Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cégéres antiszemiták az Élet Menetén 2012. április 15. vasárnap 20:45 | AN Forrás: Index, Nol

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Cégéres antiszemiták az Élet Menetén
Budapest – Vasárnap a délutáni órákra hirdették meg az idén tizedik alkalommal megrendezett Élet Menetét, amelynek résztvevői a Holokauszt hatszázezer magyar-zsidó áldozatára emlékeztek. Az Élet Menetére rászervezte magát a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági társszervezete is. A magát „markánsan jobbközép” irányultságúként meghatározó tömörülés állítása szerint a tiszaeszlári vérvádat a magyar parlamentben felmelegítő nyilas szónoklatra reagált, amely a T. Házban különösebb ellenvetés nélkül elhangozhatott.
.
A gyülekező a Fővám téren, a Salkaházi Sára rakpartnál volt. A meneten a kedvezőtlen időjárásban több ezren vettek részt, a szervezők tizenkétezeresre becsülték a tömeget, amelyben ott volt a közismerten antiszemita Kövér László házelnök, aki a plágium és hazudozás miatt lemondásra kényszerült Schmitt Pál helyett ideiglenesen magyar államelnök lett. A hungarizmus szellemét a palackból kiszabadító kormánypárt soraiból számos más politikus is jelenlétével gyalázta meg az áldozatok emlékét, így ott volt Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és Lévai Anikó, Orbán Viktor magyar diktátor hitvese is.
.
Néhány nappal korábban kegyeletsértő, antiszemita matricák jelentek meg a helyszínen – számolt be a Népszabadság. A rendőrség ezeket azonnal eltávolította, és feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Az egyik náci-nyilas honlap uszító felhívása a megemlékezés megzavarására szólított fel, így rendőrök ezreit mozgósították; rendbontásra azonban végül nem került sor.
.
Kiss Péter szocialista parlamenti képviselő beszédében úgy fogalmazott: „Olyan időket élünk, hogy ez az esemény, nem lehet pusztán kegyeleti jellegű, mert a náci Magyarország tradícióját és gonosz szellemiségét megidéző Jobbik-képviselők immár az ország házában jelenítik meg azt a nemzetpusztító, átkozott örökséget, amely miatt közel 600 ezer magyar zsidó, több ezer roma és más közösséghez tartozó ártatlan vére hullt”. A szocialista politikus ezzel Baráth Zsolt, a nyilas Jobbik képviselője múlt heti, a tiszaeszlári vérvádat felidéző parlamenti felszólalására utalt – írja az Index.
.
Tavaly Tarlós István főpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, most Bácskai János, IX. kerületi fideszes polgármester és az MSZP-s Kiss Péter. A szervezők hivatalos indoklása szerint az a hagyomány, hogy amennyiben nem a főpolgármester indítja el a menetet, akkor egy kormánypárti és egy ellenzéki képviselőt kérnek fel erre – valójában azonban az Új Színház körüli botrány miatt nehéz lett volna elképzelni Tarlós fellépését. Mint emlékezetes, a főpolgármester – minden bizonnyal Orbán Viktor utasítására – a nyilas érzelmű Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház élér, jóllehet pályázata szakmailag értékelhetetlen volt, s ugyanoda intendánsnak a közismert antiszemita drámaírót, Csurkát akarta megtenni, utóbbi azonban betegsége miatt nem foglalta már el posztját, s hamarosan meg is halt. A hírhedten zsidógyűlölő Csurka búcsúztatásán a Fidesz számos prominense jelen volt, közöttük Lezsák Sándor ideiglenes házelnök is, aki nem csak Csurkát, de a zsidófaló Prohászka Ottokár püspököt is szellemi elődei között tiszteli.
.
Az eredeti tervek szerint Lezsák is felszólalt volna, ám több médiatámogató, köztük az Amerikai Népszava, valamint különféle internetes fórumok nyomására a szervezők végül lemondtak annak az embernek a szerepeltetéséről, aki néhány éve ott volt a zsidótörvények egyik atyja, gróf Teleki Pál balatoni szobrának avatásán is. Szerepelt viszont Horváth János, az Országgyűlés fideszes korelnöke, és Schweitzer József nyugalmazott főrabbival közösen lépett fel. Szerepeltek mások is, így Horváth János, a magyar törvényhozás fideszes korelnöke, valamint Erdő Péter bíboros prímás, a magyar katolikusok első embere, aki Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbival közösen lépett fel.
.
Felolvasták a világhírű amerikai színész, Jeremy Irons üzenetét is, amely így szólt: „Vannak olyan korszakok, amikor mi, emberek, először csak félünk azoktól, akik különböznek tőlünk, majd utáljuk, végül pedig gyűlöljük őket. Amikor mások szokása vagy meggyőződése bánt minket, legyenek akár romák, tuszik, hutuk, muzulmánok, zsidók vagy keresztények, feketék vagy fehérek, sosem szabad elfelejtenünk, hogy az emberiség egy.
.
Ahelyett, hogy félnénk egymástól, örülnünk kellene a különbözőségnek, tisztelnünk kell másokat és tanulnunk kell másoktól.
.
Legfőképpen pedig, nem szabad bíznunk olyanokban, akik a gyűlölet lángját próbálják szítani saját politikai és gazdasági céljaik érdekében. Ellen kell állnunk nekik, mert emberi méltóságuktól próbálják megfosztani azokat, akiket szerintük gyűlölnünk kellene.”
.
A Budapesten és egész Magyarországon dühöngő antiszemitizmus – amely az amerikai Anti-Defamation League néhány héttel ezelőtti felmérése szerint a legmagasabb Európában, még a lengyel és spanyol mértéket is megelőzi – aligha hatódik meg az ilyen veretes soroktól. A közvélemény-kutatások szerint mintegy 25 százalékon álló nyilas Jobbik sajtójában és különféle fórumain a legfékevesztettebb antiszemita uszítás zajlik, amelyhez a magyarországi zsidó többsége – függetlenül attól, hogy ortodoxokról, neológokról, haszidokról vagy világiakról van szó – pontosan úgy asszisztál, ahogyan a harmincas években tette: megpróbál úgy tenni, mintha az egész jelenség nem is létezne.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Cégéres antiszemiták az Élet Menetén, 4.4 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Gyalázat az a képmutatás a kormányzó párt részéről, hogy el mertek menni egy ilyen rendezvényre. A fasiszták nem jutottak volna be, ha a fidess nem áll melléjük, 2006-ban a közrend megbontására használták fel a jobb oldali csőcseléket, s az egész ‘ellenzékben” eltöltött nyolc évük arról szólt hol, hogyan tudnak betartani a kormánynak. Az egyik amortizőr már bele bukott a hazugságaiba, s a többi is követni fogja. Törpe diktátorunknak semmije nem volt a régi rendszerben csak egy párttitkár apuka. Valószínűleg a diplomához is sok köze lehetett a papának. Látszik abból is ahogy a nemzet golyóstollának az ügyét “vizsgálta” a bizottság. Ez egy képmutató banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (42 szavazatból)
  2. az országgyűlés korelnöke szeriint a holokauszt a zsidók és a magyarok közös élménye volt
    kiakadtunk rajta sokan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  3. Holnap majd a Jobbikkal menetelnek, ami éppen kell nekik. A medúza egy gerinces állat hozzájuk képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  4. A rendezvényen a megjelent potentátok üdvözlésekor Kövért és Lezsákot is kifütyülték, fujjolták, és a fideszes Horváth János parlamenti korelnök beszédét se fogadták békésen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  5. Éreztem, hogy a vénember valamivel fog provokálni. És lőn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. Ezt mondta valaki:
    “Az áldozotakkal egy tébolyult korszakban végeztek, amely a nemzet tragédiája”
    E korszak viszont a folyamatosan visszaosonó ‘45 előtti korszak volt. A tébolyult
    korszak működtetőinek egy részét már rehabilitálták. Kibújt a szellem a palackból.
    “boldogok a lelki szegények!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  7. Kövér nem antiszemita ő egy rafinált okos pali aki tudja mit hol kell előadni. Lezsák az viszont egy mélymagyar tuskó, a Fideszes okosbbaji is mélyen megvetik, Wittnerhez hasonlóan ő is rétegképvsileő ő a halál hülyéké. Lezsáknak jókor jó helyen volt a lakása amikor az ellenzék illetve Pozsgayék nála találkoztak, mert a fővárosban biztonsági okból nem akartak. Normális országban Lezsákból még vc puccolót sem csinálnak, mondom normális országban..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  8. Jeremy Irons talán a saját kormányát, elnökét környékezhetné meg, hogy az USA által is aláírt 1947-es párizsi békeszerződésnek miért is nem szereznek érvényt? Hiszen emiatt az USA sárosabb a magyarországi akadálytalan fasizálódásban, mint Magyarország, hiszen csak dísznek, csak játszásiból írták alá az 1. fasizmust lezáró egyezményeket. Csak az aláíró országok kezdeményezhetnének kétségtelenül vizsgálatot, eljárást a törvénysértő Magyarországgal szemben.
    .
    Na és miért nem teszik? Nem színészekkel kell szép szavakat üzenni, meg cikkezni a nagynevű médiáikban, meg szörnyülködni – de hát úgy látszik, azért ott se olyan fejlett a demokratikus érzék, meg a kötelességtudat, hogy ilyen macerát vállalnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  9. Laci!!! “Gyalázat az a képmutatás a kormányzó párt részéről,” ??? Ugyan már! Ők nem képmutatók, hiszen pontosan azt adják csak, mi lényegük. A képmutatás középtől balfelé indul, amikor egy mszp-s kiáll, és egy szava sincs arról, hogy Magyarországon a náci szervezetek működését törvény tiltja, és emiatt illegális pl. a jobbik is, és az egész parlament és kormány és ellenzék úgy illegitim, ahogy van. Vagy az a képmutatás, hogy egy ilyen alapítvány pénzért cserébe szóhoz enged jutni politikusokat, akiknek 20 éves felelőssége kétségtelen, amiért a nácik zavartalanul működhetnek és parlamentben ülhetnek.
    .
    De hát az üzlet az üzlet, az alapítvány kap közpénzecskét, cserébe a politikusok meg egyházfik reprezentálhatnak és szónokolhatnak, szédíthetik a balga ballibes, demokrata népet meg a külföldet továbbra is. The show must go on.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  10. frimmer! Nincs meg valahol videó vagy hangfelvételen? Ha tényleg ez így elhangzott, hát eldobom az agyamat. Egy új nyelvújítóval van dolgunk Horváth János személyében. Pl. az élményfürdő mintájára élmény-népirtás kifejezéssel gazdagítj az amúgy is gazdag magyar nyelvet. Hihetetlen ez a magyar nép, csak tudnám, hogy születésem előtt milyen bűnt követhettem el, hogy közéjük kerültem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Ha mar itt tartunk hogy egy ,, Erdő antiszemita egy rakásban, Kövérek és Less(zsákok), Horvátok és Anikók és más anyaszomorítók ” reszt vesznek egy ,,Tragikus emlék napon” akkor ha mar színészkedni akarnak akkor miért nem hangzót el ez a mondat; KERTÉSZ AKÓS varunk HAZA, csak ennyit es akkor lehetséges hogy hitelesebb lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  12. kövér mit keresett ott? Kötél nem volt nála egy rákötött betontuskóval? Egy talpast ugorhatott volna, hogy megnézze azokat az ősi fahajómaradványokat, legalábbis a jobboldalukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. “zsidók és a magyarok közös élménye volt” ez szerintem mindkét oldalról megmosolyogtató… Egyébként Orbán is megmondta a parlamentben; “Megvédjük a zsidókat!” ez lenne az új kampány v mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. tori 2011. december 6. kedd 23:50
    .
    Prohászka boldoggáavatására utaltam ebben a hozzászólásomban::
    .
    “…Ezért is szomorú, hogy Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a magyar Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”
    .
    http://www.szaboferenc.hu/publ/buda008.htm : “De hogyan jön mindez ide, mikor annak kéne örülnünk, hogy lám, az egyházban új szelek fújnak, melynek egyik szép példája Salkaházi Sára boldoggá avatása? Úgy, hogy Salkaházi boldoggá avatásának évében az egyház egyúttal Prohászka-emlékévet tart a “magyar zsidóságért” díjjal frissen kitüntetett esztergomi érsek vezetésével, és az antiszemita püspök boldoggá avatására készül. Miről is beszélünk hát? Sikerült találni egy egyszerű apácát, aki azt tette, ami egyszerűen a normális emberi érzésből következik, őt piedesztálra állítjuk, s ezzel eltakarni, elfedezni próbáljuk, hogy mindeközben a felsőpapság nagy része aktívan vett részt annak a helyzetnek az előidézésében, melynek maga Salkaházi is áldozatául esett. Mintha ugyan az egyház magatartására Salkaházi tette és nem a klérust szinte teljesen átható antiszemita szellemiség lett volna jellemző.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  15. Kétségtelenül óriási képmutatás, amit ezek az arcátlan “jobbközép” politikusok megtettek, de attól még nem lesz kisebb a magyarországi antiszemitizmus, hogy ők színpadnak használják ki az Élet Menete rendezvényt. Aki eddig is tudta, milyen összefonódások tartják szövetségbe a Fideszt a szélsőjobboldallal, nem lepődhet meg rajta, csak sajnálhatják, hogy a holokauszttal való szembenézést propagáló rendezvényt rövid távú politikai játszmáik színterévé változtatták, ahol egyik napon náciknak kedveskedő törvényeket hoznak, másnap pedig kiállnak a magyarországi kisebbségek mellett. Vagy nagyon hülyére veszik az embereket vagy nagyon jó köpönyegforgatóknak tartják magukat, de szerintem fele-fele az igazság aránya, és ehhez még asszisztál is a beteges felfogású, megszólalni lusta magyar többség is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  16. Szégyenletes az országra nézve! Ezek mindent meggyaláznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  17. Animebj!
    Valamit nagyon összekeversz, amikor azt írod, hogy . a t t ó l . m é g . n e m
    l e s z . k i s e b b . a magyarországi antiszemitizmus, hogy ők színpadnak használják az Élet Menetét. E gondolatmeneted éppen ott nem stimmel, hogy nekik eszük ágában nincs, ők nem is akarják csökkenteni a magyarországi antiszemitizmust. Honnan veszed, milyen jel mutat arra, hogy akármelyikük is netán megtért volna, vagy jobbos szavazatok elvesztésére törekedne. Ugyan már!
    .
    Másrészt, mi az , hogy “f e l e – f e l e . a z . i g a z s á g . a r á n y a ” ? Miről beszélsz?? Kiről beszélsz?? Munkaszolgálatban főbelőtt apám, Auscwitzaba hurcolt szülei, és a gettóban éhenpusztított másik nagyapám igazsága (!) abszolút, és nem relatíve, fele-fele… Tudod mit? Ezt a nézetet add be a szeplőttelen Schmidt Mária múzeumi szaktanácsadónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. Ez a szellemileg leépült, sosem volt dolgokra emlékező öregúr, Horváth János képviselő sok egyéb butaságot is beszélt. A felelősség azoké, akik oda küldték. Emlékezett az állítólag Magyarországról kiutasított Eichmannra, arra, hogy ő maga segített Raoul Wallenbergnek, “TÁM Lantos” barátjára, akik már nem tudnak cáfolni…meg a magyarokra, akik nem vettek részt honfitársaik haláltáborokba küldésében. Színes kis és nagy hazugságok.
    http://youtu.be/sTTVrE5aWxY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Meg kell mondanom azt is, hogy Erdő Péter bíboros rövid, de értékes beszéde meglepett, és elfogadom Schweitzer főrabbi “történelmi” jelzőjét, amellyel ezt a beszédet illette. Igen, legalább 15 éve annak, hogy II.János Pál kinyilatkoztatta az antiszemitizmusról, mint bűnös nézetrendszerről alkotott enciklikáját{?}, melynek annyi visszhangja nem volt a magyar egyház labirintusában, mint kiáltásnak a ködben. Tudjuk, hogy e szózat igazi értékét csakis az fogja megadni, ha a várva várt visszhang templomról templomra, legalább a mindennapi harangszó erejével ad hangot a zsidóság két évezredes meghurcoltatásának…
    Hegyezzük a fülünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. A svéd parlament elnöke azt mondja beszédében, hogy a “csillagos házak” bizonyos menedékhelyek voltak.
    A csillagos házak valójában kis gettó szigetek voltak ugyanazokkal a feltételekkel, amelyeket a nagy, több háztömböt is kitevő városi gettóknak előírtak. Voltak viszont olyan házak, és ezek tényleg nem gettók, amelyet Wllenberg és más diplomaták segítségével védetté nyilvánítottak.
    Miért kellett ezt észrevételeznem? Mert úgy látom, hogy nyugaton sok sok téveszme kering az itteni üldöztetések részleteiről. A svéd házelnök tegnapi beszédéből például az csengett ki, mintha Budapestet, Magyarországot – és főleg a zsidóságot – a svédek és az amerikaiak szabadították volna föl. Pedig ez finoman szólva is, nem így történt. Budapestet, melyet egyszerűen nehéztűzérséggel szétlőhettek volna, a szovjet csapatok – ahogy a svéd mondta; az oroszok” – házról házra küzdve a náci hordák ellen szabadították fel hatalmas emberáldozatok árán.
    …És bár e megállapítás ellentmondásosnak tűnhet, mert ma nem trendi, Wallenberg önfeláldozásán ez semmit nem változtat. Eltűnésének körülményei a . h á b o r ú . már . e l e v e . e l á t k o z o t t . légkörének tudhatók be.
    Az ilyen retorikai torzítások végsősoron azok emlékének ártanak akik életüket adták azért, hogy Mi, 67 év múltán is, itt e fórumon irkálhatunk egymásnak…
    Ne ferdítsünk hát…!!! Legalább egy ilyen “meghitt megemlékezésen ne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. MORDONBLŐD:

    A Fidesz, ha helyet akar magának még a képviselhető pártok között legalább az EU-ban, akkor nem fogja az antiszemitizmus kártyát kihasználni, legalább is nyíltan soha. Ami pedig a “fele-fele” részt illeti, az emberek tudatlanságát játsszák ki a magyar politikusok, hogy ha már igazi eredményt nem képesek az asztalra tenni állandó ellenségeskedéseik, haverjaik önzetlen kiszolgálása és a tetemes korrupció miatt, akkor legalább minél tovább maradjanak a köztudatba, remélve, hogy ezzel együtt a hatalomtól se kell messzire kerülniük. Az, hogy egyik nap a Jobbiknak, másik nap az EMIH-nek kell mondani vagy tenni a szépet, nem érdekes, ezek mind csak eszközök a húsosfazékhoz vezető úthoz és annak megtartásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Minden diktatúra kínosan ügyel a propagandára. Így a fidesz is. Ezért képviseltette magát a rendezvényen. De mint minden diktatúra, a fidesz is gátlástalan, és pofátlan. Minden jóérzésű embert felháborít az a pofátlanság, hogy az egyik legnagyobb kirekesztő párt, a szélsőjobb párt mentorainak képviselői oda pofátlankodtak. De mint a diktátoroknak általában a szemük sem rebben, mert ha az emberi érzéseknek a leghalványabb szikrája élne bennük, már nem lennének diktátorok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Az is közös élmény lesz, amikor mi húzzuk, ők meg himbálóznak.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Undoritó, ahogy ezek az ördögfajzat fideszesek élükön Kövérrel, aki még a szocialista frakció tagjait és rájuk szavazó közel egy millió embert szégyennek mer nevezni. Az adónkból kapják a milliós jövedelmüket, akik egy napot sem dolgoztak, hátukban a kommunista vezetők szülei segitségével, irányításával, útmutatásával jutottak ide. Mit keresett ott Lévai Anikó, akinek férje szótlanul tűri a zsidók elleni uszítást, még a futballhulligánokkal is beszélgetett, vajon milyen közös témájuk volt. Pofátlan, gátlástalan emberek, valóban vérlázitó a részvételük az Élet Menetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Barathot le kell mondatni es Balczot el kell tiltani az elnoksegtol. Ha a jobbik nem ker bocsanatot nemzetkozi elitelest kell szitani, Morvait ki kell tiltatni az Europai Parlamentbol. Fasiszta part kepviselojenek ott nincs helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos