Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos Kanadába emigrált 2012. március 3. szombat 23:47 | AN

  • Hozzászólások(306)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos Kanadába emigrált

Montreál – Az Amerikai Népszava megerősíti azt az értesülést, hogy Kertész Ákos író Kanadába távozott, és a hatóságoktól menekültstátuszt kért. Kertész Ákos helyzete Magyarországon ellehetetlenült, miután az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hangulatkeltés és üldözés folyt ellene, szélsőjobboldaliak részéről pedig nemcsak verbális támadások (durva zsidózás), hanem fizikai fenyegetés és tettlegesség is érte. Kertész Ákos nem számíthatott arra, hogy Magyarországon bármilyen védelemben részesül, otthonát alig hagyhatta el, saját hazájában veszélyben volt az élete.

Kertész Ákos február 29-én utazott Kanadába feleségével együtt, azzal a szándékkal, hogy emigrálnak Magyarországról, és Montreálban menekültstátuszt kértek. A távozás oka, hogy az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de a kormányzati szinten és a parlamentben is. A jobboldali kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően a Kossuth-díjas magyar író állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, életét veszélyben érezte.

Kertész Ákos eredetileg nem kívánta távozását nyilvánosságra hozni, ezért távozásakor nem is adott ki az emigrációjával kapcsolatos közleményt, de a kanadai magyar közösség révén a hír idő előtt kitudódott. Azt még nem lehet tudni, hogy a hazájában fenyegetett író politikai menedékjogot kap vagy más emigrációs státuszban él majd Kanadában. Nincs szándékában visszatérni Magyarországra, ahol politikai üldözöttnek tekintette magát, és az életét veszélyben érezte.

Az Amerikai Népszava megérti Kertész Ákos döntését és támogatja az író emigrációját. A kanadai hatóságok rendelkezésére bocsátja Kertész Ákos életveszélyes fenyegetésének bizonyítékait.

Lapunk döbbenetesnek tartja, hogy Magyarországon egy zsidó származású írót üldözhetnek egy írása miatt, és menekülnie kell a hazájából, miközben a kormánypárti sajtóban rendszeresen és nyíltan antiszemita cikkek jelenhetnek meg.

Kertész Ákos emigrációja újabb bizonyítéka Magyarország fasizálódásának.

Kertész Ákos Kossuth-díjas író sajtóirodája az alábbi közleményt juttatta el a magyar sajtóhoz:

A közösségi portálokon megjelent hír igaz. Kertész Ákos író február 29-én Kanadába távozott, és ott menekültstátuszt kért.
Az Amerikai Népszavában megjelent cikkét követően politikai hecckampány indult ellene nemcsak a fővárosi közgyűlésben, ahol megvonták díszpolgári címét, de kormányzati szinten és a parlamentben is. A kormánypárti sajtó hajtóvadászatot indított ellene, és nyíltan uszította a szélsőségeseket. Ennek köszönhetően állandó fizikai zaklatásnak, fenyegetettségnek volt kitéve, tettleg is inzultálták, az utcán megtámadták, életét veszélyben érezte.
Ha egy 80 éves író, akit minden a szülőföldjéhez köt, ilyen elhatározásra jut, és ekkora kockázatot vállal, annak súlyos oka van. Az eset sokat elmond arról az országról is, ahonnan egy írónak bármely írása miatt menekülnie kell.
“Nagyon nehezen jutottam erre az elhatározásra, mert számomra a magyar nyelv jelenti az életet. Magyarország a szülőföldem, az otthonom. Ezt a fájdalmas döntést nem Magyarország és a magyar nép ellen hoztam, amellyel mindig sorsközösségben éltem, hanem erre a lépésre a jelenlegi kurzus miatt kényszerültem. Remélem, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhetek” – mondta az író, aki e közleményen túlmenően egyelőre nem kíván nyilatkozni.
Kertész Ákos Sajtóirodája

[youtube mRElWFVNN50]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (79 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +87 ( 139 szavazatból)
Kertész Ákos Kanadába emigrált, 4.3 out of 5 based on 79 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(306)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

306 Reader’s Comments

  1. Hofitól, újra, mert az ismétlés a tudás anyja, apja, vagy valami ilyesmi:
    “Figyú haver! Te ne mennyé sehova, ennyi ésszel rád itt van szükség”!

    Komolyabban: “Mit nevetsz! A mese rólad szól, csak a név más!
    …rád is tartozik, ha a szomszédod fala lángol.” (Horatiustól mindkét idézet)

    Egy ismeretlent csőlakónak nevezi egyik hozzászóló: meglehet, hogy csőlakó, de legalább nem fizetett hozzászóló és nem bértapsoló és bértüntető a kormány mellett, aki ünnepli a kormány kontár munkájának köszönhetően 3x-os bovlivá züllesztett hazánkat, a 450 forintos benzint, a 300 forintos “ajrót” és azért is tapsikol, hogy nem leszünk az EU gyarmata, de akkor amikor az EU visszaint, hogy akkor ne légy “gyarmatunk”, osztán állj meg a saját lábadon, és ne kérj az EU-s népek pénzéből, még meg is sértődnek a narancsfejűek! (Ennyi ész és még élsz?)
    Csak annyit kér az EU, hogy azzal az Alkotmánnyal és azokkal a törvényeinkkel melyekkel beléptünk az Unióba és azokkal be is fogadott egy közösség, a közösség törvényeit is tartsuk tiszteletben! A maiakkal már nem is léphetnénk be! Az EU-t nem kellene olyannyira hülyének nézni, mint az itthoni embereket, ha azok engedik, hát az a zemberek dolga, az EU-ban nem hülyék ülnek (M.S.)!
    Jó lenne végre felfogni, ott nincs megvezethető kétharmad!
    Ott évtizedes (nem naponta módosítgatott) szabályok és törvények vannak (melyeket elfogadtunk a belépéskor) és azokat betartó/tató felelős emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (27 szavazatból)
  2. Lennél olyan kedves, hogy elmondanád – senki nem ad választ az EU ellenesek közül – hogyan oldjuk meg a kiválásunkat? Hogyan képzelitek el az önálló, senkitől sem függő életünket?
    Az a rengeteg magyar, aki már elment külföldre dolgozni, útlevél és vízum nélkül, ha visszajönne hol dolgozna vagy maradjanak menekült státuszban?

    Ha kivonulnának az autógyártáshoz kapcsolodó cégek, hány ezer bedolgozó vállalkozás maradna munka nélkül, van ilyen kivonulásra megoldás?

    Mi működik az országban? Építőipar: nem mert, nincs pénz, a megépült lakóparkokban lévő lakásokat sem tudják értékesíteni, körbetartozások vannak, nincs munka, nincs hitel, nem épülnek utak, nincsenek felújítások!

    A mezőgazdaság: a vetőmag, a föld előkészítése, megmunkálása, a tápanyag, a vegyszerek, a locsolás horribilis összegek! Miből, ha nincs pénz, hitel kell, ha nincs jó termés akkor jön az eladósodás, mert ráfizetésből nem lehet a hitelt visszafizetni!
    Állattartás: nos egy-két állat etetése, itatása, állatorvosi ellátás sem kevés pénzbe kerül, ha nem jön be az állattartás, akkor a befektetett kevés pénzből csak a ráfizetés marad!
    Tudom, pesszimista vagyok, de akik most eladósodottakká lettek, azok bíztak a jövőben és fel merték vállalni a hitelt, most pedig itt a végrehajtó a nyakukon és a kilakoltatás, mert a munkahelyek szűnnek meg folyamatosan és nem teremtődnek! 10 munkahelyre több százan jelentkeztek (pl. Pécsen, szalag melletti betanított munkára, tanári diplomával is!)
    Ha most megkérdezzük őket, nem vágnának bele a lakásvásárlásba.

    Kérek egy reális jövőképet, nem álomképet az önálló Magyarországról!
    Mindenki nem menekülhet külföldre, itt maradnak a munkanélküliek, a nyugdíjasok, a betegek, akkor hogyan tovább?
    Ha pedig szükségünk van külső segítségre, akkor nem kokit, sallert meg tockost osztogatunk, hanem elfogadjuk a feltételeket és normális hangnemben tárgyalunk! Nem a ki f…m ez a Melia, meg szegény kancellárasszony, stb. Diplomáciai érzék és megfelelő IQ, előzőleg pedig gyerekszoba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (26 szavazatból)
  3. Nem kell az IMF mert jobbkéz kipaterolta! (Bíztak Kínában esetleg Szaud-Arábiában?)
    Aztán a piac, – mivel össze-vissza beszélnek, hazudnak ha csak mozdul a szájuk, kettősbeszédet folytatnak és visszamenőleges törvényeket hoznak, így nem bízik és nem ad csak magas kamattal hitelt, ezért most visszapaterolnák őket, de még mindíg arcoskodnak, nekik áll feljebb, hogy az EU húzza az időt!

    Az EU viszont eljutott odáig, mert a kormány melletti tüntetés bizonyította, ilyen kemény tockost osztó kormány kell a magyar zembereknek, így nincs mit tenni!

    Közgazdászok szerint, ha április végéig nem lesz IMF tárgyalás, az maga lesz az államcsőd – akkor majd a létharmat mutogathat azemúttnyoccévre.
    A kisemberek akkor fogják csak a bőrükön érezni, hogy mennyivel jobb lett volna egy tisztességesen vezetett országgal az EU-ban élni!
    Horvátország nem a semmiért igyekszik az EU-ba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (23 szavazatból)
  4. Minuszolók rátok nagy szükség van itt ezen oldalakon!
    Általatok láthatjuk nap, mint nap, hogy kikből áll a Fidesz és a Jobbik tábora! Köszönet érte nektek és örülünk, hogy nem tartozunk közétek!
    Sehol egy érv, csak a minuszok, mert fáj az igazság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (29 szavazatból)
  5. Könnyebb minuszolni, mint gombát keresni télen és tavasszal az erdőn, a meleg szobában megkeresni a kennyérre valót!
    A kecsketartástól is sokkal kényelmesebb!
    Hol lehet jelentkezni erre a kényelmes, jólfizetett állásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (17 szavazatból)
  6. Kedvesnek és okosnak sem nevezhető Ákosbá!

    Ha ilyen alacsonyra teszi az itten éldegélő emberek szellemi képességeit, hogyan képzelte, hogy a magasröptű írását megértik? Most nagy a dilemma. Vagy a nép okosabb mint hitte, vagy ön butább mint gondoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

Katolikusok voltak a holokauszt áldozatai? 2014. január 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos