Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán: Amerika a felelős az antiszemitizmusért 2012. július 3. kedd 19:55

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán: Amerika a felelős az antiszemitizmusért

Budapest – Orbán Viktor válaszolt annak az ötven amerikai kongresszusi képviselőnek, akik Kövér László nyilasokat éltető magatartása, a Fidesz által hallgatólagosan és tevőlegesen támogatott Horthy-kultusz, és antiszemita írók tananyagba emelése miatt emelt kifogást. Orbán egyetlen szóval sem tesz említést arról, hogy saját pártja és kormánya a Jobbik náci programjának egy részét valósítja meg, és Hitler szövetségesének, a vidéki zsidóságot a haláltáborokba deportáltató Horthy Miklósnak kultuszát támogatja és védelmezi. Ehelyett az Egyesült Államokat teszi felelőssé a magyarországi antiszemitizmus miatt, mert engedik, hogy a kuruc.info nevű náci hírportál amerikai szerverről működjön. Orbán úgy tesz, mintha a kuruc.info jól ismert szerkesztői elleni fellépéssel nem lehetne felszámolni a kuruc.info-t. Orbán Amerikára terheli a felelősséget a magyarországi antiszemitizmus miatt.

Orbán Viktor az antiszemitizmus áldozataként mutatja be saját kormányát a magyarországi antiszemitizmus ellen tiltakozó amerikai kongresszusi képviselőknek. A Hugo Chavez és az iráni Ahmadenizsád ravaszságával megírt levélben azt a látszatot kelti, mintha a magyarországi antiszemitizmus kizárólag a kuruc.info-nak lenne köszönhető. Egyetlen szóval sem tesz említést arról, hogy Kövér László egy nyilas írót állított példaképül a nemzet elé, ő maga megvédte Horthy Miklóst és a Fidesz hallgatólagosan támogatja a Horthy-kultusz feltámasztását.

Orbán úgy fogalmaz, hogy az amerikai képviselők levele éppen megelőzte őt, mert segítséget akart kérni a magyarországi antiszemitizmus elleni fellépéshez, amit szerinte az Egyesült Államok támogat. Levelében arra céloz, hogy amerikai szerveren működhet a kuruc.info hírportál: “A legjobbkor tették ezt, ugyanis éppen a segítségüket szerettem volna kérni egy olyan ügyben, amelyben a kormányközi kapcsolatokon és nagykövetségen keresztül nem sikerült célt érnem” – fogalmazott Orbán Viktor. Mint írta, Magyarországon az általa vezetett politikai közösség, amely kereszténydemokrata alapokon áll, évtizedek óta harcol a szabadságért és az emberi méltóság tiszteletéért. Orbán ezután újra felemlegeti dicső érdemeinket a kommunizmus bukásában: “A mi politikai közösségünk a magyar szabadságharcosok örököse, büszkék vagyunk arra, hogy tevékeny szerepet játszhattunk hazánk szovjet elnyomás alóli kiszabadításában és a kommunizmus megdöntésében. A szabadságunk visszaszerzése óta folyamatosan harcolunk az emberi méltóság tiszteletéért a magyar társadalmi és közéletben egyaránt. Az ez ügyben elért sikereinkről washingtoni nagykövetségünk szívesen szolgál részletekkel” – tette hozzá.

Orbán kifejtette a kongresszusi képviselőknek, hogy nem a zsidókat éri antiszmeita támadás, hanem őt: munkája során jelentős antiszemita támadások érik az általa vezetett politikai közösséget és személy szerint őt is. A támadások során “a szélsőséges erők zsidóbérencnek titulálnak bennünket” – fogalmazott újra a kuruc.info-ra célozva, hozzáfűzve, hogy ezek az erők a legnagyobb támogatást az Egyesült Államokból kapják. Állítása nem felel meg a valóságnak, mert a kuruc.info semmiféle támogatást nem kap az Egyesült Államoktól. Egy amerikai szerveren működik az amerikai törvények szerint. Az amerikai szabályozás nem enged beleszólást a kormányzatnak a szerverszolgáltatók feltételeibe. Amerikában a gyűlöletportálok nagyobb szabadságot élveznek, mert a kormányzat és a hivatalos politika nem temet újra nyilasokat és nem játszik össze nácikkal, az antiszemitizmus nem a közbeszéd része.

“Az antiszemitizmus magyarországi központja egy olyan hírportál, amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült, s onnan végzi gyalázatos tevékenységét. Ha ez a probléma megoldódna, az antiszemitizmus magyarországi erői jelentősen meggyengülnének. Kérem önöket, hassanak oda, hogy megszűnhessenek Magyarországon az Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk. Miután az Egyesült Államok kormánya visszautasította kérésünket, önökhöz fordulok segítségért” – zárul Orbán Viktor válaszlevele.

Orbán levele képmutató és hazug, mert a magyarországi antiszemitizmus nem a kuruc.info tevékenységének köszönhető, hanem azoknak a kormányzati megnyilvánulásoknak, amelyek mögött egyértelműen antiszemita uszítás húzódik meg. Ilyen Wass Albert és Nyirő József nemzeti tantervbe emelése, a “nemzetközi pénzvilág” ellen folytatott “szabadságharc”, amelyról mindenki , hogy a megfogalmazás a nemzetközi zsidó tőke kódolt megnevezése. A magyarországi antiszemitizmust az olyan kormányfői nyilatkozatok támogatják, mint amit Orbán a Die Presse-nek adott, amelyben azt mondta, hogy Horthy nem volt fasiszta, nem volt diktátor, és az önkormányzatok eldönthetik, hogy emelnek-e szobrot az egymillió magyar halálát okozó háborús bűnösnek, akit ugyan hivatalosan nem vontak felelősségre ezért, de a tevékenysége során félmillió magyar zsidót küldött a gázkamrákba.

A kuruc.info-t nemcsak azzal lehetne megszüntetni, ha Amerikában letiltanák a szerverét (amely egyébként jogi és fizikai képtelenség), hanem úgy is, ha a kuruc.info jól ismert szerkesztői ellen eljárás indulna, és nem a parlamentben hirdetnék náci nézeteiket, hanem előzetes letartóztatásba helyezné őket Orbán kormánya.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 54 szavazatból)
Orbán: Amerika a felelős az antiszemitizmusért, 4.6 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(92)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

92 Reader’s Comments

  1. Ezt a férget remélem oda küldik majd,ahová a hírhedt romániai diktátor került.
    Mocskos disznó!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (51 szavazatból)
  2. Ov egy gyáva szar ember, egy politikai bűnöző,emberek millióinak tönkretevője,aki nem meri felvállalni,hogy egy fasiszta nemzetzüllesztő mocsok.A felelősséget mindenért amit elkövet másra hárítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (51 szavazatból)
  3. Orballini egy közveszélyes õrült, aki saját hazugságait nem csak hogy valóságnak tekinti, hanem ebben a “valóság” világában is él. Neki semmi szándéka sincs a kurucinfo ellen fellépni, sõt jól jön neki Amerikát hibáztatni. Az ilyeneket vagy a dili-
    házban kellene tartani, vagy állatkertben ketrecben mutogatni. Az utóbbi esetben az állatok sértve éreznék magukat, ami nagyos is érthetõ lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (42 szavazatból)
  4. Einstein azt mondta: két dolog végtelen, a világűr és az emberi hülyeség. És azt is mondta, hogy a világűrben nem olyan biztos. Én meg azt mondanám, hogy két dolog végtelen a pofátlanság és az emberi hülyeség. De csak azért javítanám ki az eredeti mondatot, mert szegény Einstein nem ismerhette a mai politikusainkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  5. Ja és én abban biztos vagyok, hogy ez a két dolog VÉGTELEN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  6. Mate, Ivan Tibor

    Viktor, jol atgondolta? Biztos, hogy nem a zsidok a felelosek a magyarorszagi antiszemitizmusert?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  7. Már korábban lenullázta magát, ezzel csak hatványozta a nullát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  8. girbegurba
    2012. július 3. kedd
    20:44
    NANA, az akkor is nulla marad, de ez bőven a mínusz végtelent célozza.
    00 jobban áll neki.
    Hruscsov ENSZ közgyűlési asztal verése a cipőjével – kismiska ehhez képest. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  9. Ez a fíreg csuti azt hiszi vigyorral meg poénnal szórakozhat Amerikával, remélem lesz saller meg jó nagy KOKI :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  10. gets!
    Csak 0-át érdemel, mert a 00 nagyon fontos lehet a vonaton, ha szükséged van rá sürgősen!
    Inkább “rossmodorban”-al értek egyet, mert az ő minősítése kerül a 00.ás helyre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Van lejjebb!!!
    Az ész megáll.
    Sunnyognak a parlamentben, támogatják a szélsőséget, és egy internetes szerver a hibás.
    Anyám borogass!!
    Fúúújjj!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  12. “tevékeny szerepet játszhattunk hazánk szovjet elnyomás alóli kiszabadításában és a kommunizmus megdöntésében”
    .
    Nagyjából a “lerajzollak és összefirkállak” fenyegetés szintjét képviselte a fidesz, de bárki más is.
    Ha gazdaságilag nem megy tönkre a Szovjet, még ma is ugyanott lennénk.
    Egyszerűen még egy utolsót rúgni sem volt ereje a rendszernek, azért volt vér nélküli a váltás.
    Az összeomlás receptje: Ugyanazt csinálták évtizedeken keresztül, mint a viktorkánk, mindent az ideológia alá rendeltek.
    A világ nyersanyagban leggazdagabb országa se bírta ki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  13. Addig nem kell félnetek, ott Amerikában, amíg 0rbán nem üzen hadat nektek!
    Ha hadat üzen, majd támad a Lakinger Béla zsebcirkáló, meg jön Semjén Zsocó a vadászpuskájával!
    A földön fogtok fetrengeni a röhögéstől! Hetekig! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  14. Kedves sasa! Tévedés hogy a csutiék azt csinálják, mint a kommunisták. Akik magukat kommunistának nevezték, valóban mindent egy meghamisított ideológiára hivatkoztak. Ideológiájuk valójában a marxizmussal köszönőviszonyban sem volt. Inkább a jakobinusok eszméire hasonlított. A csuti-féle banda viszont semmiféle ideológiával nem rendelkezik. Konzervatívnak nevezik magukat, de nem konzervatívok.Nem véletlen hogy tatárdúlásukkal korábbi konzervatív támogatóik iselhatárolódnak tőlük. Keresik ideológiai gyökerüket, és azt a magyar történelem egyik legsötétebb korszakának a Horthy rezsim iredenta-nacionalista antiszemitizmusában vélik megtalálni. Ezért terjd Magyarországon futótűzként a rasszizmus és az antiszemitizmus. Ennek a hitvány gondolkodási módnak terjesztője elsősorban az orbáni kultúrkampf, és a proletárdiktatúrát híven szolgáló, majd eláruló, karrierista volt MSZMP pártszolgák, akik maa fidesz emblematikus figurái.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  15. Hogy a kurucinfo az oka mindennek…
    Bármi a gond, az mindig rajtuk kívülálló, ehhez már hozzászoktatott a 2/3.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  16. Lefordítom ezt a diplomácia nyelvére : nyaljátok ki a seggem
    ! Hilary Clinton biztos örül h ezen emberszabású mellett leplezte le a Reagan szobrot Pesten. Megérte ? Nem láttak h ez miből van?

    Erdekes megfigyelni, h minél jobban fél valaki annál inkább támad.
    OV tényleg patologiai eset, belavirozta magát abba a sarokba, ahonnan nincs kiút. Mintha Kadhafit hallanám: öt élve nem kapják el. Aztán hogy vinnyogott a végen.

    Egyébként én nem ertem, h egy naci honlap hogyan működhet az USA-ban – itt is van szolasszabadsagnak vmi korlátja, vagy még sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  17. Nem is tudom, miért jutott eszembe az, hogy az alábbi interjut követően –
    http://www.worldjewishcongress.org/en/news/11268/leading_official_of_hungarian_extremist_party_accuses_jews_of_colonializing_country – Gyöngyösi Máté ellen semmiféle eljárás nem indult, továbbra is Orbán parlamentjében a Külügyi Bizottság alelnöke. Hát ennyit az USA felelősségéről. Az MSZP feljelentéséről semmi hír. Biztosan buzgón dolgozik Polt ügyészsége, Tartok tőle, hogy pontosan ugyanaz lesz “áldásos” ténykedésük eredménye, mint a Magyar SzigetenTtyirityán gyalázatos zsidózásánál. Tehát megszüntetik az eljárást ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  18. Bocs, az angolul nem tudók itt olvashatnak a fentebb említett cikkről -
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=518334#null .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Mit is akar Orbán, ha egyetlen kereséssel több, mint ötezer címszó jön be . A zöme .hu …
    https://www.google.hu/search?q=hungarista+p%C3%B3l%C3%B3k&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120703_bayer#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Kivételesen teljesen igaza van Orbánnak. Az USA jelentősen felelős azért, hogy Magyarország szabadon megszegheti a párizsi békeszerződést, (és az azt rögzítő magyar törvényt is) amely tiltja Magyarországon fasiszta szervezetek működését. Ezt a szerződést az USA (és Kanada, Anglia, Ausztrália, stb.) is aláírta. Az USA aláírása egy nemzetközi szerződésen csak sorminta? Egyébként sz@rt se ér? Az amerikai képviselők előbb a saját szerződéseiket tanulmányozhatnák, mielőtt ilyen bakit követnek el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  22. 1. Hol a két pofon?
    2. Nyúl Györgynek: Magam is folyton csodálkozom, hogy a jobboskáink hogy beleszerettek V. I. Leninbe, aki szerint a demokrácia a többség uralma. Minden hatalmat a szovjeteknek (munkás- és katona tanácsoknak)! – mondta. Ezt követően néhány emberöltőn keresztül, azon az alapon uralkodtak, hogy a proletárok vannak többségben a társadalomban, a bolsevikok (bolyse orosz szó, magyarul több-et jelent) pedig pontosan tudják, mi kell a többségnek, fölösleges a visszahúzó, értelmiségi nyavalygás, az akadékoskodás, a vita. Két eset van: a jogász urak vagy ellenállásibúl nem látogatták a marxista-leninista órákat, ezért nincs fogalmuk arról, mit ismételnek. Vagy azért, mert szorgosan tanulmányozták a a nagy előd taktikáit, és így remélik pár évtizedre bebetonozni a hatalmukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. szerencsétlen lelki sérült!
    ha a gyerekei kiskoruak lennének, állami gondozásba kéne venni, nem szabadna, hogy nevelje őket, annyira ön- és közveszélyes!!!
    szerintem a szenátus szava jó időre elakadt ekkora pofátlanság olvastán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  24. Hehe! Orbán rehabilitálta Gyurcsányt. Már nem “mindenért” ő a hibás, az antiszemitizmusért speciel az amerikaiak. A saját gyártású recesszióért is ki kell találni egy felelőst, mert az is nehezen varrható Gyurcsány nyakába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  25. feltünően sok a minuszoló megint!
    Máte, Iván, Tibor: de, de!
    a zsidók, meg a biciklisták..
    miért pont a biciklisták?
    miért pont a zsidók?
    (bolondok hajója 1965.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  26. e-Vita 23:30 “Az USA jelentősen felelős azért, hogy Magyarország szabadon megszegheti a párizsi békeszerződést, (és az azt rögzítő magyar törvényt is) amely tiltja Magyarországon fasiszta szervezetek működését.”
    Az USA NEM FELELÕS a kurucinfo szennylapért. A magyar hatóságok nagyon is ismerik a szennylap szerkesztõit (pl.Goebbels-Novák, stb). Az amerikai kormány nem állíthat le egy privát szervert, ha az nem szegi meg AMERIKA törvényeit (Tessék a MI – USA – Alkotmányunkat elolvasni). Egy u.n. szuverén ország (M.o.) vagyis annak kormánya felelõs a nemzetközi szerzõdések követelményeinek betartására. Ezért igenis Orballini és fasiszta horthyt imádó kormánya felelõs! Ugyancsak azok a kétlábúak felelõsek, akik a nyilas jobbik csürhére szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  27. Olvastam a cikket de nem mindet, es nem ertek vele eggyet Orban Viktorral, mert sem USA sem pedig a Zsidok nem felelos az antiszemitizmusert ami van most Magyarorszagon.Igen is a kormany tehet rola mert nem akadalyozza meg azt amit a Jobbikos part csinal es cselekszik, mert igen is ok hoztak be azokat a dolgokat ami van, Pl faszizmus, zsido ellenesseg, nacista mozgalom, nyilasok, Hortyzmus stb. Ja es azok az emberek felelosek akik tamogattak es raszavaztak a Jobbik parti kepviselokre. Ugy hogy haggyak beken Amerikat , es Izrael,, mert csak is az Orban kormany felelos, es a Jobbik part azokert a dolgokert ami van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Orbán most Európa legveszélyesebb politikusa. Egyben irtózatosan szemtelen is.
    Amerikában benne van az Alkotmányban hogy van ” freedom of expression “, magyarul a szabad véleménynyílvánítás joga. Ezzel eggyütt az is egy törvény hogy egy moziban vagy színházban nem szabad azt kiabálni hogy tűz van, tehát mások testi épségét nem lehet kockáztatni.
    Azt nem tudom hogy az amerikai hatóságok teljesen felfogják-e hogy mi is van a kurucinfo honlapján; esetleg ha felfognák, akkor valamennyire erőteljesebben fellépnének vele szemben, bár ebben nem vagyok annyira biztos.
    De Orbán mindenképpen egy beteges, hazudozó tipus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  29. Agymosott minuszolók ,nagyon aktivak vagytok,de látom úgy éjfélfelé már csökken az aktivitásotok ! Ja, vagy már nem vagytok szolgálatba ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  30. Én úgy látom, hogy még mindig sokan vannak/vagyunk, akik egyszerűen nem akarjuk észrevenni, hogy a politikai hatalomért való küzdelem, az abban résztvevők többsége számára, döntően nem a tisztességesség, a törvényesség, a fair-play szellemében/jegyében megvívandó szerepjáték, hanem az a siker, bármi áron való eléréséért folyik, akár a becstelenségig is eljutva.
    Ezt egyfelől láthatja mindenki, aki nyitott szemmel akarja látni a világot, de nem egy társadalomtudós rávilágított már e tényszerűségre, csak éppen a választók tömegeit ez nem igen érdekli a hétköznapokban, éppen a nagyszámú, szélhámos politikusok javára cselekedve ezzel, és persze a választók zömének a kárára.
    Nekem, a történéseket látva, 2006.-tó szemernyi illúzióim sem maradtak a felől, hogy a Fidesz, kollégiumban verbuválódott, vér- és dacszövetséget alkotó vezérkara nem fog, és nem akar majd tisztességes, minden törekvő magyar ember számára megragadható “újrakezdési” lehetőséget teremteni, KIVÉVE SAJÁT, SZŰK TÁBORUKAT!
    Aki figyelt, az előre láthatta a sötét jövőt, amely nem volt sem váratlan, sem pedig kiszámíthatatlan!
    Ezért tartom szánalmasnak és megalázónak azt a magatartást, amely a látvány/szalon parlamentarizmus langy melegét elfogadja, és komikus tónusban “miniszterelnök-urazik” azzal a szélhámossal, aki gátlás nélkül “hazaárulózott”, és az utcára vezényelte a szélsőséges, balhéra éhes újnáci csürhét mit sem törődve azzal, hogy még nagyobb sebeket okozzon e balga, saját nyomorától és szemetétől megszabadulni képtelen népnek, mint az, akit évekig becsmérelt a világ színe előtt.
    Csak az, aki ezt nem vette észre, csak az, az ember csodálkozhat azon, hogy Orbán – a félreértelmezett, de már fogyóban lévő 2/3 bűvöletében – még mindig azt hiszi, hogy ő, a nevünkben (!) következmények nélkül adogathat …
    Előbb, vagy utóbb valakinek fizetni kell mindezekért! Lehet, hogy majd megint csak nem nekik, hanem nekünk, a “nézőtéri” többségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  31. Orbánnak felettébb jól jönnek ezek a nyöszörgések mind a tengerentúlról, EU felől vagy akár például Izraeltől. a “Zemberek” túlnyomó többsége ilyen súlyos gazdasági válság idején itt Magyarországon éppenséggel ki nem állhatja az uniót, cigányokat, zsidókat stb. (bűnöst keresi…) Aztán jön egy márc 15. aug 20. okt 23 és az ünnepi beszédben el lehet mondani, hogy nekünk ugyan nem diktál senki idegen! Nyerő módszer nem? A radikális és néhol szélsőséges Jobbik vajon hogyan tudott 4-5 év alatt szinte már a 2. legerősebb párttá válni? Kicsit változtatni kéne már nem? Az oldalon is már túlnyomórészt csak olyan témájú cikkek mennek ha azt egy átlag középosztálybéli bizonytalan magyar választópolgár elolvassa 5 perc alatt jobbikos lesz belőle….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  32. GaborNYC 01:05
    “Azt nem tudom hogy az amerikai hatóságok teljesen felfogják-e hogy mi is van a kurucinfo honlapján”
    Sajnos az amerikai hatóságok nem fogják fel teljesen a kurucinfo szennyét, mert
    az illetékesek ezt a bükkfanyelvet nem beszélik. Tudnának ugyan olyant alkalmaz- ni, aki beszélné, de úgy látszik, nem érné meg a költségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  33. Nem az az igazi kérdés, hogy fizikailag hol publikálnak egy szennylapot – az igazi kérdés, hogy a szennylapnak hány olvasója van. Gyűlölködő, uszító honlapot én is nyithatnék – legfeljebb rajtam kívül a kutya sem olvasná. Orbán pontosan tudja, hogy a kuruc.info-nak mekkora lehet az olvasóközönsége, sőt, még azt sem tartom lehetetlennek, hogy név szerinti listája van róluk. És ez a jelentős olvasótábor nem ok és előzmények nélkül jött létre.
    .
    Orbán sunyin hallgat arról, hogy a Fidesz és a kormánya nem lép fel sem a fasizmus, sem a nácizmus örökösei ellen. Hogy ebben a kérdésben éppen úgy kettős beszéd folyik, mint a legtöbb politikai megnyilvánulásában. Nem beszél például arról, hogy a Fidesz mélyen hallgatott az árpád-sávos zászlók megjelenésekor (2006 ősze, az ismert „sajnálatos események” idején) – azt a Fidesz potentátok azonnal „történelmi” zászlónak titulálták. Ma már alig látni árpád-sávos zászlót: viszont nemsokára talán ismét teret nyer a nyilaskereszt.
    .
    Az USA Képviselőháza nem fogja szó nélkül hagyni a választ. A Képviselőháznak ezer eszköze van arra, hogy instruálja a kormányt – nevezetesen Obamát, vagy esetleges utódját – hogy méltó választ kapjon Orbán. Ez nem feltétlenül egy levél lesz. Az USA számtalan nemzetközi szervezetben hangadó: Magyarországba belerúgni lenne éppen alkalma elég. Azt gondolom azonban, hogy a nyugat politikusai tudnak disztingválni – különbséget tenni Orbán és Magyarország között. Talán vannak annyira intelligensek, hogy nem akarják az országot büntetni néhány sík hülye miatt.
    .
    Nem könnyű megtalálni a módját annak, hogyan lehet egy „szövetséges” ország idióta vezetőit sínre terelni. Az USA eddig passzív rezisztenciát tanúsított. Vezető magyar politikussal szóba sem állnak, a kormányközi kapcsolatok évtizedes mélyponton stagnálnak. Ez kihat a gazdasági kapcsolatokra is: pl. az Eximbank egyáltalán nem támogat már Magyarországgal összefüggő projekteket, lényegében megszűnt az amerikai befektetések viszontbiztosítása Magyarországon.
    .
    A kapcsolatok mélypontra kerültek a kultúrában, az oktatásban, a kutatásban is. Egyre kevesebb a magyar vonatkozású, amerikai „grant”-ok által támogatott kutatás, magyar tudósok amerikai meghívása, vagy alkalmazása.
    .
    A Képviselőház fellépése jelzés értékű: az amerikai hozzáállásban gyökeres fordulat várható. A passzív rezisztenciát aktív politika váltja majd fel: nagyjából ennyit tudhatunk az IMF-től várható kölcsönről… Az USA belátta, hogy az Európai Unió tehetetlen egy hülyével szemben – az uniós szabályokat nem egy elszabadult hajóágyúra találták ki. Az USA eddig maga előtt tolta az EU-t, ennek lassan alighanem vége lesz.
    .
    Orbán még abban sem nagyon bízhat, hogy a közelgő amerikai elnökválasztás elvonja az ország vezetőinek figyelmét a magyarországi történésekről. Orbán alighanem azt hiszi, hogy Obama elnök sokat tipródik a magyar kérdésen – de ez nem így van. Neki csak egy döntésébe kerül és rengeteg, jól szervezett kormányzati apparátus kezdi a dolgát tenni – márpedig ezeket a szervezeteket nem izgatja a választás.
    .
    Orbán lenézi Amerikát – vélhetően ugyanolyan okból, mint a magyarok többsége: irigységből. Nem teszi helyesen, ez súlyos, megbocsáthatatlan hiba. Most ugyanis nincs ország, vagy rendszer, ami Orbán mögé állna – Kína, az arab és iszlám országok számára Orbán egy földszintes vicc – és nincs is ki mögé bújnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Majomország majomelnöke.
    .
    Nem érdemel senki jobbat, aki ezt tűri és hagyja. Még aki kizárólag magával törődve lelép innen, az is százszor többet ér, mint a maradék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  35. “Sajnos az amerikai hatóságok nem fogják fel teljesen a kurucinfo szennyét, mert
    az illetékesek ezt a bükkfanyelvet nem beszélik. Tudnának ugyan olyant alkalmaz- ni, aki beszélné, de úgy látszik, nem érné meg a költségeket.”
    .
    Tudom, hogy jönnek a mínuszok, de semmi baj nem lenne a kuruc.info-val egy olyan országban, ahol a lakosság egyik fele nem antiszemita, a másik fele meg nem birka sültbolond.
    .
    Egy weboldal léte vagy nemléte semmi sem változtat azon az országon, ahol lassan minden kereszteződésre jut egy Wass, Nyírő vagy Horthy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Hat ezek az amerikaiak, mit nem művelnek a tengeren túlról a mi drága kiss hazánkkal, bevezetik a – nyílós, naci és fasiszta ideológiát a tantervbe, kő szobrokat és f@szobrokat állítanak a volt háborús gyilkosoknak stb: igen mindenért az amerikaiak felelősek!
    a fityeSS mindent meg tett és teSSz azért hogy ezek mellet, mögött harcoljon!
    ov, kezet mos mind Pilátus!
    az allábi linkekben olvashatjuk
    http://szabadpont.blogspot.com/2012/06/nemzeti-alaptantervbe-bujtatott.html

    http://nol.hu/belfold/nyiro__szabo_es_wass_utan_sinka_eltavolitasat_is_kerik

    http://www.168ora.hu/itthon/a-fasiszta-ideologia-polgarositasa-98397.html

    http://www.168ora.hu/velemeny/nyiro-jozsef-naci-csepel-radnoti-miklos-98151.html

    http://figyelojehu.nolblog.hu/

    Nem zantiszemiták!

    jehu|2012. júl. 2. 16:01|5 komment, szólj hozzá te is!
    “Kormány”, Orbánia, eligazíccsa oszt jó napot

    Magyarázkodik a kormány – olvasom.

    (“A „kommunikációs irányvonal” egyébként jelzi, hogy „a kormány mindent megtesz mind szavakban, mind tettekben a demokratikus jogállami követelmények érvényre juttatására”. Vagyis: a miniszterelnök és a kabinet tagjai „számos alkalommal nyilvánosan elítélték az antiszemita megnyilvánulásokat”.”

    Hát, Bulgakov hősei ezt a dumát minősítenék jól fejlett hazugságnak; mekkora pofont adna érte kedvencem, Behemót! Talán még fejet is letépne…)

    Elborzadok: már megint zantiszemitizmussal vádolták, vádolják, itthon és külföldön a legmagyarabb kormány(párto)t?!

    Micsoda ostobaság! Én legalább 15 éve a Fideszt semmivel sem vádolom meg, aminek bármi köze volna bármiféle elvhez…

    Mert bár igaz, hogy a Fidesz emlékezetes pálfordulása óta rendesen feltöltődött zantiszemitákkal, bőven jutott belőlük a Házba, megyei és települési önkormányzatokba, a széljobbal közös – országos és helyi – médiákjaikba, onnan pedig a “közmédiába”, de maga a “párt”, a “szervezett rablóbanda” nem antiszemita, nem is faszista. Persze, nem mondanám szocialistának, szociáldemokratának se, még kevésbé liberálisnak… Kereszténynek? – uramisten, félnék a büntetéstől! Konzervatívnak? – nem tudnám abbahagyni a röhögést… Nemzetinek? – legfeljebb abban az értelemben, ahogy bizonyos helyeken bizonyos gengszterbandákat etnikumokhoz szoktak kötni… De nem: e szempontból a társaság teljesen elfogulatlan.

    Csak tájékozatlan ember hagyja magát megtéveszteni például attól, hogy a kormánypárt a maga honlapján rendszeresen ajánl írásokat … hát… nem is tudom, hogyan mondjam – elvégre jogerős bírói ítélet szerint hazánkban senkit sem lehet többé zalaptalanul…

    Egy pillanatig sem gondolom tehát, hogy a Fidesz valami zantiszemitizmusból ajánlaná zembereinek a szerintem félfaszista, kormánypárti médiát, belőlük például Szentmihályi Szabó Pétert vagy Szentesi Zöldit (A Fidesz mai ajánlata zembereinek -1.; A Fidesz mai ajánlata zembereinek 2.) – nem, nem: csupán apró figyelmességek ezek, amelyekkel a kormánypárt híveinek kedveskedik.

    Mongyuk, Szentesi Zöldit (Magyar szérum) ajánlani az Elie Wiesel úr és az ő keresztje című írása (vagy szinte bármelyik másik) után elég meredek dolog – de a kormánypárt mégse igazodhat azokhoz, akik úgyis mindig mindent félremagyaráznak…

    A lényeg a lényeg: a Fidesz mindig is elutasította a zantiszemitizmust – legalábbis ő így emlékszik… Akiknek pedig báncsa a zíszlését a vitézkedő, vármegyéző, gárdázó emlékezés, a bayeros-bencsikes békemenet vagy a Dörner-színház, a Horthy- és Wass Albert- meg Prohászka-szobrok, a Nyírő/Nyirő apostol körüli helyre kis kövérkedés ésatöbbiek, azoknak úgyis hiába mondana a kormány(párt) bármit is.

    Eligazíccsa tehát a külföldöt, oszt jó napot…

    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kb. ezt a választ jósoltam meg a korábbi hszemben. Orbánt nem nehéz kiszámítani.
    -
    A következő az lesz, hogy a zsidók maguk felelősek az antiszemitizmusért, és általában mindenért ők felelősek ami rossz, főleg az amerikai zsidók. Na az a legrosszabb.
    Ők tehetnek mindenről. Nemde Orbán úr???
    -
    Tiszta szerencse , hogy Orbán nem zsidó hanem cigány, így nem érheti vád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  38. A. Népszava:

    Nincs értelme cikket írni arról, amit az “anyalap” oldalán is nagyjából ugyanolyan formában szerepel.

    A cikkről: Mint ahogy korábban is írtam, O.V.-nak esze ágában sincs fellépni a hazai kisebbségért. Nem az elvakult ballib beszél belőlem, aki a tényleges cigány bűnözőket is keblére öleli, antifasizmusa pedig burkoltan a kommunizmus dicsőítése, mintsem a náci háborús bűnök emlékének őrzése, de azért tényleg aggasztó, hogy merre tart M.o. Nagyon kíváncsi leszek majd arra, hogy ha végre megszületik egy valódi ellenzékiség, a Fidesz mennyire fog támaszkodni a Horthy-rehabilitálására és mennyire a kormányzása tényleges eredményeire. Félek, hogy az emberek olyan könnyen felejtenek, és olyan mértékben elvette a reményüket az elmúlt 20 év, hogy ellenállás nélkül fognak a XX. századi magyar rezsim felidézésben cinkos némasággal asszisztálni hozzá, hogy aztán pár év múlva rájöjjenek, ezzel semmivel se lett jobb az életük, sőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  39. Eagle 03:58 “A következő az lesz, hogy a zsidók maguk felelősek az antiszemitizmusért, és általában mindenért ők felelősek ami rossz, főleg az amerikai zsidók. Na az a legrosszabb.”
    Nemhogy következő az lesz, már az VAN, az idõjárást beleértve; meg azt, hogy a nap Keleten kél.
    És még ezek kunyerálnak pénzt az IMF-tõl (ami legfõbb Amerikától jön(ne).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  40. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!
    Na ne mááááá!!!
    Hát ezért nem az elmúl nyóc év a felelős….meg a Gyurcsány????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  41. Na mindegy ha az Orbán hívek e levél után is a hívei maradnak akkor nem sok remény van.
    Hogy tisztábban lássanak számukra egy kis segítség.
    -
    Orbán jelen levele, az ősrégi, már használatból régen kikopott kommunista frázisoknak, egy stréber diák öntömjénező nyalizásának, egy simlis parasztgyerek köpönyegforgatásának és egy nyálas hivatali beosztott alattomos, kollégái fúrásának az egészségtelen és gusztustalan keveréke.
    -
    Ez az ember nem csak ostoba és mindenkit lenéz, nemcsak antiszemita, de olyan mértékben közízlés sértő, hogyha miniszterelnöki rangjának védelme nélkül közterületen magánalapon így megnyilvánulna, bármelyik fejlett társadalmi berendezkedésű országban azonnal bevinnék a rendőrségre a közbotrányokozás és közízlés megsértése miatt.
    -
    Orbán valójában mint egy egy aberrált, perverz utcai magamutogató, gatyáját letoló exhibicionista, aki élvezi a közbotrányokozást és a közízlés megsértését.
    -
    Akik még ezután is dicsőítik őt azoknak szemléltetés képen egy hasonlat formájában leírom miről is szól valójában a levele.
    -
    -
    Miután a következő felszólítást kapta: “Uram ön és barátai gondatlanul vezetik az autóikat, autós bandát alapítottak és csoportosan randalíroznak a közutakon és emberi életeket veszélyeztetnek.”

    Nosza Orbán úr kipattan az autójából felugrik a motorháztetőre és beszédet tart.
    -
    Jaj de örülök, hogy ezt teszik mondani, ugyanis éppen a segítségüket akartam kérni, szeretném ezt az alkalmat megragadni, hogy segítséget kérjek az autóm szervizelésére, ki kellene cserélni néhány alkatrészt és felturbózni a motort.

    Egyben szeretném méltatni érdemeinket, amiket tettünk a közlekedés és az autók érdekében, kiirtottuk a kétüteműeket a tulajdonosaikkal együtt. Ez a mi harcunk a kulturált közlekedésért.
    Amióta a mi bandánk uralja az utcát azóta tiszta itt a levegő. Ezekkel másképp nem lehet beszélni.

    Egyben szeretnék önöktől teljes védelmet kérni autós bandánk számára mert sokan szidnak, és huligánoknak neveznek minket, kritizálnak minket, van aki még az öklét is rázza ránk ha véletlenül áthajtunk rajta, és főleg vannak ellen bandák mint a Morvai autós huligánbanda akik miatt szavazatokat és népszerűséget vesztünk az utcánkban.

    Mi áldozatok vagyunk, az autós huligánbandák áldozatai, kérem segítségüket. Hát mi az, hogy egy fejlett, szabad demokratikus ország magára hagyja a gyengéket a motoros bandák prédájára???????

    Az autósbanda probléma, ami mi vagyunk, gyökere, egy amerikai internet szolgáltató, amely helyet adott egy online motor magazinnak, amely tanácsokat ad az autók felturbózására, aminek szerencsétlen Kövér barátom és több banda tag áldozatául esett, végigszáguldott a közúton, elgázolt vagy húsz embert és megsérült a kocsija. Ezért kérem önöket, hogy tiltsák be a magazint és valaki vegyen nekünk új autókat.
    -
    És vegyék tudomásul, hogy nem mi, hanem maguk az autósbanda és maguk szabadon randalíroznak a világban, ami sok az sok, hogy a fene egye meg magukat mind egy szálig ahol vannak. Na, akkor várjuk az autóink szervizelését, a pénzátutalást és abba a rohadt online autós magazinba mi is akarunk cikkeket írni a tapasztalatainkról , persze azt meg kell fizetni, ha nem tetszik akkor azonnal vegyék le a net-ről.
    -
    Maradok mély tisztelettel és további anyagi és erkölcsi elvárásokkal. Ha sikerül megegyeznünk vendégeim vagytok egy jó kis felcsúti disznótoros pálinkás bulira, utána barátságos focimeccset játszunk valamelyik új stadionomban.

    Tántoríthatatlan édes jó barátotok Orbán Viktor excellenciás úr és bandavezér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  42. sammy
    2012. július 4. szerda
    05:41
    -
    Sajnos igen.
    -
    Ami az IMF et illeti, Orbánék még nem fogták fel, hogy az nem egy önálló pénznyomda, hanem egy magasan integrált nemzetközi pénzügyi gazdálkodó szervezet, amely a pénzt, ahogy mondod az országoktól kapja, – Amerika, Japán, stb. – és , hogy ők ezen országok felé is elszámolási kötelezettséggel tartoznak, és a kölcsönző országok is beleszólnak, kinek és milyen feltételekkel adnak pénzt, mert viszont akarják látni a pénzüket, és megkövetelik az IMF től, hogy jól gazdálkodjon vele és képes legyen behajtani.
    -
    Ahogy mondod, szemen köpi az egyik országot, majd követeli az IMF től, hogy adja neki az ő pénzüket, miközben az IMF -t is szemen köpi.
    -
    Ezek olyanok mint a kis cigány csávók az utcán, belenyúlnak a zsebekbe, kirabolják az embert, ha valaki észreveszi és ad nekik egy pofont a földre vetik magukat és segítségért sikoltoznak “mert jaj megölnek minket”. Amikor valaki segít nekik és megmenekültek, akkor visszamegy és leköpi akit kirabolt aztán elszalad a pénzzel….

    Jaj, hányszor láttam már ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  43. Nem olvastam a kommenteket, így elnézést, ha esetleg ismételném más véleményét.:)

    Meggyőződésem, hogy a kurucinfó nem végezhetne hatékony agymosást, ha ehhez nem kapna hathatós támogatást a regnáló kormánypárttól. Amíg a parlamentben gyakorlatilag szó nélkül zsidózhatnak, (cigány, buzi…- holnap már a szőkék is) amíg Bayer hivatalos papírt sz erezhet arról, hogy ő nem antiszemita, addig ne keressen Orbán kibúvót és ne mutogasson az USA-ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  44. Milosevics után Orbán.
    Előbbit az USA csak erővel tudta leállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  45. Bartus úr, eltűnt a kommentem, pedig véletlenül kétszer is elküldtem. Nem nézne utána?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. T. Eagle júl. 04. 06:09!
    Ezért mondják a vekkeresről, hogy, ha nem tudnánk a származásáról, a tetteiből rájöhetünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. Egy fasiszta diktátor ne kenje a trutyit másra, hanem végezze úgy, mint a román diktátor karácsonykor. Diktátort demokratikusan leváltani nem lehet, mert diktatúra van, és a “választási rendszer” bíróságostól az ő kezében van. Így csak egy út van a demokrácia visszaállítására. Ez kicsit véres, de nem kár érte. Ha ezt kivesszük, akkor összeomlik a “kétharmad”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  48. Ha én amerikai lennék, küldenék a magyar kormánynak egy nagy-nagy csokréta műkezet (kormánytagonként minimum egyet), amelyen a mutatóujjak mind előre mutatnának, így minden a magyarokat ért „nemtelen támadásra” reagálva vezetőink látványosan tudnának mutogatni – másokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  49. Egyébként milyen nehéz lenne blokkolni azt a szennylapot? Szerintem 5 perc alatt kivitelezhető. Ez vonatkozik az előző kormányokra is mert a nagy szabad véleménynyilvánítás jegyében nem tettek hathatós intézkedéseket az említett elektroszmog eltakarításához..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  50. A zsebdiktátor bekiabál az ablakon.

    A katolkus egyháznak pedig nincs ideje
    rászolni, mert éppen ök tartják a létrát.
    Az eddigi fideSS retorikát követve, aki megvádol,
    vagy számonkér , figyelmeztet, azt alázd mocskold.
    Vakisd a népet, ugy is beveszik.
    És tetszelegjj mindig a hös megmentö szerepében,
    ettöl leszel jo kereszt apa.
    Ne legyen kétség, nem hiszi egy szikráját sem annak,
    amivel eddig megetette a népet.
    Jol kiszámitottan modszeresen, mindent átgondolva
    gyürte maga alá az országot,
    ahogy egy jo maffia vezérhez illik.
    Nem elmebeteg ö, hanem csak egy egyszerü
    köztörvényes bünözö.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Áder is szalonképtelen lehet Izraelben 2012. július 3. kedd | Lázár György

Mesterházy-interjú az olasz l’Unitában 2012. június 25. hétfő | AN

A zsidóellenes fröcsögés a közbeszéd része 2012. június 22. péntek | AN

Orbán a Die Pressében 2012. június 18. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos