Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Beteg-e Orbán? 2012. szeptember 4. kedd 5:07

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Beteg-e Orbán?

Emlékszünk még a szovjet pártfőtitkárok időszakára, amikor nem volt szabad érdeklődni Brezsnyev elvtárs hogyléte felől. Amikor pedig a Párt magától tudatta, hogy Csernyenkó elvtárs jól van, akkor a testvéri szocialista országokban már készítették elő a gyászindulókat és a drapériákat, nagyobb lapok szerkesztőségeiben betördelve várta a halálhírt az előre elkészített nekrológ. Egyes források szerint legutóbb Észak-Koreában már mélyre hűtött állapotban várta a Kedves Vezető a feltámadást, amikor még örömmel tudatták, hogy mindenki kedvence jól van, borsólevest kért ebédre. De a nem halálos betegségeket is a legteljesebb titoktartás övezte, mert diktatúrákban a népnek azt a látszatot keltik, hogy természetfölötti tulajdonságai vannak a vezérnek, és ezek közé tartozik, hogy soha nem hal meg, a betegséget neveti, és ha túl magasak a hullámok, akkor parancsol a tengernek.

Demokráciában az emberek azt gondolják, hogy a négy évre választott ember is ember. Legalább is az volt előtte, még inkább az lesz utána, ha a közte levő négy évben ő maga nem is gondolja ezt, és próbálkozik esőcsinálással. Orbán Viktorról régóta járnak városi legendák, hol titokzatos osztrák, hol még titkosabb svájci szanatóriumokban és klinikákon kezelik. Ezeknek már csak azért sem kell hitelt adni, mert másik oldalon a szegény népnek az a része, aki nem kedveli valamelyik kedves vezetőt, hajlamos arra, hogy halálhírét költse, általában halálos betegségek szörnyűségeit vizionálja. Vágyait fogalmazza meg. Magyarországon nagy hagyományai vannak, hogy elmebetegnek láttassák a másik oldal üdvöskéjét, mert az rosszabb, mint a halálos betegség híre. Halálos beteget sajnálni kell, egy bolondot pedig utálni, nem beszélve arról, hogy a halálos betegnek egy idő után meg kellene halnia, míg a bolond addig él, amíg akar. Ezért nemcsak Orbánról terjesztették, hogy elmebeteg, ugyanezt mondták a Fidesz hívei Gyurcsányra, és ettől mindkettő lehet egészséges.

Hanem megjelent augusztus 20-án egy beszámoló az ATV híradójában a parlamenti kitüntetések átadásáról. A háttérben állt Orbán Viktor, és gratulált a nyerteseknek, miközben a kamera akaratlanul leleplező képeket rögzített róla. A miniszterelnök enyhén szólva olyannak látszott, mint aki nincs magánál, ijesztő mozdulatokat tett a nyelvével, kényszeres szájmozgásokat végzett. A néző még azt is elfelejtette, hogy ez az ember elrabolta a nyugdíját, az egyházát, baltás gyilkosokkal üzletel, és csak nézte ezt még elég fiatal embert, ahogyan az arca elveszíti karakterét, és a nyelve minden igyekezete ellenére önálló életre kel, és a kígyókéhoz hasonlóan mozog. Először a részvét, majd vele együtt a felismerés kerítette hatalmába a nézőt, hogy ez a szegény ember esetleg tényleg beteg.

Ez korántsem biztos, de olybá tűnt. Méghozzá azért, mert ezek a kontroll nélküli mozdulatok diagnosztizált tünetek jellemzői. Ilyen mozgást egészséges ember szája nem végez. A jelenséget Tardive Dyskinesia néven azonosítja az orvostudomány, és hozzáértők egybehangzó véleménye szerint a felvételen látható mozdulatsor tagadhatatlanul e tünetegyüttesnek felel meg. Nem vagyunk orvosok, és praxisunkban ez lenne az első miniszterelnök, akinél ezeket a tüneteket azonosítanánk, ezért nem vállalkozunk arra, hogy a látottakról orvosi véleményt mondjunk. Annyit tudunk, hogy a Tardive Dyskinesia pszichiátriai kezelések során használt erős gyógyszerek mellékhatásaként alakul ki. Lehetnek más okai is, mint gyomortabletták használata vagy kábítószer, de a mi kedves vezetőnk nem látszik gyomorbajosnak, és nem úgy képzeljük, hogy a gyomrát gyógyszerekkel stimulálná házi pálinka helyett, ha az rendetlenkedik. Viszont a rizikófaktorok között található az alkoholfogyasztás, mint amely elősegítheti a száj, a nyelv és a végtagok ellenőrizhetetlen kényszerű mozgását pszichiátriai gyógyszerek fogyasztása esetén.

Mivel a nemzeti ügyek miniszterelnöke még csak ígérte, de megvalósítását nem jelentette be, hogy a demokráciát valamilyen hatékonyabb rendszerre cserélje, mi is tegyünk úgy, mintha demokrácia lenne. Az lenne a javaslatunk, hogy a Fidesz, a köztársasági elnök és a parlament (ez mind ugyanaz), intézzen kérdést a miniszterelnök úrhoz, és mély együttérzés mellett tudakolja meg, hogy milyen szereket fogyaszt, ha fogyaszt, milyen betegséggel kezelik, ha kezelik, és milyen néven nevezik azt a betegséget, amelynek kezelése hetvenéves fogatlan vénasszonyok szájmozgását idézi elő az ő esetében. Aztán kérdezze meg, hogy ez a betegség mennyiben korlátozza őt a hazát építő feladatai ellátásában. Esetleg kérdezze meg a miniszterelnök orvosát és gyógyszerészét a mellékhatásokról, úgymint esetleges háborúk kirobbantása, gyarmatosítók hallucinálása, baltás gyilkosok unortodox fogva tartása. Annyi biztos, hogy ha Amerikában ez a felvétel megjelenik, másnaptól ez a kép van az összes újság címlapján, minden tévéállomás vezető hírben közli a képsorokat, és szalagcímek kérdezik, hogy “Beteg az elnök?” Azonnal be kellene számolni a kongresszusnak, hogy milyen betegségről van szó, és a nyilvánosság elé kellene állni az igazsággal. A stúdiókban pedig szakértők magyaráznák a jelenség lényegét, a betegségek típusát és következményeit.

Hozzá nem értő ember azonnal azt teszi, ha elkezd köhögni, hogy beüti az internetes keresőbe, hogy „köhögés”. Ha valaki ugyanezt teszi a Tardive Dyskinesia esetében, akkor azt találja, hogy a lehetséges pszichiátriai betegségek között található a skizofrénia is. A skizofréniának különböző fajtái vannak, nehezen felismerhetők, súlyos paranoiás skizofréniával vezettek már egyesek államokat és háborúkat, míg Szálasi és mások soha nem tudták meg, hogy azok a nagy elméletek, amelyekről azt hitték, hogy a nemzet felemelését szolgálják, fel nem ismert betegsége tünetei voltak. Szálasit úgy akasztották fel, hogy azt hitte, Nemzetvezetőként egy eszme képviselőjeként hal meg, nem pedig az idejében meghozott diagnózis hiányában. Valamennyi diktátorról azt állapították meg, hogy a skizofrénia valamilyen fajtájában szenvedett, hatalom iránti vágya kóros paranoia és kisebbségi érzés következménye, a kiváló vezetői képességnek gondolt erőskezű vezetés a környezetével szembeni alapvető és kóros bizalmatlanságból fakadt. Az ilyen emberek környezete tudtán és akaratán kívül egy pszichiátriai osztály lakóinak életét játssza el, egész országok sem tudták azt, hogy egy kezelésre szoruló beteg téveszméinek és beteges reakcióinak játékszerei. Egy bolond eteti őket mindenféle ideákkal, hogy a nem diagnosztizált betegségének tipikus lefolyásának megfelelően hatalma alá hajtsa mindazokat, az egész külvilággal együtt, akiktől félt. Egy jó orvossal, idejében feltett kérdésekkel háborúkat és milliók halálát lehetett volna megmenteni.

Nem gondoljuk, hogy Orbán Viktor szörnyűséges dolgokra készülne, csak azt tudjuk, hogy a skizofrén betegek nem tudják, hogy mit tesznek, és azoknak mi lesz a következménye. Mániájuk hatalmába keríti őket, betegesen ragaszkodnak a hatalomhoz, és ha azt elveszítik, az állapotuk súlyos romlását idézi elő, amit aztán megbosszulnak, amikor azt tehetik. Ha Orbán Viktor szájmozgása mellé egy talpig úriember, egy konzervatív demokrata imázsa tartozna, akkor nem is gondolnánk úgy, hogy valami szentségtörés egészségi állapota felől érdeklődni, hanem baráti gesztus. Ő pedig köszönné szépen, és megmondaná, mi baja van. Nem is aggódnánk, hogy egy skizofrénnel állunk szemben, ha egy unalmas ortodox demokráciát vezetne. De mindaz, ami Magyarországon történik, ezzel a sebességgel végrehajtott nyelvmozgásokkal párosulva, komoly aggodalomra ad okot. Tegyünk tehát úgy, mintha demokrácia lenne, játsszuk el azt, mintha teljesen hülyék lennénk, és kérdezzük meg Orbán Viktort, nincs-e valami baj az egészségi állapotával. Demokráciában ez egy elfogadható kérdés. Aggódunk érte és még inkább magunkért. Egy demokráciában a polgároknak joguk van tudni, hogy az általuk megválasztott vezetők mentális állapota megfelel-e az elvárhatónak, de legalább egy mezőgazdasági traktoros jogosítványához szükséges szintnek.

Ha erre a kérdésre Orbán Viktor, vagy kedvenc szája, Selmeczi Gabriella ingerülten és elutasítóan reagál, esetleg közölné, hogy a miniszterelnök kicsattan az egészségtől, mint Brezsnyev 1982 novemberében, akkor nem is kell többet mondani, ajánljuk tanulmányozásra Mussolini, Hitler, az összes náci és kommunista diktátor pszichiátriai kórlapját. Majd egy szép Budapest matricát ragasztunk a bőröndünkre és a legelső hajnali autóbusszal elhagyjuk a nemzeti együttműködés területét. Minek is szaporítanánk a hullák számát, lesz abból elég nélkülünk is. Ha viszont a miniszterelnök kedves mosollyal fogadja a kérdést és a felé megnyilvánuló baráti érdeklődést, és azt válaszolja, hogy ő is ember, és van valami baj a gyomrával, a pálinka nem segített (most az egyszer), és valami rossz gyógyszert írtak fel neki, ami ilyen kellemetlen tüneteket okoz, akkor baráti kezünket nyújtjuk, jobbulást kívánunk, megadjuk az orvosunk számát, és valami nagy projektbe kezdünk a Velencei-tó partján, esetleg kaszinót építünk.

De attól tartok, hogy nem így lesz. Ha rajtunk kívül bárki más merészeli a miniszterelnök grimaszai alapján az állapotát firtatni, akkor iszonyú indulatok és köpködés indul el, a gyalázkodás soha nem látott méreteket ölt. Ez pedig biztos jele, hogy a skizofrén paranoia által mozgatott ember már mozgatja azokat a tömegeket, amelyeket nagy elődei. Ebben az esetben csak azt tudjuk ajánlani, hogy usgyi, amíg lehet. Magyar embernek nagy rutinja van felismerni az ilyesmit, mert sok ilyet látott. Egyesek már összefüggésbe hozták Orbán augusztus 20-i állapotával azt, hogy délelőtt nem jelent meg a zászlófelvonáson, a parlamentben nem mondott beszédet, csak a háttérben meghúzódott a száját nyalogatva. Ebből azonban arra lehet következtetni, hogy máskor is kerülhet olyan állapotba, amikor nem léphet a nyilvánosság elé, de augusztus 20-án teljesen eltüntetni nem lehetett. Ez felveti a környezete felelősségét.

Félreértés ne essék, ha Orbán Viktor beteg, akkor gyógyulást kívánunk, együttérzésünket fejezzük ki a családjának, és boldog hosszú életet kívánva kísérjük tekintetünkkel, amint rokkantnyugdíjba vonul, és felveszi a maga által hozott törvények alapján a járandóságát. Magyarországnak az lenne a legjobb megoldás, ha ettől az embertől úgy szabadulna meg, hogy egészségi állapota miatt kénytelen visszavonulni. Ezzel még nem oldódna meg minden probléma, itt maradna utána az ordas eszmékkel fertőzött tömeg, a borzalmas pártja, de ha nincs egy karizmatikusnak hitt skizofrén beteg az élen, akkor a felépített diktatúra összeomlik. Egy diktatúra mindig egy diktátor köré épül. Diktátor nélküli diktatúra nincs tartósan. De ha Orbán valóban beteg, és a betegsége tipikusan megfelel azok betegségének, akik országokat és a világot döntötték romba, és az egész eddigi rendszerépítő munkája mögött ez a skizofrénia áll, és nem hajlandó távozni, akkor annak súlyos következményei lesznek. Ezt a betegséget még olyan erős gyógyszerekkel sem lehet teljesen megfékezni, mint amilyenektől úgy pörög az ember nyelve, mint Orbáné. Ebben az esetben ne bagatellizálja senki azt, amit a két szemével most látott.

De ne szaladjunk előre. Egyelőre szerezzünk bizonyosságot. Meg kell kérdezni nagy tisztelettel a miniszterelnök urat, hogy mi az, amit a felvételen láttunk. Van-e valamilyen betegsége, kezelik-e bármilyen pszichiátriai problémával, és milyen gyógyszereket szed?

Amíg a válasz megérkezik, időtöltésnek javasoljuk ennek az írásnak az olvasgatását: Diktatúrák életrajza. Jó szórakozást!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (83 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +108 ( 126 szavazatból)
Bartus László: Beteg-e Orbán?, 4.7 out of 5 based on 83 ratings

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Tisztelt én_vagyok!
    Ajánlom figyelmébe ezt a két linket, ahol leírják a TD betegség kialakulását.
    Ez a betegség valóban neurológiai tünet, de a skizofréniára hosszabb ideje szedett gyógyszerek mellékhatásaként jön létre.
    http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/229/a-skizofrenia-kezelese
    http://www.schizophrenia24×7.hu/node/234

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  2. Báthory Ödönke

    csakén:
    Igen, én is a cuculizmusban ébredtem. Például amikor egy reggel csak úgy bemondta a Kossuth, hogy a szovjet légierő nem lőtt le Dél-koreai repülőgépet, akkor egy egész ország tudta, hogy de. Ugyanígy amikor bemondták, hogy a csernobili pukkanás nem súlyos, akkor mindenki tudta, hogy de. Vajjon mire gondoljak, amikor hallom, hogy törvényt alkottak az elhúnyt miniszterelnökök özvegyeinek járadékáról? Lehet, hogy tudnak valamit, amit én még nem tudok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  3. Íme, aki nem látta Orbánt:
    http://www.youtube.com/watch?v=DSY42108jM4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. @ Kőhídi Imre
    A felhozott példák nem cáfolják a cikk érvelésének helyességét: “Egy demokráciában a polgároknak joguk van tudni, hogy az általuk megválasztott vezetők mentális állapota megfelel-e az elvárhatónak”.
    .
    A hatalmon lévők abban érdekeltek, hogy a betegséget eltitkolják, de az ellenzéknek és a médiának az lenne az érdeke, hogy a titkot felfedjék. Egy normális országban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. Tesók: orbán vélt nyavalyályától még lehetne jól kormányozni, a betegség önmagában semmi, ha olyan okos az illető, mint Stephen Hawkin, a világ leghíresebb elméleti fizikusa, ki tolószékében ül, és mivel beszélni sem tud, sőt a kezét sem tudja mozgatni, ezért a fogai közé szorított pálcikával nyomja a szgép billentyűit, és úgy építi fel a korszerű tudományos elméleteit.
    Node erről orbán úr esetében nincs szó,
    Annak idején lenézően fogadtam az orbánpárt teljes pályás lejáratási kísérleteit, amellyel közel akartak kerülni a húsos fazékhoz, és amiről Semjén úr kijelentette: pártfeladat volt Gyurcsány lejáratása.
    Ennek során elmebetegnek, elmegyengének, titulálták a miniszterelnököt.
    Ez politikushoz méltatlan.
    Igaz ugyan hogy ezen írás nem valamely párt hivatalos orgánuma, de szerintem vannak sokkal komolyabb dolgok is amelyeket orbán ellen fel lehetne hozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Stephen Hawking -természetesen. Bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. “Tényleg egy pocsolyarészeg Jelcin fog beszámolni a saját mentális állapotáról? Vagy egy beszédképtelen Churchill? Jaj…”
    Demokráciában elvárható, hogy ilyen esetekben a környezete (pártja) lépjen. A felsorolt példák között demokrácia is volt, azok ezekben az esetekben nem jól működtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. ….a birodalom alattvalóin izgalom (aggodalom?) lett úrrá (újra?) bizonyos Orbán Viktor nevű teljhatalmú uralkodójuk egészségi állapota miatt.
    .
    Nem mintha érdekelne bármi is e birodalom kapcsán: se az alattvalók illedelmes alattvalósága, se a náciknak köszönhetően teljhatalomhoz jutott uralkodójuk zavartalan uralkodása. De kedves tudósítóimnak hiába mondom, hogy kíméljenek meg a birodalmi hírektől, egyszerűen elképzelni se képesek a belső emigráció mibenlétét.
    .
    Kérdezhetném, ki az az Orbán Viktor, ha maradandóan nem véste volna be emlékezetembe: ő az, aki 2002-ben, a politikai vereségét felnőtt-, férfimódra elviselni képtelen politikusként meghirdette a bosszú, a gyűlölet, a kirekesztés politikáját (lásd: “a haza nem lehet ellenzékben“) egyidejűleg meghonosítva az ezt szolgáló, a “másfajtákat” alázó, lealacsonyító durva közbeszédet. (A többi itt: http://evitae.wordpress.com/2012/09/05/orban-beteg/ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. qHogy beteg e a kedves vezetö,nem tudom ,de hogy nem normalis az biztos.
    A magyar diplomacia szegyene,hogy a hülye kurafit nem tudjak beidomitani,emberi viselkedesre,tanitani az ilyent nem lehet,ennek mondhatsz
    barmit,csak az öve az igaz,különbenq nem viselkedne igy a vilag szeme elött.
    Zsebbe tett kezzel csak balkani lokupecok jarkalnak magasrangu allamfer-
    fiak között,a kurafi meg itt sem tudja abbahagyni a zsebbiliardot,allandoan
    ott jar az esze ahol a masik ember f…sza.A nyelve jarasaval szerintem csak
    mutatni akarja a nagyon nagyon magyaroknak,ha mar nyaltok akkor igy jarjon
    a nyelvetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. A kérdést már feltették, feltettük korábban is. Mi volt a válasz és kik adták? Hát azok, akik ennek a bolond pojácának a környezetében az országépítésnek nevezett szabad-rablást gyakorolják. A Selmeci Gabikák, Lázár Jánosok és a többiek addig élhetnek jól, amíg a fent nevezett miniszterelnökük ott van, ahol nem kellene lennie. Az egyházak és “méltó” képviselőjük Semjén pedig hallgat és a hallgatásával, hallgatásukkal a nemzetet teszik tönkre. A hívőiket is becsapják, azaz hazudnak. Az eseményektől való elhatárolás még flastromnak is kevés. Ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. csakén
    Vagy szabadságon van a Habony művek. vagy pedig onnan kerülnek ki az utóbbi idők szövegei. Valaki diagnosztizálta mostanában Habony tüneteit?
    Tudod: zsák a foltját, meg similis simile gaudet (a hasonló a hasonlónak örül)
    Geyza
    bocsika, de megmagyaráznád ezt a Malév dolgot? Mi köze annak orral a földbe állításához Brüsszelnek? Valahol olvastam azt az örömködést, hogy javult valami mutatónk, mert már nem kell a MALÉV veszteségeit fedeznünk. Így tudja El Tolcsy a versenyképességi zuhanást diadalnak beállítani. Gondolod, hogy ez nem a fijug érdeke volt?
    Biztonsági kockázat
    Lehet, hogy néhány elemét másolják – de nagyon thai módszer szerint. Azaz megnézik, hogy ő hogyan csinálja – aztán ellenkezőleg csinálják. Tehát nem nyúlják le sehol az EGÉSZ manyup rendszert, csak néhány évre elterelik az oda irányított pénz egy részét. Tudod, ahogy először nálunk is tervezték, de aztán evés közben megjött az étvágy…. Ugyanez igaz a bankadóra is – ami egyébként Gyurcsány találmánya volt. Csak neki esze ágában sem volt kivéreztetni a bankokat és leállítani az ország hitelezését.
    girbegurba
    csak nem mindegy, hogy békés úton, a betegsége miatt (ami kizárja egyébként a város szétdúlását is, mert még a legeszeveszettebb jobbos sem követelné egy manifeszt elmebeteg visszahelyezését) vagy pedig egy elmebeteg mögött belegyalogolva az előre látható drasztikus következményekbe. Azaz ha egyáltalán van még normális jobboldal, vagy pár normális demokrata fideszes – ez egy jó alkalom a diktatúra megállítására. Bartus nem a magánügyét feszegeti Orbánnak – ahogy nem lenne magánügy, ha egy elmebeteg pilóta ül a kormánynál, amivel repülsz. Ebbe sokan belehaltak már!
    Kőhidi Imre
    az a három orvos “és hát…”. vitatták a diagnózist? Helyette felállítottak egy másikat? Megnyugtatták, hogy nem komolyabb a baj, mint egy Alzheimernél? Lebontották az említettek alatt a demokrácia rendszerét? Egyszemélyi drill alatt tartották a pártjukat? Volt alkotmányozó 2/3-uk?
    A demokrácia erejét mutatja, hogy még néhány beteg vezetőt is képes volt nagyobb sérülések nélkül túlélni. Nálunk viszont az elbukott, és egy beteg elme lázálmainak megfelelő rendszerrel pótolták.
    A MINIMUM, hogy látható tünetek esetében megkérdezzük, hogy mi a baj?
    Diktatúrában nem lehet ilyet még kérdezni sem. Tehát ön a diktatúra kiépítése, vagy fennmaradása mellett áll, amikor még a kérdésfeltevést is kifogásolja.
    Akármi is egyébként a szándéka – az eredmény minősíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Kőhidi Imre
    EZT viszont értékeltem +++++++++++++
    “a diktátor helyén tartása a környezet seftje, és nem a diktátoré. Felelősség semmi, javak csőstül…”
    Viszont a diktátor egészségi állapotának feszegetése belezavar a környezet seftjébe! Éppen ezért nem lehet tőle eltekinteni. Látja, hogy ebbe a HVG is csak úgy mer Magyarországon belemenni, hogy egy Bartus ellenes szövegbe csomagolva teszi közzé. És ezzel eljuttatja a gazdasági élet szereplőihez is, akik nem tartoznak a “környezethez” és a saját gazdasági érdekeik már eddig is sérültek…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. kekec – azért a szakmaizása közben is eljutott az úr az előző vezetőhöz, bár Chrudinákot is belekeverte (kis tereléssel)…..nekem ez tetszik!
    Tényleg megérdemli a két szemétláda a magas funkciót és a rengeteg pénzt az amortizációért!
    Akármi is egyébként a szándéka – az eredmény minősíti++++++++++++++++
    Aki szerint jól van a vekkeres és így elvezetheti az országot és a 2/3-t még a tervezett 20-30 évig, az nagyon vakon hívő! De ettől van még a helyén a nem beteg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Ön szerint közügy az ország első számú emberének a mentális állapota?
    (SZEMA szavazás)
    http://szema.hu/component/acepolls/poll/23-23
    A túlnyomó többség szerint igen, saccra kb az a 14 % szerint nem, aki Lázárhelyen is még a fideszre szavazott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Az ami neked sacc kekec, az pontosan 8,6 %.
    Remélem máskor is idetévedsz a SZEMA-hoz, hezitálsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Voisine -nem hezitálok, csak idehordom amit érdekesnek találok imitt-amott. Azt spéci nem a szemánál találtam, hanem, a Bartus cikkére hivatkozó egyik oldalon..
    Ezt is ajánlom olvasásra, méghozzá melegen és őszintén:
    http://progressziv.blog.hu/2012/09/05/fidesz_dilemmaja_orszag_dilemmaja
    “Orbán Viktor „készen van”: egyre inkább úgy tűnik: képtelen a reális világot érzékelni és elfogadni. Saját „démonokat” fejlesztett ki és semmi sem mutat arra, hogy ne ezek irányítanák immár a gondolatait és az azokból következő cselekedeteit, döntéseit. Másodlagos kérdés, hogy „klinikailag” mi a pontos diagnózis: elfáradás, skizofrénia, mellékhatás, vagy bármi más. Ez nem politikai kérdés – a politikai kérdés az, hogy miképpen kezeli az alkalmatlanná vált vezért az a politikai közösség, amelynek élén áll. Politikai kérdés továbbá az is, hogy mit tegyen és mit tehet a társadalom akkor, ha ez a politikai közösség netán nem képes jól dönteni (a társadalom érdekeinek szempontjából nézvést) ebben a kritikussá vált helyzetben?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. a SZEMA hivatkozás innen származik, máskor is érdemes körülnézni, egész jó kis gyűjtemény!
    http://www.facebook.com/pages/Nem-hallgatom-nem-n%C3%A9zem-t%C3%B6bbet-a-k%C3%B6zm%C3%A9di%C3%A1t-szolidar%C3%ADt%C3%A1s-az-%C3%BAjs%C3%A1g%C3%ADr%C3%B3kkal/208900395822226
    (Nem hallgatom, nem nézem többet a közmédiát. Szolidaritás az újságírókkal)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. fidesz dilemmája – ország dilemmája
    (kekec, csüt. 11:27)
    Lehet, hogy a maffia vagy a Vatikán vagy a kettő közös része már arra készül, hogy leváltsa piktort, de egyben megtartsa kiépített hatalmát.
    Veszélyes művelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Viszont Bartus ezzel a cikkel egészen sikeresen tematikálta a blogszférát (mert azért lássuk be, hogy Magyarországon a Hvg-t egy kissé többen olvassák, mint az AN-t -bár mit lehessen tudni?)
    http://endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
    “S bár lehet mind az orgánumot, mind annak főszerkesztőjét, Bartus Lászlót, akár szeretni, vagy nem szeretni, kétségtelen, hogy mindkét írás végén kérdőjel van. Mint azt korábban magam is jeleztem, nem is lehet más. Így aztán kicsit meglepő volt, hogy a HVG az utóbb említett, de korábbi írásról szóló fórumbejegyzést önálló véleménycikként közölte a Bartus-féle lap aljasságának igazolásaként. De ez legyen a médiaszereplők egymás közti szociális problémája. S még az sem kizárt, hogy a HVG egyfajta iróniaként közölte a bejegyzést. Vagy provokatív vitaindítónak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. és ez is:
    http://balavanyposzt.blog.hu/2012/09/08/orban_viktor_tenyleg_megbuggyant
    “A kérdés korántsem irreleváns.

    Orbán lehülyézése az utóbbi időben egyre gyakoribb: a múlt héten az Amerikai Magyar Népszava közölt tudományoskodó cikket arról, hogy vajon milyen elmebajban szenved a miniszterelnök, amire frappáns riposzt jelent meg a hvg.hu-n, miszerint illetlenség valakinek az elmeállapotán élcelődni.

    Most meg a tiszteletre méltó Róna Péter állítja, hogy Orbán szellemileg leépült.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. és még a HVG is ilyet közöl – no persze nem a Nyüzsi, hanem a “gazdaság” rovatban:
    http://hvg.hu/gazdasag/20120907_rona_peter_orbanrol
    “Róna Péter szerint végtelenül szomorú történet, hogy egy valamikor szép reményekkel induló fiatalember szellemileg leépül és erkölcsileg megsemmisül. A közgazdász az ATV Startban beszélt Orbán Viktor IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos kijelentéseiről, valamint arról, hogyan lehetne szerinte 2014 előtt leváltani a kormányt.”
    “”Ebben a helyzetben feltételezhetően a magyar parlamentben is vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy ez nem járható út. Ha a kétharmados többségű Fidesz-KDNP frakció nem fordul szembe nagyon gyorsan ezzel a kormánnyal, akkor aláírták a halálukat, mert ez az út a teljes felbomláshoz vezet” – magyarázta Róna, majd hozzátette: egy normális demokráciában a parlamenti többséget szerzett párt ellenőrzi a kormányt, amelyet választott és nem fordítva.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. .
    kedves barátom, Bartus!
    .
    nem-e lehetne-e, hogy az ominózus felvételt a CNN, vagy bármely befolyásos hírtelevízió részére eljuttatnád?
    esetleg az esti hírösszefoglalóban bemutatnák azt a szabad világ lakóinak, s feltennék a kérdést: mi a baja ennek a zembernek?
    tán az ámerikai külügy is jobban látná az összefüggést az elengedett baltás gyilkos, a vélhetően elharapózó erőszak, s ennek az elmeroggyant baromnak vonatkozásában.
    hátha egy hivatalos jegyzék formájában ajánlanák fel, hogy átveszik ezt az elmeháborodottat egy huzamosabb ideig – élethosszig – tartó zárt intézet béli gyógykezelésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Kedves olvasók
    Emlékeztetnék mindenki arra, hogy Orbánnak volt egy több hónapos időszaka, amikor állandóan nyújtogatta a nyelvét, mint ahogyan a kígyók (nem a száját nyalta, hanem egyenes nyelv ki-be).
    Sajnos pontosan nem emlékszem mikor volt, de gondolom valamelyik elvesztett választás után. Ha valaki talár erről videót, kérem tegye fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Talán érdemes volna közölnie Bartus úrnak ennek a cikknek a látogatottságát. Ma egy cikk azt javasolta, hogy keressünk rá magunkra a Google-lal, és a páradik helyen a saját nevemre ez a cikk jött föl – igen meglepődtem a gyakoriságon.
    Biztos, hogy nagyon sokan olvasták, mindenféle érzésekkel. Végül is ez nem öröm senkinek, hogy ez téma lett.

    És azt gondolom, hogy ez az egyik legkulturáltabb vitaoldal volt, amit valaha is olvastam, alig fordult elő szélsőség; az is inkább a HVG-n. Örülök, hogy ilyen is van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kőhídi Imre
    Az AN keményen megdolgozik azért, hogy a színvonal kultúremberek által is fogyasztható maradjon. Ezért deklaráltan nem engednek fel náci véleményt,
    szemben a magyarországi oldalakkal. Ezért olyan feltűnő a minőségi különbség.
    Kiemelném egy korábban felrakott linkből az első kommentet, különös tekintettel a végén levő megjegyzésre:
    http://endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
    Névtelen2012. szeptember 7. 8:39
    Jogos, ráadásul a frakciótagok valószínűleg még közelebbről szemlélik ezt a totális szellemi leépülést:
    - A valóság tagadása: sikerekről beszélni ott, ahol lényegében valamennyi adat az elmúlthuszonkétévben példátlan sebességű visszaesésről beszél,
    - Infantilis módon most már gátlástalanul rukkolni elő néhány órán belül lelepleződő hazugságokkal.

    Az Index összeállítása Orbán pénztarháló világkörüli útjáról jól mutatja a rémítő valót: az ország egyes számú vezetője: EGYSZERŰEN NEM HAJLANDÓ TUDOMÁSUL VENNI A TŐLE FÜGGETLENÜL LÉTEZŐ OBJEKTÍV VALÓSÁGOT. (“A valóság az, ami akkor is létezik, ha nem hiszel benne.” – P. K. Dick)

    Ettől függetlenül a frakció gerincét illetően szkeptikus vagyok.

    Megj: a Bartusra (meg Debreczenire) zúduló fostenger egyetlen oka, hogy a magyar közélet vitorlavászon-széles arcú megmondóemberei képtelenek elviselni a tényt: bizony pontról-pontra a két “paranoiás rettegőnek” lett igaza Orbánnal kapcsolatban, Bartusnál ezt súlyosbítja, hogy nem valamelyik pártpénztárnoknál kell bokáznia a megélhetésért.

    (egér)
    És pont ezért találsz annyi hivatkozást Bartus cikkeire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos