Ronai and Ronai
AMERIKAI

Észhez térnek a görögök? 2012. május 28. hétfő 21:09 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Észhez térnek a görögök?
Athén – Görögország előtt három út áll: vagy teljesítik a monstre pénzügyi segítség fejében tett vállalásaikat, vagy katonai diktatúra veszi át a hatalmat, vagy a központi kormányzat széthullik. A korábban érdemtelenül, munka nélkül élvezett, a skandináv színvonalat messze verő juttatásokról azonban mindhárom esetben le kell mondaniuk. Nem szólhatnak egy szót se, volt vagy tizenöt jó évük.
.
A legutóbbi választások során kialakult patthelyzetben egy ideig úgy látszott, a megismételt voksolásból elsősorban azok jönnének ki jól, akik az Unióval szembeni vállalások felrúgását szorgalmazzák, ámbár ezeknek az erőknek is tudniuk kell, hogy a szövetségből való kiszakadással Görögország gyakorlatilag összeomlana és valahová a hatvanas évek közepére zuhanna vissza. Az ügyvivő kormány ennek megfelelően nem merte folytatni a reformokat sem a túlduzzasztott állami hivatalnokréteg leépítése, sem a korábban megkezdett privatizáció terén, és a rendkívül magas nyugdíjakat sem csökkentették.
.
A legújabb közvélemény-kutatások azonban arról tanúskodnak, hogy a görögök körében lassan felülkerekedik a józanság, és egyre többen konzervatív politikai pártokat részesítenek előnyben, amelyek összefogva képesek lennének arra, hogy az országot az Unióban és az euróövezetben is benn tartsák. Az új eredményeket vasárnap hozták nyilvánosságra.
.
Görögország azért kényszerül arra, hogy június 17-én megismételje a választásokat, mert a május hatodikai szavazás végeredményeképp nem tudtak koalíciót alakítani, a szükséges többséget magában pedig egyik párt se szerezte meg. A legújabb, 130 milliárd dolláros mentőcsomag azonban csak abban az esetben esedékes, ha az új kormány nemcsak megalakul, de haladéktalanul hozzákezd a népharag miatt évek óta halogatott reformokhoz, valamint lépéseket tesz a nemzeti sporttá vált adócsalás megfékezésére.
.
A hétvégén öt felmérés is a konzervatív Új Demokrácia pártját tette az első helyre, igaz, csak a statisztikai hibahatáron belüli, 0,5-től 5,7 %-ig terjedő előnnyel dicsekedhetnek az Unió-ellenes Szüriza párttal szemben, amely azt ígérte, hatalomra jutása után minden szerződést felmond. Arra nem tértek ki kampányukban, hogy ebben az esetben mit fognak a görögök enni.
,
„Ha nincs megegyezés, nincs üzemanyag”, intette józanságra a valóságtól az utóbbi években teljesen elrugaszkodott honfitársait Antonisz Szamarasz konzervatív vezető, aki frontális támadást indított az ultrapopulista Szüriza ellen, a jelek szerint nem eredménytelenül. „Ha Görögország egyoldalúan felmondja a kölcsönmegállapodást, évekre elszigetelődik… Nem lesz élelmiszer, gyógyszer, üzemanyag. Meg kell tanulnunk a folyamatos áramszünetekkel együtt élni.”
.
Az össznépi kijózanodás azonban még messze van. Az egyik felmérés válaszadóinak 65 százaléka vélekedett úgy, hogy „keményen újra kell tárgyalni” a kölcsönszerződés feltételeit. Úgy tűnik azonban, az arcoskodás immár nem segít az Unióval – elsősorban Németországgal – évek óta bújócskát játszó görögökön. Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter a Leipziger Volkeszeitungban azt nyilatkozta, „nem vagyunk hajlandóak feneketlen verembe önteni a pénzünket”, míg Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója kereken kijelentette: a görögök maguk felelősek a sorsukért, és az önmagukon való segítést kezdhetik azzal, hogy befizetik az adójukat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Észhez térnek a görögök?, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

135 Reader’s Comments

  1. Fantomas
    .
    “Tudtad, hogy a világon az összes pénz kb. negyvenszerese az összes megvehető vagyonnak és ezek többsége – idézlek – “valódi pénz”, azaz kemény valuta, mint svájci frank, dollár, euró, japán yen és hasonlók. (Ráadásul pl. a forint nem is játszik, mert annak meg teljes mértékben euró fedezete van).

    Szóval a világ pénzkészletének 97,5 %-a teljesen fedezetlen, ahogy mondod- hamis pénz. ”
    .
    Ajaj… ez durva volt…
    Ki a fene méri fel, hogy a világon minek ki szerint van forgalomlképessége, egyáltalán, mi számít e tekintetben vagyonnak… ez valamio olyan, mint az az ökörség, hogy “az emberek általában az agysejtjeik két %-át használják, de Einstein a 10 %-át használta…”
    A pénz valahol ahhoz képest sok vagy kevés, hogy a piacon vele szemben álló elemek egészséges mozgásához pont elég, sok, vagy kevés. Néha a fokozott hiteligéány is lehet egészséges, pl. ha egy új technológiával nagy piacot lehet teremteni. Szóval fekete mágiával nincs értelme foglalkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. Elnézést a sok elütésért, nem normális szövegszerkesztőbe írtam, meg a billentyűk is beragadnak, kínai oldószerszagú klaviatúra- de majd figyelek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Eldrad,

    gyengécske! ‘Érveid személyeskedésben és a másik hiteltelenítésében merül ki. ricsi legalább próbál érvelni, de te ? A nagy arc és azonkívűl semmi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. “…“Tudtad, hogy a világon az összes pénz kb. negyvenszerese az összes megvehető vagyonnak..”
    .
    - Pffffhihihihihi…
    .
    Azért a röhögés közben felmerült bennem a nagy Eldrad- sejtés, hogy aki ilyet állít, ezt az adatot honnan a kékkupakos lóbrokiból vette?
    .
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  5. Fantom Ász… barátom, te hülye vagy… annyi f…szágot írtál, hogy az félelmetes. Minden mondatod ízekre van szedve, falhoz vagy állítva, eszement marhaságokat böfögsz továbbra is… Ricsi és Marcus érveltek eleget, rólad mindez lepereg… mindegy, bolond vagy, úgy is maradsz, ahogy látom.
    .
    Na, jó éjt, és ne remegjenek meg kezeid, amikor ütöd a klaviatúrát, te gazdasági zseni!
    .
    :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. Marcus Aurelius,

    Nem én találtam ki ezt a számot, nálam sokkal okosabb emberek becslése és szerintem nálad is.

    De örülök, hogy minden rendben van akkor a világgal és jól van ez így. Csak nehogy a fekete mágia valóra váljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  7. Marcus:
    .
    - Figyeled, ennek már megint érvekre van szüksége… nem mintha nem kapott volna itt egy kisebb közgazdaságtani alapismeret órát, aminek mondjuk a 95 %- át jól érezhetően alighanem el sem olvasta, a többit (5 %) meg nem érti… de még mindig érvekre van szüksége!
    .
    Mi lenne a világgal ilyen emberek nélkül, kiket röhöghetnénk mi itten ki?
    .
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  8. Eldrad,

    Köszönöm kimerítő érveidet. Látom te hirtelen többet letettél az asztalra. Gazdasági ismereteidnél csak mások tisztelete és szerénységed nagyobb.

    Ez még igaz is, ahogy a -100 nál nagyobb a -99 és a -98 is. :-))))

    Jó éjt mindenkinek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. OK, Fantom Ász, reggel találkozunk ugyanitt, a többiek is itt lesznek, sok csipszet meg kólát készíts, meg egy vödör nyugtatót! Jó murinak nézünk elébe, ammán biztos!
    .
    Na, pá!
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  10. Fasztom Ász:
    .
    “…-100 nál nagyobb a -99 és a -98 is. :-))))…”
    .
    - :)))
    .
    Szmájli.
    .
    Szmájli, Szmájli, Szmájli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. Én még Zwack Péterhez irányítanám, ő elég folyékonyan szokott érvelni… persze ennek is ára van. De az legalább meglátszana Fantomason.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Fantomas, meg fogom nézni a videót, és ha valami vudu gazdaságpolitikai kutykurutty vagy Zeitgeist lesz, kinyírlak…

    Marcus: igenis felsoroltam a venezuelai esztelenségeket, amikor felszólított erre.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Draga joistenem mi lesz veled edes kis Hazam. Az ilyen iq bajnokok es erkolcsi szinvonalu emberek maradnak otthon es egyre koncentralodnak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. A hazugsag rendszere mar nem sokaig tarthato fent, a vilagot mozgato gonosz erok leleplezodnek es az ilyen Eldrad fele idiotak is meg fogjak tudni, igaz utoljara.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  15. ricsi és Fantomas
    levelezését igazán élvezettel olvastam. Én ricsivel értek egyet, érveit itt fölöslegesnek tartom ismételni.
    Annyit teszek hozzá, hogy Simor A. minél tovább “üljön” a forint talán már alig létező fedezetén ! És aggódom, ha jövőre fidesznyik ül a helyébe, mi lesz ?!
    A görögöket pedig “észhez kell tériteni “, maguktól nem akarnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. sanyesz:
    .
    “…Eldrad fele idiotak…”
    .
    - Anyád hogy van?
    .
    Az enyém jól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  17. sanyesz
    2012. június 2. szombat
    12:30
    .
    “A hazugsag rendszere mar nem sokaig tarthato fent, a vilagot mozgato gonosz erok leleplezodnek …”
    .
    Szerinted nyilvánosan fognak lelepleződni? És árulják már rá a jegyeket?
    Szólj már, ha megtudsz valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Eldrad
    Jó neked, hogy az ilyen próféták (mint most ez a sanyesz is), felfigyelnek rád.
    Mert sose lehet tudni, egyszer akadhat köztük egy igazi is. Én meg küszködök itt hiába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Nyugi Marcus, te is megfogod tudni profetak nelkul is, ha nem vagy teljesen vak es suket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. sanyesz
    2012. június 2. szombat 16:27
    Lesz valamikor tévéközvetítés is, vagy nem nyilvános az igehirdetés? Mert vannak olyan zártkörű szekták akik már sok világvégét performáltak a szélesebb nyilvánosság teljes kizárásával. Kérlek szólj, ha pontosabb értesülések birtokába jutsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. valamit felreerhettel,mert semmilyen vilagvegerol nem írtam.

    Eldrad, nekem is jol van,otthon van. Orulok, hogy a tied is, csak a kerdes az,hogy melyik sarkon vagy fout mellett van a drosztja…
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  22. Egyik helyen se, mert a te anyád, aki régi motoros a szakmában, mesélte neki, hogy a hideg vízre valót se keresi meg. Így hát Eldrad anyja ismeretlenül is köszönetet mond a te anyádnak, amiért megóvta attól, hogy a nyomdokába lépjen.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. ricsi
    2012. június 2. szombat
    21:34
    +++++++++++++++++++!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. sanyesz:
    .
    :)
    .
    Kicsit módosítva egyik kedvenc filmemben egy emlékezetes beszólást:
    .
    - “Ismertem anyukád, mikor fattyait készítette. Alighanem te túl idős vagy, hogy az enyém lehess.
    .
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  25. Nemregen voltam a gorogoknel. Az az eletszeretet es csalad, meg vendegszeretet irigylesre melto. A valsagbol nemsokat erezni, mondjuk Athenba meg a nagyvarasokba nem mennek en sem mostanaban. Ha balhe lesz, hamarosan lecsillapodnak majd a kedelyek, ismet menni fogok. Szerintem meg olcsobb is lesz ott nyaralni, mint most es igy meg tobben fognak menni. Ha drahmaval kell majd fizetni, hat megveszem azt is.
    A nemetek tartjak el oket? Ugyan mar. A nemet atlagember ra fog jonni,hogy a szemet kapzsi bankok a gorogoket csak arra hasznaljak, hogy oket, marmint az egyszeru nemet adofizeto polgart kiraboljak. Kihelyeztek nagy kamatra a penzt a gorogoknek, most nem kapjak vissza es a nemet allamnak kellene oket karpotolnia az adofizetok terhere?

    Marcus, ricsi, eldrad, ti testverek lehettek. Ugyanolyan idiota mind a harom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. sanyesz:
    .
    “…Marcus, ricsi, eldrad, ti testverek lehettek. Ugyanolyan idiota mind a harom….”
    .
    - Mi nem vagyunk testvérek, bár az igaz, hogy a magadfajta Igazságlátókkal jókat szoktunk ökörködni… nem szép dolog hülyegyerekeket ilyen módon vegzálni, de hát ez van.
    .
    Nem baj, ne remegjenek meg idegességtől immár reszkető kezeid, és álmatlan éjszakáid se legyenek miattunk. Azért gyere vissza még párszor, szórakoztass minket, és oszd meg velünk gazdasági – társadalmi éleslátó zsenialitásod szellemi kipárolgásait!
    .
    Anyukád üdvözlöm!
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. “…A nemet atlagember ra fog jonni,hogy a szemet kapzsi bankok a gorogoket csak arra hasznaljak, hogy oket, marmint az egyszeru nemet adofizeto polgart kiraboljak…”
    .
    - WTF???
    .
    Innye, a mindenit, ezt a mondatot tanítani kellene a világ nagy egyetemeinek gazdasági szakjain… :)))) Micsoda éleslátás, micsoda elemzőkészség, micsoda összefüggés!
    .
    Haha… srácok, ez a “sanyesz” (vagy inkább satnyesz) tényleg bolond… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. En is jol szorakozom az olyan idiotakon, akiknek egy ertelmes szavuk sincs, csak masok vegzalasa, de van raklap meretu arcuk es makszemnyi agyuk.

    Anyukad en is udvozlom. Remelem hazaert mar a munkabol.

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. satnyesz és mamája… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. Csak ennyire telt? Hajra, adj bele mindent.
    .
    Ez a pontozas jo, csak lehet toled valamit tanulni.
    .
    .
    .
    .
    Ezutan en is alkalmazom. Legalabb emlekeztet folyamatosan eldrad agymeretere.
    .
    .

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. sanyesz
    .
    Te itt menetközben kapcsolódtál be az eszmecserébe, semmit nem fejtettél ki a nézeteidből, ezért mi csak az indulat-megnyilvánulásaidból következtetünk arra, hogy miről mit gondolsz. De tagadni azt, hogy a görögök tényleg bőkezűen túlfizették magukat, irreális színvonalon éltek, és ezt nem lehet vég nélkül folytatni, az hülyeség. A görög idegenforgalom gazdasági teljesítőképességét misztifikálni szintén az.
    Lehet, hogy a tipikus görögök személyek kapcsolatban nagyon kedves, szeretetre méltó bohém emberek. De mi köze van ennek a nemzetgazdasági teljesítményükhöz? Ha van összefüggés, az inkább baljóslatú. A kedves bohém nem biztos, hogy olyan aggályosan korrekt adófizető, pl.
    Tudjuk, hogy van olyan közgazdasági iskola, amelynek a nézetei némely elemükben emlékeztetnek a nálad feltételezhető nézetekre. De ha ezeket képviselni akarod, akkor légy szíves egy kicsit fáradozni ezek megismerésével, hivatkozási rendszereikkel, tanuld meg ezeket a nézeteket aktualizálni, artikulálni, döntsd el, hogy ebben kiket követsz, stb… mert jelenleg mindebből semmit nem teljesítesz, csak becsmérelsz olyanokat, akik stílus ide-v-oda, a fent részletezett követelményeknek …hát… enyhén szólva jobban eleget tesznek, most engem ne érts ide. Ugyancsak új olvasó lehetsz itt. Nálam hamar dobogós lettél valamiben, pl. Nyul Györggyel versenyezve (nem vagytok ti unokatestvérek?)
    .
    Mindenesetre bármely új nick alatt szeretettel visszavárunk, te kész lelki vitamin vagy. Hofi (akit pl. én csak módjával kedveltem) hozzád képest csak labdaszedő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Markus
    .
    Gorogorszag csak egy tunet, az elso a sorban, de ott vannak a tobbiek, a spanyolok, olaszok, portugalok, irek, ok is mindannyian lusta, hedonista disznok? Nem inkabb ezzel az unios szerkezettel, meg valutaunioval van valami komoly bibi?
    Nem linkelek, mert jutubos leszek en is, mint Fantomas, de azert boven lehet errol olvasni komoly emberektol.
    Persze a gorogok is benne vannak, ez tagadhatatlan, de a nemetek miert csuktak be a szemuket? Azonkivul az utobbi nehany evben tobb, mint 1000 milliard euros kulkereskedelmi tobbletuk volt az unios orszagokkal szemben, szoval jo kis hasznot huztak ok ebbol az uniosdibol.
    .
    Nem akarok misztifikalni semmit sem, persze hogy nem fognak ilyen a szinvonalon elni, mint most, a turizmusbol, meg a sajtkeszitesbol, meg zoldsegtermesztesbol, de azert el lesznek, mint ahogy elvoltak az uniosdi elott is.
    .
    Nemtudom ki az a Nyul Gyorgy.
    .
    Hofit en nem csak modjaval kedveltem,kedvelem, meg manapsag is szoktam hallgatni, videoit nezni. Igazan elismero, ahogy hozza hasonlitottal. Ha guny volt, akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. Bocs a nick elirasert: Marcus Aurelius

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. “Tudjuk, hogy van olyan közgazdasági iskola, amelynek a nézetei némely elemükben emlékeztetnek a nálad feltételezhető nézetekre. De ha ezeket képviselni akarod, akkor légy szíves egy kicsit fáradozni ezek megismerésével, hivatkozási rendszereikkel, tanuld meg ezeket a nézeteket aktualizálni, artikulálni, döntsd el, hogy ebben kiket követsz, stb… ”
    .

    A megismeres nagyjabol megtortent, de ezt nem tudhatod, hiszen uj fiu vagyok itt, legalabbis, mint kommentelo.
    .
    .
    “mert jelenleg mindebből semmit nem teljesítesz, csak becsmérelsz olyanokat, akik stílus ide-v-oda, a fent részletezett követelményeknek …hát… enyhén szólva jobban eleget tesznek”…
    .
    Te igy latod, en meg nem. Eldradnal maris joval tobbet teljesitettem, ebben a topikban biztosan, mashol meg meg nem akadtunk ossze.

    Egyebkent miert irogatnek erdemben, komolyabban barmit is, hogy az eldrad felek megrugdossanak, mint ahogy masokat?

    Egy bolcs azt mondta 2000 eve: “Ne adjátok azt, ami szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. sanyesz
    2012. június 3. vasárnap
    01:45
    .
    Nézd, én most nem fogok egy külön vitába belefogni. Valójában az eddigi “vitát” is felbonthatjuk két részre: egy olyanra, amelyiknek az a tárgya, hogy mi, magyarok (és mások) valóban kihasznált és átvert áldozatai vagyunk-e egy új uniós-zsidó-nagytőkés-globalista rabszolgatartásnak, és Orbán jószerivel az egyetlen tisztán látó bátor szabadságharcos, és egy olyanra, amelyben a vitázó felek azt észrevételezik egymáson, hogy ki kapható rajta alapvető gazdasági axiómák figyelmen kívül hagyásán (vagy nem ismerésén), és egy „nyomják Krahácsot”-stílusú, sértett nagymagyar világfájdalmon (és a görög probléma hasonló szellemű megítélésén).
    Azt senki nem vitatja, hogy egy valamilyen „pénzszivattyú” a „mag-unió” felé működik. De emellett vegyük észre a támogatáskánt visszairányított pénzeket is. A vámmentes belső kereskedelem, az uniós szabadságok előnyeit is. Azt is, hogy a magyar GDP mekkora hányadát adják az ide települt multik. Aztán: pl. az, hogy a németeknek az utóbbi években ezermilliárdos többletük is összejött, semmilyen viszonyban nem áll Magyarországnak a németek, vagy az Unió általi állítólagos jogfosztásával, a szuverenitásunk uniós elvonásával, stb, amiket a német gazdasági erőfölényhez általában társítani szoktak. Kínának tavaly valami 180 milliárd dollár többlete volt az USA-val szemben. Akkor most Kína elnyomja az USA-t?
    No de ne kezdjük elölről. A gazdaság (a nemzetközi gazdaság is) bizonyos értékek iránt közömbös. Az iránt is, hogy kiben mi él valami nagymagyar küldetésről. Értékeljük le a forintot egy megfelelő szintre, javítsuk az élőmunkánk hozadékát, teremtsünk itthon az innovációnak kedvező klímát, az adórendszer,… a kiszámíthatóság…. a multik hátbatámadásainak mellőzése… a magyar kisember józansága (!!) … ez kéne, nem az a jobbikos ihletésű, bűnösen eszement duma, hogy a Tesco azért fizet minimálbért a magyar árufeltöltőnek, mert mint minden uniós szereplőnek, neki sincs se éjjele, se nappala, míg a magyarok nyakát ki nem tekeri.
    Szóval újraolvashatod az egész kommentsorozatot, ha győzöd, és remélem azt is észreveszed, hogy mi hárman (a „testvérek”) itt tök-egyformán vélekedünk, még akkor is, ha rajtam most erőt vett egy kis kommunikációs hajlam.
    .
    Most, hogy ezt bemásoltam, látom, hogy közben írtál ide.
    No, nem szorul itt senki az én méltatásomra, rábízok mindent az időre, és kinek-kinek az olvasói korrektségére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Marcus:
    .
    - Ez a satnyesz- gyerek az a tipikus hülye, mely fajtát már jól ismerjük.
    .
    Tudása gyakorlatilag a netes szennyblogocskák gyors átolvasásában merül ki, na meg a haveri kör kocsmai vécéfelirat szintű okoskodásában.
    .
    Ennek ellenére valamiért késztetést érez, hogy hitvány, primitív, előember- szintű agyrémeit ráokádja a világra. Az ilyennek minél több szalmai jellegű érvet, minél több tényt sorolsz fel, annál jobban megvadul. Kb. egy mondat után elveszti a fonalat, hiszen minimális közgazdaságtani (és egyéb) ismeretei sincsenek, ettől egyre ingerültebb.
    .
    Tehetetlen dühtől remegő kezekkel jön vissza újra és újra, kényszert érez rá. Már útálja az egészet, látja, hogy itt valamivel többel áll szembe, mint a tipikus mélymagyar idiotizmus, már az elején falhoz lett állítva, de éppen ettől vadul be egyre jobban.
    .
    Ilyenkor jön az egyre elborultabb, egyre gonoszabb handabandázás, ilyenkor kijön belőle az igazi állatember.
    .
    Klinikai eset, ráadásul az a nagyon tipikus Mélymagyar Táltos Igazságlátó- Leleplező- Tutimegmondó, bár, amiket ideköhög, az nem terjed túl a nyilas szubszennykultusz legalján lévő szemétnél.
    .
    Féleszű idióta, de nem baj, hadd egye meg a fene ahol van, a többi hozzá hasonlóval együtt.
    .
    Záróraként, nekem ez a kedvencem ettől a prehumántól:
    .
    “…A nemet atlagember ra fog jonni,hogy a szemet kapzsi bankok a gorogoket csak arra hasznaljak, hogy oket, marmint az egyszeru nemet adofizeto polgart kiraboljak…”
    .
    - Na, EZT semmivel nem tudta még alulmúlni… olyan szinten értelmetlen eleve az egész mondat, hogy ilyen óvodában nem illene már mondani, de annyit ki lehet szedni belőle, hogy itt már megint a Nemzetközi Összeesküvő Zsidó Bankok Rablótőkéje (WTF???) sanyargatja a… nem is igazán értem, kit, németeket, görögöket, ?????
    .
    Na, jó, ez egy igazi félkegyelmű. Addig fog visszajönni újra és újra, míg a guta meg nem üti, így aztán hajrá, “testvéreim”, és mások is.
    .
    Takarítsuk el ezt az újabb szemetet innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. - Ez a eldrad- gyerek az a tipikus hülye, mely fajtát már jól ismerjük.
    .
    Tudása gyakorlatilag a netes es fosodratu media gyors átolvasásában merül ki, na meg a haveri kör kocsmai vécéfelirat szintű okoskodásában.
    .
    Ha valaki mast mond, melyebbre hatol, mas a velemenye, megvadul, erveit elmondani nem tudja, mondanivaloja vad szemelyeskedesben merul ki. Az ilyennek minél több szalmai jellegű érvet, minél több tényt sorolsz fel, annál jobban megvadul. Kb. egy mondat után elveszti a fonalat, hiszen minimális közgazdaságtani (és egyéb) ismeretei sincsenek, embersegbol is nulla, ettől egyre ingerültebb.
    .
    Tehetetlen dühtől remegő kezekkel jön vissza újra és újra, kényszert érez rá. Már útálja az egészet, látja, hogy itt valamivel többel áll szembe, mint a tipikus fosodratu media altal terjesztett idiotizmus, de éppen ettől vadul be egyre jobban.
    .
    Ilyenkor jön az egyre elborultabb, egyre gonoszabb handabandázás, ilyenkor kijön belőle az igazi állatember. Nem szeretnek a csaladjahoz tartozni egy ilyen idiota, buszke, de annal agresszivebb senkinek.
    .
    Klinikai eset, igazi melymagyar senki.
    .
    Féleszű idióta, de nem baj, hadd egye meg a fene ahol van, a többi hozzá hasonlóval együtt.
    .
    Szovegertese nulla, kiragad a mondanivalobol valamit es azon lovagol. De annak az olvasonak, akinek van egy csepp esze, megnezi az egesz mondatot es szovegkornyezetet es egybol rajon, hogy ki is az igazi nagykepu idiota.
    .

    Ujra es ujra visszajon gyalazkodni, azthiszi a masikat meguti nagy mondasaitol a guta, kozben nem veszi eszre, hogy sajat magat jaratja le es akit idegesiteni akar, az csak rohog rajta.
    :)
    :)
    .
    .
    .
    .
    .
    Csak az agymerete miatt.
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  38. Jól van fiam, bolond vagy te… eredj a fenébe, na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  39. Korunk bölcse, “satnyesz” überganger, gazdasági zsenink mottója:
    .
    “…A nemet atlagember ra fog jonni,hogy a szemet kapzsi bankok a gorogoket csak arra hasznaljak, hogy oket, marmint az egyszeru nemet adofizeto polgart kiraboljak…”
    .
    - Ez mindennél többet elmond félelmetes tudásáról.
    .
    Micsoda nyomoronc… de azért erőlködik tovább, pedig már felfogta, hogy itt neki nincs helye… na mindegy, majd csak megüti a guta.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  40. Bizony, bizony. Van akinek sokat mond a mondat, foleg, ha megnezi az egeszet, amit irtam ott. Floodolasod miatt bemasolom, mi kovetkezik utana. Igy folytatodik: “Kihelyeztek nagy kamatra a penzt(a bankok) a gorogoknek, most nem kapjak vissza es a nemet allamnak kellene oket karpotolnia az adofizetok terhere? ”

    Ugye, ugye, igy mar erthetobb. Csak te nem akarod felfogni, pedig nem olyan nehez ez. Probalnal fogast talalni, de hat nem megy.

    A guta ugylatom teged jobban fenyeget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  41. Marcus
    .
    Nem kivanok mindenre reagalni, meg azt gondolom, hogy a kozgazdasag keretein belul sem lehet ertelmezni a kialakult helyzetet. Sokkal messzebbre es melyebbre vezet.
    .

    De azert egy-ket dolog. Hogy milyen nagymagyar erzeseket, meg orbani szabadsagharc helyesleset lattal bele velemenyembe nem tudom, de egyik sem vagyok. Orbant sem tulzottan kedvelem, es nem partok menten gondolkodom.

    “Azt senki nem vitatja, hogy egy valamilyen „pénzszivattyú” a „mag-unió” felé működik. De emellett vegyük észre a támogatáskánt visszairányított pénzeket is. A vámmentes belső kereskedelem, az uniós szabadságok előnyeit is.”

    A tamogatasokrol annyit, hogy evekig netto befizeto volt Magyarorszag, azaz nem kapott vissza annyi tamogatast, mint amennyit tagdijkent befizetett. Most nemtudom mi a helyzet, de nemhiszem, hogy ebbol, marmint a tamogatasokbol, szembeallitva a tagdijjal, nagy haszna lenne az orszagnak.
    .
    A vammentessegrol. Sajnos a vam kiesese egy sulyos csapas a gyengebb, periferian levo orszagoknak. Ezenkivul vedovamot sem tudjak alkalmazni pl, ami miatt az eros orszagok, mint a Nemetek erofolenyevel szemben nem tudnak vedekezni.
    .
    Az Usa helyzete azert egy kicsit mas, ok nyomjak a fedezet nelkuli dollart. Nem nehez belatni, hogy ha a nemetekkel forintban kereskedhetnenk es annyit nyomhatnank belole, amennyit jonak latunk, akkor kicsit mas lenne a leanyzo fekvese. Nyilvan ok egy hatalmas orszag. 180 milliard dollar eloallitasa, hogy fizetni tudjanak a kinai tobbletert, nem inflalja elviselhetetlen mertekben a dollart.
    Persze az Usanak ez a penzpolitikaja sem megy a vegtelensegig. Ezzel a modszerrel a hianyukat ra lehet terhelni egy darabig a vilagra, de egyszer csak osszedol a kartyavar.

    “Értékeljük le a forintot egy megfelelő szintre, javítsuk az élőmunkánk hozadékát, teremtsünk itthon az innovációnak kedvező klímát, az adórendszer,… a kiszámíthatóság…. a multik hátbatámadásainak mellőzése… a magyar kisember józansága (!!) …”

    Egyetertek tobbnyire. Azert azt hozzatennem, hogy fejezzuk azt be, hogy ha egy multi idejon es teremt 100 munkahelyet, akkor neki adunk munkahelyenkent 5-8 millio tamogatast, ha egy magyar valalkozo teremt munkahelyet, akkor neki nem adunk semmit.
    Milyen versenyegyenloseg ez? Miert szeretjuk jobban a kulfoldi multit, mint a magyar kisvallalkozast? Miert jobb a multi altal teremtett munkahely, mint a magyar vallalkozo altal? Szerintem ez az egyik fo ok, ami a magyar gazdasag ma lathato torzulasahoz vezetett.

    “Szóval újraolvashatod az egész kommentsorozatot, ha győzöd, és remélem azt is észreveszed, hogy mi hárman (a „testvérek”) itt tök-egyformán vélekedünk, még akkor is, ha rajtam most erőt vett egy kis kommunikációs hajlam.”

    Te es ricsi igen, latom. Eldrad ‘testveretek’ nem szolt eddig egy ertelmes mondatot sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  42. Féleszű hülyegyerek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Nézd csak, satnyesz, asszem, ez neked szól:
    .
    Kisebbrendűségi komplexus
    .
    Mi a komplexus jellemzője?
    .
    Nincs harmónia a belső személyiség rendjével.
    .
    Sőt, annak egyensúlyát, életrendünket épp úgy és épp oly váratlanul felboríthatja, mint pl. egy vesekő, ha begörcsöl. Ez a komplexus legalább annyira nem szükséges, mint a vesekő.
    .
    Ha pedig erőteljesen kifejlődik, „személyiség tumornak” is lehetne nevezni.
    .
    Mikor jelentkezik a komplexus? (satnyesznál mindig)
    .
    Kiszámíthatatlanul.
    .
    Testi-lelki okok egyaránt mozgósíthatják. Satnyesznál pl. hülye név, de olvassuk tovább.
    .
    Pl .valaki természetesen beszélgetett még az imént, s hirtelen elhallgat, vagy élesen felemeli a hangját, elsápad, vörös foltok jelennek meg az arcán, nyakán, kiveri a veriték….Elájul, kiszalad, hisztériásan viselkedik.
    .
    Mi áll mögötte?
    .
    Egy, a lelkünk mélyére nyomott traumatikus, negatív élmény. Ha meghallja valaki valahol a számára kellemetlen, negatív töltetű, vagy negatív emóciókra emlékeztető szót, máris „bekattan” a negativ traumatikus élménye, s komplexusa máris szabad utat kapott…..
    .
    Okozhat ilyen lelki görcsöt érvényesülésre való kóros törekvés : pl. két munkatárs, egyiket kitüntetik, s amikor dicsérik, a másik, aki érvényesülési komplexusban szenved, hirtelen lever egy vázát, vagy köszönés nélkül távozik,…
    .
    Mit tehetünk?
    .
    Satnyesznál semmit, másoknál:
    .
    Ha lehet kerüljük az illető neuralgikus pontjáról való beszédet! Satnyesznál ez BÁRMIRŐL való beszélgetést jelent.
    .
    Ezzel nem gyógyítjuk meg, de nem fokoztuk a lelki görcseit.
    .
    Hogyan ismerhetjük fel önmagunkban?
    .
    Hülyeségeket irkál fórumokon, beteges érvényesülési vágy, szükséges tehetség és tudás nélkül.
    .
    Ha valami , s mindig ugyanaz tölti be gondolatainkat, kényszerit rágondolni, olyannyira, hogy áttételévé kezdünk válni.
    .
    Ha ezt észrevesszük magunkon, közel járunk komplexusaink felismeréséhez….
    .
    Ej, te kis satnya satnyesz, ez nagyon a te fajtád…
    .
    E.

    Hogy kerül ez belénk?

    Már a gyermekkorban!

    Szülők, nevelők felelőssége óriási! Ekkor lehet a legtöbbet ártani ( és legtöbbet segíteni is) a személyiség fejlődésében!

    a. túl nagy elvárás a gyerektől, amire képtelen – szidalmazás „sose lesz belőled hasznos ember” (az ilyenből nem is lesz)

    impotens, szorongó ,borotválatlan, lompos.

    Az apa nem is tudja, hogy ő tette ilyenné! (Még álmában is félt apjától)

    b. fülfájós gyerek, iskola – kötött sapkát hordott füle miatt. „Kerti törpe” lett a

    neve, végigjárva mind a 7 törpe nevét – végén KUKA lett.Rajtamaradt.

    Egész életére „kukává” vált…

    c. nyomorékan született gyerek – tornából felmentették, de ott kellett lennie az

    órán. Tornatanár rákiáltott az öltözőben:” menj innen te töpörtyű!” 20 év múlva

    kiváló kutató lett, . de: Felakasztotta magát, mert újra valamiért megalázták.

    Zsebében cédulát találtak: csak ennyi volt rajta: minek éljen egy töpörtyű?

    Kisebbrendűségi érzése ölte meg. Úgy, hogy a nyaka köré abból a 20 éves

    Mondatból csavart zsineget….

    A psyché öngyógyitó kisérletei

    Magasított ortopéd cipő kiegyenlíti a baleset miatt megrövidült lábat. Kompenzálja azt. Legtöbb szervünk szintén kompenzál, kiegyenlítésre törekszik, így a lélek is ezt teszi. Csakhogy ez nem mindig jó irányban történik. Pl. alacsony termetű ember – nagy szájjal

    Öndicsérő, dicsekvő ember dicsekvéssel – nem kapott elismerést gyerekkorban

    Túlöltözködés, túl sminkelés, is kompenzáció lehet (fontos, hogy vegyék észre)

    Gyerekeknél agresszivitás lehet a kicsik felé……

    A sokat fantáziáló ember is kisebbségi komplexusról árulkodik, mert képzelgéseiben éli ki magát. Álmodozásában legalább valaki, s nem is akárki..

    Milyen a kisebbségi komplexusban szenvedő ember?

    1. Bizonytalan – minden mozdulatát megkérdőjelez. Jól mondtam? Nem jól mondtam? Felváltva visszahúzódó és agresszív.

    2. Döntéseit megbánja – „elvegyem feleségül vagy ne”?(Szókratész: válasza: „akár elveszed, akár nem, úgyis megbánod”

    Döntést, felelősséget szereti áthárítani másra.

    3. Szorongó – érzi hogy valami baj van, de ezt magabiztosság látszatával kompenzálja . Igyekszik elhinni minden hazug hízelgést.

    4. Sértődékeny – a legkisebb bántást sem felejti el. Olyan mint a vadgesztenye: kívül szúrós, belül keserű. Vagyis: boldogtalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Juj, satnya satnyesz barátom, ez a tagolatlanra sikeredett bekezdés, hááát, komám, ezt senki nem tudná rólad jobban leírni… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Gondolom vegig sem olvastad, mert en inkabb rad latom illeni a leirast.
    .
    Most harcmodort valtottal es elkezdtel masolgatni? Ctrl+c majd Ctrl+v ? Ennyi?
    .
    Nem utanozlak, hiszen ez mar tenyleg alulmul mindent, amit toled lattam.
    .
    Ha az AN adna magara valamit, es moderalna a hozzaszolasokat, teged mar ugy kivagtak volna innen, mint a macskat sz@rni.
    .
    Trollkodas, vegzalas, szemetkedes, gyalazkodas. Ennyi a te tudasod!
    .
    De engem nem zavar, hanem szorakoztat.
    :)

    Tudod?
    .
    .
    ….. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  46. Satnya satnyesz, újra, hátha figyelsz. Kisebbségi komplexusos emberekről van szó, magadra ne vedd, :)
    .
    Hogy kerül ez belénk?

    Már a gyermekkorban!

    Szülők, nevelők felelőssége óriási! Ekkor lehet a legtöbbet ártani ( és legtöbbet segíteni is) a személyiség fejlődésében!

    a. túl nagy elvárás a gyerektől, amire képtelen – szidalmazás „sose lesz belőled hasznos ember” (az ilyenből nem is lesz)

    impotens, szorongó ,borotválatlan, lompos.

    Az apa nem is tudja, hogy ő tette ilyenné! (Még álmában is félt apjától)

    b. fülfájós gyerek, iskola – kötött sapkát hordott füle miatt. „Kerti törpe” lett a

    neve, végigjárva mind a 7 törpe nevét – végén KUKA lett.Rajtamaradt.

    Egész életére „kukává” vált…

    c. nyomorékan született gyerek – tornából felmentették, de ott kellett lennie az

    órán. Tornatanár rákiáltott az öltözőben:” menj innen te töpörtyű!” 20 év múlva

    kiváló kutató lett, . de: Felakasztotta magát, mert újra valamiért megalázták.

    Zsebében cédulát találtak: csak ennyi volt rajta: minek éljen egy töpörtyű?

    Kisebbrendűségi érzése ölte meg. Úgy, hogy a nyaka köré abból a 20 éves

    Mondatból csavart zsineget….

    A psyché öngyógyitó kisérletei

    Magasított ortopéd cipő kiegyenlíti a baleset miatt megrövidült lábat. Kompenzálja azt. Legtöbb szervünk szintén kompenzál, kiegyenlítésre törekszik, így a lélek is ezt teszi. Csakhogy ez nem mindig jó irányban történik. Pl. alacsony termetű ember – nagy szájjal

    Öndicsérő, dicsekvő ember dicsekvéssel – nem kapott elismerést gyerekkorban

    Túlöltözködés, túl sminkelés, is kompenzáció lehet (fontos, hogy vegyék észre)

    Gyerekeknél agresszivitás lehet a kicsik felé……

    A sokat fantáziáló ember is kisebbségi komplexusról árulkodik, mert képzelgéseiben éli ki magát. Álmodozásában legalább valaki, s nem is akárki..

    Milyen a kisebbségi komplexusban szenvedő ember?

    1. Bizonytalan – minden mozdulatát megkérdőjelez. Jól mondtam? Nem jól mondtam? Felváltva visszahúzódó és agresszív.

    2. Döntéseit megbánja – „elvegyem feleségül vagy ne”?(Szókratész: válasza: „akár elveszed, akár nem, úgyis megbánod”

    Döntést, felelősséget szereti áthárítani másra.

    3. Szorongó – érzi hogy valami baj van, de ezt magabiztosság látszatával kompenzálja . Igyekszik elhinni minden hazug hízelgést.

    4. Sértődékeny – a legkisebb bántást sem felejti el. Olyan mint a vadgesztenye: kívül szúrós, belül keserű. Vagyis: boldogtalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. :)
    .
    Szmájli.
    .
    Szmájli, szmájli, szmájli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Es meg egy szmájli.
    .

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. A tisztelt vitázó felek túl pazarlóan bánnak az erőforrásaikkal. Szerintem ha egy ideig csak úgy elmentek egymás mellett, azonnali reakció nélkül olvassátok egymás szövegeit, egy pár hónapon belül magától is sok minden a helyére találhat. Ilyen dinamikus szociális mezőben, mint amilyen ez a fórum is, minden szereplőnek amúgy is van egy természetes gravitálása a neki való hely felé.(Előbb-utóbb szép lassan oda tereli a sok partneri jelzés, és az ezekből összeálló értékítélet. Van, amikor csak erőpocsékolás ezt siettetni. Ezzel néha csak elnyomjuk a szereplő karakterek természetes önmozgását.) Én is átestem itt néhány átértékelésen. (Általában én voltam az átértékelő, ha jól sejtem.)
    .
    (Ne tekintsétek ezeket a szavakat valami elvtelen, elmaszatoló árulásnak, a véleményeimet teljes sarkosságukban tartom, kiállok mellettük, és az igazat megvallva, ebben nem befolyásol az, hogy azokra hányan néznek jó vagy rossz szemmel. Örülök az egyetértésnek, deazt nem személyes tartalmú jelzésnek tekintem. Ezt csak azért szúrtam ide, mert én is viszolyognék valami nyálas-ájtatos-elvtelen békéltetőtől. Nem erről van szó. Csak próbálom az aktivitás mellé néha a szemlélődés magatartását is bevenni, pl. a nagy Szókratész nyomán.)
    .
    De.
    sanyesz azt írja: „A támogatasokról annyit, hogy évekig nettó befizető volt Magyarország, azaz nem kapott vissza annyi támogatást, mint amennyit tagdijkent befizetett.”
    Ehhez talán a következő hsz-emben mellékelek egy linket, a külügyminisztérium vezet egy oldalt uniós témákról, ott azt találjuk, hogy mindig nettó támogatottak voltunk,a tagságunk óta. Ehhez vegyük még hozzá, hogy a belépés előtt is min. 4-5 éven keresztül (de lehet, hogy ennek még utána kéne nézni) kaptunk felzárkóztató pénzeket a lengyelekkel együtt, a Phare-program jóvoltából.
    .
    Vámok.
    Ha unión kívül lennénk, akkor nekünk, magyar vásárlóknak sok behozott cikk drágább lenne. De még érdekesebb, hogy néhány évvel ezelőtt azt olvastam, hogy a fejlett Ny.-Európának Dél-Afrikából és Dél-Amerikából akkora zöldség-gyümölcs importja van, ami sokszorosa az akkori összes magyar agrárkivitelnek. Ha az Unió védővámot alkalmazna az esetleg kikerülő Magyarország termékeire, akkor pillanatok alatt elveszítjük a még meglevő relatív előnyünket, és kiszorulunk. (Nem mintha most annyira kihasználnánk, hogy beléphetnénk a Dál-Afrikaiak helyére.)A magyar mezőgazdaság drágán termel. Nem jó birtoknagyság, nem jó gépesítés, értékesítési szövetkezetek hiánya, a támogatási rendszert is szidják a hozzá értők, hosszú.
    (Mindezt csak annak a sejtéséből írom, hogy aki nagyon rosszallja a mag-unió irántunk mutatott magatartását, az az Unió otthagyását tekinti alternatívának. De sanyesz, e részletkérdésben még nem egyértelműsítetted magad.)
    Én egyelőre annak a pártján volnék, hogy ha ahhoz volna képességünk, hogy az Unión kívül felerősödjünk, akkor százszor inkább volna arra, hogy az Unión belül megtegyük ezt. Az erre alkalmassá válás útja ott van előttünk. És mi a mi hibánkból nem tudunk elindulni rajta.
    .
    „Miert szeretjuk jobban a kulfoldi multit, mint a magyar kisvallalkozast? Miert jobb a multi altal teremtett munkahely, mint a magyar vallalkozo altal?”
    .
    Nem biztos, hogy ebben mindig racionálisan döntenek. Itt is elképzelhető a kenőpénztől, klientúra-építéstől, oligarchizmustól a maffiáig minden. De (eltekintve attól, hogy az előbbikhez magyar partner is kell, kettőn áll a vásár) egy multinacionális cég nemegyszer ezer főnél is nagyobb telepe, vagy pl. a győri Audi, sokkal megbízhatóbb, hosszú távon stabilabb foglalkoztató és adófizető, mint egy rakás, ki tudja meddig életképes,sunda-bunda, már eleve csalásban fogant kis magyar kóceráj. (Én is örülnék, ha sok magyar vásárló jó belföldi terméket venne. És van egy pár rossz tapasztalatom magyar iparosokkal és szolgáltatókkal. Felőrölték a bizalmamat.)
    Ajaj, késő van. Jön a link a nettó támogatotti mivoltunkhoz, aztán majd meglátjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Szóval az Uniós ki-és befizetésekhez, egyelőre:

    http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Görögország két év haladékot kap 2012. október 24. szerda | AN

Görögországban rekordszinten a munkanélküliség 2012. június 7. csütörtök | AN

Németország a legtiszteletreméltóbb 2012. május 31. csütörtök | AN

Ismét junta lesz Görögországban? 2012. május 21. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos