Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária 2013. november 5. kedd 23:33 | AN

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária

Budapest – Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Mindszenty-emlékérmet adott át Wittner Máriának. Wittner Mária a kitüntetést nem azért kapta, mert a keresztény erkölcs mintaképe volt a barikádok között. Hoffmann Rózsa, aki annak a kommunista pártnak volt a tagja, amely ellen Wittner állítólag harcolt, és amelynek pártállama Wittnert halálra ítélte, méltatta a kitüntetett életútját, az akkori pártja elleni forradalmat, és azt állította, hogy a betiltott nyilas Magyar Gárdát avató Wittner életútja méltó 1956-hoz. Szerinte Wittner az eseményeket egészséges lélekkel élte túl. Kitüntetése alkalmából egy volt szemtanú visszaemlékezésével köszöntjük Wittner Máriát, a pesti srácok kedvencét.

Lezsákról eddig nem tudtuk, hogy a Mindszenty Társaság elnöke, de méltó a társasághoz, amelyet vezet, Mindszentyvel mérdemlik egymást. Lezsák egy katolikus főpapról elnevezett emlékéremmel tüntette ki azt a Wittner Máriát, aki azért volt kénytelen perelni, mert egykori szemtanúk elmondása és Pongrátz Gergely visszaemlékezései alapján a barikádok kedvencének nevezték. A kitüntetést azonban nem az erkölcsi példamutatásáért kapta, hanem azért, mert halálra ítélték ugyan, de valami rejtélyes oknál fogva Wittner Mária ítéletét egyedül életfogytiglanra változtatták. A hős 56-os forradalmár valami újabb rejtélyes oknál fogva nem szavazta meg a volt hálózati személyek nyilvánosságát.

Wittner Máriát az a Hoffmann Rózsa államtitkár méltatta, aki az MSZMP hű tagja volt, és azt a pártot szolgálta szívvel-lélekkel, amely Wittner Máriát halálra ítélte. Szép is az, amikor a barikád két oldalán álló nagy jellemek találkoznak egy pártban, és kitüntetik egymást. Wittner Mária 56-os múltjának betetőzése, hogy egy volt komcsi tűzi mellére annak a Mindszentynek az emlékérmét, akit az 56-os forradalmárok többsége a horthysta reakció képviselőjének tartott. Hoffmann szerint Wittner “nemcsak, hogy túlélte ezeket az eseményeket, hanem egészséges lélekkel és töretlen hittel került ki ebből a kataklizmából” – mondta, hozzátéve, hogy “szabadulása után a képviselő sorsa és életútja méltó volt ahhoz, amit 1956. október 23-ával megkezdett”.

A Mátyásföldi 56-os gettó lakói (Boros Péter találmánya) alátámaszthatják, hogy Wittner Mária ott folytatta, ahol a barikádon abbahagyta. Beszédei tanúsíthatják, hogy egészséges lélekkel került ki a forró forradalmi éjszakák kataklizmájából. Hoffman szerint az életútja, melynek kitüntettett állomása a náci Magyar Gárda zászlajának avatása, méltó volt ahhoz, amit Wittner 56-ban elkezdett. És ezzel a véleményével nem is vitatkoznánk. Orbán Viktor biztos kézzel választotta ki a Fidesz 56-os jelképének Wittner Máriát, amikor a forradalom nyilas irányzatából keresett méltó szimbólumot a szélsőjobboldal megnyeréséhez.

Az alábbiakban az 56-os forradalom egyik túlélőjének visszaemlékezésével köszöntjük a kitüntetett Wittner Máriát, a majdhogynem szent szüzet, a katolikus egyház 56-os Szűz Máriáját, akinek szentté avatási eljárását már életében meg kellene kezdeni. Legjobb az lenne, ha a kommunistából katolikus csoda által egy pillanat alatt kereszténydemokratává változott Hoffmann Rózsa lenne a szentté avatás kezdeményezője.

Íme Asperján György blogbejegyzése:

“Azon kevesek közé tartozom, akik Wittner Máriát már 56 viharos napjaiból ismerik, és egyenesen a Corvin közből. (…) Mindezt nem tanulmányaimból tudom, hanem abból, hogy a Corvin köziekkel – nem dicsekvésként mondom – magam is ott voltam a téren.

Érdemes egy kicsit hátrébb farolni. A vasesztergályos szakmunkásvizsga után több helyen dolgoztam, majd ahhoz a gyárhoz kerültem, amelynek a Szövetség utcában volt egy közvetlenül utcára nyíló, féltetejű, egykori szíkvíz üzemből átalakított munkásszállása. A munkásszállás ajtaján belépve balra egy kb. 15 négyzetméteres, bádogszekrényekkel zsúfolt kis szoba volt étkezést szolgáló asztallal. A nagy térben tizenegy emeletes vaságy sorakozott. Azokkal szemben három, csak hideg vizes mosdó és a terem végén balra huszonkét emberre egyetlen WC, amelyből a bűzt egy gyenge ventilátor igyekezett kihajtani – már amikor működött. A munkásszállásra már október 23-a előtt is sok lány, fiatal nő bejárt, és éjszakánként olykor hat-nyolc vaságy is nyiszorgott a nem rendeltetésszerű használat okán.

Én nem kétévesen kerültem lelencbe, mint Wittner Mariska, hanem három hónaposan, és nem intézetben éltem, mint ő, hanem sokkal rosszabb körülmények között nevelőszülőknél. Wittner Márai egy, az élettörténetét firtató interjúban azt mondja, hogy a nyolcadik osztály után gimnáziumba került – ebben is szerencsésebb volt nálam, mert annak ellenére, hogy jó tanuló voltam, vasesztergályos ipari tanuló lettem. Wittner sok kicsi hazugsága között az egyik említésre méltó, hogy azért ment el a gimnáziumtól a kedve, mert rögtön év elején feleltették kémiából és egyest kapott s attól kezdve a tanár üldözte. Én azt gondolom, hogy inkább nem füllött a foga a tanuláshoz, hiszen én 1956 szeptemberében, saját elhatározásomból, a Barcsay Gimnázium esti tagozatára iratkoztam be és a tanárok megértéssel, segítőkészen foglalkoztak velünk, nem is szólva a munkahelyemről, ahol rögtön biztosították, hogy folyamatosan egy műszakos legyek és így alkalmam nyíljék esti gimnáziumba járni, mintha a munkahelynek olyan nagy szüksége lett volna gimnáziumi érettségivel rendelkező szakmunkásokra.

Ha Wittner talán nem is volt “bableveses kurva”, annyi biztos, hogy nem járt összeszorított combbal a világban, s ennek is lehetett a következménye, hogy 16 évesen teherbe esett, és persze a fia ugyanott folytatta, ahol az anyját megpróbálták tisztességes életre nevelni: a lelencben. Hogy mindezt megelőzött volna 16 évesen egy nagy és felelőtlen szerelem, s ennek következménye lett volna nem éppen kívánatos terhessége, azt csak a forradalmár asszony tudja. De ne ragadjunk le ilyen részleteknél.

Október 23-án az egész munkásszállás részt vett a tüntetésen, mert addig nem ismert balhénak ígérkezett. És természetesen a folytatásban is. Mint annyian mások, én is ott voltam a Rádiónál, majd az Astoriában, ahol megcsodálhattam annyi film főhősét, Sinkovits Imrét, aki a Bem szobornál a Nemzeti dalt szavalta. A Rádió egész ostroma egészen máshogy zajlott, mint azt a vele készült interjúban a hős forradalmár asszony elmondja, amiből következik: lehet, hogy ott sem volt.

Egy biztos: miután részt vettünk a Sztálin szobor ledöntésénél és a Rákóczi út és Nagykörút kereszteződésébe történő szállításában, értesültünk arról, hogy a Rádiónál “ölik a magyar embereket” és odamentünk. A munkásszállás vagányai rögtön beszálltak a buliba.

Ennek következtében a munkásszállás rövidesen fegyverraktárrá alakult át. Forradalmár társaink rengeteg soha nem látott finom kaját és italt hordtak oda – gondolom, kifizették az árát. És a kishölgyek is igen elszaporodtak. Vagyis a szocialista erkölcs tanítása olyan nagyon nem fogott az ifjú nemzedéken, válogatás nélkül űzték egymással, a dicsőségesen megvívott csaták után, a fürdőszoba nélküli szexet. A partner-váltogatás esetén elég volt egy nedves hideg vizes törölköző, hogy a hölgy ismét használható állapotba kerüljön.

Mindezt csak azért említem, hogy bableves ide, bableves oda, akkoriban is könnyen ment a fiatalok szexuális ismerkedése. Október 30-ig igen sok minden eseményt átéltünk – ezekről elég részletesen írok Csapataink harcban állnak című regényemben -, mígnem október harmincadikán kora reggel a szállás néhány lakója, akik akkor már a Corvin közben domborítottak, beugrottak értünk – a munkásszállás kétszáz méterre volt a Köztársaság tértől -, hogy vegyünk részt az ávósok kifüstölésében.

Így kerültem, még a harc megkezdése előtt és az ostromra készülés közben a térre, és az Erkel Színház tetejéről a szobaparancsnokunkkal, aki a Corvin köz egyik büszkesége volt, később pedig időben disszidált, mindent végignézhettem. A pártház ostromát, elestét, az utána következő össznépi iszonyt, amelyben jelentős szerepet kapott és játszott a drukkoló csőcselék is. Az persze nem igaz, amit Eörsi állít, hogy már azon az este megkezdődött a téren az ásás. A kutatás a titkos bunker kijárata után a szennyvíz csatornákban igen, de ásni csak másnap kezdtek a Keleti tériek. Én csatlakoztam, ezt ma már szégyenkezve mondom, a forradalmárokhoz és az a megtiszteltetés ért, hogy kb. tizenötöd magammal az első éjszaka őrségben voltam a pártházban, hátha előbújnak az éj csöndjében a föld alól az ávósok. Tizenhét éves voltam. Nagyon féltem és nagy dolognak éreztem, amiben részt veszek.

Másnap este már a Corvin közhöz tartozó Práter utcai iskolában aludtam, a másik emeleten, a lépcsőtől rögtön balra nyíló első tanterem volt a kijelölt körletünk. Rögtön megkaptuk a nemzetőri igazolványt is. Sok feladat adódott, de azt nem lehet állítani, hogy kemény szervezettség uralkodott volna. Elég sok mindenben részt vettünk a saját szakállunkra is. Hozzátehetem: sok szemét dologban is. Fontos volt, hogy a Köztársaság téri pártház előtti bunker rejtélye minél előbb napvilágra kerüljön. Lázasan közreműködtünk ebben. A “századunkban” a többség 13-14 éves gyerekekből, hozzám hasonló suhancokból állt. Mi, akik ipari iskolát végeztünk, némiképpen értettünk a fegyverhez, mert elsőtől kezdve – kétéves volt az ipari tanuló iskola – részt vettünk honvédelmi oktatáson, rendszeresen jártunk lőtérre célba lőni. De hogy jelentős honvédelmi ismeretekkel rendelkeztünk volna, a legjobb indulattal sem állítható, és meleg helyzetekben eléggé teli volt a gatyánk.

Több ízben is részt vettünk olyan emberek begyűjtésében, akiknek állítólag fontos ismeretük volt a pártházról, illetve a bunker megépítéséről. November 1-én vagy másodikán éjfél tájban a Lipótvárosba mentünk, és velünk tartott egy feltűnősködő, riszáló, hangosan röhögő fiatal nő is, aki a “századparancsnokkal” láthatóan eléggé jól összestimmelt. A hölgyecske élen járt a zsidózásban és az illető zsidó úr letartóztatásában, akit aztán teherautóval, amelynek platóján tartózkodtunk vagy harmincan, a Köztársaság térre vittünk és ott átadtuk a parancsnokságnak. Talán két óra is lehetett, amikor visszaérkeztünk a körletünkbe. Utólag határozottam állíthatom, hogy a hölgy – egyik a több kamaszlány közül – Wittner Mariska volt.

A padlóra dobott matracokon aludtunk – volna, ha a nagy forradalmi hevülettel végrehajtott nemi aktusok nem zavarták volna álmunkat. Rohadt sötét volt, hiszen a Práter utcában sem volt közvilágítás. A röhögéseket és a nyögéseket hallottam. Hogy konkrétan Mariskát dugták-e, nem állíthatom, mert nem láttam, de hogy a jelenlévő nőneműeket lényegében véve kivétel nélkül nagykorúvá avatták – ha ugyan már nem voltak azok! -, abban eléggé biztos lehettem.

Mariskát ott többé nem láttam. November 4-én hajnalban repeszgránátokkal lőtték az egész Corvin köz környékét, miközben a körúton T52-es páncélosok csörömpöltek. Bennünk pedig megfagyott a lélek is. Nem volt nagy művészet repeszektől megsérülni. Mariska sérülése olyan súlyos nem lehetett, ha november 9-én már Bécsben volt. Bezzeg minket a parancsnokság november 4-én este kilenc tájban evakuált. A Szigony utcában foglaltunk el új állást és reggel onnan mentünk tovább.

Hogy a Vörös Hadsereggel vettünk fel a harcot, az enyhe túlzás. Sok páncélos és reguláris szovjet katona lépte át a határt, de nem a Vörös Hadsereg, amely akkoriban mintegy hárommillió katonát számlált. November 6-án még voltak lövöldöző gócok, de már sokadmagammal az utcán mászkáltam.

56 igazán nem a bizonyos 12 napon mutatta meg igazi arculatát, hanem a történések előtti hónapokban, majd november 4-e után, amikor a munkásság is bekapcsolódott az ellenállásba, amely már nem fegyverekkel zajlott, de ugyanolyan veszélyes volt, mint maga az esztelen, összevissza lövöldözés. Sok mindent átéltünk, akik úgy döntöttünk, hogy itthon maradunk és itt keressük a boldogulásunkat. Egy valamit nagy biztonsággal állíthatok: 56 nem az volt, aminek közvetlen utána, majd évtizedek múlva, illetve 1990 után állították. Az igazi arculatát talán egyszer majd megrajzolják a késői utódok, ha ugyan egyáltalán érdekel az még bárkit is.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +91 ( 93 szavazatból)
Mindszenty-emlékérmet kapott Wittner Mária, 5.0 out of 5 based on 57 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. a gyűlölködés nagyasszonya
    besúgó wittner maca
    aki akasztófára juttatta a társait (is)
    “szép ember”
    práter utcai fröccsös kur***va
    spiclinéni, a fideSS háziasszonya, most nyilas szerepben tetszeleg
    ez a féreg üzente Horn Gyulának a kórházba, hogy képtelen meghalni
    itt a párja
    az MSZMP-s orbán
    a szabadságharcosnyik törpedakota
    http://www.atv.hu/belfold/20120421_ugynok_volt_e_orban_viktor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (64 szavazatból)
  2. Idevonatkozo link:
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=kurva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Schmidt Mariaval osszetekerni es fellogatni Oket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  4. Nocsak, a mimariskánk . . . volt ez még munkásőrmatrac is. Érdekes lehet az aktája. Vajon mi lehetett a beceneve ? Davajmari? Az ilyenek pont megfelelnek az orbáni érának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (54 szavazatból)
  5. eeeez igeeeeen…!
    pont ezt a linket, ami a cikk lényegét adja, akartam csatolni a cikkhez :D
    Azért mégiscsak csatolom, mert a kommentek színesítik a képet:
    http://asperjangyorgy.blog.hu/2011/10/28/wittner_mariska_erenyessegerol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  6. Mert jár neki, azért kapta!
    A szolgálataiért. A fidesz mégsem mondhatja ki nyíltan azt amit ez a mari kimond. A múlt?Hát az arra való nekik hogy másítsanak.
    Mindszenty-emlékérem… Ezt már a fidesz hozta be a köztudatba.Legyen meg az ő öröme.
    Részemről annak örülök, hogy nem “Becsületrend” érmet kapott.Apró örömök az életben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. A jobbikos zászlóanya….az egyháznak ez tetszik?! Akik templomba járók, azok is egyetértenek ezzel?
    Ők is olyanok, mint a Mittmer?!
    De Bayer Madách-díja sem volt akármi!
    Madách Imre azóta forog a sírjában, mert ez valóban az Ember tragédiája: az orgoványi erdő emlegetése, cigányok állatozása, azer biztosan díjat érdemel?!
    Ez az ország maga a birkaiskola mintapéldája!
    Ezek a jobboldalon, ha buknak is, mind felfelé buknak. Még….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  8. Ebből max a Mária stimmel!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Egyébként teljesen igaza van a fitymesznek. Olyan embereket választ példaképnek mint saját maga. Ennek a humanoidnak az egész élete pontosan jellemzi orkbánék elvárását az emberektől. Kezdve a 16 évesen szült gyerekétől akit lelencházba rakott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  10. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Asperján György írása tökéletesen igazolja Dániel Péter kjelentését Wittner Máriáról.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  11. Hogy is van ez?
    .

    A család fontosságát és szentségét hirdető Fidesz kitüntet egy 1956-ban szexuális szolgáltatással forradalmat támogató nőnemű lényt (aki a gyerekét a lelencbe dobta), a magyar katolikus egyház egyik legnagyobb 20. századi alakjának tartott
    Mindszenty József tiszteletére alapított emlékéremmel.
    .

    Hát akinek ez a zagyvaság összeállt a fejében azt kellene megvizsgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Na de kedves Híveim azúrban !
    .
    Bűnbánó Magdolna (Maria Magdalena) eredeti foglalkozását tekintve ugyancsak “prosti” volt, Jézus mégis “maga mellé” vette. Ő pedig mind az alatt – a kb. két hét alatt(!) – ami az úr evangéliumokban lefektett működésének időtartamát illetti, hűségesen követte. Sőt, egyszer Jézus a többi tanítvány szeme láttára és megrökönyödésére, még szájon is csókolta őt… Amely megütközés inkább adódott a tanítványok iránti nem egyenlő elbánás vélelméből fakadó féltékeységből, mint bármiféle erkölcsi felháborodás okán…
    Az igaz, viszont hogy Magdalena biztosan nem volt gyilkos, míg Wmáriáról ez bizonyosan még ma sem állítható biztosan…
    .
    Mi következik ebből ? Az, hogy egy vezető katolikus főpapról elnevezett díj nem hullhatott volna jobb helyre, mint egy “köztörvényes prostituáltnak”, a fid SS üdvöskéjének az ölébe…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  13. Szóval, a neonyilas Wittner egy régi nyilasról elnevezett rupót kapott, mert az ‘56-os nyilas puccskísérletben zsidózott.
    Nyilasok, nyilasok, de sz.rok vagytok!
    És ezekre alapozták a mai magyarországi szemléleteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  14. Féniász László

    Ez jellemzi a történelem hamisítását itthon! Aki kurva az is marad csak most a fideSS lába között keresi a kenyerét! A gyilkos mindig is gyilkos marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  15. Nem árt néha azokat is meghallgatni,akik ismerték ezt a némbert fiatal korában is,amikor még nem volt “zászlóanya”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Ajánlatom Tarlós úrrrnak !
    A Corvin-köz elnevezésé indítványozza imigyen : legyen Wittner . . .- KÖZ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  17. Ezt az embert először halálra ítélték. Most azt állítja, hogy ő csak kenyeret meg lőszer vitt a harcolóknak. (Kétlem, hogy lőszert bíztak volna rá, annyira azért nem volt megbízható.) De, ha így is volt ezért senkit nem ítéltek halálra. Sőt, amit ő állít hogy tett, azért senkit nem ítéltek el semmire. Érdekesebbnek tűnik, hogy mit tett szólt, vagy mondott, amiért kegyelmet kapott. Lehet, hogy ebbe valaki belehalt?
    .
    Ez az ember soha nem volt kurva.
    Ahogy halálos ítéletéből kiderül, sokkal, de sokkal rosszabbat tett mintha kurválkodott volna. (Kurválkodásért senkit nem ítélnek halálra, sőt, semmire nem ítélnek.)
    Amit tett, amiért halálra ítélték az valami szörnyű dolog lehetett, nem igazán nehéz elképzelni, hogy mi lehetett ez a gonosz tett.
    S ha ehhez hozzávesszük, hogy nőről van szó, még az a rendszer sem igen ítélte halálra a nőket.
    De őt igen. Valami borzalmas dolgot tehetett, mert csak ezért ítélhették halálra.
    Ezt a gonoszságot tetézhette azzal, hogy – a halálos ítélet után – valami olyan szörnyűséget tett, amiért ezt a halálos ítéletet kegyelemre változtatták.
    Vajon mit tehetett a kegyelem érdekében, hogy egy olyan rendszer, amelyik nem igen ismerte a kegyelmet, mégis kegyelmet adott neki.
    Azt gondolom, hogy sokkal borzalmasabbat kellett tennie, mint amiért halálra ítélték.
    Beleborzongok amikor végiggondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  18. És ez a mari , meg a többiek hoztak törvényt az erkölcstan és hittan kötelező tanulásáról????? Gyerekem lelencben, közben pofázok a családról. Engem nem érdekel, hogy k.rva volt, de akkor kussoljon és ne melegedjen a parlamentben.
    Több helyen kérdeztem már, hogy ki tudja ennek az ordenáré “nőnek” az igazi múltját. Hát most megtudtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  19. Ez a kép mindent elmond a fideszről. Egy ilyen nagyonnagyonnagymagyar, a sújtásos cuccban a kokárdával……. ez nem akármi. Csak a sújtás van rosszhelyen (by HOFI)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  20. Hát nem érdekes, hogy nyilas eszmék és volt mszmp-sek egymásra tudnak találni orbán és tsai. rendszerében? hogy orbán mint pártapuka gyereke felkarolja a jobbikot? sőt a szavazataira is számít? Mit kezd az elhódított szavazókkal. Gátlástalanul hazudik nekik mint szokása? Hiszen a jobbikosok elvileg nem azért azok mert a fidesz politikájával értenek egyet. Vagy mégiscsak összeköti orbánékat az érdek az akármilyen szélsőséggel? Csak harc legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Ez igen! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Vajon lesz még ezután olyan RENDES ember, aki nem venné sértő megalázásnak, ha Mindszenty éremmel “tüntetnék ki”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  23. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Egyvándor !
    .
    Szélsőjobboldali megnyilvánulásaiban Orbán őszinte, olyankor nem hazudik. [“a nemzetére rontó baloldal”; “a centrális erőtér”; “az Unió szatócsbolt vezetői” ; Károlyi Mihály első köztársasági alnökünk totális megsemmisítése ; a Horthy-rendszer restaurációja; stb, stb,stb.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Post-Omus kitüntetést neki!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Megjegyzésem: ez már tényleg sok(k). Ennyire gátlástalanul hazudni, hülyének nézve válogatás nélkül minden embert, az már büntetendő. Ez a nő hihetetlenül “szerencsés”. Takarító sem lehetne semmilyen Parlamentben (“érdemei alapján”). Egészen máshol lenne a helye… “Zsák a foltját”. Tömény hányinger.

    Wittner Mária élete ( Interjú: Boros Károly )

    http://www.magtudin.org/Wittner%20Maria.htm
    (a leghalványabb emberi értéket sem bírom felfedezni a vele készült személyes riportban…)

    Olvasván társai; Pongrátz Gergely
    Asperján György író (blog link lent)
    Király László (Füles)
    Szebellédy Béla (Ördög)
    Filipovics György (Kenyeres Gyuri)
    Ábrahám Bertalan (Corvinista)
    Nové Gyula (Kölyök)
    Nagy József (Ávós sapkás)
    Sipiczki Ferenc (Hangász)
    Vizi Imre (Vasutas)
    id. Dobos Sándor (Kockás)
    Bartal Ferencné (coftos cigánylány)

    egyöntetű véleményét személyéről, “hőstetteiről”, nyilvánvalóak az emberi értékei… Ez a nő hazugságból emelt piedesztán áll.

    Nálam ez lett a vízválasztó…: elég volt a Fideszből, a nulla piedesztára emeléséből. Sajnos, be kell látni, nincs egyedül ez a nő. Tele a Parlament alkalmatlan hasonszőrüekkel. Szégyenletes a Parlament személyi összetétele. Rombolnak, kártékonyak. Gátlástalanul hazudnak. A gátlástalan szellemi prostitúció egyik végterméke ez a kitüntetés. Bárkire szavazok (behunyt szemmel, bökve), de rájuk soha többet. Még ennyire sem akarok közösséget vállalni az uralkodó tisztességtelenséggel. (reggelente a tükörbe szoktam nézni…)

    http://asperjangyorgy.blog.hu/2011/10/28/wittner_mariska_erenyessegerol

    Ordít a képről, hogy életében először, a fotós kedvéért fog fegyvert, soha nem lőtt vele. Így fegyvert senki nem fog. Hatásvadász célú a jelenléte a képen, semmi több.

    Kép: http://erdely.ma/ujkepek/2013/10/nagy/1382531069_4285.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. A Wittner Mária nevű némber ellenszenves. Pont. Legkisebb bűne az, hogy tán kurva volt – vagy lehetett. Leginkább azt utálom benne, ahogy besöpri az árát annak, hogy 56 után meghurcolták. Azóta egyértelműen fasiszta, neonáci fajgyűlölő, hazaáruló – ebből él. És nem rosszul. Na ez az, ami undorító.
    Oldster föltételezései azonban méltatlanok. Ki lehet keresni – remélem – a Wittner féle tárgyalás aktáit, meg lehet tudni, konkrétan miért ítélték halálra. De mivel az 56-os perek nagy része koncepciós per volt, még ez sem lenne bizonyosság. Sokan úgy úszták meg, hogy a börtönben besúgók lettek. De nem mindenki! Lehet, hogy Wittner Mária is. Ez föltételezhető, de nem biztos.
    Mécs Imrét halálra ítélték – a semmiért -, évekig volt a haláloson, majd kegyelmet kapott. Ki meri azt állítani, hogy besúgó lett?! Göncz Árpádot életfogytiglanra ítélték – a semmiért. Tartja magát az a bizonyítatlan pletyka is, hogy Gimes Miklóst Vásárhelyi Miklós tanúvallomása alapján ítélték halálra és végezték ki. Konkrét bizonyíték nincs!
    Oldster föltételezései egy regényben nagyon izgalmasak lehetnek, természetesen megváltoztatott nevekkel, de nem valók egy politikai jellegű hozzászólásba.
    A föltételezések még egy olyan értéktelen személyiség esetében is, mint Wittner Mária amorálisak. Épp elég konkrét bűn terheli a lelkét, a fikciók csak szépítik a valóság ocsmányságát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Semmi baj Wittnerrel, ő sem lóg ki Lézer, Balogh Komondor József, meg Semjén közül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  28. oldberg 2013. november 6. szerda 16:18
    .
    Oldster mondja: “…föltételezései azonban méltatlanok…” Mert –
    .
    “Ki lehet keresni – remélem – a Wittner féle tárgyalás aktáit, meg lehet tudni, konkrétan miért ítélték halálra. De mivel az 56-os perek nagy része koncepciós per volt, még ez sem lenne bizonyosság. Sokan úgy úszták meg, hogy a börtönben besúgók lettek. De nem mindenki! Lehet, hogy Wittner Mária is. Ez föltételezhető, de nem biztos.”
    .
    oldberg!

    Nem lehet kikeresni! Naivsága és jóhiszeműsége, meghökkentett. Eddigi hozzászólásaiból egészen más érzékeltem.

    “…az 56-os perek nagy része koncepciós per volt, még ez sem lenne bizonyosság. Sokan úgy úszták meg, hogy a börtönben besúgók lettek. De nem mindenki! Lehet, hogy Wittner Mária is. Ez föltételezhető, de nem biztos.”
    .
    odberg!
    .
    Hozzászólásaimat ilyen súlyos kérdésekben nem csak feltételezésekre alapítom.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Oldster!

    A célozgatáson ebben az estben akkor is kontra-produktívak, ha konkréten tudsz valamit. Az ismert valóság éppen eléggé undorító. A célozgatásokat könnyű kivédeni, az ismert valóságot viszont nem lehet.
    És ha a morális feddhetetlenségünket fontosak tartom, az nem naivitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. oldberg
    .
    Ezt az embert 1956-os tevékenysége miatt halálra ítélték és ez nem célozgatás, hanem tény.
    Ez az ember a halálbüntetés alól kegyelmet kapott ez sem célozgatás, hanem tény.
    És ezek a tények akkor is kontra produktívak – állítja ön –, ha „Az ismert valóság éppen eléggé undorító.”.
    Egyetértek!
    Ebben a látszólagos ellentmondásban a logikai hiba az, hogy nem tudni miért ítélték halálra, és nem tudjuk, hogy miért kapott kegyelmet.
    Attól, hogy ezt konkrétan én nem tudom, ezt az embert nem tartom feddhetetlennek. Ehhez a tények ismerete kellene, amit úgy gondolom, soha nem fogunk megtudni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Tisztel olvasók, én már több alkalommal írtam itt Wittner Mariska 56-os múltjáról, amit az 50-es években Szabolcsból a fővárosban ingázó kéthetente hazautazó anyai nagybátyám elmondásából ismertem meg. A nagybátyám elmondása szerint rendszeres vendége volt az akkori munkás szállóknak, elmondása szerint ágyról ágyra járt, ezt némileg bizonyítja az a tény is, hogy össze is szedett egy zabigyereket már akkor, mikor még az iskola padban lett volna a helye. A nagybátyámat többször kértem, hogy leplezzük le, de Ő idős kora miatt hanyagolta. Hiszek a nagybátyám elmondásának, igazi MAGYAR dolgos becsületes ember volt, áldott legyen emléke halott poraiba. Wittner előttem mindig is egy zabigyerekes KURVA marad, bármilyen kitüntetést is kap. Állításomat a vélemény rovatban már többen meg erősítették, hogy ki is valójában Wittner Mariska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  32. Kulonosebben nem tiszteleme (ot sem), de szerintem Mindszenty most forog a sirjaban. Azert egy lotyot nem kellett volna….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  33. Mi ebben a furcsa. Akozepkorban a puspokok, biborosok szeretoi (allando kurvai) is vagyon melle nemesi cimeket is kaptak. Magyarorszagon csak a kozepkor folytatodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. MILYEN ÉRDEKES… EGY VOLT ÉS ÁLTALAM MEGBECSÜLT ÉS TISZTELT, AZÓTA ELHUNYT RIPORTALANYOM, SZLAMA ÁRPÁD EGYETLEN SZÓT SEM EMLITETT ERRŐL A BIZONYOS HÖLGYRŐL…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Mifelénk Mindszenthyt Pehm Józsefként ismereik…. pont jó helyen vannak ey lapon emlegetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Irány a díjmentes frekvencia
    .
    Talán egy éve sincs, amikor egy hallgató betelefonált “drágabolgárúr” műsorába, hogy ő 56-ban . s z e m é l y e s e n . és közelről . i s m e r t e . Wmáriát és szeretne az akkor viselt dolgairól itt és most beszélni…
    Hát annyit sem mondhatott, hogy mukk, mert Bolgár – a Bartus-szindróma értelmében – úgy vágott a szavába, mint kés a vajba. Éppcsak azt nem üvöltötte, hogy kuss ! Kijelentette, hogy ezt nem engedi meg, mert a hölgy úgyse tudná bizonyítani az állításait – és még mielőtt az megszólalt volna ő már ki is kapcsolta a telefont…
    Lássuk be már csak ezért is kijár a Klubrádiónak a jutalom frekvencia, ha kissé megkésve is… Korábban még én is azt hittem, hogy ha majd kielégítik ezt a jogos igényüket, akkor majd már másképp viselkednek ilyen ügyekben… Azonban rá krllett döbbennem. hogy ami után eddig áhitoztak, azt ha megkapják akkor majd azért lesznek nem őszinték, mert onnan kezdve, már félteniük kell majd az elért zsákmányt.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Szerencsétlen Mindszenty megfordulna a sírjában, ha tudná, hogy a róla elnevezett emlékérmet egy akkora hős kapta, aki elsőrendű vádlottként, majd halálraítéltként csoda módjára megúszta a büntetést a többi vádlottal ellentétben.
    Namármost akinek egy kicsit is van logikája és némi történelemismerete, az tudja, hogy ez csak “bizonyos” szolgáltatásokért cserébe történhetett így.
    Gyanítom sok magyar élete és sorsa szárad a lelkén. És főképp nem ÁVH-soké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mint aki halkan visszalépett 2013. november 9. szombat

Totális káosz az iskolákban 2013. november 7. csütörtök

Mészáros Lőrinc jobban teljesít 2013. november 7. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos