Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek 2012. június 19. kedd 9:57 | AN Forrás: Nol/AN

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek
Budapest – Mint azt elsőként a Népszabadság Online közölte, a Kövér Lászlónak címzett levélben mondott le magas magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író. Írása szerint megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében. Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg.
.
„Mély megdöbbenéssel és felháborodással értesültem arról, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár és Vona Gábor, a szélsőjobboldali Jobbik elnökének oldalán Ön is részt vett azon az ünnepségen, amelyet Romániában szerveztek a nyilaskeresztes parlament tagjának, Nyirő Józsefnek a tiszteletére. Megbotránkoztatónak találom, hogy a magyar Országgyűlés elnöke képes volt elmenni egy olyan ünnepségre, amely a Horthy- és a Szálasi-rezsim fasiszta ideológiája előtt tiszteleg”, szerepel abban a levélben, amelyet a Nobel-békedíjas Wiesel még június 7-én írt Kövér Lászlónak a román hatóságok által végül meghiúsított Nyirő-temetés kapcsán.
.
Írásában a magyar származású amerikai zsidó író kitért azokra a „nyugtalanító hírekre”, amelyek szerint Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról és rehabilitálják Wass Albertet, illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.
.
Wiesel a levélben emlékeztet rá, hogy 2009 decemberében tartott parlamenti beszédében felkérte a magyar képviselőket: tegyenek többet a bizonyos kiadványokban és a politikai életben is megjelenő antiszemita, rasszista megnyilvánulások ellen, amelyek „szégyent hoznak a nemzetükre”.
.
„Azóta egyre világosabb, hogy a magyar hatóságok bátorítólag lépnek fel azokban a kísérletekben, amelyek tisztára mosnák Magyarország múltjának ezt a tragikus fejezetét, nevezetesen a világháborús magyar kormány részvételét az ország több százezer zsidó állampolgárának deportálásában és meggyilkolásában”, állapítja meg Az éjszaka című könyvével világhírűvé vált író.
.
„Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez, ezért ezennel visszaadom a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, amelyet 2004. június 24-én Magyarország elnökétől [Mádl Ferenctől – a szerk.] kaptam” – zárul Wiesel levele.
.
A kitüntetés alkalmával az író még nem volt hajlandó Magyarországra látogatni, miután évtizedeken át hű maradt eredeti esküjéhez, hogy nem látogat Magyarországra azután, hogy magyar csendőrök vagonírozták be Máramarosszigeten és Buchenwaldba deportálták, jóllehet a legmagasabb, kormányfői szintről próbálták elérni, hogy esküjét megváltoztatva Magyarországra látogasson. A kitüntetést így Medgyessy Péter akkori miniszterelnök vitte magával, amikor hivatalos úton az Egyesült Államokba látogatott, és ő is adta át Wieselnek (valamint Henry Kissinger volt külügyminiszternek). Wiesel akkor úgy nyilatkozott, elfelejtette a nyelvet, ez pedig annak köszönhető, hogy rájött, „mi is történt valójában a Holocaust során. Ugyanis akkor, eleinte mi nem is láttunk németeket, csak magyarokat. Magyar csendőröket, csak magyar tábori csendőröket. Ők voltak azok, akik üldöztek, brutálisan bántalmaztak minket. Pszichológiailag tehát magyarázható, hogy ezért törölni akartam a magyar nyelvtudásom, nos ezért is felejtettem el magyarul.”
Az erdélyi Holokauszt túlélő a Vészkorszak óta első ízben 2009. december 9-én látogatott két napra Budapestre Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának meghívására, abból az alkalomból, hogy Magyarországon húsz éves volt a Chabad Lubavics zsidó haszid mozgalom. Wiesel a huszadik század egyik legjelentősebb zsidó szellemi vezetőjét, a lubavicsi mozgalom fejét, az 1994-ben elhunyt Menachem M. Schneershon rabbit egyik szellemi mentorának tekinti, és a lubavicsi mozgalom munkáját szerte a világon, így Magyarországon is figyelemmel kíséri és támogatja.
.
Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg – tájékoztatta a Népszabadságot az Országgyűlés sajtóosztálya.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 43 szavazatból)
Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek, 4.9 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

93 Reader’s Comments

  1. Kérdés, hogy erre mi lesz a válasz és megvárják-e a többi magyar zsidó kitüntetettek, vagy ráerősítenek azonnal Elie Wiesel súlyos és igaz véleményére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  2. Kövér Lászlónak, a keresztény kormány házelnökének figyelmébe ajánlom a Biblia szavait:
    .
    Jak 3:6-10
    A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja élet [ünk] folyását, [maga] is lángba boríttatván a gyehennától.
    Mert minden természet, vadállatoké, madaraké, csúszómászóké és vízieké megszelídíthető és meg is szelídíttetett az emberi természet által:
    De a nyelvet az emberek közül senki sem szelídítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.
    Ezzel áldjuk az Istent és Atyát, és ezzel átkozzuk az embereket, akik az Isten hasonlatosságára teremttettek:
    Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!

    Jak 3:16-18
    Mert ahol irigység és civakodás [van], ott háborúság és minden gonosz cselekedet is [van].
    A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
    Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, akik békességesen munkálkodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  3. gets 2012. június 19. kedd 10:07
    Vajon Köves Slomó kiáll Elie Wiesel mellett, vagy a forintosított „vakítás” elfogadhatóvá szelídíti számára/számukra a mai történeteket zsidókról, és fasisztákról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. Borítékolom, hogy sajnálni fogja, hogy Elie Wiesel félreértette a megnyilvánulását, stb, stb. :(
    .
    Megkerülhetetlen E. W. kiállása. Örülök és megszakad a szívem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  5. @gets
    Hányan adták vissza a kitüntetettek közül a Budapest díszpolgári címet, miután Kertész Ákost megfosztották tőle?
    *
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_d%C3%ADszpolg%C3%A1rainak_list%C3%

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  6. Vagy hányan fogják visszaadni a Magyar Köztársasági Érdemérem Nagykeresztje kitüntetettjei közül?
    http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gi_%C3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  7. Miért kell mindenre válaszolni? Ez kényszer? Vegye tudomásul a döntést, húzza be fülét, farkát, a száját pedig fogja be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  8. nem vitás, a világ szégyenei lettünk:((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke

    Azt nem értem, hogy mit kell ezen szerdáig gondolkodni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  10. Kövérköteleslászló sem külömb a többinél, ugyan azon fészekalja selejt terméke!
    Egyébként pedig tényleg kiváncsi vagyok, hogy az “értelmiségiek” közül, hányan állnak ki Elie Wisel melett! Annyian mint Kertész mellett?
    Csak sajnos az értelmiségiek túlnyomó többsége is köpönyegforgató, gerinctelen senki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  11. csakigazatmondo

    .te báthory Dönczi!
    mit nem értesz ezen?
    most törik a fejüket,hogy a hazai baloldalt pénzelő ámerikai, s Brüsszeli összeesküvő e E W, avagy simán nekirontsanak, s kígyót békát kiabálva reá, kiátkozza semjénzsolti a keresztény anyaszentegyház kebeléből az írót.
    ezen töri a fejét, a think tank.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. Vadai Ágnes – Molnár Csaba – 2012.06.18. – Parlamenti interpelláció: Nyilas alaptanterv?
    http://youtu.be/COR7nOGXlJc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Kövérnek teljesen kár írni bármit, egy primitív tahó. Ezek kellettek a magyar népnek, ergo ilyen a magyar nép még mindig. Ha Metternich idején 500 évvel voltunk lemaradva a Hansa-városokhoz képest (ahogy ezt Széchenyinek mondta), akkor most már közel 700 évvel vagyunk lemaradva, az ilyen Kövér elvtárs-bajtárs-polgártárs-testvérek irányításával…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  14. Biztos vagyok vagyok affelől, hogy köteleskövérnulla válasza “jó szokásához méltó” lesz :-(((((.
    Arrogáns, lekezelő, és falusikapanyeles, “nyikhaj tollforgató terrorista” elemekkel sűrűn megtűzdelve fogja kikérni magának az őt ért “verbális inzultust” és a végén még ő fogja kioktatni Elie Wiesel-t :-(((((.
    Ismét “büszke lehet rá” Magyarország :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  15. A választ és a szavazást követően hány demokratikus ellenzéki képviselő vonult ki az ülésteremből? Ez már nem volt rajta a videon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke 2012. június 19. kedd 11:15
    Azt nem értem, hogy mit kell ezen szerdáig gondolkodni?
    .
    Figyelj! Ez nem az Alaptörvény amit ½1-től 1-ig át lehet írni, és 1-től ¼2-ig meg lehet szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Gyurcsány Ferenc levele Elie Wieselnek

    Tisztelt Wiesel Úr!

    Mély szomorúsággal olvastam Kövér Lászlóhoz, a Magyar Országgyűlés elnökéhez intézett levelét, amelyben bejelenti: lemond a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjéről, amellyel 2004-ben tüntette ki Önt az azóta elhunyt Mádl Ferenc köztársasági elnök. Szomorúságomnak nem csak az az oka, hogy magam is tagja voltam a kormánynak, amely Önt a kitüntetésre fölterjesztette, hanem mindenekelőtt az, hogy levelének, mellyel gesztusát megindokolja, egyetlen állítását sem tudom vitatni.

    Magyarország, a magyar nép természetesen nem náci és nem antiszemita, noha antiszemiták és nácik, mint Európa minden országában, Magyarországon is vannak. Tény az is, hogy, mint az egykori keleti tömb más országaiban, Magyarországon is elmaradt a megtisztító szembenézés a holokauszt tragédiájában viselt felelősséggel, a magyar társadalom immunrendszere ezért kevésbé képes ellenállni az ordas eszmék fertőzésének.

    A közel egymillió magyar haláláért felelősséget viselő Horthy Miklós kultusza azonban nem azért terjed viharos sebességgel, mert erre társadalmi igény mutatkozik: a róla elnevezett közterületekről, a tiszteletére emelt szobrokról a kormány érzékelhető bátorítása mellett olyan önkormányzatok döntenek, amelyekben a mai kormányzó pártoké és szövetségeseiké a többség.

    Kövér László és Szőcs Géza nem társadalmi nyomásra avatta jelenlétével és aktív részvételével politikai eseménnyé az antiszemita, nyilas író, Nyirő József kegyeleti szertartását. Nem a szülők, vagy a pedagógusok követelésére emelt be az oktatási tárca középszerű, vagy annál is gyengébb náci és nyilas szerzőket az irodalom iskolai tananyagába és cserélt le abban zsidó szerzőket antiszemitákra. Nem. Mindez a mai, magát jobbközépnek valló magyar kormányzat cinikus és felelőtlen próbálkozása, hogy a minden területen kudarcot vallott kormányzásuk kiváltotta társadalmi elégedetlenséggel, szembesülve, fogyatkozó politikai támogatásukat szélsőjobboldali szavazatokkal pótolják ki.

    Tisztelt Wiesel Úr!

    Az Ön levele és a kitüntetés visszaküldésével gyakorolt gesztusa különösen fontos valamennyi magyar demokrata számára. Magyarországon belül és kívül egyaránt arra figyelmeztet, hogy a magyar jobboldallal semmiféle közösség nem vállalható.

    Abban a reményben zárom soraimat, hogy most visszaküldött kitüntetését a közeljövőben, egy demokratikus és a szélsőségekkel szemben megalkuvás nélkül föllépő magyar kormányzat kezéből ismét elfogadja majd.

    Megkülönböztetett tisztelettel:

    Budapest, 2012. június 19.

    Gyurcsány Ferenc
    elnök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  18. Marcus Aurelius

    A megveszekedésig lelkes olvasója vagyok Philip Rothnak. Az ő egyik regényhőse, némely értelemben alteregója, Nathan Zuckerman mondja valamelyik regényben (talán „A megszabadított Zuckerman”-ban), hogy „jó, nem vagyok egy Elie Wiesel…”, talán nem sikerült szó szerint idézni, szóval Zuckermant valami egy rövid meditálásra készteti a saját írói mivoltával kapcsolatban (is). Wiesel nevét már korábban is ismertem, de mióta Zuckerman (Roth) is említette, azóta csak azért nem szereztem tőle semmit, mert még nem láttam eladó kötetét.
    Azzal is egyetértek, amit most képvisel.
    Sajnos szinte mindennel egyet kell értenünk, ami az itteni viszonyokról kritikusan szól.
    No ezt hívják eufemizmusnak, amit egy sorral feljebb összehoztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Hányan fogják szégyellni a magyar kitüntetéseket?
    Már vannak páran, számuk egyre nő, mint a kormányzatunk idiotizmusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  20. Remélem sokan hallották pár perce a szókincsszegény Szőcs röhelyes makogását a Klub Rádió Bolgár műsorában – a butaság, aljasság csimborasszója és Bolgár csattanóként mint a Miniszterelnök tanácsadójától búcsúzott el. Jó hosszú beszélgetés volt, minden másodpercét élveztem és a Miniszterelnök Tanácsadója egyre mélyebbre sűllyedt és végtelen ostobaságával nem vette észre leszereplését. POMPÁSAN MULATTA:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  21. Végre, remélhetőleg ennek a lemondásnak súlya van. Amerika segits! maffiózok uralják a hatalmat hazánkban. Fasiszta eszmék terjednek. Orbán bitorolja a hatalmat. Csodálom , h ezt az EU vezetői engedik. csak nem egyetértenek vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  22. Báthory Ödönke

    Nem hiszem, hogy gond lehet a válasszal. Hiszen ha a tőle balra ülők méltatlanul vannak a Parlamentben, akkor akit nem ő tüntetett ki, az is méltatlanul viseli a kitüntetést. Ezzel a visszaadással csak helyreállt a rend, és a kitüntetést át lehet adni egy méltóbb nyaloncnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. tori!
    hát egy döbbenet volt az a riport!
    makogva nyögdécsel, fogalmazni nem tud, milyen iró ez?
    és ilyen tanácsadókkal van körülvéve a kormány!
    jól irtam a multkor: világit a sötétség a feje körül!
    felháboritó, hogy a sötét agyáért még kemény fizetést is kap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Kövér Lászlónak ajánlom, hogy alaposan nézze meg a fenti fotót Elie Wieselről.
    Csak néznie kellene és mélyen szégyellhetné magát.
    Mellé ülhetne a Kedves Vezető az ő barátjának és elgondolkodhatnának ők ketten, hogy mennyire, de mennyire kevesek is ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  25. Aki még nem olvasta, ajánlom szíves figyelmébe Föld S. Péter írását.
    Kapcsolódik a témához.
    Szerintem ez a vezetés már tényleg nem tudja, hogy mit csinál.

    http://fsp.nolblog.hu/archives/2012/06/19/Tudja-e_Orban_hogy_mit_csinal/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. Valami nagyon szemtelen válasz lesz, hogy megfeleljenek a széljobbantaknak, majd figyeljétek meg.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Gábor,
    Az idézett (hivatkozott) cikkből:
    “… Orbán Viktor vajon ura-e még a saját akaratának. … Mert amit mond és képvisel, az remélhetőleg nem az ő ízlésének való.”
    Van neki egyáltalán olyanja, hogy ízlés?!
    “… Aki azt mondja a Horthy-szobrok kapcsán, hogy a helyi közösségek döntik el, mit akarnak, az vagy cinikus, vagy nem tudja, hogy mit beszél.”
    Én az első tippet gondolom nyerőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Kövér László válasza igencsak kövér lesz.
    Valahogy úgy, hogy vajon kinek van 2/3, na vajon kinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. tori,
    a klubrásió és a drága Bolgár úr,…
    A klubrádió kérdése:
    Ön szerint JOGOSAN adta vissza Elie Wiesel a kitüntetését?
    Érted, ? Jogosan.
    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. gets 2012. június 19. kedd 12:02
    Naná, hogy nyilas tanterv! Egy olyan országban, ahol lehet Gömbös emléknapot tartani? (néha érdemes a kurucon szétnézni!)

    Gömbös Gyula-emléknap Murgán 2012.06.30. szombat
    rovástábla avatás, szentkorona másolat bemutatása, nemzeti hétpróba, előadások Gömbösről és koráról, koncertek, éjfélkor máglyagyújtás: mi kell még a radikális magyarnak? Az intelligencsebb fajtának Gömbös nemzeti munkaterve linken.
    Vissza fogjuk mi még sírni a valamennyire konszolidált Horthy korszak nosztalgiáját, ha majd teljes mellszélességgel beüt a nyilas-nosztalgia.
    Szálasi emléknapot még nem láttam – de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Gyurcsány Ferenc védi Magyarország becsületét, de attól tartok, nem tud majd válaszolni Elie Wieselnek arra a várható kérdésére, hogy mivel támasztja alá állításait. Hol látható a magyar nép többségének félreérthetetlen rosszallása a kormányzat kifogásolt tevékenységével kapcsolatban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  32. Nesze neked megint országunk imázsa!
    Vajon miért költenek arra milliókat, amire egyébként nagyívben tesznek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Gyurcsány nem tud hallgatni. Szófosása van állandóan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  34. Gonoszka
    Pedig Te és Orbán mennyire tudnátok örülni, ha befogná végre a száját! Egyébként azon kívül, hogy Gyurcsány, és hogy beszél: a szövegével mi bajod van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Gonoszka:

    Egyetértek veled. Gyurcsány leszerepelt, többek között neki és haverjainak köszönhető, hogy a magyarországi baloldal képtelen megújulni, pedig ellenzékiségéhez a Fidesz olyan bőséggel az muníciót, hogy abból két évtizedig se lehetne kifogyni.

    Cikknél maradva: Szerintem nem Kövér úrnak, hanem Deutsch Tominak kéne válaszolnia. Mindketten markáns, saját táborukhoz lojális szavakkal fordulnának, de utóbbi legalább nem próbálna fölöslegesen udvariaskodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  36. SZÓLÁS SZABADSÁG MEGVONÁS DIKTATÚRÁT CSINÁL A FIDESZ-KDNP A PARLAMENTBE A BALOLDALI ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐKKEL. MILYEN JOGGAL.

    LEZSÁK SÁNDOR KDNP MILYEN JOGGAL VESZI EL TILTJA SZÓLÁS SZABADSÁGÁT. GÚR NÁNDOR MSZP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐ ÚRNAK . LÁZÁR JÁNOS KÓSA LAJOS FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐ URAKNAK PERSZE MEGADJA A SZÓT. ÉS A FIDESZ-KDNP 260 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐJÉNEK SZABAD A TÁNC ORBÁN VIKTORRÓL KÖVÉR LÁSZLÓRÓL NEM IS BESZÉLVE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. kekec, van amikor jobb hallgatni.
    Animebj, azért már Deutschig ne alacsonyodjunk le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Gonoszka
    2012. június 19. kedd
    19:21
    Jelen pillanatig más politikustól nem láttam a témában hasonló úriemberi viselkedést. :) :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. Gonoszka
    Azért magadba szállhatnál, ha már egy ilyen Animebj ért veled egyet!
    .
    “A szélsőjobb – amely már a Fideszen belül is hangadó – nyilván ünnepli a nagykereszt-visszaadást: dögöljön meg ez a magyar származású büdös zsidó is.
    Semmi baj: a propagandaminisztérium gondoskodik arról, hogy az emberek többsége ne is halljon erről a hírről – ha mégis, akkor ne értsék, mekkora lépés az ország teljes elszigeteléséhez. (…)

    Hanem az, hogy a viselkedésük és a horthyzmussal meg a nyilas múlttal való sunyiskodó kokettálás a már nem is lopakodó hétköznapi fasizmus természetes következménye. Nagy baj lesz, és sok évtizedes világszégyen, ha ezt a cinikus hatalmat és a cinkos szolgahadat nem zavarjuk el idejében.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=561813&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201206

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Animebj
    “Gyurcsány leszerepelt, többek között neki és haverjainak köszönhető, hogy a magyarországi baloldal képtelen megújulni”
    .
    Kifejtenéd, a kettőnek – az egyik leszereplésének a másik megújulásához – mi köze van egymáshoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Andrassew Iván írására mutat kekec linkje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. gets, az üres szavak pufogtatásán kívül mást kellene tenni. Ez “most” nem az a helyzet, amikor nyelvvel kell tenni. Dániel Pétert kérdezzétek.
    Na most ott tartunk, hogy naponta Horthy dícséretek hangzanak el. Aztán
    pénteken, vagy mikor, egy fél milliárdocskát adnak Orbánnak.
    Az orbánizmus elleni harc gondolata sem hallatszik sehol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  43. proaktiv
    2012. június 19. kedd
    19:48
    Kérlek ne provokáld írásra, mert csak kínosabb lesz, ha le kell dorongolni.
    (és egyre sűrűbben) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Gonoszka
    2012. június 19. kedd
    19:52
    Orbánizmus ellen itt találod a legtöbb írást:
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/
    Az mszp és az lmp együttvéve sem kritizál ennyit! :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Azt kérded kekec, hogy a szöveggel mi a bajom?
    “Magyarország, a magyar nép természetesen nem náci és nem antiszemita”
    Hát,….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. KOCSIS.TAMAS
    2012. június 19. kedd
    19:36
    Adalék a szólás és sajtószabadsághoz:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=561558#null

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Gonoszka
    2012. június 19. kedd
    19:52
    Nem elég a maffia hatalmától való megfosztása, ráadásul azt demokratikusan csak a fityisz tehetné meg.
    Ki tudja, de az anarchia a jobbik malmára hajtaná a vizet, ezért az sem lehet az átmenetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. gets, ezt a marhaságot verd már ki a fejedből, a Fidesz demokratikus megdöntését.
    A puskagolyó nem demokratikus.
    Én éjjel csak akkor álmodom, ha jól alszom. De nem ilyesmiről. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. gets
    – jogos, azt hittem a linkből kiderül, hogy Andrassew írása.
    Gonoszka
    én tagja vagyok a magyar népnek, és biztosíthatlak, hogy természetesen nem vagyok sem náci, sem nyilas. Mond mi ezzel a baj – már azon kívül persze, hogy “minek dumál a Gyurcsány”?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Metzger főrabbi hálás volt Orbán Viktornak 2014. január 20. hétfő | Lázár György

Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc 2013. december 29. vasárnap | AN

Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária 2013. november 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos