Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott 2012. július 26. csütörtök 12:35 | AN Forrás: DK

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott
Budapest – A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció miniszterelnök ellenforradalmi kísérletnek minősítette az ombudsman kezdeményezését, amely szerint a kormánynak vissza kellene vonnia a felsőoktatásban felvehető hallgatói létszám keretről szóló határozatát.
.
Ha ez „ellenforradalmi” kísérlet, akkor Orbán Viktor szerint nyilván a felsőoktatásra fordított költségvetési kiadásoknak, a továbbtanulók létszámánál drasztikus csökkentését, továbbá a 2008-as népszavazáson elvetett tandíjnál összehasonlíthatatlanul magasabb képzési hozzájárulás bevezetését, és a hallgatók röghöz kötését kell forradalomnak tekinteni.
.
A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint ez a „forradalom” legfeljebb a közel fél évszázaddal ezelőtti Kína „Nagy Proletár Kulturális Forradalom”- hoz hasonlítható, amely lerombolta a Kínai oktatást és tudományt, és rengetek, a kínai kultúra által létrehozott értéket semmisített meg. Mint a forradalmakat általában, ezt is törvénysértéssel sikerült megvalósítani; a kormány megszegte a hatályos felsőoktatási törvény azon rendelkezését, amely a létszám keretben az előző évihez viszonyítva legföljebb 10%-os változtatást engedélyez.
.
Az ombudsman megállapítása szerint gazdaságtudományok területén 1/20-ára, (!), a jogászszakon 1/8-ra (!), a bölcsészettudományok területén 2/3-ára csökkent a felvető létszám miközben a stratégiai célként megjelölt természettudományos, informatika, és műszaki területeken nem vagy alig nőtt a felvehetők száma.
.
Az orbáni „forradalom” tehát nem más, mint egyszerű spórolás, forráskivonás. A miniszterelnök ráadásul célzást tett egy olyan terve is, amely szerint a jövőben teljesen megszűnne a felsőoktatás költségvetési támogatása, mindenki a saját költségére, a később kamatostul visszafizetendő diákhitel terhére tanulhatna.
.
A Demokratikus Koalíció elismeri, hogy az Orbán-kormány, bár jó részt saját korábbi hibás intézkedései okán, rá van kényszerítve a takarékosságra. Az oktatási, ezen belül a felsőoktatási megszorításokat azonban, az elképzelhető legrosszabb megoldásnak tartja a költségvetési kiadások mérséklésére, a kormány ezzel gyermekeink és unkáink jövőjét és az ország kilábalásának esélyét teszi semmivé. A DK csatlakozik ezért az ombudsman ellenforradalmi kezdeményezéséhez, egyúttal pedig követeli a 2012-s költségvetés felülvizsgálatát, és a 2013-ra elfogadott fő költségvetési számok módosítását.
.
Orbán Viktor egy fórumon kijelentette: azok akiket a reménytelenség, a kilátástalanság, a továbbtanulási, elhelyezkedési és megélhetési lehetőségek hiánya Magyarország elhagyására késztetett, 5-6 éven belül visszatérnek. Ez a DK szerint is így lesz – hiszen akkor már nem ő lesz a miniszterelnök.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott , 4.3 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Hät nem is tudom, az a baj, hogy az összes magyarországi párt már hitelét vesztette. Nem hiszem, hogy a DK meg tudja teremteni a békét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (23 szavazatból)
  2. “Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése.
    Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás.
    Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik”
    (Orbán Viktor, 2012. július 26.)

    erre jöjjenek haza????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Az “összefogás” gyakori hangoztatásától föláll a hátamon a szőr:ennél semmit mondóbb.tisztázatlan és semmire nem kötelező főnév aligha van a magyar nyelvben…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  4. Az “összefogás” gyakori hangoztatásától föláll a hátamon a szőr:ennél semmit mondóbb.tisztázatlan és semmire nem kötelező főnév aligha van a magyar nyelvben…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  5. Két diplomával rendelkező 3 nyelven beszélő barátom, itthon nem tudott
    elhelyezkedni. Tarisznyájába tette a hamubansült pogácsát. Néhány éve
    Hamburgban él. Némi probléma után sikerült elég hamar elhelyezkednie.
    Gyanakodva fogadták. Gondolom papirjai miatt.
    Fiam nem számit milyen papirod van, hiszen már néhányszor ráfáztunk
    az ilyen papirokra. Felveszünk majd meglátjuk mit tudsz. Jelenleg a
    kikötőben logisztikával foglalkozik. Sokat segitették. Jó jövedelme van.
    megbecsülik munkáját. Szüleit havonta 200-330 ezer forinttal segiti.
    Elégedett. Senkivel nem cserélne. Eszében sincs visszatérni, hiszen
    neki nemcsak munkája van, hanem jó karrierje és családja is. Jól érzi magát.
    .
    NEM ROSSZ, HA TUDSZ VALAMIT DE A VÉGZETTSÉGET HONOSITANI KELL.
    Ha viszont már honositottad, meggondolod hogyan tovább.
    Magyarisztánban ugyanis egy valamilyen megmagyarázhatatlan rendszer is
    létezik, melynek alapja az IRIGYSÉG.
    Nem hiába emlitem, mivel a szomszédasszony megkérdezte a barátom anyjától
    amikor meghallotta, hogy mennyivel segiti a fia:
    OSZTÁN JULIS MENNYI AJÁNDÉKOZÁSI ILLETÉKET KELL EZÉRT FIZETNI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Ha tényleg eltakarodik ez a jóember, én is hazatérek, pedig már nem vagyok fiatal. Az összefogásról tett orbán-nyilatkozat önmagáért beszél. Az összefogás szerinte annyit jelent, hogy ő majd jól összefogja ezt a csürhét. (Hozzáteszem, lehet, hogy félázsia származékoknál így működik, de nálunk, belgáknál teljesen hatástalan.) Aki kanász volt, kanász marad, még ha miniszterelnöknek úrnak szólítják is. Kíváncsian várom a demokrácia- és emberi jogok definícióját. Hofi jut eszembe: “Nálunk szabad országban, szabad akaratából mindenki azt csinálhatja, amit szabad!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  7. tiborka 2012. július 26. csütörtök 14:53
    ‘ Az “összefogás” gyakori hangoztatásától föláll a hátamon ‘
    Másoknak is felállt, de mégis összefogtak, Anglia, Amerika és még a
    Szovjet Unió is. Hiába utálták egymást. Szükség volt rá!
    Hiszen a fasizmus ellen harcoltak mindannyian.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  8. Viharfelhők gyülekeznek Magyarország egén. Az MSZP egyre inkább ekézi a DK-t, már nem csak a Gyurcsány Ferencet. Annak a pár MSZP fannak is már felnyílhatna a csippája, hogy amit a mai vezetés produkál az a Viki malmára hajtja a vizet. No de szerintük az nem baj, le vannak szarva a baloldaliak, csak a Gyurcsány vesszen. Hát milyen emberek ezek? Ennyire a tyúkszemükre léptek Öszödön, Ha így van, akkor pedig vesszen apraja, nagyja. A böszme Szanyi kapitány nyilatkozatából meg az szűrhető le, hog jobban bánkódik a sukorói nyomozás megszüntetése miatt, mint a jobbik. Hát ezt is meg kellett érnünk.
    Meg azt is meg kellett érnünk, hogy az MSZP eggyütt akar működni a Fidesszel, nem a DK-val!!!
    Szeretném tudni, hogy mit vétettek az MSZP ellen a szerencsétlen DK tagok? Vajon mi a bűnük? Vajon hogy képzeli a baloldaliságot, az egyszerű emberek képviseletét az MSZP vezetése, ha egyszerű másképp gondolkodó embereket megvetnek, eldobnak azért mert egy kicsit más baloldali elvek szerint gondolkodnak? Vajon miért az országot tönkretevő és az Ő kormányzásukat pocskondiázó ellenféllel akarnak szövetkezni, miért nem az azt leváltani szándékozó ellenzékkel. Sajnos valami büzlik Magyarországon is, ennek a Gyurcsánynak kurva nagy lábszaga lehet. De lehet, hogy azért nagy a lábszaga, mert sokáig tipródott az MSZP szarában.
    A hívők helyében én elgondolkodnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  9. Én nem vagyok “félázsiai” legkevésbé “származék” !
    Rendben van: ő így vélekedik a világról, a magyarokról, nem is érdekel (bár kellene, hiszen mégiscsak ő az első számú ember ebben az országban).
    DE én nem érzem magamat “félázsai származéknak”.
    Így lenéznie a saját országát, minket embereket nem is cinizmus már!
    Ilyenkor teszem fel magamnak a kérdést: mit keresek én még itt?! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. A nagy Román elődről volt akkoriban egy vicc!
    Íme:

    A kivándorlási hivatalnál hatalmas sor áll. Két belefáradt jó barát várakozik türelmesen a a nagyon lassan haladó, de mindig feltöltődő sorban, beszélgetnek! Egyikük Hátranéz és látja hogy a nagyvezír is beállt a sorba.
    Halkan odaszól a barátjának: Te ha Ő is megy, tulajdonképpen mi maradhatunk!

    De jó lenne megélni nekünk is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  11. Nem elég az Orbán távozása, az egész pereputtyát a Fideszt is vinnie kell.
    -
    valaki
    2012. július 26. csütörtök
    13:01
    “Hät nem is tudom, az a baj, hogy az összes magyarországi párt már hitelét vesztette. Nem hiszem, hogy a DK meg tudja teremteni a békét.”

    Véleményem szerint, még mindig vannak Magyarországon cselekvőképes, szaktudással rendelkező emberek, nem kell pártokban gondolkozni, de ha mégis, akkor bármelyik párt begyűjtheti őket, megfizetheti őket, biztonságot szavatolhat nekik, és beindulhat az élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Az emberek többsége hajlamos magáról itélni, ha félázsiai, ha nem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. A partok alapjabaveve a gazdasagi holdudvarukat tamogatjak. Ezert jottek letre, es a holdudvar adja nekik a penzt a kampanyra ( meg lehet nezni a becsult kampanyfinanszirozasi osszegeket, ezek alapjan is jol latszik, hogy melyik part nagy, es melyik kicsi… ), igy nem varhato, hogy egy mar “bizonyitott” part lenyegesen jobban szerepelne ha kormanyrakerul. Maximum az uj partok hozhatnak valami erdemi valtozast… Aztan hogy ez az erdemi valtozas pozitiv vagy negativ… meg kerdeses…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  14. “Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem” (Geothe)

    Mindegy, hol születik, akár Ázsiában is.
    A fideszben van-e szellem, vagy jellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  15. Jó lenne, ha végre mindenki tudomásul venné, hogy a képviseleti demokrácia terepén a pártok szerepe a politikai (emberi, vállalati, társadalmi) érdekek megjelenítése és a konszenzusra törekvés, vagy a harc. Erre civil szervezetek – ha a szerepüket nem is szabad aláértékelni – önmagukban alkalmatlanok.
    A pártok csak tömegtámogatással képesek erőt mutatni, ha a DK-nak, vagy a 4K-nak, … ez megadatik, bármelyikük befutó lehet, ha lesz még választás 2014-ben.
    Ezeknek a pártoknak most a legfontosabb, hogy megszervezzék a hátterüket, amihez jó kiutat kell mutassanak a jelenlegi csapdából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  16. Összefogás?
    Hát igen! Össze kéne már fogdosni ezeket a kártékony parazitákat, akik még mindig szabadlábon garázdálkodnak.
    Irány Graz, oszt’ jónapot!
    Persze csak a teljes pereputtyra kiterjedő vagyonelkobzás után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. .
    ennek a patkány simicskának a kölyke most fog végezni a jogi egyetemen.
    nemhiába fagyasztották be a jogászképzést.
    ne tanuljanak a magyar fiatalok, csak a primitív hülye állatok kölykeire van szüksége orbánnak, kiket megpróbál a szüleik primitív állati, fideszes, szintjén tartani.
    aki fiatal, s tanulni akar, az meneküljön innen!.

    ebben az országban békés megoldás nincs, itt háborúzni, ölni fogják egymást az emberek!
    a legnagyobb baj, hogy az ártatlan hülye állatok, s a valami jobbat, valódi demokráciát, fejlődést, nyugalmat akaró emberek fognak ennek a mocsoknak a viselt dolgaiba beledögleni, míg ő meg a pribékjei, az ilyen csatáry félék menekülni fognak.
    .
    ha egy csepp esze van ebben a kis kurvaországban néhány bátor embernek, nem állatnak, akkor azok valami módon elteszik láb alól mielőbb ezeket a férgeket, a kölykeiket, a pereputtyaikat begyűjtik, s inkább vesszen a rablott vagyon, ha vissza nem adják, de ők se élvezhessék jelszóval ásóval, kapával közmunkára kényszeríteni őket napközben, este pedig a kollégium, a szép szürke ruhában.
    na, majd ott a kósa, örülhet az új stadionjának, amit a két tolvajlásban megkérgesedett enyves mancsával kapargathat elé a sárból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  18. Balogh! Nem lehetsz ennyire balga vagy értetlen, hogy ne tudnád, mi az MSZP baja Gyurcsánnyal és a DK-val. Nagyon belelépett a fidesz – mszp mutyiba. Ajánlom olvasgass tegnapi, mai érdekes fejleményekről. Pl a Népszava esetéről a Közgéppel, meg Andrassew Iván kifakadását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  19. monkhod, orbán azért mond ilyet mert valójában halvány gőze nincs pozitív megoldási lehetőségekről.azt hiszi mindent izomból kell megoldani. Nem veszi észre hogy Mo. ebbe rokkant bele, ez volt mindig is a gátja Mo. kitörésének. … és orbán még az ebből származó személyes hasznot is élvezi. Talán nem akad történelmünkben olyan politikus aki ekkora hasznot tudott volna húzni az országban kialakult ellentétekből mit ő és haverjai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Ő lehet hogy ázsiai, sőt ha jól meggondolom, akkor a Himnusz is énekel róla!

    “Rabló mongol nyilát zúgattad felettünk…” Igen ő a tatárok kései nyila nemzetünk testében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  21. Álmodozzanak csak a tisztelt politikus urak a visszatérők tömegéről. Csak azt felejtik el, hogy az ok ami miatt több mint 300 ezer ember elhagyta az országot 2001 és 2011 között a mai napig megvan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. A mai VOSZ-al folytatott orbàni konzultáció volt az utolsó csepp a kiürített demokrácia poharàból,amikor megfenyegette az ő eredményességét kritizáló egyik embere után a társadalmat h tud ő másként is beszélni,be tud ő más politikai rdsz-rt is vezetni, nem kell ide demokrácia ennek az ázsiai csürhének,kutyakorbàcs nekik, nincs okt. finanszírozàs,nincs szoc. segély,nincs Mo
    ,fogjuk már föl h amíg a magyarok legnagyobb ellensége itt garázdálkodik, nekünk itt nincs helyünk,ez egy humán értékekre veszélyrs hely,fasisztáknak , nàciknak,szektatagoknak viszont paradicsom,éljen az orbàni nyomor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  23. bozse 2012. július 26. csütörtök 19:19
    Ok! Jogos a megállapításod, tényleg nem vagyok ennyire balga. Csak arra voltam kiváncsi, hogy mások hogyan vélekednek erről, vagy csak tényleg én vagyo balga?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. “fél ázsiai népség”!
    Ezt mondta ránk a Kedves Vezető.
    Mecsoda megtiszteltetés!
    Ő már teljesen ázsiai – szerintem Észak-Korea szülötte.
    “Kim Dzsong OV”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. Kurszàny for president !

    Kell egy hiteles, ütôképes baloldal, csak az a baj, hogy egy újabb pàrt létrehozàsa tovàbb apróznà a tàbort ! De ha a DK-t nem lehet eléggé megtisztogatni 2014-ig és eséllyel indítható pàrtként felvezetni akkor még az is megeshet, hogy a szavazók – bàrmilyen megdöbbentô is – tömegesen maradnak tàvol a szavazàstól,ami ma tkp. elképzelhetetlen mert nem mernek szavazni(!), nem tudnak kire szavazni.(kivéve talàn a szélsôjobbot)
    Gondolok itt az elkeseredett egyszerû àllampolgàrra, aki Orbànékra még egyszer nem, azokra, akik miatt 2/3-dal Orbànékra, szintén nem. Minden logika szerint a baloldalnak kellene nyernie, csak addig meg kéne valahogy tölteni ezt a szót tartalommal, pontosabban életre kelteni abszolut kisebbségben.
    2014 ebbôl a szempontból nincs is olyan messze, az összes többibôl sajnos igen……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. “ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik” ”

    Ez felér egy “genetikai alattvaló-val?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  27. És erôsen remélni, hogy lesznek vàlasztàsok ! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. jó az észrevételed halandor!

    “Reméljük a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek.”
    (Orbán Viktor, 2012. július 26.)

    mi lehet az a kényszerítő körülmény ami miatt a demokráciát le akarja cserélni ha nem a közelgő választás!
    Most kellene azt mondani neki STOP !!!
    Ennyi volt öregem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  29. Félek, hogy ov a demokrácia helyett új politikai rendszert akar tökéletesíteni. Mert bevezetni már bevezette. Mindenütt a pribékjei vannak, a parlamentben az történik, amit ő akar. A parlament működése már csak látszat.
    Minél előbb el kellene takarítani ov-t és bandáját – vagyonelszámoltatás, törvényes, tisztességes bírósági eljárással egybekötve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  30. Az új megoldás szerintem, a ‘gazdasági szükségállapot’, amit már emlegetett vagy vagy két éve, talán Szijjártó és Kósa forintbedöntő megszólalása után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  31. Egy ilyen országba, maximum röhögni érdemes visszajönni…..
    De inkább meg kell nézni pár újságot és a honvágy, huss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  32. bozse: … vagy lehetne királyság, és akkor a választásokkal is meg lehetne spórolni egy csomó pénzt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  33. Orbán csak a demokrácia szolgája:

    http://magyarinfo.blog.hu/2012/07/26/orban_csak_a_demokracia_szolgaja

    érdemes elolvasni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. reftno, 6 év alatt egyszer voltam otthon, Apu temetésén, akkor nem nagyon röhögtem, talàn majd a jövô héten sikerül….megírom neked :)
    Mondjuk màr régóta nem tudok azon nevetni, ami otthon folyik, de talàn a hely szelleme majd……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. halandor
    2012. július 26. csütörtök
    23:17

    Mindannyiunk számára van kivétel ez alól. Sajnos az élet eme dolgait nem lehet kivédeni :(. Vinni kéne mindenkit a családból, de akkor maximum szekérkaraván lenne…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Azért elég érdekes, hogy egy uborkafára felkapaszkodott szerencselovag még mindig akkora önbizalomról tesz tanúbizonyságot, hogy arcpirulás nélkül sértegeti azt a népet melynek miniszterelnöke kellene hogy legyen. (hiszen ezt tanulta, ehhez ért) Nem kéne már a kollegista ifjaknak belátni ők Mo.-n csak a károkozáshoz békamenet, utcakő-felszedés, kukagyújtogatás szervezéshez és a zsíros valamit fontos állások, pályázati pénzek leosztásához értenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. Marhára ki van itt találva minden. És baromira téved, aki azt hiszi, hogy Orbán mozgatja a szálakat. Simicska és barátai a jokerek, tisztában vannak azzal, hogy Orbán egyre inkább ápolásra szoruló, nem sok idő múlva elmeállapota okán semmiért felelőssé nem tehető ronccsá válik. Addig ők a háttérben mindent ellopnak. Orbán azt hiszi, hogy ő itt a főnök. Összebeszél minden baromságot, a még idiótább minisztereivel, meg főembereivel csinn-bumm cirkuszt csinálnak az országból, felváltva nyilatkoznak olyanokat, amitől a forint hol a mélybe zuhan, hol felszökik, ezeket a pillanatokat a spekulánsok ragyogóan kihasználják pénzeik megsokszorozására. Reggel kell az IMF és a kölcsön az EU-tól, délben jön egy nyilatkozat a pávatáncról, este egy újabb arról, hogy ne arra figyeljenek, amit hazudozik, hanem amit tesz (egyik tragikusabb, mint a másik!)
    Szóval egy prímán megszervezett profi maffia begyűjt minden begyűjthetőt, az EU-s támogatásoktól a magánnyugdíj megtakarításokig minden az ő kezeik között tűnt el. Sok ezer milliárd forint!
    A baj az, hogy a sokszor átmeszelt tömegek már nem hisznek senkinek, nem bíznak abban sem, aki valóban jót akar, aki képes lenne az országot talpra állítani. A parlamenti politikusok – mindegy, hogy jobb, vagy baloldaliak – Gyurcsányt, Bajnait, Oszkót a legszívesebben holtan látnák, mert ha hatalomra kerülnének, biztosan felszámolnák nyerészkedő, korrupt kisded játékaikat.
    Ennek a jelentéktelenül kicsi országnak az úgynevezett “krémje” annyi pénzt lopott ki az országból külföldi bankokba, megúszva az itthoni adózást – 230 milliárd dollárt – amennyi kétszerese az államadósságunknak! Más kérdés, hogy ha nem lenne rohadt az egész világ, 24 órán belül felszámolnák a számtalan adóparadicsomot, Svájc bankjainak széfjeit felnyitnák és szétosztanák a megrabolt országok népei között. De rohadt az egész világ, már az is izgalmas kérdés, hogy kik és honnan tudják azt, hogy mely országból mennyit loptak ki az offshore cégeken keresztül. Mert akkor nyilván az is tudható, hogy kik lopták el, most hol parkol az a pénz és eredetileg honnan hiányzik.
    Amikor Orbánnak hamarosan elérkezik az utolsó órája a hatalomban és elviszik a vigyorgóba, akkor nem csak őrá, hanem az egész kiterjedt maffiahálózatára is le kell csapjon a szigor! Semmiképpen nem szívódhatnak fel büntetlenül a pénzünkkel, életünkkel, országunk jelenével és jövőjével a nagyvilágban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  38. Viktor, viktor…
    .
    - Én is visszamegyek magyarsztánba, ha majd lógni láthatlak, tetvedék családoddal, és kitartottjaiddal együtt… de akkor is csak ezért, mert én abba az országba életvitelszerűen nem akarok visszamenni. Hozom, akiket lehet.
    .
    Legyél átkozott, te dög…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  39. Gyurcsányért sem érdemes vissza menni.
    Nem felejtem el : ” el lehet menni magyarországról”.
     
    http://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

    Feri te szerencsétlen a Szlovákok is már régen megelőztek. Te meg csak vonulj vissza a politikától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  40. Hát nekem még hozzászólás életemben nem tetszett annyira mint Visszakézbőlé.

    Gratula, ember, de komolyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Visszakézből
    2012. július 26. csütörtök
    23:54

    “A baj az, hogy a sokszor átmeszelt tömegek már nem hisznek senkinek, nem bíznak abban sem, aki valóban jót akar, aki képes lenne az országot talpra állítani.”
    -
    Nagyobb baj, hogy önmagában sem bízik és nincs kifejlődve az a demokratikus kultúra és össznépi magatartás amelyben tudatában van a demokrácia, népuralom értelmének és a nép képes jogait gyakorolni, fellépni a zsarnokság, az oligarchák ellen a többség erejével.
    -
    “Amikor Orbánnak hamarosan elérkezik az utolsó órája a hatalomban és elviszik a vigyorgóba, ”
    -
    Orbán hanyatló elmeállapota már nyílt titok de nem kívánom neki a vigyorgót. A politikusok gyakran menekülnek oda a felelősségre vonás elől. Túl jó neki.
    -
    “Más kérdés, hogy ha nem lenne rohadt az egész világ, 24 órán belül felszámolnák a számtalan adóparadicsomot, .”
    -
    Jogilag nehéz megtenni, általában háborúkkal szokták átrendezni az erőviszonyokat.

    “……..az egész kiterjedt maffiahálózatára is le kell csapjon a szigor! Semmiképpen nem szívódhatnak fel büntetlenül a pénzünkkel, életünkkel, országunk jelenével és jövőjével a nagyvilágban.”
    -
    Ha ez egyszer megtörténne megakadályozható lenne a háború. A rablott vagyon már rég nem pénzben van és nem számjegyek egy baki elszámoláson, hanem arany, műkincs, drágakő, stb ami ha jól van elrejtve túléli a háborút, ismét pénzzé váltható, alaptőkeként újra kezdhető a játék a következő háborúig.

    Nem a maffiát fogják felszámolni, hanem a katonaságot, a civil lakósságot egy háborúval. A maffia túléli.
    -
    Különben a hszeddel a szívemből szóltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. kata234
    2012. július 26. csütörtök
    21:29
    -
    Igen, de tanulva Kertész Ákos esetéből, körülírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. Azért már az alomaljának fel kellene ismernie, hogy Orbán ebben a töltődésre szánt hetében mennyi sok zagyvaságot hordott össze! Túltöltődött és így vezeti le, nem is értem! Nem égő ez nekik, hogy hol ehhez tapsolnak, hol ahhoz, másnap ennek és annak a fordítottjához is tapsikolnak?!
    Hogyan lehet egy országot ötleteléssel vezetni (Matolcsy fiókja még rejt néhány ötletet!)? Hol van bennük a felelősségérzet az ország iránt, ha a nép sorsa nem is érdekli őket?
    CommonSense! önnél elakadt a lemez, többen, többször elmondták, kinek szólt az el lehet menni külföldre céget alapítani – vállalkozóknak, pl. Demjánnak!!!!!!!!!!!!!!
    Ma Orbán azt mondja, majd visszajönnek – amíg ő és bagázsa itt van, biztosan nem, sőt mennek annélkül, hogy bárki küldené őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  44. csakén:
    Matolcsy fiókja pedig rejt még ötleteket, itt a legújabb adó:
    “vezetékadó”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  45. No, ha akkor jönnek vissza, ha Orbán már távozott, akkor legfeljebb sohanapján látjuk őket viszont. Merthogy Orbánt távozásra nem fogja rábírni senki és semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  46. Kedves Monkhold!Ne légy naiv.Ki meri ma Magyarországon kimondani,hogy .”STOP.ennyi elég vólt öregem.”Erre a birka természetü népnek nincs mersze,hiszen “demokrácia van.” Ami pedig az uj társadalmi rendet illeti,lehet,ogy “monkhold”-nak lesz igaza.Mo-gon ujra kirúly fog uralkodni és akkor nem kell menni választani.Hogy ki lesz a király,azt nem nehéz megmondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Látom, minuszolós Felebarátaimnak fáj a valóság…
    Hazudniképtelen Viktormihály felmérte, hogy értelmileg alulreprezentált alattvalói http://orulunkvincent.blog.hu/2012/07/26/a_felazsiai_vadmarha_magyarok_osszefogdosasarol
    személy szerint hazudniképteleségét tekintik istennek, akik még azt is eltűrik, hogy a “demokratikus” választáson csak azok vehessenek majd részt, akik a Kubatov – lista szerint megbízható Fidesz-bégetők.
    Az pedig, hogy nemcsak gondolkodásra képtelenek a zemberek, de vakok is, nem Orbán bűne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  48. “Kell egy hiteles, ütôképes baloldal,…”
    (halandor 2012. július 26. csütörtök 21:28)
    .
    És ez itt jelenik meg, azok körében, akik lassan két éve nem képesek egy hiteles, ütőképes Kohányi Társasággá alakulni… hogy az AN tényleg egy aktív, a mozgósítás esélyével rendelkező, teljes üzemű napilapként működhessen…
    Ennyit magunkról. (Nem a tényleg katasztrofális anyagi helyzetű olvasókra gondolok.)
    .
    A visszajövésről: normális ember miért lenne ok nélkül olyan kegyetlen a gyerekéhez, hogy azt esetleg a kivándorlás összes kínjainak a megismétlésére kényszerítse, mikor meg is kímélheti ettől…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Lehet, hogy Orbán keveri az összefogást és a begyűjtést.
    Ha szerinte mind a kettő az erő alapján működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Új hír: regisztrálni kell a választások előtt!
    NEM KELL MÁR A KUBATOV LISTA! Azt gondolom, hogy így alig fognak elmenni a szavazók! Erősen gondolkodom, hogy éljek e vele! De azzal tudunk neki legjobban betartani, ha elmegyünk és nem rá szavazunk. de a szavazó lapok elkészítése már nem lesz nekik gond, hogy azonosítani a szavazókat, mert – gondolom – névre szóló(regisztrációs alapú) szavazólapokat fognak gyártani!

    Igaz most nem a cikkhez szólt a beírásom, de kerestem és nem találtam ezt a hírt az AN oldalain.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni” 2012. szeptember 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos