Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos Kanadába emigrált 2012. március 3. szombat 23:47 | AN

  • Hozzászólások(305)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos Kanadába emigrált

Montreál – Az Amerikai Népszava megerősíti azt az értesülést, hogy Kertész Ákos író Kanadába távozott, és a hatóságoktól menekültstátuszt kért. Kertész Ákos helyzete Magyarországon ellehetetlenült, miután az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hangulatkeltés és üldözés folyt ellene, szélsőjobboldaliak részéről pedig nemcsak verbális támadások (durva zsidózás), hanem fizikai fenyegetés és tettlegesség is érte. Kertész Ákos nem számíthatott arra, hogy Magyarországon bármilyen védelemben részesül, otthonát alig hagyhatta el, saját hazájában veszélyben volt az élete.

Kertész Ákos február 29-én utazott Kanadába feleségével együtt, azzal a szándékkal, hogy emigrálnak Magyarországról, és Montreálban menekültstátuszt kértek. A távozás oka, hogy az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de a kormányzati szinten és a parlamentben is. A jobboldali kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően a Kossuth-díjas magyar író állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, életét veszélyben érezte.

Kertész Ákos eredetileg nem kívánta távozását nyilvánosságra hozni, ezért távozásakor nem is adott ki az emigrációjával kapcsolatos közleményt, de a kanadai magyar közösség révén a hír idő előtt kitudódott. Azt még nem lehet tudni, hogy a hazájában fenyegetett író politikai menedékjogot kap vagy más emigrációs státuszban él majd Kanadában. Nincs szándékában visszatérni Magyarországra, ahol politikai üldözöttnek tekintette magát, és az életét veszélyben érezte.

Az Amerikai Népszava megérti Kertész Ákos döntését és támogatja az író emigrációját. A kanadai hatóságok rendelkezésére bocsátja Kertész Ákos életveszélyes fenyegetésének bizonyítékait.

Lapunk döbbenetesnek tartja, hogy Magyarországon egy zsidó származású írót üldözhetnek egy írása miatt, és menekülnie kell a hazájából, miközben a kormánypárti sajtóban rendszeresen és nyíltan antiszemita cikkek jelenhetnek meg.

Kertész Ákos emigrációja újabb bizonyítéka Magyarország fasizálódásának.

Kertész Ákos Kossuth-díjas író sajtóirodája az alábbi közleményt juttatta el a magyar sajtóhoz:

A közösségi portálokon megjelent hír igaz. Kertész Ákos író február 29-én Kanadába távozott, és ott menekültstátuszt kért.
Az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de kormányzati szinten és a parlamentben is. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte.
Ha egy 80 éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt menekülnie kell.
“Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert számomra a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarország a szülőföldem, az otthonom. Ezt a fájdalmas döntést nem Magyarország és a magyar nép ellen hoztam, amellyel mindig sorsközösségben éltem, hanem erre a lépésre a jelenlegi kurzus miatt kényszerültem. Remélem, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhetek” – mondta az író, aki e közleményen túlmenően egyelőre nem kíván nyilatkozni.
Kertész Ákos Sajtóirodája

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (79 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +87 ( 137 szavazatból)
Kertész Ákos Kanadába emigrált, 4.3 out of 5 based on 79 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(305)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

305 Reader’s Comments

  1. “…túlértékelte a magyar átlag ismereteit…”

    - Valahogy mégiscsak közölnie kellett gondolatait… ha pedig az “átlagmagyar” ismereteire és szövegértési képességeire próbált volna alapozni, és azon a szinten írni, kb. egy óvodás szintű képeskönyvet kellett volna rajzolnia.

    Legfeljebb nem a Kerekerdő Malackáját rajzolta volna meg benne.

    Szerintem az “átlagmagyar” egyszerűen reménytelen eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Kedves Avi! Én köszönöm a sértést, de a lejjebb lévő cikkben azt magyarázzák, hogy az egész sertéses dolog a Kertész Úr szerint is, a magyarországi izraelitákra is vonatkozik! Nekem , mindenesetre van mit ennem és kikérem magamnak, hogy egy állathoz hasonlítson bárki! Ön , mivel magáénak érzi a kertész Úr képzelgéseit, természetesen úgy vélem a sertés státusszal, ahova a kedves író úr besorolta meg van elégedve! Gratulálok! Én ember vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  3. Eldrad
    2012. március 6. kedd
    11:02
    Ilyen gyors visszaigazolást mikor kaptál? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Valamint, ha figyelembe vesszük, hogy a nagy világban hány magyar gént is hordozó tudós, színész, milliárdos, politikus és sok kis ember él, akkor bizony el kellene gondolkodni az általánosításának a súlyán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  5. Igen, pontosan-a nagyvilágban. És nem itt Magyarországon. Vajon miért? És miért egyre többen? Ez itt a kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Sumarella 2012. március 6. kedd 11:09
    Nem tartom valószinűnek, hogy csak pont a “génjeik” miatt élnek külföldön !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. summarella:

    “Ekkora írótól azért nem számítottak az emberek ilyen nagy rasszizmusra a magyar emberek irányába!”

    - OK, akkor kb. ezredjére: a “genetikailag alattvaló” egy írói szókép, nem tudományos megfogalmazás. Azt jelöli, hogy a magyar többségnek többnyire nem kellett a szabadság történelme során. Ahogy most sem kell.

    “…Valamint igen is sértőek voltak a mondatai…”

    - Ami ennél kevesebb, az nem elég hatékony, ráadásul többnyire igaz is, amiket ír.

    “… pedig ő is moslékot eszik…”

    - Lóf….szt, ha így lenne, akkor soha az életben nem írt volna olyan cikkeket, amiért a ganaj népség meg akarta ölni.

    “…Sajnos lekicsinyítette magát…”

    - WTF???

    “… s most lehet be és kimagyarázni, hogy hogyan képzelte, gondolta értelmezte, akarta, volna, de a szavak magukért beszélnek!…”

    Ő nem magyarázkodik, a TV riportokban is ugyanazt mondja, mint a cikkeiben. Ha a sok agyhalott nem értené, vagy nem akarná megérteni.

    Azért az mégiscsak érdekes, hogy a magad fajta által gyűlölt Izraelben hazaáruló arab söpredék parlamenti képviselők (pl. zuabi, ahmed tibi, stb) nyíltan bratyizhatnak terrorszervezetekkel, nyíltan gyalázhatják azt az országot, mely királyi megélhetést biztosít nekik, és nem esik semmi bántódásuk.

    Itt meg, a csodálatos, kulturált, mindenttudó mélymagyar rendszeresen megtámadja az öreget, mert merte elmondani azt, amit úgyis mindenki tud, legfeljebb beismerni nem merik. Mert akkor szembe kellene nézniük saját szemét hitványságukkal.

    Pedó allah hosszú tetves szakálla tekerjen körbe, béke veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  8. Az utóbbi időkben sokat utazom a Nyugati PU és a Keleti PU közti tömegközlekedési vonalakon (Pesten). Feltűnő a huszonéves (és 30 feletti is) magyarok kulturális deficitje, nem csak a tizenéveseké. Olyan nyílt trágárság, bántó durvaság és gondolattalanság, mint mostanában, talán soha korábban nem tört felszínre.
    A megnyilvánulókról messzire ordít, hogy fáradtak, kimerültek és reménytelenek, de ezekből a tulajdonságokból nem következik automatikusan az ilyen viselkedés. Nincs társadalmi kontroll, ami visszaszorítaná. Nincs látható erkölcs (a keresztény blabla csak porhintés).
    Természetesen van működő kultúra, vannak képzett emberek, de főleg csak részterületeken vagy nagyon kevesen. Messziről Matolcsy, Orbán, Navracsics, Lázár is kulturáltnak látszik. (Tud viselkedni, ha akar. Csak nem akar. Továbbá sokszor nem is tud: csak álca, amit mutat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. Hát már bocsi kedves Eldrad! De valami itt nem stimmel! Hány fajta magyar van akkor a világon? Az én fajtám, az ön fajtája, más fajták a világban és még mennyi? Persze ez ugye nem antimagyarizmus, csak vannak,akik magyarul írnak, de a magyarokról többes szám harmadik személyben beszélnek! Hogy nekik mik vagyunk, azzal nem foglalkozom! Akkor itt most vannak rasszista magyarok, cionista magyarok, vallásos magyarok, jó magyarok, rossz magyarok, szép magyarok, csúnya magyarok, okos magyarok, buta magyarok és magyarul író-beszélő nem magyarok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  10. Jó Isten! Sikerült eljutnunk oda, az a “fajta” dicsekszik a magyarok világban elért sikereivel amely “fajta” elűzte őket Magyarországról.
    Sumarella!
    Mi a véleményed a világhírű magyar író Nobel-díjáról? (nevet nem véletlenül nem írok) Tudod, aki magyarként kapta az elismerést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. Sumarella – na még egy egybites, aki csak a jobbos médiákból tájékozódik és képtelen elolvasni egy hosszabb szöveget – mondjuk Kertész eredeti írását.
    A rasszizmust a szélsőjobb keverte bele, mert az ő agyuk arra a srófra jár.
    Kertész “öröklött” vagy “vérbeli” kifejezés nem túl szerencsés szinonimájaként alkalmazta, és esze ágában sem volt a rasszizmus.
    A “moslék” meg átvitt értelem arra a szellemi táplálékra, amivel ti táplálkoztok.
    Mélységesen egyetértek azzal a minősítéssel, bár túl enyhe is, ha az ember belenéz és hányás nélkül elvisel pár oldalt a kurucinfóból., netán Bayer valamely szövegéből.
    Igen, a szavak magukért beszélnek. Csak illik EREDETIBEN, és nem a barnatrutyis interpretációban olvasni őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  12. Csak kíváncsiskodom: tegnap este hozzászóltam a Kertész-ügyben kibontakozott polémiához, ma pedig nem találom a szövegemet. Mi lehet az ok? Messzemenően a kiváló író mellett foglaltam állást, úgyhogy nem igazán értem, miért tűnt el a bejegyzésem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Kedves admin!
    Elbírja még ez az oldal sumákella hányadékait? – javíthatatlan szegény nácija, bár nem is tudja, hogy a barna mocsokban dagonyázik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. Jó Isten! Eljutottunk oda, hogy engem egy ember “fajtának” nevez, de , ha én tenném az ugye antiszemét lenne! Esetleg hamarosan jelzőkkel is illetve leszek? Valamint nekem nem szabad általánosítani, de engem most tetszett bedobozolni tisztelt Anonyme! Én magyar vagyok! Mit takar az ” az a fajta”? És mit takar a “Maga fajta”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  15. Haidzsin
    2012. március 6. kedd
    12:19
    Vagy a saját gépen van gond, vagy már a belépéssel (komment) már el is hárult. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Sumarella.
    Kérdezd meg fő ideológusotoktól, Morvai Krisztinától.Ő használta először ezt a megkülönböztető kifejezést. Talán fáj, ha más is használja? Az idézőjel jelentését már meg sem említem… Felesleges. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  17. Sumarella.
    Kérdezd meg fő ideológusotoktól, Morvai Krisztinától.Ő használta először ezt a megkülönböztető kifejezést. Talán fáj, ha más is használja? Az idézőjel jelentését már meg sem említem… Felesleges. :)
    Lehet válaszolni kérdésemre is ám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  18. gets
    2012. március 6. kedd
    12:21

    Hagyd a francba, bérkommentelő. Ennyire magától senki nem lehet sötét. Vagy mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  19. Sumarella

    Ne húzd fel magad, nyugodj meg. Az az igaz magyar akiket külföldről szállíttatott Széles elvtárs pénzért tüntetni a diktatúra mellett. Jól gondolom, igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Sumarella
    2012. március 6. kedd
    12:39
    Na, “onnét” kezdve én befejeztem veled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  21. lehar
    2012. március 6. kedd
    12:39
    MÉGIS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. És mi a helyzet az emigráns magyarkodó szélsőjobbal? Nekik miért nem üzened kedves Sumarella, hogy melyik ország állampolgárai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. New York
    05:45

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Az a baj sok magyarnak akaró látszani emberrel, hogy egy olyan világban él, ahol dédelgeti a sérelmeit, támad és nem ismeri a valóságot! Nos egyszerű emberként röviden! A RADNÓTI MIKLÓS, még akkor is , amikor igazságtalanul a halálba vitték, a szívében hatalmas szeretettel írt a hazájáról! Igazi magyarként, a lelkében szinte szerelemmel! Az alattunk levő cikkben a Kertész Úr, pont azt sérelmezi, hogy a magyar izraeliták újra nagyon beasszimilálódnak! Nos! Akkor azt a Kertész nevű embert, ugye még összehasonlítani sem érdemes a költővel! A szívében gyűlölet, megbántás, sértegetés van csak! Miért nem írt úgy rólunk szeretettel, aggódva,virágokkal a lelkében? Mert nem tud! Mert nem magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  25. summar ella:

    “…De valami itt nem stimmel! Hány fajta magyar van akkor a világon?…”

    - Mi van, elgurult a gyógyszer?

    Ennek mi a kékkupakos lóbroki köze van ahhoz, amit én írtam, és amire elvileg ez lett volna a “válasz”?

    A magadfajták egyik leggyűlöletesebb tulajdonsága, hogy ha nem értenek valamit, vagy egyszerűen nem akarnak rá reagálni, elkezdenek mellédumálni, vagy teljesen másról írni.

    Ez így a süketek párbeszéde, de nem baj, erőlködj csak.

    Attól még marhaságokat irkálsz.

    Pedó mohamed legyen veled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  26. Úgy vélem, mi itt mindannyian értjük Kertész Ákos írásait. Teljesen felesleges ideokádni és avval is igazolni Kertész gondolatainak helytállóságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  27. Sumér ella’
    ” Én magyar vagyok! Mit takar az ” az a fajta”? És mit takar a “Maga fajta”?”
    .
    Tudja van a tarkafarkú egybites agyú szürkemarha fajta magyar, ezek közé sorolom önt is és vannak sajnos kevesen a gondolkodni képes és agyukat nem csak nehezékként használó magyar fajta is. Korra nemre, vallásra és bőrszínre való tekintet nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  28. Haggyátok már ezt a sumarellát!
    Nem érti az irodalmi beszédet, és a náci ideológia átszőtte, mint a penészes gombát.
    Kertész Ákosnak miden tisztelet a baloldal eszméltetéséért. Hogy igaza van, az bizonyítja, ahogy a nácik reagáltak és kotrrupt balosok. Fáj az igazság, pedig ez a gyógyszer. Az igazság nem osztható.
    “Intsd meg a bölcset és barátod lesz. a balga, meg ellenséged.”
    Ki hogy reagál, magát minősíti. Pont.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. sumér della:

    “…Úgy vélem, hogy itt egyedül én vagyok a kivétel, aki nem értett egyet a Kertész Úrral, de ugye liberós társadalmakban élünk?…”

    - Micsodában?

    Jól van, bolond vagy te…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  30. Vigyen már valaki egy kávét a szerkesztőségbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Nemhogy tanulatlan, még hazudik is:
    “A szívében gyűlölet, megbántás, sértegetés van csak! Miért nem írt úgy rólunk szeretettel, aggódva,virágokkal a lelkében? Mert nem tud! Mert nem magyar!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Az igazság, ahogy látom nagyon tud fájni Anonim!)) Én így éreztem, s úgy vélem jogom van a saját véleményemhez! Elvégre demokrácia van! Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  33. Demokrácia van.A demokratáknak! Vona megmondta, a fasisztáknak nem kell a demokrácia.Ehhez tartom magam, az aljadékokkal nem bánok demokrataként, mert nem azok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  34. Sumarella, nem értesz semmit. Neki szabad szidni, veszekedni vele, az övé!
    De ha más teszi, azt megöli.
    “(mert magamat kigúnyolom, ha kell….)” Ismerős?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Hogy az a Vona mit mondott én nem tudhatom, Anonym, de, ha fasisztnak képzeli magát én nem haragszom azért sem! Majd kigyógyul belőle!)) Én eddig demokratikusan viselkedtem, de akad itt néhány nyálfröcsögő, magyar ellenes ember,akik úgy vélem provokátorok! Valamint hulladékok és aljadékok! Néhány jelzőt a tisztelt Anonymtól vettem kölcsön!))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  36. Sumér ella!
    ” pedig ő is moslékot eszik, csak azt macesz gombócnak hívja! ”
    .
    Én ezt elég sértőnek találom. Ön nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  37. Girbegurba (a keresztény blabla csak porhintés).
    I like

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  38. Nem! Úgy tudom, hogy az izraeliták szeretik a macesz gombócot, mint mi RÓM. Kat.-ok a rántott húst, vagy a pörköltet!)) Ma pl. rakott krumpli moslékot ettem!))
    Nekem az a sértő, hogy egy olyan vallású ember, akinek a vallási miatt a sertés amúgy is tisztátalan állat, pont azzal példázódott! De megszeretném jegyezni, hogy a sertés eléggé okos állat, ha nem vágnák le, akár a kutya őrizné a házat!))
    Miért nem azt írta rólunk, hogy kedves, aranyos, vidám emberek vagyunk, akik eltűrjük a mostoha sorsunkat türelemmel, mert a szívünk tele van szeretettel a hazánk, a gyerekeink és más emberek felé?Amúgy meg ,mint magyar ember ,akkor ő is, ha ebédezik, moslékot eszik! Így jó?))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Magyar ellenes? Nem, nem. Butaság ellenes. Akik Kertész Ákos mellett vannak, azok a magyarok mellett vannak. A butaság nem érdemel dicséretet. Hosszú ideje már, hogy balga módon olyan embert akarnak az ország élére akinek be kell hódolni, esetleg még térdre is borulni előtte.
    Kertész Ákos csak erre akarta felhívni a figyelmet.
    A szülő tán gyerek ellenes amikor azt mondja : “hülye vagy fiam, figyelj oda arra amit csinálsz, gondold át a tetteid lehetséges következményeit!”.
    A reakciók, csak Kertészt igazolták. A többség balga, és magyarellenesnek, támadásnak tekint minden kritikát.
    De előbb-utóbb minden forradalom felfalja a saját kölykeit. És, amikor majd a mostani lelkes fülkeforradalmárok is egy közmunkatáborban lesznek “önkéntesek”-100 kilométerre a családjuktól- remélem akkor is magyar ellenesnek fogják mondani azokat, akik értük tüntetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Sumér ella!
    Ön egyen továbbra is moslékot míg mi amíg lehet megpróbálunk ételt enni.
    Itt a vége!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  41. Magyar ellenes? Nem, nem. Butaság ellenes. Akik Kertész Ákos mellett vannak, azok a magyarok mellett vannak. A butaság nem érdemel dicséretet. Hosszú ideje már, hogy balga módon olyan embert akarnak az ország élére akinek be kell hódolni, esetleg még térdre is borulni előtte.
    Kertész Ákos csak erre akarta felhívni a figyelmet.
    A szülő tán gyerek ellenes amikor azt mondja : “hülye vagy fiam, figyelj oda arra amit csinálsz, gondold át a tetteid lehetséges következményeit!”.
    A reakciók, csak Kertészt igazolták. A többség balga, és magyarellenesnek, támadásnak tekint minden kritikát.
    De előbb-utóbb minden forradalom felfalja a saját kölykeit. És, amikor majd a mostani lelkes fülkeforradalmárok is egy közmunkatáborban lesznek “önkéntesek”-100 kilométerre a családjuktól- gondolom akkor is magyar ellenesnek fogják mondani azokat, akik értük tüntetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Kedves AVi! Ön nem értette meg az öniróniát,amit hajlandó voltam bevetni a békesség kedvéért! Moslékot egyen a Kertész Úr a “nagy magyar” étkezési szakértő!)) Én ételeket eszem, mert ugye homo sapiens vagyok, a Kertész úr persze azt mosléknak képzeli, mert örökké maceszokat eszeget!))
    Ön nem tartja sértőnek, hogy engemet ízekre akar szedni sértegetve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  43. Colombus “Van egy hibás nemzeti büszkeség amit (lehet, hogy tévedek) de az iskolák plántálnak bele a még szüz agyakba. “Fiam, legyél büszke arra, hogy magyar vagy”. Ja! Úgy ahogy a paradicsom is büszke arra, hogy nem káposzta, hanem paradicsom. A francokat! Ne arra legyél büszke fiam, hogy milyen hatalmas ész és tehetség a magyar és a történelme során mit alkotott! Arra legyél büszke fiam, amit TE alkotsz és teszel azért, hogy a közösséged abból profitáljon. Arra amit TE adsz, hagysz az utókornak. Tanulj, dolgozz, tanits, adózz becsületesen és arra legyél büszke.”
    De nem! Ez túl fárasztó dolog és sokkal egyszerübb a kétes (megrostált) múltra büszkének lenni. És ebbe a dagonyába verte bele az orrukat Kertész Ákos. Hát persze, hogy fel vannak háborodva.
    /
    Ez teljesen igaz. De azert legyunk realisok, az amerikaiak is buszkek arra hogy amerikaiak. Szoval nem az a baj, hogy a magyarok buszkek az orszagukra, hanem az, hogy miert. A magyarok csak ugy buszkek, indoklas nelkul, es ez nem jo. Az amerikaiak pedig arra buszkek, hogy letrehoztak egy orszagot a semmibol, ahol az emberek szabadan elhetnek. ez utobbit jobban erti az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  44. Sumák ella: a MAGYAR nótával szólva:
    “magyar tarka-barka, szimentáli fajta” de a te esetedben leginkább barnafoltos.
    Szóval szerinted csak az az igaz magyar író, aki “azt írta rólunk, hogy kedves, aranyos, vidám emberek vagyunk, akik eltűrjük a mostoha sorsunkat türelemmel, mert a szívünk tele van szeretettel a hazánk, a gyerekeink és más emberek felé?”
    Sajnos az eddigi beírásaid alapján nem rendelkezel annyi intelligenciával, hogy ennek az igénynek a korlátolt voltát felismerd. A fél magyar irodalom (már a minőségi) tele van az ország közállapotain, ázsiai elmaradottságán és tunyaságán háborgó írásokkal.
    De ajánlom, ohogy egyszer pesten szállj fel a 6-os villamosra és lépj rá valaki lábára. És akkor meglátod, hogy az igaz magyarok tele vannak türelemmel és szeretettel leginkább a másik (magyar) ember felé.
    Szedd már össze magad, és próbálj valamilyen színvonalat elérni. Az ilyen “Szeressük egymást gyerekek” slágerbe és nem egy politikai lapba való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  45. Kedves kekec csőlakó barátom! Ma folyik az uszítás alsó felső szinten! Munkanélküliség, fiatalok tömeges kivándorlása. Munkahely nem lesz mostanában! Kintről rasszistafasisztanaci meg birka nép, valamint meddig tűri, mert buta, mert lusta, mert nem akarja megmutatni, csak vár de meddig? Bűnös nép, húzza meg magát, fogja be a pofáját! Mégis miért nem lázad,? Ha történne valami, akkor a csőcselék ezt-azt csinálta. Bent loptak, lenyúltak, privatizáltak saját zsebre, korrupció, c…. bűnözés, szegénység, kilakoltatások, Volt és mai HAZUGSÁGOK, ügynöklista titkos, hóhérok szabadon, Ávósok szabadon,maffia hálózat.
    Álmagyarok betelepítése, porhintés, butítás, hitegetés, duma-duma, színdarab a parlamentbe, képviselői pénzek, tanácsadói pénzek, a kisebbség felzárkóztatására pénzek, a mazsihisznek pénzek ,amin összevesztek. Alapítványoknak, szervezeteknek pénzek, felvonulások, Buzik, aberráltak, celebek, hülyék, prostik a médiában. Provokátorok kint és bent, akik magasról osztják az észt, de ezért az országért még nem tettek semmi jót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  46. Sumarella – na, ez legalább már nem csöpögött a nemzetiesch giccstől. Valamivel közelebb van a magyar valósághoz.
    Kertészről meg egy szép búcsúztató cikk:
    http://www.168ora.hu/blogblokk/kertesz-akos-magyarorszaga-ahol-a-diktatura-pocsolyajaban-rofogve-zabaljuk-a-moslekot-92216.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  47. http://index.hu/belfold/2012/03/07/nincs_meg_egy_ilyen_hatalomkoncentracio_az_unioban/

    Vajon honnan tudja a velencei bizottság a fentieket vagyis a példátlan főbírói hatalomkoncentrációt? Hát egy igazhitű jobboldali kapásból tudja a választ: az idegenszívű judeobolsik jelentették fel ebben az ügyben is a „hazát”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  48. imádom amit ma a jobboldal vagy itt sumarella sugall és amit Bencsik a legjobban kifijez: “egy közelebbről meg nem nevezett külföldi erő” . De jó lehet hülye lenni!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  49. Igaza van a drága Bartus úrnak, íme, tudnak a magyarok egységet mutatni. Ha valakit ki kell csinálni, akkor nincs széthúzás, nincs jobb és bal – csak a vérszagra összeröffent ragadozók. Bár én úgy gondolom, hogy ez nem feltétlen magyar, hanem általános emberi tulajdonság. Legfeljebb a világ boldogabb részein már kicsit jobban úrrá tudnak lenni rajta. De az emberből – színre, fajra, nemre, értelemre való tekintet nélkül – bárhol bármikor kitörhet az állat, mely akár genetikusan, akár genetikailag, de mindenképp benne lakozik….
    .
    A fidesz-jobbik és a szocik között annyi a különbség, mint tettes és bűntárs vagy segítséget elmulasztó között. Az áldozatra nézvést ugyan mindegy, de más szemszögből mégis csak egy pici különbség.
    …..hosszabban itt: http://evitae.wordpress.com/2012/03/06/kertesz-akos-a-celtabla/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  50. Én is emigrálni akarok. Igen Kanada az jó lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Éljen április 4-e, a felszabadulás napja 2013. április 4. csütörtök

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

l’Unitá: Orbán a fasizmusba sodorja az országot 2013. március 8. péntek | AN/MTI

A DK a Jobbik betiltását kezdeményezi 2012. december 21. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos