Görögországban rekordszinten a munkanélküliség 2012. June 7. Thursday 14:23 | AN Forrás: MTI

Share
Görögországban rekordszinten a munkanélküliség
Athén – Görögországban rekordszintre, 21,9 százalékra nőtt a munkanélküliség márciusban az előző havi 21,4 százalékról, és az egy évvel korábbi 15,7 százalékról az Elstat, a görög statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint.
.
Márciusban 1,075 millió volt az állástalanok száma Görögországban. Tavaly 17,7 százalék, 2010-ben 12,5 százalék volt az átlagos munkanélküliség.
.
Az Elstat adatai szerint a 15 és 24 év közöttiek körében 52,8 százalékos volt a munkanélküliség márciusban. Egy évvel korábban a ráta 42 százalék volt.
.
Az euróövezetben a munkanélküliség átlagosan 10,9 százalék volt márciusban.
.
A görög gazdaság ötödik éve van recesszióban. Hivatalos várakozások szerint az idén 5 százalékkal csökken a bruttó hazai össztermék (GDP).

Tags: ,

3 Reader’s Comments

 1. Szomorú ez a helyzet!

 2. Rövidesen a mentálisan elmaradott Görögök is az utcán fognak tüntetni, kezükkel V betűt formálva, és nem veszik észre hogy lassan ők is temetni mennek. Pedig rettentően egyszerű – különösen Görög országra érvényesen – a helyzet: Többet fogyasztanak, több pénzt használnak fel az országuk alakítására, mint amit megtermelnek!
  Adót nem fizetnek ha lehet, minden saját zsebbe megy. Csak tüntetnek, pedig dolgozniuk kellene és fizetni az adóikat!
  A Németek is fizetnek, ezért gazdag az országuk! Más országokban megtermelt és adózott pénzt akarnak, hogy ebből tartsák fenn az országukat. Szerintem hülyék lennének a Brüsszeliek, ha segítenének ismét! Tnulják meg a közösségi magatartást, vagy járjanak temetésre V betűt mutogatva!
  Valaki mondja meg már végre nekik, hogy rengeteget változott a világ és nem templomba kellene járniuk, hanem dolgozni!

 3. Tisztelt Keresztes S.!

  Könyörgöm olvasson már el legalább egy gimnáziumi gazdaságföldrajz könyvet, mert az ön által felvázoltnál azért “picikét” összetettebb kérdésről van szó.
  De ha érdekli a téma én ajánlanám Gábris Gyula: Európa regionális földrajza című munkáját.

Kapcsolódó cikkek

Görögország két év haladékot kap 2012. October 24. Wednesday | AN

Németország a legtiszteletreméltóbb 2012. May 31. Thursday | AN

Észhez térnek a görögök? 2012. May 28. Monday | AN

Ismét junta lesz Görögországban? 2012. May 21. Monday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók