Ronai and Ronai
AMERIKAI

Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott 2012. július 26. csütörtök 12:35 | AN Forrás: DK

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott
Budapest – A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció miniszterelnök ellenforradalmi kísérletnek minősítette az ombudsman kezdeményezését, amely szerint a kormánynak vissza kellene vonnia a felsőoktatásban felvehető hallgatói létszám keretről szóló határozatát.
.
Ha ez „ellenforradalmi” kísérlet, akkor Orbán Viktor szerint nyilván a felsőoktatásra fordított költségvetési kiadásoknak, a továbbtanulók létszámánál drasztikus csökkentését, továbbá a 2008-as népszavazáson elvetett tandíjnál összehasonlíthatatlanul magasabb képzési hozzájárulás bevezetését, és a hallgatók röghöz kötését kell forradalomnak tekinteni.
.
A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint ez a „forradalom” legfeljebb a közel fél évszázaddal ezelőtti Kína „Nagy Proletár Kulturális Forradalom”- hoz hasonlítható, amely lerombolta a Kínai oktatást és tudományt, és rengetek, a kínai kultúra által létrehozott értéket semmisített meg. Mint a forradalmakat általában, ezt is törvénysértéssel sikerült megvalósítani; a kormány megszegte a hatályos felsőoktatási törvény azon rendelkezését, amely a létszám keretben az előző évihez viszonyítva legföljebb 10%-os változtatást engedélyez.
.
Az ombudsman megállapítása szerint gazdaságtudományok területén 1/20-ára, (!), a jogászszakon 1/8-ra (!), a bölcsészettudományok területén 2/3-ára csökkent a felvető létszám miközben a stratégiai célként megjelölt természettudományos, informatika, és műszaki területeken nem vagy alig nőtt a felvehetők száma.
.
Az orbáni „forradalom” tehát nem más, mint egyszerű spórolás, forráskivonás. A miniszterelnök ráadásul célzást tett egy olyan terve is, amely szerint a jövőben teljesen megszűnne a felsőoktatás költségvetési támogatása, mindenki a saját költségére, a később kamatostul visszafizetendő diákhitel terhére tanulhatna.
.
A Demokratikus Koalíció elismeri, hogy az Orbán-kormány, bár jó részt saját korábbi hibás intézkedései okán, rá van kényszerítve a takarékosságra. Az oktatási, ezen belül a felsőoktatási megszorításokat azonban, az elképzelhető legrosszabb megoldásnak tartja a költségvetési kiadások mérséklésére, a kormány ezzel gyermekeink és unkáink jövőjét és az ország kilábalásának esélyét teszi semmivé. A DK csatlakozik ezért az ombudsman ellenforradalmi kezdeményezéséhez, egyúttal pedig követeli a 2012-s költségvetés felülvizsgálatát, és a 2013-ra elfogadott fő költségvetési számok módosítását.
.
Orbán Viktor egy fórumon kijelentette: azok akiket a reménytelenség, a kilátástalanság, a továbbtanulási, elhelyezkedési és megélhetési lehetőségek hiánya Magyarország elhagyására késztetett, 5-6 éven belül visszatérnek. Ez a DK szerint is így lesz – hiszen akkor már nem ő lesz a miniszterelnök.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott , 4.3 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. A Kubatov lista alapján mozgósítanak. Azokat fogják begyűjteni (autókkal, oda küldik az urnát, azoknak a külhoniaknak érkezik majd be levélben a szavazatuk) a regisztráltak közül, akik nekik bégetnek.
    Ezzel a módszerrel remény sincs arra, hogy elveszítse a választást. Ha pedig “nem demokratikus” lépést tapasztalna, akkor rendkívüli állapotot hirdet, és választás nélkül hosszabbítja meg a saját mandátumát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  2. 2014-ben úgy március környékén rendkivüli állapot lessz kihirdetve a választások elhalasztva 2030-ig,erre utal a vezér demokráciát valamivel felváltó gondolata.De az is lehet hogy királyságot akar bevezetni,szeretném hogy a koronázása a duna zajló jegén történjen.GAZEMBEREK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  3. Maó viktor orbán!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Kedves reftno, lehet, hogy hamarabb beépítjük a padlàsteret, mint gondoltam !
    :):(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Felfelé terjeszkedünk – ez nàlunk is csalàdi vonàs…..
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. …és levélben is lehet majd szavazni, de csak Erdélyből. Mert az erdélyi kettős állampolgárság nem olyan ám, mint a kanadai-magyar, vagy az amerikai-magyar állampolgárság!
    ezek szerint erősen diszkriminatív, hogy csak az erdélyieknek engedik.
    Tévedés ne essék, semmi bajom az erdélyi magyarsággal, csak belekóstolhatnának a Viktorka-Matolcsy duóba és adózhatnának ide is egy kicsit.
    Nagyapám mondta régen: ” Könnyű más f…val a csalánt verni “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Nincs abban semmi meglepő, hogy csak az erdélyiek szavazhatnak majd levélben…
    Ott a legkönnyebb megoldani a fideszreszavazás megvásárlását. Aki nem rájuk szavaz, attól egyrészt megvonják a támogatást, és az bizony jelentős életszínvonal-csökkenéssel jár, másrészt pedig akik nem rájuk szavaznának, azoknak a szavazatai el is kallódhatnak… Az ellenőrizhetetlenség biztosítása a leglényegesebb szempont ebben a levélben-szavazásban.
    (Egyébként pedig annyi levelet adhatnak fel önmaguknak címezve, amennyire szükségük lesz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Ha most egy pillanatra eltekintünk a hiveihez gügyöve szóló Orbán infantilis kijelentéseitöl, akkor látnunk kell azt, hogy bizony lesznek olyanok akik hazatérnek.
    Mi is várható pontosan? Azok, akik kellö kreativitással, vállalkózószellemmel és kitartással megáldva keresnek és találnak munkát a Kárpát-medencén kivül azok bizony maradnak új hazájukban és ott telepszenek le egy életre. Azok, akik lusták, élhetetlenek és nem kitartóak vagy szakmájukban gyengék, azok elöbb vagy utóbb hazatérnek. Az ország azokat veszti el, akiknek maradniuk kellene és azokat kapja vissza akik jobb lenne ha mennének a francba. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Eldrad
    2012. július 27. péntek
    01:05

    me too

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Gy.F. téved!
    Nem jönnek vissza a fiatalok!
    Ha valami földöntúli csoda folytán orbán kiengedné a kezéből a hatalmat, még évek kellenek, amíg a most beiktatott népnyúzó, antidemokratikus törvényeket revideálják. Ha véletlenül ellenzékbe kerül a fidesz, ismét lángba borítják a zsoldosaik az utcákat, tereket, nagy valószínűséggel a 2006-os események csak kedves vasárnap délutáni babazsúrok voltak ahhoz képest, amit rendeznének. Azt azért remélem, hogy a külföldön élő, dolgozó magyar fiatalok legalább annyit megtesznek a szülőföldjükért, hogy szavazatukkal segítenek leváltani ezt az elmeháborodott kalandorokból álló rezsimet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Saját családtag kijelentése: Ha én elmegyek és letelepedek, nem akarom azt újra elkezdeni. -> Ha valahol gyökeret ereszt, akkor bolond lenne máshova menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. halandor
    2012. július 27. péntek
    16:08

    Tegyétek azt. Csak a magyar vándor betétdalát tudom ajánlani.

    “Az otthon itt van, ha jössz mellettem,…Az otthon ott lesz ahol megállunk,…”

    Mi is mindent megteszünk a család egyben tartásáért. Ha kell, plusz terhet vállalva és nem elhagyva legyen az öreg vagy gyerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. commandante
    2012. július 27. péntek
    18:13
    “remélem, hogy a külföldön élő, dolgozó magyar fiatalok legalább annyit megtesznek a szülőföldjükért, hogy szavazatukkal segítenek leváltani ”
    Na ez is egy nagy tévedés. Én a külföldön élő gyermekemet azért beszéltem rá a szavazásra ne legyen ov 2/3 többsége. Elment szavazni.Utána mesélte ennyire még soha nem szégyellte magát azért mert magyar. Londonban az utcán kellett sort állni, hogy bejussanak a nagykövetségre szavazni. Ahogy az utcán az a több száz magyar jobbikos viselkedett és ivott a sorban álláskor, na ő ezért szégyellte magát. Ezektől a jobbikos “hazánkfiaitól “nem kell a segítséget várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. El kell takarítani ezt az arrogáns bandát, mert nem marad egy talpalatnyi földünk sem!!!!!!!!
    Majdnem minden ország népe kitermelt magából egy ilyen törpe diktátort. Nem szeretném, ha mi ismételnénk, hiszen nekünk már volt egy Rákosink.
    NEM LEHET, HOGY MI CSAK ELNYOMÁS ALATT SZERETÜNK ÉLNI.
    MEG KELL MUTATNI, HOGY NEM NEM VAGYUNK SZOLGALELKÜ NÉP!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. „A Jóisten remélhetőleg megsegít bennünket, s egy új gazdasági rendszerhez nem kell majd – a demokrácia helyett – valamely új politikai rendszert bevezetni.” – mondta a diktátor, aki már most pontosan tudja, hogy a Jóisten ennyire nem fog minket „megsegíteni”!!!
    Így tehát jöhet majd az új politikai rendszer, amelyben ez a hatalommániás, dilettáns kókler lesz a parlament által holtig megválasztott Főméltóságú Kormányzó Úr. Hiszen úgysincs már Köztársaság, hiszen úgyis szinte teljes mértékben visszaállította az 1944. március 19-e előtti állapotokat és elévülhetetlen érdemeket szerzett a feudalizmus alapjainak lerakásában.
    Innen már csak egy lépés a parlamentnek mint felesleges intézménynek a felszámolása, az ellenzék teljes megsemmisítése, sőt az ellenzék vezetőinek koncepciós perek útján történő bebörtönzése, a felségsértés jogi intézményének bevezetése és valamennyi szakmai intézménynek az orbáni ámokfutás által való átalakítása. Még szerencse, hogy minden diktátor feje porbahull idővel. De addig???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni” 2012. szeptember 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos