Ronai and Ronai
AMERIKAI

Plagi bácsi nem lett Hős Anya, az ÁSZ megsértődött 2013. november 19. kedd 11:16 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Plagi bácsi nem lett Hős Anya, az ÁSZ megsértődött

Budapest – Kitüntették Schmitt Pált. A volt államfő már nem tölt be semmilyen közjogi funkciót, ám mint ahogyan a halott embernek még egy ideig nő a körme, Schmittnek bukása után is gyarapodnak a kitüntetései. A  döntést sokan kritizálták, az Állami Számvevőszéknek nem estek jól a bírálatok, szerintük aki az Állami Számvevőszéket kritizálja, a magyar jogállamiságot kritizálja. A nyilatkozat is gyalázatos, miután ez az ÁSZ – élén a Fidesz egyik kinevezett pártkatonájával – semmit nem tett a szervezett lopások ellen, csak kitüntette azt a nemzetközi szélhámos paprikajancsit, aki még a nevét sme tudja leírni rendesen, és talán háromig sem tud számolni.

Annak idején a bozontos szemöldökű Leonyid Iljics Brezsnyev roskadozott az ordók súlya alatt, az egykori legenda szerint a Hős Anya cím kivételével minden más kitüntetést megkapott. Nem tehetett róla, vannak ilyen emberek, akik annyira sokoldalúak, hogy az élet minden területén maradandót alkotnak.

Schmitt Pál volt köztársasági elnököt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendszerváltás utáni első elnökéről elnevezett Hagelmayer István díjjal tüntették ki.

A díjat az Állami Számvevőszék jogállami, társadalmi súlyának kialakításában és szakmai tekintélyének növelésében kiemelkedő érdemeket szerzett szakemberek, közéleti személyiségek kaphatják, tavaly például többek között Rogán Antal. Ennek pikáns jellege már csak azért is nyilvánvaló, mert az ÁSZ olyanokat tüntet ki, akiket ellenőriznie kellene. Ebből mindennél jobban látszik, mennyi köze van a fideszes ÁSZ-nak a jogállamisághoz. A párt emberei egymás mellére tűzögetik a plecsniket. Ezen a kitüntetésen kívül az ÁSZ-ről hallani sem lehet egy olyan országban, amelyet szerveztet módon rabolnak szét.

Az Állami Számvevőszék közleményben tiltakozott a tiltakozók ellen. Szerintük “Schmitt Pál az utóbbi években betöltött közjogi tisztségeiben mindvégig tettekkel bizonyította, hogy kiemelten fontosnak tartja a közpénzügyi ellenőrzés kérdését, a törvényességet, az alkotmányos normáknak való megfelelést, illetve a hatékony, eredményes és hasznos számvevőszéki ellenőrzéseket lehetővé tevő jogszabályi háttér biztosítását” – írta hétfőn közleményében az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A közlemény kabarétréfa. Schmitt Pál, aki “kiemelten fontosnak tartja a közpénzügyi ellenőrzés kérdését, a törvényességet, az alkotmányos normáknak való megfelelést”, miután egyetlen ellenvetés nélkül írta alá a leggyalázatosabb, alkotmányellenes törvényeket is.

A közlemény szerint “az Állami Számvevőszék a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, melynek egyedi döntéseit természetesen minden polgár szabadon megítélheti. Ezzel együtt tisztelettel kérjük a kritikát megfogalmazókat, hogy a jövőben tartózkodjanak az Állami Számvevőszék tekintélyét romboló, függetlenségét sértő, alaptalan és igaztalan kijelentésektől, ezekkel ugyanis kikezdik a magyar demokratikus jogállamiság alapjait, amivel minden magyar polgárnak kárt okoznak” – olvasható a közleményben.

Ennél artcátlanabb szöveget még nem írtak. Ez az ÁSZ lenne a független, a jogállamot garantáló intézmény, aminek az élén egy fideszes kinevezett pöffeszkedik, és nem csinál semmit? Gyalázat még a nyilatkozat is.

Schmitt Pál kitüntetése ellen Hagelmayer István számos egykori kollégája és tanítványa tiltakozott. Felháborító, hogy ennek a nemzetközi szélhámos paprikajancsinak, aki a nevét sem tudja leírni, Hagelmayer Istvánról elnevezett díjat adnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 43 szavazatból)
Plagi bácsi nem lett Hős Anya, az ÁSZ megsértődött , 5.0 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Az ÁSZ mindent megtett hogy kritizálható legyen.
    Mi az, hogy köztiszteletben álló ember nevével fémjelzett kitüntetést adományoznak ennek a nímandnak, aki eléggé el nem ítélhető módon KE-e volt ennek az országnak?
    Mindenkit besároznak, akit csak tudnak. Legyen élő vagy holt, nekik semmi sem számít.
    Züllött banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. “Számvevőszék tekintélyét romboló, függetlenségét sértő, alaptalan és igaztalan kijelentésektől, ezekkel ugyanis kikezdik a magyar demokratikus jogállamiság alapjait, amivel minden magyar polgárnak kárt okoznak.”
    Mert a jogállamiság alapjait csak és kizárólag ők áshatják alá, olyannyira, hogy már össze is dőlt, a demokráciáról már ne is beszéljünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. Akkor tiltakoztak volna, amikor valamelyik barom felterjesztette ezt a csalót a kitüntetésre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. “… aki az Állami Számvevőszéket kritizálja, a magyar jogállamiságot kritizálja.”.
    .
    Hát nem!!
    .
    Én nem kritizálom a magyar jogállamiságot, mert olyan, hogy jogállam Magyarországon már egy ideje nincs.
    .
    Az államhatalmat kritizálom mint Hagelmayer tanár úr egyik volt tanítványa.
    És kritizálom az államhatalmat főleg amiatt hogy egy ilyen érdemtelennek ad ilyen díjat.
    -
    És kritizálom az államhatalmat, hogy olyan “érdemekért” adta a díjat ennek az embernek (akinek a nevét is szégyellem leírni), aki semmi olyant nem tett, mint amit állítanak róla.
    Más szóval, ez az ember és az ÁSZ között semmilyen kapcsolat, viszony nem volt.
    És, át kéne már nevezni az ÁSZT nemzetire. Nem is értem, hogy viselheti még mindig ezt a nevet, amit a kis trafikok már korábban kiérdemeltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. A híg takony bizony szét tud kenődni rendesen, jutott az ásznak is. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. És Plagipál elfogadta – de tudja egyáltalán, hogy ez a díj kiket illetne meg?!
    Tudom, tavaly szerveranti is megkapta…..
    -
    Na most az ÁSZ nemzetközi tekintélyének a megítélését egy szerverfeltörő és egy dr.-i címet plagizáló mennyiben is emeli?!
    Ha ezt nekem meg tudja valaki indokolni, nagyon megköszönném!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. ” Szerintük Schmitt Pál az utóbbi években betöltött közjogi tisztségeiben mindvégig tettekkel bizonyította, hogy kiemelten fontosnak tartja a közpénzügyi ellenőrzés kérdését…”

    Hát igen, még kényszerű lemondatása után is kijelentette: ami jár, az jár – neki. Szégyen, hogy ez az ember köztársasági elnök lehetett valaha !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. A gond ott kezdődik, hogy nem Schmitt Pált tüntették ki, hanem dr. Schmitt Pált tüntették ki, mint ahogy a Köztársasági Elnöki posztra sem Schmitt Pált emelték ki, hanem dr. Schmitt Pált . (Azon még külön el lehetne elmélkedni hogy a dr-ból menet közben automatikus Ctrl-c Ctrl- v megoldás ismételt alkalmazásával PhD lett.)
    Az általa aláírt törvények legitimitása vetekszik a saját becsületeségével.
    .

    Az meg már az említett úriember (?) egyéni hülyesége, hogy ahelyett hogy eltűnne a süllyesztőben kitüntetést vesz fel és változatlanul imádja mutogatni magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  9. Etus
    “Szégyen, hogy ez az ember köztársasági elnök lehetett valaha !”
    -
    Minősíti ezt a narancsos országot – itt megfelelt, a lemondásakor tapsvihar tört ki a Parlamentben!
    Másutt karperecben vezették volna ki….és nem ami jár, az jár alapon még milliomos juttatásokat kap élete végéig.
    -
    Ez egy birkaország: itt aki oda sem ment csak bégetett, az kapott dicséretet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Egy narancsos véleménye (néha elképesztően elfogult, ez már neki is sokk!):
    -
    “Ez azért nagyon ciki…ki az az aberrált, akinek eszébe jutott Pajánkat kitüntetni, akárcsak egy mosollyal is!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Az ötvenes évek elején készült a kabaréjelenet.
    .
    Latabár Kálmán egy szobában fel alá járkált, kezében egy keretezett Rákosi Mátyás képpel, s közben hangosan kérdezte magától:
    hova akasszam? … hova akasszam?
    És azokban a szörnyűséges időkben nem volt következménye.
    .
    Most lenne?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  12. Milyen tekintély az amit ez az idióta tud növelni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. Mit tudhat, hogy ennyi strapát megér dajkálni őt, hogy befogja a száját???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. Azért nem kell kétségbe esni! Azt is nézni kell, hogy ki adja a díjakat, kitüntetéseket. Az egyetlen gond ezzel, hogy az adófizetők pénzével. Normális, gerinces ember elfogadna ezektől bármit is? Az értéke (morálisan is) kb annyi mint az ÁPISZ-ban megvehető érméknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Hát, ez az eset is frappánsan rávilágít arra, hogy az Orbáni hatalom mindennel képes visszaélni, nem csak a közhatalom eszközeivel!
    Ez esetben nem csak egy felelős állami vezetői beosztásra érdemtelen ember díjazásáról döntöttek ordítóan pofátlan módon! De e mellett megsértették egy, a közgazdaság-tudomány kutatása, oktatása, alkalmazása és népszerűsítése terén kiemelkedőt személyiség emlékét megőrizni hivatott díj odaítélésének a szabályait, egyben visszaéltek azzal a körülménnyel is, hogy a magyar választók csupán törpe kisebbsége ismerheti az Állami Számvevőszék küldetését, funkcióját, és feladatait, különösen pedig azt, hogy ki is volt az a Hagelmayer István.
    De az ÁSZ fideszes pártkatona múltú vezére szemrebbenés nélkül meghozta a döntést, annak ellenére, hogy Plagi Pál urat tán még ő maga sem tartotta a díjra igazán méltó személynek, ámde Orbán állásfoglalása világos volt, “nektek kell elismerést adni annak a kis pedálgépnek, mert egy kormánykitüntetés adományozása még sem kockáztatható meg minden kalamajka nélkül”.
    És, már csak okulásul is érdemes megemlíteni azt is, hogy az ÁSZ első elnöki beosztását még akkor olyan kimagasló teljesítményű szakemberre bízták, akitől méltán volt elvárható az, hogy egy valóban hatékony és független, felső szintű állami gazdasági ellenőrző szerv jöjjön létre.
    Az ÁSZ tekintélyének és hatékonyságának az erodálódásához azonban -bár nem egyforma mértékben, de – vastagon hozzá járultak a sorban egymást követő kormányok! Mégpedig azzal, hogy az ÁSZ – központi, és önkormányzati költségvetési, valamint a kormányzati szervek belső gazdálkodását javítani igyekvő ajánlásait rendre nem hajtották végre annak ellenére, hogy az ÁSZ számos esetben a kormányok mulasztásos törvénysértését állapította meg!
    Az ÁSZ tekintélyfosztása folyamatának az elmélyítéséhez azonban az Orbáni hatalmi rendszer azzal adott egy végsőnek szánt lökést, hogy az ÁSZ élére pártkatonát ültetett és ezt a szervezetet így kívánta megfosztani attól, hogy az Orbán kormányzatot egy valóban független, a Parlamentnek alárendelt szakmai ellenőrző szerv ellenőrizhesse, és a tapasztalatairól a közvéleményt akként tájékoztathassa.
    És ez Orbánék hatalommal való visszaélésének a tetemes számú eseteiből csupán egyetlen, amely igen konkrét és “bombabiztos” bizonyíték!
    Az ÁSZ Orbántól való függősége bizonyítására kell-e egyéb bizonyíték annál, hogy a gazdasági ellenőrzésre profilozott ÁSZ egyetlen vezetője sem ordított fel a hír hallatán, hogy a Nemzeti Adó és Vámhatóságot a kormány KÉT NAP ALATT (!) ELLENŐRIZTE, ÉS AZ ELLENŐRZÉS NEM TALÁLT RENDELLENESSÉGRE UTALÓ ADATOKAT! Ha valakiknek, az ÁSZ vezetőinek tudniuk kell, hogy egy picinyke önálló költségvetési gazdálkodási joggal felruházott szervezet, mint pl.: egy önálló rendőrségi, büntetés-végrehajtási, katonai egység, egy egyetem, vagy főiskola, egy üdülő stb. egy 4-8 fős bizottságnak önmagában is 5-10 napi munkát igényelhet, mintegy 100-250 oldalnyi dokumentum elkészítésével egyetemben.
    Két nap alatt a NAV-k mondjuk a gépjármű fenntartási és igénybevételi rendszerét sem lehet ellenőrizni, nem hogy az ellenőrző apparátus működését, az elkészített ellenőrzési dokumentumok tonnáival együtt!
    Ezt csak szegény, és kellően naiv “zemberek”, meg az ATV-s Kálmán Olga hiheti el, habár az utóbbi mindjárt és azonnal hívhatott volna magához egy épkézláb gazdasági ellenőrt, aki elmondhatta volna, hogy mit lehet kezdeni egy ellenőrző bizottságnak két egész nappal, pláne egy hétvége során!
    Végezetül pedig ez az eset arra is fényesen rávilágít, hogy a magyar társadalom totális naivitásban, bárgyúságban és a mélységes beletörődömségben szenved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  16. “…tisztelettel kérjük a kritikát megfogalmazókat, hogy a jövőben tartózkodjanak az Állami Számvevőszék tekintélyét romboló, függetlenségét sértő, alaptalan és igaztalan kijelentésektől, ezekkel ugyanis kikezdik a magyar demokratikus jogállamiság alapjait, amivel minden magyar polgárnak kárt okoznak.” – írják közleményükben azok az emberek, akik élen jártak a III. Magyar Köztársaság megdöntésében, annak az Alkotmánynak a megsemmisítésében, melynek védelmére esküt tettek, akik pártkatonaként léptek a törvényesen megválasztott, de a fülkeforradalmi parlamentük által feloszlatott Állami Számvevőszék nagy tiszteletű tagjai helyébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Az egész Állami Számvevőszék tehet nekem egy szívességet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. A 60-as években közlekedési ügyben kapott ítéletét már nyilvánosságra hozták. Arról viszont kevesen hallottak, hogy amikor befejezte áldásos tevékenységét Madridban mint a szocialisták által kinevezett nagykövet, akkor egy kisbusznyi értéket hozatott haza kerülő úton, délről az akkori Jugoszlávián keresztül (állítólag részben az akkor még létező vám elkerülése miatt), és a rakomány helytelenül volt rögzítve, majd egy vészfékezéskor az árú halálos sebet ejtett a sofőrön. Közvetlenül nyilván nem felelős érte Schmitt, de erkölcsileg talán igen (ha nem szeretne úgy harácsolni, talán ma is élne a sofőr).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. “…ahogy a halott emberek még egy ideig nő a körme..”a politikailag halott Schmittnek úgy szaporodnak a kitüntetései.
    Nos, a halott embernek nem a körme nő,hanem a ujjbegye esik össze a viztartalom csökkenése miatt,azaz összeesik,a köröm pedig hosszabbnak látszik.Shmitt is úgy esik össze most már emberileg is, mint a útszéli tehénszar,mellette a gyom is egyre nagyobbnak látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Csacsicska Tamás

    Ez már a gátlástalanság, a „nekünk bármit szabad” attitűd leplezetlen kinyilvánítása. Domokos pontosan tudja, hogy Schmitt mit érdemel meg és mit nem.
    .
    Ennyi erővel hajszál választja el az ÁSZ-t mondjuk Horthy Miklós poszthumusz kitüntetésértől. Ideológiát gyártani nem nehéz, takony állagú gerinc szükséges hozzá, semmi más.
    .
    Mellesleg azt hiszem, a kitüntetés mögött vagy Orbán, vagy Kövér személyes utasítása áll – ez a Domokos csak egy nímand. Megosztani az országot, amennyire csak lehet. Mindenkit mindenkivel! Amikor ugyanis valakit beszorítunk egy táborba, szinte lezárjuk az utat ahhoz, hogy más táborhoz közelítsen. Apró darabokra kell törni a magyar társadalmat – „oszd meg és uralkodj” – ha ez így jobban tetszik. A megosztás tehát az első lépés, az uralkodás is jön nemsokára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Etus!
    .
    “Szégyen, hogy ez az ember köztársasági elnök lehetett valaha !”
    .
    Amikor ilyen dühös kifakadásokat hallok – persze nem csak én, hanem szinte mindenki – Antal József miniszterelnök szavai jutnak eszembe, amely így hangzik szabadon:
    .
    Tetszettek volna nem a fideszre szavazni!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. A Fidesz megállíthatatlanul tovább is herdálja a pénzünket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Bocsánat a lényegtelen közbeszólásért, de ha már L.I. Brezsnyevnél tartunk, akkor egészen pontosan neki mindössze két kitüntetése nem volt “meg”, ezek pedig a HŐS Város és a Szovjet ANYA!
    … csak hogy pontosak legyünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Schmitt Pálról eddig is tudtuk, kicsoda.
    Most már az ÁSZ-ről is tudjuk, hogy micsoda: egy utolsó k.rva, aki fel van háborodva, ha a nevén nevezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Hát most már kettőnek a nevét nem szabad a szájunkra venni; orbán és ász. király

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. oldster “Tetszettek volna nem a fideszre szavazni!”

    Én tetszettem nem szavazni rájuk.

    Az Antal azt is mondta, hogy tetszettünk volna forradalmat csinálni – akkor meg mi a bánatos f.szért kerekasztalozott, úgyhogy nyugodtan forogjon a sírjában.
    Én meg azt mondom; tetszett volna nem eladni ill. elkótyavetyélni az ország tulajdonát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. A legközelebbi lépés az lessz hogy smittet amerikai nagykövetnek nevezik ki hogy sokat találkozhasson lányaival(akik annyira szeretik hazájukat hogy kivándoroltak amerikába,ja és akik nagyon megszenvedték az orosz megszállást)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Már rég nincs Állami Számvevőszék. Minden intézmény a Fidesz egy-egy fiókszervezete. Ilyen híreket közölni is felesleges, hiszen pontosan tudjuk, hogy bármerre nézünk, mindenütt a pártállamba ütközünk.
    Azt hiszem, itt még Kafka is megdöbbenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. oldster
    “Az államhatalmat kritizálom mint Hagelmayer tanár úr egyik volt tanítványa.
    És kritizálom az államhatalmat főleg amiatt hogy egy ilyen érdemtelennek ad ilyen díjat.”
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Szerveranti is megkapta – szégyen!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Tőkés majd kap itt egy kitüntetést, oszt jó napot!
    Az amortizálódáshoz elég volt csak önmagát adnia, Romániában lejárt, mint a rossz vekker, a hamvakkal futkorászókkal együtt!
    -
    http://nol.hu/kulfold/elveszik_a_romania_csillagat_tokes_laszlotol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Schmitt életfogytiglant kap ugyanezért 2013. november 17. vasárnap | AN

Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária 2013. november 5. kedd | AN

Obersovszky-fokozatba kapcsolt a köztévé 2013. szeptember 4. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos