Ronai and Ronai
AMERIKAI

Németország a legtiszteletreméltóbb 2012. május 31. csütörtök 12:14 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Németország a legtiszteletreméltóbb
Washington/Budapest – euróövezet adósságválsága közepette Németország a legtiszteletreméltóbb, Görögország pedig a legkevésbé tisztelt nemzet az Európai Unióban, derül ki az amerikai Pew Research Center által frissen közzétett közvélemény-kutatásból.
.
A nyolc uniós tagállamban végzett felmérés szerint a megkérdezettek Németország vezetőit tisztelik a leginkább, őket tekintik a legkevésbé korruptnak, és a német társadalmat tekintik a legdolgosabb nemzetnek.
.
Görögország ezzel szemben kíméletlen bírálatban részesült, a görögök ráadásul a német vezetés legkeményebb kritikusai. A megkérdezett hellének 60 százaléka mindemellett a legszorgalmasabb európai nemzetnek tartja magát.
.
.
Németellenes hecckampány a görög sajtóban. A címlapfotó náciként ábrázolja a görögöket mentő eurómilliárdok javát folyósító ország kancellárját
.
A felmérés rávilágított a Brüsszelben egyre nagyobb aggodalmat keltő észak-dél irányú megosztottságra. Egyetlen északi tagállam sincs jó véleménnyel a görögökről, jóllehet Nagy-Britannia, Franciaország és Németország még mindig pozitívan tekint az olaszokra és a spanyolokra. Görögországban tapasztalható a legerősebb Berlin-ellenesség, a válaszadók 78 százaléka nyilatkozott kedvezőtlenül a német vezetésről.
.
A kutatás arra is rámutatott, hogy 2009 óta romlott a gazdasági integráció megítélése; Csehországban a megkérdezettek 22, Olaszországban 20, Spanyolországban pedig 18 százalék nyilatkozott úgy, hogy az európai egyesülés gyengítette a nemzetgazdaságot. Egyedül a németek körében emelkedett azok aránya, akik szerint az integráció „gazdasági áldást”, az EU-tagság pedig pozitívumokat eredményezett.
.
.
Athéni anarchisták elégetik a Németországot jelképező bábut

A válaszadók mindössze 37 százaléka vélte úgy, hogy az euró bevezetése jó dolog volt, míg a valutaövezeten kívüli országok állampolgárai – például a britek 73 százaléka – meglehetősen örülnek, hogy megtarthatták nemzeti valutájukat.
.
A megkérdezettek az egységes Európa jelképeit ugyanakkor továbbra is támogatják: a felmérésben részt vevő eurózóna-tagállamok polgárai – például  a görögök 71, a franciák 69, és a németek 66 százaléka – meg szeretnék tartani a közös valutát ahelyett, hogy visszatérnének nemzeti fizetőeszközeikhez.
.
Az európaiak megosztottak annak eldöntésében, hogy ki tehető felelőssé gazdasági bajaikért. A görögök (87 százalék) az olaszok (84 százalék) a lengyelek (90 százalék) és a csehek (91 százalék) például saját kormányaikat hibáztatják, ám a franciák (74 százalék) és a spanyolok (78 százalék) a bankokat és egyéb pénzügyi intézeteket okolják. Németországban és Nagy-Britanniában a gondokért a kormányokat és a bankokat egyaránt hibáztatják, derült ki a szóban forgó kutatásból.
.
A közvélemény-kutatást Németországban, Görögországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Csehországban, valamint az Egyesült Államok bevonásával készítették, március 17. és április 16. között mintegy 8 ezer ember megkérdezésével.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Németország a legtiszteletreméltóbb, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Az világosan látszik, hogy a görögök pont olyan önértékelési problémákkal küzdenek, mint a magyar miniszterelnök, és kormányának legkevésbé sem tiszteletre méltó tagjai!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  2. A görögök gyorsan kilábalnak majd, mi a forradalmárok meg tovább süllyedünk a szarba.
    Köszönjük Viktor! és balga népe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  3. Gyakorlatilag a németek dolgoztak meg a görög jólétért az elmúlt évtizedekben. Ez a németellenes hangulat gyomorforgató, a görögök saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Szerintem Görögország és Magyarország nagyon hasonlít egymáshoz jó pár dologban. Valóban többet költöttek, mint amennyit a gazdaságuk elbírt. Mi is. Az adófizetési morál is szerintem ugyanaz, egy réteget sarcolnak, mint nálunk a alsó-közép osztályba tartozó teljes munkaidőre bejelentett alkalmazottakat. A felső-középosztály és nagyvállalkozói réteg rengeteget ellop az állami pénzekből. Nem véletlen, hogy a korrupció nagyon magas ott is itt is.Van egy réteg, akiket simán beetetnek, hogy az EU a hibás(nálunk erre használják Vonáékat, Orbán is elejt egy-két szót erről). Nézzétek meg a beszédét az Estében. Igazi demagóg duma. Igaza van és még sincs. Félelmetes, ahogy kimagyaráz dolgokat és még igazat is adnék neki, ha egy átlag TV-néző agyával gondolkodnék.
    A kedvencem az volt, amikor azt mondta(egy kis emmutnyocév persze volt), hogy az előző kormányok adósították el az országot. 2013-ban 500 milliárd kamatot kell kifizetni erre a hitelre., El kezdte ecsetelni, ez a pénz mire lenne elég. Mit gondol a VV-t néző polgár? Hú, tényleg ez a Viktor milyen szuper, nem akarja tovább adósítani az országot. A szemét ballibek.stb. Az ostoba arra nem gondol, hogy az az 500 milliárd, amit az egykulcsossal kivesznek a költségvetésből, pont elég lenne a kamatot fizetni. Ez az összeg profin átvándorol a felső tízezer zsebébe, akiknek egyébként is volt mit a tejbe aprítani. A drága Viktor pedig, tőle veszi el, a 200ezres bruttó béréből a kamatra valót. Szerintem a görögöknél is így zajlanak a dolgok és ugyanúgy beveszik a szélsőségesek néphülyítését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Nagy a hasonlóság a görög és a magyar néplélek között. Mi is nagyon szeretjük másokat hibáztatni saját felelőtlenségünkért, hibáinkért és balsorsunkért, és ha Orbán Viktor kormányzati idejének hátralévő két évében nem változik meg hozzáállásában, akkor ne nagyon lepődjünk meg azon, hogy a “Béke-menethez” hasonló gyűlölettüntetéseken túllépve magatehetetlenségében és kiábrándultságában elvadul az utca, és az amúgy is megosztott társadalom szövete még tovább bomlik. A görögöké lehet a mi magyarországi jövőképünk!

    Ugyanakkor a németeket sincs miért annyira végtelenül tisztelni, önzetlenséggel és segítőkészséggel áldani, saját jól felfogott érdekük az EU fennmaradása, csak ennek a gazdasági-politikai tömörülésnek köszönhetik vezető hatalmukat nemhogy Európában, de minimum a fél világban. Ha nem lenne hasznuk belőle, például rendelkeznének a norvégokhoz hasonló kőolaj-, földgáz-, vagy más értékes ásványlelőhelyek sokaságával, nem közösködnének ősrégi nemezisükkel, Franciaországgal, ebben biztos vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Lehet hasonlítgatni Magyarországot Görögországhoz, hogy mi is ugyanúgy túlköltekeztünk, de azért nálunk nem volt 16havi nyugdíj, 7-800ezres fizetések…
    Nálunk ugyanúgy éhen lehetett dögleni akkor is mikor túlköltekeztünk, meg most is mikor kevesebbet költekezünk: “47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni” ugye ugye…. Szerintem épp ellenkezőleg a magyar néplélek gyenge, eltűri az alacsony bért…nem emeli fel ellene a hangját, beveszi Orbán Viktor közhelyeit és annyival el is van intézve, de közben meg MÉLYSZEGÉNYség van!

    “Egyik ismerőse 1,3 millió forintért emelget sorompókat, a közszférában többtízmilliós bónusz jár a nyugdíjazottaknak, és bár látta, hogy a gazdaság nem fogja ezeket elbírni, ő is kihasználta a korrupt és nepotista görög rendszert.”

    “A néhány kamionnal rendelkező szállítási vállalkozó szerint a közalkalmazottak nyugdíjazásukkor 80-200 ezer eurós (21-53 millió forintos) bónuszt kapnak, attól függően, hogy hány évet dolgoztak. Emellett legkevesebb 14 havi fizetést kapnak, de a mozdonyvezetők például 18. havi fizetésben is részesülnek.”

    ” “Még a parlamenti takarítók is havi 2500 eurót [665 ezer forintot] visznek haza”

    “A vállalkozó szerint ezeken kívül több oka is van a gazdaságot fenyegető államcsődnek. Ilyennek nevezte a 177 ezer fős katonaságot, amelyre a Törökország elleni konfliktusra hivatkozva 2009-ben például a GDP 3,2 százalékát fordították.”

    ha érdekel a cikk itt elolvashatjátok bővebben: http://www.origo.hu/nagyvilag/20110711-gorog-gazdasagi-valsag-okai-egy-gorog-kamionos-szerint.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Az meg hozzátartozik, hogy a görögök elvégeztették a munkát a külföldiekkel… és cseppet sem zavarta őket! Itt Magyarországon mindennap elmegyek a munkaügyközpont mellett, rengeteg ember áll sorba… és nem külföldiek állnak sorban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Hát igen, az a legfőbb különbség, hogy a görögöknél nem csak az a pár ezer szemét politikus meg polgármester gazdagodott meg, hanem mindenki viszonylag jól élt, ha hajlandó volt állásba menni. Magyarországon azért mindig kimérték patikamérlegen, hogy pont annyi jusson, hogy ne dögöljünk éhen. A legnagyobb osztogatás a Megyó alatt volt, már akkor is mínuszba vágott államkasszából. De a lényeg közös. Mind a két ország fölzabálta a saját következő ötven évét. A görögök még annyival jobb helyzetben vannak, hogy náluk a junta alatt muszáj volt dolgozni, ott még létezik generáció, ami megfogta a munka végét, de Magyarországon az utolsó ilyen nemzedék szerintem már hetven fölött van. És innen már nagyon nehéz visszahozni a dolgot, főleg hogy aki még ér valamit, az tízezrével megy külföldre. Milyen ciki, hogy Orbánék pont akkor futottak bele másodszor ebbe az egészbe, amikor elkezdett szétesni a piramisjáték.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. rakoncátlan,

    egyet tudok érteni. Kaptak rendes bért, volt tizenegynéhány jó évük, gyűjthettek tőkét, tartalékot. Ha van egy kis eszük – márpedig szerintem van – nem fognak odaadni mindent a hitelezőknek.(a nemzeti vagyonra gondolok, és talán nem szedik el tőlük katonai erővel). Lesz felfordulás persze, de azután magukhoz fognak térni, hiszen van az emberek nagy részének anyagi bázisa, és (jóval több) tartása és esze is, (mint az átlag magyarnak) az országnak pedig csodállatos adottságai. Nem lesz olyan életszínvonaluk mint eddig és nem euróval fognak fizetni, de így is sokkal jobb lesz nekik, mint a magyarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Orbán nem szereti, ha nézik a kezét 2012. december 11. kedd | EG

Az Orbán-Matolcsy csomag ortodox megszorítás 2012. november 21. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos