Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához 2011. szeptember 21. szerda 16:10

  • Hozzászólások(533)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához

Kedves Olvasóink!

Az alábbiakban újra közöljük Kertész Ákos nyílt levelét abból az alkalomból, hogy a jobboldali többségű Fővárosi Közgyűlés az írótól megvonta díszpolgári címét. Tesszük ezt azért is, mert az Amerikai Népszava szolidáris Kertész Ákossal, továbbra is kiáll az írói szabadság és a szólásszabadság mellett. Az Amerikai Népszava fontosnak ítéli Kertész Ákos levelét, álláspontunk szerint pontosan fogalmazza meg a magyarság mai problémáinak okát. Az Amerikai Népszava egyetért Kertész Ákos minden sorával, minden mondatával és minden szavával. Természetes intelligencia és az általános iskola 6. osztálya elég ahhoz, hogy azokat ne lehessen félreérteni. Kertész Ákos nyílt levele mély hazaszeretetről tanúskodik, a magyarság iránti aggodalom, a magyarság sorsával való forró azonosulás járja át.

Budapest szégyene ez a döntés, a butaság diadala, és látványosan igazolja Kertész Ákos keserű és igaz szavait.

Íme a tükör, lehet belenézni!

.

Kedves Bartus Laci!

Ez látszólag magánlevél, de én író vagyok, a magánleveleim (nagyon kevés kivétellel) is mind nyílt levelek, az én életformám az, hogy hangosan gondolkodom.

Nem léptem be a Kohányi Társaságba, és a tagdíjaimmal nem járultam hozzá – anyagilag is – az Amerikai Népszava online fennmaradásához; azt hittem elég, ha cikkeimet ingyen küldöm el a lapnak. Tévedtem. Ma már tudom, belátom, és igyekszem jóvátenni.

Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.

Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.

Ezért vagyok rémült, hogy ha még Te is berekeszted a szolgáltatást, végleg megszűnik számomra minden felület, és te tudod, hogy ez nem egzisztenciális kérdés. Nem ebből élek. Lassan semmiből se élek.

Én nem vagyok a kapitalizmus híve, de azt tudom, hogy olyan üzenetet kár föltenni a társdalom kommunikációs csatorna hálózatára, ami senki érdeklődését nem bírja fölkelteni. Amire semmilyen kereslet nincs. (Ettől még nem abszolutizálom a piacot.) De kétségbeesve látom, hogy be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg.

Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!

Én várom az AN online visszatérését, énrám számíthatsz te is minden olvasóddal – olvasóinkkal – együtt, és hiszem, hogy találtok megoldást, és ha csak egy kicsi is múlik rajtam, és képes vagyok rá, segítek, ameddig bírok.

Őszinte híved

Kertész Ákos

.

Kedves Ákos,

megtiszteltetés a leveled, ahogyan a cikkeid is azok, a barátságod is. Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni. A website online hírújság funkcióját kell felfüggesztenünk, minden más marad. Így maradnak a publicisztikák is, ezért ha bármikor írást küldesz nekünk, az meg tud jelenni, és megtiszteltetés lesz számunkra.

Egyébként pedig tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal.

Baráti üdvözlettel, Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (490 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 1024 szavazatból)
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, 3.6 out of 5 based on 490 ratings

  • Hozzászólások(533)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

533 Reader’s Comments

  1. Dob körút: ahhoz túl hosszú a macskamedvés vernyákolás, hogy őrület legyen Bár az őrületben is van rendszer.
    “szögesdrótnál is jobban bénító szólamokban” van a zsarnokság. Legjobb katonái az ilyen önigazoló, önigazodó, önkéntes alattvalók. Akár genetikai, akár történelmi meghatározottságból – vagy csak emberi silányságból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. A Mazsihiszt ne téveszd össze a zsidó vallással és intézményeivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Tisztelt Juharos,

    köszönjük az észrevételét, de azzal elkésett, mert a kommentek között láthatja, hogy a név elírására már korábban felhívták a figyelmünket, és azt már órákkal ezelőtt javítottuk. Ezért nem jelent meg az Ön figyelmeztetése. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Tisztelt Admin!
    Nem frissítgettem a cikket, hanem az első kommentem írásakor nyitottam meg a honlapjukat és jutottam el a cikkhez. Nekem így nyitotta meg. Üdvözlettel, Juharos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. puber idézte:
    “hogy jött ahhoz Kertész Ákos, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe hozzon minket!?”
    .
    Hogy jött ahhoz Kertész Ákos, hogy ránk uszítsa az antiszemitákat, mikor pedig olyan szépen lapítunk már régóta, szinte nem is látszunk, nem foglalkozunk semmivel, ami számít, nehogy megint belénk akadjanak, és erre tessék, jön ez a Kertész, és hangosan kimond egy kellemetlen igazságot. Miért nem hallgat, ha egyszer zsidó? Miért hozza ránk a bajt? Vagy legalább miért nem szívja vissza? Mert mi azt tennénk, segget csinálnánk a szánkból, ha kell, csak ne bántsanak.
    .
    Hánynom kell tőlük. Az idézett mondat annyira arcul csapó, hogy az előzménye már nem is érdekes. Ilyen mondatot csak alávaló emberek tudnak leírni. Ez a behúzott farkú gyáva banda tálcán kínálná Kertész fejét a Disznófejű Nagyúrnak. Úgy látszik, a magyar zsidóság sem tanult semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  6. Puber, nem tévesztem össze, csak erre hivatkoztam:
    «Orbánék a katolikusok, reformátusok, evangélikusok és a judaizmust képviselő Mazsihisz mellett – mivel az ortodoxok és az unitáriusok nem számítanak „történelminek” – valószínűleg a történelmi egyház rangjára emelik a Köves Slomó féle, 2004-ben alakult fundamentalista Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget és a Hit Gyülekezetét is. Így lesz teljes a kör. És a „történelmiek” kapják majd a pénzt és a támogatást. Azzal pedig, hogy a Hit Gyülekezete is belép a „konzorciumba”, az általa ellenőrzött média betagozódik a mainstreambe, és szállítja a felső középréteg azon szeletét, amelyet a KDNP képtelen volt elérni.»

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Egyetértek “Egoval”

    Kertész Ákos Írása – véleményem szerint – dúrva minősÍtése a “magyar” mentali
    tásnak, nagyon elszomorÍtó amit a “magyar” moráljáról Ír, de egyetlen szavát sem tudom megcáfolni. Vegyük már végre észre, hogy a körülöttünk lévő nemzetek valamennyien utálnak bennünket – ennek nyilvánvalóan oka van -, mint ahogy a magyarnak mindig is a magyar volt a legnagyobb ellensége, mondta régen és ma is számos jeles nagyságaink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Emberek a király tényleg meztelen!?……..
    Kertész Ákos írása, csak fel lebbentette a fátylat, de azt le kellene rántani, a magyar politikai valóságról. Az eltelt 21 év politikai törekvése volt, -az oszd meg és uralkodj- elve. Eddi be is
    vált. A fenti szösszenetek, túlnyomó része, a holokauszt-tal és annak tagadásával, foglalkozik.
    A tárgyszerűséghez, hozzá tartozik, hogy a koncentrációs táborokban, nem csak zsidók, hanem más felekezet tagjai is meghaltak. Erről miért hallgat a politika és miért feledkeztek meg ti is. Ők nem voltak EMBEREK. Őket nem említi azonos időben és olyan gyakorisággal, egy szösszenet sem. Sem itt, sem más hozzászólásokban. Ti is neki estek a másiknak, nem azt figyelve, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja. Kertész Ákos megemlíti a fenti írásában, hogy ugyanolyan magyar, mint akikről jellemzést írt. Mi ebben a probléma? Kinek ártott ez által? Most már tudjuk, saját magának. Nem tetszett azoknak, akik tehetnének annak érdekébe, hogy „A magyar név megint szép lesz, Méltó régi nagy hiréhez; „ , de folytathatnám Petőfí örökbecsű sorait.
    Élnek e HAZÁBON, olyan honfitársak, kik most vesztik el, vagy már el is vesztették otthonaikat. Ti gondoltok arra, hogy milyen sors vár rájuk? Nem gondoljátok, hogy össze kellene fogni, annak érdekébe, hogy ne legyenek számkivetettek, földönfutók. Igen a magyarból, ki veszett az empátia. És én finoman fogalmaztam. A hatalomtól segítséget nem várhat, és ne is várjon senki. Az egyéni önzés és ebből fakadó érdekek vezérlik a politikai elitet. Élit? – / elit (főnév) Válogatott, előkelő társaság/-. Úgy gondolom, hogy ennyi egyenlőre elég. Bízva abba, hogy engem is érnek majd támadások, nem is magyar országon lennénk ha nem, később még le tudom irni azt amit gondolok a MAGYAR EMBER-ekről, és nem pejoratív értelembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Kedves Puber!
    Lehet hogy Ön le van maradva egy pár körrel, és nem vette észre hogy már azóta történt egy pár nyilatkozat.
    Úgy tudom hogy Kertész Ákos visszavonta azt a jogosan vitatott szót a „genetikát”.
    Ezt senki sem tartotta szerencsésnek, és úgy tudom ezt az Amerikai Népszava sem tartotta szerencsésnek nyilatkozatában.
    De mivel Kertész Ákos ezt visszavonta, így nincs ez a mondat.

    http://www.hir24.hu/kultura/2011/09/13/visszavonta-legvitatottabb-mondatat-kertesz-akos/

    Egyébként az hogy Kertész Ákos nyelve megcsúszott, az érthető indulatból történt.
    Ezen felül Kertész Ákos írása egészen másról szól , az pedig igaz.

    Üdv: KFJ

    http://www.hir24.hu/kultura/2011/09/13/visszavonta-legvitatottabb-mondatat-kertesz-akos/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. Nehéz tükörbe nézni, de a tükör igaz képet mutat, ami a szolgalelkűséget illeti. Elég csak megnézni a Himnuszunkat, nem szól másról, csak a Jajistenem, Jajistenem. Nem jutunk előre, folyton csak hátrafelé mutogatunk, meg egymásra, panaszkodunk, nem vagyunk képesek összefogni, formálni a jövőnket, csak kicsinyesen irígykedünk arra, aki valamit elért.
    Ugyanakkor az a véleményem, hogy a magyarság lelkén akkora seb tátong Trianon miatt, hogy a jobboldal ezért tart ott ahol. Ha a baloldal erre odafigyelne, ha autonómiát követelne a határon túli magyarságnak, a jobboldal többé labdába sem rúgna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Igen tisztelt Kertész Ákos!
    Az Ön neve és művészi-emberi teljesítménye még akkor is fényesen fog ragyogni, amikor az Önt köpködő politikusok, percemberkék már régen elsüllyedtek nyomtalanul az idő homokjában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  12. Kedves M.Magda!
    Lehet, hogy kegyed még nagyon fiatal, de úgy látom ennek ellenére tud írni, viszont úgy tűnik olvasni még nem eléggé jól tanult meg, mert az alattvalót össztéveszti az álávalóval. Az alattvaló lehet egy tök becsületes, rendes, ura számára akár egy remek (szak)ember is. Ellenben az alávaló az csakis egy szemét gazember lehet. Tény, hogy Kertész Ákos . i l y e n . k i f e j e z é s t .
    n e m . h a s z n á l t.
    Tanulmányozza csak át még egyszer…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Mr Architect Vashingtonból!
    Árulja már el nekem – mert eddig erre senki nem tudott választ adni – 1944-ben miért nem kelt fel – “emelt fővel” – ez a nép a civileket és gyermekeket gyilkoló hungarista és nemzetiszocialista rend ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  14. Jujujj!
    Ön olyan vallási szokásokat vesz górcső alá, amelyeket nem ért, de megkérdezte e önmagától, vagy agy papjától, hogy nagyböjt idején miért nem számít húsnak a hal, vagy a nyúl, holott teljesen nyilvánvaló, hogy azok húsból teremtettek.
    A kóser vágás egyébként a legtisztább eljárás, amely elsősorban azt célozza, hogy az állat minél fájdalommentesebben múljon ki, és vér se maradjon a testében. Hétköznapi ember nem tudja elvégezni, mert tilos a marcangolás, nyiszálás életlen szerszámmal, meg a baltázás… Ezért végzi ezt a feladatot erre “felszentelt” személy. Mit lehet ezen meg nem érteni, hacsak nem zándékosan játssza a hülyét. Amúgy a vér a táplálkozásban tiltott, tisztátalan anyag.
    Bár nem érdemli meg, mégis elmondtam annak érdekében, hogy azok akik a maga förmedvényében olvasták ezt a rágalmat, tisztábban lássanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  15. Kemény szavak. Igaz szavak. Elhiszem, hogy a sok ” árja” magyarnak nem tetszenek, és a mai “soha nem hazudtam”-urak ezért büntetnei akarják a szerzőt.
    Ugyanazok az urak, akik most koncepciós pert csinálnak a volt miniszterelnöknek. És ugyanazok a “baloldali” urak hallgatnak szorgalmasan, akik Öszöd után nemcsak őt, hanem a magyar demokráciát is voltak szivesek elárulni. A koncért…………
    Nem tartanánk itt, ha a “baloldal” tényleg baloldal lenne. Nem tartanánk itt, ha mi magunk is nem fogadtuk volna el és még mindig nem fogadnánk el az erkölcstelenséget! Ha nem hallgattunk volna, amikor láttuk, hogy fasiszta puccs zajlik az országban Budapest utcáin! Mert nem ismertük föl, hogy Orbánnak nem Gyurcsány a legnagyobb ellensége, hanem a demokrácia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Láttátok az ATV-n a “Kertész-vitát” tegnap?
    Havas Henrik vezette, szerinem jól, és a mi álláspontunkat képviselte.
    De tudjátok, engem mi / ki döbbentett meg? Bächer Iván döbbentett meg. Ő azt mondta, szerinte egyáltalán nincs igaza Kertész Ákosnak, a magyarok egyáltalán nem ilyenek.
    Én eddig Bächert tárgyilagos, józan embernek ismertem meg, ide is szokott publikálni, nem is rosszul, bár a baloldalellenessége mindigis idegen volt tőlem.
    Most kiíratkozott belőlem.
    De különben is: minek Kertésznek, Bächernek, Landeszmannak, TGM-nek, nekünk egyáltalán foglalkoznunk a magyarokkal?! Csa ez van mindig belőle. Nekiesnek, csócsálják, rágják, mint valami gumicsontot. Mindannyunknak tanulni kellene ebből már!!! Hagyni a francba a magyarkérdést úgy, ahogy van! Megvan nekünk a magunk bajunk-örömünk, nem? Ki akar közülünk egy magyarral házasodni? Akkor?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Kedves todor, ebben sok igazság van! De hagyd már ezt az örök önostorozást!!! Ki állítsa meg Arturo Uit, ha nem mi, a baloldal??? A Dzsobik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Bakfark, nem használta, de használhatta volna… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. todor48: “nem ismertük föl, hogy Orbánnak nem Gyurcsány a legnagyobb ellensége, hanem a demokrácia!”
    .
    Így is a valóságot tükrözi:
    Orbánnak nem Gyurcsány a legnagyobb ellensége, hanem önmaga.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Az motoszkált a felyembe, kik minősÍtették a “magyart” Kertész Ákoshoz hasunlóan, adalégul csak egyet emlÍteném Kölcsey Ferenc a “Hymnusz”-ban.
    Éedemes lenne megnézni a nol honlapján a Vekerdy Tamással készÍtett riportot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Mikor kapja meg Budapest diszpolgári címét, aki annak idején igen hazafiasan leköpte a Gyurcsány Ferencet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Nem lehet a levéllel vitatkozni, pontos kor- és kórkép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Kertésznek TÖKÁLETESEN IGAZA VAN!!!

    Egy kis “adalék”, a témához, HA VALAKI még emlékszik Dbreczueni cikkkére:

    „Egy nemzet sem pattog úgy, s nem kevélykedik nemesség titulusával, mint a magyar, [ám] maga annak bizonyítására… semmit nem cselekszik.” Mit tud a magyar? „Pompáskodni… pipeskedni, egy paripát futtatni, egy szóval: esküdni, hazudni és semmi jót nem követni… Boldog Isten, hiszen nagy vilitas [hitványság] ez; s mi vagyunk a magyarok? Mi magyarok? De bár azoknak ne mondjuk magunkat.”
    Csúfsága lettünk a nemzeteknek és magunknak, ellenségünknek pedig, valahonnan jön reánk, prédájává”
    Zrinyi Miklós

    “A hamis helyzetben lévő közösség közvéleménye kifejleszt bizonyos szólamokat, melyekkel a neki kellemetlen megállapításokat újból meg újból elüti vagy letorkolja… A közösségek életében az ilyen hamis helyzet és hamis világkép lassan tartós kontraszelekciót hoz létre: előtérbe hozza… az összeegyeztethetetlen dolgokat összeegyeztető formulák mestereit… akik… mögött valójában csak erőszakosság, ravaszság vagy csökönyösség van… A hisztérikus közösségekben mind erősebb a hamis önértékelésre való hajlandóság… kész örömmel fogadnak mindent, ami őket – a valóság rovására – felmagasztalja. Megjelennek a vágyak és a realitás diszkrepanciájának ismert tünetei: hatalmi túltengés és kisebbségi érzés… a valóságos teljesítmények értékének csökkenése, a puszta siker mértéktelen tisztelete, a nagy elégtételek keresése és a nem létező dolgok hangoztatásának – magyarul a propagandának – a mágikus erejében való hit.” (Bibo István: Az európai egyensúlyról és békéről. A politikai hisztériák természetrajza. In.: Válogatott tanulmányok. Budapest, 1986. Magvető. I. köt. 378–380. o.
    Orbán: “Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (1993)
    Kritikai reflexiók minden nép történelmi látásához hozzá kell tartozzanak, és a magyarok nagy része ezt még mindig nem tette meg csak sodródik az árral, és ez semmilyen elismerésre, megbecsülésre nem tarthat jogot! A magyarnak szembe kell néznie a múltjával, a jelenben fel kell tennie a kérdést ez miben tér el, jobb-e vagy rosszabb-e mint ami korábban volt.
    A k é p m u t a t á s és kertelés ideje már RÉGEN lejárt! Túl régóta zajlik és
    h i t e l t e l e n !!! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Azért egy író nem árt, ha végiggondolja, mit ír, mert láthatóan bizonyos helyzetben súlyosan félreérthető akár három szó is. Utólag már nehéz megmagyarázni, ami amúgy logikus. Zaklatott a világ, benne van a levegőben a félreértés lehetősége. Kertész Ákos ezt nem gondolta végig, ebben tehát hibázott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Pasa – aki délre akarja érteni – az más szavakkal is félre értette volna.
    Nem lehet ugyanis udvarias és kedves szavakkal minősíteni azokat, akik ezt a förtelmet a nyakunkra hozták – akár aktív szavazással – akár az otthon maradással.
    Kertész tudta, hogy a levele “nyílt” és megjelenik egy újság online felületén. Tehát moderálta magát. Mi ebbél SOKKAL keményebb jelzőket gondolunk!
    Én például azt, hogy “Triplán!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. kikertics – köszi az idézeteket, nagyon helyénvalók. Bibó zseni volt!
    Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy nem egészen 20 éve Orbán még képes volt igazat mondani!
    Na ja! Akkor még a liberális csapatban szerepelt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Pasa! Tökmindegy, mit mond Kertész, az antiszemiták mindenképpen megfosztották volna díszpolgárságától pusztán a szármzása miatt. Ha ezt nem mondja, találtak volna helyette mást…
    Arról most ne is beszéljünk, hogy te nemlétező mondatokról beszélsz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos