Ronai and Ronai
AMERIKAI

Metzger főrabbi hálás volt Orbán Viktornak 2014. január 20. hétfő 19:34 | Lázár György

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Metzger főrabbi hálás volt Orbán Viktornak

“Egy bírósági tárgyaláson sok minden kiderülhet, de azt már ma is biztosra vehetjünk, hogy Metzger nem fog több Orbán Viktort dícsérő levelet írni, és a magyar miniszterelnök sem fog hivatkozni rá a jövőben.”

2010-ben Yona Metzger izraeli askenáz főrabbi avatta fel Köves Slomó zsinagógáját, és ugyancsak Kövessel látogatott Izraelbe Tarlós főpolgármester úr is, aki ott kezet rázott Metzger-rel. Orbán Viktor is találkozott az izraeli főrabbival, és úgy tűnt, hogy baráti a kapcsolat a magyar kormány, a magyar Chabad és az askenáz főrabbi között.

Amikor tavaly Ronald Lauder Budapestre hozta a Zsidó Világkongresszus ülését, mert Budapesten feléledt az antiszemitizmus, és szerinte a magyar kormány többet is tehetne annak elfojtásáért, Orbán Viktor kongresszusi beszédében Metzger főrabbira hivatkozott, mert az pozitivan értékelte a magyar kormány antiszemitizmus elleni fellépését. Frappáns válasz volt ez azokra az amerikai sajtósejtetésekre, amelyek szerint a Fidesz nemcsak elnézi, de csendben támogatja a magyar szélsőjobbot.

2012 decemberében Metzger főrabbi levelet írt Orbán Viktornak, abban háláját fejezte ki azért a nagyszerű kapcsolatért, amelyet a kormányfő a magyarországi zsidósággal ápol. Azt írta, imádkozik azért, hogy a miniszterelnök „továbbra is sikerrel vezesse országát méltósággal, megértéssel és bölcsességgel”, és jókívánságait fejezte ki Orbán és családja számára.

Metzger véleményét nagyra tartották Amerikában is, ahol olyan sajtóvádak és nyilatkozatok jelentek meg, amelyek szerint a magyar kormánypárt jogerősen elítélt háborús bűnösöket méltat (Wass Albert, Esterházy János), antiszemita írókat népszerűsít (Nyírő József, Thormay Cécile), és nem lép fel a Horthy-restauráció ellen sem. Az Orbán-kormány hiteltelennek tartotta ezeket az amerikai vádaskodásokat, szerintük azok a kormány politikája elleni baloldali támadások részei.

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár angol nyelvű blogjában az írta, hogy fontos volt az Orbán-kormány számára Metzger levele és támogatása. Úgy vélte, hogy „Bizonyítéka ez annak, hogy az antiszemitizmus elleni harcunk eredményeket ért el.”

Tavaly júniusban az izraeli rendőrség rajtaütésszerü házkutatást tartott Metzger főrabbi házában, vizsgálat indult ellene, házi őrizetbe került. Augusztusban már új askenáz főrabbit is választottak David Lau személyében, ugyanis Metzger mandátuma lejárt.

A kiszivárgott információk szerint csalás, pénzmosás (a rendőrség illegális nemzetközi tranzakciókra gyanakszik), megvesztegetés, valamint hivatali hatalommal való visszaélés miatt vizsgálódik az izraeli rendőrség. Pénzről van szó, nagyon sok pénzről. Metzger állítólag még egyik munkatársát is megpróbálta rábírni arra, hogy vállalja magára a csalást, de az rögzítette a beszélgetést, és átadta azt a rendőrségnek. Ezután Metzger magukat a rendőrségi nyomozókat próbálta megvesztegetni.

Tárgyalás Metzgerrel. Baloldal: Orbán Viktor, Varga Mihály, Dán Károly (New York-i konzul), Szabó György – Jobboldal: Oberlander, Yona Metzger (kalapban), Köves és Raskin budapesti Chabad rabbik.

Az izraeli főrabbi állami alkalmazott. Munkaköri kötelessége a nemzetközi kapcsolattartás, valamint a különféle rendezvényeken való megjelenés. Metzger csak úgy volt hajlandó elmenni a protokoláris eseményekre, úgy írt leveleket, vagy mondott beszédeket, ha meghívói az általa megjelölt jótékonysági intézményeknek adakoztak. Ezzel nem is lett volna baj, de azzal már igen, hogy ugyanezen jótékonysági szervezetek állítólag 50%-os jutalékot  fizettek Metzgernek – „sikerdíjként”. Ő a pénzekből, közvetítők segítségével, luxuslakásokat vásárolt családtagjai számára. Ugyancsak letartóztatták Haim Nissan Eisenshtat-ot, aki Metzger sofőrje és mindenese volt, Simcha Karkovsky-t, a Beit Hatavshil jótékonysági szervezet vezetőjét és Nissan Ben-Zion Zioni-t, aki a egy Tel-Aviv-i rabbiképző vezetője.

Sajtóhírek szerint Metzger több mint három millió dollárt (kb 600 millió Ft) zsebelt be illegálisan.  Például 85,000 dollárt (kb. 18 millió Ft) kapott csupán azért, mert hajlandó volt résztvenni a Varsói Gettó felkelés 70. évfordulóján rendezett ünnepségeken.

Kérdések merültek fel Metzger külföldi útjaival kapcsolatban is. 2008-ban találkozott az akkori lengyel elnökkel Lech Kaczinsky-vel, akinek azért volt fontos a találkozó, mert a sajtóban megszellőztették, hogy szemet huny a lengyel katolikus (és antiszemita) rádióállomás,  Radio Maryja műsorai felett. A találkozó és a baráti kézfogás Metzger főrabbival segített eloszlatni a vádakat.

Metzger ügyvédei, David Livai és Elad Rut is nyilatkoztak. A sajtóban megjelent vádakat nem kommentálták, de hangsúlyozták, hogy Metzger ártatlan. Szerintük a volt főrabbi személyéhez nem köthető bűncselekmény.

Izraelben gyakoriak a korrupciós vizsgálatok, viszont annál ritkábbak a jogerős ítéletek. David Admon egykori budapesti nagykövetet évekig vizsgálták, többek között azért is, mert a budapesti zsidó kórház eladásában saját fia is közreműködött.  2009-ben a vizsgálatot vádemelés nélkül lezárták. Avigdor Lieberman jelenlegi külügyminisztert is évekig vádolták különféle korrupt ügyletekkel, vádemelés is volt, bírósági tárgyalásra is sor került, majd 2013 novemberében a bíróság felmentette a vádak alól.

Az ügyészség szerint Metzger ügyében hamarosan megtörténik a vádemelés, de a gyanúsított ex-főrabbi szabadlábon védekezhet. Egy bírósági tárgyaláson sok minden kiderülhet, de azt már ma is biztosra vehetjünk, hogy Metzger nem fog több Orbán Viktort dícsérő levelet írni, és a magyar miniszterelnök sem fog hivatkozni rá a jövőben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 42 szavazatból)
Metzger főrabbi hálás volt Orbán Viktornak, 4.7 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Pedig hivatkozhatnának egymásra továbbra is. Kb egyformák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  2. Orbán is zsidó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  3. Metzger elmehet a fenébe. Hogy képes bármilyen zsidó az antiszemitákat mosdatni. A végén majd az ilyenek elmondják, hogy fel sem tettek minket arra a vonatra. Sőt, elmondják majd, hogy vonat nem is létezik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  4. Nevelöapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Én komolyan nem értem ezt a Jona Metzgert. Ő egy háborús hős, nem csak főrabbi, hanem kemény katonaember is. Hogy lehet akkor ilyen valaki? OK, ezt pont én írom, mikor pár napja azt is leírtam, hogy egy jó izraeli katonai háttér sem jelenti azt, hogy az illető nem hülyül meg…
    .
    Kár érte. Orkbán és kitartottjai meg mehetnek oda, ahová azt mindannyian gondoljuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  6. Amikor valakinek nincsenek elvei , elvtelen talakozott egy masik elvtelennel a vallasuk mellekes !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  7. Azért arra is van példa, hogy valakit elítélnek, lásd SÁSZ vezér, (Ha megőrülök sem ugrik most be a neve!), de sajna a jogerős ítéletből, és a börtönbüntetés három évéből is, egy cirkusz lett, és ma megint ott van a SÁSZ élén, mint az izraeli hatóságok által meghurcolt mártír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  8. Sajnos, ez a kedélyes fotó a Vatikán legújabb és talán minden eddiginél aljasabb ármányát vetíti elénk. Ez a jezsuiták legújabb forgatókönyve.
    .
    A jezsuiták felismerték Izrael gyenge pontját. És innentől kezdve gőzerővel folyik az aknamunka. Orbán manipulációinak a jezsuiták nemzetközi tevékenységének fősodrába való beilleszkedése éppen azt támasztja alá, hogy Orbánnak a liberális demokrácia elleni egészpályás profi lerohanása mögött egy nagyon jól szervezett, szellemileg felvértezett jezsuita irányítási központ áll. A jezsuiták terjesztették el az egész világon, hogy a liberális demokrata és a zsidó az egy és ugyanaz.
    .
    Ami a jelen helyzetben valóban új, és Izrael jövője szempontjából igazán életveszélyes, az az, hogy az utóbbi időben, látszólag az ökumenére való hivatkozással, a jezsuiták előre megfontolt pusztító öleléssel igyekeztek magukhoz édesgetni az ortodox zsidóságot. De csak azt !!! A liberális zsidóság elleni propaganda és gyűlöletkeltés változatlan gőzerővel folyik.
    .
    Mi van ennek a hátterében? És miért éppen most folyik mindez? Azért, mert az izraeli társadalom fontos válaszúthoz érkezett. Az elkövetkező egy-két évtizedben ugyanis el fog dőlni, hogy Izrael megmarad-e a szabad világ bástyája a térségben, vagy pedig elsüllyed a környezetét elárasztó fundamentalizmusban. A jezsuiták most azon dolgoznak, hogy ez utóbbi valósuljon meg. Mindezek mögött azok a kritikus demográfiai folyamatok húzódnak meg, amelyek Izraelre nézve sokkal sötétebb jövőt hozhatnak, mint a külső agresszió és a terrorizmus.
    .
    Amit ezután írok, az talán sok liberálisnál is ki fogja verni a biztosítékot, de az AN az igazság pártján áll, ezért itt a helye, hogy leírjam. Izrael mai súlyos problémái éppen az olyan szélsőséges liberálisoknak köszönhetők, amelyeknek szimbóluma nálunk Fodor Gábor. Aki valójában már nem liberális, hanem hülye. Mert nem lehet mást mondani arra, aki annyira liberális, hogy (ez csak egy elvont példa) nem tartja vissza erővel a gyermekét az életveszélytől sem, hanem megelégszik azzal, hogy ő előre figyelmeztette. Ugyebár ez nem azonos azzal a bölcs zsidó nevelési elvvel, hogy figyelmeztetem a gyereket, hogy forró a kályha. Ugyanígy köszönhető a fodorgáborok idétlen doktriner liberalizmusának a Magyarországon elharapózott gyűlöletbeszéd féktelen mértéke is. És mit idéztek elő Izraelben ezek a doktriner liberális hülyék? Amúgy megdöbbentő, és szinte hihetetlen is, de sajnos igaz, hogy felelőtlenül mesterségesen felszaporították az ortodox zsidóságot. Feltehetően úgy gondolhatták, hogy egy bizonyos mértékig ez szükséges Izrael zsidó identitásának megőrzéséhez, a zsidó hagyományok méltó ápolásához. Ezért – és most kapaszkodj !!! – az ortodox ifjakat mentesítették a kötelező katonai szolgálat alól, sőt eddig dolgozniuk sem kellett, hanem a zsidó tanok elmélyítésének szentelhették az életüket, eközben számtalan gyermeket nemzve, és az egész családot eltartotta a szorgalmasan dolgozó liberális többség. Mondjam tovább, vagy már most itt eldobod magad? Gondolom, az intelligense innen már látja a vészes jövőt. Igen, bizony, sajnos a fodorgábor-féle liberálisok elszaporították a saját ellenségeiket. Pusztán naiv hagyománytiszteletből, meg a Holokauszt iránti feltétel nélküli alázatból.
    .
    Gondolom, így már érted, hogy milyen helyzetet ismertek fel a jezsuiták Izraelben, és mi a céljuk. És talán azt is látod már, hogy Orbán Viktor szerepe ugyanebbe a törekvésbe illik, habár csak egy epizódszerep, de a jól kiválasztott szereplő akkora nagy nárcisztikus marha, hogy elhiszi magáról, hogy főszerepet játszik. Kitűnő rendezés. A jezsuiták műhelyéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  9. A magam részéről megvárom a bírósági tárgyalás eredményét, addig nem ítélkezem sem a Metzger, sem a Köves fölött. Annyi a véleményem erről, hogy a rabbikat jobban meg kellene fizetni, hogy ne keveredjenek korrupcióba. Nekik is meg kell élniük, ők is vágynak gazdagságra, nekik is joguk van hozzá, nemcsak a többi zsidónak, elvégre az ő imáik is hozzájárulnak Izrael és a zsidóság bővelkedéséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (15 szavazatból)
  10. Mihály, ez rossz felfogás, hogy valakivel elnézők vagyunk, mert többre vágyik és ezért bűnt követ el! Nem éheztették, nem kényszerítette senki, hogy rabbi legyen! Senkit nem kényszerítenek korrupcióra! Ha mégis, lehet nemet mondani, felállni és távozni! Mindenki annyi fizetést kap, amennyit kiharcol magának!
    Ejnye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Mihály
    2014. január 21. kedd
    11:38
    Köves felett nem is kell ítélkezni. Megteszi folyamatosan, ne legyen senkinek kételye, hogy nem a magyarországi zsidóságot szolgálja, hanem eladja azokat a fasiszta kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Éva Benay:
    .
    - Arje Deri.
    .
    Szerintem rá gondoltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Szegedi Csanad, Noam Chomsky …… vannak még egy paran akiket nem lehet érteni. De nem is kell.

    .
    «Én komolyan nem értem ezt a Jona Metzgert.»

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Metzger és a korrupcio!! De van mas is! Szexuali molesztalas. Szoval szellemileg ö sem az az egészséges tipus. Amolyan pszichopata …
    :

    «Earlier reports suggested Metzger sexually harassed other men. Then Attorney General Elyakim Rubenstein ducked the issue. »

    http://la.indymedia.org/news/2013/11/262258_comment.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. http://nepszava.hu/cikk/1008571-mazsihisz-a-szavak-mar-kevesek-lepjen-orban
    -
    Lépjen Orbán…szerintem is!)))
    -
    Ezek a MAZSIHISZ emberek nem itt élnek?
    Elgondolkodtak mostanában azon, hogy amit a Fidesz kormány tesz, azt Orbán teszi és amit a Jobbik tesz, azt is – csak ők radikálisabbak, az nem fér bele a demokráciába))), hiszen Vona kijelentette, ők nem demokratikusak…az más, hogy utána el akart magyarázni, ezt mégis hogyan értette.
    Most éppen Londonba készül előadni a nem demokratikus álláspontját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. A rabbik nem tartják be a tízparancsolatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. A pénznek nincs szaga. Csak a politikának, az viszont naggyon durva…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Az orthodoxia Izraelben a legsötétebb klerikál-fasiszta reakció képvselője, csakúgy mint az iszlámisták a szomszédságban. Az orthodox “fő”rabbik, ayathollahok, imámok, püspökök, bíborosok egyivásúak, az estleges vallás-közi ellentétek ellenére is; hiszen az ellenség közös. A társadalom élősdi, pökhendi vámszedői.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Az orthodoxok az újfarizeusok, de még náluk is rosszabbak. Igaz, az Ő korukban a római uralom is jobb volt, mint ma a nácik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos