Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horthy utca Kunhegyesen 2014. január 30. csütörtök 6:53 Forrás: AN

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horthy utca Kunhegyesen

Kunhegyes, Budapest – Siessenek, hölgyek és urak, le ne maradjanak véletlenül, mert nem mindennapi látványosság lesz szombaton Kunhegyesen. Őméltósága Vitéz Nagybányai kormányzó úr utcanévtábláját avatja a Jobbik.

Önnek ott a helye, különösen, ha rendes magyar embernek tartja magát. Mint azok a derék hazafiak is derék magyar emberek, akik a jeles ünnep alkalmából, tiszteletüket teszik a helyszínen, és beszédükkel emelik annak fényét. Patrubány Miklós például, aki a Magyarok Világszövetségének elnöke, ifj. Hegedűs Lóránt, aki isten kifürkészhetetlen kegyelméből még mindig református lelkész, Murányi Levente, a Jobbik alelnöke és Dr. Nagy Levente önkormányzati képviselő.

A település polgármestere a Fideszes Szabó András. Róla nem tudni, ott lesz-e a bizonnyal magas színvonalú eseményen, s ha igen mond-e pár szót az egybegyűlteknek.

Kunhegyes és Magyarország így adózik a vészkorszak áldozatai emlékének. És ezek után magyarázza meg Orbán Viktor, vagy bármelyik alkutyája, például Rogán Antal, hogy a Szabadság térre vizionált, a német megszállás napján, március 19-én megvalósuló szobor az áldozatoknak állít emléket.

Ha valaki eddig még nem fogta fel, most már annak is tudnia kell: az a szobor, a birodalmi sassal és a szegény, szerencsétlen kiszolgáltatott arkangyallal, Orbán Viktor és a Fidesz Horthy Miklós iránti rajongásának és elkötelezettségének emlékműve lesz.

Mindenki Kunhegyesre hölgyek és urak, nehogy lemaradjanak valamiről!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (57 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +78 ( 90 szavazatból)
Horthy utca Kunhegyesen, 4.7 out of 5 based on 57 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

90 Reader’s Comments

  1. http://index.hu/belfold/2014/01/30/jobbik_esztergomi_zsingagoga/

    Gál Tamás, az MSZP esztergomi elnöke nyílt levélben kérdezi Tétényi Éva polgármestert arról, hogyan kívánja megakadályozni, hogy a Jobbik politikai rendezvényt tarthasson a város zsinagógájában.

    „A tudomásomra jutott, hogy a Jobbik az esztergomi zsinagógában 2014. február 14-én politikai rendezvényt kíván tartani! A holokauszt áldozatai emlékének, a túlélők érzelmeinek méltatlan, rút és cinikus megcsúfolása a rendezvény színhelyének megválasztása!” – kezdi levelét Gál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  2. tenyleg nem lehet hova tenni manapsag es nemcsak magyarorszagon, ha valaki mindentol fuggetlen:) nem ehhez kell gerinc, hanem az elkotelezodeshez! es igenis tetenyi parolazik a jobbikkal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  3. Vélemény

    Ez nekem is megfordult a fejemben,az utóbbi években dolgoztam kint németországban,(bajorország)több régen kint élő magyar állítja hogy a jelenlegi magyar kormány mögött a németek állnak.Az hogy a médiában néha támadják orbánt,csak szemfényvesztés.A kinti média elég furcsa,sok disznóság történik ott is,de a helyi újságban megjelenik és kész,az országos média hallgat.Olyan érzése van az embernek hogy nem szeretik a szennyest kiteregetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (22 szavazatból)
  4. A rendezvény szervező /jobbik/ valamint szinpaizánsait miután egybegyűltek, ugyan úgy kellene kísérni, mint 1944 ben Horthy jóvoltából a zsidókat a marhavagonok felé, no nem a vesztőhelyre, hanem a börtönben, csupán csak azért, hogy, némi átélést érezzenek ezek az eszement utca átnevezők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  5. De sokan vannak, akiket két pofonnal haza kéne zavarni! (Mikor is telt le az a két hét?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  6. Vajh Tétényi Éva miért LEHET még mindig polgármester?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  7. Kedves K. S.: Ne legyen igazam. Sok barátom ott maradt. E szomorú párbeszéd után ha szeretném az alkoholt berúgnék. Így csak szomorú vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  8. Vikmeki,
    erre gondoltàl ?
    ( Vigyàzat, +18 , aki a tràgàrsàgot nem szereti, inkàbb ki se nyissa a linket ! )
    Ha Admin törli, megértem és meghajlok elôtte .
    http://index.hu/video/2010/04/01/uj_peter_bukasa/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Erről árva szó sincsen a megalkuvó Clubrádióban , bezzeg arról harsány műsor megy hogy valami hatodrangú seggfejnek az a tudományos munkája hogy mikroszkóp alatt leképezte a szöcske ciripelő-szervét és aztán megépítette nagyméretben , fából.
    Ami azért volt neki fontos mert kissé nagyothall , de így mégis jól tudta tanulmányozni azt , hogy honnan jön a cirip !
    Hát ezek mist a fontos dolgok az álellenzéki rádióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  10. “A nemzetgazdasági miniszter csütörtökön felmentette a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatóját, Király Pétert – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).”
    -
    December óta nem tudják a vállalkozók, hogy mit kell tenniük – a patikusoknak azt mondták, nyugodtan nyissanak ki, nem kapnak NAV ellenőrzést!
    Most, egy hónap elteltével, a sok bizonytalanság után ez a felmentés a válasz, de ettől még nem lesznek pénztárgépek és akik ráfizettek+ becsapták őket, azokról nem szól a fáma!
    KONTÁROK – csak ahhoz értenek, hogy lopjanak és hazudjanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. http://hvg.hu/velemeny/20140127_Budapest_1944__2014

    “A ma élőket nem terheli felelősség a hetven évvel ezelőtt történtekért. Nem érezhetünk bűntudatot azért, amit nem mi követtünk el. A felelős állampolgári öntudat mégis azt követelné tőlünk, hogy szembenézzünk közös örökségünkkel. Mink András történész írása a deportálásokhoz vezető folyamatról, és egy kísérletről, amely megannyi szemforgató esemény közepette valóban elősegítheti a kollektív emlékezést.” Nagyon jó irás, érdemes elolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. A palackból kiszabadult a szellem – visszatuszkolni nem lesz egyszerű!
    -
    Ha a gazdaság helyrebillenne, a megélhetés nem okozna gondot – talán lecsillapulnának a kedélyek.
    Nem biztos, de most úgy néz ki, hogy a gondokat valakikre rá kell vetíteni és ez most a cigányság, a zsidóság és a bankok.
    Nagyon nem tetszik, hogy a bankrobbantás okán Csányi Sándor nem szólalt meg, ennyit talán el lehet várni egy bankvezértől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Vásárhelyi Mária szociológus levele Tom Lantos özvegyének.

    “Mit remél a Tom Lantos özvegyének írt nyílt levelétől?
    -
    Örülnék, ha a Sorsok Háza tanácsadó testületének összes tagja is elgondolkodna azon, hogy tényleg a magyarországi gyerekholokauszt emlékét ápolják, vagy valami egészen máshoz használják fel a nevüket, szakmai hitelüket. Kötelességem volt felhívni a figyelmet, hogy ez az áldozatok emlékének áruba bocsátása, s nem megemlékezés. Szeretném, ha a holokauszt 70. évfordulója valóban a vészkorszak áldozatairól szólna, és nem az Orbán-kormány önfényezéséről.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. *
    Hiryu2,0 !
    *
    Emlékszem az esztergomi zsinagógára a 60-as évek elejéről.
    Arra kirándultunk édesanyámmal, és egy tökéletesen kifosztott, agyonrongált, a bútoraitól és az üvegablakaitól teljesen megfosztott épületet találtunk ott. Szívszorító élmény volt, látni a zsidóktól megtisztított “érseki székhely” [sőt, hercegprímási - lásd. ott] miként is kezeli a néhány évvel korábban még államilag és a Katolikus Egyház által is “rablógyilkosság” áldozatává tett zsidó hívek emlékét…
    *
    Most, a kommentedhez csatolt fénykép egy jó állapotban lévő, belakott épületet mutat, egy olyan címeres zászlóval a homlokzatán, amelynek jegyében annak idején a halálba transzportálták az összes, emberségétől és vagynától megfosztott esztergomi zsidó polgárt nemére és életkorára tekintet nélkül.
    *
    A házra kitűzött zászló ott bizonyos értelemben “a győzők zászlajaként” lobog egy fondorlatos csellel “bevett vár fokán” a dunai szélben… Kvázi, természetes tehát, hogy a Jobbik titulust viselő, gyilkosok utódja, náci banda jogot formál a meggyilkoltak épületének a használatára…
    *
    Tétényi most végre megmutathatja, hogy a híresztelések ellenére, ő semmilyen vonatkozásban nem áll a náci párt alkalmazásában…
    *
    Ha mégis engedélyezi ezt a nácifasiszta gyűlést, akkor oda – egy fél órára Budapesttől – feltétlenül tiltakozó demonstrációt kell szervezni !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. halandor

    Pontosan erre, de ez sajnos még(!!!!!) nem a Lendvay utca, bár semmi kétségem a felől ,hogy az is meglesz. ( Bruno Ganz szenzációs, ő egyébként svájci.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Kedves “Neked5″! Nem tudom az idèzeted …”.A ma élőket nem terheli felelősség a hetven évvel ezelőtt történtekért. Nem érezhetünk bűntudatot azért, amit nem mi követtünk el.”
    …. honnan van ès azt sem tudom, hogy ez mennyire tukrözi a te felfogàsodat!
    Ugyanis nekem màs a felfogàsom; igen a ma èlöket nem terheli felelössèg, DE A SZULEIKET IGEN! A szulöket, az iskolàt, a TÀRSADALMAT, amely nem tanitotta meg a jelen èletben levöket a multjukra! Kulönben hogy lenne ennyi – absolut idiota – AKIK EGYSZERUEN LETAGADJÀK A HOLOCOUST-OT! Az iskolàknak nincs felelösèguk?
    Ilyen formàban meg kell mondani, hogy a règi szoc. rendszer (ugyanis èn abban az idöben jàrtam iskolàba) sokkal igazsàgosabb volt! èn csak 20 èves koromig laktam M-orszàgon (ma 68 èves vagyok) DE AZ BIZTOS, HOGY A MÀSODIK VILÀGHÀBORU törtènetèt (minden aljassàgàval szemben) ugyanugy tanultuk az iskolàban, mint ahogy most làtom a Discovery musorain!
    Igen, èn elsösorban felelösnek tartom a szulöket, akik hazudnak a gyerekeiknek, csak azèrt, hogy ne kelljen felelössèget vàllalniuk a tetteikèrt, amikor szò nèlkul hagytàk, hogy zsidò szomszèdjaikat uldözzèk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. “Kunhegyesen a nép akarta a Horthy Miklós utcát.
    -
    A Jobbik szombati, a városba tervezett idevonatkozó akciójáról viszont a polgármester munkatársunktól hallott először.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Nagyon régen éltem kb. 2 évet Kunhegyesen, hát ami igaz az igaz, már akkor sem voltak az ottaniak túlzottan értelmes emberek, volt egy nagyon buta polgármester, ha jól emlékszem, talán Papp nevű és a volt a VB-titkár, a rég elhunyt Kiszel Sanyi. Azóta nyilván sokat fejlődtek vissza……

    Régóta mondom azt is, hogy a FIDESZ = F(asiszta) I(dióták) DE(magóg) SZ(övetsége)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. A Horthy ligetben holokauszt emlékművet akar állíttatni Gyömrő önkormányzata!!!!!!!!!!!!
    http://nepszava.hu/cikk/1009577-holokauszt-emlekmu-epulhet-a-horthy-liget-mellett
    .
    Itt tényleg mindenki megbolondult????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. A fasizmus nem német és nem magyar találmány.Eredetileg csak gazdasági ezen belül egy nemzeten belül megtermelt javak védelmére és élő munkaerő-fedezet melletti pénzkibocsájtásra találták ki.Magyarul amit maga az egyén meg tud termelni vagy szellemi tudás által termelt érték mennyiség előnyt élvez minden külső termékkel szemben a hazai piacon még akkor is ha a külföldi olcsóbb.A felesleg pénzé konvertálása adja a saját valuta értékét.Tehát elraktározott áru mennyisége adja a pénz erősségét.De az ember gyarló és eggyügyü lény mert ez csak akkor működne ha az egész világ egy irányitás alatt lenne.De ezt a mai nácik nem tudják.Nem tanulnak a kockabajszos hibájából.Ez már a múlt.Ez ma már és a jövőben sem működne.És még azt is tudniuk kéne hogy eme gazdaság irányitás előbb utóbb külső valutára is szorul mert az öncélú erőszakos ráerőltetés hogy én csak eladok nektek de én tőletek nem veszek csak háborúval érhető el de ma már ez sem működne mint amire kisérletet tettek a nácik.És mivel tudom hogy sok szélsőjobbos is olvassa az AN-t tudomásul kéne már venniük hogy a nácik a háború alatt azt a plusz értéket és valutát ami a beteges gazdaságmodellüket fenntartsa a zsidóktól vette el.De ez még a kisebbik bűn a nagyobbik az hogy meg is ölték őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. Vélemény részére:
    Hogy meghajol-e Orbán Merkel előtt, mint Horthy Hitler előtt??? Hogy képzeli, hogy egymás mellett említi????!!! A többi fejtegetése is hajmeresztő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  22. zsuzsenkám
    Most néztem vélemény írását. Tényleg hajmeresztő, hogy párhuzamba állítja Merkelt Orbánnal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Nem érdemes Horthyra ennyi figyelmet fordítani mert köztudottan nem volt egy szellemi képességeitől elhíresült politikus (szenilis tengerész ) ezért nem kívánta Sztálin a felelősségre vonását 1945-ben de ,hogy miért félt 1945 után hazajönni az rávilágít arra ,hogy bűntudata volt és ezért nem volt bátorsága a magyar emberekkel itthon szembenézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. A zsellérkorszakot sírja vissza a sok hülye büdösparaszt.
    Azthiszik a horthysta félfeudális rendszerben majd valakik lesznek.
    Idióták…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  25. Tétényi mindig is a Jobbikkal kokettált.
    Csak sajnos eleinte ezt a tendenciáját nem ismertem fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  26. Rwandan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  27. Szeretett városom Kunhegyes, bár mikor megismertem éppen falunak szólították. Életem meghatározó eseményei kötődnek hozzá. Még emlékszem Marci bácsira, a Lenin MgTSZ egykori fogatosára, aki mellett a bakon ültem, s hallgattam inkább a magának, mint nekem szánt morgását, amiért ” be kellett vinnie a földjét a tsz-be”, de még jobban sajnálta lovait, amelyeket pedig fogatosként rábízott a közös, de csak sajnálta a Kisbolygót (így mondta, egybe) meg a másikat (a nyerges nevére már nem emlékszem), hogy már nem az övé, a tsz azt is elvette. Ez még a ‘60-as évek közepén volt, a Kossuth Lajos utca macskakövein döcögött velünk a szekér, akkor az épülő gimnázium előtt ballagott velünk a két ló. Aztán egy év múlva új burkolat épült az úttestre, erősödött a Szabadföld is, meg a Lenin TSZ is, a tsz parsztok új, nagy családi házakat kezdtek építeni, a Középtiszai Állami Gazdaság új központi irodájával párhuzamosan épült az új, több dolgozójának is otthont adó emeletes háza. Iparosodott a község, európai hírű Vízgépészeti Gyár működött, részegysége települt oda a BHG-nak. Volt munka, volt élet. Minden héten vasárnap a fiatalok a Művelődési házban a tánciskola szabadtánc estjén táncolhatott, Elemér bácsi zenekara szolgáltatta a zenét.
    Ma nincs munka, nincs BHG, Nincs Középtiszai ÁG, nincsenek tsz-ek, viszont van hatalmas nyomor és nagyon sok kifosztott, nincstelenné vált ember. Szegény Marci bácsi most sirathatná igazán földjét, lovait. Az egykori 13000 fős falu ma 7000 fős város. Járási székhely. Vajon mit segít nyomorán Horthy rendszerének restaurálása?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Tétényiről, hogy a jobbikékkal kokettál, ezt így nem hallottam, nem olvastam, csak azt, hogy jobboldali érzelmű.
    Ez még szép erény is lehetne, de tudjuk, látjuk, minden nappal egyre inkább érzékeljük, Magyarországon mit jelent a jobboldaliság és ezt nem csak a mostaniakra értem, már egyre világosabb a múltunkból, amit élesztgetnek,
    aki ma mégis ilyen eszmékkel szimpatizál….
    Egyébként azt elismerem, amit tesz a városért, csak ez a jobboldaliság…ma már nagyon rossz hangzása van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Ma kellene elmenniük Kunhegyesre sokaknak – mint pl. Prágában és Drezdában megtörtént.
    Na, jó még korán van, nem ébredtem fel….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Hatteras++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Most adnak nekik múltba merengést…..ha már kenyeret nem tudnak adni!
    Uszítást, hogy kik tehetnek a bajokról: cigányok, zsidók, bankok!
    -
    Majd most jön a pénzügyi világból egy-két saller, de akkor sem a magába nézés jön, hanem a mutogatás….
    Nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
    -
    http://nepszava.hu/picture/9795/normal/39/00039165.jpeg

    A szánalmas miniszterálnok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. sydney
    2014. január 31. péntek
    17:39

    Kiszel Sanyit én is ismertem, jóban voltam vele, de sokat nem találkoztunk, bár se hasznom, se károm nem volt ebből, nem voltam kunhegyesi lakos, másként kötődtem szeretett falumhoz és a Pósa Lajos utcához, melynek végén ott áll a nevezetes szélmalom. Ma akármelyik fidesznyik polgármester elbújhatna az egykori VB titkár mellett, akit nálam idősebb rokonaim viszont szintén nem kedveltek nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. “Módosíthatják a Szakály-botrány miatt a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) etikai szabályzatát, amely jelenleg nem teszi lehetővé, hogy morális ügyek miatt eltávolítható legyen egy köztestületi tag – erre csak súlyos tudományetikai vétség esetén van mód. A zsidók 1941-es első deportálását “idegenrendészeti eljárásnak” nevező Szakály Sándor köztestületből való kizárása az MTA Filozófiai és Történettudományi Osztályában merült fel. A kormány eddig védte a Veritas Intézet élére kinevezett történészt.”
    -
    Nem kicsit késő az ébredezés?
    Na, de mi lesz ebből a kezdeményezésből, az lenne a lényeg, ha valaha is válasz születik rá – mostanában nem hiszem.
    -
    És ehhez, egy “bölcsész” hozzászólása:
    -
    “Én , mint bölcsészkaron végzett történész pont a napokban merengtem el azon, hogy olyan ordas elfogultsággal, hányingerkeltő politikai és ideológiai elfogultsággal ténykedő figurák, mint a vérbolsevik zsiráf Krausz… vagy a szintén zenész Karsai… vagy akár Ungváry olyan szinten lejáratták már a SZAKMÁT, hogy simán belefér az is, hogy ha valaki végre nem a marxista, nem a cionista – hanem MAGYAR nemzeti oldalról közelítse meg a múltat!
    Más oldalról elemezve pedig : kontraproduktív már rég a zs!dók ennyire erőszakos nyomulása !
    A világ hányingert kap már ettől a hamiskás és unalmas ajvékolástól.
    …. Ja kérem , a zs!dók legnagyobb ostobasága évezredek óta a MÉRTÉKTELENSÉG…
    Mindig ebbe buknak bele… mint a mesebeli ” Kisgömböc”…)))”
    -
    Hát akkor most mit várhatunk, amikor a “szakmát” ilyenek és főleg így magyarázzák?!
    Az hiszem ez a hozzászóló is a mínuszolók között foglal helyet az AN-n.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Politológusok, újságírók, politikusok visszatérő és megválaszolatlan kérdése, vajon mi a célja Orbánnak a Horthy kultusszal? Nem állítom, hogy nálam a bölcsek köve, ezért nem a megoldást kívánom közreadni, csak egy lehetséges okot kivánok felvetni. Először két évszám: 2002 és 2014.
    Orbán a 2002-es választások előtt kistinédzseri bájjal adta elő őszinte értetlenkedését arról, hogy nem is érti, hogy miért kell itt négyévenként választásokat tartani, mikor ő olyan jól elvan miniszterelnökként, teszi a dolgát és tenné továbbra is, ha nem lenne ez a választás.
    Ebben az évben, 2014 elején kiszivárgott az a hír, hogy 2017-ben Orbán lenne a köztársaság (?) elnöke (?).
    Horthy miután az elbukott Tanácskötársaság híveinek vérében fürdött heveny pezsgős dorbézolások kiséretében az ő vitézeivel Siófokon, bevonult fehér lován a fővárosba. A nemzetgyűlés 1920. március elsején a Magyar Királyság kormányzójává választotta. A választás rendjére Horthy fehér tollas tisztjei ügyeltek fel. Megválasztása de facto élete végéig szólt volna, ha minden az elképzeléseik szerint történt volna. Vitéz Nagybányai Horthy Miklós őfőméltósága így a Magyar Királyság kormányzója, legfőbb hadura lett, akit megkímélt az ő népe választásokon való megterhelő megmérettetéstől. Horthy annyira elégedett volt állapotával, hogy lV. Károly restaurációs kisérleteit is meghiúsította, noha annak trónralépése után még a hajóraját is otthagyva sietett hűséget esküdni új királyának. Alkalmazkodóképességének elismeréseként kapta meg az altengernagyi kinevezést. Ezzel e képességével alkalmazkodott és ragaszkodott a kormányzói székéhez, amelyet csak 1944.október 16-án volt kénytelen elhagyni. Regnálása alatt kormányok mentek, kormányok jöttek, de őfőméltósága maradt a helyén. Közben a Horthy család a főméltóságú Magda asszony vezetésével dinasztikus tervek megvalósításán fáradozott.
    Ez az amire vágyik Orbán. Azt tudja, hogy királa nem lehet az ő népének, köztársaságból királyságot egy emberre szabni az mégsem komform az EU-ban. De köztársasági elnökként ki lehet sunnyogni egy kormányzó közeli felhatalmazást. Ehhez nem kell mást tenni, csak Alkotmány helyett alkotni egy tákolmányt (kipipálva, ami még javítani való, az csak órák kérdése, amikor eljön az ideje), népszerűsíteni kell a nagy elődöt, hadd foglalkoztassa a nípet, hadd vitatkozzon az istenadta, hadd nevelődjenek a nagy előd tiszteletében a gyermekek, s az ifjak, így is legalább vésődik az agyakba, hogy volt ebben az országban nem is oly rég egy mindenek fölött, népe fölött is álló legfőbb hadúr, kormányzó úr. A jogfolytonosság kézenfekvő, mint ahogy az is, hogy akár csak kvázi kormányzói főméltóssággá alakul a hajdani köztársasági elnöki intézmény. A níp, akinek pedig már a mindennapi betevő is nagy gond, rezignáltan beletörődik, még majd egy kicsit éljenez is az újabb úri huncutsághoz, mert milyen jó dolog boldognak hazudni, legalább percekre magunkat, hiszen egyéb örömünk sem lesz lassan már. Egyébként meg mit tehetne, boldogságát, szerető támogatását garantálja majd a fehértollas különítmények modernebb formája, a TEK. A dinasztia meg jön már a maga útján, örökösök vannak bőven. Egyedüli kockázat minderre április 6. lehet. Lehet? Ha sikerrel túl lesz rajta, talán több megmérettetés nem is lesz számára.
    p.s. mindez természetesen csak a fantázia műve. Vagy mégse?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Hatteras
    2014. február 1. szombat
    08:07

    “……európai hírű Vízgépészeti Gyár működött,….. ”

    Volt “szerencsém ” ott dolgozni, az azért picit túlzás, hogy “európai hírű” lett volna a vállalat, Lajosmizsén volt a központja, és a kunhegyesi gyáregységet egy Baráth Lajos nevű fickó igazgatta, aki igazgató létére hazavitte a konyhán megmaradt ételeket, avval etetvén a disznait……Ahelyett, hogy a konyha-személyzet kapta volna meg a maradékot. Tudnék még írni neveket, minden vezetőre pontosan emlékszem, pedig idestova 43 éve, hogy eljöttem onnan. A gyáregység az akkor nagyon divatos hidróglóbuszokat (víztornyokat) gyártotta és szennyvízszivattyúkat, ún. csigaszivattyúkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. sydney
    2014. február 1. szombat
    12:08

    Elhiszem, nem vitatkozom Veled, mert nem dolgoztam a Vízgépnél, tehát annyira biztos információim nincsenek, mint Neked. Viszont hálás vagyok a falunak azért is, mert megismerhettem egy olyan nagyszerű embert, egy olyan nagyszerű vezetőt, amilyen nem minden bokorban terem. Sajnos fiatalon ment el közűlünk. Minden általa vezetettnek példaképe volt emberségben, következetességben, szorgalomban, szerénységben, szakmai tudásban. Attól félek, hogy társadalmunk nem termel ma már ki magából ilyen nagyszerű embereket. Nem bánnám, ha tévednék, de félek, hogy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. McCain:
    “Az Orbán Viktorral folyatott megbeszélésen szóba került a német megszállási emlékmű is, amiről McCain annyit mondott, hogy nem csak az a fontos, hogy valaki tudja, miről akar beszélni, de az is, hogy az minek látszik.”
    -
    Elfelejtette a vekkeres kijelentését: ne azt figyeljék, amit mond…..
    -
    A demokrácia hazájában úgy néz ki, nem képesek felfogni, hogy egy 1000 éves állam, ilyen vezetőt juttatott hatalomhoz és még meg is tűri!
    Mikor ébrednek fel, hogy itt egy kígyó fejlődött ki….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. Csacsicska Tamás

    Hatteras:
    .
    Minden diktátor álma az abszolút hatalom. Nagyon jól látod a folyamatot, amihez én egyetlen dolgot tennék hozzá: végső soron Orbán célja az államfői és miniszterelnöki hatalom összevonása – amely nagyon távolról hasonlít az amerikai elnök státuszához. Ehhez először államfő, majd a kormányzói cím felújításával lényegében elnök szeretne lenni.
    .
    Egyetlen bibije van a dolognak, hogy Orbán (büntethető) elmebeteg – és idáig sohasem lesz képes eljutni. A környezetével együtt bitófán, vagy kényszermunkán (kőtörés) fogja végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  38. Nem találtam a hazai oldalakon semmi információt erről az utcanévtábla avatásról.
    Talán a rossz idő tett be nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/31/utcanev-botrany-sziluska-lett-az-alkotmanybol/#a3
    -
    Utcák átnevezése egy faluban – népszavazás lett belőle, tényleg a cirkusz kell, ha már ennivalóra nem is futja, elszavazgatnak még egy -két milliót!
    Nem probléma a forint árfolyama, az offshore cégek lenyúlásai – itt az utcanevek a döntőek, melyek befolyásolják az életüket.))))
    -
    300 forintosok népe, mely 3 ezer milliárdról nem népszavaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos