Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már Mellár is élesen bírálja Orbánékat 2011. augusztus 26. péntek 10:47 Forrás: AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már Mellár is élesen bírálja Orbánékat

Budapest – Egyre, másra érkeznek a bírálatok az Orbán kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban. Az utóbbi időkben már nem csak a hazai ellenzék, és a külföldi elemzők, de a korábban Orbánék köreihez közeli közgazdászok is egyre kritikusabb hangot használnak. Csaba László, Chikán Attila után ezúttal Mellár Tamás – ő volt az első Orbán kormány idején a Központi Statisztikai Hivatal elnöke – mondta ki, hogy megbukott a matolcsyzmus. Szerinte a  frankhiteleseknek létrehozott árfolyamgát biztosan kudarc lesz.

Élesen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját a Magyar Nemzetben megjelent írásában Mellár Tamás, a konzervatív oldal szellemi holdudvarához sorolható közgazdász, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, aki szerint azonnali radikális gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A közgazdász az egykulcsos személyi jövedelemadó elvetését, a progresszív adózást és a vagyonadó bevezetését szorgalmazza. A frankhiteleseknek létrehozott árfolyamgát Mellár szerint biztosan kudarc lesz.

A napokban nyilvánosságra került makroadatok egyértelműen bizonyítják, hogy az Orbán-kormány által alkalmazott gazdaságpolitika nem megfelelő, egyértelműbben fogalmazva: megbukott - írja a pénteki Magyar Nemzet Vitafórum rovatában megjelent cikkében Mellár Tamás közgazdász, felidézve az augusztus elején publikált adatokat, amelyek alapján a gazdasági növekedés az előző negyedévben megállt, éves szinten kedvező esetben is legfeljebb 2 százalék körül alakulhat, ez pedig – a kormány 3-6 százalékos növekedési tervével szemben - a jövő évre is legfeljebb ekkora növekedést vetít előre, ráadásul emellett a költségvetési bevételek sem alakultak a terv szerint. Erre az évre százmilliárdos, a következőre 400-600 milliárdos kiigazításra lesz szükség.

Mellár cáfolja azokat a kormányzati érveket, amelyek szerint a gazdasági örökséget és a világgazdasági helyzetet okolják a helyzetért: szerinte a növekedési ütemet befolyásoló tényezők az elmúlt másfél év termékei, a negatív következmények pedig már egy éve érzékelhetők. A negatív nemzetközi környezetre vonatkozó érveket pedig Mellár szerint a környező országok magasabb növekedési adatai cáfolják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
Már Mellár is élesen bírálja Orbánékat, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Ez a foto valóban Páva Zsoltról készült, de értjük a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Óvatosan , ha lehet ezzel “A kormány a helyén van”- résszel ! Ezek akkor lesznek a helyükön ha a Csillagban lesznek , HETVEN ÉVRE TITKOSÍTVA !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Kedves Olvasóink, köszönjük a jelzést, elnézést kérünk a hibáért, cseréltük a fotót. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/az-orb%C3%A1ni-gazdas%C3%A1gpolitika-kudarca/251798278185975
    Az origón a tegnapi Economist cikk is erről szól. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán bóvlit csinál Magyarországból 2011. november 14. hétfő | AN

Orbán több fejjel tud gondolkodni 2011. november 11. péntek | AN

Országjárásba kezdenek Orbánék 2011. november 4. péntek | AN

Adózzanak, akik szavazati jogot akarnak 2011. október 22. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos