is ezt a témát érintettem a Bajnai cikknél. “Nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell!”
    Mindig azon az állásponton voltam, hogy csak azt várhatom el másoktól, amiért én magam is teszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  2. 130000 Köszönet!
    Jó egészséget a munkához várjuk a könyvet!
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  3. Nem tartozik szorosan ide, de hirtelen nem tudom hova írni.
    Tegnap hazai 19 óra körül leállt az AN elérése. Később helyreállt, de az én gépemen még reggel sem értem el, annak ellenére, hogy az ugyanazon a részhálón lógó gép elérte.
    Minden más webcímet gond nélkül elértem. Világos, hogy az én gépemet érte olyan támadás, ami kifejezetten az AN elérését blokkolta. Hosszas kereséssel sem találtam a blokkoló bejegyzést.
    Ma reggel eltávolítottam a browsert, majd restart után újra installáltam. Most OK.
    .
    admin: új címet írtam a hozzászólás-szerkesztő ablak Mail rovatába. Nem elírás.
    Köszönettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  4. A védelmi költségek növekedése miatt a cél taglétszám legkevesebb 400 fő kellene, hogy legyen, amiből jelenleg közel fele hiányzik a Kohányi Társaságból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  5. Belépek. És ha tudok, “hozok magammal még egy embert”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  6. Most tettem föl egy posztot a nolblogra.
    A túlterheléses hackertámadás elég sikeresnek tűnik. Természetesen Bajnai, Gyurcsány és a többi uraknak nincs pénzük támogatni az AN-t.
    Na meg azoknak se sok a pénzük, akik posztokat írnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  7. Nem tudom, hol állok a fizetéssel de utalok amit most tudok. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. Kedves László, Köszönjük az oldal fenntartását, életben tartását!! Bennünk is tartja a lelket..
    Szerintem azért nálunk sem olyan reménytelen a helyzet, meg fog mozdulni most egy kicsit a közönség (szocializáció ide, vagy oda, nálunk is van felelősségtudat), a lényeg, hogy ha lankad az adományozás, koppints kicsit az orrunkra.
    Néha napján én is szoktam utalni egy pár ezrest, majd összeszedem magam én is egy kicsit!
    Ezer köszönet!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  9. Nagyon sokat számít nekünk az AN és Bartus Laci kiváló, színvonalas elemző munkája, gondolom akik itt rendszeresen olvassák szeretik is, ha lehet tartsunk össze és maradjunk egy közösség, akiknek hasonlóak az értékeik, ki ahogy tudja úgy támogassa a website fenntartását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  10. Nos dohányzó olvasó(-kommentelő)társaink… most két legyet üthettek egy csapásra, ha jónak látjátok. De lehet, hogy még többet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Én 3 havonta szoktam fizetni. Lehet, hogy elszámoltam magam. Amint lehet, küldöm.
    .
    Marcus Aurelius: van nem itt használt, de működő, megadható email címed?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  12. Maeldron
    .
    Már augusztus végén írtam a szerkesztőségnek, hogy küldje el neked az akkor mellékelt címet. De megírom még egyszer. Más is járt már így, hogy elakadt egy ilyen ügye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  13. Mi a KOhányi Társaság magyarországi címe. Elmennék csekkért, sárga, postai csekkért. nekem csak ez a jó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. KORDON BLUED
    2012. szeptember 5. szerda
    00:28
    .
    Először én is azzal a gyalog módszerrel fizettem, hogy felírtam az alábbiakat egy papírra, beadtam a kisablakon egy OTP-ügyintézőnek, és mondtam, hogy erre a számlaszámrara szeretnék befizetni x összeget. Végül is összejött. Az átutalás teljesítéséről szóló papírt ereklyeként őrzöm (bár most egy mozdulattal nem tudnám előkeríteni, de hogy megvan, az biztos).
    .

    Olivia Media and Publishing Corporation
    Citibank 10800007-80000000-12023006
    .
    Azóta lett internetes banki kapcsolatom, és a nagyvilági lét ritka percei számomra ama percek, amikor az itthoni forgószékemből egy amerikai számlára utalok :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. Ment. Csak havi díj. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Befizettem 3 hónapot, mivel úgy érzem szükség van erre az oldalra.
    Mondom ezt annak ellenére, hogy gyakran nem értek egyet túlságosan radikális, egyoldalú hangvétellel, ami éppen a zorbáni lakájmédia elfogultságát idézi.
    Szerintem a zsigeri ellenszenvet meg kellene hagyni nekik.
    Józanul elemző írásokkal sokkal jobban meg lehetne világítani a regnáló hatalom viselkedését, hatalommániáját és annak bebetonozási szándékát.
    Több lenne az olvasó és szimpatizáns.
    Én és a közvetlen környezetem, akikkel hajlandó vagyok politikáról beszélni, így gondoljuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. A gyerekem Amerikában él, nekem nagyon fontos ez a lap és Bartus László amerikai életvitel magyarázatai is. Nagyon becsülöm őt a nyiltságáért.
    Támogatom Önöket ezentúl. Holnap megyek a Citibankba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Marcus Aurelius
    2012. szeptember 5. szerda
    00:41
    ” nagyvilági lét ritka percei számomra ama percek, amikor az itthoni forgószékemből egy amerikai számlára utalok :-)”
    Én is, most!!!
    Csak ez a szabadságérzet, pillanatig tartott! Enter után itt a valóság.
    http://forum.szon.hu/topic/3274-jojj-el-szabadsag-te-szulj-nekem-rendet/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. “Én 3 havonta szoktam fizetni.”
    .
    Baszki. Most erre miért kaptam 4 mínuszt? Mi a bánatért? Azért, hogy támogatom a weboldalt, összesen kb. 100 másik emberrel egyetemben? Mi a f…nak jár ide, aki erre mínuszt ad? Ráadásul négyen. Normálisak vagytok? Nem tűnt fel, hogy van 3 hónaponkénti tagdíj?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Maeldron
    2012. szeptember 5. szerda
    18:48
    Kérlek ne túlozz – csak hárman ökörködtek. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Maeldron
    Az az utasítás a mínuszolóknak, hogy mindenre rakjanak egyet. Az olvasással nem kell nekik bíbelődni.Úgy sem értenék…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Jól van. Megnyugtattatok.
    .
    Szerintem szijjártó és lézer jános saját kezőleg nyomkod mínuszt. Vajon ki lehet a harmadik? orbán biztos nem, mivel ő nem tud egyedül felmeni az internetre. navracsics agyon van nyugtatózva. semjén ilyenkor a védett madarakra lövöldöz. Nem fér a fejembe, a harmadik ki lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Sokkal többet ér ez a website, mint amennyi tagdíjat Bartus Laci kér, nevetséges összeg, de tudjuk, hogy ez egy valódi infantilis rettegő – és egyben agresszor által kizsigerelt, tönkretett ország, ahol az emberek szó szerint éheznek és nyomorognak.
    Földi Eperke minden tiszteletem a tiéd :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Kedves Kordon Blued,
    nincs magyarországi cím, átutalás, banki befizetés, pay pal, online befizete4s mukodik. Koszonjuk az erdeklodest, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Már meg is van, befizettem a következő évre!
    Köszönjük, és kitartás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kedves Laci!
    Idézet a cikkből.
    “Klubrádiónak csak azért nem fizetek, mert gyáva árulóknak tartom őket”
    Ezek szerint lemaradtam valamiről…. Miért?
    Üdv. : minami

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. minami, admin
    Én akkor is értékelem a Klubrádió stílusát.
    Az AN szókimondására nagy szükség van, és nagyon jó lenne, ha széles körben terjedne, ha mindenhova eljutna.
    Azonban a hazai terepen ez sok agymosottból vált ki ellenreakciót. A Klubrádió ezeket is meg tudja szólítani.
    Az igazság felismerése viszonylag könnyű, azonban a lelki gátak még sokáig visszatartják annak elfogadását és tudatos vállalását. Az agymosott ember a kognitív konzisztencia védelmében áltatja magát, kitart hamis elképzelései mellett. A katarzis eléréséhez idő kell, és ezalatt a drasztikus igazsággal szemben még élnek a gátak, sőt, minél inkább találkozik a személy az igazsággal, annál nagyobb benne a feszültség, annál erősebben ragaszkodik belső gátjaihoz.
    Azt gondolom, hogy az igazság terjesztéséhez mindkét fajta közlésre szükség van: kell a Klubrádió is meg az Amerikai Népszava is. Jó lenne, ha az ország minden részébe eljutna mindkettő. Nem véletlen, hogy a diktatúra mindkettőt támadja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Nem is tudtam,hogy Ön Bartus Úr árulónak tartja a klubrádiót. Pedig sok magyarnak csak ez maradt a számunkra. Miért? Üdvözlettel! Zsóka mama,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Már sokszor leírtam. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Báthory Ödönke

    Pedig a Klubrádióra szükség van. Tegnap semmilyen másik rádióban nem hallottam részletesen kibontva a hamis IMF-lista dolgait. Ráadásul nem mindenkinek áll rendelkezésére az internet. A városban buszozva csak a rádiót tudom hallgatni, netezni pedig kevéssé érek rá.
    (admin: ki végzi a moderációt és milyen szempontok alapján? Már második hozzászólásom tűnt el, pedig nem gondolom, hogy bárkit is megsértettem volna. köszi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. zsóka,
    Még mindig azt állítják, hogy Magyarországon demokrácia van.
    (Korlátozott, hiányos, hibásan működő stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Tisztelt Bartus Úr!
    Nagyon köszönöm mindazt, amit eddig tett.
    Bevallom, az év elején utaltam át félévi tagdíjat, és igen, én is elmaradásban voltam eddig – szégyenlem…
    De néhány perccel ezelőtt pótoltam.

    Jó egészséget kívánok Önnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. zsóka, admin,
    Ezek szerint nem csak én maradtam le róla…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Kedves Olvasóink,
    ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik már befizették az idei tagdíjukat, illetve még a tavalyi lemaradásaikat is pótolták. Nagyon köszönöm, és azokat a kedves szavakat is, amelyeket ennek kíséretében kapunk, és a biztatást. Én is úgy gondolom, hogy az Amerikai Népszavára nagy szükség van, és még nagyobb szükség lesz, mert az ellenzéki sajtó demilitarizálása a “konszolidációs technika” része. Egyre több lapban próbálnak befolyást szerezni, alkukat kötni, anyagilag függő helyzetbe hozni. Még nagyobb szükség lenne egy olyan Amerikai Népszavára, amely teljes értékű hírújságként tudna működni az olvasók önkéntes tagdíjaiból. Ha sokan fizetnének keveset, az éppen elég lenne. A website stabilizálása és biztonsági rendszerének megerősítése megkezdődött és folyamatban van, de csak a munka elkezdéséhez le kellett tennünk 1000 dollárt, és még nem tudjuk, mennyi lesz a végszámla. Az Önök támogatása segít abban, hogy ezeket a terheket ne egyedül hordozzam, és a kiadások egy részét a tagdíjaból fedezhessük. Tudom, hogy nagyon nehezen élnek Magyarországon, és éppen ezért nagyra értékelem azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel lapunkat is támogatják. Mindenkit szeretettel látunk, senki ne érezze magát kellemetlenül, ha nem tud fizetni, mert senki ne abból fizessen, amije nincs, hanem mindenki abból, amije van. Aki megteheti, és folyamatosan tudja a tagdijat fizetni, az erősíteni és stabilizálni tudja a működésünket. Az Amerikai Népszavának van egy világos és következetes értékrendje. Ezt megalkuvás nélkül képviseljük, és abban bízunk, hogy sok ember szívét megerősíti, és az igazságban tartja abban avilágban, amelyben a megalkuvást és az elvtelen kompomisszumokat nevezik józanságnak és bölcsességnek, az igazságot felcserélik a hamissággal. Ezért tud működni egy primitív, hazugságra épülő elnyomó rendszer. Mi, olvasóinkkal együtt, nem simulunk bele ebbe a táborba.
    Nagyon köszönöm az eddigi befizetéseket, és kérjük, hogy ha lehet ne halogassák az elhatározás végrehajtását, mert akkor nem lesz belőle semmi. Ha csak az eddigi tagok listáját nézzük, és nem számolunk az újakkal, még sokaknak van lejárt tagdíja. Tisztelettel kérjük, ha ennek nincs egyéb akadálya, szavazzanak nekünk bizalmat és támogassanak bennünket, hogy el tudjuk végezni azt a munkát, amire magunktól vállalkoztunk. Önökkel közösen. Ez az újság a kommentekkel együtt érték, a kommentek egyenrangú értéket képviselnek az AN-ben, ezért közösen írjuk a lapot.
    Tudom, hogy sokszor az ember csak azért halogatja, mert nem veszi a fáradságot, macerás elintézni, megcsinálni, de aztán mégiscsak nagyon jó érzés, amikor az ember megtette.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Csak érdekesség. A “baloldali egység.” Gyurcsány cikket ír, azaz a Kanadai Magyar Hírlap átveszi. Szemenyei , vagy hogy is hívják írja alá a cikket.
    Lehet, hogy Gyurcsány mé kis támogatást is küld nekik?
    Na ja, oda én nem írok, ott csak a seggnyalók vannak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. Laci, törölted magad a Facebookról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Igen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Okos. Én fenn sem vagyok, elvből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Admin!
    Hová lett a mai Bartus László vélemény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Fáradt vagyok, nincs elég jól megírva, ezért levettem. Bocsánat, majd írok jobbat helyette később, de a figyelmem nagyon megosztott most. Köszönöm a megértést, üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Kár a cikkért kedves admin, egy rakás fészbukos csoportnak osztottam és lájkolták rendesen, most aki olvasni szeretné, lyukra fut. :(
    Szerintem a cikk is jó volt , de az időzítése még jobb. Sajnálom, hogy nem mentettem el. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kicsit megfésültem, és visszatettem. Elnézést, csak nagyon fáradt voltam, és nem tudtam elég jól megírni. Ember vagyok, nem gép. :))

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Csak jelzem, és ezúton köszönöm, hogy kb. 25-30 ember újította meg a felhívás nyomán a tagdíhját, és egy hét után az utalások és befizetések teljesen leálltak. Ezen a héten kiküldjük még az email értesítéseket, reméljük, még arra is többen reagálnak majd. Nagyon köszönjük azoknak, akik elküldték a támogatásukat a tagdíj formájában. Várjuk azokat is, akiknek ez szándékában áll, és megtehetik. Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Utalva az aktuális havi díj! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos