Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ezt is mondhatta volna Horthy 2014. január 23. csütörtök 4:14 | AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ezt is mondhatta volna Horthy

Budapest – A Facebookon kering egy pamflet, amely Horthynak azt az üzenetét tartalmazza, amelyet mondania kellett volna, amelyet mondhatott volna, miután Berlinbe rendelte a főnöke. Miután a magyar honvédek oly hősiesen védték a hazát a Don-kanyarban, elfelejtettek egyet is lőni Győrnél, amikor az állítólagos megszállók bevonultak Magyarországra. Az állítólagos megszállók nem ellenségek voltak, hanem szövetségesek, miután a magyar hadsereg a nácik oldalán és szövetségeseként harcolt, és hadat üzent a fél világnak. Íme egy olyan üzenet a Hitlerrel való találkozás után, amelyre még akkor is büszkék lehetnének a magyarok, ha Horthy magát nyíltan antiszemitának vallotta, és a Horthy-rendszer Magyarországa alkotta Európa első zsidótörvényét.

Horthy Miklós Berlinből ezt is üzenhette volna:

Magyarok! Honfitársaim!

Magához kéretett Adolf Hitler, a Német Birodalom Kancellárja, s közölte velem, hogy ma hajnalban a német hadsereg  megszállja hazánkat. Ebben a helyzetben nem tehetek mást, mint hogy lemondjak. Figyelmeztetek mindenkit, hogy közel a háború vége, s nem a németek lesznek a győztesek.  A megszállók eltökélték, hogy valamennyi zsidó honfitársunkat deportálják Németországba, ahol az időseket és a gyerekeket azonnal megölik, a munkaképeseket halálra dolgoztatják. Felszólítok mindenkit, hogy akadályozza meg ennek a szándéknak a megvalósítását. Tarsatok ki!  A háború vége nekünk rosszat hoz, de ami most jön, az a legrosszabb. Válasszátok a kisebbik rosszat. Álljatok ellne a megszállóknak. Mint a Nemzeti Hadsereg főparancsnoka lemondásom előtti utolsó parancsomban minden magyar honvéd elemi kötelességének tartom, hogy a megszállók ellen akár élete feláldozásával is harcoljon, és megvédje a magyar földet, vagy ha azt nem tudja, akkor a magyar becsületet. A Nemzeti Hadsereg valamennyi egysége vegye fel a harcot a német megszállók ellen. Akadályozza meg, hogy magyarok százereit haláltáborokba hurcolják. Védjük meg testvéreinket, szomszédainkat, bújtassuk őket, a csendőrség védje meg zsidó honfitársainkat a népirtástól. Nem lehetünk közreműködői és aljas végrehajtói ennek az embertelenségnek!

Isten óvja Magyarországot!

Horthy”

Mint köztudmású, a kormányzó úr nem ezt az üzenetet küldte Magyarországra. Saját élete, érdekei, a hatalom megtartása többet ért neki, az utolsó pillanatig kiszolgálta a nácik kívánságait. Legitimálta a deportálásokat végző magyar kormányt, a nácik rendelkezésére bocsátotta a népirtáshoz a teljes magyar államapparátust, a szállító kapacitást, a csendőrséget és a technikai feltételeket. Tömeggyilkos volt. Ennek az embernek a rendszerét rehabilitálja Orbán Viktor, a suttyó felcsúti parasztgyerek, a magyar nép hasonló hallgatólagos támogatása mellett. A politikai ellenzék pedig a “trafikmutyit” zászlajára tűzve készül a fasiszta rendszer által kiírt hazug választásokon való részvételre, és az Orbán-parlamentben való legitimációs szerepre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 61 szavazatból)
Ezt is mondhatta volna Horthy, 4.3 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Horthy nem küldhetett ilyen üzenetet, mert utolsó csatlósként állt Hitler mellett, zsidó és szocialista/kommunista ellenes antiszemitaként önként engedte át az ország területét a német csapatoknak, hogy Németországot később érhessék el a Vörös Hadsereg alakulatai. Hitler időnyerése érdekében tette hadműveleti területté hazáját.
    Küldhetett volna más üzeneteket is, például:
    - az orosznak arról, hogy megadja magát éls a magyar hadsereggel átáll az ő oldalukra,
    - a honvédekhez és a magyar néphez azzal, hogy minden erejükkel védjék meg hazájukat a betolakodó náci hordákkal szemben.
    Nem tett semmit, illetve bábként asszisztált tovább Hitler mellett, az egész akkori magyar uralkodó osztállyal egyetértésben.
    - a

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  2. szerintem viktor valóban hálás lehet hortynak (közvetve hitlernek)
    “deportálási terv” szerint a zsidók után kik következtek volna ??
    mi lett volna az ország sorsa, ha velük kezd?
    **
    fenti soraimért elnézést kérek minden áldozattól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. Ez a kormányzónak nevezett GYÁVA senkiházi a fidióta műkeresztények példa képe BORZALOM !!!!
    Egyre nő a szegénység ezzel pedig egyenes arányban a növekszik a nácik előre törése :( :(
    Könnyebb mást hibáztatni lásd a zsidók a cigányok stb mint belátni az igazságot .
    Hogy a jelenlegi inlegitim qrmány mindet tönkre tesz ,már vissza felé haladunk az időben lassan 1938-ba érünk megint .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  4. Mondhatta volna!
    De nem mondta! Mert ebben az országban ő honosította meg az antiszemitizmust, és boldog volt, hogy eszmetársra akadt Horthy személyében!
    Ezt az országot azóta is a “balsors” tépi!
    Joggal!
    .
    Ideje volna az összefogott ellenzéknek nem a választásra készülni, hanem elzavarni ezt az elmebajost, mielőtt visszafordíthatatlan folyamatokat indít el ez a beteg elme!
    .
    Amint a választással legalizálják ugyanis Orbán NER-jét, a rendszert “ami kész, csak működésbe kell hozni” elindítja, és beláthatatlan következményekkel fog járni, amiért az összefogott ellenzék lesz a hibás!!!
    Itt ugyanis már nem lesz felmentő sereg, és minden áldozat az ő lelkükön fog száradni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  5. A választások bojkottja legalább két ok miatt kivitelezhetetlen. Az egyik az ellenzék emberi önzése, miszerint az önös érdekek előbbre valók mint a haza érdeke.
    A másik maga Orbán – mert orbániában a CÖF azonnal pártot alapítana Demokratikus Nemzeti Ellenzék néven és bekerülne a parlamentbe, lássa a világ, hogy van a fidesz kormánynak valódi, legitim és erős ellenzéke. “Oszt jónapot!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  6. Lehet, hogy nem a cöfösök alakítanak pártot, mert elegen lesznek az újonnan, a sok pénz reményében megalakult pártok, valamint a Jobbik és az LMP, az ellenzék pedig a bojkottálásával kimarad és így járt, oszt jó napot!
    -
    Arról nem beszélve, hogy idén 3 választás lesz, melyikre is ne menjenek az emberek – ezt ki érteti meg azokkal, akik magasról tesznek a politikára, de a szavazatukkal el akarják ezt a kormányt zavarni?!
    Magyarország egy “speciális” eset….a vezír szerint nehezen kezelhető nép, fél-ázsiai fajta – ő ért a nyelvükön (8-10 évesek szintje), ennek isszuk a levét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. Egyetértek azzal, hogy ma Magyarországon nem kivitelezhető a bojkott, s valós az a veszély, hogy ennek ellenlépéseként alakul egy álpárt.
    Persze ha véletlenül győzne a mai ellenzék, az utána következő időszak se lenne egy kisasszony futball. Hiszen a mai kormány biztos, hogy mindent megtenne az új kormány ellehetlenítésére. akár még egy polgárháború árán is.
    Ettől még meg kell tenni mindent, hogy ez a mai önkényuralmi rendszer megszűnjön, mert az, ami akkor várna ránk, ha ők nyernek, ennél még rettenetesebb jövőt hozna. Az ellenzék olyan, amilyen, de muszáj összefogni, csak így lehet esélyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. Láthattuk a zemútnyócévben a fideszeseket, mint ellenzéket!
    Egy országnak nem kívánnék ilyen országromboló ellenzéket!
    -
    Ha ez bekövetkezne, hogy ellenzékbe kerülnek – mivel most már a megtömött zsebeik és a kistafírozott pereputty, haveri kör, a holdudvar is féltheti megszerzett trafikjait, földjeit, játéktermeit – el lehet képzelni mi lesz itt!
    Erre vajon gondol valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  9. gizdagerzson !
    .
    Hogyhogy műkeresztény? Minden vasárnap elmennek a templomba az “atya” szent beszédét meghallgatni. Szent Pál intenciónak megfelelően gyakorolják az üdvösség feltételének számító, az eljött messiásban való feltétlen hitüket, és kellően gyűlölik azokat, akik addig még nem jutottak el a hitben, sőt . e g y e s . á l l í t á s o k . s z e r i n t , meg is ölték a messiást… Hát kell ennél keresztényibb mentalitás !? Ugyan mááán …!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  10. Megjött a mínuszos, a Kossuth téri nemzethy vizelde nem üzemel, kénytelen ebből élni!
    Szánalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  11. Hülyeség már a felvetés is. Szó sem lehet arról, hogy Horthy gyáva vagy közömbös lett volna. Ő eleve antiszemita volt, magyarul zsidógyűlölő. Hamarabb kezdte jogaitól megfosztani és hóhérkézre juttatni a zsidókat, mint Hitler.
    A kemencétől nem várhatjuk, hogy hűtőszekrényként működjön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  12. Horthy-nak a Szovjetunió rtörténelmizászlók viszadásának gesztusától többet ért az ország rombadöntése,a magyar katonák doni pusztulása és a zsidók haláltáborba küldése.Ennek a gazembernek állit szobros emlémüvet a mai hatalom.Szégyen és gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  13. Horthy egy utolsó gazember volt ,ha igaz magyar ember akkor már a Doni katasztrófa után lemond és ezzel tehermentesíti Magyarországot a személyéhez tapadó ballaszttól ,mint tudjuk esze ágában sem volt ezt megtenni sőt amikor már minden összeomlott októberben átad minden hatalmat nyilas/fasiszta Szálasinak. Ezután még 12 évig patkány módjára bujkálva él de hazajönni soha többé nem volt bátorsága mert félt a magyarok megvetésétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  14. S Horthy Tel: (01273) 474860
    43 St. Annes Cres, Lewes, BN7 1SD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. A LEGFELSŐ HADÚR VEZÉREZREDESE JÁNY GUSZTÁV 1943. JANUÁR 24-I HADPARANCSA: http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/k30124.html#
    Ezekután nem csoda 1944 Március 19…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  16. Jány elnyerte méltó büntetését ha Horthy nem menekül el Magyarországról akkor rá is ez a sors várt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  17. Horthyt fel kellett volna akasztani. Nagy kár, hogy ez nem történt meg.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  18. @kirúgott és budosbunda:
    Értsék már meg végre, hogy nem számít, ki mit csinál. Nem számít, hogy Orbán milyen álellenzéket állít (egyébként az is jellemző, hogy erre nincs szüksége, mert állít neki ilyet a “demokratikus” ellenzék, szívességből), az számít, hogy én nem legitimálom őket. Ha a magukat demokratikusnak hazudó ellenzéki péártok valóban demokratikusak lennének, akkor ők sem legitimálnák, és azt mondanák a híveiknek, hogy menjenek el, és írjanak a szavazólapra egy nagy BOJKOTT! szót, és ne legitimálják a puccsal létrejött hatalmat. Azt kellene megértetni, hogy ez a választás nem alkalmas Orbán elzavarására, azok a buta emberek, akik ezt hiszik, és ezért rohannak, a vágóhídra mennek. Ha a demokratuksnak hazudott pártok demokratikusak lennének, akkor ezt megmondanák a híveiknek az alkotmányos rend megdöntéséből levezetve, és azok megértenék. De ők hazudnak, mert az anyagi érdekeik mások. Azt értsék már meg, hogy mindegy, mit hazudik Orbán. Arra nem az a válasz, hogy akjkor mi is hazudunk, és alkalmazkodunk a hazugságához. Hazudjon, amit akar, úgyis hazudni fog, ez nem számít. Ami számít, hogy mi ne hazudjunk, mi ne legitimáljuk, mi ne engedelmeskedjünk neki. Nem lehet ezt megérteni? Meddig kell még itt is ezt a sok butaságot olvasni? Valamikor jobb véleményem volt a magyarok szellemi képességeiről, de most már ez elmúlt ennyi sötétség és butaság láttán. Az ökör gondolkodik így, aztán megy neki a falnak. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  19. Admin

    A vak ló megy a falnak ,nem az ökör. Az csak következetes,és persze magában iszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. Bocsánat !

    Tessék szives lenni nem használni pejoratív értelemben a PARASZT kifejezést.

    Én is paraszt vagyok kérem.

    Orbán lejáratja ugyan a parasztságot – maga is paraszt lévén.
    De nem minden paraszt Orbán !
    Még a suttyó parasztok sem mind Orbánok.

    Tehát még a suttyó parasztok nevében is kikérem magamnak, hogy minket parasztokat Orbánnak tekintsenek.

    Mi kérem simán csak parasztok vagyunk -, suttyók vagy nem suttyók -, de nem vagyunk Orbánok. Nem számoltuk fel az évszázados munkajogi közdelem vívmányait új munkatörvénykönyve címszó alatt. (pl.)

    Nem akarunk szobrokat etetni -, mi a gyerekeinket szeretnénk etetni.
    Leginkább minket hajtottak a don kanyarba is megdögleni annak idején -, de mivel suttyók voltunk, mentünk, és nem segítettünk magunkon sem, meg a zsidó testvéreinken sem.
    Még a zsidó parasztokon sem – mert voltak ilyenek is, pl a nagyapám.
    De nem voltunk Orbánok és Horthy-k !!!

    Kéééérem !
    Ne parasztozzunk !
    Legalábbis csak úgy simán ne!
    Náci-Paraszt -, az rendben van -, az nem MINDEN paraszt.
    Arról rögtön tudni kiről beszélünk.
    Futballcipő van a lábán, traktorral ekézi európát, és orosz népdalokat énekelget – (éppen most) – és Horthy döglött lován végez mesterséges lélegeztetést.
    Az ijesztő az, hogy a ló felnyerített ……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  21. Ha Merkel el is ismeri Orbán maffia rendszerét, támogatja azt , persze kölcsönös támogatás fejében, remélem Amerika, a szabadság hazája számonkéri a Magyar Kormányon tetteit. Éljen a szabad Amerika. Minden cikket ami ezen a web oldalon elhangzik legyen angolul is közölve , tájékoztatni kell az Amerikai kormányt. Mert egyedül Amerika tudja megvédeni hazánkban a demokráciát és az emberek szabadságát. Amerikai kormány kérem segitsen, minnél előbb mielőtt még nagyobb lesz a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  22. vikmeki,
    Nem vak az a lú, hanem bátor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. Hú ,itt nagy minuszolás van……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Horthy azt írta (nem pontos idézet, de a lényege az), hogy utálja a zsidókat, de most még szükség van rájuk a vagyonuk miatt, ezért nem engedi elüldözni, elpusztítani őket.
    Rövid idő telt el, és már engedte. Sőt, a magyar csendőrség, rendőrség, hivatalnokok tevőlegesen segítettek felkutatásukban, listázásukban, vagonírozásukban. Ezt csak állami, kormányzati engedéllyel vagy felhatalmazással tehették!
    Pedig akkor, amikor a halálvonatok elindultak, a kormányzat, így Horthy is már pontosan tudta, hogy mi történik a haláltáborokban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kedves Admin és Vikmeki,
    éji bogàr lesz az, ( napszemüvegben, gondolom ), ahogy a költô mondja !:))
    ***
    Valaki vette a fàradsàgot, és lefordította De Gaulle ‘40 június 18-i londoni ràdióbeszédét ?
    Hamarabb kellet volna, sokkal hamarabb….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Szerintem a helyzet Magyarországon teljesen reménytelen és kilátástalan, elsősorban a többségi keresztény-nacionalista magyarok borzalmas mentalitása miatt, amibe minden magyar újszülött bele lesz agymosva és szocializálva.
    Az itt hozzászólók törpe tábora se nem oszt, se nem szoroz ebben a tekintetben.
    Aki tud, meneküljön onnan, különösen ha zsidó.
    Nagy a világ, rengeteg a lehetőség érvényesülésre, kinek van szüksége hogy egész életét abban a szerencsétlen magyar borzalomban töltse le.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/k10403a.html
    -
    Teleki Pál búcsúlevelei, és ez 1941-ben történt, meghalt, eltemették…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Na ez az igazi kettősbeszéd! Arafat is megirigyelhetné.
    “http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/a-magyar-ensz-nagykovet-bocsanatot-kert-a-holokausztert-az-allam-neveben”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. http://nepszava.hu/cikk/1008850-magyarorszag-eloszor-kert-bocsanatot-az-ensz-ben-a-holokausztert
    Ez a fazon sem fog sót megenni ebben a pozíciójában.
    -
    Mert kiknek a nevében is kért elnézést?
    A Nyírő hamvakkal futkorászó, a szobrokat hurcoló, tereket átnevező, Horthy-kultuszt támogató, Kossuth tér átrendezését kezdeményező izék nevében?
    -
    És elhitték neki?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. A csúti kantörpe megint csak az utánzásig jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos