Ronai and Ronai
AMERIKAI

A zsidóellenes fröcsögés a közbeszéd része 2012. június 22. péntek 9:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A zsidóellenes fröcsögés a közbeszéd része
Budapest – Feldmájer Péter szerint az antiszemita megjegyzések a mindennapi közbeszéd részévé váltak Magyarországon, nem csak a fasiszta szélsőjobboldal, hanem a konzervatív körökben is; a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke erről csütörtökön Brüsszelben, az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris bizottság ülésén beszélt.
.
A Mazsihisz szerint Feldmájer Péter az előadásában rámutatott: a magyar kormány általában a leghatározottabban elítéli az antiszemita megnyilvánulásokat, sokat tesz a holokauszt áldozatai emlékének megőrzéséért, ugyanakkor megjelent egy kifejezetten antiszemita párt az Országgyűlésben, és a magyarországi antiszemitizmus az elmúlt két évben egyre veszélyesebbé vált.
.
Feldmájer Péter a beszédében kitért arra, a Jobbik képviselői folyamatosan támadják a zsidóságot, ugyanakkor nagy problémát jelent a magyar kormányzat magatartása, mert folyamatosan átveszi a szélsőjobboldal egyes jelszavait, hogy a szavazóikat a saját oldalára állítsa.
.
A Mazsihisz elnöke megemlítette, a Nemzeti alaptantervben szerepel több olyan szerző, akik nyilvánosan és büszkén vallották magukat antiszemitának, közülük az egyiket háborús bűnösként halálra is ítélték. Emlékeztetett arra, hogy folyamatosan becstelenítenek meg a holokauszt áldozataira emlékező szobrokat, zsidó temetőket, sőt zsidó embereket többször szidalmaztak vagy testileg is bántalmaztak az utcán.
.
Feldmájer Péter annak a véleményének adott hangot, hogy a rendőrség nem tanúsít kellő elszántságot a támadásokkal szemben, csak a legdurvább fizikai támadásokat veszik komolyan, s az ügyészség ritkán emel vádat, a bíróságok pedig megfelelő törvények hiányában nem is nagyon tudnak fellépni a bűnözőkkel szemben. Most történt meg hosszú idők óta először, hogy valakit a holokauszt tagadásáért elítéltek, ez azonban ritka kivétel – jegyezte meg.
.
A Mazsihisz elnöke kiemelte, Horthy Miklóst, Magyarország kormányzóját tényleges és közvetlen felelősség terheli a holokauszt idején elkövetett tömeggyilkosságért, azért, hogy az egész magyar közigazgatás, a rendőrség és főleg a csendőrség aktívan vett részt a zsidók azonosításában, összegyűjtésében és bevagonírozásában, elszállításában, miközben jelenleg szobrot állítanak neki, különböző utcákat, tereket neveznek el róla, amit az igazságügyi minisztérium helyettes államtitkára erkölcsileg elfogadhatónak ítélt meg egy tévényilatkozatában.
.
Feldmájer Péter ugyanakkor közölte: a mostani magyarországi helyzet sokkal jobb, mint több nyugat-európai országban, például Franciaországban, ahol igen durva, és tragikus kimenetelű terrortámadások történnek. Ezzel együtt úgy látja, az elmúlt évtizedekben a magyar antiszemita mozgalmak megerősödtek és tömeges támogatásra találtak a választók között, és a parlament eddig nem hozott olyan törvényeket, amelyek ezt a folyamatot meg tudták volna fordítani.
.
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija csütörtökön Budapesten, egy sajtótájékoztatón egyebek között azt hangsúlyozta, hogy konzultációt kell indítani az antiszemitizmus ellen a magyar társadalomban és a zsidó szervezetek között is. Mint mondta, jogvédő szervezetet kell alakítani, amelyhez az antiszemita megnyilvánulások kárvallottjai fordulhatnak, és tisztázni kell azt is, miként lehet ezeket az atrocitásokat jogilag számon kérni. Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit nemrégiben a nyílt utcán szidalmazták, hozzáfűzve: manapság rendszeresek az ilyen jelenségek.
.
Az EMIH vezető rabbija kiemelte: a hatalom legnagyobb felelőssége a jogállami keretek biztosításában van, az utóbbi hónapokban, hetekben ugyanis tapasztalható „egyfajta hangulatromlás”, a közbeszédben egyre inkább megengedettek az antiszemita, rasszista kijelentések. Köves Slomó felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a történelmi keresztény egyházi vezetők részéről tapasztalhatók szimbolikus gesztusok, amelyekben jelzik, hogy az antiszemitizmus nem egyeztethető össze vallásuk tanításával.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 16 szavazatból)
A zsidóellenes fröcsögés a közbeszéd része, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Slomó ez még csak egy lightos szöveg volt. Nem tanulsz a történelemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. Némi hezitálás után úgy döntöttem, mégis inkább áthozom én ezt ide, mert az eredeti helyén senki sem olvassa. Az alábbiakból majd az is kiderül, hogy miért.
    .
    “kyolla
    2012. június 21. csütörtök
    22:55

    Akik a Holocaust kapcsán értetlenül állnak a magyar népléleknek a zsidókkal szembeni megnyilvánulásai előtt, akik föl nem foghatják, miként lehetett tétlenül, vagy épp tevőlegesen asszisztálni emberszázezrek jogfosztásához, démonizálásához, gettókba nyomorításához, elhajtásához, elhurcolásához, végül megsemmisítéséhez, azok most egy majdnem véletlenszerűen kialakult kísérlet tétlen, vagy épp tevőleges alanyaiként a saját lelkükben lezajló folyamatok tanulmányozása révén értékes adatokhoz juthatnak.
    Mi is történt? Minden előzetes értesítés nélkül egyszercsak megjelent a jól összeszokott kommentelő társaságban egy idegen. Nevezzük őt az egyszerűség kedvéért kyollának, és az érthetőség kedvéért zsidónak. Se be nem kopogott, se be nem mutatkozott, se engedélyt nem kért a vezérszónokoktól, üdvözlő-figyelmeztető szavaikért nem hálálkodott, csak csatlakozott, mintha ez volna a legtermészetesebb a világon, és elkezdte írni a hozzászólásait, bele a világba. Amiket írt, az is mind idegen volt. Szóhasználatban, gondolatfűzésben, megközelítésben, látásmódban. És ahogyan írta! Oly nyakatekerten és bonyolultan, hogy dekóderért kiáltott, néha meg már egyenesen fájt minden sora. De mert tartalmilag nemigen lehetett kifogást emelni mondanivalója ellen, ezért más eszköz után kellett nézni. A véleményhierachia csúcsán állók egyike aztán be is vitte kyollának az első ütést. Ha nem is nagyot, de jelzésértékűt, mindenképp. Mikor egy vitában érvei fogytán alulmaradni látszott, felelősségre vonta az idegent, hogy miért nem tegeződik úgy, mint a többi rendes magyar, tán lenézi őket? De a zsidó nem értett a szép szóból. Folytatta tovább, ugyanúgy. Eladdig, hogy egy alkalommal szembemenvén a fő, az alfakommentelővel, arra vetemedett, hogy megvédje tőle a Tölgy nevezetűt, jóllehet, erre a kutya se kérte. És hiába utasította rendre őt az alfa, csak folytatta nemzetrontó zsidó üzelmeit, azaz cáfolni merészelt, visszabeszélt, hogy a többit ne is említsük. Pedig látnia kellett, mint fosztják meg napról-napra jobban az éltető piros pontoktól, és mégsem húzta meg magát. Sőt tovább ostromolta alfát, abban a hiszemben, hogy érdemi választ kaphat tőle. Azt ugyan nem kapott, de kapott helyette mást, amit nem köszön meg egyhamar, az biztos. S most jön ön, a hallgatag többség. Az nyilvánvaló volt kezdettől fogva, hogy a zsidó pimasz, ellenszenves. Hogy is ne, ha egyszer nem éri be a sztenderd ötszázas szókészlettel, és olykor még az is bebizonyosodik, hogy neki van igaza. És önöz. Nem, ez tényleg nem mehet így tovább, a toleranciának is van határa, hajrá alfa, adj neki. S alfa ad. Hideget-meleget, hetet-havat, tücsköt-bogarat, amit ér. A hallgatagok látják, olvassák. Aztán a szemérmesebbje halkan odébbsomfordál egy poszttal, de páran maradnak, figyelnek, köztük Tölgy is. Kommentelnek, mintha mi sem történt volna, pedig a szemük láttára ölik a zsidót. Tölgy sem érez hajlandóságot viszonozni kyolla gesztusát. A történet végjátéka 2012. június 17. 10:26-tól 2012. június 21. 17:57-ig, kyolla utolsó bejegyzéséig tartott. Ezen időponttól lapzártánkig (2012. június 21. 22:49) a Felavatták Horthy Miklós mellszobrát Csókakőn című íráshoz egyetlen hozzászólás sem érkezett, pedig addig egymást érték.
    Nos, drága barátaim, hát így.
    Kyolla zsidó minden szellemi tulajdona és laptopja az igénylések beérkezési sorrendjében kerül kiutalásra.
    Ps. Érdekes adalék a helyesírást ellenőrző program első és második javaslata a Holocaust szó ilyetén írásmódja helyett: 1. Hólócaüst 2. Hőlócaüst
    Hát nem röhejesek ezek a zsidók?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (24 szavazatból)
  3. Hat igen ! Sajna ez egy emberi tulajdonsag hogy az agy csak egy dologra tud egyszerre igazan koncentralni. Ha a hatalomtol kapott penzre nez a magyaroorszagi zsido kozosseg akkor nem latja a bollerkessel kozeledo vegzetet.
    /
    /
    /
    Jobb esetben “csak” pogrom, rosszabb esetben egy ungarische endlosung II. prognosztizalhato.
    /
    /
    /
    Megint ott fog a zsidosag tartani mint anno 38 utan mikor csak azt hajtogattak “hogy az nem tortenhet meg hogy legyilkoljanak minket” Es ezt hangoztattak meg a bevagonirozas alatt is.

    /
    /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  4. Kedves kyolla
    2012. június 22. péntek
    11:09
    Én nem vagyok zsidó!
    Nagyon jónak ítéltem a legtöbb kommentjét, amíg egy terminológiai vitát nélkülöző jegyzetben neki nem ment számomra érthetetlenül a “császárnak”.
    Szerintem egy jobb jövőről gondolkodót nem kell az eltérő szóhasználata miatt dorongolni. :)
    Tölgy már kiegyezett a császárral. :)
    Ez a mostani bejegyzése is sértett érzelmekről tanúskodik és nem a felvetett gondolatokat vitatja, vagy helyesli. Kár személyeskedni ezen a fórumon, amikor az értelmes jegyzetek sokkal előrébb vihetik a párbeszédeket, emelve a társaság szellemi szintjét.
    ps. a helyesírás ellenőrző programok kb. 15 éve taníthatók, ennélfogva a hiányosságaikat – kis lépésekben ugyan de – meg lehet szüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  5. gets
    2012. június 22. péntek
    11:52
    Kedvesem, a felvetett gondolatokról, amit akartam, már elmondtam. Ha -amint ön nevezi- a császár meg nem sértett volna, most nem lennék megsértve.
    De annyit azért tegyen meg a kedvemért, hogy elolvassa/újraolvassa a “császár” legutolsó hozzám intézett dörgedelmét, és újból mérlegre teszi, hogy vajon tényleg én vagyok-e az, aki a személyeskedés nemtelen eszközéhez folyamodik.
    Különben köszönöm, ez az üzenete is az én hipotézisemet igazolja. Barátsággal:kyolla

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Hülye hagyomány a zsidóellenesség.
    Jól tudja ezt a kormány is, ki is használja ezt a dolgot. A szent szavazatok megszerzése mindig is az elsődleges cél. Tehát semmi különös, hogy a kormány úgymond szabad folyást enged a zsidóellenességnek.
    Éppen Balogh Zoltánnak panaszkodni? “Napraforgó” természetét kimutatta a tibeti ügy kapcsán: mint egykori tibeti szimpatizánsnak egy szava sem volt a kínai delegáció budapesti látogatása alkalmával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Igy történhetett meg minden.

    Csak nézem ezt a szerencsétlen országot a maga sirlmas
    multjával, jövöjével együtt.
    Mert mi magyarok, valamiért soha nem tanulunk a hibáinkbol.
    Mert mi, mindig ujra és ujra keressük a kibuvot, indokot, problémáinkért,
    mint sem szembe néznénk saját magunkal.
    Nekünk mindig kell egy hibás, egy bünös.
    Mert csak ugy érezzük jol magunkat ha valakin leverhetjük saját
    életünk nyomorusága miatt meglévö kissebbrendüségünket.
    Ennek soha sem lessz vége?
    Annyi tudost, Nobel – dijjast adtunk ennek a világnak.
    Müvészek, költök emelkedtek közzülünk a világ nagyjai közzé.
    A magyar tervezö fejlesztö számitástechnikai eredmények világszerte
    elismertek.
    Sorolhatnám tovább.
    De egy valamit nem akarunk megtanulni. Elfogadni.
    A másik ember tisztelete.
    A más vélemény tolerálása.
    A más származás, kultura azonos értékünek valo elismerése
    Mi kis emberek is, ugy a multban mint a jelenben, nem akarjuk
    megérteni, kudarcaink, mint ahogy sikereink okozoi mi magunk vagyunk.

    De nem, mi gyülölködünk.
    Mi elhisszük, egy jo vélemény, megoldás van
    mindenre, és az, a miénk.
    Miközben önmagunk vagyunk önsorsunk legnagyobb megrontoi,
    nincs idönk észre venni hogy fejünk felett,
    az éppen regnálo hatalom azt tesz amit akar velünk.
    Nem vonom ki magam ez alol.
    Nem mondom, hogy mindez akár rám is nem vontkozna.
    De el kell kezdenünk nekünk itt lent kis embereknek
    tudatosan szembe nézni mindennel.
    Ne fordulhasson ujra és ujra elö velünk, hogy összeugrasztanak,
    hogy elszegényitenek, ujra tragédiába kormányoznak,
    ahogy a multban, és a jelenben is tették, teszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  8. Újabb “mélymagyar” ganaj rehabilitációja:
    .
    http://atv.hu/belfold/20120621_dul_a_vita_ujabb_botranyos_szoboravatas_budapesten

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  9. “A Mazsihisz szerint Feldmájer Péter az előadásában rámutatott: a magyar kormány általában a leghatározottabban elítéli az antiszemita megnyilvánulásokat, sokat tesz a holokauszt áldozatai emlékének megőrzéséért, ugyanakkor megjelent egy kifejezetten antiszemita párt az Országgyűlésben, és a magyarországi antiszemitizmus az elmúlt két évben egyre veszélyesebbé vált.
    .
    Feldmájer Péter a beszédében kitért arra, a Jobbik képviselői folyamatosan támadják a zsidóságot, ugyanakkor nagy problémát jelent a magyar kormányzat magatartása, mert folyamatosan átveszi a szélsőjobboldal egyes jelszavait, hogy a szavazóikat a saját oldalára állítsa.”
    .
    Most akkor melyik bekezdés igaz? Feldmájer önmagának mondott ellent Brüsszelben? Kinek áll(t) érdekében a mondandóját kétféleképpen, egymásnak ellentmondóan közzétenni? (Az MTI-re tippelek, holott ez az AN híradása.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. http://www.nepszava.hu//articles/article.php?id=562801#null
    Amerikai honatyák levélben kérik Orbán elhatárolódását a Jobbiktól – KÜLFÖLD – NÉPSZAVA online

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. http://www.hir24.hu/belfold/2012/06/22/levelet-kapott-orban-az-amerikai-kepviselohaz-tagjaitol/
    Az eredeti levél elérhető a NÉPSZAVA online cikkénél. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  12. “Feldmájer Péter ugyanakkor közölte: a mostani magyarországi helyzet sokkal jobb, mint több nyugat-európai országban, például Franciaországban,”
    .
    Feldmájer Pétert a Fidesz kormány küldte Brüsszelbe a szennyesüket takargatni-mentegetni? Másképpen nem lehet, hogy a hatalmas, soknemzetiségű lakossággal megáldott, a volt francia gyarmatokról bevándorolt muszlim őslakosokkal terhelt Franciaországgal hasonlítgatja össze a töredéknyi lakosságú Magyarországot.
    Honnét tudja, milyen a helyzet másutt? A hírekből? A magyar helyzetet is a Fidesz-Híradóból ismeri annyira, ahogy elmondta?
    .
    Ezért kár volt Brüsszelbe mennie. Többet árt, mint használ a népének az ilyen felszólalással. Nem csoda, ha megosztottak a zsidó szervezetek tagjai, mert Feldmájer brüsszeli produkciójával nem sokan érthetnek egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  13. Tegyük élhetővé !

    más, de TE Tetted ezt is :
    .

    Orban Viktor hányszor UV-zhat ? (UV= utóvizsga)

    A jogi végzettségű (szakmájában egy percet nem dolgozott ), gazdasági vezetésre ERŐSZAKON bekerült hallgató gazdaságból többszörösen bukásra áll.
    A feladatait nem tudja teljesíteni.
    … jogászunk hatalmasat bukott a gazdaságban. Akkorát bukott, hogy évet sem ismételhet.
    orban viktor nevű és csapata alkalmatlan az ország vezetésére . 8 év felkészülési idő után is teljesen alkalmatlan vezetésre !!
    Magyarország – a korlátlan fidesz uralom alatt – mint nehéz kő sülyed balkáni nívó alá .
    Orbán Viktot te tetted ezt ellenzékben, Orban Viktor te tetted ezt hatalmon.

    A tanult orban viktor – a magyarok hazaárulója – , ki milliárdokért hajlandó a népét kifektetni- te tetted .
    Tanult orban viktor tudta mit csinál saját szakmájában , A Kotmánykodáskor.
    Népnek meg tudnia kell ezt megfelelően kezelni, büntetni.
    hogy ne legyenek további orban viktorok, orban rahelek, ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. Kyolla:
    Me asztat nemúgyköll tsinálni.
    Lekő ugatni mindet.
    Lenyomni a francba őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  15. Kedves Kyolla:
    Naív lélek az , ki a Mai Magyar Helyzet .-ben ( MMAH ) észérvekkel próbál hatni.
    -
    Azzal csak felidegesíti magát az illető , a sok seggfej meg lenyomja őt. Profi cset-balhés csak úgy tesz mintha kezdené elveszíteni a fejét , de közben hidegen figyel. Amikor a seggfejek kezdik azthinni hogy győztek , kiengednek kicst , AKKOR lehet lenyomni őket , egyenként. Utána a sok olvasó , akik nem szólnak hozzá semmihez csak lappanganak , jót röhögnek a hangadókon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  16. -Sajnáljátok őket…Olyan vagyont összehalmoznak majd ezek,hogy a Marsról fognak röhögni,mikor is Bp.-ből-sósivatagot csinálnak…Nem hiába szeretnek “EZEK” Parajdnál barátkozni.-Megkapják azt a pénzt amiért ezt a csöppnyi …93.016 négyzetkilométert érdemes legyen sóval beszántani…..A fattyaik úgysem fogják tudni e nemzet nyelvét beszélni……………..Nem olvastak ők történelem könyvet -maximum a TENKES KAPITÁNYÁT.! -Nem néznek ŐK HISTORYGEOGRAFICDISCOVERY stb .canelt. -Ezek úgyis globálisan meg lesznek szüntetve………..És Moszkvától – New-Yorkig mindenki a globális M1M2DUNA csatornát nézi majd……………………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  17. Don Karlos! de la marósfő

    Ezt beszelik a vásárba meg a nagyvilágba:
    Egy szerzetes feljegyzése szerint a magyarok már a 10. században szerettek azzal büszkélkedni, hogy a zsidóktól származnak.Ennek járt utána Komoróczy Géza professzor tudományos alapossággal, a A zsidók története Magyarországon c. 2 kötetes nagyszerű munkájában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  18. Don Karlos! de la marósfő
    .
    Ismered, olvastad? Milyen eredményre jutott Komoróczy Géza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  19. Don Karlos! de la marósfő

    Tisztelt proaktiv!
    Részletek itt!
    http://www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
    A könyvet most olvasom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. Mate, Ivan Tibor

    Moped, engedelmeddel a Tenkes Kapitanyat kivetelesen pozitiv munek talalom a sajat ude naivitasaval, es nagyon kivanatosnak tunik, hogy odasulyt, hol sanyargatni lat, kivaltkepp most amikor a fasiszta fos a plafonig frocsog, sokak nemzeti oromere. Mar johetne egy Tenkes, aki elrontja az oromuket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  21. Don Karlos! de la marósfő

    S halom – Moped – !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  22. Hungarian citizen

    Hithu romai katolikuskent az egvilagon semmi bajom a zsidokkal, mi tobb, tisztelem oket a korrektsegukert es szelidsegukert (soha eletemben nem dolgoztam nekik, vagy ha igen, nem tudtam rola, zsido barataim sincsenek, de zsido ellensegeim sem). Annyit azonban tudok, hogy talan az egesz Krisztus megfeszitesenek elozmenyeivel indult, azaz, hogy a Biblia szerint a zsidok tomegesen feszitest akartak, es direkt valaki mast engedtek el Husvetkor..
    .
    Nos, akkor kapaszkodjatok velem romai katolikusok: EZ UGY, AHOGY VAN HAZUGSAG.
    .
    Pilatus volt a legvereskezubb helytarto az egesz Romai Birodalomban, semmifele kezmosasa nem volt, az iteletet o hozta, annak vegrehajtasat o parancsolta.
    .
    A Bibliaba az ominozus zsido vadolas bizony 90 evvel(!!!) a tortentek utan keletkezett, mit ad isten, pont a romai birodalomnak szant bibliaban.
    .
    Tehat vallasi okai mar nem lehetnek. Az meg, hogy jol uzletelnek, na az kinek faj? Hany nem zsidot foglalkoztatnak?
    .
    Errol tehat ennyit. Hogy a magyar jobboldalt miert lehet szivbol gyulolni?
    .
    Nos, minden egyes alkalommal, ahol Magyarorszag vereseget szenvedett, ahol Magyarorszag teruleteit vesztette kizarolag a naci es/vagy jobboldali kormanyok altal inditott haboruk, dplomaciai osszetuzesek tehetok felelosse.
    .
    Akkor en azt szeressem, aki csendesen, tisztesen el VAGY azt, aki terrorizal, vegtelen ostoba, es hatborzongatoan prmitiv?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  23. Hungarian citizen
    2012. június 23. szombat
    03:59
    Hadd fűzzek hozzá ennyit:
    Jézus zsidó gyerekként született és ahogy azt illik, a vallás előírásainak megfelelően befogadták a gyülekezetbe.
    Jézus zsidó fiatalként nevelkedett, zsidó közösségben.
    Jézus zsidóként halt meg, zsidó törvények szerint.
    Ő soha nem tartotta magát vallásalapítónak.Tanítani, azaz TANÍTANI akart, ami ugyanúgy nem tetszett az akkori hatalomnak, mint a mostaninak akiművelt emberfők sokasága.
    Antiszemitizmusra a mostani hatalomra szüksége van, hiszen ha a sok megvezetett nem hangoskodna, hanem elvonulna és olvasná a Bibliát, valamint Marx “A Tőke”-jét rájönne, hogy a hatalmon lévők uganazt teszik, mint ami ellen hangoskodásra buzdítják a sok alulképzett, ezért megvezethető/megvezetett egyént!
    Az országnak gondolkodó emberekre, a hatalomnak nagyhangú, lelkesen bólogatókra van szüksége! Belőlük sajnos, van bőven. Ezért lehet ma Horthy, Prohászka szobrot állítani, ezért lehet “trianonozni”, ezért lehet “zsidózni”!
    Ellenségkép kell, mert amíg a polgár őket szidja és okolja, nem foglakozik a vezetéssel!
    A végén csak annyit, hogy van “jó zsidó” és “rossz zsidó”.
    Ha Kohn bácsi kölcsönt ad: jó zsidó;
    ha Kohn bácsi a kölcsönt visszakéri: rossz zsidó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  24. Évtizedekig oktattam vezetőképző tanfolyamokon. A sok közül az egyik fontos tétel az volt,hogy az intelligenciát nem lehet megtanulni akkor sem, ha több egyetemet végzett valaki. A történelmet azonban illene tudni, többek között még az országgyűlés elnökének is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  25. A magyar kormány tagjai példát vesznek a katholikus egyház több évszázados gyakorlatából. Évszázadokig hirdették Isten szavát, a Bibliát és a mai napi pontosan ez ellenkezőjét cselekszik Krisztus Urunk törvényeinek,- hegyi beszéd, a 46 példázat, a Jelenések könyve, tízparancsolat,- stb. Orbán vezér és kancellár és környezete antiszemitizmus elleni megnyilatkozásokat közölnek, és pontosan az ellenkezőjét teszik. Természetesen mindezt Orbán úr már egyszer a szemünkbe is mondta: “Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt amit teszek”.
    És sajnos ezt a magát jobboldalinak nevező elit számos tagja nem veszi figyelembe. Vajjon miért? Ennek oka csak kétféle lehet, – vagy tudatlanság, vagy az, hogy korrumpálják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. kyolla,
    ahogy arra Bartus rá szokott mutatni, az An NEM blog, hanem egy újság internetes felülete. Ezt jelzi például, hogy a hozzászólások listája általában az aktuális cikkeknél pörögnek, mivel előbb-utóbb vannak új cikkek, és hamar (nekem néha túl hamar is) eltűnik róla a korábbi cikk.
    Igen egyszerűen tehetsz ellene: menj oda vissza, és írj be egy új kommentet, akkor megint felkerül a listára. De azt ne várd, hogy ha valakivel elmész egy nyilvánvaló személyeskedés irányába – abba beleszóljunk. Ha a magánügyetek túlteng, erre esetleg figyelmeztetünk, de ne vegyél már minden a személyednek szóló megjegyzést az egész zsidóság elleni támadásnak – ha kérhetném.
    Az “éltető piros pontok” ??? Én például nem a pontszám érdekében írok, egyszerűen jól esik közölni a véleményemet, és értelmes olvtársakkal megvitatni. Inkább örülj annak, hogy Bartus ezt az oldalt – a magyar nyelvű oldalak közötti ritka kivételként – nem engedi “elbarnulni”
    Egyébként meg a zsidóságod magánügy, itt más zsidók is írnak, akik nem veszik személyes sértésnek, ha netán nem értünk velük egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. proaktív
    Legjobb tudomásom szerint a mai magyar kormányban NINCS jobbikos tag, tehát MÉG lehet megkülönböztetést tenni a kormány igyekezete és a Jobbik őszintesége között. Az más kérdés, hogy aki a kormány igyekezetét Orbán szövegének ismeretében (miszerint az Önkormányzatok ÖNÁLLÓAN döntenek ezekről) egy pillanatig is komolyan veszi, az komoly kételyeket támaszt a vezetői alkalmassága felől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. kekec
    “lehet megkülönböztetést tenni a kormány igyekezete és a Jobbik őszintesége között”
    .
    Amit korábban irtam, fenntartom, mert a két bekezdés mondanivalójában ellentmondás van. Igyekezetről és őszinteségről szó sincs.
    Olvasd újra, idézem:
    “A Mazsihisz szerint Feldmájer Péter az előadásában rámutatott: a magyar kormány általában a leghatározottabban elítéli az antiszemita megnyilvánulásokat, sokat tesz a holokauszt áldozatai emlékének megőrzéséért”
    .
    Szerinted ez így van? (Kizártnak tartom, mert ez így nem igaz, éppen ellenkezőleg: ld. Nyirő kormánypárti reneszánsza.)
    .
    A következő bekezdés:
    “Feldmájer Péter a beszédében kitért arra, a Jobbik képviselői folyamatosan támadják a zsidóságot, ugyanakkor nagy problémát jelent a magyar kormányzat magatartása, mert folyamatosan átveszi a szélsőjobboldal egyes jelszavait”
    .
    Ha átveszi a kormány a szélsőjobboldal szövegét, akkor nem tehet eleget annak, amit ugyanaz a Feldmájer Péter az előző bekezdésben állított.
    Megjegyzem, a hír ilyetén szövegezése az MTI eltervezett kormány-mosdatása is lehet, nem pedig Feldmájer mondatainak hiteles leírása.
    .
    Kérdés: Miért nem tiltakoznak ellene? Kizárt, hogy rajtam kívül más nem vette észre a szövegbeli ellentmondást. (Még az AN sem?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Igy történhetett meg minden.
    Csak nézem ezt a szerencsétlen népet a maga sirlmas
    multjával, jövöjével együtt.
    Mert mi zsidók, valamiért soha nem tanulunk a hibáinkbol.
    Mert mi, mindig ujra és ujra keressük a kibuvot, indokot, problémáinkért,
    mint sem szembe néznénk saját magunkal.
    Nekünk mindig kell egy hibás, egy bünös.
    Mert csak ugy érezzük jol magunkat ha valakin leverhetjük saját
    életünk nyomorusága miatt meglévö kissebbrendüségünket.
    Ennek soha sem lessz vége?
    Annyi tudost, Nobel – dijjast adtunk ennek a világnak.
    Müvészek, költök emelkedtek közzülünk a világ nagyjai közzé.
    A zsidó tervezö fejlesztö számitástechnikai eredmények világszerte
    elismertek.
    Sorolhatnám tovább.
    De egy valamit nem akarunk megtanulni. Elfogadni.
    A másik ember tisztelete.
    A más vélemény tolerálása.
    A más származás, kultura azonos értékünek valo elismerése
    Mi kis emberek is, ugy a multban mint a jelenben, nem akarjuk
    megérteni, kudarcaink, mint ahogy sikereink okozoi mi magunk vagyunk.
    De nem, mi gyülölködünk.
    Mi elhisszük, egy jo vélemény, megoldás van
    mindenre, és az, a miénk.
    Miközben önmagunk vagyunk önsorsunk legnagyobb megrontoi,
    nincs idönk észre venni hogy fejünk felett,
    az éppen regnálo hatalom azt tesz amit akar velünk.
    Nem vonom ki magam ez alol.
    Nem mondom, hogy mindez akár rám is nem vontkozna.
    De el kell kezdenünk nekünk itt lent kis embereknek
    tudatosan szembe nézni mindennel.
    Ne fordulhasson ujra és ujra elö velünk, hogy összeugrasztanak,
    hogy elszegényitenek, ujra tragédiába kormányoznak,
    ahogy a multban, és a jelenben is tették, teszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Don Karlos! de la marósfő

    http://hvg.hu/velemeny/20120621_wiesel_nagykereszt_seres

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. T. doroty!
    Ez a magyarokról ugyanígy elmondható amit írt, mindenki hibás és “bánccsák” a magyart!
    Arról nem beszélnek, hogy a II. vh-ban nem a baloldal tartott ki a végletekig Hitler mellett, hanem a jobboldal!
    Horthy v. Szálasi, ők a jobboldal vagy a baloldal – nem is tudom, annyira bizonytalan vagyok!)))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. kekec
    2012. június 23. szombat
    14:56
    Egy virtigli farkas, ha hatékony álcára vágyik, a báránybőrbe-bújás antropomorf, és emiatt bizonytalan eredményességű módszere helyett inkább a báránykakiba-hempergést választja. Ilyenformán még akár Bartus László orrát is képes becsapni, hát még a laikusokét. A nyíltan fröcsögővel nincs gond, az ember csak ránéz, és egyből tudja, kivel áll szemben. Sima ügy. A problémát mindig az álcaszagúak jelentik és okozzák. Viszont, ha elbizakodottságukban elmulasztanak újrahemperegni, a szagok illékony természete miatt egykettőre kiütközik valódi mivoltuk.
    Köszönöm, hogy ön is részt vesz ebben az izgalmas folyamatábrázoló és -demonstráló kísérletben, és hozzájárul hipotézisem alátámasztásához. Fogadja tőlem elismerésem jeléül az alábbi idézetet:
    “gets
    2012. június 22. péntek
    11:52
    “…Én nem vagyok zsidó!”
    Mintha csak magam mondtam volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Sajnálatos, de történelmi bizonyítékok vannak arra, hogy amikor gazdasági válság , nyomor sújtja az országot és tehetetlen, kapkodó politikusok nem állnak a helyzet magaslatán, akkor csak arra képesek, hogy bűnbakokat keressenek. Ezért mindig megtalálják a zsidó és cigány polgártársainkat. Mindig a hatalom viseli a felelősséget az antiszemitizmusért! A műveletlen, elnyomorított kisembereket könnyen lehet befolyásolni, hiszen képtelenek lassan előteremteni elemi létszükségleteiket. Ezért politikusaik előhúzzák a zsidó kártyát, és mint koncot dobják oda a tömegnek, rágódjatok rajta. A kisemberek túlnyomó többségének nincs semmi kapcsolatuk zsidó honfitársainkkal, azt se tudják igazán, hogy igazán kik is azok. Legfeljebb a vallásos zsidó emberek külső megjelenéséről van némi fogalmuk. Azt pedig végképpen nem tudják, hogy miért is tehetnének az ő szerencsétlenségükről. Csak, hiszen mindenki erről beszél, a részletek senki nem érdekel.
    Egy nemzetnek azért van értelmisége, hogy felelősséggel politizáljon, oktasson és szép szóval, tanítással, de akár a törvény szigorával szorítsa vissza az ordas eszméket. Amennyiben ezt nem teszi, akkor őket terheli a teljes felelősség és nem az egyszerű embereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. kyolla,
    a posztoknak – és így a hozzájuk tartozó kommenteknek – saját kihordási, szavatossági, vagy mittudoménmilyen idejük van. Jönnek az új posztok, utána mindenki az olvassa és kommenteli.
    Jómagam pl. lelkes rajongója vagyok
    szendam
    posztjanak, ami itt, az AN oldalvizén is olvasható, mégis azt kell látnom, hogy bár állítólag százan is olvassák, 10 komment már tömeges véleménynyilvánításnak számít ott.
    Akkor miért is háborogsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. bonhomme
    2012. június 24. vasárnap
    21:47
    Most képzeljük el ugyanezt élesben. Az Ön 68 évvel ezelőtti alteregója lehett az, aki in situ nem értette, miért is háborognak az érintettek, elvégre a háború senki számára nem egy kéjutazás. Azt sem értette, hogy nem sül le a bőr a képükről “ezeknek”, hogy amikor ilyen nehéz időkben ingyen vonatozhatnak, még nekik áll följebb.
    Önt is köszönet illeti a fölbecsülhetetlen értékű adalékért.
    Anélkül, hogy befolyásolni akarnám a dolgok természetes kifutását, képtelen vagyok eltitkolni, hogy érdemben már csak az a kolléga van hátra, aki B. L. figyelmébe ajánlja valamiféle korlátozás (mondjuk egyfajta aktualizált num. clau.) bevezetésének időszerűségét, bizonyos nemkívánatos megnyilvánulások visszaszorítása érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos