Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder is szalonképtelen lehet Izraelben 2012. július 3. kedd 12:37 | Lázár György

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder is szalonképtelen lehet Izraelben

Los Angeles – Hivatalos meghívót kapott Áder János köztársasági elnök az izraeli államfőtől a hamarosan megrendezendő Raoul Wallenberg megemlékezésre.  Nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé, amelyet a zsidómentő svéd diplomata születésének századik évfordulóján rendeznek meg Jeruzsálemben. De Kövér után Áder János is nemkívánatos vendég lehet, miután nagy csodálója Wass Albertnek: 2008-ban felavatta debreceni szobrát. Wass nem éppen zsidómentő hírében áll: háborús bűnösként elítélték, egyebek mellett két zsidó lánytestvér meggyilkolásában való közreműködésért.

Eredetileg Kövér Lászlót hívták meg, de az izraeli parlament elnöke (Reuven Rivlin) visszavonta a meghívót, mert Kövér résztvett a Nyirő József emlékére tartott rendezvényen.  Nyirőről még Izraelben is tudják, hogy a nyilas Szálasi-rezsim politikusa volt, és ezért a fasiszta imádó Kövér nemkivánatos személy lett a Szentföldön.

De Áderrel még nagyobb probléma van!  Ő ugyanis 2008 junius 28-án felavatta Wass Albert szobrát Debrecenben, ott beszédet is mondott, és meleg szavakkal ecsetelte Wass érdemeit.

Valószínüleg Izraelben is tudják, hogy Wass Albert jogerősen elítélt háborús bűnös volt. Mégpedig tömeggyilkosságban való részvételért (egyes állítások szerint felbújtásért – a Szerk.) ítélték el, többek között azért, mert 1940 szeptemberében közreműködött  két vasasszentgotthárdi illetőségű zsidó testvér, Mihály Eszter és Mihály Rozália meggyilkolásában.

Wasst 1946. március 13-án a Román Népbíróság távollétében halálra ítélte.  A bíróság működését a szovjet, amerikai és angol felügyelet alatt álló Szövetséges Ellenőrző Bizottság elismerte. Wasst 1979-ben az amerikai hatóságok is háborús bűnösként vizsgálták ki, nem rehabilitálták, de nem is deportálták Amerikából.  Egyik levelében maga Wass is elismerte hogy jogerős bírósági ítélet van ellene.

Akárhogyan is nézzük, Wass Albert a mai napig jogerősen elítélt háborús bűnös. Soha egyetlen bíróság sem változtatta meg az ítéletét, senki nem nyilvánította azt semmissé, és ugyan Wass 47 évig élt az Egyesült Államokban, de soha egyetlen amerikai politikust nem tudott meggyőzni arról, hogy a román ítélet megsemmítését az amerikai hatóságok bármilyen formában támogassák.

Ideje hogy az izraeliek is elgondolkozzanak ezen. Nem lepne meg, ha arra a következtetésre jutnak, hogy Áder János sem szívesen látott politikus Izraelben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 71 szavazatból)
Áder is szalonképtelen lehet Izraelben, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. szomszéd: még valamit. Ha a mai parlament szocialista alelnöke megjelenik egy kormány ellenes tüntetésen, vagy egy “mocskos, buzi, zsidónak” állít emléktáblát, akkor a Fideszt kormányt képviseli?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  2. Áder már nálam is kiírta magát, nem ma, hanem már jó rég óta, pedig nincsenek zsidó felmenőim.
    Ezek az Orbán, Áder, Kövér szellemiségű, szerencsétlen flótások oly annyira tartanak a liberális, a szocialista, szociáldemokrata eszmék követőitől , vagyis, a rászedéssel, nagy nehezen megszerzett hatalmukat oly annyira féltik, hogy inkább a magyarság egészét is kompromittáló szélsőségesek mellé állnak, és azok mellett tüntetnek nap-nap után, nem gondolván arra, hogy a szép lassan megerősödő szélsőség őket is a lapátra teszi, ha eléggé megerősödik és elérkezettnek látja az időt.
    A rég-, és a közelmúlt történelme tele van az ilyen természetű tévedések példáival!
    Ezeknek a szerencsétleneknek ki a fene volt a nagyapjuk, az apjuk, a tanítójuk, a történelem, a filozófia, a politológia tanáruk, hol, és hogy a francban tévelyedtek el, hogy ekkora mértékű ideológiai, politikai, társadalomtörténeti nihilizmusban és emberi felelőtlenségben élik az életüket, a legfelsőbb állami funkciókat betöltve?
    Mindezeket a tetteket csak az elemi, emberi humánum iránti érzéketlenség és elkötelezettség hiányában leledző emberek/választók képesek elfogadhatónak tartani, és úgy tűnik, hogy az e fajta emberekből az elviselhetőnél messze több él közöttünk.
    A béna csend ezt sejteti …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  3. @Raszputyin
    Igazán nem értem a problémát, mert valamikor délután betettem a házszabályt, ami leírja, most nem fogom szószerint, hogy AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE KÉPVISELI AZ ORSZÁGGYÜLÉST más állami szervekkel……..való kapcsolattartásban.
    Az alelnöke sem képvisel(het)mást.
    Sőt, ha elolvasod a házszabályt benne van, hogy munkája során nem képviselhet pártpolitikai érdekeket, “függetlennek”kell maradnia.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. Hiszem időben felébrednek most is mielőtt oda érne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. “Áder is szalonképtelen lehet Izraelben”
    LEHET? Csak LEHET?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. voisine: igen igazad van. 2006 után, mikor OV meghirdette a Kossuth téren a tüntetéseket, azért, hogy elzavarják a kormányt, és minden nap egy fidesz vezető mondott lelkesítő-uszító beszédet, akkor Áder a Kossuth téren, mint a parlament alelnöke az éppen regnáló kormány nevében és mellett szónokolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Kedves Raszputyin,
    Én a 60 % holnap nem mennék el szavazni senkire táborát szegényítem, igazán azért látogatom ezt a főrumot is, hogy számomra egyébként szimpatikus párt vezetőjének nyáján keresztül tudjam magamat kilendíteni ebből az igen ciki helyzetből, de legyen ez én egyéni szociális problémám.
    Sajnos nem megy….:-((
    Áder János 1996-ban nem volt a Magyar Köztársaság Parlamentjének alelnöke, mert ezt a funkciót 1997-1998 között töltötte be.
    Ami meg a delegált alelnökök társadalmi megjelenését illeti, akkor vannak egy-egy társadalmi eseményen jelen a parlament alelnökeként, ha oda az országgyűlés elnöke által tartott alelnöki munkaértekezleten oda őt delegálják/küldik/beosztják vagy nem tudom mi a megfelelő terminológia erre.
    2008-ban amikor a Magyar Köztárság Parlamentjének alelnöke Debrecenben avató beszédet mondott a szoboravatáson, akkor ő ott a Magyar Köztársaság Parlamentjét képviselte.
    Vannak rendezvények ahol az alelnökök magánemberként, vagy esetleg a saját párt színeiben tűnnek fel, például az Opera ház előtti tüntetésen, vagy a Szabadság téri külképviselet előtti tüntetésen,- (magánvéleményem szerint nem tanúsítva kellő önmérsékletet megjelenésükkel.)
    *
    A demokrácia meg ott lett elbontva, amikor a Parlament előtti orbán és csapata kordonbontók ellen ott helyben, iziben,- nem lépett fel a rendőrség, pedig ezt megtehette volna.

    Maradok továbbra is politikai árva, tisztelettel:
    voisine

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. bocsánat, nálunk nagyon meleg van, nem tudom miért kevertem ide, hogy:
    Áder János 1996-ban nem volt a Magyar Köztársaság Parlamentjének alelnöke, mert ezt a funkciót 1997-1998 között töltötte be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. voisine
    2012. július 6. péntek
    12:33
    Tényleg meleg van itt is +33 C° a lakásban, ezért belegabalyodtam a “Én a 60 % holnap nem mennék el szavazni senkire táborát szegényítem” fordulatod értelmezésébe – help me please!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. gets:-)
    Raszputyin 10:32
    Nálatok is jó meleg lehet, ahogy gets is írta, mert amit írtál abból az tűnik ki, hogy a szocialista többségű parlament elnöke rögtön-iziben összehívott egy alelnöki munkaértekezletet 2006.október 7(?)-én és kiküldte Ádert a Kossuth térre, hogy ott arról szónokoljon, hogy fel fogják a miniszterelnököt jelenteni….mert csak imigyen lehetett volna ott alelnöki minőségében…. jesszusom !
    ne haragudj, ez röhej :-)))…el is megyek röhögni a fürdőkádba….:-)…
    Javaslom:
    http://ts1.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=5002160035726452&id=fd100733efa0eea4bfb357ee92b8cb95

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Csak azt akartam írni, lehet bonyolultan, hogy Áder mikor alelnöke volt a parlamentnek, több olyan rendezvényen is részt vett, mint fidesz vezér, lásd Wass szoboravató, kossuth téri tüntetések, ahol nem a kormányt képviselte (akkor szocialista-liberális) hanem a pártját. A parlament elnöke és alelnökei soha nem képviselik, képviselhetik a mindenkori kormányt, csak és kizárólag a parlamentet, amelyben képviseltetik magukat a jobb és baloldali pártok (nem a kormány!) egyaránt. Ezt nem szabad összekeverni. Te összemosod. Szerinted, Áder mikor ellenzéki politikusként alelnöke volt a parlamentnek, akkor a kormányt képviselte. Ez hülyeség és helytelen.
    Itt is kurva meleg van és ezért abba hagyom, nem győzködlek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Raszputyin,
    engem nem kell győzködni, mert:
    Raszputyin mondta:
    “akkor Áder a Kossuth téren, mint a parlament alelnöke az éppen regnáló kormány nevében és mellett szónokolt „ kedd 10:32
    “ Áder mint parlamenti alelnök soha nem a kormányt képviselte szerda 18:39
    —–
    Voisine mondta:

    18:52
    Raszputyinnak
    46/1994. (IX..30.) ogy-i határozat 19.§.(2) a pont.
    -most ideírom szó szerint:
    “ (2) Az Országgyűlés elnöke az (1) bekezdésben meghatározott feladatai körében
    a) képviseli az Országgyűlést más állami szervekkel, illetve társadalmi és egyéb szervezetekkel való kapcsolatban;
    Szerda 23:16
    “ AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE KÉPVISELI AZ ORSZÁGGYÜLÉST más állami szervekkel……..való kapcsolattartásban.
    Az alelnöke sem képvisel(het)mást

    ———
    ???
    Nem értem a problémádat.
    ———
    Valamikor a múlt héten tényleg tettem fel egy olyan kérdést (hangsúlyozom kérdést!), hogy 2008-ban ki volt kormányon? de ezzel a kérdéssel megelőlegeztem a bizalmat, hogy itt mindenki számára nyilvánvaló, hogy a többségben( kormányon) levő parlamenti párt adja a parlament elnökét, az ellenzéki pártok alelnököket delegálnak, valamint azt, hogy mikor-milyen körülmények között számítanak egy rendezvényen, demonstráción az országgyűlés alelnökének.
    ———-
    Sajnos nem ismernek határokat, nem tanúsítanak önmérsékletet, lásd, az Opera házi tüntetésen, vagy a jobbik demonstráció a Szabadság téren feltűnnek olyan emberek a saját pártjuk színeiben,vagy akár az általad felhozott Kossuth téri szónoklata Á.J-nak…vagy Kövér- akik a parlamentben elnöki/alelnöki tisztséget töltenek be.
    ——-
    Ha azt képviseled,( én azt) hogy egy parlament elnöke/alelnöke a parlamentet képviseli, akkor amikor a rendezvényre őt abban a minőségében delegálták, nem értem mi a problémád?

    Na, én is léptem, részemről ez volt ebben a témában az utolsó hsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

Katolikusok voltak a holokauszt áldozatai? 2014. január 23. csütörtök | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos