Ronai and Ronai
AMERIKAI

Külföldre menekül a magyar ifjúság 2012. január 18. szerda 21:53 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Külföldre menekül a magyar ifjúság

Budapest/New York – Az exodus oka a teljes kilátástalanság. A magyar fiatalok részint gazdasági okokból, részint az egyre növekvőbb elnyomás mitt vándorolnak ki, olvasható az állami költségvetésű, de független amerikai Independent Public Broadcast rádió honlapján.

Az IPB átlagos magyar fiatalok sorsán keresztül mutatja be az amúgy is elöregedőben lévő  ország e hónapokban kibontakozó tragédiáját, aminek vége az lehet, hogy még tovább szűkül a GDP-t termelők köre Magyarországon, míg maradni főleg azok maradnak, akik nyugdíjra, szociális ellátásra, állami vagy önkormányzati segítségre, illetve költséges egészségügyi ellátásra szorulnak.

Pallai Zoltán magyar emigránsok San Diegóban született fia, aki több mint három éve, gyökereit keresve költözött Budapestre, írja az IPB. Számos magyarországi kortársa azonban épp az ellenkezőjén dolgozik, vagy épp már el is hagyta hazáját. „Gyakran teljesen megdöbbennek azon, hogy én ide visszatértem, állampolgárságért folyamodtam, és hazatelepülök”, mondja Pallai. „A legtöbb magyar külföldre tekint.”

A katasztrofális gazdasági eredmények miatt sokan csalódtak az Orbán-kormányban, melynek bírálói szerint az új alkotmány Magyarország demokratikus alapjait kezdi ki, állapítja meg az amerikai honlap, idézve Rév István professzort, a Közép-európai Egyetem történészét, aki „igazi exodusról” beszél, mondván, mindenki ismer olyan embereket, néha egész családokat vagy baráti társaságokat, akik együttesen kerekedtek fel.

Rév szerint ilyesmire nem volt példa 1956 óta, amikor a Szovjetunió által levert forradalmat követően kétszázezer ember menekült el Magyarországról. Állítása szerint a helyzet jelenleg ott még nem tart, de mindenképp tömegesen ábrándulnak ki az emberek az 1989-ben beköszöntött demokrácia eltűnése miatt. „Az emberek úgy gondolják, nem vehetőek komolyan azok a remények, amelyeket az ország ’89 táján egy fényesebb, méltóságteljesebb, emberibb jövőről dédelgetett.”

Orbán Zsófia is így vélekedik, aki csak névrokona a miniszterelnöknek, amúgy pedig február végén Portugáliába készül. Angoltanár, és elege van Magyarország jobbratolódásából. „Nem akarom, hogy nagyon drámaian hangozzon, de szerintem valamiképp nagyon ijesztőek a fasiszta tendenciák és a szélsőjobbos politikai machinációk”, mondja.

Az IPB röviden felsorolja a Jobbik legfontosabb ismertetőjegyeit – cigányellenesség, antiszemitizmus, homofóbia –, majd megemlíti, hogy az ország hármas számú politikai ereje az Európai Unióból való kilépésre szólít fel. Orbán Zsófia szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, ahogyan a meleg testvérével bánnak. „Korábban is volt, ami engem elméleti síkon zavart, de amikor már a saját testvéremet fenyegetik fizikailag vagy köpik le vagy akármi, ez már olyasmi, ami végbement, erről már nem mondhatom, hogy nem izgat.”

Orbán Zsófi tagadja, hogy a homofóbia miatt hagyja el az országot, de a homofóbia is része sokak attitűdjének: az intoleranciának.

Nikola Draskovic 1999-ben, a koszovói háború idején menekült Szerbiából Magyarországra. Huszonöt éves, végzett mérnök, de csak egy diákszállón kapott munkát, napi negyven dollárért.

„Magyarország abban az időben, mondjuk így, csakugyan felfelé ívelt, a gazdaságnak tényleg ment. Volt pénzük. Látni lehetett a jövőt”, emlékezik vissza Draskovic, aki magyar állampolgár lett, ma már azonban minden, az átköltözést fontolgató szerbiait lebeszél arról, hogy Magyarországot válassza. Ő maga Németországba készül, ahol az anyja él, mert úgy érzi, a magyar kormány nem áll ki a fiatalok maradása mellett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 50 szavazatból)
Külföldre menekül a magyar ifjúság, 4.4 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. A NÁCIZMUST MAGYARORSZÁGON IS BE KELL TILTANI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (53 szavazatból)
  2. Sajnos, de meg kell értenem a kimenekülőket. Itthon csak egyre rosszabb lesz. Orbán Viktor viszont a gonosz, kettős- és hazug beszédével sikeresen megnyugtatta az EU Parlamentet. Legalábbis úgy tűnik. Egyedül D.Chon-Bendit tudott frappáns beszédet mondani. Érdemes megnézni. Ezen a linken található :
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/cohn-bendit-hozzaszolasa-VryhKZvuHleSXtUd

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (50 szavazatból)
  3. Csak a fiatalok? Kac-kac. Mi öregek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (46 szavazatból)
  4. A fiam is kiment egy éve Angliába dolgozni.
    Egyszerű melósként kicsivel feljebb a minimálbérnél havonta annyit tesz félre – rendes élet mellett -, amennyit idehaza keresett egy hónapban.
    Honvágya van, de évi két-három alkalommal hazajön és leküzdi.
    Köszönjük Viktor áldásos munkádat!
    Anyád!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +68 (72 szavazatból)
  5. Gyula Bognar, Jr.

    Sajnos, ismerőseimmel beszélve, akiknek egyetemista végzős gyermekeik vannak, vagy késő 20-as éveikben levő dolgozó gyerekeik, ugyanazt hallom, amit a cikk is említ. A szülök küldik gyermekeiket a szabad világba, nehogy ott maradjanak a diktatúra nyomorába.
    Pofázhat a Viktátor, a Lézer Janika, a Kiflievő Gabriella, a Girós-Szőrös és a Szijj-Ártó, a tényeken nem változtat az semmit. A matolcskodás, a rablógazdálkodás, a korrupció, a Simicska maffia évtizedekre megbénította a Balkánnál sokkal mélyebbre süllyedő diktatúrát.
    Mindezt azért van, mert a társadalom ezt kívánta, ezt is kapta. Legyenek vele boldogok, vagy tegyenek valamit azért, hogy a civilizációnak egy pici része, már ami megmaradt Európában, Magyarországon is lehetőséget kapjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (52 szavazatból)
  6. A cikk cime “Külföldre menekül- én azt mondom az ifjuság jó része már ott van külföldön, most már a családok készülődnek apró iskolás gyerekeikkel elhagyni otthonukat. Pedig okos értelmes képzett emberek -lehet már ez is baj, el kell döntsék ,hogy fel tudják e Magyarországon tisztességel nevelni, iskoláztatni gyermekeiket. Úgy látják itthon erre nem képesek, mi meg arra nem vagyunk képesek hogy érveljünk mert nincs mivel. Történhet ennél nagyobb baj még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  7. Csak inkább ŐK menekülnének már!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  8. Nekem mar 2000 elott is elegem lett. A rendszervaltastol eltelt majd 10 ev alatt a remenyeim szertefoszlottak, felismertem hogy most vagy soha. Miota elkoltoztem a csaladommal egyutt, bar nehez volt az ujrakezdes, sohasem volt honvagyam, azota csak egyszer voltam Magyarorszagon, csak beleszagoltam a levegobe es nagy megelegedessel toltott el hogy jol valasztottam. Sajnos Magyarorszag egyre rosszabb. Oda kotnek a gyerekkori emlekek, rokonok baratok, de az hogy valaha is odakoltozzek meg sem fordul a fejembe.
    Teljesen mindegy hogy ki volt kormanyon, az a banasmod ahogy a hivatalokban kezelik az ugyfeleket, ahogy uralkodnak az embereken elkepzelhetetlen egy demokraciaban. Persze ez ott nem tunik fel mert a szocialista diktatura mar eleve megtorte a magyar nep gerincet, a nep nem latja, nem erzi, ezert nem is szol ha serelem eri, mert azt gondolja hogy ez a normalis.

    Magyaroszagon ha megallitott a rendor meg elfogott a rossz erzes, (alapvetoen mindenki bunos elven), kulfoldon a rendorseggel ezt nem tapasztaltam.

    Az adohivatal sem csalokent kezeli ha valami hibat talal az ado bevalasban, esetleg bekeri a tovabbi igazolasokat, vagy bekeri/visszafizeti a korrekt osszeget es minden ok. (persze ha valakit csalason kapnak akkor nincs kegyelem, de az alapveto hozzaallas az hogy az adozo csak tevedett.

    Kertesznek a “genetikusan alavalo” szlogenje lehet hogy nem helyes a genetikus szo miatt, de mind a kulturalis orokseg, mind a belenyugvo okorseg azt mutatja hogy tenyleg szolgalelku a nep. Ez ellen nem lehet tenni, egy megoldas van, az orszag elhagyasa.

    Csak arra kerek minden kivandorlot hogy probalja meg felvenni a befogado orszag ritmusat, felejtse el a magyar orokseget, a csalast, a hazudozast, es asszimilalodjon. Nincs annal rosszabb mint amikor az ember kulfoldon is ugyanazzal a magayrasggal talakozik mint Magyarorszagon. Ebben az esetben jobb ha az illeto otthon marad.
    Higyjetek el lehet ujra tiszta lappal kezdeni es csak igy erdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  9. ja kerem!!
    akinek esze van az most elmegy onnet,mert kesobb a valodi diktatura alatt bajos lesz!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  10. Elmegy a kútágas, marad csak a kútja. Meg a húgyagyu fideszesk úri pereputtya. Fiatalok! Ha egy csöpp eszetek van most menekültök. Orbanisztánra a sötétség évtizedei következnek. Itt csak a múlt marad dicsőséges. A jelen meg a jövő gyászos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  11. CommonSense!

    én két – egy érettségiző, s egy jövőre érettségiző – gyermekkel akarok nekiindulni. szó szerint a hányinger, a fizikai rosszullét fog el ettől az undorító országtól. szívesen venném a tanácsaidat, ha nem okoz neked gondot! elérhetőségem a nick nevem, s utána a gmail.com.
    előre is köszi!
    csakigazatmondó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Tényleg jó lenne tanács azoktól, akik már belevágtak. Úgy tudom USA nem fogad. Kanada, Anglia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Ágnessel értek egyet. Most már olyanok (köztük jómagam) is tervezi a kimenetelt, akinek családja, egzisztenciája van itthon (saját cég) és eleve sokkal nehezebben mozdulnak. Eljött az a pillanat amikor akár mindent hátrahagyva is elmennénk. Bár gyerekkel sokkal nehezebb elindulni, valamennyire tervezni kell a megérkezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Csatlakozom az elottem szolokhoz. A helyzet nagyon emlekeztet
    1956-ra, sot, rosszabb.
    Csaladom tobb hullamban vandorolt ki,kozottuk nehanyan
    40-en 50-en felul. A magyarok nagy problemaja, hogy{ a tobbseg}
    nem tud IDEGEN NYELVET. Mi, { az akkori} fiatalok e teren, neha szuleink
    szuleive valtunk az ugyintezesben,allami hivatalokban,stb.
    Ne feljetek asszimilalodni a befogado orszaghoz!
    Nekem egy evig honvagyam volt,amig kezdtunk,lassan,talpra allni.
    A teljes beilleszkedes, amikor anyanyelvi szinten beszeled a befogado
    orszag nyelvet {mint mi,apaink nyelvet}.
    Ne feljetek a nehezsegektol, mint a szakma ideiglenes feladasa,
    elszakadas{neha} a csaladtol, a baratoktol.Ha turelmesek es kitartoak
    vagytok, karpotolva lesztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  15. Könny csordul a szememből, pedig életem kenyerének javát már megettem, hogy nekünk, kell elhagyni a hazánkat és nem annak a pár száz, vagy ezernek, akik még ma is e hatalom mögött állnak, mert elhiszik a sátáni mosolyú színjátékot?!!
    Elmennek a fiatalok, a középkorúak, s lám, még páran az 50 felettiek is készülődnek.
    Jaj, az itthon maradó nyugdíjasoknak!!! A befizetett járadékaik elúsztak, egy darabig még lehet venni a csirkefarhátat, de lassan az is megfizethetetlen lesz, a benzinnel együtt!
    Sem megfelelő orvosi ellátás, sem gyógyszer kiváltásra jutó, sem megélhetés, tán végtisztesség megadására sem marad már!
    Kiflit-rágó-Gabriella már jelezte, hogy idén reform lesz a nyugdíjaknál -ami abból áll, hogy jóval kevesebb lesz! A Fidesznél ez a reform!
    A népesség zöme, érzi, hogy nem jó irányba mennek a dolgok! -Hogy 2003. óta minden évben rosszabbul élünk, az előbbi évhez képest.-Hogy a közüzemi számlák összegei megállás nélkül felfelé pörögnek, már megelőztük vele a szomszédos államokat is! Csak a bérünk hitvány és a reformok szerint lesz egyre hitványabb!
    Mi tartson itt? Őseimnek sírja? Azok emlékére 2000 km.-el odébb is gyújthatok gyertyát!
    Barátok, ismerősök? Lehet mire kiérek, már ők is kint lesznek, vagy lesznek már kint?
    A magyar ember nem a munkától fél, hanem a lealacsonyító, nyomor szintű bértől és az abból fakadó élettől!!
    Könny úszik a szememben! Hát 56 év után újra e népnek kell új hazát keresnie??
    Lassan minden napra jut olyan hír, ami a diktatúrát idézi! /Most pl. hogy a márciusi ünnepekre a főváros összes prominens terét, részét már a Fidesz lefoglalta, van amit már2014.-ig/
    Ha elmegy az országból az ifjúság, a középréteg, s aki teheti, akkor Orbán kit akar hadkötelezetté tenni, kikből áll majd a hadserege? Nemzetén kívül kire akar még rátörni?De kérdezhetem úgy is, hogy a GDP-t kik, mely társadalmi réteg, vagy a kisebbség fogja emelni???
    Könny úszik a szememből, de én is kezdem feladni! Ez az ország most újra visszazuhan évtizedeket, mert a kormány nem a gazdaság helyre állításán, nemzete felemelkedésén fáradozott, hanem a politikai diktatúrájának kiépítésén! Azon sikeresen!
    ” Isten áld meg a magyart..!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  16. bruckenbacker kapitány

    Most már azok is nekiindulnak akik 56-ban nem akartak az itthonmaradott hozzátartozók miatt. Jól látom?
    Most még a határok nyitottak. Befogadó ország?
    Ausztrália?
    Új -Zéland?Kanada?
    Usa?

    Nyugat EU- a tagság miatt mi a helyzet?(több ország).
    Tegnap egyetemistákkal és végzős középiskolásokkal beszéltem, ez volt a fő téma egy kocsmai sörözésen.
    Érdekes módon a politikai helyzet szinte szóba sem került, nem javítani vagy elemezni akarták, hanem lehetőséget és menekülni.
    Sok gyerek(nekem azok) gondol a szüleire is,( akik többsége vállakozásból él) érdekes ez, nem annyira buták ők, mint ahogy a propaganda gondolja. Tapasztalatlanok, de nem buták. Elemeznek, meglepően jó színvonalon.
    És sok esetben a szülőknek tesznek javaslatot is.

    Valóban jó lenne egy fórum ahol ezeket kötetlenül meg lehetne beszélni.
    Persze a magyar virtus az, hogy nem szívesen ajánlok olyan országot ahol hasonló képességű ember esetleg a saját vetélytársam lehet. Mi ennyit ismerünk a demokráciából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. bruckenbacker kapitány

    CommonSense
    2012. január 19. csütörtök
    01:57

    Melyik országban élsz? Ha publikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. bruckenbacker kapitány

    Kerpács Winnetou
    2012. január 19. csütörtök
    13:44

    Igaz amit írtál, de gondolj arra, hogy vallási pluralizmus van. Mindenkit áldjon meg a maga Istene aki nem hisz benne azt meg a szerencse, így helyesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  19. Az egészben az a paradoxon és erkölcstelenség, hogy az ifjúság is részt vett a 2/3 “előállításában”. Általában fidesz szavazók. Voltak. Most megfutamodnak és itthagynak bennünket eltartó dolgozók nélkül. Szemetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  20. Anyanyelvem, minden gondolatom magyar. A vilag bármely országában bevándorlóként csak éldegélhetek, az intellektuális elszakadás nyilt sebe soha nem
    gyógyul…Ez nem egyszerüen honvágy, annál rosszabb hogy t.i. akár 30-40 elteltével is jöttment, betolakodó vagyok sokaknak amint akcentusomat hallják.
    Minden kivándorolni készülő magyar számoljon az idegengyülölettel, az embert lépten-nyomon érő megalázó kioktatással. Tudom, nagyon rossz Otthon, de mindenki gondolja meg mielőtt elmegy.Annak idején Sándor György mondta: Én kalandvágyból ITTHONMARADTAM… Talán én is jobban tettem volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  21. Kedves “bruckenbacker kapitány”!
    Csak annyit! Az utolsó sor nem plágium, vagy egyéni fohász, hanem a ” ” jelek miatt is, a Himnuszból vett idézet! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Kitántorogni kezett ? millió emberünk? (ISMÉT?)
    Nem volt elég a múltszázad eleje, a háborúk, 1956?
    Ködös jövőjüket megalapoztátok. Van okuk rá!
    Ki akar diplomával zsebében szolgaként élve
    akár havat söpörni. Hol itt a család, mint érték?
    Milyen jövőt kináltok unokáitoknak?
    Ez a föld az igéretek földje, volt, maradt, lesz?
    Rajtuk már nem múlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. bruckenbacker kapitány

    Tudom, talán ismerem is a művet, de így tartom helyesnek, ahogy írtam, Természetesen a szófordulat értem és egyetértek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. Kedves Suhajda József

    Sok igazság van abban, amit Ön leír.
    Emlékszem az első németországi idegengyűlölet megnyilvánulására, ami komoly zavargásokba torkolt. Az oka az volt, hogy a német köztisztasági dolgozók sztrájkoltak, mert nem akarták többé 9 DM. alatt elvinni a szemetet. Erre a török vendégmunkások önként jelentkeztek, hogy ők 6 DM.-ért is elvégzik a munkát. Valószínű mi is ilyenek lennénk eleinte, a megélhetésért.

    A mi nyelvünket még nehezebb megtanulni, de szerintem nem is az akcentus a fontos, hanem az idegen ember /jelen esetben/ a bevándorló személy egyéni tulajdonságainak a megismerése.
    Gondoljon bele:
    Tőlem aztán törheti a magyart azaz idegen, (akit pl. bevennék a vállalkozásomba), ha szorgalmas, becsületes, ha bármikor számítani lehet rá, ha emberséges! Baj akkor van, ha korábban olyan honfitársunkkal találkozott, aki nem erről az oldalról adott tanúbizonyságot.
    Az itthon maradás nem dicsőség, hanem bátorság, merészség, olykor oktalanság!
    Ha pedig kisebb gyermekem van, azért, annak jövőjéért, felelősséggel is tartozok.
    Tudom, hogy kint sem kolbász a kerítés és sódar az oszlop, de aki eddig letelepedési szándékkal kiment és nem vetette meg a munkát, vajmi kevesen jöttek vissza!
    Mert egy éttermi mosogatásból is kint, jobban meg lehet élni, mint idehaza egy tanári fizetésből. Ha pedig a gyerek, vagy gyerekek ott járnak iskolába, a nyelvet anyanyelv szintjén fogják elsajátítani 2-4 év alatt.
    Ha egy kis remény is lenne, hogy ez az ország nem zuhan vissza a múltba min.30 évet, vagy, hogy 5-10 éven belül érezhető javulás történik, más lenne a megítélésem. Ameddig viszont ekkora adósságot görgetünk, amiben még II.vh. jótétemény is van, az értelmiség fele meg már elhagyta e hazát, a maradék fele is kifelé készül, itt javuló reménynek jele sem körvonalazódik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Bocs, de a Pallai Zoltán, akinek a nagybácsikája a Járai féle biztosító igazgatója (Horváth Béla), a papája pedig Szegeden (amerika-magyar)céget alapított. Neki itt csak jó lehet, van mit a tejbe aprítani! Nem kell a gyökereit keresni, azok itt vannak a felső tízezerben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. bruckenbacker kapitány

    Szófordulatot helyesn és ez
    Kerpács Winnetou
    2012. január 19. csütörtök
    15:55
    hozzászólására volt a válasz.

    Sokféle vélemény és tapasztalat, érdemes azért megfontolni ezt-azt.
    És mindenkinek egyénileg kell dönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Ezeket a hozzászólásokat kellene felolvasni orbán hazugságai helyett az EU-ban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Nem lehet olyan hazában élni, ahol minden, minden nap változik! Ezt tessék örökre megjegyezni! Főleg nem egy tőkésnek mondott országban, ahol az ország a gazdaság élénkítésére tőkét vár!
    Ki fektetne be Magyarországon, az országba -be, ha minden-minden bizonytalan!
    Itt még visszamenőleges törvények is vannak, ellopott nyugdíjak, nyugdíjjogosultságok! Ezt komolyan képzeli valaki is, hogy ide tőke fog jönni??
    Talán inkább néphímzéses baba eladásokból befolyt összegeken számoljon a kormány! :-) Nem mindenki “tűtű”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Hát igen……ilyen országból menekülni is kell! Nincs mese….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Tegnap az EU cserbenhagyta Magyarországot. A demokrácia vereséget szenvedett. Európai szinten. Orbán lerázta magáról az utolsó bilincset is, a fenevad elszabadult, nincs ellensége, minden préda az övé. Fel is fogja falni azt, ami az ölébe hullott. Szociopata szemét disznó – a bandájával együtt. De Magyarország csak az első a sorban, az EU többi országa sem fogja megúszni. Mert a holnap politikusai Európa országaiban már látják, hogy kell sátáni tervszerűséggel hitleri birodalmat létrehozni. Az erre szolgáló szisztáma adott, immár publikus, kipróbált. Működik. Magyarországnak vége. Saját magát őrölte fel – a paradox az, hogy amíg másoktól kellett megvédenie magát (török, osztrák, orosz), addig sikeres volt. Amint saját magát saját magától kellett volna megóvnia, kudarcot vallott. Ez a nemzet saját magát pusztította el. Ez lesz az utolsó hungarikum. R. I. P. Magyarország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Kerpács Winnetou

    Hamis a baba…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Eltűnt az 1 órával ezelőtti bejegyzésem. Hm…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Amiket elolvastam: szörnyű. Elkeseredettség – én sem vagyok feldobva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Kanadaban eltem eddig, de atkoltoztunk Ausztraliaba. Ennel messzebre csak Uj Zeland elehtne de az meg mar hideg.

    Figyeljetek. USA / KANADA / AUSZTRALIABA nem lehet csak ugy kivandorolni. Europaba ma osszepakolsz es ki lehet vandorolni de az emlitett harom orszagban kemenyek a feltetelek, diploma, nyelvizsga, vagy valamilyen hianyszakma kell, es az ugyintezes is evekbe telhet.

    Javaslatom : Koltozzetek Europaba es onnan intezzetek az esetleges tavolabbi kivandorlast.

    Nem egyszeru a dolog, ja es keruljetek a mar ottlevo magyarokat. Volt par kellemetlen tapasztalatom Kanadaban mikor magyarnak dolgoztam, persze azert vannak rendes emeberek is. Mondjuk 20 magyar csaladbol 3-4 magyar aki rendes, segiteni is akar, es jo baratok is lehetnek. A 17- et viszont jobb ha sohasem ismeritek meg.

    Mindenkinek sok szerencset !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Orbán!

    Hozd haza a fiainkat, ha tudod!

    De ne a tökös TEKes legényeiddel, mert kiröhögnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. egyszer már leírtam,most azzal a különbséggel írom, h. a rendszerváltáskor a zsigeri frász azt mondatta velem, h. el innen, el a gyermekeimmel, unokáim ne itt nőjenek fel. akkor mi már “öregeknek” számítottunk, maradtunk. gyerekeink iskoláik befejezés után elmentek, családot alapítottak.
    . addig maradunk párommal, amig bírjuk állni a gyógykezelésünket, mert azért mi meg egész életünkben dolgoztunk. ha nem bírjuk, akkor megyünk külföldre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. CommonSense 04:34 péntek
    Szerintem is jók a meglátásaid a kinti magyarokkal kapcsolatban. Ezeket többször tapasztaltam akár Kanadában, akár az USA-ban. Honfitársaink többsége ugyan úgy, mint itthon is, nem tudják levetkőzni a nacionalizmusukat és a kisebbségekkel szembeni utálatot. Cigányoznak, zsidóznak. Nem veszik észre, hogy ezzel a mentalitással csak megvetésbe ütköznek az adott országban. Vannak kinti magyarok, akik igyekeznek kihasználni (hülyének nézni) az újonnan beilleszkedni vágyó, új hazát kereső honfitársaikat. Nagyon ritka a kivétel és a korrekt magyar, mint itthon is.
    Meg lehet nézni, az autóikon amerikai zászló van, függetlenül az identitásuktól. Még véletlenül sem olasz, görög, izraeli, török, vagy más nemzetiségű. Ők ott élnek, mind amerikainak vallják magukat.
    Suttyó magyarjaink innen kimennek Erdélybe, Szlovákiába és kiteszik a nagy Mo. matricát. Ez mire jó??? Na, az ilyenek jobb, ha itthon maradnak és nem szennyezik a kinti légkört, nem tolmácsolják, hogy mi ilyenek vagyunk!
    Mert a többség nem ilyen! Aki kint szeretne szerencsét próbálni, az legyen szerény, ne játssza a kivagyiságot, mert egy demokráciában az nem sikk! A munkájával, tudásával, korrektségével bizonyítson, akkor nem lesz beilleszkedési gondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Mit tegyen a fiatal? Maradjon ?Sajnos sokan mennek ‘Ez tény ‘

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Én 4 évet éltem Kanadában még a rendszerváltás előtt disszidáltam egy szál ruhában, mert nem bírtam azt a kommunista, kádárista sötétséget ami itt volt. A rendszerváltáskor nagy reményekkel haza jöttem, mert azt hittem végre normálisan lehet majd élni a hazámban. Azóta minden csak egyre borzalmasabb, a személyes életemre jelenleg nincsen panaszom, boldogulok. Viszont nehéz elfogadni, hogy az egész országban szinte semmi nem működik. Nincs kilátása egyetlen korosztálynak se a boldogulásra. Nem lesz itt lassan se nyugdíj, se orvos, se közlekedés. Én már nem vagyok fiatal 50 éves vagyok. Nem tudom elképzelni se, hogy nyugdíjas koromra mi lesz itt. Ha csak 15 évvel lennék fiatalabb én bizony újra elmennék innét, jó messzire és nem is fordulnék vissza soha többé. Egy szégyen ami ebben az országban van. Megértem a fiatalokat, hogy elmennek. Csak az a baj, hogy így az országnak 20-30 éven belül teljesen vége lesz. Így sem hibáztatom aki elmegy. Itt minden politikus egyforma, mindenki magán lop, a haza meg a nép nem érdekel senkit. A magyarkodás is csak egy üzlet meg néphülyítés. A fiataloknak meg elegük van ebből az egész posztkommunista szeméthegyből ami a valóság. Az uborkafára felkapaszkodott semmihez sem értő cégvezetőkből, politikusokból, tolvajokból. Sajnálom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Magyar rendőrtiszt vagyok. Lassan politikai üldözöttnek érezheti magát az, aki nem a ” másik ” rendőrségénél szolgál. Ez egy külön országos hatáskörű szerv közvetlen BM irányítás alatt. No de a lényeg. Leszerelek és megyek az Egyesült Államokba. Ha több kollégám beszélne angolul, jönnének ők is…..Én nem panaszkodom, mert megtehetem. De akit köt a család és a sok hitel…ők nem mernek lépni. A rendszer foglyai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Akármit csinálnak, a fiatalok akkor is mennek.
    Attól a sok kormány mellett tüntető öregtől kérdezem:
    Mennyit ér majd az Orbánhoz való hűség, ha nem marad az országban olyan fiatal, aki mostani öregek nyugdíját kitermelné?
    Válaszom is van: kérdezzék ezt az tüntetésen nem jelen lévő gyerekeiktől, unokáiktól! Ők hol voltak, lehet, hogy józanabbak, mint a megvezettett nagyszüleik, és már rég külföldön dolgoznak?
    Orbán uralma addig tart, amíg marad adófizetője. Én magam már nem vagyok az, de a szüleimet támogatom külföldről.
    Mi lesz, ha a fiatalok többsége is lelép, ahogyan én is?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. @a cop: menjetek, mert ez csak egyre rosszabb lesz. A másként gondolkozó rendőröket lassan tűzzel-vassal írtják a testületen belül, aki nem Orbán hívő, az megbízhatatlan.
    Annak nem jár semmi, kifúrják.
    Menjetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Hát persze, a miniszterelnök hozta nyakunkra a fasiszta Vonát, amikor 2002-ben a vereség után “polgári köröket” alakíttatott, a főpolgármester egy fasiszta színészt és egy évtizedek óta nyíltan antiszemita, fasiszta volt drámaírót nevezett ki egy -az adófizető pénzéből fenntartott- színház élére. Miért tartsak én el egy fasiszta pártot, egy jobboldali katolikus egyházat, egy Fidesz-tolvaj-maffiát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Sajnalom nagyon, hogy ennyire kilatastlan a helyzet Magyarorszagon. En 1999-ben koltoztem ki az USA-ba, es azota is itt elek. Azt javaslom, aki tud, menjen kulfodre, mert megeri! Nem mondom, nehez es kuzdeni kell, de igenis van tolerancia es elfogadas a kulfoldiekkel szemben. Aki dolgozni akar es van megfelelo munka-etikaja, az lassan feldolgozza magat es elerheti az anyagi biztonsagot! En Pecsi angol nyelvtanar diplomaval jottem ki, eleinte egypar evig uzletben dolgoztam, de most mar 10 eve tanitok egy kozepiskolaban. Sikerult honosittatni a Pecsi diplomamat, ugyhogy azt kamatoztatom! Masnak is sikerulni fog, csak kitartas kell es turelem! Igenis van remeny, es az elet tul rovid ahhoz, hogy egy kilatastalan helyzetben kinlodjunk! A magyar ember intelligens, ertekes, es szukseg van a tudasara a vilagban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Menni vagy maradni,- ez itt a kérdés.

    Az a baj, hogy az utóbbi évtizedben a világ nagyot változott.
    Volt lehetőségem megtapasztalni több országban, hogy milyen is lehetne ott élni….
    Ausztrália, mint írják is, nem a lehetőségek hazája. Az hogy az ízetlen ételektől életem legkisebb testsúlyát értem el, az csak egy apróság, de ha nincs olyan szakmád ami hiány, akkor nem fogsz kapni letelepedési, sőt tartózkodási engedélyt se. 40 év felett nehéz megszokni a magas páratartalmat, a forróságot, az ingatlan árak az egekben, 56 m2 apartman Sydnyben 1 millió dollár volt 2003, azóta kicsit lejjebb ment.
    Újzélandon elég sokat mozog a föld,…hát nem szeretnék ott sem élni és nagyon szeles, hideg is.
    Északon….a lengyel vendégmunkások miatt nem látnak szívesen sem Svédországban, sem Izlandon…..és még hideg is van. A depi idő miatt sok az alkoholista. Ehetsz halat hallal…………
    Németország, Anglia szintén sokat hadakozik a vendégmunkások miatt ….
    sokat robbantgatnak, láttuk a legutóbbi lázadást Londonban, nem az a hely ahová vágyódnék…………………..
    Amerika – az államok többsége nagy adóssággal küzd…………..narancsültetvényre talán elmehetek…………
    Nem sorolom. Minden országban vannak gondok csak más-más eredetűek.
    Ha nem vagy orvos, mérnök, vagy olyan valaki akire mindenhol tárt karokkal várnak, akkor értelmetlen elmenni.
    A cikkben szerepel hogy Orbán Zsófi Portugáliába készül…érdekes, mert Portugáliából soha ennyien nem mentek Brazíliába mint a múlt év végén……….
    Ha van nyelvtudás, akkor úgy gondolom egy fiatal még kalandvágyból is megpróbálhatja és max. bejön egy életre,
    De sehol nem lesz könnyebb , csak más.
    Az EUban a saját nyelvünkön mindent el tudunk intézni, ez nagy előny! Bármelyik EUs ország legkisebb hivatalában fog menni az ügyintézés mindenkinek aki erre vállalkozik.
    Az albérlet árak hasonlóak Európában,- fővárosok drágábbak, de a kisebb városok elfogadhatóak.
    Adók. Mindenhol többet fogsz adózni, mint most Magyarországon.
    A kórházakban van (nevezzük) vizitdíj, még a labor is pénzbe kerül. Sokkal több mint 300 Ft, amit leszavaztak. Nem jó betegnek lenni!!!
    A kressz szabályait be kell tartani, mert brutális összeget fizetsz ha megszeged bármelyik szabályt.
    Az élelmiszer, ruházati termékek árai magasabbak.

    Nem beszélek le senkit, sorolhatnék még ezer dolgot, …….de mindenre készülni kell. Nem egyszerű sehol.
    És ha elmész…mi a garancia hogy adott országban nem történik valami , …………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Én tavaly decemberben adtam fel. Akkor olvastam először a 7000 elbocsátandó közalkalmazottról. Így 50 felé azért már meggondolom, ha takarítani kell, akkor azt mennyiért teszem. Mondjuk havi 60000-ért forinban,vagy mondjuk 12000-ért dán koronában. És ha megtanulja az ember a fogadó ország nyelvét, akkor nem feltétlenül kell tovább takarítani… Ezt a lehetőséget, az előre jutás lehetőségét nem láttam én sem otthon. Nagy fidesz-barát családom nem érti, hogy nekem még kb. 20 évem van a nyugdíjig,amit egyrészt szeretnék elérni, másrészt meg azt is szeretném, ha a nyugdíjam elég lenne a megélhetésre. Tőlem ezt elvették! nekem magamnak kell annyi pénzt összeszedni,amibál majd öregen megélek. Vagy olyan országban fizetni a nyugdíjjárulékot, ahol nincs olyan, hogy egyet gondolok és viszem az öregkorodra félretett pénzedet, és kifizetlek egy ígérettel.Barátaim tudatosan készülnek: évek óta tanulnak svédül, ők idén nyáron fognak családostól nekiindulni, mivel a legidősebb gyerek (3 van) befejezi az általánost. Úgy érzik Magyarországon nem tudják megadni mindazt a gyermekeiknek, ami a harmonikus testi-lelki fejlődésükhöz fontos. Katolikusok, mélyen hívők. Mégis menni akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. 50 felé…..tudok angolul, németül…de bizonyos nyelvekkel nem boldogultam pl. ,,ozi” ausztrál, a TV műsorokban sem érti a riporter a kérdezettet,
    portugálul meg végkép nem ment…így 50 felé, bár nem akartam és nem vagyok az a nagyon szőke.
    Ha jó munkát szeretnél, perfekt kell beszélj és főleg értsd a befogadó ország nyelvét. Nem is a beszéd, inkább a megértés a lényeg!

    Aztán, ha volt saját házad, csend…nehéz albérletről-albérletbe menni, idegen bútorok között még ha szép és ízléses is minden.

    Ha volt autód, ..ha otthon vagy állandó lakos, na akkor itt nem vezethetsz…vagy 100 ezrekért kérj befogadó rendszámot.

    Bárhol elbocsájthatnak!!!!!!!! Portugáliban decemberben 250 000 pedagógust bocsájtottak el, de ugye ezt nem kell bizonygatni hogy így van.
    A válság miatt mindenhol nehéz elhelyezkedni.
    A fiatal , képzett munkaerő…nekik van esélyük kitörni. Egyedül nekik. Sajnos.
    Megnéztem, Svédországban és Dániában is többet kell adózni és az orvosi ellátás is drága, -teljesen más rendszer………………
    Oktatásért is fizetsz, szintén többet.

    És ha haza kell mégis jönni, mert kirúgnak, drága lesz a repülő, de még a vasút is. MI a garancia a biztos jövőre bárhol????
    Csak remélem , hogy 3 kis gyerekkel legalább megnézték Svédországot…..vannak szép részei, de én nem tudnék ott a hidegben élni, egy utazásnak o.k., de élni??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. csak rosszul írtam…nagyon akartam megtanulni a nyelvet…………………….kicsit félre sikerült

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  49. Kerpács Winnetou
    “56 év után újra e népnek kell új hazát keresnie?”
    .
    Úgy látszik, ´56 után újabb 56 év elteltével a sorsdöntő választóvonal megismétlődik. A legracionálisabb emberi sorskérdés ismét a “menni vagy maradni?” lett.
    1956+56=2012
    A történelem ilyen gyorsan ismétli önmagát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Most még mehetnek legálisan , de ki tudja meddig? Mert előbb-utóbb -megmondta a csendestárs- kilépnek az unióból és akkor óhatatlanul lezárulnak a határok! Olyan nyomornak nézünk elébe, amilyenre még Rákosi apánk idejében se volt. Becsüljük meg a törpét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Százezrek távozása sem elég a Fidesznek 2012. június 28. csütörtök | AN

MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma 2012. június 10. vasárnap | AN

Már a Fidesznek is feltűnt a kivándorlás 2012. január 15. vasárnap | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos