Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek 2012. június 19. kedd 9:57 | AN Forrás: Nol/AN

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek
Budapest – Mint azt elsőként a Népszabadság Online közölte, a Kövér Lászlónak címzett levélben mondott le magas magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író. Írása szerint megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében. Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg.
.
„Mély megdöbbenéssel és felháborodással értesültem arról, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár és Vona Gábor, a szélsőjobboldali Jobbik elnökének oldalán Ön is részt vett azon az ünnepségen, amelyet Romániában szerveztek a nyilaskeresztes parlament tagjának, Nyirő Józsefnek a tiszteletére. Megbotránkoztatónak találom, hogy a magyar Országgyűlés elnöke képes volt elmenni egy olyan ünnepségre, amely a Horthy- és a Szálasi-rezsim fasiszta ideológiája előtt tiszteleg”, szerepel abban a levélben, amelyet a Nobel-békedíjas Wiesel még június 7-én írt Kövér Lászlónak a román hatóságok által végül meghiúsított Nyirő-temetés kapcsán.
.
Írásában a magyar származású amerikai zsidó író kitért azokra a „nyugtalanító hírekre”, amelyek szerint Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról és rehabilitálják Wass Albertet, illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.
.
Wiesel a levélben emlékeztet rá, hogy 2009 decemberében tartott parlamenti beszédében felkérte a magyar képviselőket: tegyenek többet a bizonyos kiadványokban és a politikai életben is megjelenő antiszemita, rasszista megnyilvánulások ellen, amelyek „szégyent hoznak a nemzetükre”.
.
„Azóta egyre világosabb, hogy a magyar hatóságok bátorítólag lépnek fel azokban a kísérletekben, amelyek tisztára mosnák Magyarország múltjának ezt a tragikus fejezetét, nevezetesen a világháborús magyar kormány részvételét az ország több százezer zsidó állampolgárának deportálásában és meggyilkolásában”, állapítja meg Az éjszaka című könyvével világhírűvé vált író.
.
„Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez, ezért ezennel visszaadom a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, amelyet 2004. június 24-én Magyarország elnökétől [Mádl Ferenctől – a szerk.] kaptam” – zárul Wiesel levele.
.
A kitüntetés alkalmával az író még nem volt hajlandó Magyarországra látogatni, miután évtizedeken át hű maradt eredeti esküjéhez, hogy nem látogat Magyarországra azután, hogy magyar csendőrök vagonírozták be Máramarosszigeten és Buchenwaldba deportálták, jóllehet a legmagasabb, kormányfői szintről próbálták elérni, hogy esküjét megváltoztatva Magyarországra látogasson. A kitüntetést így Medgyessy Péter akkori miniszterelnök vitte magával, amikor hivatalos úton az Egyesült Államokba látogatott, és ő is adta át Wieselnek (valamint Henry Kissinger volt külügyminiszternek). Wiesel akkor úgy nyilatkozott, elfelejtette a nyelvet, ez pedig annak köszönhető, hogy rájött, „mi is történt valójában a Holocaust során. Ugyanis akkor, eleinte mi nem is láttunk németeket, csak magyarokat. Magyar csendőröket, csak magyar tábori csendőröket. Ők voltak azok, akik üldöztek, brutálisan bántalmaztak minket. Pszichológiailag tehát magyarázható, hogy ezért törölni akartam a magyar nyelvtudásom, nos ezért is felejtettem el magyarul.”
Az erdélyi Holokauszt túlélő a Vészkorszak óta első ízben 2009. december 9-én látogatott két napra Budapestre Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának meghívására, abból az alkalomból, hogy Magyarországon húsz éves volt a Chabad Lubavics zsidó haszid mozgalom. Wiesel a huszadik század egyik legjelentősebb zsidó szellemi vezetőjét, a lubavicsi mozgalom fejét, az 1994-ben elhunyt Menachem M. Schneershon rabbit egyik szellemi mentorának tekinti, és a lubavicsi mozgalom munkáját szerte a világon, így Magyarországon is figyelemmel kíséri és támogatja.
.
Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg – tájékoztatta a Népszabadságot az Országgyűlés sajtóosztálya.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 43 szavazatból)
Kövér szerdán „válaszol” Elie Wieselnek, 4.9 out of 5 based on 28 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

93 Reader’s Comments

  1. Mai Egyenes Beszédben Ungvári Professzor Úr higgadtan (amennyire lehet ilyen esetben) mondta el véleményét és csak EGYETÉRTENI lehet vele ! Remélem többen is így fognak dönteni mint WIESEL ÚR !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. Gonoszka,
    Szerintem is jól tette Gyurcsány, hogy megírta levelét, és jól írta meg. Csak annak az egy mondatnak az igazságtartalmában kételkedtem, amiben te is. Ettől még jó az a levél, és még az is lehet, hogy igaz. Csak nem biztos. Néha az érem harmadik oldala (ref: Komlós János) van fölül. Most például az, hogy aki nem üvölt fasiszta és náci jelszavakat, és nem is ért egyet azokkal, csak éppen hallgat, az esetleg “objektíve” mégis fasiszta és náci. De ez utóbbi biztos nem igaz. Igaz viszont, hogy egy egész ország úgy viselkedik, mint egy személy, és hogy az ország lakosai, véleményalkotói és véleményvezérei a személy lelkének egymással vetélkedő részeit alkotják. Néha a személy “bekattan”, vagy elfárad, tudatos ellenőrzői funkciói kikapcsolnak, és valamelyik ösztönrész felülkerekedik. Ez lehet kórtünet is, bár nem feltétlenül az. Az ámokfutó akkor is ámokfutó, ha lelkének csak kis része hajtja, egy kis rész vette át a kontrollt a többi fölött.
    Az az állítás, hogy az ország fasiszta vagy náci, nem jelenti, hogy mindenki az, még azt sem jelenti, hogy a többség az. De ha az ország ilyen, akkor az ország viselkedik így, hiába nem ilyen a többség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  3. Gonoszka !

    Gyurcsány Ferenc egy demokrata, Európában és azon túl is elismert ember, politikus. Miért is kellene hallgatnia?
    Viszont nap mint nap tehetségtelen, hozzá nem értő, emberkék politikuskák (akik a könnyű meggazdagodás, hatalomszerzés miatt léptek erre a pályára) nyilatkozgatnak – mondják el véleményüket, gyakran a laikus szerint is hülyeségeket.
    Jellemző a nicked, nem állod meg, hogy gonoszkodva negatívan írj róla. Ez a te véleményed, leírhatod, tudnod kell azonban, nem vagy tévedhetetlen és objektív. De elfér az oldalon ez is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  4. Szerencsére írásban fog válaszolni, így nem fogja zavarni a kapanyél ott a szájaszélén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  5. Árulja már el valaki miért nem tudom megnézni az összes hozzászólást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. OFF Egy ideje nekem sem sikerül visszaolvasnom, ha ötvennél több a hozzászólás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. kata234 & egyvandor
    Újraindítást és érvényes hozzászólást javaslok (előtte nem árt a sütiket és böngészési előzményeket kitörölni).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Magyar állami kitüntetéseket csak posthumus szabadna adni. Nincs mód visszaadni.
    Az az ország egyre hülyébb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Tessék rákattintani a Korábbi hozzászólásokra… Be vagytok jelentkezve?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Magyarország Európa és a művelt világ szégyenévé válik, e primitív szélsőjobboldali propaganda tevékenység következtében. A Fidesz és vezetői nem demokraták, csak a hatalom megrészegíti őket. Azt hiszik, hogy ahogy a magyarok birka többségét megtévesztik, másokat is megtéveszthetnek, manipulálhatnak.
    Csak abban reménykedem, hogy effajta ténykedésük csak múló epizód lesz, nem növi ki magát olyan szégyenletes rendszerré, mint történt már Európában is és Magyarországon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  11. Ez a senkihazi kover ugyan kinek valaszol? Gondolja, hogy egy tole jott level elolvasasra kerul? Jo esetben mar a US Post elso allomasan felapritjak, igy nem kell latni majd, ahogy nyilvanosan egeti el Elie Wiesel mondjuk a Feher Haz elott azt a hanyadek papirt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. T. kata234
    2012. június 19. kedd
    21:55
    .
    és
    .
    T. egyvandor
    2012. június 19. kedd
    21:59
    .
    Üdv Nektek!
    .
    Renélem, segíthetek!
    .
    A hozzászólásokat az oldal 50-esével adja.
    Ha megvolt az ötven és “fordul” a kommentek listázása a következő ötvenre, akkor várni kell kb. 5-6 hsz-t, utána tudtok lapozni . (előre-hátra) ötvenesével (oldalanként) a kommentek között :-).
    .
    Remélem segítettem, semmi ördöngösség NINCS a dologban.
    .
    :-)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ja, és a plusszokat én adtam, mert rákérkezdetetek erre a problémára:-)))))))).
    Én is nemrég jöttem rá :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Most csak azt írnám le hogy pl. csak ma három nagy cikket találtam fő amerikai újságokban a magyar helyzetről úgy hogy nem is kerestem Magyarországgal kapcsolatos híreket. Mind ezzel foglalkozik, hogy Elie Wiesel visszaadta a kitüntetést, aztán kezdi elemezni a mai magyar helyzetet. Ez egyáltalán nem kellemes Magyarországnak, mert sokan csak most hallanak róla először részletesen itt Amerikában. Az első benyomásuk az lesz hogy a magyarok szimpatizálnak a nácikkal, ami persze így nem igaz, de minden országgal így van ez, hogy ha valami rosszat hallanak róla, mégha nem is mindenki olyan mint amit a cikkben leírnak, már attól kezdve ezt gondolják a fő jellemzőjének.
    Orbán és bandája ezzel évtizedekre kiható kárt okoz az ország imázsának, és ez is az egyik főbűnük közé tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. Kell egy kis idő a válaszadásra, amíg véget ér a részletes titkosszolgálati adatgyűjtés Elie Wieselről, meghackerolják a komputerét és elolvassák a teljes levelezését, amíg átfut a pénzátutalás valamelyik amerikai p.r. irodájukba ahol megírják a választ, majd a fordítási átfutási idő.

    Nem mintha változtatna valamit is a tényeken az egész fáradozásuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Orbán egy gyűlölettel teli antiszemita! 1987-ben jegyezték fel egy ellenfelével kapcsolatban:
    – “Orbán gyűlöli, mert zsidó a származása és a viselkedése egyaránt.”
    Képzelje el mindenki ezt a gyűlöletet hatványozottan mikor az SZDSZ faképnél hagyta és koalícióra lépett az MSZP-vel.
    .
    Orbán végig és minden erejével támogatta és támogatja az antiszemitizmus megtestesítőit (kivéve ha valamelyik ellene fordul) és azok minden erejükkel támogatják Orbánt. Ilyenek voltak Csurka István és a MIÉP, ilyenek Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap, illetve a Magyar Demokrata szerkesztősége.
    .
    Kirívó a “Magyar Demokrata” esete, amely 2004. február 5-én ünnepi számban, 16 oldalon át dicsőitette a nyilasokat, “Európa hősei voltak” címmel. Korábban a Hitlerjugendet magasztalták és a “Vér és Becsület”-tel rokonszenveztek.
    A “Magyar Demokrata” Orbán Viktor egyik kedvenc lapja:
    – a Demokrata volt az első szerkesztőség, ahova Orbán Viktor miniszterelnökként elment;
    – 2000 tájékán az Orbán-kormány elvett az MSZP-től több ingatlant és egyiket “pályázat” útján a Demokrata szerkesztőségének adta;
    – az Orbán-kormányzat megrendeléseivel a lap példányszámát 18000-ről 60000-re tudták emelni;
    – miniszterelnökségéről leköszönve, Orbán többször intézett felhívást híveihez, hogy fizessék elő a Magyar Demokratát;
    – Orbán médiaügyekben mindig konzultált a Demokrata főszerkesztőjével, aki a Fidesz rendezvényeinek is egyik leggyakoribb és legnépszerűbb résztvevője volt;
    – a Demokrata tulajdonosa és a főszerkesztője szervezte a “békemenetet” Orbán támogatására.
    .
    Semmi kétség ne legyen: Orbán és a Fidesz a nyilaspárti Demokratát a magukénak tekintik! Éppúgy mint a nyilaspárti Nyirő Józsefet. A Fidesz és a Jobbik bűnbandái között nincsenek eszmei különbségek, csak hatalmi torzsalkodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  17. Kövér László, mint ember válaszol-e, vagy nem és mit válaszol, vagy minek
    beszél mellé válaszában az teljesen MINDEGY LENNE! Hiszen az egy politikus
    elvi hozzáállását jelentheti. Tudjuk egy fecske nem csinál nyarat.
    .
    A Magyar Országgyűlés Elnökeként válaszoló, vagy mellébeszélő Kövér László
    viszont nem egy politikus tévelygéseit jelenti, hanem ORSZÁGUNK HIVATALOS VÉLEMÉNYÉT.
    .
    Lehet itt klf véleményt mondanunk bárkiről. Lehet itt GyF-ről vagy bárkiről
    véleményt mondani. (de minek?) Hiszen ezek csak egy, vagy néhány ember
    politikai életéről való belpolitikai megnyilvánulások. Demokratikus barátaink
    és szövetségeseink nem ezt várják, mivel egyedi vélemények nem fejezik ki
    az ország haladási irányát. Eddig mindig a 2/3-ra való hivatkozással kivánták
    bizonyitani, hogy az ország ezt akarja.
    .
    KÜLFÖLD SZEMÉBEN KÖVÉR VÁLASZA AZ ORSZÁG VÁLASZÁT JELENTI.
    TŐLÜNK FÜGG, MEDDIG TŰRJÜK IRÁNYITÁSUKAT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. A legnagyobb baj az ország végletes megosztottsága. Mert “szegény” jobboldal
    (ahogy olvasom több helyen) az egész Horthy kultusszal “csak” a vörös és fehérterror utáni konszolidációra és 20 éves békés fejlődésre szeretne utalni, mire az “elvetemült” baloldal nem átall mindenféle “mellékkörülményeket” úgymint fehérterror, matróztizedelés, hadüzenet 2 nagy világhatalomnak, doni katasztrófa, félmillió zsidó deportálása és még mindenféle zsidótörvény elsőbbségeket is a nyakába varrni, holott már Sztálin!!! is felmentette a háborús bűnök alól.
    Van már Gömbös emléknap, várom Szálasi/Szalosján rehabilitációját is. Az is biztosan “magyarázható” lesz (már a náciknak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Horváth Gábor: A bűn nem öröklődik
    Interjú Elie Wiesellel.
    2003.szeptember 30. Népszabadság
    http://nol.hu/archivum/archiv-128589

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Már két író felébredt. És a többiek akik itthon élnek? Mindegyik nagykanállal eszik ov. által kotyvasztott dologból? Hályog nőtt a szemükre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Szerintetek ezt komolyan gondolja a cikk írója, vagy elmebeteg? Az írás végén vártam a csattanót ,de semmi nem jött.

    http://velemenyvezer.blog.hu/2012/06/20/elie_wiesel_visszaadta_a_nagykeresztet_ez_nem_a_kormany_sara#more4599700

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Nem tudjátok, Kövér tud írni? (Nem úgy néz ki.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Bubu64,
    1. Megnéztem, nem derült ki, hogy ki írta. (Talán valaki tudja, én nem.)
    2. Nem elmebeteg, hanem hazug. Aki itthon él, az tudja, milyen sanda utalásokkal, csúsztatással, sőt, durva hazugságokkal és papagájkórussal operál a fasiszta rezsim, hogy egy újságíró látszólag megalapozottan juthasson az ott kifejtett véleményre. Elég, ha a pávatáncra gondolunk, vagy a nyugdíjak megvédésre, vagy arra, hogy a fő hazug soha nem hazudott. Aki Wass Albertet és Nyírő Józsefet dícséri, és akinek kedvenc újságja az a bizonyos (…) sajtótermék, az hiába tagadja a Horthy-kultusz támogatását, ösztönzését. A Véleményvezér (akárki is) nagyon jól tudja, mi a valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Mondom én waze, csak csütörtökön válaszol. Addig gyakorolja az írást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. “DK-Közlemény: Gárdisták támadtak DK-aktivistákra Csókakőn

    Tegnap délután a Demokratikus Koalíció aktivistái keresték fel a frissen felavatott csókakői Horthy-szobrot. Feliratokat kívántak elhelyezni rajta.

    Az A4-es papírokra a Horthy-korszak idején elfogadott zsidótörvények néhány passzusát nyomtatták ki. Így kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy ma a Fidesz és a Jobbik által demokratikusnak feltüntetni igyekezett rezsim olyan döntéseket hozott, amelyek súlyosan korlátozták a magyar emberek életét és szabadságát. Végső soron pedig Horthy politikája egymillió magyar ember halálát okozta.

    A DK aktivistái nem tettek kárt a szoborban, de alig hogy kitették a feliratokat, megjelent néhány, a környéken járőröző, magát az amúgy betiltott Magyar Gárda tagjaként megnevező személy, és inzultálni kezdték a demonstrálókat. Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták elnökének ruháját elszakították. Majd újabb gárdisták érkeztek, és “Gárda, Vigyázz!” vezényszóra körbevették a helyszínt elhagyni igyekvő DK aktivisták kocsiját. Végül megérkezett a rendőrség és megkezdődött az igazoltatás. A gárdisták által szidalmazott rendőrök is újabb erősítést hívtak, és felszólították a gárdistákat, hogy ne tegyenek kárt az autóban. A hangos hazaárulózás és kialakuló lincshangulat közepette a rendőrök azzal oldották meg a helyzetet, hogy kimenekítési szándékkal bevitték a rendőrségre a DK aktivistáit, akiket kihallgattak. A kihallgatásról jegyzőkönyv is készült. Az incidens azzal zárult, hogy a gárdisták és a demonstrálók is feljelentést tettek.

    A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a Fidesz és a Jobbik közös akaratából burjánzó Horthy-kultuszt, egyúttal tiltakozik az ellen, hogy egy betiltott félkatonai szervezet tagjai grasszáljanak az utcán, inzultálva, megfélemlítve békés tiltakozókat. A DK büszke arra a négy fiatalra, akikben volt bátorság, hogy felemeljék szavukat a Magyarországot Hitler oldalán háborúba sodró rendszer névadója ellen.

    A fekélyszerűen terjedő Horthy-kultusz árt Magyarországnak, hazánk nemzetközi megítélésének, és ebben súlyos felelőssége van Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki talán fel sem fogja tettei súlyos következményeit. A Demokratikus Koalíció a jövőben is minden lehetséges módon és fórumon tiltakozni fog a néhai kormányzót rehabilitálni, szalonképessé tenni igyekvő gesztusok ellen.

    Molnár Csaba

    Demokratikus Koalíció

    ügyvezető-alelnök” Forrás Demokratikus Koalíció honlapja. Én szó szerint bemásoltam a teljes szöveget, remélve, hogy az Amerikai Népszava is foglalkozni fog az üggyel bővebben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Érdemes elolvasni Székhelyi József riportját,ez a mai magyar valóság,nagyon elszomorító:
    Székhelyi József: A Mefisztók korát éljük

    http://nol.hu/belfold/a_mefisztok_korat_eljuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Szia Girbegurba!
    Én is kerestem a cikk írójának a nevét. A Véleményvezéren egész jó írásokat szoktam olvasni, most ezen egy kicsit kibuktam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Tölgy
    2012. június 20. szerda
    16:04

    És mi a legszebb az egészben.Nem, nem a fizikai erőszakot alkalmazó és lincselésre hajlandó fasisztákat vitték be, hanem a DK-sokat. Ennyit a rendőrségről.
    Jó taktika. Csinálj olyan hangulatot és persze törvényeket az országban, hogy az állampolgár ne bízzon a rendőrségben és jöhet a kakastollas csendőrség. Jöhetnek a fasisztáink és náciaink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Bubu64 2012. június 20. szerda 13:12
    “Szerintetek ezt komolyan gondolja a cikk írója, vagy elmebeteg?”
    .
    A Véleményvezért valamivel keményen elkábították, ha ilyeneket irkál:
    “A szélsőjobb kormányzati támogatású térnyeréséről vizionálni egyszerűen komolytalan. A Fidesz-kormányt sok mindennel lehet vádolni, de ezzel biztosan nem.”
    http://velemenyvezer.blog.hu/2012/06/20/elie_wiesel_visszaadta_a_nagykeresztet_ez_nem_a_kormany_sara
    .
    A Véleméyvezér ma kiírta magát a véleményvezér-klubból. Lelke rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Sziasztok,

    Mai cikk a Magyar Hírlapban: “Elie Wiesel úr és az ő keresztje”.
    Gyalázatosan primitív, szánalmas, mélységesen megalázó és gusztustalanul példátlan.

    Mielőtt Kövér megírja levelét (ma, azaz szerda helyett csütörtökön), nem ártana ennek a kormány közeli lapnak a fent hivatkozott cikkben kifejtett véleményétől is elhatárolódni, de nem csak Neki, hanem a Nemzet Vezetőnknek is!!!! És az a minimum lenne, hogy többé semmiféle – főként az adófizetők pénzéből – további finanszírozást, támogatást nem tennének lehetővé, elérhetővé e gyalázatos médium részére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. “Elie Wiesel úr és az ő keresztje Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Gyomaendrődön éppen úgy kezdődött a nap, mint máskor. Kapálgattak ez emberek, szépen haladt a sor, úgy tűnt, délutánra készen lesz a munka. Kövéren sütött a nap, és délután gyors zápor hűtötte le a zsíros fekete földet.

    Aztán lecsapott a villám. Lapos, sárga sugárral támadt Gyomaendrődre, és a kapálgató nép elsápadt, hogyne sápadt volna el… Mert megérkezett, a hír, a borzalmas üzenet: Elie Wiesel visszaadta a nagykeresztjét.

    Ostoba nép a gyomaendrődi, ne tagadjuk. Mint ahogyan ostoba a csongrádi, szekszárdi, dunaszerdahelyi, csíkszeredai magyar is, lássuk be. Csak azt firtatják a letaglózó híradás után, hogy ennek az Elie Wiesel nevű polgárnak, bármiféle náció gyermeke legyen is, egyáltalán kijár-e – szimbolikusan, meg ténylegesen is – a nagykereszt… Meg azt is kérdezik a kereszt nélküli létben az önmaguk létezéséért kitüntetlen magyarok – akinek a kérdését én, a nemzet legkisebb szolgája, hadd erősítsem fel egy kissé –, hogy jó helyre adták-e azt a fránya plecsnit 2004-ben Gyurcsányék?

    Nem adták, dehogy adták. Elie Wiesel személyében valamiféle nemzetközi életérzést, örök tagadást díjaztak két magyarnyúzás között, nem a valódi életművet.

    Tudom én jól, hogy az irodalmi Nobel-díj nagyon komoly dolog. Az ember hódolattal telik el, hálás szívvel rebeg köszönetet Teremtőjének, amikor kihirdetik az adott tárgyév győztesét… Csakhogy az a baj azzal a fránya Nobel-díjjal, hogy az emberek egy dekával sem olvasnak többet a kitüntetett szerző nemzeti irodalmából. És – már megbocsásson a világ – az a puszta tény, hogy Elie Wiesel valamikor, Európa egy különösen elhanyatló pillanatában megkaphatta ugyanazt az elismerést, amit Henryk Sienkiewicz és William Butler Yeats, még nem jogosít fel arra minket, hogy Wiesel úr nemzeti irodalmának a magyart nevezzük meg.

    Öntsünk tiszta Wieselt a pohárba, és írjuk le őszintén a következőket. Elie Wiesel soha a büdös életben nem olvasott egy sort sem Nyirő Józseftől. A rendszer mégis izgalomba jött. Aztán: Elie Wiesel, aki most korszerű européer és fene nagy demokrata, egy kissé elkésett élete nagy sztorijával. Mert számoljunk csak utána: 1944 óta szinte nagyjából annyi esztendő telt el, mint 1848 és 1912 között. Márpedig az első világháború előestéjén hetvenkedni azzal, hogy valaki látta Görgei huszárjait, egyrészt idejétmúlt, másképp dögunalmas történet volt, ne tagadjuk.

    Itt van nekünk Wiesel úr a maga dögunalmas, a múlt század közepén megesett történeteivel. Nekünk, a fiatal Magyarországnak – de csendben jelzem, már az apáink nemzedékének is – ez már történelem. Személyesen annyit mondhatok, hogy 1944-hez éppen annyi közöm van, mint mondjuk 1707-hez. Nem értjük, nem értékeljük, és szomorúan mondom, alapvetően rettenetesen unjuk ezeket az egy kaptafás történeteket. Még szerencse, hogy a maga keresztjét nem a nemzeti oldaltól, hanem a párhuzamos igazságtól gúzsba kötött szoclib kormánytól kapta Elie Wiesel.

    Így aztán a világ rendje helyreállt. Ez a derék ember visszaadott valamit, amit nem a magyar nemzettől, hanem legközvetlenebb barátaitól nyert el. Nem történt semmi – így a következmény is semmis.

    Gyomaendrődön meg tovább dagasztanak a pékek. Kellemetlen, de Magyarország holnap is Magyarország. Szegény Elie Wiesel…

    Vajon nem tudja, hogy recseg-ropog minden körülöttük? Nem érzi, hogy a magyar irodalomtörténetben Nyirő József túléli őt? Érteni vélem, hogy Elie Wiesel modern ember, akinek fáj minden európai modortalanság. De biztos ez? Nem lehet, hogy mi vagyunk az európaiak, és Elie Wiesel a modortalan?

    A megfejtésig annyit irányzok elő a Magyar Hírlap olvasóinak, hogy forgassák haszonnal a klasszikus magyar irodalmat. Nyirő Józsefet is, aki semmilyen állami kitüntetést sem dobott vissza. Átkozott székely fajta. Ők ilyenek.
    Szentesi Zöldi László ” Ez a förtelem a Magyar Hírlapban jelent meg egy bizonyos Szentesi Zöldi László írása. Nem reklámozni akarom, csak ez is bizonyíték, hogy a magyar jobboldal nem változott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. Ennek a Mocsok Szentesi Zöldi Lászlónak és a Magyar Hírlapnak üzenem: Ha esetleg benneteket hurcolnak el egyszer egy haláltáborba és a ti családtagjaitokat gyilkolják meg pusztán a származásuk, vallásuk miatt akkor megértenétek, hogy Elie Wieselnek miért van gondja a Horthy-Nyírő kultusszal! Te Szentesi Zöldi Lászlónak nevezett gané! Hogy mered leírni Elie Wiesel nevét, te Vona Gábor és Orbán Viktor seggnyaló! Remélem, hogy a Magyar Hírlap szerkesztői egyszer egy haláltáborban fognak megrohadni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Báthory Ödönke

    Tölgy
    2012. június 20. szerda
    21:42
    Azt állítja a szerző, hogy EW egy sort sem olvasott Nyírő Józseftől. Mire alapozza ezt?
    Ráadásul 2004-ben két népnyúzás között kapta a plecsnit? Hát nekem legyen mondva az akkori népnyúzás. Persze, ha tágabban értelmezzük, akkor valóban két népnyúzás között volt: az egyik népnyúzás 1998-2002-ig tartott, a másik 2010 óta. 2004 valóban e kettő között volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Báthory Ödönke

    Már csak másfél óra van hátra a megadott terminusból. Tövig rágom a körmömet: mikor jön már végre a válasz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. Önmagamat idézem:
    .
    én már 2011. november 23. szerdán 11:23-kor ezt írtam:

    “…….Ezért is szomorú, hogy a Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a nyilas Római katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a Zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Don Karlos! de la marósfő

    Kíváncsi vagyok arról hogy hányon fogjak követni “Elie Wiesel urat” Magyarországon, jobban szeretik a 30 ezüsttett mind a becsületet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Válaszol a percemberke! Micsoda megtiszteltetés éri a világhírű Nobel békedíjas E.W. írót, azért ez nem semmi. A válsz már nem is érdekes, csupán a megtiszteltetés, hogy egy magyar közjogi méltóság egyáltalán leereszkedik egy tollforgatóhoz. Nem csodálkoznék, ha az író hanyatt – homlok repülne Budapestre elnézést kérni a keménykötésű, bajszos, színmagyar úrtól. Ő végül is nem tehet semmiről, hiszen derék komcsiként kezdte pályafutását, meg is választották a MISZOT alelnökévé, Gyurcsány úrral egyetembe . Persze ez ma már nem érdekes, régen volt, talán igaz se volt. Legalábbis az érintettek emlékezetében. Sajnos ilyen a politika, változik unos-untalan és aki topon akar maradni annak bizony igazodnia kell. Ezért lett Kövér úr kommunistából liberális, aztán jobboldali politikus. Viszont ma ez már nem elég, kell egy csipetnyi még a boldoguláshoz, ezért muszáj éltetni a nyilasimádó Nyírőt . A Horthy kultuszt is fel kell éleszteni, hiszen igény van rá! Ezt nem értheti egy magyar származású zsidó író, aki ráadásul nem is itt él kicsiny hazánkban, tehát idegenszívű.
    Ha iderepül és Kövér úrtól bocsánatot kér, esetleg kaphat a nagy-keresztért cserébe mondjuk egy Corvin láncot!
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Szóval Kövér szerda helyett”csütörtököt” mondott. Akkor még valakinek a környezetéből nem ment el végleg az esze! A választ ugyanis nem magánszemélyként, hanem Magyarország parlamentjének házelnökeként fogja elküldeni, és valószínűleg a saját verziója nem volt …hm normális? európai?
    tisztességes????
    Tölgy
    Az a nyilas förmedvény egyben azt is igazolja, hogy az írója még a NET használatára is képtelen! Szó sincs irodalmi Nobel-díjról. Nobel BÉKEdíjas
    Elie Wiesel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. jogászka
    2012. június 20. szerda
    20:03 !

    Mégis mit vársz egy s*ggnyaló, megalázkodó,. gumigerincű
    Széles-laptól !

    A Fidesz-kormány megalakítása előtt, telenyálazta Orbán gallérját, hogy államtitkár lehessen, bennfentes hírek szerint, ha Széles az A bejárónál várta a vezért, akkor Orbán a B kijáraton távozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Amíg a “kormánynak” fontosabb a fíreg náci ujratemetése mint éhező gyerekek ellátása, addig ez itt fasizmus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nagyon jó hogy b@.z……ják őket de inkább fizikailag kell sallereket osztogatni nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Nos, létrejött a nagy mű – de egyelőre nem kötik az orrunkra:
    “A közlemény szerint a házelnök – tekintettel arra, hogy Elie Wiesel sem nyílt levélben fogalmazta meg véleményét – a címzett belátására kívánja bízni, hogy nyilvánosságra hozza-e a válaszlevelet”
    http://nol.hu/belfold/kover_laszlo_elkuldte_valaszlevelet_elie_wieselnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. TGM az egyenes beszédben kiválóan minősítette az esetet. :) :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

Fasiszták álltak az antifasizmus élére 2012. november 28. szerda | AN-álláspont/Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos