Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat 23:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyarok és a tündérmese
Budapest – Az egyre növekvő számban külföldön munka után néző magyarok számára a budapesti kormány által ígért tündérmese, azaz a prosperitás nem reális lehetőség, sokkal inkább fantáziálás, állapítja meg a magyar helyzetet elemző cikkében a Reuters hírügynökség.
.
Legalább 300 ezer magyar dolgozik Nyugat-Európában a kormány becslései szerint; ezek az emberek nyilván nincsenek meggyőződve arról, hogy Orbán Viktor gyakorta kiszámíthatatlan politikája megoldhatja az ország problémáit.
.
Akik még otthon vannak, nem hisznek sem Orbán nem-konvencionális gazdaságpolitikájában, amely konfliktust hozott otthon és külföldön, sem a gyenge ellenzékben. Az Ipsos múlt havi felmérése szerint a szavazók 53 %-a – 4,2 millió ember – semmiféle pártpreferenciával nem rendelkezik.
.
A szilárdan független Orbán időről időre hol az Európai Uniót, hol a Nemzetközi Valutaalapot, hol az örmény kormányt idegesíti fel, néha pedig – ha nem is közvetlenül – a NATO-t. Ellenzékével a viszonya folyamatosan ellenséges.
.
Zelkó Miklós 24 éves munkanélküli asztalos egyike azon magyaroknak, akik nem győzik kivárni, míg az unortodox orbáni kísérletek kirántják a recesszióból az országot és létrejönnek a rendkívül hiányzó munkahelyek. Annak a csoportnak a tagja, amely Budapest központjában, egy hajózási cég toborzására jelentkezett. A cég jobbára gazdag, idősebb nyugat-európai turisták számára szervez folyamtúrákat a kontinensen.
.
„Ahová valósi vagyok, ott a dolgok nem működnek”, mondja a zalaegerszegi Zelkó, aki – miután odahaza nem talált munkát – a jobb jövő érdekében külföldön próbálkozik. „Még fiatal vagyok és néhány évig szeretném ezt csinálni, pénzt keresni, pénzügyi biztonságra szert tenni”, mondta, mielőtt bement volna az interjúra, amelyen szert tesz majd egy tányérmosói állásra valamelyik dunai vagy rajnai hajón.
.
Kiss Gabriella, a KG International munkaközvetítő tulajdonosa szerint a 20 és 35 közötti korosztályból mind többen áramlanak a jobb lehetőségek reményében külföldre. Sokan azt hiszik, kevés munkával nagy pénzt tudnak csinálni, holott elsősorban azt kell megtanulniuk, hogy a pénz másutt sem nő a fán.
.
Az Orbán-kormány, amelynek még másfél évig nem kell választásokkal szembenéznie, azzal próbálja meg kecsegtetni a közvéleményt, hogy politikájának gyümölcsei most már hamarosan beérnek. „A magyar példa magyar tündérmeséje egy éven belül sikeres lesz”, jelentette ki korábban Matolcsy György gazdasági miniszter.
.
Ezt az üzenetet azonban nem könnyű eladni a választóknak. A zömében nyugat-európai exportra épülő magyar gazdaság recesszióba csúszott; eközben az orbáni politika, így a különadók kivetése aláásta a befektetői bizalmat, és sok nehézség kíséri az IMF-fel és az EU-val folytatott kölcsönfelvételi tárgyalásokat is, amelyek kimenetelétől az ország magas finanszírozási költségeinek csökkenését várják.
.
Az idő hamarosan eldönti, eléri-e a célját a sokak által vudunak nevezett gazdaságpolitika, vagyis létesülnek-e munkahelyek és felpörög-e a belső fogyasztás. Orbán, a Fidesz alapító tagja azonban nem csak gazdaságilag osztja meg a társadalmat. Szövetségesei és támogatói szemében ő erős vezető, stratégiai vízióval, aki az európai válság átvészelése érdekében új alapokra kívánja helyezni Magyarországot.
.
Az ellenzék felelőtlen kalandort lát benne, aki kockára tette országa gazdaságát és jó hírnevét egyaránt.
.
Orbán kemény kézzel szilárdította meg hatalmát, kritikusai szerint a demokratikus fékek és ellensúlyok kiiktatásával. A központi jegybankkal kapcsolatos változtatásai az EU-val és az IMF-fel vezettek újabb nézeteltéréshez. Magyarországnak Orbán alatt sikerült még az Örményország és Azerbajdzsán közti dél-kaukázusi vitába is belefolynia. Magyarország a múlt hónapban nagy vihart kavart egy azeri katona szabadon engedésével, aki egy budapesti NATO-kiképzési programban 2004-ben baltával gyilkolt meg egy örmény tisztet. Örményország azonnal felfüggesztette diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal, s Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár „mély aggodalmának” adott hangot a kegyelem miatt.
.
Egy másik ellentmondásos lépéssel a Fidesz választási regisztrációt vezetne be legalább 15 nappal a választások előtt, azok számára is, akik a választói névsorban már amúgy is szerepelnek – bírálói szerint azért, hogy minél több embert tántoríthassanak el a szavazástól. Az Ipsos 17 %-ra tette a Fidesz támogatottságát, a párt azonban jó a követői mozgósításában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
A magyarok és a tündérmese, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Idézek a cikkből:
    “Az Orbán-kormány…….azzal próbálja meg kecsegtetni a közvéleményt, hogy politikájának gyümölcsei most már hamarosan beérnek”
    Idézek a Történelemből :
    ” Hitler azzal próbálja kecsegtetni a világot , hogy most már a csodafegyverekre költött hatalmas szellemi és anyagi befektetés hamarosan beérik és miénk lesz a végső győzelem ”
    -
    Hát így….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (70 szavazatból)
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=CLCokYTDNnU.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  3. Orbán,már most benne van,a saját maga által kialakított csapdában,csak az ellenzék és a civil szervezetek ostobák ahhoz,hogy ennek a csapdának a kijáratát,végérvényesen lecsapják.Az ellen oldalnak,meg kell találnia azt a módszert,amely nem ad visszautat,a csapdából,de reményt ad önmaga és az ország számára,a jobboldal által kialakított helyzetből való menekülésre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  4. Tündérmese helyett rémálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  5. CS* – A zemútnyócév sara visszahull rájuk!
    Amit akkoriban megakadályoztak, amiért népszavaztattak azokat most nekik kellene megvalósítaniuk, de akkor kiderülne (amit a józan honpolgárok eddig is tudtak!), hogy minden hazugság volt, ezt nem vállalják, inkább tündérmeséznek, meg világországoznak, meg keleti nyitásról hablatyolnak! A hívőknek lehet, a többiek pedig nincsenek….de majd a nemlétezők megúnják és nem mennek haza, na akkor jól jön a keleti nyitás meg a grúz útlevél is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. csakén:
    Igen. Pont ezért gondolom, hogy az lenne a legjobb, ha ők maradnának kormányon, és nekik kéne ebből a sok szarból várat építeni. Még meg is szavaznám, ha nem az én (és a szeretteim) bőrére menne a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (22 szavazatból)
  7. Amrem 4;54 !
    Helyes, hogy ezt az Orbánblöff tömeget beadtad, a minuszt csak a tartalmára és ennek a szörnyetegnek a látványára adtam.
    Ugyanakkor felhívnám mindenki figyelmét a háttérben állók fizimiskájának részletes tanulmányozására. Nélkülük nem valósulhatnának meg a csuti Kisgömböc rég dédelgetett, de igazából megvalósíthatatlan álmai… Különösen Martonyi arca hánykolódik a kétségeg és a rá eröltetett, kötelező elismerésés viharos tengerében… Jellemtelen bagázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  8. Báthory Ödönke ! NEM, NEM és NEM !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Viszont Egyeskének mégis csak derengeni kezdett, hogy 2,5 év után talán kormányozni is illenék az “egész pályás letámadás” után, és kiosztotta a feladatokat a kormánya tagjainak:
    http://nol.hu/belfold/orban_kiosztotta_minisztereit
    Van mellette jó néhány figyelemreméltó komment, nekem ez tetszett a legjobban:
    fabatka2 | 2012. szeptember 30. | 01:22:17

    Nemzeti jólétünk alapja, felemelkedésünk záloga:
    - 300 ezer közmunkás, illetve az ellátásból kikerült, de csökkent munkaképességű emberek elhelyezése a munkaerőpiacon;
    - külföldre menekített vagyonok levadászása;
    - bortermelés támogatása;
    - szövetkezésen alapuló termelői integrációk (leánykori nevén: MGTSZ) állami közreműködéssel történő kialakítása;
    - nemzeti lovas stratégia előkészítése és végrehajtása.

    Dióhéjban ennyi lenne az Orbán kormány gazdasági akcióprogramja két és fél évi kormányzás után.
    Kéretik csak csendben röhögni, esetleg zokogni.

    Jut eszembe: a Fidesz nyolc éve felkészült a kormányzásra…
    bozsós | 2012. szeptember 30. | 07:30:47

    Az akciótervek mind a költségvetési hiány növelését eredményezik, kivéve az offshore vagyonok tervezett megadóztatását. Ennek viszont a technikai megvalósítása meglehetősen kérdéses.
    kukutyin | 2012. szeptember 29. | 19:25:08

    A cikk szerint a nemzetgazdasági minisztert olyan együttműködési és konzultációs fórumok létrehozására kérte fel a határozat, amelyek segítenek megvalósítani a munkahelyvédelmi akciótervet. Sikerült Matolcsynak egy újabb unortodox lépés. A MOL 700 embert bocsát el a munkahelyvédelmi akcióprogram keretében. Bravó!
    Falatka | 2012. szeptember 29. | 22:01:20

    A diktátor ugat – a karaván halad……A szakadék felé.
    bozsós | 2012. szeptember 30. | 07:30:47

    Az akciótervek mind a költségvetési hiány növelését eredményezik, kivéve az offshore vagyonok tervezett megadóztatását. Ennek viszont a technikai megvalósítása meglehetősen kérdéses.
    (ez utóbbihoz: elég kevés vagyont hoztak haza a 10 %-os adóamnesztia keretében. Gondolom most azt leviszik majd a töredékére, hátha attól hazahozzák nekik. Márpedig akinek volt annyi esze, hogy kimenekítse, az nem evett meszet! Régi igazság: Életüket és vérüket – de zabot nem!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Jut eszembe- csatlakoztunk anno egy pénzmosás elleni egyezményhez, melynek keretében még az ügyvédeknek is előírtak feljelentési kötelezettséget, ha ilyet észleltek az ügyfeleiknél. Ez hogy jön össze az “adóamnesztiával tisztárra mossuk a pénzt, és nem firtatjuk az eredetét” technikával? Nagyobb nemzetközi utalásokat remélem figyelnek az erre hivatott szervek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. prof.cartouche
    Persze, hogy nem. Csak tudod, én még azt tanultam, hogy mindenki egye meg amit főzött. Nos, én ezt szeretném látni. Például aki megszavazta a Munka Törvényét, annak ezen törvény hatálya alatt kelljen dolgoznia. Aki az egészségügyet így tönkretette, azt betegsége esetén nem csókos kórházba, hanem egy ilyenbe fektetném be. Vitézy Dávidtól pedig elvenném a szolgálati gkt, járjon BKVval. Ha már azt a rohadt nagy prémiumot volt bőr a képén felvennie a jó munkájáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Amrem
    2012. szeptember 30. vasárnap
    04:54
    Köszönöm a linket. Ne felejtsük el, hogy a videó elején látható Testnevelési Egyetemen tartott beszéd másnapján halt meg Hofi Géza. Szerintem a beszédben elhangzottak már neki is sok volt. Ma percenként csinálhatna egy komplett új műsort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Én már nei is Orbánt okolom. Ő megy már tovább azon az úton amit a háborodott agya diktál. Annál jobban hibáztatom ezt a társadalmat , mely eltűri ezt . Hibásak az “okos” megmondóemberek, hibás a mérsékelt józan politikusok jobb és még inkább bal oldalról egyaránt. Hibás Sólyom aki segített ránk szabadítani a 2/3-ot. Hibés az AB, mely nem állt fel és mondott le kollektíve, amikor az első kormányzati politikai döntést meghozták az ellehetetlenítésükre. Akkor még megtehették volna nem ültettek a nyakukra Stumfot és társait. Hibás az un. ballib sajtó stb. stb. Itt tartunk és nem történik semmi, a kutya ugat, a karaván halad és ao rszág 3/4-e mostmár eláhatja magát. De azért az megnyugtató, hogy 1/4-e jól él!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  14. szóval, eláshatja,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. És még azt hiszi ez a szerencsétlen ellenzék , hogy ezek leválthatók a demokrácia szabályai szerint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Baby
    Hehe! Néha a birkák is ellentámadásba mennek át: (ennyit a demokrácia szabályai szerinti leváltásról)
    http://www.youtube.com/watch?v=0gEDUDmZkyc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. és szelíd növényevő is képes ragadozóra támadni: (miazhogy? nagyonis!)
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=AtY4U4waKNU&NR=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Orbán miközben az “igéret földjét” hírdeti, a HAZAI MAGYAR LAKOSSÁG NAGY RÉSZÉT óhajtja M E G F É L E M L Í T E N I ! -

    most azon kell dolgoznia az ELLENZÉKNEK, nem külön-külön, hanem együtt, hogy ezt a MEGFÉLEMLÍTETT ÁLLAPOTOT FELOLDJÁK !!! – ha nem teszik meg, tényleg szétesik az ország………

    Közveszélyes, Csauszezku országát megteremtő Orbán kormányt AZONNAL VÁLTSÁK LE !!!!!
    Itt már gyerek kortól kezik a kasztosítást, lásd képviselők gyerekeinek igen olcsó áron luxus ovoda !!!!!!!

    ELLENZÉK ! – nyisságk már ki a nép szemét, ne egymás minősítgetésével, hanem a NÉP ÉRDEKÉBEN !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  19. Kormorán
    Mélyen egyetértek veled,ennek a bagázsnak nem szabad megúszni!A fő bűnösök a pr. és kommunikációval foglalkozó profi hazudozók és néphülyitők, most csak
    három nevet mondok: habonyárpád, havasibertalan(kiráz a hideg tőle,ahogy ott
    ücsörög a sarokban péntek reggelente) és giroszász(+ a teljes századvég és né
    zőpont).Napi 24 órát hazudoznak,szemrebbenés nélkül!Addig nem lesz itt normális ország,amig (többek között)ezeket nem vonják felelősségre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Bár megért volna egy külön cikket Orbán turulavató szövege, különös tekintettel a turulként eladott dögkeselyűre, de talán a tündérmesékhez illik ez a riposzt:

    aranyhorcsog 2012.09.30. 12:11:01
    @Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
    Lol, akiken ilyen hatalmasra dagadt a fütyije, az már csak egy balneológusban bízhat: majd a Pokorni.

    Egyébként a szoborral nincs baj, remek karikatúrája ennek az Orbán-Simicska-Nyerges kultusznak: Mint a dögkeselyűk, úgy pózolnak , tort ülnek egy lezüllesztett, megbecstelenített(elbaltázott), legyengített, önmaga giccses paródiájába fordított társadalmon. Utóbbi szimbólum az a fallikus oszlop.”
    (naná: a Varánuszról)
    egyébként csak megjegyezni kívánom, hogy a kelta hitvilágban a tündérek egyáltalán nem azok a szirupos Walt Disneyf figurák, nagyon is gonoszok tudnak lenni. Azaz a legtöbb tündérmese egyben rém-mese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Nézzétek a képet! Az OVis éppen röhögve mondja az Eltolcsinak, hogy “nézd, hogy megették megint a Zemberek! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. hogy máshova is bekukkantsunk:
    http://www.vg.hu/kozelet/politika/orban-eljon-meg-az-ido-mikor-magyarorszag-sikeres-nemzet-lesz-387673
    Igazad van Diktátor. Kis szerencsével már csak másfél év. Azt megigérhetem, hogy elmegyek majd a tárgyalásodra.

    4. kuszkusz012012. 9. 30. 05:51
    Jól mondod, Viktor!

    Eljön még az az idő amikor boldog és sikeres ország leszünk – miután te elmész a francba

    3. zsoszta2012. 9. 30. 00:50
    “Eljön még az az idő, ha a nemzeti együttműködés rendszerét jól kiépítjük, képesek lehetünk Magyarországot ismét a sikeres nemzetek közé emelni”

    DE HISZ EDDIG AZT HAZUDTAD TE HAZÁTLAN JANICSÁRPATKÁNY, HOGY OLYAN SIKERESEK VAGYUNK, HOGY BENNÜNKET IRIGYEL EGÉSZ EURÓPA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. ” ….és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
    Kezet nyújtunk egymásnak, és megyünk,
    és leszünk Egy Cél és Egy Akarat:
    az idő szalad, de Orbán az marad,
    de Orbán az marad…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Nekem Fésűs Éva meséi jobban tetszettek, mint Matolcsyéi :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Na és Gazdag Erzsi verses meséi? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Akiknek bejön a kokiosztó, pávatáncoló miniszterelnök, azok egy hangyányival nem különböznek tőle!
    Miért is ne maradna, magát az “ember?!” már csak nem szavazza le? Magyarországon bezárták az OPNI-t, pedig nem!
    Csak az OPNI kerítését vonták az ország köré!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. gets
    .
    Őt nem ismerem, de majd utána járok. Az az igazság, hogy bizony kimaradt a gyerekkoromból egy és más… ez van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. CommonSense
    2012. szeptember 30. vasárnap
    07:11
    Az egyeske örül a tündérmesének, a ketteskének dereng valami mert rémült undor ül az arcán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. A képről: 3xbóvlihuszárok – mennek port hinteni a zemberek szeme közé, ha még nem lenne elég a homály a narancsködtől!
    Őket ez teszi boldoggá, meg az ővéiket is!
    Mer’ ezek nem hazudnak, áh, csak pávatáncolnak! Azé’ az egészen más!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. kekec
    A balneológia az a gyógyvizekkel, gyógyfürdőkkel foglalkozó tudomány!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Barry1
    Szerintem ezt a hsz-író is tudja, csak szándékos oldalvágás Pokorni felé. Egyébként érdekes, hogy Bartus eddig még nem harapott rá Orbán istenkáromláshoz eléggé közeli szövegére.
    http://mariablogja.wordpress.com/2012/09/30/a-naci-mihaly-arkangyal-legioja-szellemet-idezte-meg-szektas-toborzobeszedeben-orban-viktor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Ha ezek az emberek képviselik még sokáig ezt az országot akkor én felköpök a levegőbe és alá állok.Ez szerintem mindennek a legalja amit ezek mint kormány át erőszakoltak és megcsináltak a nemzeti pofátokba röhögés nevében.Szégyellem ,hogy itt akarok élni és nem máshol , és nem tudom hol lapított ez a sok faj magyar akiknek ez a katyvasz , még azt is megéri , hogy rámegy az egész ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. “A szilárdan független Orbán időről időre hol az Európai Uniót, hol a Nemzetközi Valutaalapot, hol az örmény kormányt idegesíti fel”
    .
    Kitől és mitől független Orbán? Eddig párttagkönyves főhadúr volt, már nem az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. kekec: köszi. Hát akkor vegyünk példát a birkákról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Azért valami pozitívum is legyen: Dunaföldváron a fityisz elbukta az időközi választást. 42%-os részvétel mellett a MSzP támogatottja 58 a fityiszé 42%-ot kapott.ÉBREDEZÜNK ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Én egy igazi kalandor vagyok, és szeretem a cirkuszt. Lehet hogy ez cinizmus, de ezért maradok itthon. Ami volt kevéske tartalék pénzem, már külföldön parkol. Semmilyen oldali vagyok, mondhatnám semleges, de azt tudom, hogy azértis regisztrálok és valamelyik baloldali pártra szavazok. Törjön ki a skizofrén roham orbánon a választási vereség után, törje össze az irodáját, kerüljön a diliházba, ahova már régen kellett volna kerülnie. Az a magyarok tragédiája, hogy nem beszélnek nyelveket, mert így nem mernek nekivágni a nagyvilágnak. Mostanában arra gondolok, hogy mennyivel különb volt nálunk az a másfél millió, aki a századelőn kitántorgott Amerikába. Én mindenkit biztatok, tegye a hamuban sült pogácsát a tarisznyába és húzzon el, úgy mint a kútágas. A kútja meg itt marad, legalább lesz mibe belefojtani azokat akik megérdemlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. BABY 21:19 Átrajzolják a választási körzet határát. Oszt Jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Idézek a cikkből: “Szövetségesei és támogatói szemében ő erős vezető, stratégiai vízióval, aki az európai válság átvészelése érdekében új alapokra kívánja helyezni Magyarországot.”
    Pár éve még jóhiszeműen azt gondoltam ezek az emberek eltévedtek az alagútban és nem látják a kiutat, DE meg lehet nekik mutatni….ma azt gondolom hogy ezek az emberek nem is akarják látni a kiutat, egyszerűen csak elvárják a jólétet mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Tehát szimpla idióta barmok, akik egy beteg, torz és perverz világban élnek (ők maguk hozták létre a beteg vízióikkal saját maguk részére), akik elvárják hogy mindenki más eltartsa őket, vagy gondoskodjon róluk, azonban tenni a jobb boldogulásukért nem akarnak, sem most, sem a jövőben. Továbbmegyek: jelentős részük szerintem a régi rendszer haszonélvezője volt és most azt sírja vissza. A közbeszédben persze utálja a szocialista múltat, de jelenleg foggal-körömmel kapaszkodik bele és nem akarja elengedni. Gondolkodása elveszik a gázárakban és egyéb semmitmondó, de annál inkább populista témákban. Gyűlölködnek és viszályt szítanak, az ország lakosságának a felét pedig elűzné saját hazájából….
    Van egy mondás: a hazafi kész meghalni a hazájáért, a nacionalista kész gyilkolni érte. Nagy különbség!!! Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy a nacionalizmus a buta emberek utolsó mentsvára, de még a gazembereké is!
    Nemsokára az lesz hogy az ország lakossága le fog csökkeni 8-9 millió közé, de ezek az emberek akkor sem fognak tovább látni az orruknál….menthetetlenek lassan és velük együtt az ország is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. A képen:
    *
    KÉT TÜNDÉRKE (bájgúnár) A VALÓSÁGBÓL
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Egy régi pesti vicc, amit nem lehet kihagyni:
    *
    Egy ifjú királyfi vándorlása során az erdőben egy kunyhóra, abban véséges vén szipirtyóra talál…
    Illendően, jóestét öreganyámmal köszönti a vasorrút, aki úgyszintén illendően szerencsésnek titulálja a vándort, minthogy öreganyámnak szólította… Ám megvallja neki, hogy ő valójában a világ legszebb tündérleánya, egy királyleány, akit egy gonosz boszorka elátkozott, viszont az átok csak addig fog, amíg egy ifjú királyfi szerelmével – úgy isten igazából – meg nem ajándékozza… Felszólítja hát a herceget, hogy tegye meg kötelességét és hágja meg őt egy párszor, s ha majd tündérré változik, királyapja rajta kívül neki ajándékozza majd fele királyságát, sőt mi több, még a fele országát is… stb.
    No, több se kellett a vitéz delilegénynek – igaz elfújt gyertya mellett de – többször is jól meg@ (megváltotta) a tündéri jövőjét, aztán várta a csodát… Ezt követően végre a gyertyát meggyújtván csodálkozva tapasztalta, hogy a banya banya maradt…
    Dühösen esett neki szemére hányván a sikertelen csodatevés tényét. Mire a vénség megkérdezé tőle: Édes fiam, hány éves is vagy te? Mire a fiú azt válaszolá, hogy huszonöt öreganyám. Ejnye bejnye édes fiam – folytatja a nénike – huszonöt-évesen te még hiszel a tündérmesékben!?
    *
    Hát így a mese, mi meg Hofi szavaival élve ezt jól elszabtuk, most már szabhatjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda | AN

Die Presse: abnormális a magyar földtörvény 2012. október 22. hétfő | AN

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos