Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mi köze a Magyar Nemzetnek az Amerikai Népszavához? 2013. október 7. hétfő 8:04 | AN

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mi köze a Magyar Nemzetnek az Amerikai Népszavához?

New York – A Magyar Nemzet című kormányszócső “Miért nem perlik Bartus lapját?” című szerkesztőségi cikkében durva támadást intéz egy határon túli magyar újság és az amerikai sajtószabadság ellen. Az Amerikai Népszava Kiadója és Szerkesztősége visszautasítja, hogy egy amerikai újság tartalmába szóljon Orbán Viktor kormánya és az általa kitartott nyomdaipari propagandatermékek bármelyike. Visszautasítjuk a fenyegető stílust, amelyet az Orbán-rendszer kiszolgálói megszoktak Magyarországon, de idegen a civilizált és demokratikus világban. Emlékeztetjük Orbán Viktor lapját, hogy az Amerikai Népszava amerikai újság, az Egyesült Államok törvényeinek védelme alatt áll. Magyarországnak semmi köze hozzá. A Magyar Nemzet cikke elsősorban nem az Amerikai Népszavát, hanem közvetve a magyarországi sajtót félemlíti meg, és az Egyesült Államok szabadságát támadja.

A műfaját tekintve névtelen feljelentésnek minősülő cikk azt írja: “A tájékoztatáshoz méltatlan eszközöket használ az Amerikai Népszava. Az internetes oldallal is rendelkező, a New York-i magyar közösségre épült lap cikkeiben elfogadhatatlanul durva módszerekkel élnek a szerzők, a magyar diplomácia azonban mintha nem vette volna még észre, mi zajlik ott újságírás címén Magyarországgal szemben.”

A Magyar Nemzet színvonalára jellemző, hogy két rövid mondatban valamennyi állítása hamis. A “tájékoztatáshoz méltatlan eszközök” kitétel ismeretlen fogalom demokratikus és sajtószabadsággal rendelkező országokban. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság nem a “New York-i magyar közösségre épült”, hanem az Egyesült Államokban élő amerikai magyarok egészére, miután a lap “nationwide” újság. Megjelenik az Egyesült Államok valamennyi államában, ahol magyarok élnek. A lapot 1891-ben Clevelandben alapították és nem New Yorkban. Azóta megszakítás nélkül működik. Irányultsága semmit nem változott. Történelme során ugyanilyen hangvételű kritikákat kapott a magyarországi szélsőjobboldaltól, amilyen a Magyar Nemzet írásában megjelent. A Fidesz és az Orbán-kormány háziújságja ezúttal is Magyarországgal azonosítja az Orbán-kormányt. Az Amerikai Népszava bírálata a Fidesz, Orbán Viktor és az Orbán-kormány tevékenysége ellen irányul. A Fidesz, Orbán Viktor és az Orbán-kormány nem azonos “Magyarországgal”.

A Magyar Nemzet támadása nem az első az Amerikai Népszava történetében. Idézünk egy korábbi kritikát: “Az Amerikai Népszava első jubileumára Kossuth Ferenc gratulált, és Barabás Béla, a híres, kitűnő 48-as képviselő. Az Amerikai Magyar Népszava látogatója Károlyi Mihály, amikor a Szent István-i Magyarország ellen akarja hangolni az amerikai magyarságot és az amerikai közhangulatot is. Károlyi első látogatása az Amerikai Népszavához vezet, és ezen keresztül adja ki a jelszót: “Új Magyarországot!” Kíséretében van a későbbi kommunista népbiztos Kunfi-Kunstätter Zsigmond is. Az Amerikai Népszava már 1912 márciusi számában írja: “Forradalmi szellő lengi át Magyarországot”. Ügyes és kitűnő üzleti politika ez. Egyfelől a régi haza iránti hűséget hirdetni, másfelől a hazai állapotok ellen uszítani a nyomor, földtelenség elől kivándorolt öreg amerikás magyarságot, és ezeken az érzelmeken keresztül olyan közhangulatot teremteni, amely hajlandó beugrani minden nemzetellenes uszításnak. Ugyanakkor pedig fenntartani a látszatot a rosszul tájékoztatott amerikai öreg magyarok előtt, hogy az Amerikai Népszava tulajdonképpen a legtörzsökösebb magyarságot, a hazafias célokat képviseli.”

Ezeket a mondatokat Marschalkó Lajos hungarista újságíró írta Országhódítók című hírhedt antiszemita könyvében, de megjelenhetett volna a mai Magyar Nemzetben is. Marschalkó Fiala Ferencnek, Szálasi sajtófőnökének szerzőtársa, aki nyilas párttagkönyvvel is rendelkezett. Szövege kísértetiesen hasonló a Magyar Nemzet írásához, csupán hangvétele kevésbé szélsőséges. Az Amerikai Népszava azóta semmit nem változott: már a két világháború között is a Szent István-i “keresztény-nemzeti” hatalom ellen harcolt, amely később egymillió magyar haláláért lett felelős. Ezeket az írásait akkor is uszításnak nevezte az akkori magyar rezsim, akárcsak most. Az Amerikai Népszava szellemisége Károlyi Mihályhoz állt közelebb, nem Horthy Miklóshoz. Nem véletlen, hogy Károlyi Mihály első útja Amerikában az Amerikai Népszavához vezetett. Ennek a Károlyi Mihálynak a szobrát is eltávolította Budapestről az Orbán-rezsim, amelynek újságja most rárontott az Amerikai Népszavára. Semmi meglepő nincs abban, hogy az 1944-es állapotokat a Kossuth tér arculatában is helyreállító Orbán-rendszer támadást intéz a köztársaság, az amerikai demokrácia és szabadság eszméit képviselő, 123 éves amerikai magyar újság ellen.

A Magyar Nemzet online kiadása azt állítja, hogy az Amerikai Népszava elrugaszkodott az újságíró szakmától, “újságírás címén” a magyarokat megalázó, rasszizmusba hajló cikkeket közöl. Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy az Amerikai Népszavát kizárólag saját olvasói és hirdetői tartják el. Nem kitartottja egyetlen politikai pártnak sem. Nem hasonlítható a Magyar Nemzethez, amelynek munkatársai évtizedek óta egy párt tisztázatlan eredetű pénzeiből élnek, cserébe politikai megbízást teljesítenek. Ennek semmi köze az újságíró szakmához. Amíg Bayer Zsolt antiszemita, cigányellenes és rasszista cikkei minden következmény nélkül megjelenhetnek a kormánypárti sajtóban, addig Orbán Viktor egyetlen nyomdaipari terméke sem veheti szájára a “rasszista” kifejezést. Bayer Zsolt öt évig volt a közelmúltban a Magyar Nemzet munkatársa, tudomásunk szerint a Magyar Nemzet egyetlen alkalommal sem határolódott el a rasszista kijelentéseitől, hanem megvédte. Az Amerikai Népszava visszautasítja a rasszizmus vádját, és azt is, hogy az Orbán-kormánnyal, a “keresztény-nemzeti” jobboldallal szembeni kritikáját “magyarellenességnek”, “nemzetellenességnek” és “rasszizmusnak” bélyegezzék. Ez az eljárás a szélsőjobboldal, a nyilasok és a hungaristák eszköztárából való.

Magyarországon az Orbán-kormány Alkotmány elleni puccsot hajtott végre. Megváltoztatta a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét, amely a hatályos jogszabályok szerint államellenes bűncselekmény. Önkényesen eltörölte a Magyar Köztársaság Alkotmányát, helyébe olyan illegitim alaptörvényt állított, amelyet rajtuk kívül senki nem fogadott el. Orbán Viktor a liberális demokrácia helyett új rendszert hozott létre, amelyre a fideszes parlamenti többségen kívül senki nem hatalmazta fel. Forradalomnak minősített egy demokratikus parlamenti választást, és Nemzeti Együttműködés Rendszere néven új rendszert alapított az államhatalom erőszakmonopóliumának birtokában. Ezzel törvénytelen állapotot hozott létre. Orbán Viktor a hatalom kizárólagos birtoklását valósította meg. A megpuccsolt Alkotmány szerint ez ellen minden magyarnak joga és kötelessége fellépni. Az Amerikai Népszava ezt teszi.

A Magyar Nemzet szövegkörnyezetéből kiragadott idézetekkel igyekszik az Amerikai Népszavát lejáratni, de szerkesztőségünk köszönettel tartozik azért, hogy az Amerikai Népszava írásait és gondolatait népszerűsíti. Örömmel fogadnánk, ha ezt naponta megtenné.

A Magyar Nemzet online cikke idézi egy írásunkból, hogy „Tiborcz István szeptember elején feleségül vette a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt. Megtalálta a zsák a foltját, piti tolvaj házasodott egy rabló családjába.” Bejárták a világot Orbán Viktor vejéről és lányáról készült esküvői fotók, amelyen azzal a traktorral fényképezkedtek, amellyel a magyar miniszterelnök veje szegény emberektől fát rabolt. A nyilvánvaló bizonyíték ellenére a tettest hónapok óta ki sem hallgatták. Ilyen leleplezés után demokratikus országban mindenkinek le kellene mondania, nemhogy egy miniszterelnöknek. Orbán Viktor kertje végében magánstadiont épít olyan vállalkozók “adományaiból”, akik a költségvetésbe be nem fizetett adó helyett támogatják a felcsúti stadionépítést. A támogatók jelentős része százmilliós állami megrendeléseket és egyéb kedveményeket élvez, amelyekre Orbán Viktor miniszterelnöknek közvetlen befolyása lehet. Ez olyan korrupciós modell, amelyet a világ demokratikus részén iskolákban tanítanak. Demokratikus országokban kevesebbért évtizedes börtönbüntetésre ítélnek olyanokat, akik a közhatalommal így visszaélnek és befolyásukkal üzérkednek.

Az Amerikai Népszava nem a magyarországi közállapotok, a Budapesten elfogadott vagy megtűrt normák, morális értékek alapján ítél. Az Amerikai Népszava nem függ közvetve sem az Orbán-kormánytól. Nem lehet megvásárolni, egzisztenciálisan és egyéb eszközökkel megfélemlíteni, mint a teljes magyar sajtót. Az Amerikai Népszava a szabad demokratikus világ része, amelyhez a Magyar Nemzet nem tartozik. A Magyar Nemzet eltévesztette a házszámot: az Orbán-remdszer félázsiai módszerei Záhonytól Hegyeshalomig érvényesek. Diplomáciai úton sem tud ráparancsoltatni egy amerikai újságra. Az Amerikai Népszavával szembeni fellépés azonos azzal, mintha a Magyar Nemzet arra szólítaná fel a “magyar diplomáciát”, hogy a New York Times-nál tegyen rendet. A New York Times például “újságírás címén” Paul Krugman blogjában az Amerikai Népszavához hasonló álláspontot jelenít meg “Magyarországgal szemben”. A Magyar Nemzet téved, amikor azt képzeli, hogy sajtócsendőrként dirigálhat a világ bármely lapjának, amely Magyarországgal foglalkozik. Az Amerikai Népszavát az Orbán-kormány beperelheti az Egyesült Államok illetékes bíróságán, ahol az amerikai törvények alapján elbírálják a keresetét. A Magyar Nemzet összetéveszti a civilizált világot az Orbán-rendszerrel: itt nem lehet diplomáciai úton eljárni, kormányzati szinten utasítani, és bárkit elnémítani. Ez nem Orbán Viktor országa. Itt demokrácia van.

Végezetül felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Magyar Nemzet, mint az Orbán-kormány nem hivatalos szócsöve intézett támadást egy amerikai újság ellen. Ha van diplomáciai érintettsége az ügynek, akkor ez az. A Magyar Nemzet az amerikai sajtószabadságot támadja. Amerikai lap, amerikai cég ellen lázít. Cikke szélsőséges uszítás. Mindezt egy határon túli magyar újsággal szemben teszi. Ez bizonyítja, mennyit érnek “a határon túli nemzettestvérek” az Orbán-rendszernek. Addig érdemelnek figyelmet és megbecsülést, amíg Orbán Viktor és rendszere szolgálatában állnak.

Magyarországnak nem az Amerikai Népszava a problémája. A magyar nyelvű sajtónak nem az Amerikai Népszava a legnagyobb szakmai gondja. Az Amerikai Népszaváról Magyarországnak lehet véleménye, de nincs köze hozzá. Az Amerikai Népszava véleménycikkeinek stílusa vagy hangvétele ízlés kérdése, de kizárólag az olvasókra tartozik. Akinek nem tetszik, nem olvassa. Kizárólag a piac dönthet róla. Egyesek szerint az eszköztára alkalmas arra, hogy a helyzetre ráébressze az embereket, mások szerint nem. Az Amerikai Népszava vállalt karcossága és ingerültsége érthető, indokolt és hazaszeretetből fakad: a legtürelmetlenebb és legdurvább figyelmeztetése sem mérhető ahhoz, hogy Magyarországon felszámolták a demokráciát és megdöntötték az alkotmányos rendet. Eltörölték a jogállami Alkotmányt és önkényuralmi rendszert hoztak létre. Érthetetlennek az nevezhető, ha valaki ebben a helyzetben nyugodt marad. Abból a “nyugalomból” semmi jó nem származik, ahogyan eddig sem származott. Az idő eddig minden esetben az Amerikai Népszavát igazolta. Az idő a türelmetlenségét is igazolni fogja.

A Magyar Nemzet cikke fenyegetés nemcsak az Amerikai Népszavának, hanem a teljes magyar sajtónak, amelyben ki akarják jelölni a sajtó- és a véleményszabadság határait. Az Orbán-kormány propagandagépezetének zászlóshajója az Amerikai Népszavát fenyegeti sikertelenül, de üzenete a belföldi magyar sajtónak szól. Figyelmeztetés, hogy nem tűrik a kritikát, csak a rendszer általuk kijelölt keretein belül. A Magyar Nemzetnek semmi köze nincs egy másik újsághoz. De furkósbotként viselkedik, mert Orbán Magyarországában nem a jog, nem a törvény, hanem Orbán Viktor és lakájai húzzák meg a szabadság, így a  sajtószabadság korlátait is.

Az Amerikai Népszava ezt az eljárást, a durva beavatkozást és a szélsőséges uszítást visszautasítja. Felszólítja a magyar közvéleményt, hogy ne tűrje szabadsága csorbítását, szerezzen érvényt a demokratikus Alkotmány tiltó rendelkezéseinek, és követelje Magyarországon az alkotmányos és törvényes rend helyreállítását.

Olivia Media and Publishing Corporation

Az Amerikai Népszava Kiadója

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (96 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +152 ( 166 szavazatból)
Mi köze a Magyar Nemzetnek az Amerikai Népszavához?, 4.7 out of 5 based on 96 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Hungarian citizen

    Szerencsetlen, vegtelenul szanalmas mn, annyira tudom tenylegesen sajnalni oket. Ha bukik a kormany, ezek vegleg eltakarodnak koldulni, mert annyi eszuk sincs, hogy rajojjenek: sz*rert-h*gyert, a vegetalasert aldozzak fel egyszer, s mindenkorra ujsagiro renomejukat. Mert csak rohogunk rajtuk, tudjuk, hogy ehberen vannak tartva, arrol is szamlat adnak, semmifele extra nem jar egy-egy ilyen szegyenletes irasukert, de csak csinaljak: ehezve, rettegve, gerinctelenul.
    .
    Ha az nm-nek online+print egyutt kiadna az Amerikai Népszava latogatottsaganak es nepszerusegenek akar csak 1/10-et is, hat durrognanak a kormanykozeli pezsgok a szerkesztosegben. De ez eddig sem tortent meg, ezutan sem fog.
    .
    Es akkor utoljara egy kiskate, hogy ne tevedjenek el:
    .
    1) Egy eletre megalaztak magukat minden tekintetben, szakmai hullak lettek.
    2) A Magyar Koztarsasag kiveti, lenezi es vadolja a mostani kormanyt, az okok ismertek
    3) Soha, egyetlen kormany sem azonosithatja magat az orszaggal, mert amig az orszag 1/20-a sem akarta oket kormanyon latni, addig megturt tolvaj bugrisok mindossze, es kizarolag a demokracia vedi oket (moderálva).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (65 szavazatból)
  2. A 2/3-s túlnyerés és ennek a hatalomnak a megtartásáért folytatott küzdelem elvette az eszüket!
    -
    Mindent megtettek, hogy megszedhessék magukat, de lassan már a térképről is leírják magukat, annyira diplomáciai analfabalták – nem tudom, hogy megérte-e, de a következményektől való félelembe már mindegyik megőrül – és ez látszik minden tettükön!
    -
    Azt gondolom, hogy a szobordöntés előrevetítette számukra valaminek a lehetőségét – és ettől fognak bevadulni még inkább!
    Most már mindenki ellenség, aki nincs velük!
    Az AN-t egyre többen olvassák a Parlamentben lévők – ötletekhez juthatnak, hát persze, hogy támadni kell ezt a lapot, ez csak természetes, nem?!))))
    -
    A mínuszolóik is teszik dolgukat és sokasodnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (75 szavazatból)
  3. “…a magyar diplomácia azonban mintha nem vette volna még észre, mi zajlik ott újságírás címén Magyarországgal szemben.”

    Ha-ha! Türelmetlenül várom a magyar nagykövet olvasói levelét! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (54 szavazatból)
  4. Végre egy pompás AN reklám a kormánybarátként csak a rezsim médiumait olvasó/néző közönségnek. Remélhetően tovább nő a legmarkánsabban diktatúra ellenes fórum látogatóinak száma.
    Jellemző a támadást intézők szellemi színvonalára, hogy elfelejtik, a lakosság jelentős része jól emlékszik azokra az időkre, amikor a kormány hazug propaganda fórumai helyett külföldi helyszíneken találta meg a valóságot országa állapotáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (51 szavazatból)
  5. Azt tapasztalom, látom ma Magyarországon, hogy aki szembeszegül NYÍLTAN az orbán kormánynak, azt kiközösítik , ellehetetlenítik, és lejáratják. Egy idő után az emberek belefáradnak a “”"reménytelen”"” harcba. Néha úgy érzem magamat, mintha tűsarkú cipőben mennék egy harckocsival szemben. Keresztény társaim kiközösítettek , amiért az orbán kormány ellen szóltam. 30 éves barátságok megszakadtak,. A háziorvos miután tudomást szerzett a véleményemről elutasító magatartásával elérte, hogy orvost váltottam. A “haza”váltás már sokkal fájdalmasabb. Van egy régi ismerősöm hitgyülis. Nálam volt 1 hétig. Sokat beszélgettünk nehéz életéről. Mutattam neki egy Bartus cikket, hogy olvassa el. A hgy.-seknek nem szabad Bartust olvasni.,mondta. Kérdeztem tőle, és hol van a szabad akarat amit ISTEN adott nekünk ? Hogy felismerjük a gonosz munkáját, megvizsgáljunk mindent Isten szaván keresztül. Én hiszek ISTENBEN , de azt látom , hogy evilágon a gonosz uralkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (58 szavazatból)
  6. Én személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen cikkre vetemedett a magyar nemzet. (nem véletlen a kisbetű!)
    Soha senki ekkora reklámot nem csinált még szerintem ennek a lapnak, mint ezek a magukról megfeledkezett beszari alakok.Legjobb védekezés a támadás alapon próbálnak ellentmondani az Amerikai Népszavának, hiszen ezekkel a tényekkel szemben semmit nem tudnak felhozni, csak a saját cseléd mivoltjukat reprezentálják.
    Ennek a mn-es cikknek köszönhetően, remélhetően megugrik az olvasók száma, és már nem csak parancsra minuszolnak, hanem az értő olvasás kritériumai szerint, hozzá is szólnak a cikkekhez,bizonyítandó, hogy meg is értették a tartalmát.
    Ha még nem butították le végérvényesen a fidesz hívőket, akkor lesz értelme a tartalmas csevegésnek ezeken az oldalakon is velük.Mert a magyarországi gyakorlattal ellentétben, itt lehet vitázni. Csak kulturáltan, nem úgy mint a mn fórumain,ahol az alpári hangnem a nyerő, és követendő az ellenzékkel szemben.
    Érthető hogy megjelent egy ilyen cikk az Orbán hívők lapjában.Más eszközük sosem volt a rágalmazáson kívül.Lehetett volna ESETLEG érvelni, és megvédeni az Orbán ámokfutását, de nem lehet. Ezt a sok aljasságot, amit a fidesz a testvérpártjával elkövet az ország ellen ugyanis védeni nem lehet már érvekkel!
    Akkor mi a frásznak mennek bele egy ilyen biztos pofonba?
    MÁR ENNYIRE FÉLNEK?
    Nem kell majrézni, ha lesz rendszerváltás, a törvényeknek megfelelően fognak eljárni velük szemben.Ez az egyik, a törvényes rend.A másik már nehezebb dió lesz.Nem fogják tudni magukat megvédeni a ZEMBEREK megvetésétől.
    bayerzsoca anno a Népszabadságban szórta az okosságait, most a mn-ben.
    Már ez mindent megmagyaráz. Nincs skrupulusa ha egyik lóról át akar ülni egy másikra….De nincs tovább, mert minden kaput becsukott maga mögött a szélsőséges nézeteivel, meg a még szélsőségesebb lojalitásával, újságíró társaival együtt.
    Nincs több ló, amire váltani lehetne nekik.
    Így lesznek majd részesei a futottak még kategóriának…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (60 szavazatból)
  7. Bumburi !
    .
    Ha kis betűvel kezded a Magyar Nemzet összetevőit, akkor meg magát a >magyar nemzetet< sértegeted ennek a piszkos nyomdaterméknek a teljesen jogos – eléggé nem is pocskondiázható – kritikájával…
    *
    Ez esetben azzal szidod, ha nagybetűvel kezded a bemocskolt szavait. Üdv !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  8. ÉLJEN A hanyatló kapitalizmus másik ópiuma, a SAJTÓSZABADSÁG!

    “Ezeket az írásait akkor is uszításnak nevezte az akkori magyar rezsim, akárcsak most. ”
    Imádom! Micsoda zsenik ülnek a honi szerkesztőségben. Nem a minap írták meg,az uszításról, hogy nem minősül uszításnak, ha az önként megjelentek és a szervezők érdeklődése azonos, akkor az nem az.???? (A többieknek nem kell odamenni, nem kell figyelni.) Ez is egy olyan hely, még ha csak virtuális is. Ennyi erővel a homoszexuális és pornó lapokat is uszítónak minősíthetnék, no meg persze a Dörmögő Dömötört is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  9. Azta…:-) nem is találok szavakat…ez REMEK VÁLASZ!!!…nem is tudom elmondani milyen jó érzés itt szabadságban és biztonságban lenni VELETEK…első olvasatra egyelőre “csak” ennyi jutott az eszembe :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (32 szavazatból)
  10. Ami bosszant. Miért kérdezi az mn cikke? Miért nem teszi?
    Egy ilyen perrel az AN csak nyerhetne. Ráadásul Magyarország is. Legalább a világon mindenhol egyértelművé válna, hogy milyen mocskos kormányzást valósított meg Orbán.
    Ja, és tükörképet tartana ez elé a veretes cikk elé, amiben kérdezik, hogy Miért nem perlik Bartust?
    Ki? Kinek kéne perelni? Orbánnak?
    És hogyan érvelne Orbán, a lakáj médiájával együtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (45 szavazatból)
  11. bumburi
    Ha a világ látni akarná, hogy Magyarországon mi megy, akkor meglátná!
    Csak egy példa:
    http://hvg.hu/vilag/20130831_Litvanmagyar_botrany_hallgat_az_MTI_hazu?FullComment=true#comments
    Szőnyeg alá beseperve, amiről nem beszélnek, az nincs, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  12. A magyar kormány nem csak az AN támadja, hanem mindenkit aki szólni mer és véleményt kifejteni a demokráciáról az intézményekről a Fidesz kormány és Orbán jóváhagyása nélkül.
    .
    Itt a világ szégyene, Orbán internet kommandójának brutális támadása Francis Fukuyama és a demokrácia ellen , igen Amerikában, egy nemzetközileg elismert online site a The American Interest ellen, beleértve Kovács Zoltán államtitkár kritikán aluli levelét.

    http://blogs.the-american-interest.com/fukuyama/2012/02/06/whats-wrong-with-hungary/

    Amerika hagyta, elnézte, itt az eredmény, kezdik újra másokkal is.
    ————–

    Orbán nemcsak az AN támadja, (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  13. csakén

    Egyet értsen meg mindenki.

    Hiába söprik be a szőnyeg alá, egyszer úgyis a nyakukba borul a bili a SZÁMLÁVAL együtt ,mint ahogy a görögökkel is történt, azzal a különbséggel ,hogy ez sokkal szarosabb lesz. Kedves Művelt , Demokratikus, Nyugat(West)!
    Van egy jó és egy rossz hirem:
    1. Mi magyarok irtózatosan rá fogunk qurni ( jó hir)
    2. Ti ugyanúgy rá fogtok qurni ,mint mi és még ott lesz a RECHNUNG is!!!
    ( ez volt a rossz hir) NEM FOGJÁTOK TI SE MEGÚSZNI, (moderálva)!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  14. Admin, jobb is hogy kivette, kicsit elragadtattam magam, köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  15. Eagle

    Azt ,hogy Amerika miért hagyta szó nélkül, miért nézte el ezt a gyalázatot, én a helyedben megkérdezném B. L. -tól. Ezt minden él nélkül mondom ,de tényleg érdekelne, mint ahogy Clinton asszony miért hagyta hülyének nézni magát, ahogy
    a nagykövet asszony már szinte tiszteletbeli fidesz tagnak számitott, és úgy egyáltalán MIÉRT NINCS Amerikának egyetlen szava se ehhez a giga gyalázathoz??? Például a választási cirkuszhoz ill. bohózathoz sem.
    Nem is miattunk, hanem maguk (és az elveik(?????) miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  16. @vikmeki

    Valóban érthetetlen, valójában már duplán haragos voltam, hiszen a Fukuyama elleni agresszió is felejthetetlenül visszataszító volt.
    Ilyen szándékos támadást nem lett volna szabad annyiba hagyni. Egy nemzetközi site szándékos manipulálását egy hmásik országból történt szervezett kommandó akcióval. Itt az AN en is ártanak ahol tudnak. És még ők mernek ezek után agresszióról beszélni. Nem lett volna szabad annyiba hagyni, hiszen állami szinten történt a beavatkozás.
    .
    Lehet igazad van B.L. t kellene megkérdezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  17. Nagyon jó a cikk László! Ezekkel így kell bánni. Azt hiszik ezek a semmirekellő macskajancsik, hogy mindenkit meglehet félemlíteni. Bosszankodom én is naponta a sok elkeseredett, kilátástalan helyzetbe került honfitársaimmal együtt, mert szinte minden napra jut egy méreg pirula. Azt viszont nem tudom sem elfogadni, sem megemészteni, hogy azt a sok gyalázatot amit elkövetnek naponta miért tűrik/tűrjük. Mikor szakad el a cérna és mondják ki százezrek, hogy eddig és ne tovább. LEHET VÁLASZTANI! FÉLELEM VAGY SZABADSÁG, EZ ITT A KÉRDÉS!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  18. vikmeki

    Miért Clinton asszonynak kellene fellázadni, amikor itthon nagyobb mértékű tiltakozást nem tapasztalnak? Miből gondolja bárki is, hogy helyettünk más kaparja ki a gesztenyét????!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  19. zsigmond

    Világosan leirtam ,hogy nem miattunk (az a mi sarunk,ebben teljesen igazad van)
    hanem saját maguk miatt!!!! Például, Barroso miért fog kezet azzal aki őt lekócerájozza??Nem igaz ,hogy kötelező. Most nincsenek elvek ?
    Once more: NEM MIATTUNK ÉS NEM HELYETTÜNK!!!!!
    Ha a szomszédod előtted agyba-főbe veri a feleségét, de az asszony ezt nem teszi szóvá és tűri a bántalmazást , akkor EZÉRT te nyugodtan jópofizol a szomszéddal és még meghivod még egy sörre is, zsebpénzt is adsz neki,miközben kijelented ,hogy abban a családban csak érvényesültek a pillanatnyi erőviszonyok.( CDU frakcióvezető helyettes). Na ,neee.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  20. Hahaha, a magyar seggzet ezzel akkora öngólt lőtt, mint egy ház!!!
    .
    - Akik eddig nem ismerték az AN- t, most biztos, hogy megismerik, méghozzá országos szinten. OK, több lesz a troll, meg a bérkretén- beíró, de ezeket irtja az oldalgazda. Viszont, ami sokkal fontosabb:
    .
    - Az AN forradalmi gondolatai eljutnak olyanokhoz is, akik esetleg vevőek rá, de eddig hírét se hallották az AN- nek.
    .
    Ha csak pár ilyen olvasóhoz eljut ilyen módon az AN, már hasznos volt ez a nem várt reklám, és megbukott Orkbánisztán kitartott, prostituált lakáj- szennysajtójának ez a “remek” ötlete.
    .
    Azért érdekelne, miért pont most gurult el a gyógyszer a magyar seggzetnél, és miért éppen most utasította az orkvezér prostituáltjait, hogy aggynak mán az AN- nek…
    .
    Remélem, az AN már több szeget is belevert orKbán koporsójába azáltal, hogy minden orkok vezére talán az AN miatt is csúnyán épül le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  21. Végre, végre, hogy egy ilyen nagyon igazságos, konkrét tényekre hivatkozó cikk megjelent, aminek kimondhatatlanul örülök. Igen kedvemre való, ha valaki igazságosan, tényfeltáróan hivatkozik Orbán “vitézléséről” és az őt kiszolgáló sajtról. Egyetértek mindazokkal akik már most látják ezek el fognak tűnni a süllyesztőbe, ahogy Orbán is. Legközelebb majd külön történelem könyvben (fekete borításúban) fogja az utókor taglalni szégyenteljes nemzetellenes mocskaikat. Sajnos ők ezt már nem érik meg valószínű, de gyermekei, unokáéi mindenképp. Üzenem a nagyobbaknak jó lenne ezen már most elgondolkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  22. Eldrad írta (2013. október 7. hétfő 16:40)
    “Azért érdekelne, miért pont most gurult el a gyógyszer a magyar seggzetnél”
    — Szerintem azért, mert ez a “jobboldal” állandóan szimbólumokban gondolkodik. Nem tényekben, hanem szimbólumokban. És erre most a nemzetére rontó baloldal meggyalázta a szentek szentjének, Orbánnak a szimbólumát. Szentséggyalázás történt. Felségsértés. (v.ö.: mno.hu/belfold/bajnaiek-56-martirjait-gyalaztak-meg-1187592 — a cikk képei között “A meggyalázott Orbán-fej”). A szimbólumokban élők világában a szimbólum valóság. Amikor Gyurcsány-bábut égettek, az is valóság volt nekik. Ha megkaphatnák a hungarocell-fejet, kitennék valahová egy kereszt mellé, búcsújáró helynek nyilvánítanák, és a hívek naponta friss virágot tennének rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  23. Eldrad
    2013. október 7. hétfő
    16:40
    Én is hangosan felröhögtem, majd a könnyeimmel küzdöttem a röhögéstől, miután elolvastam a cikket. Csak nehogy hadat üzenjen a Magyar Nemzet néven megjelenő sajtótermék az usákoknak! Juj-juj! Vagy ahogy a Legényanya című filmben mondták a Bélák: Azannya parasztja! A gyárban az ilyen seggnyalásra mondtuk abban a telelökött cuciban, hogy “ide hamuzzál Főnök” és közben kézzel kihúztuk hamutartóvá az alsó ajkunkat. Az is igaz, hogy az AN-nek ez nagyon jó pozitív és ingyen reklám, de a magyarok szempontjából ez igen nagy negatív reklám, mintha itt mindenki Béla lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  24. Eagle,
    elolvastam a belinkelt cikket, abban Fukuyama mindössze annyit tesz, hogy elnézést kér az olyan hibákért, mint pl. nem helyesen írta le a Fidesz nevét, amúgy nagyjából megismétli a kritikáit, de más nem történt, vagy igen? (Egy kicsit megkopott az angolom, de szerintem mindent pontosan értettem.) Mit értesz azon, hogy Amerika hagyta? Fukuyamanak lett ebből negatív következménye az USA-ban, vagy az online lapnak, ahol ez megjelent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  25. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. Végre! A Magyar Nemzet fölfigyelt az AN-re. Berágott. Nem éltünk, nem írtunk hiába!
    Bárcsak a többi kormányhű magyarországi média is nekimenne az AN-nek! Talán valamivel nagyobb lenne a hatásunk, sok elbutított magyar zember agyában kezdene pislákolni az igazság lángocskája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  27. Minden netes fórumon terítem az AN cikkeit, ahol csak lehet. Nyomtatva is.
    Ahányszor moderálnak annyiszor linkelem vissza.
    Az AN megírja Az Igazságot, ez nem tetszik itt Magyarországon sokaknak, de lényegtelen, hogy az orbáni rezsimnek meg a talpnyaló söpedékének mi tetszetős és mi nem.
    Emberek életét tették tönkre az országgal együtt, Guantanmón a helyük. Ezek nem valók se Európába, se a civilizált világba.
    Ha elmenekülnének simicskástól, lázárostól, mindenestül a sleppel együtt külföldre, vissza kell őket hozni és elítélni. orbánkától lefelé az összeset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  28. “…És erre most a nemzetére rontó baloldal meggyalázta a szentek szentjének, Orbánnak a szimbólumát….”
    .
    - Azt eddig is folyamatosan “gyalázta”, azaz, “gyaláztuk”, mer há mi ilyen nemzetrerontó kommyk vagyunk, ugye. Szóval, továbbra sem értem, mi volt a kiváltó ok, de nem baj, jó ez így egyelőre. Majd talán kiderül.
    .
    Na, megyek, megnézem a másik kedvendcem, a sójom ervéjz hülyeségeit, mi jutott mára.
    .
    Magyar seggzet rulez!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  29. Ááá, de jó, jönnek a minuszoló bérkretén fitymesz- zombik!
    .
    Gyertek, gyertek, és mondjátok el a kitartótoknak, az orKbánnak, hogy hova kívánjuk, családjával, prostituáltjaival, de még veletek együtt is! Hogy miért, azzal ne törődjetek, mert az úgyis meghaladja kongnitív képességeiteket!
    .
    Hajráf, és még egyszer, 10000 köszönet a magyar seggzetnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  30. Eldrad (2013. október 7. hétfő 20:51)
    Gondolj a vudu varázslásra. A dumálás lényegtelen, a tű számít. Attól vonyítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  31. jogászka
    2013. október 7. hétfő
    17:41
    .
    Igen lett kára. Mind Fukuyama mind sok más publicista visszahőkölt és elment a kedve, hogy egyáltalán foglalkozzon a magyarokkal és azokkal az ártalmas folyamatokkal amik ott kibontakoznak.
    .
    Ez volt a cél, ezért tették, hogy példát statuáljanak és mindenkinek elvegyék a kedvét ilyesmitől , mondhatom nemzetközi politikai szinten is. Minden normális ember félreáll és nincs kedve felvállalni a magyar ügyet, ezt a kellemetlen tortúrát, beleértve Barossot is.

    Ez volta cél és véghez is vitték. Most meg mindenki áll, és csodálkozik miért tűri a demokratikus világ amit Orbán művel, ő meg napról napra hangosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  32. Ha ez az ország ennyire nem a demokrácián alapszik, akkor miért tartják azt elvetendő ötletnek, hogy halálbüntetést követelek a diktátorra és a haszonélvezőire, talpnyalóira?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  33. A “kormánybanda” hadat üzent az itthoni Népszavának is:
    http://www.hirhatar.hu/hir/a-nepszava-vedelmeben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. “A Fidesz, Orbán Viktor és az Orbán-kormány nem azonos “Magyarországgal”.

    A Fidesz, Orbán Viktor és az Orbán-kormány nemcsak nem azonos “Magyarországgal”, de nem azonos a magyar neppel sem. Ez a banda azokkal azonos, akiket kepvisel es akik tamogatjak: A Horthy-fele nepnyomorgato feudalista rendszer leszarmazottjai. Ezek pedig eppenhogy Magyarorszag es a magyar nep megveszekedett ellensegei, akik ezer even keresztul szipolyoztak a magyar nepet (a jobbagyokat) akik vesztes haborukba vittek bele es szamtalanszor elarultak ezt az orszagot, mert a sajat erdekeiket mindig az orszag es a nep erdekei ele helyeztek. Ezek ma a foci csocselekkel, a volt nyilasok leszarmazottaival szovetkeztek.
    Ezeknek a penzert es hatalomert mindenre kepes “ujsagiroknak” a tamadasai arra jok, hogy megmutatjak hogy kik tartoznak kozejuk es kiknek kell majd felelniuk akkor, amikor eljon a felossegre vonas ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. TÖRTÉNELMI LECKE FIÚKNAK
    [Ady Endre versét aktualizálja: a fidesz]
    *
    “Hódítják most is ez országot derék, lelkes úri[?] szittyák.
    Jótevői szegénynépnek iskolában így tanítják.
    *
    Csak a gazdag, csak a zsarnok él fel minden földi jókat.
    Megláncolják és butítják a dolgozó[?] milliókat.
    *
    Így van ez most, mint ezer évig: munkásembert ág is húzza.
    Egy két ezer úr[?] kötözi millió jobbágyát gúzsba.
    *
    Ez az ország mindnyájunké, hol bilincset urak[?] vernek,
    Háborúra készüljön fel minden sápadt munkásgyermek…”
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. És, Kedves Barátaim !
    *
    A következő műsorszám a kommentelők megfenyegetése lesz, a csatlóssajtó útján…
    Nem mondom, hogy kíváncsi lennék rá ! Ám könnyen lehet, hogy az nem a Magyarnemzetben, hanem az igazságos munkamegosztás – és fidesz-apanázs elosztás jegyében mondjuk már a magyar hírlapban kerül majd kihirdetésre…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Szemi !!!
    *
    Remek kommented Illusztrációja gyanánt ajánlom az aktualizált Ady verset.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Mate, Ivan Tibor

    A Magyar Nemzet eletre keltette a Szabad Nep lapjairol jol ismert sertett es felhaborodott ujsagirok penesz szagu kisertetet. Azok is jol fizetett felhaborodok voltak, egypartrendszeri tagsagi konyvekkel a zsebeikben csakugy mint ezek, de a propagandajuk tagadhatatlanul tartalmazott egy ritka elemet: tehetseget.
    A Magyar Nemzetben a magyar nemzet onjelolt kepviseloi hamis korusukkal a “Ne bantsd a magyart” orokerteku uzenetet uvoltik vilagga, remego aggodalommal figyelve a Nepszava altal felrevezetett amerikai magyar emigracio sorsat. Nem kellene inkabb azoknak a fiataloknak a sorsaert aggodni, akiket a nemzeti ize politikaja most kenyszerit tomeges emigraciora?
    Ha a Magyar Nemzet valoban torodne a magyar nemzet sorsaval, betu szerint, cimoldalon publikalna Bartus Laszlo minden irasat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. Az Amerikai Népszavát fenyegetni nevetséges dolog, hiszen ennek a diktatórikus hatalomnak nincs semmilyen módja erre és nem is lesz. Az Egyesült Államokban működő Népszava az amerikai törvények szerint működik és ami a leglényegesebb demokráciában. Az általunk mélyen “tisztelt” Magyar Nemzet pedig a legjobb indulattal is egy autokratikus rendszer szócsöve.
    A hatalom legfeljebb a kommentárok íróival tud majd elbánni , melynek valószínűsége sajnos egyáltalán nem rémálom. Ha jövőre nyernek, akkor nem lesz megállás! Nagyon pesszimista vagyok a jelenlegi hatalommal szemben, még azt is el tudom képzelni, hogy ez a futball nélküli stadionépítési láz nem más, mint zárt terek, tömegek őrzésére kiókumlált módozata. Már példa is volt erre Chilében . Én már idős ember lévén nem félek tőlük, de nagyon tartok attól, hogy Magyarország elveszti a szabadságát ,méghozzá -szégyenletes módon- idegen hatalmaktól függetlenül.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Gyűlik az orkok serege. Elég Hand-orkra gondolni. Hiába, – madarat tolláról, embert barátjáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. A mai magyarországi “hatalmasok” nem szeretik az igazmondást.Ezért ugy tisznek,mnint az un.”átkosban” tették a Szabad Europa rádioval tették.Tiltották,mert az igaz mondását nem tartották méltonak.Jó lenne,ha tudnák ezek a “hatalmasok” és az emlitett firkálmányban irogatók,hogy az Amerikai népszava iroi NEM KOMMUNISTÁK.Ök olyan igaz emberek,akik szeretik és féltik a volt hazájukat és minden szavukat felemelik az ohazájukban történő hibák ellen.Én példaképül állitom az A.N.dolgozoit minden Magyarországon élök elé.Igy kell szeretni a hazát,ahogyan ök szeretik és féltik,nem pedig ugy,ahogyan nagyon sok magyar szenylap iroi “szeretik,és féltik???”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos