Ronai and Ronai
AMERIKAI

Görögország két év haladékot kap 2012. október 24. szerda 21:41 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Görögország két év haladékot kap
Berlin/Athén – Görögország két évvel több időt kap a nemzetközi hitelprogramhoz kapcsolódó reformok végrehajtására, és megkapja a hitel következő részletét is, írta szerdán a Süddeutsche Zeitung.
.
A német lap szerint a GDP-arányos államháztartási hiányt 2014 helyett 2016-ra kell a 3 százalékos határérték alá szorítani.
.
Meghosszabbítják a munkaerőpiac és az energiaszektor reformjának határidejét is, a privatizációs programon pedig könnyítenek: az állami érdekeltségek eladásából az eredetileg tervezett 19 milliárd euró helyett 8,8 milliárd euró bevételt kell elérni 2015-ig – idézett a Süddeutsche Zeitung a görög kormány és a nemzetközi hitelezők – IMF, az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank – tárgyalásain formálódó új egyetértési nyilatkozat tervezetéből.
.
Az athéni kormány megkapja a 130 milliárd eurós második hitelprogram következő, csaknem 32 milliárd eurós részletét – írta a lap az értesülés forrásának megnevezése nélkül. A görög államkassza november végére kiürül, ha nem utalják ki a hitel következő részletét – tették hozzá.
.
Az egyelőre bizonytalan, hogy miként teremtik elő azt a további 15-18 milliárd eurót, amely a 2013-2014-ben esedékes kiadások fedezéséhez szükséges. Arról sincs megállapodás, hogy miként alakul a görög államháztartás finanszírozása 2014 után – írta a Süddeutsche Zeitung.
.
A könnyítéseket az indokolja, hogy a görög kormány határozottan hajtja végre a reformokat, az új keletű pénzügyi problémák pedig nem politikai mulasztások miatt alakultak ki. A finanszírozási tervben keletkezett 15-18 milliárdos hiány a recesszió hatása, amire a hitelezők sem számítottak.
.
További fontos tényező, hogy Angela Merkel német kancellár és több más vezető uniós tagállam kormányfője politikailag és gazdaságilag is túlságosan kockázatosnak ítéli meg Görögország távozását az euróövezetből – fejtette ki a müncheni lap.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Görögország két év haladékot kap, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Kimondottan rózsás a kép! :(
    Mi a xart csináltak eddig a görög kormányok? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Mit csinaltak?Jo kerdes. Ejjel nappal zabaltak a dolmatkat meg az oskos joghurtot,kozben elfelejtkeztek a sajat orszagukrol…..
    Csodalom,hogy a “fekete ezredesek” meg nem jelentkeztek ala deja vu……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Görögországban rekordszinten a munkanélküliség 2012. június 7. csütörtök | AN

Németország a legtiszteletreméltóbb 2012. május 31. csütörtök | AN

Észhez térnek a görögök? 2012. május 28. hétfő | AN

Ismét junta lesz Görögországban? 2012. május 21. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos