Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava tiltakozik Lezsák ellen 2012. április 14. szombat 17:06 | AN

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava tiltakozik Lezsák ellen

New York – Az Amerikai Népszava szerkesztősége tiltakozik az antiszemitákkal szimpatizáló Lezsák Sándor szereplése ellen az Élet Menetén. Tiltakozása kifejezéseként azonnal eltávolította az Élet Menete hirdetését az online oldaláról. Az amerikai lap azt is szégyennek tartja, hogy Lezsák a Magyar Országgyűlés tagja, sőt alelnöke lehet, miután közismert antiszemitákkal vállalt számos alkalommal közösséget. Az Amerikai Népszava botrányosnak tartja azt a gyávaságot és elvtelen megalkuvást, ahogyan az Élet Menete szervezői meggyalázzák a holokauszt áldozatait egy antiszemita érzelmű politikus szereplésével.

Még meg sem száradtak a virágok a közismert antiszemita író és politikus, Csurka István sírján, ahol Lezsák Sándor beszédet mondott a zsidó világösszeesküvés ellen harcoló Csurka ravatalánál, korunk egyik legnagyobb náciját, antiszemitáját barátjának és küzdőtársanak nevezve. Lezsák lakitelki Népfőiskoláján szobrot állítottak a faji antiszemitizmust hirdető Prohászka Ottokár püspöknek, a hungarizmus elméleti megalapítójának, a két világháború közötti magyar antiszemitizmus egyik legnagyobb alakjának. Aki Prohászkának szobrot állít, és azért dicsőíti, mert „szót emelt a kozmopolita-parazita réteg visszaszorításáért, a magyarság felemelkedéséért”, az maga is antiszemita. Az Amerikai Népszava tiltakozik amiatt, hogy egy antiszemita politikus beszédet mondjon az Élet Menetén. Tiltakozása jeleként website-járól eltüntette az Élet Menete hirdetését, amelyet az eseménnyel való szellemi azonosulása jegyében egy hónappal korábban ingyen helyezett el.

Az Amerikai Népszava nem rejti véka alá csalódottságát a szervezők magatartása miatt. Nem lehet indok, hogy milyen rendszer van Magyarországon. Akik Lezsákot – és vele Csurka, Prohászka és a velük azonos elvi alapon álló tömeggyilkosok szellemét – odaengedik az Élet Menete pódiumához, azok meggyalázzák a holokauszt áldozatainak emlékét. A szervezők ezzel legitimálják azt az Orbán-rendszert is, amely melegágya az antiszemitizmusnak, amely kettős beszédével a “kozmopolita zsidóság pénzügyi gyarmatosítása” ellen uszít, amely megtűri és burkoltan támogatja a Jobbik nevű náci pártot a parlamentben, amely ennek a pártnak a programját sok tekintetben végrehajtja. Legitimálják azt az Orbán-rendszert, amely mintájának tekinti a Horthy-rendszert, amely a zsidótörvényeket alkotta, amely a vidéki zsidóságot haláltáborokba deportálta, amely az 1944-es állapotokat idézi visza nemcsak a Kossuth térre, de az egész magyar közéletbe. Ez a gyávaság tükröződik az Orbán rendszerrel szembeni magatartásban is, ez az a gyávaság és közöny, amely hozzájárult több százezer magyar honfitársunk tömeges elpusztításához is.

Ha Lezsák beszédet mondhat az Élet Menetén, az világra szóló botrány. Az a magyar zsidóság és a demokratikus érzelmű magyarság teljes kapitulációjával egyenlő. Egy antiszemita beszédével emlékezni a holokauszt áldozataira, túl van minden határon. Auschwitz áldozatainak megcsúfolása, a túlélők és a hozzátartozók fájdalmának meggyalázása. Ott tartunk, hogy a félnácik már kisajátítják a zsidó áldozatokról való megemlékezéseket is? A gyilkosok tartják a megemlékezéseket? Ők mondanak beszédeket, és ők mondják meg, hogy mit kell mindezekről gondolnunk? Senkiben nincs egy kis tartás, a gyávaság felülír mindent?

Az Amerikai Népszava tiltakozik Lezsák szereplése és a szervezők gyávasága ellen is, és reményét fejezi ki, hogy végül mégiscsak távol tartják a náci szellemiségű Lezsákot az Élet menetétől.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 44 szavazatból)
Az Amerikai Népszava tiltakozik Lezsák ellen, 4.4 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Ezeknek a fideSS-es bandának ennyire fusssa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  2. Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (31 szavazatból)
  3. Kormányzati libikókajáték ez. Mindenkinek adnak csontot: nácinak, zsidónak, cigánynak, csak fogják be a pofájukat és éltessék Orbánt meg a Nemzeti Egybesz*rást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  4. Kedves Olvasok! Ne változtassatok a holnapi programon Lezsák miatt! Legyetek ott minél többen síppal, dobbal és talán meg nadihegegeduvel is! Nem távolmaradással, hanem hangos ellenállással kell kifejezni ellenerzesunket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  5. Köszönjük a tiltakozást. Egyetértünk.
    “Senkiben nincs egy kis tartás, a gyávaság felülír mindent”
    Senki nem veszi észre fasizmusunk bimbójának kinyilását. Jól van ez ?
    Lezsák a Magyar Parlament Elnöke lett !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  6. “Ott a lakiteleki sátor alatt Csurka István személyében egy nagyformátumú alkotó ember szólt hozzánk, elszántságot és erőt sugározva. Az a nép-nemzeti mozgalom, amelyet ott és akkor, 1987 szeptemberében együtt útnak indítottunk, gyorsan terebélyesedett és lett a rendszerváltás vezető politikai mozgalma, majd pártja. Az író és a közéleti „Nehézfiú” Csurka Istvánból így lett író-politikus. Belső indíttatásból és magyar elkötelezettségből lett „muszájherkules”, mint a magyar irodalom színe-java korábbi századokban is, azaz „muszájpolitikus”, mert tudta, hogy ezt követeli a megtámadott magyar jövő.” Idézet Lezsák Sándortól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  7. Nagyon szépen beszélt Csurka István temetésén : http://www.lezsaksandor.hu/index.php?id=a-koporso-elott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (18 szavazatból)
  8. ” A Koporsó előtt
    2012. február 18.

    Gyászoló magyarok!

    Küzdőtársunktól, barátunktól búcsúzunk, akivel közösen indultunk útnak Lakiteleken, hogy megpróbáljuk kikényszeríteni a sorstól végre azt a magyar függetlenséget, nemzeti önrendelkezést, belső demokráciát, amit a magyar nép története során már régen kiérdemelt. Amiért elődeink is küzdöttek Rákóczi és Kossuth korában, és maga Csurka István is, 1956-ban.

    Ott a lakiteleki sátor alatt Csurka István személyében egy nagyformátumú alkotó ember szólt hozzánk, elszántságot és erőt sugározva. Az a nép-nemzeti mozgalom, amelyet ott és akkor, 1987 szeptemberében együtt útnak indítottunk, gyorsan terebélyesedett és lett a rendszerváltás vezető politikai mozgalma, majd pártja. Az író és a közéleti „Nehézfiú” Csurka Istvánból így lett író-politikus. Belső indíttatásból és magyar elkötelezettségből lett „muszájherkules”, mint a magyar irodalom színe-java korábbi századokban is, azaz „muszájpolitikus”, mert tudta, hogy ezt követeli a megtámadott magyar jövő.

    Nagy harcos volt és nagy játékos volt Csurka István. A harcot nem, csak a játék szenvedélyét szerette önmagáért. Harcba nem szállt a játék kedvéért, és amikor ránk nehezedett a rendszerváltás politikai felelősségének a súlya és a vele járó ezernyi tennivaló, akkor még – alighanem legkedvesebb szórakozásáról – a lóversenyről is lemondott.

    Az életet mindenestől szerette, harcaival, küzdelmeivel együtt. És szerette az embert, de mindenki és mindenek előtt a magyarságot, a hazáját. Amikor látta, hogy az a rendszerváltás nem az a rendszerváltás lett, amit mi akartunk és amit ő jónak, kívánatosnak tartott, akkor volt bátorsága belevágni egy új mozgalom megszervezésébe, és volt ereje a maga választotta útra térni.

    Nem voltak illúziói, tudta, hogy milyen erőkkel szemben kell küzdenie, de rendíthetetlen volt abban a meggyőződésében, hogy bármekkora túlerővel szemben neki a maga módján, a maga áldozatai árán is végig kell vinnie, amit hittel elkezdett. Lakiteleken, a sátorban előadása során többek között ezt mondta: ”Golyófogónak még jó leszek.” Ehhez a mondatához is tartotta magát. De az ennél nagyobb, ennél merészebb vállalásaihoz is. Az új magyar önépítés jegyében élt, dolgozott, írt, szervezett, lázított és csillapított. Ezért sütöttek rá gyalázatos bélyegeket. A fegyverszünet nélküli harc megedzette. Veszélytudata sokszor sodorta vad vizekre. A bénultságból szabadító felismerései nekem is erőt adtak, ahogy olykor a féltés rántott görcsbe, ha fölöslegesen akart golyófogó lenni. Ilyen könnyen fejet nem adunk, háborogtam én is. Testvér tud testvér ellen úgy haragudni, hadakozni, ahogy igaza érdekében én is haragudtam rá. De támadhatták százfelől. Rágalmazhatták, riogathatták vele az ország közéletét, lerázott magáról a cél érdekében minden koloncot, vádat, és ha fájhattak is a kapott sebek, soha sem mutatta. Nem a sebek voltak érdekesek a számára, csak az az egyetlen seb, amit a rendszerváltás címén, talmi ígéretével a magyarságon ejtettek, hogy kivéreztessenek bennünket. Nem mások ellen, csak ezek ellen a kivéreztetők, hazaiak és külföldiek ellen írta eszméltető publicisztikáit, kifejezetten e célból létrehozott lapjában, a Magyar Fórumban. Bíró Zoltán szavaival Csurka István „Fáklyát tartott a kezében, ezzel a fáklyával járta az országot. Némelyek ráfogták, hogy gyújtogatni készül, holott csak világítani akart.”

    Ady Endre, Móricz, Németh László, Sánta Ferenc életműve vagy Fekete Gyula és Püski Sándor kortársi feladatvállalása és magatartása volt számára a népéért való küzdelem példázata. Azt vetették a szemére többek között, hogy radikális, és ezt mindig úgy értették, hogy szélsőséges. Pedig nem szélsőséges volt, csak radikális a magyarság ügyében. Ady és Szabó Dezső magyar radikalizmusát tekintette irányadónak, mert a magyarság történelmi tapasztalata és jelenvalósága és jövőjének követelménye volt és maradt, hogy tisztán lásson és kimondja azt, amit a tisztánlátáshoz ki kell mondaniuk azoknak, akiknek a szólás, az írás képessége és lehetősége megadatott.

    Élete utolsó szakaszában, talán érezve, hogy vészesen múlik az idő, még publikációk sorában, újabb drámáiban, színházalapító törekvésében és legutóbbi szegedi megszólalásában is életműve végső hangsúlyát adta át mindazoknak, akik figyeltek rá. Betegségében mindez már végrendelkezés volt. Utolsó figyelmeztetés a visszavonhatatlan távozás előtt.

    Még megélte a Hősök teréről a Parlamentig vonuló több százezres Békemenet lélekfrissítő látványát. Ez Csurka számára azért is volt történelmi elégtétel, mert jól tudta, hogy csak az egészséges emberi veszélytudat képes így összefogni, együvé szervezni azt a nyugodt nemzeti erőt, amely a magyar függetlenség, a nemzeti önrendelkezés, a belső demokrácia jegyében nemzetpolitikát hitelesít, erősít, és ha kell, akkor védelmez. A Kárpát-medencei nagy égi sátor alatt ez a mi örökségünk, ez a mi felelősségünk.

    Amikor február 4-én, szombat hajnalban Csurka István szíve megállt, akkor szépirodalmi és politikai műveiben újra fölfénylett, újjászületett. A maradandó magyar valóság része. Jövője sérthetetlen és sebezhetetlen. Minden színpadi dialógusban, történetben, elemző gondolatában lüktet az élet, lüktet történelmi hazánk szívdobogása.

    Kedves István, Isten veled!

    Gyászoló magyarok! Isten velünk!

    Kicsoda ellenünk?

    Budapest, Kerepesi temető, 2012. február 18.

    Lezsák Sándor” A ” nagy beszéd”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (28 szavazatból)
  9. Lezsák Sándor személyében egy fasiszta fog beszélni a holokauszt emléknapon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (36 szavazatból)
  10. Egy náci, egy fasiszta fog beszélni és a rabbik és a zsidó értelmiség majd tapsolnak neki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  11. Igen, a többség tapsloni fog neki.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  12. #
    admin
    2012. április 14. szombat
    17:56 Na de a fasiszta és náci Csurka Istvánt dicsőítette nem rég Lezsák Sándor! Ha a rabbik a zsidó értelmiség és a jó érzésű magyarok ezek után még tapsolni fognak neki akkor az már az ország vége!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  13. T admin
    Mi is valószinűnek tartjuk a tapsot. Hiszen már Ladányban – nem a túlavasúton -
    többen hőzöngenek:
    Végre eljött a mi időnk ! Igen ilyen az ő idejük, de a többiek miért nem veszik
    észre hová tűnt a mi időnk ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  14. Akit érdekel:
    .
    A Lezsáktalan Élet Menete holnap 16 órakor indul a Salkaházi Sára (lánykori nevén Belgrád) rakparttól, ott is a Fővám térhez közeli részről. Valószínű, hogy a Cipőkig megyünk.
    .
    Trulla 2012. április 14. szombat
    Tulajdonképpen igazad van, de inkább nélkülük menetelek az Élet Menete II.-vel, egyben emlékezve olyan időkre amikor Iványi Gábor beszélt, mert neki megvolt az erkölcsi joga is ehhez.
    .
    2010. vasárnap, 18-án, Budapesten megtartott ÉLET MENETE során, több nagyhatásu beszéd hangzott el. Az alábbiakban Iványi Gábor, az ismert teologus, beszédét közöljük, amely önmagáért beszél .

    IVÁNYI GÁBOR BESZÉDE

    „Mindnyájatokat kérlek, ti járókelők: tekintsétek meg és lássátok meg, ha van-é oly bánat, mint az én bánatom, amely engem ért, amellyel engem sújtott az Úr az ő búsult haragjának napján!…sajtóba taposta az Úr Júda szűz leányát. Ezekért sírok én; szememből, szememből víz foly alá, mert messze távozott tőlem a vigasztaló, aki megélesszen engem; fiaim elvesztek, mert győzött az ellenség.”

    Jeremiás siralmaiból valók ezek a szavak. Máig érvényes, ihletett szavak. A temetési liturgia során ütjük fel ezt a könyvet s most, az emlékezés, a soá, a holokauszt, a vészkorszak borzalmaira emlékezve sem találhattam jobb bevezető gondolatokat.
    A mai napot egy tíz évvel ezelőtt folytatott országgyűlési vita tette a fakultatív visszatekintés emléknapjává, hatmillió testvérünk ördögi elpusztításának s köztük hatszázezer magyar honfitársunk fájdalmas és pótolhatatlan elvesztése feletti gyász alkalmává.
    Az akkori Parlament elé az a javaslat került, hogy állítsunk emléket a Holokauszt áldozatainak. Ebből azonban erős jobboldali nyomásra a kommunizmus áldozataira való emléknap országgyűlési határozata született meg, és az az ajánlás, hogy a mindenkori oktatási miniszter elrendelheti, hogy az iskolákban lehetőséget kell teremteni ezen a napon a holokauszt áldozataira való megemlékezésre is.
    Csak helyeselni tudom az ilyen irányú törvényalkotói szándékot. Sajnálom ugyanakkor, hogy ezt a régen várt erkölcsi kötelezettséget megerőtlenítette az akkori többségi szándék a maga kétarcúságával. Az egyik kifogásom, hogy a kommunizmus mintegy 3000 áldozatára minden évben (februárban) emlékezik a magyar parlament. A holokauszt 600000 áldozatáról egyetlen egyszer 2004 áprilisában emlékezett meg az Országgyűlés, s 2000-ben a nemzeti kerettantervben az akkori oktatási miniszter engedélyezte a holokausztra való megemlékezés fakultatív iskolai megtartását. Ugyanez a tendencia érvényesült az önkényuralmi jelképek viselésének tilalmát megfogalmazó jogszabály esetében is, amikor a horogkereszt mellett a vörös csillag viselését, feltüntetését is megtiltották. (Büntetés tudtommal eddig csak a vörös csillag viselése okán született, pedig lényegesen többször jelent meg nyilvánosan – egyéb szégyenteljes múltunkra emlékeztető zászlók, jelek mellett a rettenetes kampós kereszt.)
    Az antiszemiták felé tett politikai számításból gyakorolt, elhibázott, felelőtlen, sőt bűnös gesztusnak kell tekintenünk a kommunizmus bűnei nagyságának a hitleri népirtás fölé helyezését. A népek történelme során az ilyen és olyan hitűek, bőrszínűek, nyelvűek közötti engesztelhetetlen ellentéteknek ártatlan emberek milliói estek áldozatul az elmúlt évezredekben. Ipari, technológiai módszerekkel, a halál gyárában azonban a vasút teherfuvarozási kapacitását igénybe véve csupán egyetlen népet szállítottak millió számra értéktelen nyersanyagként kohókba: az európai (s közte a magyar) zsidóságot. Ez teszi a holokausztot egyedivé és különlegessé, s ez kötelez bennünket arra, hogy a soá áldozataira külön más áldozatoktól elkülönítetten emlékezzünk.
    A kommunizmus áldozatainak kiemelése azt sugallja, hogy valamennyien egyként áldozatai voltunk a II. világháborúnak és következményeinek a magyar zsidóság pusztulásáért nem terhel bennünket felelősség, sőt a kommunizmus hívei közt ismerten zsidónak tartott személyeket ellenben terheli felelősség „magyarok” szenvedéseiért.
    A másik megtévesztés az emléknap dátumának a meghatározása. Azzal, hogy az időpont az 1944 áprilisában kezdődő gettófelállítások időpontja, azt sugalljuk, hogy a zsidóság módszeres kiirtásának az ötlete Magyarország német megszállása után egyedül a külföldi náci hatalmi gépezet számlájára írható, mi pedig legfeljebb gyengék voltunk és egyedül maradtunk, sőt amíg lehetett ellenálltunk a megszállók akaratának. Pedig nem így volt. Nem ez volt a kezdet.
    Nem a megszállókkal való olajozott és gátlástalan együttműködésre akarok ismét rámutatni, hanem arra a tényre, amit Majsai Tamás teológus-történész ásott elő először a múlt század nyolcvanas éveiben, hogy tudniillik már 1941-ben, még mindenféle megszállás előtt, döntött úgy a Horthy-vezetés, példát mutat ismét Európának (mint ahogy Magyarország az ördögi folyamat elkezdésében is úttörő szerepet vállalt a 20-as évek elején, az un. zsidótörvények elsőkénti megfogalmazásával) és mintegy 18 ezer „galíciáner”-nek titulált hazai zsidót (időseket, aktív korúakat és gyermekeket) űzött ki az ukrajnai hadműveleti területekre, akiket ott Kamenyec-Podolszkij környékén meggyilkoltak. Az általam vezetett felsőoktatási intézmény, a Wesley János Lelkészképző Főiskola és fenntartója a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2004-ben a rémségek hatvanadik évfordulóján úgy döntött, hogy valamennyi olyan magyar vasútállomáson, amelyről vagonokat indítottak a megsemmisítés állomásaira emléktáblát helyez el. Közel negyven vasúti épületen helyeztük el bűnbánati istentisztelet keretében a késői bánat és szégyenkezés gesztusaival kétnyelvű (héber-magyar feliratú) tábláinkat (a most Chichagoban beperelt MÁV támogatta és engedélyezte az akciót, sőt az emléktáblákon szerepel teherfuvarozási osztályának a megjelölése is).
    Ekkor határoztuk el, hogy a végső „üzemi megoldás” első helyszínére, Kőrösmezőre (Jaszinyára) és onnan Kamenyec-Podolszkijba is elmegyünk az 1941-es gaztett helyszínére. Így tavaly 2009 augusztusában konferenciát szerveztünk az ottani történészek, emlékezők és itthoni magyar érintettek és velük szolidaritást vállalók részvételével Jaszinyán (ahol helyrehoztuk az elárvult zsidó temetőt is), majd Kamenyec-Podolszkijban, a piac melletti közparkban, ahol nyolcvanezer zsidó mártír között a mi tizennyolcezer testvérünk is nyugszik, felújítottuk az eddig emelt emlékműveket és építettünk egy újat, amelyen magyar-héber-ukrán nyelven – a magyar mártírok emlékét megörökítettük. (A magyar sajtóban a nyár hírszegény időszaka ellenére sem sikerült az ügynek méltó helyet kiszorítani.) Az a meggyőződésem, hogy a szélsőjobbnak, politikai haszonlesésből tett gesztus a holokauszt emléknap időpontjának 1944 áprilisára való tétele. Innen indul a „kettős megszállás” hamis elmélete, a felelősség alól való örökös menekülésünk érdekében. Pedig soha nem szabadulunk a döntő, a harmadik megszállottságunk, az ördögi rasszizmus és antiszemitizmus átka és terhe alól, ha egyszer igaz bűnbánattal nem számolunk el múltunkkal és méltóképpen nem zárjuk le azt.
    2. A másik lényeges dolog, amiről ezen az emlékgyűlésen szólnom kell, hogy hosszas vajúdás után a magyar parlament, idén, márciusban, módosította a Büntető Törvénykönyvet, kijelentve, hogy büntettet követ el, aki tagadja a Holokauszt tényét, s ezért három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Ádáz vita előzte meg és követte ezt a fontos eseményt. Magyarországot szinte a rendszerváltás óta fogságban és szégyenben tartja az engesztelhetetlen verbális és praktikus gyűlölet förtelmes mocsara. Mindennapi érintkezés általános eleme lett a széles körben elterjedt zsidózás kódolt vagy nyílt gyakorlása, a két háború közti náci propaganda képeinek és szövegeinek interneten, újságokban, filmen és szórólapokban, valamint nagygyűléseken való terjesztése. És végül megjelent törvényszerűen a holokauszt tagadásának eddig sem ismeretlen, de most sokkal nyíltabb gonoszsága. A hatás nem maradt el. A tudatlan és az igazságot ez idő szerint megismerni nem tudó vagy nem is óhajtó, az iskolák megfertőzött történelem oktatásának befolyása alá került fiatalok seregestül estek szellemi pedofilok újnáci karmaiba. A jó szándékú, szabadelvű, az alapvető emberi jogokat (nem alaptalanul féltő) egyik oldal a szólásszabadság védelmében ellenezte a törvény konkrétabb szigorát. Azt kell látnunk azonban, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának védelme egyrészt a gátlástalan gyűlölet beszédet, az ördögi megtévesztést, és ezt követően hivatali cinkosságot és eltusolást élteti. A törvénymódosításra normális demokráciákban nem lenne szükség. Az új magyar demokrácia azonban nem ilyen. Másrészt pedig így csatlakoztunk nagykorúbb európai demokráciák konkrét – ha kell korlátozó – gyakorlatához, amely nem tekinti véleménynek és a szólásszabadság részének a gyilkos beszédet és a holokauszt tagadás gyalázatos hazugságát. A gyöngék és megfélemlítettek részleges megnyugtatása érdekében helyeselnünk kell a büntetőtörvénykönyv ilyenfajta módosítását, még akkor is, ha tudom, a változások nem ilyen jogi lépésektől, hanem a magyar lélek gyógyulásától várhatók.
    3. A harmadik dolog, amit szóvá kell tennem, hogy a legutóbbi európarlamenti, majd a mostani általános választás óta Magyarországon valami gyökeresen megváltozott. A többé-kevésbé demokratikus választási eljárás lehetővé tette, hogy a Magyar Országgyűlés nem jelentéktelen törvényalkotó erejévé váljék egy szélsőjobboldali, náci eszméket nyíltan valló és támogató párt, melynek egyenruhás alakulatai kampányuk részeként végigmasírozták fővárosi és vidéki köztereinket. Ez a legszégyenteljesebb történelmi korszakunkat jelvényeivel, szóhasználatával és gátlástalanságával felidéző pártalakzat vissza akarja állítani a csendőrség levitézlett intézményét, módszeresen zaklatja legnagyobb nemzetalkotó kisebbségünket, a cigányságot, sértegetve és fenyegetve azt és minden szégyen nélkül teli szájjal zsidózik és elköveti az antiszemitizmus régi és új bűncselekményeit.
    Sokan (bár egyre nyugtalanabbul) még mindig félvállról veszik ezt a veszélyt. Mások csak rettegnek, vagy tehetetlenségüket hangoztatják. A rendszerváltás óta még soha nem volt ennyire fontos, hogy leleplezzük és azonosítsuk a demokrácia köntösében megjelenő újnáci magamutogatókat és azokat, akik a hatalom minél nagyobb megkaparintása érdekében tűrik, támogatják és kihasználják ezt a szégyenteljes magatartást. Elengedhetetlen, hogy emberségünket megőrizzük, bátrak maradjunk, és semmiféle közösséget ne vállaljunk a sötétség erőivel. Fájdalmas tanulság egyes baloldali erők számára, hogy aki követni akarja a politikai számításból kollaborálók nézeteit mindent elveszíthet.
    Nem akarom az emlékezést a fájdalom és a szorongó tanácstalanság gondolataival befejezni. 2003-ban, megemlékező utunk szervezése kezdetén néhány professzortársammal elmentünk Kamenyec-Podolszkijba és a mártírok temetőjévé lett közparkból a tömegsírokról elhoztunk egy csenevész kicsi cserjét, nem nagyobbat annál, mint aminek olthatatlan és a bokrot elemészteni mégsem akaró tüzében Mózes a pusztában az Úr jelenlétét és az elnyomottakkal való szolidaritás el nem múló kötelezettségét értette meg. A gyönge növényt elültettük főiskolánk udvarán. Ez a reménytelenül hitvány kis hajtás azóta erős növendékfa-együttessé erősödött. Se a téli fagyok, se a nyári hőségek nem törték meg. Erős, mint a zsidó nép ősanyái.
    Ezért hadd fejezzem be szavaimat a Rebekának adott családi áldás szavaival: „Te mi nővérünk! Szaporodjál, ezerszer való ezerig, és bírja a te magod az ő ellenségeinek kapuját!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  15. T Gedeon
    Remélem, nem most jöttél rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  16. Azt nem értem,hogy a hazai zsidóság prominensei ez ellen miért nem tiltakoznak?
    Ki szervezte be,ki kérte fel,ennek az emléknapnak szónokaként ezt a romlottlelkű gonosz humanoidot? Ez a hazai zsidóságnak szánt fondorlatosan megtervezett cinikus fricska,az áldozatok emlékére mért övön aluli ütés,mely ellen minden jóérzésű embernek lelkiismereti és erkölcsi kötelessége lenne tiltakozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  17. Én tavaly már Tarlósnak sem tapsoltam. Az ő beszéde sem volt kóser…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  18. #
    Túlavasúti
    2012. április 14. szombat
    18:14 Sajnos a haza zsidó vezetők egyáltalán “nem jöttek rá”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  19. “Trulla
    2012. április 14. szombat
    17:33

    Kedves Olvasok! Ne változtassatok a holnapi programon Lezsák miatt! Legyetek ott minél többen síppal, dobbal és talán meg nadihegegeduvel is! Nem távolmaradással, hanem hangos ellenállással kell kifejezni ellenerzesunket.” Igazad van! Kérdés, hogy erre a megalkuvó rabbik és a birka magyar nép alkalmas e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  20. Majd azt fogják fasisztának bélyegezni aki Lezsák ellen tüntet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  21. Lezsák Sándor beszél: http://www.youtube.com/watch?v=dEkno3sPx1U&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  22. Ez most a zsidók (és az Élet Menetét szervező civilek) nagy szégyene. De ma még nem késő: vissza lehet utasítani Leszákot. Sokat – talán mindent – nyerne vele Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  23. “Nem mások ellen, csak ezek ellen a kivéreztetők, hazaiak és külföldiek ellen írta eszméltető publicisztikáit, kifejezetten e célból létrehozott lapjában, a Magyar Fórumban. Bíró Zoltán szavaival Csurka István „Fáklyát tartott a kezében, ezzel a fáklyával járta az országot. Némelyek ráfogták, hogy gyújtogatni készül, holott csak világítani akar” Idézet a Lezsák beszédből

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  24. Lassan már minden elképzelhető, még az is, hogy jövőre a főszónok Vona Gábor lesz az Élet Menetén, a gárdisták díszkíséretével.
    Nem értem, a szervezők nincsenek tisztában Lezsák beállítottságával ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  25. Igen, mindenkinek ott kell lenni, és Lezsák felszólalásakor látványosan HÁTAT KELL FORDÍTANI a színpadnak. Ezzel nem keltünk zavart, de ki tudjuk fejezni tiltakozásunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  26. “Ha Lezsák beszédet mondhat az Élet Menetén, az világra szóló botrány. Az a magyar zsidóság és a demokratikus érzelmű magyarság teljes kapitulációjával egyenlő. Egy antiszemita beszédével emlékezni a holokauszt áldozataira, túl van minden határon. Auschwitz áldozatainak megcsúfolása, a túlélők és a hozzátartozók fájdalmának meggyalázása. Ott tartunk, hogy a félnácik már kisajátítják a zsidó áldozatokról való megemlékezéseket is? A gyilkosok tartják a megemlékezéseket? Ők mondanak beszédeket, és ők mondják meg, hogy mit kell mindezekről gondolnunk? Senkiben nincs egy kis tartás, a gyávaság felülír mindent?” Ez a mai Magyarország a birkák országa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  27. Megvárom a 2014.-gyes választásokat, ha nem változnak a dolgok én is megyek külföldre,pedig nem vagyok izraelita!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  28. Teljese egyetértek a cikk tartalmával !
    Én is TILTAKOZOM !!! Még akkor is, ha már Lezsákot levették a felszólalók listájáról. TILTAKOZOM AZ ELLEN, HOGY EGYÁLTALÁN A FIDESZ KÉPVISELŐ FELSZÓLALHAT !!!! A FIDESZ NEM DEMOKRATIKUS PÁRT. A FIDESZ EGY FASISZTA PÁRT, AMELYIK TÁMOGATJA A NÁCI JOBBIKOT ! TILTAKOZOM, HOGY A FIDESZBŐL BÁRKIT FELSZÓLALNI ENGEDNEK !!! ÉS A SZERVEZŐK AZON GYÁVASÁGA ELLEN ÉN IS ÚJFENT TILTAKOZOM !!! – MERT BÁRMELY FIDESZ KÉPVISELŐ SZÓHOZ ENGEDÉSE = GYÁVASÁG !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  29. T. Gedeon!
    Ha klasszikust idézne, megérteném, de ezek az idézetek valahogy kételyeket ébresztenek bennem – mit is akar Ön terjeszteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. T. Hazafi! Hogyan is lehetne demokratikusnak tekinteni azt a pártot, ahol a vezető megölné az ellenfelét és a 2/3 birtokában a következő 10 kormány kezét köti meg a NENYI szellemében?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  31. Egyetértek!
    Ájtatos manók ne legyenek a menetben – pláne szónokként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  32. #
    csakén
    2012. április 14. szombat
    20:25 Azt akarom terjeszteni és terjesztem is, hogy Lezsák Sándor és a Fidesz vezérkar náci és fasiszta politikusok és azért idézek Lezsáktól szó szerint, hogy lássák már meg az emberek, hogy egy náci banda vezeti az országot! A Fidesz és Jobbik között gyakorlatilag semmilyen különbség nincs és ezt jól mutatja az is amit Lezsáktól szó szerint idézetem! Lezsák védi az újfasizmus szellemi atyát Csurka Istvánt! Ha kételyei vannak, hogy Lezsák Sándor és az Orbán kormány a Jobbikkal azonos náci, akkor sajnálom, hogy nem látja át!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  33. Szó szerint kell idézni a Fidesz vezetőktől és szembesíteni kell a saját szavaik által az embereket, hogy a kormány egy náci banda! Remélem elég világosan fogalmaztam! Ha csakén fórumozó társnak nem világos akkor a hiba nem az én készülékemben van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  34. Mondjuk ki az is nyíltan hogy a fasiszta Horthy Miklós újratemetését az az MDF kormány engedélyezte amely pártnak akkor Lezsák Sándor az alelnöke volt! Szégyen, hogy a rendszerváltás után két évvel a magyar fasiszta diktátort díszes pompával temették újra! Ez a Don- kanyarban ellesett magyar katonák és a magyar zsidóság emlékének sárba tiprása volt: http://www.youtube.com/watch?v=kIR-4BIb9bQ&feature=relm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  35. T. Gedeon!
    Azt nem látom át, hogy itt az AN oldalain kiket akar meggyőzni az idézett szövegekkel? Mert itt közel egyforma nézeteket valló emberek fejtik ki véleményüket egy-egy témában, néha vita is van, de leginkább egymás véleményét erősítjük meg, egészítjük ki.
    Egy-két jobboldali próbálkozott nézeteit terjeszteni, de nem reagáltunk rájuk, így eltűntek és maradtak nekünk a csendes minuszolók, akiket néha bíztatunk, hogy legalább olvassanak is, néha olyant is minuszolnak, mely csak egy cím megkérése – mert olyan automaták, mint a Plagi Pál.
    Egyébként az otthoni online oldalakon vannak mindenféle nézetet valló emberek, akik az anyázásig képesek nézetüket védeni, taszítónak találtam!
    Itt nyugi van és értelmes vita, tiszteletben tartva a másik véleményét, leginkább saját nézet kifejtésével, néha egy-két idézettel megspékelve.
    Nos ennyi, a nem átlátásom története dióhéjban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  36. Köszönet az Amerika Népszavának, az EGYETLEN olyan magyar nyelvű újságnak, amely ki meri mondani a kendőzetlen igazságot.
    Kár, hogy a hazai “baloldali” újságíróktól nem futja ennyire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  37. #
    csakén
    2012. április 14. szombat
    21:20 Az Amerikai Népszavát olvassák olyan jobboldal által megtévesztett emberek is akik nem feltétlenül szólnak hozzá, azonban kezdenek rájönni, hogy Orbán és kormánya fasiszta! Ezért fontos, hogy az Amerikai Népszava fórumozói is határozottan kifejtsék a kormányról a nézeteiket,mint az teszik is! Ez az újság mert a legkeményebben szembeszállni a diktatúrával és mint írtam sok jobboldal által megtévesztett ember is olvassa akik nem feltétlenül szólnak hozzá, de az értelmesebbje elgondolkodik az itt olvasottakon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  38. Megjobbított Úszókészülék

    Kellene ide egy fórum. Egy valódi internetes fórum. Nagyon kéne, összehozna bennünket, akik (már) kint vagyunk, és akik (még) nem vagyunk kint. Lesz ilyen? Legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  39. Kedves Olvasó Társak!
    *
    Felhívnám szíves figyelmeteket egy évek óta az orromat csípő jelenségre is.
    Arról van szó, hogy a “Terror Háza” fura ura, Schmidt Mária minden évben, egy órával az Élet Menete indulása előtt, néma megemlékezést tart setét háza előtt. Ez az arrogáns Schmidt – Orbán személyes tanácsadója – aki már eleve azért hozta létre ezt a múzeumnak csúfolt mesterséges gyúelegyet, gyújtóbomba, hogy ellensúlyozza, relativizálja a holokauszt mérhetetlen gaztettét, mostanában főnöke instrukcióinak megfelelve adja elő magát, és drámai hangon hívja az Orbán által 10 éve avatott városkép romboló székház elé a kevésbé gondolkodó érintetteket, és szimpatizánsokat, akik nem jönnek rá, hogy mindez a fideszféle ámítás egyik fő műsora, melynek nincs más célja, mint résztvevőket (“tüntetőket”) elszívni az Élet Menetéről.
    Ha nem így volna, az igazgatónő ezt a “megemlékezést” egy héttl korábban, vagy később rendezné meg…
    Aki teheti, nehogy elmenjen !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  40. HOVÁ LETTEK, MIÉRT NEM MERNEK MEGSZÓLALNI, FELHÁBORODNI A MAGYAR ÉRTELMISÉGIEK??????

    Ők, akik NEM SZEGÉNYEK, ennyire félnek az Orbán-klántól???? – hihetetlen, hihetetlen! – meghunyászkodnak, megalázkodnak Orbán-bagázs előtt???

    FELSZÓLÍTANI ŐKET a VÉLEMÉNY ALKOTÁSRA!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  41. Hol van itt magyar értelmiség? Az értelmesebbje külföldre ment, az itthoniak többsége lapít és remélik, hogy Orbán oda engedi őket a zsíros bödönhöz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. Kedves Laci!
    Gratulálok Lezsákhoz!
    noam2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  43. No comment: http://www.youtube.com/watch?v=LPrytM3XgzM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  44. A cikkhez:
    Lezsáktól visszatáncoltak, ez (részben) az AN-nek is köszönhető!
    Bár nem tudom, hogy Erdő Péter mennyire jó “cserecsatár”? Talán néhány mélymagyar nagyonkatolikusnak szöget üt a fejébe.
    http://nol.hu/elet_menete__lezsak_visszalepett
    Gedeon
    - a saját szöveged szerint nem vagy náci, akkor miért van az, hogy csupa szörnyű linket teszel fel? Abban igazad van, hogy ismerni kell az ellenséget, ha meg akarunk vele küzdeni, de legalább jelezd pl, hogy “Így írnak ők” vagy legalább röviden a link tartalmát – sokan nem szeretnek ilyesmivel szembesülni, amikor gyanútlanul belenéznek! Vagy talán inkább kommentáld. Ugy nem akarod, hogy azt higgyék rólad, hogy ilyesmit akarsz itt tucatjával terjeszteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  45. #
    kekec
    2012. április 15. vasárnap
    12:40 ” sokan nem szeretnek ilyesmivel szembesülni” az én véleményem pedig az, hogy ha az emberek korábban szembesültek volna ezzel akkor a fasiszta Orbán kormánynak nem lenne kétharmada és a náci Jobbik nem lenne a parlamentbe. Na de mint írod” sokan nem szeretnek ilyesmivel szembesülni”! Minek kell még történnie ahhoz, hogy ez nép felfogja, hogy fasiszta és náci agymosás folyik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  46. Már elnézést az otromba kiszólásért, de Lezsákhoz képest a takony főemlős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. #
    kekec
    2012. április 15. vasárnap
    12:40 Vagy szerinted az a náci aki megpróbálja ezekkel a förmedvényekkel szembesíteni az embereket és nem az a náci akik ezeket az agymosásokat végzik? Egy ideig nevettem az ilyen videókon, azonban azt vettem észre, hogy ez nagyon komoly és valahogy fel kell rázni az embereket! Vegyék már észre az emberek, hogy ezek a közveszélyes elmebetegek szélső jobbos agymosást végeznek és közben ellopják a lakosság pénzét, oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Ezen az oldalon követheti a 10 Budapesti Élet Menetét április 15-én délután
    16.00-tól! Ön, aki külföldön él, vagy nem tud velünk lenni személyesen.
    http://www.eletmenete.hu/online.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Erdő Péter beszéde az Élet Menetén 2012. április 17. kedd

Fidesz, takarodj! 2012. április 16. hétfő

Cégéres antiszemiták az Élet Menetén 2012. április 15. vasárnap | AN

Zsákutcába menetel az Élet Menete? 2012. április 14. szombat | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos