Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még nem vallják be, hogy az IMF nem jön vissza 2012. október 29. hétfő 21:09 | AN

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még nem vallják be, hogy az IMF nem jön vissza

Budapest – Varga Mihály, az IMF tárgyalásokért felelős miniszterenek az Orbán által indíttatott IMF-ellenes reklámkampány után le kellett volna mondania. Most a Kossuth Rádióban magyarázta meg a miniszterelnöke ötletét, amely belpolitikai célokat szolgált, az ellenségképet erősítette, mintha azzal az IMF-nek üzentek volna. Az IMF-el az épeszű a kormányok nem egészoldalas újsághirdetésekkel kommunikálnak. Varga megerősítette, hogy nincs időpont, mikor tér vissza az IMF. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs szándékában visszatérni.

Varga ezen a posztján megbukott. Mint az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter felel azért, hogy milyen egészoldalas hirdetések jelentek meg. Vele többé nem állnak szóba. Ez itt a civilizáció, nem a nemzeti együttműködés balkáni rendszere. Fotó: MTI

Az Orbán-kormány esztelen IMF-ellenes uszításának eredménye, hogy a pénzügyi szervezet távozott, és egyelőre nincs is szándékában visszatérni. A “nincs időpont” azt jelenti, hogy nincs szándék. Az Orbán-kormány még mindig azt a látszatot kelti, mintha az IMF távozása ideiglenes lenne, és a megszorító csomag tanulmányozásával állna összefüggésben. Az IMF valójában megértette, hogy a magyar kormány az IMF-tárgyalások hírével stabilizálta a helyzetét hónapokkal ezelőtt, megegyezni azonban nem akar, pénzt más megoldásoktól, egyebek mellett a kétszeres Bokros-csomag méretű megszorításoktól remél. Az IMF-et csak ellenségképnek, a nacionalizmus és a kódolt antiszemitizmus felkorbácsolására használja. A “szabadságharcos” retorikával pedig az országot megosztja, és a hatalmát igyekszik bebetonozni. Ehhez a színjátékhoz az IMF többet nem asszisztál.

Miután az Orbán-kormány egészoldalas újsághirdetésekben tette közzé, hogy “nem enged az IMF-nek” olyan követelésekben, amelyeket az IMF nem is kért, csupán az orbánista propagandagépezet talált ki, Vargának le kellett volna mondania. Az IMF-tárgyalásokért felelős miniszterként nem vesznek komolyan olyan tárgyalópartnert egy amerikai központú pénzügyi szervezetnél, aki egy ilyen helyzetben nem távozik, személyiségének ennyi szuverenitása és méltósága sincs. Varga ehelyett azt adta elő a Kossuth Rádióban, hogy a sajtóban megjelent hirdetésekben azt deklarálta a kormány az IMF vezetőinek, hogy miben nem enged. Tekintettel arra, hogy az IMF nem újsághirdetések formájában tárgyal senkivel, a maga részéről az eddig húzódott – egyébként is dicstelen – folyamatot lezárta. Varga IMF-tárgyalásokért felelős miniszterként munka nélkül maradt, feleslegesen költik rá az adófizetők pénzét, mivel ilyen tárgyalások nincsenek, és előre láthatóan nem is lesznek.

Mivel az Orbán-kormány eszement IMF-ellenes támadásai ellenére az ország gazdasági stabilitása egyelőre annak volt köszönhető, hogy a befektetők úgy gondolták, lesz IMF-tárgyalás és megegyezés, Orbán csak annak a látszatnak köszönheti, hogy nem omlott össze az ország, hogy az IMF az ajtóban állt, csak idő kérdése, mikor derül ki a gazdasági szereplőknek, hogy Magyarország mögött senki nem áll, sem a Nyugat, sem a Kelet, sem az IMF, sem az Unió, sem a keleti despoták pénze. Amikor ez kiderül, és veszi mindenki a kalapját (és a pénzét), akkor majd a magyar futballnak kell eltartania Orbán népét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +44 ( 52 szavazatból)
Még nem vallják be, hogy az IMF nem jön vissza, 4.8 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Ilyen nyikhajok irányítják ezt az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán kiéheztetné az ellenzéki pártokat 2012. október 31. szerda | AN

Most kell magára hagyni a Fideszt 2012. október 31. szerda | AN

Mozdulnia kéne már Amerikának és az EU-nak 2012. október 13. szombat | AN

„Még az idén” lesz IMF-megállapodás 2012. szeptember 23. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos