Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az AN elítéli a HVG gyávaságát 2013. október 31. csütörtök 19:11 | AN

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az AN elítéli a HVG gyávaságát

New York – Az Amerikai Népszava elítéli és a sajtószabadság elárulásának tekinti, hogy a HVG kiadta a bajai videó forrását. A sajtó nem köteles feltárni a forrásait. A média nem tudja ellátni a hatalom ellenőrzésének feladatát, ha közügyekben az állampolgárok nem lehetnek biztosak abban, hogy még bíróság sem kötelezheti a sajtót, hogy kiadja az informátorát. A HVG elkövetett egy nagy hibát, hogy hitelesként nyilvánosságra hozott egy primitív hamisítványt, majd ezt tetézte azzal, hogy kiadta a forrását. Erre nem elégséges magyarázat az, hogy a videó hamis volt.

Egy írásos, kép- vagy hangdokumentum közlése a sajtószerv felelőssége. A dokumentum forrása nem felel azért, ha a sajtószerv nem elővigyázatos. A forrás sok esetben nem képes arra, hogy a hitelességet megállapítsa, vagy azt feladatának érezze. Ezt a munkát a sajtószervnek kell elvégezni. Ha hibázott, ezt a felelősséget nem oszthatja meg a forrásával. A forrás felfedésével pedig különösen nem avatkozhat bele egy átláthatatlan politikai játszma kimenetelébe. A média ezt nem mérlegelheti. Minden esetben tartania kell magát ahhoz a normához, hogy a sajtószabadság alapfeltétele az informátorok anonimitása. A médiumok nem fedhetik fel informátoraik kilétét, és rossz lelkiismeretüket sem enyhíthetik ezzel egy hibás döntésük miatt.

A HVG elárulta a sajtószabadság és a sajtótisztesség legalapvetőbb normáit akkor, amikor gyáván kiszolgáltatta az informátorát. Elébe ment annak, hogy a sajtószabadságot sértő módon bárki követelje a forrást, amelyet még akkor sem lett volna szabad kiadnia. Gyáva és megalkuvó magatartásával olyan normát és precedenst teremtett, amely súlyos csapás a magyarországi sajtószabadságra, a nyilvánosság szabadságára, a szólásszabadságra és a független sajtóba vetett bizalomra. Meg sem várták azt, hogy megerőszakolják őket, prostituáltként dobták oda a tisztességüket a hatalomnak.

Az Amerikai Népszava mélyen elítéli ezt a magatartást, amely súlyos károkat okoz minden magyarországi médiának, elárulása az alapvető elveknek, feladása a függetlenségnek és a szabadságnak, árt minden újságírónak. Tettével elősegíti a sajtószabadság szűkítését, a nyilvánosság korlátozását, támogatja a hatalom arroganciáját és agresszivitását. A világ börtönei tele vannak bátor és lélekben szabad újságírókkal, akik a börtönt is vállalják a sajtó szabadságáért. A HVG újságíróit nem ezek között a hősök között tartják majd nyilván.

Az Amerikai Népszava továbbra is abszolút értéknek tekinti a sajtó szabadságát és függetlenségét, benne a források titkosságának és védelmének elvét. A sajtó nem a hatalmat szolgálja, hanem az olvasót, a közt. A rendőrség dolga, hogy felderítse a bűncselekményeket, ha ilyenek történtek. A sajtó nem válhat pártok postaládájává, és nem lehet a hatalom besúgója sem.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +67 ( 77 szavazatból)
Az AN elítéli a HVG gyávaságát, 4.6 out of 5 based on 44 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Esetleg, ha megfélemlítették az újságírót valamivel? Lehet, hogy ezért adta ki a forrást.
    Gyáva volt a HVG, megijedtek, félnek.
    A sajtó szabadság, függetlenségnek a teljes sárba tiprását végezte el a HVG. A forrás még gyávább volt.
    Igaza van Bartus úrnak: “támogatja a hatalom arroganciáját és agresszivítását”.
    Forrást kiadni soha nem lehetne, csak ha a bíróság kötelezte volna erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (33 szavazatból)
  2. Vajon a magyar sajtó miért nem kapja fel a vizet. Ennyire gyávák nem lehetnek. Vagy igen? – lehet ennyire gyávának lenni, hogy a szolidaritásnak még a legcsekélyebb nyomát sem tudom felfedezni.
    .
    Lehet, hogy megérdemlik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  3. A magyar média meg hallgat!
    A magyar média gyakorlata ez lesz ezután?
    Ki lehet tenni az országhatárra:” Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  4. Tegyük élhetővé !

    olvasás elött:

    Nincs kedvem védeni az MSZP-t, politikához hülyék gyülekezete, de legalábbis nem tudtak felpörögni még a fiataljaik sem a fidesz aljasságokhoz.
    (nem kívánom , hogy az mszp tagok is aljasak legyenek , de legalább ne kisbocizzák magukat ennyire a padlóra, még akkor sem , ha én nem leszek szavazójuk)
    .
    ———————————————————–
    tapasztalati alapvetés , ellenzéki alap megállapítás :

    1. a fidesz minden aljasságot elkövet amit csak lehet. Ott csal , hazudik , ferdít , hamisít , ahol csak tud
    2. egy fidesz kijelentés tartalma általában az ellenkezőjét jelenti a normál , emberi , nem tolvaj társadalomban
    3. mindent vagyont ellopunk magunknak, nem számít az ország, nem számít a haza. nincs haza szeretet , van hatalmas hasba is lyukat beszélő szélhámos duma.
    4. HR: felvesznek okos, tanult , galád embereket a fideszbe, akik segítenek becsapni a tömegeket, és kellően aljasak : Gulyás, rogán, lázár,..
    5. Nem sajnálják az adófizetők pénzét agymosásra. Nagyvonalúan és ARÁNYTALANUL támogatják az adófizetők pénzéből az egyházakat, ahol is lélek gondozás helyett agymosás folyik
    6. baráti és üzleti kapcsolatot tartanak fent maffiózokkal, futball huligánokkal. Zsoldos hadseregként alkalmazzák a rendörökkel összecsapó futball huligánokat, vezetőiket jól megfizetik még akkor is ha gyilkos bünözőről van szó. Szöke Feri legálisan keres 400.000 Ft-ot , kicsit lövöldözik nappal fideszpajkos nézetteltérés ürügyén a Nagyváradtéren nappal társaival és Pintér-bakfity
    7. háttér , kedvezményezett vállalkozói háló környezetet tartanak fent, melyett kivonnak a piacgazdaság és a NAV hatóköréből
    8. Magyarországra nézve káros , tolvaj fidesz kollégistákra nézve hasznos külpolitikát folytatnak, pl. Azerben, töménytelen magyar nemzeti vagyon kivonása off-shor cégekbe, ahelyet hogy valódi, működő magyar vállalkozásokba fektetnék a pénzt

    és sok ilyen stb….

    ——————————————————————-
    . … a felsorolást megszakítom, vissza a témához,
    .
    Mutyilandban senki nem lát tisztán, a HVG-s Gavrát válon veregetném, és visszahívnám a helyére.
    A fidesz a bajai videó hamisítási zavaros üggyel legalább a harmadik bört húzza le , a legagyatlanabb , a leglustább, (talán a legkorruptabb???) , legnagyobbnak mért ellenzéki pártról. Kisbociznak ezerrel.
    (bör1 : elterelték a figyelmet a fideszes választási csalásról . A fidesz miért nem zárták ki ezek után a választási indulók közül? Kicsit csalunk, majd újra indulhatunk?
    bör2: csalás gyanúba terelték az ellenzéki pártokat
    bör3 : és a leggaládabb, rogán nevű m0cs.k rögtön törvénybe ültetné, hogy leleplező riportok esetében a tévedéseknél a szerkesztőket 1-3 évre börtönbe tennék. Ki fog ellenzékiekedni ezek után ? Ország-Épító-Rogán Antaltól elég aljas húzás volt ez nektek ?)
    .

    nem vagyok meggyöződve , hogy az egész videó eset nem fidesz szervezés volt.
    Elsőre egy DK-s képviselőt kirúgtak, helyesen. (Gyors párt elhatárolódás.)
    Még mindig semmi részletet nem ismerünk. Napok telnek el.Közben mocskolódás fidesz terv szerint.(vajon zebrán telepjáróból kiszálló gyalogosokat hasbarugó fidesz ötletelő terve alapján?) Majd az MSZP kommunikációs izéje bevallja , ő vitte a videót a HVG-hez.
    fIdesz által lefizetett emberről is lehet szó? megvették kilóra? A vételárat átutalták off-shorba , vagy Azerba?
    Sohasem fog kiderülni egy fidesz vezette NAV alatt. Simicska is lubickolt a törvénytelenségekben anno amikor betört informatikalig az APEH-ba elnökként .Most is fedezve vannak minden fidesz törvénytelenséggel szemben.

    .
    Én csak annyit szeretnék mondani, hogy nyugi Gyurcsány, vannak fideszes beültetett alvó ügynökök a DK-ban , a pártodban, akik alkalom adtán média botrányt robbantanak majd amikor fidesz megnyom egy gombot , nyugi MSZP , nem vagy alkalmas ország vezetésre, és ráadásul még megvásárolható szennyel is tele vagytok.
    Én csak annyival tudnám (moderálva) mai szavait kiegészíteni (Isten áld meg a magyart..)
    Isten áld meg a magyart ésszel és látással. Vedd észre már ki ver át. Nem kicsit …
    Még egyszer ismételném magam, a fidesz mostantól annyiszor indit (ál)botrányt, ahányszor csak akar. Minden adófizetői pénz öket szolgálja, minden aljas, hazaáruló, pénz lehúzó gondolkodó az ö köreikben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (43 szavazatból)
  5. Az, hogy nyilvánosságra, hozták ezt a videót, akárhogy nézem az ő saruk! Az, hogy a hülye mszp-s odavitte, az egy dolog, de a hvgn-nek talán meg kellett volna nézni mielőtt közzéteszi! Gondolom nem volt kötelező nyilvánosságra hozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  6. sőt: 2010. évi CIV. törvény a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól

    6. §24 (1) “A médiatartalom-szolgáltató, valamint a vele munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy törvényben meghatározottak szerint jogosult a számára a médiatartalom-szolgáltatói tevékenységgel összefüggésben információt átadó személy (a továbbiakban: információforrás) kilétét a bírósági és hatósági eljárások során titokban tartani, továbbá bármely, az információforrás azonosítására esetlegesen alkalmas dokumentum, irat, tárgy vagy adathordozó átadását megtagadni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  7. Az emeszpének meg annyi esze se volt, hogy a széllel fúvassa be a HVG szerkesztőségébe. Meg még egy pár másikba. Meg egyáltalán miért kellett odaadni a sajtónak egy gyanús embertől származó több mint gyanús anyagot? Ha már tényleg nem ők rendelték. Ez a nyílt anyagátadás a sajtónak mindenesetre akkora butaság volt, hogy komolyan felmerült bennem, vajon nem ők rendelték-e. Minden azt támasztja alá, hogy ezeknek végük. Jobb volna, ha belátnák, mindenki menjen haza, a pártház helyét pedig vessék be sóval. Mindannyian jobban járnánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  8. lesz majd újságíróverés is hamarosan, a fideSS elintézi
    sósavas, baltás, futballhuligán osztagokkal
    féreg orbán, börtönben a helyed

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  9. Én gyalulom az mszp-t ahogy csak tudom, de szerintem ezt nem ők csinálták.
    Miért tették volna, amikor a bíróság már kimondta hogy csaltak?
    Kinek az érdeke, hogy ez téma legyen?
    Kinek az érdeke hogy CSAK ez legyen a téma?
    Ki mondta el a választás eredményét a szavazó helység ajtajának bezárása után?
    A világ összes médiája látta a bajai cirkuszt. A tüzifás narancssárga autót, a képviselő követését, De ugyanúgy látták, hogy akár 50 x is fordulhatsz a csoportos szállítással.
    EZ BOTRÁNY!!!
    Az ellenzék meg mást sem csinál, csak a videó kazettával foglalkozik, amit az rendelt meg oktatófilmként, akinek kellemetlen a választási anomáliák emlegetése.
    Ilyen eccerű!
    Derítse ki a (qrva) rendőrség hogy mi történt, az a dolga!!! Ne Orbánnak nyaljanak 1000-el, hanem végezzék a dolgukat, amiért kapják a fizetésüket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  10. A Galamuson (az AN-en kívül ez az egyetlen hiteles ellenzéki médium) Aczél Endre alighanem fején találta a szöget:
    .
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/336785_a_csali
    .
    Szerintem is kb. így történt. A Fidesz aljas és galád, az MSZP idióta, a HVG pedig beszari. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Kézcsókom , drága Bumburi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  12. A szeretet lángjai
    Felgyúltak ma a szeretet lángjai;
    Azt üzenik: Nem felejtettünk el benneteket!
    Erősebbek most a szív fájdalmai
    És sűrűbben hullatjuk a könnyeinket.
    Magával ránt a múlt és képeket tár elénk,
    Emlékkockák millió ködös fátylából
    Fakó, ismerős hangfoszlányt hallunk még.

    Elsuttogunk egy fohászt szeretteinkért,
    Ahogy minden évben tesszük halottak napján.
    Néha még ránk tör az örök kérdés: Miért? Miért?…
    De nem köthetjük össze az élet szakadt fonalát.
    Látjuk a szeretett arcokat: ki rokon, ki barát,
    S bár távolinak tűnnek, oly homályos a kép,
    Ők talán vigasztalva fogják az itt maradtak vállát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  13. Egy olyan országban, ahol gyáva és megalkuvó érdekemberek ülnek közvélemény-formáló pozíciókban, ott a demokrácia ügye eleve vesztésre van ítélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. ” A média nem tudja ellátni a hatalom ellenőrzésének feladatát, ha ……….”
    .
    A hatalom ellenőrzésének feladatát??? Vajon mi lehet ez kérdezgetik egymást a szerkesztőségen belül. Most hallják először és nem értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. Mit kell ezen úgy meglepődni? Nem ez az első eset, amikor a demokrácia alapvető szabályait megszegik, majd azon senki nem háborodik fel, hanem relativizálják a cselekményt. Sőt, Még a bíróság is kimondta, hogy a társadalomra nem veszélyes a cselekmény pl. orbánék kordonbontására. Amit akkor elmulasztottak az most sokadszorra is mebosszulja magát. Lásd 2006 őszi események. Ez az egész kezd már egyy olyan focimeccsre hasonlítani, ahol a bírókat már rég lezavarták a pályáról és semmiféle szabályt nem tartanak már be egyik oldalon sem. Az egyetlen megoldás, hogy a tisztességes játékosok és csapatok nem vesznek részt ebben a bajnokságban és a szövetségek diszkvalifikálják a bűnös csapatokat. A baj azonban nagyobb, mert úgy tűnik, hogy a magyarok több mint fele csak bundameccset akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. Nálunk a sajtószabadság már akkor elbukott amikor Nagy Navarró Balázsék magukra maradtak. Nem jelent meg minden nap egy-egy cikk vagy tájékoztatás valamelyik, ‘magát függetlennek gondoló’ médiumban róluk.
    Mintha nem is lennének.
    .
    Esetleg az AN is is rákérdezhetne minden cikk végén, hogy mi van velük.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Csipcsirip

    Nem kérdőjelezem meg Navarró szándékát, minden tiszteletem az övé, hogy már évek óta az MTVA elött táborozik. De. Ki van írva a táblájára 4-5 név akiknek a távozását követeli. Ha ezeket elküldenék akkor mi történne ? Helyre állna a sajtószabadság? Visszamennének a fidesz tv-be dolgozni? Mi értelme ennek így? Nem a parlament előtt kellene követelni a közszolgálatiság helyreállítását? Ki az igazi felelős: egy harmadosztályú senki szerkesztő vagy Orbán? Szóval, nem hülyeség ez így? és mire vár? a jövőévi vesztes választások után hazamegy vagy ott marad még 4 évig ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Kedves Tegyük élhetővé!!!!

    Tegyük élhetővé ezt a szörnyűséget amit ma Magyarországnak hívnak. Amit előző hsz.-ban írtál azt szorólapon terjeszteni kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Csipcsirip
    2013. november 1. péntek
    09:16
    Nagyon egyetértek veled. Jól tettenérhető a csűrcsavaros “magyar” észjárás ebben is. Arató és Németh urak talán a szájukat nyalogathatták elégedettségükben , hogy eltűnt előlük egy nagy akadály és így a független, közszolgálati sajtó szerepét a privát médiájukkal eljátszhatják, hatalom, befolyás, és nem utolsó sorban üzleti sikerek elérésére. Számukra kezd beérni munkájuk gyümölcse, a sajtószabadság pedig le van szarva részükről. Pitiáner emberek privát érdekeiért nagy árat fizet a társadalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    T. Oldster !
    Fölteszed a kérdést, hogy “lahat, hogy meérdemlik?”.
    .
    Ebben az esetben nincs olyan, hogy megérdemlik, mert minden ilyen “megérdemelt vereséggel” mi, az olvasók veszítjük a legtöbbet.
    Egy jó újságírót kirugnak, bizonytalan, hogy ki kerül a helyére.
    .
    Üdv !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Kedves Szirmai!
    2013. november 1. péntek 10:00
    Én úgy gondolom ( persze lehet, hogy helytelenül), hogy nem azokat kellene kritizálni, akik tesznek valamit, hanem azokat akik nem képesek melléjük állni.
    Aki mellé áll, további neveket írhat a közös, vagy mellettük lévő táblára.
    Ha belegondolsz, ugyanez történt a Dániel Péter üggyel.
    Egy darabig dicsőítjük, majd továbblépünk.
    Így nem lehet, nem érünk el semmit. A hogyan kellenét, én sem tudom, csak azt érzem, hogy rossz úton haladunk.
    Nagyon rossz irányba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  22. Kedves öregszeder!

    Igazad van. Ami nálunk a legjobban működik, az a csűrcsavar minden szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Kedves Szirmai!
    az idézett 6. § 1. bek. (a 24 csak egy lábjegyzet hivatkozás a Complexnél) tartalmaz egy fontos kitételt: “törvényben meghatározottak szerint” jogosult. Tehát nem úgy általában jogosult! És ehhez ugye tartozik egy 2. bekezdés is:
    “A bíróság – bűncselekmény elkövetésének felderítése érdekében – törvényben meghatározott, kivételesen indokolt esetben az információforrás felfedésére, valamint az információforrás azonosítására esetlegesen alkalmas dokumentum, irat, tárgy vagy adathordozó átadására kötelezheti a médiatartalom-szolgáltatót, valamint a vele munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személyt.”
    Így ez egy kettős gumi-jogszabály, hiszen itt is szerepel a “törvényben meghatározott” (tehát bármilyen törvényben!) eset.
    Ezzel persze nem akarom felmenteni a HVG-t, csupán jelzem, hogy ez azért nem ilyen egyszerű. Nyilván tudják, hogy úgyis az lesz a vége, hogy ki kell adniuk. Ettől persze lehetnének még tökös legények. Ahogy a cikk is írja, sok újságíró akár a börtönt is vállalja. Nos… ők nem akarnak mártírok lenni.
    ________
    @emigrant
    Fölösleges sót v e t n i, az soha nem fog kisarjadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Szia Ottó!
    Új név, új módszer?
    Nem léphetjük át a saját árnyékunkat.Még Te sem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. “A forrás sok esetben nem képes arra, hogy a hitelességet megállapítsa, vagy azt feladatának érezze. Ezt a munkát a sajtószervnek kell elvégezni. ”

    Déri Balázs, a forrás maga is újságíró volt, mielőtt az MSZP sajtósának állt. Így maga is képes lett volna arra, amire a videót megnéző bármelyik átlagember képes volt: hogy észrevegye, hogy a videó nyilvánvaló KAMU.

    Déri Balázsnak volt egy kamu videója, meg bizonyára voltak NYOMÓS érvei amellett, hogy Gavra a kétségei ellenére tegye közzé a videót.

    Szerintem nagyon helyes, hogy aki újságíró létére ORDÍTÓAN kamu videókat szállít egy lapnak, majd a lap főszerkesztőjét ráveszi az OLVASÓK MEGTÉVESZTÉSÉRE, és már az átadáskor tudja, hogy ezzel a szerencsétlent valószínűleg bebuktatja, az bukjon a kollégája után.

    Déri Balázs ÚJSÁGÍRÓ abból akart hasznot húzni a pártjának, aminek a sajtófőnöke volt, hogy kamu videót vitt egy hírportálhoz azért, hogy az – tudatlanul, vagy nagyon is tudatosan – megtévessze az olvasókat.

    Miért is kellene, hogy a neve titokban maradjon?

    Az USA-ban az ilyen mocskos kis manipulatív húzások titokban szoktak maradni? És a polgárok ezt helyesnek tartják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Mária
    Olvasgasson, hogy az igazságérzete még jobban kitáruljon….
    -
    http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/miert-maradhat-borokai-a-heti-valasz-elen.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. @csakén

    Nincs szükságem ajánlóra, olvasom a cikkeket ezen az oldalon. Ezért is lepett meg, majd háborított föl, hogy a fenti írás a védelmébe vett egy olyan embert, aki maga is újságíró, mégis megtette, hogy kamu videót adott át kollégáinak, hogy megtévessze vele az olvasókat. Majd amikor a kolléga bukott, nem állt ki, és nem vállalta magára a gyalázatot.

    Lehet lepontozni a hozzászólásaimat, nem engem minősít, ha itt valakik a leggyalázatosabb tetteket is a pártfogásukba veszik, ha azt a baloldalon követik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Mária
    Lehet kavarni, de nagyon büdös a dolog. Az újságíróktól függetlenül azt kéne kideríteni, hogy ki készíttette ezt a felvételt. Mert hogy nem az mszp, az biztos!
    Gavra lehet hogy azért hozta nyilvánosságra, mert látta hogy kamu, és bűnhődjön, akinek kell.Hibát hibára halmozott.Azt nem kellett volna kiadnia, akitől kapta.
    Nem azért mert mszp-s az illető, mert ebben az ügyben ez egy mellékszál. A készítőjére kellett volna fókuszálni, de azt még a mai napig sem keresik komolyan. Addig is köpködhetik az mszp-t.
    Mondom ezt úgy, hogy nem a szívem csücske az a párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Valamit nagyon félre tetszett érteni – ami nem baj, csak igyekezzen egyforma mércével mérni, mert pl. a MN nem győz helyreigazítani és perek százait veszítette el, és még egy újságírójától sem szabadult meg.
    A Heti Választ már említettem, ahonnét szintén nem menesztettek senkit.
    A Lovas-féle seggfejezős, szarevést ajánló levelet most nem taglalom, mert várom, hogy valaki a jobboldalon szól a kulturáltság érdekében, mégiscsak egy brüsszeli tudósítóról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. bumburi
    Terelésnek viszont nagyon jó ez a felvétel!
    -
    Mert a lényeg, hogy csalt a Fidesz Baján, ezért meg kellett ismételni a szavazást – oszt jó napot!
    -
    Amit pedig elmondtak egy másik felvételen a zemberek, hogy fát és mobilt kaptak, azt nem vizsgálják, hát nem érdekes?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. @bumburi

    “Azt nem kellett volna kiadnia, akitől kapta.”

    Valóban, Déri Balázsnak nem kellett volna megvárnia, amíg kiadják a nevét. Önként kellett volna bejelentenie, hogy kollégája tőle kapta a hamis videót, majd a bejelentés után kellett volna lemondania. Déri Balázs azonban – bizonyára mindenki tudja, hogy ő a fiatalon elhunyt, kiemelkedő tehetségű Déri János fia – nem ezt tette, hanem lapított, bízva abban, hogy megússza a botrányt. Szégyent hozva ezzel mind édesapja emlékére, mind az újságíró szakmára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Mária
    Én nem rugózok azon, hogy milyen kézen közön ment keresztül az a videó!
    Hogy a hírforrást nem lett volna szabad kiadnia – az a lényeg!
    A másik lényeges dolog, hogy a rendőrségre kellett volna vinni azonnal, mert egy laikus is látta volna, hogy kamu! Feljelentést kellett volna tenni a készítője ellen!
    A rendőrségnek meg kinyomozni a készítőjét.
    Ehelyett tépik a szájukat, az mszp-re kenve mindent. Ami nagyon nem állja meg a helyét, mert minek csináltatott volna az a párt egy ilyen alibi dolgot?
    A harmadik lényeges dolog.Én soha nem minősítgetek sem apát, sem fiút.
    Felnőtt emberekről van szó!
    Ne rángassuk már ide még a Déri János emlékét is!!! Pont ma ne!
    És főleg ne toljuk el a lényegről a hangsúlyt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Én úgy gondolom, hogy a videó eredetét illetően két eset a legvalószínűbb, egyik felháborítóbb, mint a másik. Az első változat, hogy a videót a Fidesz készíttette olyan áttételeken (strómanokan) keresztül, hogy senki ne tudjon a felbujtóhoz eljutni. A másik változat, hogy roma honfitársaink rájöttek arra, hogy a négyévenkénti választás számukra egy jó buli, ilyenkor lehet jól megszedni magukat, ki csak egy gulyással, ki meg egy nagyobb romaközöség felé irányított (és vezetőik zsebében landoló) szép összeggel. A videót is pénzszerzési célból készítették.
    Nagyon szeretném, ha a cikk írója, aki a HVG-t súlyosan elítéli amiatt, hogy kiadták annak nevét, aki azt hozzájuk eljuttatta, megválaszolná az alábbi kérdésemet: Mi a helyzet akkor, ha a hamis videót mégis az MSzP készíttette, és ezek után ártatlan pofával átadta a HVG-nek közlésre, a HVG-t is megvezetve? Ebben az esetben nem dicséret illetné a HVG-t az őt is megvezető csaló megnevezéséért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Kintről minden tisztábban látszik.
    http://nepszava.hu/cikk/1002018-orban-es-a-kubli

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. A lényeg megint elsikkad. Ki rendelte meg a videót.?
    Azt mondja a Fidesz szóvivője, hogy még a rendőrség sem lát tisztán. És még meddig nem lát tisztán?

    Ezt az ügyet sikeresen ráégették már az MSZP-re amelyik olyan balfék, hogy lassan már be kellene fejeznie a politizálást. Három éve rosszkor, rosszul, erőtlenül lépnek, nyilatkoznak, valódi ellenállást nem fejtenek ki. Persze, hogy egy ilyen krimibe illő ügyben hibát hibára halmoznak. Kinyírták szegény Gavrát is.
    A Fidesz meg erőlködik hogy lehetne még a DK-t is besározni egy menetben. MSZP meg asszisztál ehhez.

    Miért nem követelik a megrendelő azonnali megnevezését a hatóságtól?
    Ennél rosszabb már az sem lenne, ha tényleg kiderülne ők voltak olyan pancserek akik a megrendelők voltak. Legalább kirúgnának mindenkit aki benne volt aztán tovább lehet lépni. Legyen az a pártvezetés bármely szintjén.
    De így csak hagyják, hogy mindennap hülyét csináljanak magukból.

    Ha pedig kiderül, hogy szervezett stratégia alapján , előre megfontoltan ehhez értő szakeberek dobták be ezt a csalit akkor a helyére kerülhetnek a dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Én nagy tzisztelője és rajongó olvasoja voltam a HVG-nek.Most,ezzel a tettével minden bizalmam megrendült a lap iránt.Ez a lap is beállt!!! a sorba.Ezután ugy fogok tenni ezzel a lappal,mint a Magyar Nemzet nevü és a hozzá hasonló firkálmányokkal.Még annak az embernek a feje fölött is elnézek,akinek a kezében meglátom ezeket ahamis,gyülöletkeltő lapokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Papa közel járhat az igazsághoz. Én is úgy gondolom, hogy a romák gondoltak egyet, és “nekikezdtek alkotni”, hátha csurran, cseppen alapon. Megtalálják a MSZP, az pedig felajálhatta a HVG-nek megvételre. Gondolom, egyfajta munkamegosztásban gondolkodhattak, “Tied a közlés joga, fizess érte, enyém a jogi része”. Na, az lett az egészből, hogy a Fidesz már az első pillanatban rárepült a témára, és most már nem engedi, látja benne a lehetőséget!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kedves Papa!
    Én az első változatra tippelek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos