Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Le Monde Horthy rehabilitációjáról 2012. június 3. vasárnap 0:03 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Le Monde Horthy rehabilitációjáról
Párizs – Tiltakozik a baloldal Horthy Miklós rehabilitációja ellen címmel közölt budapesti riportot a Le Monde. A vezető francia liberális napilap szerint a Magyarországon zajló szoborháború az ország közelmúltjának történelme miatt a jobb- és baloldal közötti ideológiai összecsapás szimbóluma. A tudósító, Joelle Stolz úgy véli, hogy miközben a két éve kormányzó Orbán Viktor miniszterelnök jelentősen meggyengült, a baloldal a Horthy-rehabilitáció ellen tiltakozik.
.
A lap emlékeztetett arra, hogy az előző rendszer által megvetett figura 1920 és 1944 között a Magyar Királyság kormányzójaként Adolf Hitler szövetségese maradt egészen addig, amíg a szovjetek el nem érték a magyar határt, s csak késve emelt szót a nácik politikája ellen, amely több mint félmillió zsidó honfitársa megsemmisítését okozta. „Az Orbán-kormány a neofasiszta Jobbikkal ellentétben hivatalosan nem vállalja ezt az örökséget, ugyanakkor nem is foglal egyértelműen állást a tengernagy kultuszának kérdésében”, fogalmazott a lap.
.
A tudósító beszámolt a gyömrői térátnevezésről, a Történelmi Vitézi Rend jótékonysági báljáról, amelyen egy fideszes országgyűlési képviselő fővédnökségével Horthy-lovasszoborra gyűjtöttek adományokat, a Kerekiben rendezett szoboravatásról, az emléktábla-avatásról a debreceni Református Kollégiumban, valamint „a jobboldal által tisztelt figurák” elleni incidensek elszaporodásáról: az antiszemita hangvételű Tormay Cécile emléktáblájának és Wass Albert szobrának meggyalázásról és a nyilas Nyírő József újratemetésének megakadályozásáról. Megemlítette, hogy a több tízezer zsidó megmentőjének tekintett Raoul Wallenberg budapesti szobrára disznólábakat helyeztek, amit a Külügyminisztérium elítélt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 16 szavazatból)
A Le Monde Horthy rehabilitációjáról, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Jó a fotó.
    Úgy is lehetne jellemezni a díszes kompániát hogy a ” Lúzerek Társasága ” .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  2. Gyula Bognar, Jr.

    Nem csoda a mini-mussolini Viktátor szeretne valami elismerést otthon, ahol a sok anti-szemita és rasszista magyar ember hangosabb és tevékenyebb, mint a megfélemlített becsületes emberek. Ma már köpnek az emberek Világszerte, amikor a nevét hallják, persona non-grata az Arab országok, Kínán és Észak-Koreán kívül. Hiába a többség erre a baromra szavazott, ha nem tettszik amit csinál a koszos bagázs, el kell kergetni öket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (52 szavazatból)
  3. Lassan mar nem a ciganyaink miatt kell szegyenkeznunk /canadai embercsempeszet stb./ hanem A JELENLEGI POLITIKAI ” ELIT” miatt!
    Ha eddig becsultek a magyart barhol a vilagban, mostanaban csak a rossz, buta, primitiv hirek hallatan mar megvetnek es leneznek minket a kulturalt nemzetek, sulytalanna, erdektelenne valtunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (47 szavazatból)
  4. Ezeket a minuszolásokat,amit az előttem lévő hozzászólásokhoz jelöltek,nem is értem! Ha mégis érteni vélem,akkor már rebezsgetem,hogy Budapest utcái miért ilyen nyugodtak,hogy miért csinál a kormány azt amit csak akar! Elkeserítő ez a helyzet,úgy ahogy van, de már nem csak azért,amit a kormány művel,hanem azért amit az egész ország művel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  5. Pénzért, napidijert minuszolnak. A Nagymegvezeto hivatalának hivatásos minuszoloi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  6. Trulla. Szerintem a helyzet ennél sokkal kétségbeejtőbb. Ezek meggyőződésből minuszolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  7. GyulaBognár Jr
    .
    Nem A többség szavazott Orbán és társai zrt-re, hanem a szavazáson részt vettek többsége. Persze ez nem segít azon, hogy egy hülye választási törvénynek és a szavazáson nem megjelenteknek köszönhetjük a kétharmados parlamenti többségüket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  8. Az országot mínuszolják. Ezzel együtt látszik egy nagy negatív érzelemhullám is, amely a kivándorlásban is megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. emigrant
    nem olyan biztos! Nagyon megcsappantak a “meggyőződésből” kommentelők minden újság- és blogoldalon, a reggeltől estig ott lógók meg nagyon hivatásosnak tűnnek! Ugyanazt a szöveget nyomatják a legtöbb helyen, ugyanazon “érv”rendszerrel. Ezt hívják “papagájkommandónak” csak azt képesek visszaadni, amit egyszer betanítottak nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  10. Kedves Kommentátorok!
    .
    Mindig elkeseredtek a minuszolókon, pedig ez hozzá tartozik a közélethez. Megtudhatjuk belőle, hogy vannak akik nem értenek velünk egyet. Persze nem biztos, hogy ez az egyet nem értés olyan súlyú, mint ahogy azt némelyek megítélik. Néha én is lepontozom, vagy nem nem adok pontot egyes kommentekre a bennük talált egy-egy általam jelentősnek vélt, súlyosan hibás gondolat miatt, akkor is, ha a többi tetszik is.
    Nagyobb pontszám esetén érdemes a pont arányt a szavazat aránnyal egybe vetni. Tendenciák és a vélemény összesség aránya %-ban meghatározható.
    …És különben is. A halastavakba és vadasparkokba manapság szokás bizonyos mennyiség arányos ragadozót telepíteni, az állomány elkényelmesedése és elhízása ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  11. A Le Monde tiltakozása nagyon kevés. Európa emlékezete nagyon rövid. De mit várhatunk attól a leányzótól, aki önként ül fel a bika hátára? (Hacsak a hátára!) :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  12. A “minuszolás” önmagában akár jó is lehetne, ha érvekkel lenne a cementjeikben alátámasztva és nem csak “fanként” állnának a zagyva eszméik mellé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  13. VIP: abszolút egyetértek! Engem az nem érdekelne önmagában,hogy minuszolnak, ez a véleményük! Akkor lenne értelme ezeknek a kommenteknek, ha leírnák, hogy miért, mert azon lehetne vitatkozni, esetleg közös nevezőre tudnánk jutni, és amellyel – idővel – meg is tanulhatnánk kulturáltan vitatkozni! Ez lenne az igazi civil kurázsi! Én meghallgatlak téged, te meghallgatsz engem, és egy harmadik dolog sül ki belőle! Ha a politika és a közéleti szereplők képtelenek erre, nekünk kell utat törni magunknak ebben a dzsungelben! Minél előbb,mert belepusztulunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Előző komentemhez: ” Elkeserítő ez a helyzet,úgy ahogy van, de már nem csak azért,amit a kormány művel,hanem azért amit az egész ország művel! ” A kormány azt csinál,amit akar ! A komentelők, vagy minnuszolnak, vagy qurva anyáznak, az emberek otthon maradnak a tüntetések helyett, a közvélemény kutatások, meg még mindig a Fidesz – KDNP – Jobbik előnyét hozzák, hozzá csapódva az LMP, még tragikusabb a helyzet ! Az MSZP örvend,hogy utolérte a Fideszt – pedig nem is ő érte utól – hanem a Fidesz a fordított starttal, és örvend annak, hogy hátba döfheti egyetlen szövetséges lehetőségét a DK-át!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Ui: Elképesztő ez ez emberi ostobaság ! Valahol meg kellene állítani ezt a mélyrepülést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Ha lassan is de a békemeneten bégető birkáknak is nyílik a szemük- na nem a saját eszük lett több, sokkal inkább a pénztárcájuk laposabb-Ma pl. egy kisvárosi piacon voltam ahol az egyik árus fennhangon szidta a fideszt és zorbánt a vevők nagy tetszésére.Higgyétek el alakul ez lassan.
    Ideje lenne már a baloldalnak -lmp, mszp, dk, szolidarítás vagy akár maga az ördög is -a töketlenkedés helyett összefogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. Balogh de nem balga

    Hát igen, az összefogás fő gátja, hogy az MSZP nem a fideszt tartja ellenfélnek, hanem a DK-t tekinti ellenségnek. Micsoda különbség. Egész életemben baloldali voltam, de kezdem megutálni Őket. Kedves MSZP fanok most lehet minuszolni, sajnos olyan érzésem van, hogy nem sokkal vagytok különbek a jobboldali hiveknél. Csak elvakult nem gondolkodó ember tudja feltétel nélkül elfogadni kedvenc pártja minden lépését. A Kapcsolat.hu portálon el lehet olvasni a szélsőséges baloldali véleményeket. Bocsánat, nem a baloldali, hanem a szembekötött MSZP hívők véleményét.Olvasva véleményüket felmerül a kérdés,vajon Ők különbek mint a jobbosok?
    Egy ideig leveleztem velük, de a hangvétel miatt feladtam a harcot, olyan érzésem támadt, valahol rokonok a Vikivel.
    Az LMP-n sem tudok kiigazodni, már már az az érzése az embernek, hogy fiókpárt.
    Bizony nagy baj van az emberek gondolkodásával. Mi lesz így 2014-ben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Őrjöngő Zsebdiktátor
    Majd akkor hiszem el, hogy valóban fordul a közhangulat, amikor az első fidesznyiket kipakolják a kocsma elé, Mert jelenleg még csak azt érzik, hogy nem egészen ilyen lovat akartak, de az információktól hermetikusan el vannak zárva, a makró problémákhoz lövésük sincs, és az egyéni kudarcaikra egyelőre gyógyírnak tűnik a “győztes nemzethez” tartozás. Ezek a hülyeségek nekik szólnak, nem a normális választóknak. Azokról Orbán már lemondott – ahogy a vidéki szavazatokról is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. Sziasztok,

    Mint jogász eddig, (1 hónappal ezelőttig) én is azon az állásponton voltam, mint Hack Péter baráti liberális vitapartnerei, hogy tehát igenis mindenkinek joga van szabadon véleményt nyilvánítani, mindkét oldalon, szinte bármilyen formában (azaz, hogy nehogy a “kettős mérce” alkalmazásáról “híresüljön” el akár a baloldal, akár a kormány) és hogy az a fő teendő, hogy jelöljünk ki határokat: mikortól minősül az adott cselekmény közösség elleni izgatásnak, uszításnak, stb.. Ma már viszont egyetértek (sajnos csak utólag), hogy igaza van Hack Péternek, már az elején a zéro tolerancia alkalmazása lett volna a helyes a fasiszta ideológiák, a gyűlöletkeltés ellen, mégpedig jogszabályi szintre való emelésével. Ugyanis mára már nem csak szoborháború zajlik, hanem tettleges fenyegetések és bántalmazások is a szélsőjobb részéről, sőt a kormány ma már nyiltan vállalja a magyar emberek ezen eszmékkel, ideológiával történő hergelését (Kövér: Nyírő, ma Kerekiben újra visszaállították a Horthy szobrot, amelyet kaposvári rendőrök biztosítanak). Ennyit erről. Azt már nem is tudom minősíteni, hogy egy kis magyar faluban újabb Horthy szobor avatás történt a Trianoni emlékmű mellett, és ehhez is aktívan asszisztált a kormány. Nem beszélve arról is, hogy kormányzati szintről szóltak le, hogy Trianon emléknapján csendüljenek fel a templomok fájdalommal teli harangjai. Elképesztő…még szerencse, hogy “Viccország” vagyunk, és nem vesznek halálosan komolyan bennünket, csak egy kicsit, ld.: a román miniszterelnököt, azért ő nem kicsit, és nem alaptalanul duzzog a Nyírő cirkusz miatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Tekintsétek a pontozást titkos ( tehát őszinte) szavazásnak. Baj csak akkor van, ha kevés a szavazó, mert abból nem szűrhető le használható adat, vagyis tartalomra is rámutató viszonyszám [%-ban].
    Amikor több kommenten nagyjából azonos számú mennyiségű és egyenletes szórású mínusz mutatkozik, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy egy társaság szállt ránk. Igaz, ez nem éppen örömteli felfedezés, de mégiscsak belenyugodhatunk abba, hogy egy ilyen sorozat nem igazi véleményt, hanem csupán egy szervezés mennyiségi eredményét tükrözi, tartalom nélkül.
    Ebből és még sok számítási lehetőségből azt a következtetést vonom le, hogy a pontozás nem, hogy fölösleges lenne, de elemző figyelmünknek – bizonyos következtetések levonásához – egyenesen szüksége van rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Hothy rehabilitációja Magyarországon azonos Hitler rehabilitációjával Námetországban, vagy a Duce rehabilitációjával Olaszországban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  22. jogászka érdekes, hogy mi mindenre van pénz. stadionokra, hortiy kertitörpék állítására, sőt rendőri esetleg TEK-es védelmére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Geyza
    2012. június 3. vasárnap
    00:22
    Bár lúzerek lettek volna!
    Gyilkosok voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Pontosítok, hogy a trollok jobban értsék (bár erre csekély a remény):
    .
    TÖMEGGYILKOSOK VOLTAK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Horthy utca Kunhegyesen 2014. január 30. csütörtök

Meg kell zavarni a horthysta megemlékezéseket 2014. január 29. szerda | AN

Ezt is mondhatta volna Horthy 2014. január 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos