Ronai and Ronai
AMERIKAI

Godot-ra vár a jegybanktörvény új módosítása 2012. június 18. hétfő 8:46 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Godot-ra vár a jegybanktörvény új módosítása
Budapest – A kormány a héten terjeszti a parlament elé a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítására tett új javaslatát; a jelenleg a Ház előtt fekvő jegybanktörvény-módosítást a kabinet visszavonja, közölte Varga Mihály, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalások vezetője vasárnap.
.
A nyilatkozatra két nappal azután került sor, hogy Orbán Viktor azt állította, semmit nem vonnak vissza, mert véleménye szerint az IMF valamennyi elvárásának eleget tettek, most már igazán nincs más hátra, hogy a Valutaalap végre leüljön velük tárgyalni. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a tárgyalások „bármelyik pillanatban” megindulhatnak.
.
Varga Mihály ennyire nem optimista. Szerinte a parlament június végéig elfogadhatja a jegybanktörvény módosítását, így júliustól bármikor megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval; a tárca nélküli miniszter ezt vasárnap nyilatkozta.
.
Hogy miért épp júliustól, amikor a júniusból még vagy két hét hátra van, és Orbán Viktor különben is megmondta, hogy a tárgyalások bármelyik pillanatban megkezdődnek – erre jelen pillanatban nincs válasz. Mint közismert, az IMF-et korábban maga a kormány távolította el „gazdasági szabadságharca” megkezdésekor, és úgy Orbán, mint Matolcsy György gazdasági miniszter sűrűn fogadkoztak, hogy többé nem állnak szóba a „hárombetűs intézménnyel”.
.
Tavaly meggondolták magukat, és mégis szerettek volna szóba állni vele, a tárgyalások azonban megszakadtak – az IMF-EU küldöttség tüntetően távozott Budapestről azt követően, hogy a Fidesz-rezsim egyértelművé tette: fel kívánja számolni az MNB függetlenségét. A diktatúra kétségkívül a költségvetésén tátongó lyukakat szerette volna betömni a jegybank valuta- és aranytartaléka kirámolásával, de azt sem lehet kizárni, hogy a maradék nemzeti vagyon Orbán és haverjai magánvagyonát is gyarapította volna.
.
Miután az IMF ilyen körülmények között magára hagyta Budapestet, az Orbán-Matolcsy tandem az időközben lassacskán mínuszba forduló gazdasági teljesítményt a pénzpiacokról felvett, két és félszeres kamatú kölcsönökkel volt kénytelen ellenpontozni, a Valutaalap pedig az azóta eltelt bő fél évben egyre vészesebben hasonlít egy színházi figurára: Beckett drámájának címadójára. A darabban bizonyos Godot-ról van szó, akit a szereplők csak várnak – de sohasem érkezik meg.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Godot-ra vár a jegybanktörvény új módosítása, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. “sohasem érkezik meg.”
    Kiváló végszó.
    Nem mindegy, hogy a maffia honnan és mennyit lop. :(((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Valószínű, hogy az IMF is ül egy asztal mellett és ÖK is várnak …,Ovira :-))))))).
    Viktorkának meg senki nem szól, hogy NEM A JÓ ASZTAL MELLETT ÜL :-)))).
    Hogy EZ NEM AZ AZ ASZTAL :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. “Elég nehezen hihető, hogy három nap alatt változott annyit a miniszterelnök véleménye, hogy megpendíti a bankadó kivezetését, majd kiderül, hogy erről szó nincs. Orbán Viktor kedden mondta azt Bécsben, hogy az általa is brutálisnak nevezett bankadót a tervezettnél korábban kivezethetik, erre a pénteken benyújtott jövő évi költségvetési tervezetben simán benne van ez a tétel.”
    (ecoline)

    ” hazudtunk reggel – hazudtunk délben – hazudtunk este” (Gy.F.) – de akár a felcsúti csodacsávó is kibüfizhette volna magából, de ahhoz gerinc kellene……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Nevetséges ez az egész IMF tárgyalás. Már mindenki átlátja hova akarnak eljutni ezzel az un. “pávatánccal”. Orbán a jegybanktörvényt érdemben nem hajlandó törvénnyel megváltoztatni, miért is tenné, hiszen Simor mandátuma jövőre lejár.
    Inkább úttörő becsületszavát adja az Uniónak, hogy a mandátum lejártáig nem nevez ki újabb alelnököt és a monetáris tanácsot se bővíti. Ezt hajlandó volt le is írni az Uniónak. Persze erre az Unió nyilván azt mondja majd, hogy gratulál Orbán szándékához, de csak törvénnyel hajlandó leülni az asztalhoz. Így aztán se tárgylás, se hitel. Már a pávatánc se segít az országon, marad még talán a tündérmese, de lassan abból is csak a vasorrú bábának hihetünk. Viszont ez nem tragédia Orbánéknak, hiszen a következményeket ők nagyon is jól tudják, valószínűleg számítanak rá . Hiszen Simor menesztésével szabad a gazda, végre rátenyerelhetnek piszkos szőrös mancsaikkal az ország valutatartalékaira és még a választásokig lenyúlhatják részben magánvagyonaik gyarapítására.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” Most így jártatok! Kifogtátok a világ legrosszabb,legelvetemültebb miniszterelnökét és legbutább közgazdászát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Varga akár egy jó ízlésű ember is lehetne!?

    Vajon mit szed hányinger ellen!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Varga pontosan tudja, mikor és mit hazudik. Matolcsy még ennyire sem képes. Orbán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Kétségtelen, Mihályunk értelmesebb Eltolcsynál, de semmivel sem gerincesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. gusztavnagy

    Miska egy jó ízlésű ember volt. Hogy mit szed hányinger ellen?
    Elég sovány lehet hogy fényevő és nincs is neki hányingere. Erre nem gondoltál ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Ezek hülyének nézik az ÍMF és az Unió vezetőit. Lessz kölcsöm a görögöknek, a spanyoloknak, a portugáloknak, talán még az olaszoknak is, A magyarok viszont kapnak egy rakás sz@rt, nemkölcsönt. Majd talán, ha a eltolcsi eltakarodik, és a csuti bocsánatot kérve feltétel nélkül átadja szabadságharcos fegyvereit, visszavonja fülkeforradalmi törvényeinek többségét, akkor számíthat kegyelemre. Magyarország kiírta (vagy inkább kidumálta) magát Európából. A margó szélére kerültünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Már csak azt kellene tudni melyik év júliusától jöhet
    bármely percben az IMF.
    Ugyan meddig tart egy orbáni perc?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Fel nem fogom, hogy felelősséget érző ember ilyenre képes, időhúzás, hülyegyerekek játszadozása – persze nincs egyedül, sajnos!
    Ezeknek vajon mit jelent az a szó, hogy SZÜLŐHAZA?
    Olyan pozícióba kerültek, hogy rajtuk múlik az ország megítélése és erre pávatáncolnak – akarom mondani hazudnak és hülyére veszik azokat, akiktől segítséget várnak!
    Olvastam:”Vezetőink által mi lettünk Európa cigányai – azok akik itthon nem akarnak segélyt adni a rászorulóknak, azok elvárják az EU-tól, hogy a sok köpködésért, sallerért és kokiért mégiscsak biztosítson egy védőhálót!”
    Kemény megfogalmazás……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Elnézést! én nem azt írtam, hogy Varga jó ízlésű ember, hanem azt, hogy lehetne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. A törvényen nem akarnak változtatni, viszont Orbán szavát szánják garanciának arra, hogy jövő évig nem fogják alkalmazni. Amikor mindenki tudja, hogy jövőre is át tudná verni 1 nap alatt a neki tetsző módosítást. Ráadásul elköpte a tárgyalási technikáját is (pávatánc).
    http://nol.hu/gazdasag/orban_szava_lesz_a_garancia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Módosítják a törvényt, ahogy kérik tőlük. Megkapják a pénzt, amit kb. 2 másodperc alatt szemfényvesztő módon eltapsolnak, majd ismét módosítják a törvényt az eredeti állapotra. Tiszta sor. Jól ismerik a mondást, a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad – a kecske amúgy is lassan felkerül Magyarország címerére, zászlajára. Aztán hogy mi lesz utána…. Hát majd az emberek összeadakozzák “önkéntesen” a büntetést, és az már őket vajmi kevéssé érdekli, hogy nem igazán lesz miből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Ezek mit mondanak a targyalasok megkezdeseröl teljesen midegy, mert nem a csik huzza festöt. Ez csak valasztoiknak szolo paraszt vakitas, nepamitas, feltetelek vilagosak FideSS 2/3 IMF-nel csak hatul gombolos kisgyerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. gusztavnagy

    Ő már nem lesz többé jó ízlésű ember. Elment a hajó….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Gyula Bognar, Jr.

    Az IMF helyében, augusztustól én is 9-10-15-20 hónapig minden héten kijelenteném, hogy bárrmikor készek vagyunk a tárgyalásokra, de semmit sem tennék ennek érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Gyula Bognar, Jr.
    Es mi lesz a páva tan-cal, azt ki fogja? táncolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Többször megírtam: a hitel bizalmi kérdés – pláne egy ország esetében, ahol nincs kézzel fogható tárgyi fedezet (pl. jelzálog). A magyar kormány szava tehát döntő jelentőségű lehetne – ha Orbán Viktor nem hazudna naponta egy orbitálist.
    .
    De miután a hitelezők tudják, hogy Orbán szava sz..rt sem ér, nem hinném, hogy lesz bármiféle hitel a közeljövőben. Vagy ha megkötnek is egy standby típusú egyezményt, amíg Orbán hatalomban lesz, egy kanyit nem hívhat le belőle Magyarország.
    .
    Az egyezmény esetleges létrejötte (tehát csakis a hitelkeret megnyitása, minden érdemi folyósítás nélkül) segíthet az országon, viszont ha ilyen körülmények között egyszer mégiscsak szükség lenne rá – óriási baj lesz a dologból.
    .
    Orbán távol áll mindenféle prudens tulajdonságtól. Vagy teljesen hülye, vagy simán csak gazember – amíg ő áll a kormánykeréknél, Magyarország jóra nem számíthat.

    Megjegyezném, hogy Orbán az egyetlen európai miniszterelnök, akinek a felesége aktívan „üzletel” – más szavakkal Lévai Anikó ügyvédi irodája mindenféle pénz fogadója lehet. Különösen, hogy a magyar ügyvédek kivonták magukat a közbeszerzések hatálya alól. Ügyvédi munkadíjként Anikó annyi pénzt nyalhat fel, amennyit nem szégyell az Orbán család – persze más, kormányhoz közeli ügyvédi irodák közvetítésével, akár többszörös áttételeken.

    „Normális” politikai életben a miniszterelnök közvetlen családja még véletlenül sem vesz részt semmiféle vállalkozásban: ez nem ugyanis etikus. Már ha az Orbán család – és bármely Fidesz góré – érti az etika szó jelentését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Csacsicska
    “Lévai Anikó ügyvédi irodája mindenféle pénz fogadója lehet.”
    .
    Van ügyvédi irodája is a tokaji borvidék mellé? Van ügyvéd vizsgája is hozzá? Mikor szerezte meg az öt gyerek mellett?
    Anikó szakmai vonalon többre vitte, mint a “csak” jogász férje?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Hungarian citizen

    Ahogy tudjuk, a bankarok nagyon hidegveru emberek, es igazuk is van. Megeri-e idiota azadekallatnak penzt adni, vagy sem. Megterul-e vagy sem? Orban eljarhatja a palotast is talpig gardaruhaban, hitlerbajusszal, akkor is csak neznek ra, es kozben megtervezik, hogy tobb cukrot vagy kevesebb tejet tegyenek a kaveba, az ebed utan. A szo legszorosabb ertelmeben, orbanra 100%-ig igaz: A PENZ BESZEL, A KUTYA UGAT. Es mar azt is tudja a vilag: mivel evente tobb SZAZEZER ember hagyja el panikszeruen az orszagot, ezzel kivonva az adojat es a koltekezeset innen, igy orban sehonnan a vilagon nem fog tudni penzt szerezni. Ergo soha, de soha nem lesz ember egy bankar vagy egy demokratikus politikus szemeben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Hungarian citizen
    Miért, ha pénzt tud szerezni, akkor igen? Orbánnak az a zseniális húzása, hogy hülyegyerekek heti adóját veti ki, amit le lehet tagadni, úgy hajtja végre a megszorításokat, hogy csak apránként – de napjában – húz rajta, és még ezt is megideologizálja a tábora szemében azzal, hogy látványosan turkál a bankok zsebében könyékig. Ahhoz ugyanis ész kellene, hogy a kotorászás és a gazdasági helyzet romlása közötti egyenes összefüggést az a lakosság felismerje, amelynek alapfokú közgazdasági ismeretei sincsenek és hermetikusan el van zárva a kormánypropagandán kívül minden információtól.
    Viszont azt megjósolhatom, hogy alább fog hagyni az EM8évezés, mert abban már benne van a saját 2 évük is, azt meg a nép prímán megjegyezte, hogy 1 év alatt is lehet változást – méghozzá pozitív változást – elérni, ha szakemberek irányítanak. Gyurcsány legnagyobb húzása a jól időzített lemondása volt: Orbán
    ,teljesítménylét így a közvetlenül megelőző Bajnaiéhoz lehet mérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. ovi most megtapasztalja a pávatánc és a függetlenség értékét. (Sajnos vele mi is.)
    Ha beadja a derekát, akkor gazdasági diktátum van, ha nem hajlik, akkor politikai is. Ennyire vagyunk függetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Orbánnak a Nemzeti Bank devizatartalékára fáj a foga. Róluk még az is feltételezhető, hogy a rablott pénzzel külföldre távoznak egy esetleges vesztes választások után. Az sem lehetetlen, hogy Orbán szándékosan pénzügyi válságba viszi az országot, majd rendkívüli állapotra hivatkozva fogja elrabolni a Nemzeti Bank tartalékait.
    Jó lenne, ha Európa szeme előtt a Hitler elleni tökölődés szomorú következménye lebegne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Ez az egész IMF történet bohózatba hajló tragédia vagy fordítva. Már régen, 2010-ben kezdődött úgy, hogy amikor az IMF jelezte hogy jön, az agytröszt 29 pontban összetákolt egy hétvégén egy úgynevezett gazdaságfejlesztési vagy mi a lópisztoly programot, amelynek markáns eleme volt a házi pálinkafőzés engedélyezése, az egykulcsos adó, a nagyértékű vagyontárgyak ( repülőgép, jacht) adójának eltörlése ( naná!), a széles tömegeket érintő, egyszerűsített cseléd foglakoztatás, a végkielégítés 98%-os megadóztatása ( amit a farkció azonnal meg akart szüntetni, amikor már rájuk is vonatkozhatott ) és az 1 millió új munkahely. Ezzel a programmal egy ötödéves végzős közgazdász is csak szégyenkezve mert volna előállni, de ők mertek nagyot gondolni.Kezdetben még Matolcsyhoz tartozott a program-mert ő dolgozta ki. Aztán ahogy múltak a hónapok, Matolcsy annyira amortizálta magát, hogy az IMF nem fogadta el tárgyaló partnernek. Ekkor jött Felleghy, aki minden volt, csak a pénzügyekhez nem értett.Ezért kellett neki a tárca nélküliség, hogy csak ezzel foglakozzon.Aztán bedobta a törülközőt és jött az eminens tanuló kinézetű Misi fiú, aki lehet hogy jó presbiter és kiváló alelnöke a magyar-kazah baráti társaságnak, de pénzügyi jártassága neki is kb. annyi van, mint amit a parlamenti bizottságban szerzett. Persze a szakértelem ócska bolsevista trükk, úgy hogy nem kell komolyan venni. Még szerencse, hogy a tárgyaló küldöttségben ott van Tony Rogan szenátor, a nagy tapasztalatú pénzügyér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. T. Leslie G. Charteris!
    És ezek nyertek budiforradalommal teljhatalmat! Két év alatt leamortizáltak mindent és mindenkit, vannak még talpon vidékek, de már csak vegetálásról lehet beszélni! Él és virul viszont a haveri kör és dagadnak zsebeik! De sokan örülnek, mert most nem a “cocik lopnak Nokiás dobozzal”, hanem ezek szemrebbenés nélkül, pótkocsis kamionokkal, de inkább talán vonatszerelvényekkel. Lassan azért már nem lesz mit ellopni, talán az MNB tartaléka! Azért pedig képes a vekkeres, 3xbóvlis kormányfő egy államcsődöt is felvállalni! Szóval akiknek ez tetszik – nem gondolkodnak el egy percig sem ennek az országnak a jövőjéről, hogy ez hova vezethet, ők a múltba révednek, szobrokat állítanak, és most jól érzik magukat, mert az övéik garázdálkodnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Varga a szemfényvesztésért felelős miniszter 2012. december 5. szerda | AN

Az ezeréves állam a garancia, nem az IMF 2012. november 27. kedd | AN

Még nem vallják be, hogy az IMF nem jön vissza 2012. október 29. hétfő | AN

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos