Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fellegi Tamás nemkívánatos az IMF-nél 2012. március 9. péntek 16:38 | AN Forrás: Portofolio.hu, origo.hu, ecoline

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fellegi Tamás nemkívánatos az IMF-nél

Washington/Brüsszel/Budapest – Gyakorlatilag nemkívánatosak a Nemzetközi Valutaalapnál a magyar kormány reprezentánsai azóta, hogy Orbán Viktor újabb kocsmai kirohanásokat intézett az Európai Unió intézményei ellen. Ameddig ez így marad, addig nemhogy hitel, de még tárgyalás sem lesz.

Cáfolta Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodájának vezetője Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter azon bejelentését, miszerint a jövő héten Fellegi a Valutaaalap által folyósítandó hitelről tárgyal az Egyesült Államok fővárosában.

Fellegi washingtoni útjának híre a portfolio.hu konferenciáján hangzott el; ezt a „félreértést” volt kénytelen tisztázni Ivascsenko, aki szerint Fellegi valóban találkozik – informálisan – vele, Ivascsenkóval, ám a mostani szakaszban semmiféle tárgyalás nem várható sem készenléti-, sem egyéb hitelről, és sem Fellegit, sem Orbán semelyik emberét nem várják Washingtonba.

Fellegi egy alkalommal csakugyan járt az amerikai fővárosban Christine Lagarde asszonynál, az IMF vezetőjénél, ahol azért fogadták, mert bíztak abban, hogy Orbán Viktor rendszere hajlandó elfogadni az uniós és valutaalapi feltételeket. Miután azonban a budapesti rezsim csak szavakban és kelletlenül tett eleget a kéréseknek, miközben egyes politikusai választóiknak hazabeszélve folyamatosan önérzeteskednek, maga a miniszterelnök pedig háromnaponta szól be a Nyugatnak, a további tárgyalások nem lehetségesek.

A hitelre nagy szükség lenne, miután az Orbán-kormánynak sikerült az egész évre tervezett hiányt már február végére, előre elköltenie, az igazi baj azonban nem ezzel van, hanem az egyre nyíltabb Európa-, Amerika- és Nyugat-ellenességgel, amelynek minden megnyilvánulása napihír a nemzetközi sajtóban, lassan már inkább, mint Hugo Chávez venezuelai elnöké; de Mahmúd Ahmedinedzsád iráni államfővel is csak azért foglalkoznak többet, mert nem lehetetlen, hogy politikája miatt regionális háború tör ki.

Az újjáéledő „szabadságharcos” retorika mellett a kormány kommunikációjának egyre hisztérikusabban ismétlődő vonása az összefüggéseikből kiragadott, esetenként kedvezőnek is mondható gazdasági fejlemények (túl)hangsúlyozása. Az ország ugyan változatlanul a csőd szélén áll, hitel nélkül pedig fizetésképtelenné válik, a budapesti vezetés pökhendisége azonban változatlan magasságokban szárnyal, miközben készakarva úgy tesznek, mintha nem értenék: már rég nem arról van szó, hogy hány százalékos a hiány.

Orbán Viktor láthatóan rosszul tűri a kettős mércét is, és kollégái sem akarják érteni, miért nem tűri el tőlük ugyanazt a Nyugat, amit eltűrt Bajnaitól vagy Gyurcsánytól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (61 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 87 szavazatból)
Fellegi Tamás nemkívánatos az IMF-nél , 4.7 out of 5 based on 61 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. Bár tudják, hogy ez nem valószínű, mégis azért sulykolják folyton folyvást és minden szinten, hogy az Unió (és annak x szerve) belátható időn belül megszavazza a kohéziós pénzt, hogy amikor majd bekövetkezik a valódi katasztrófa, és a hitel is elmarad, akkor majd mondhassák a birka választóiknak, hogy mi mindent elkövettünk, mi már rég odaültünk a tárgyalóasztalhoz, vártuk őket. Nem rajtunk múlott, hogy nem jöttek…, hogy nem fogadták el a magyarázatainkat.., hogy nem adtak pénzt, de még hitelt sem. Tehát bebizonyosodott, hogy összefogott ellenünk az Unió, az USA, sőt az egész világ.
    (Mozgósíthatjuk a nem rég összehozott tartalékos állományt. Indulás a felvidékért, Erdélyért és a többi elrabolt … És az idegenszívűek húzzák meg magukat, mert baj lesz! stb. Vigyázz világ!!! Vigyázz ENSZ!!! Csapat, vííígyázz!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Ervinnek mitől külföldi a billentyűzete, ha minden ékezetes betűt használ?
    A ” keresztény alapú világától ” pedig a Teremtő mentsen meg mindnyájunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Meg diszlexiás is vagyok, meg külföldi a billentyűzetem is, a pontatlanságok, helyesírási hibák többek közt ilyeneknek (is) köszönhetőek…
    .
    Talán attól külföldi a billentyűzet, hogy külföldön van Ervin, pl. Erdélyből tapsikol Orbánnak. Lehet, hogy az erdélyi bevonulás szerinte nem volt erőszakos, csak az Orbán elleni szavak bántják az érzékenységét.. Persze az erdélyi bevonuláskor lehetett horogkeresztes zászlókat lengetni, harsogva zsidózni, hogy az ott élő emberek döbbenten nézték: Ezek?
    Igen! EZEK !
    .
    Na, ezért kissé nyers vagyok. Néha. De nem elég gyakran.
    Ervin, nehezen értünk egyet. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Gyöngyi Péter 2012. március 10. szombat 11:55
    Osztom keservedet. Mi itt egyenként várjuk a csodát. De mondták már sokan,
    egyedül nem megy. Ezért csoda helyett szeretnénk valami hasonló okból
    szerveződött szervezet mellé állni. Mit tudunk tenni ? A lázas semmittevéstől
    az önfeláldozásig akár lineáris, akár lépcsőzetes aktivitási tevékenységi
    fokozatot lehet választani, ha van ki mellé állni. Ha nincs választék akkor
    sültgalambot várva: “én itt Lökön ülök a tökön”. Ez is egy megoldás.
    Különösen akkor, amikor a másik oldal – a Vatikán támogatásával – velünk
    is “sikeresen elhitette” az előre kidolgozott elvi alapon nyugvó lejáratást.
    Én a jobbikot a másik oldalhoz sorolom. Azzal akülönbséggel, ha ők nyernek
    akkor a jelenlegi FIDESZ-KDNP koalició – velünk együtt – behúzhatja
    fülét-farkát. A baloldal megtestesitő MSZP-SZDSZ koaliciót valóban sikerrel
    lejáratták koszönettel már a Horthy éra alatt kialakut “lib-komcsi”-zásnak.
    Sajnálatosan főleg az SZDSZ bukta a nagyobbat. Azóta sem látszik, pedig
    mintha lenne. Ugyanúgy eltűnt az MDF aki addig cikázgatott, mig néhány
    politizálni akaró tagját megvette a FIDESZ. De hová lett a baloldal Türmerék
    leszakadtak majd szétszakadtak. A maradék MSZP-ből kivállt a “hercegnő”
    és pártot szeretne alapitani. Majd a maradék MSZP-ből kivált Gyurcsánnyal
    együtt egy csoport, mely DK párttá alakult. Állitólag létezik Szocdem Párt, de
    a kalapácsos ember emblémát ők sem vállalják pedig nem tiltott jelkép.. A kisgazdák több részre szakadva nem láthatóak.
    Jelenleg több reménytkeltő, de még csecsmőkorban sem lévő pártkezdemény bontogatja szárnyait. Tehát nem mondható, hogy nincs semmi. Sajnos valami mégsem alakult még ki, ami mellé, mint párt mellé határozottan odaállhatnánk.
    Nyugodtan kiegészithettek, hiszen ezeknek a pátoknak támogatói nagyrészt
    jelenleg is élnek. De hol van a korszerű baloldal ? Tulajdonképen az itt felsorolt
    pártokból és pártkezdeményekből állhatna a választék, ha lenne.
    Amit mi választókként láthatunk :
    “NINCS ÉLETKÉPES ALTERNATÍVA!!!
    Pedig 2 év nem sok, ideje lenne már a körvonalaknak látszódni, de csak néhány szellemrajzot nézünk.”
    Csak nézünk, de nem látunk mögöttük olyan – nekünk is megfelelő – erőt ami
    mögé érdemes lenne felzárkózni. Ez nem rajtunk – mint egyéneken – múlik.
    Az országban a munkanélküliség erősödésével, valamint a kormány intézkedéseivel kapcsolatos elégedetlenség fokozódása várható. Nem lenne
    jó, ha a weimarizálódás folytán hatalmi vákuum keletkezhetne, mert arra
    a Jobbik támogatóin kivül senki nincs felkészülve.
    E helyzetben várjuk a pályázókat. Lehetőleg mielőbb. Máris késésben vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Vegye már észre valaki, aki számít valakinek a demokratikus pártok és a civil mozgalmak élén, hogy Orbán egyszerűen nem, hogy csiki-csukit játszik az EU Bizottsággal és az IMF-l, de egyenesen ki akarja záratni az országot az EU-ból, mert a kitűzött céljainak a megvalósítását csak az EU keresztezheti!
    Miért nem lehet elhinni, hogy Orbán egy elvek és gerincesség nélkül egzisztáló fantaszta és akarnok, aki, ha hagyják, véghez fogja vinni az akaratát, bármibe is kerüljön az?
    Avagy a Parlamentből kifelé tekintve ez az ember teljesen más képet mutat magáról? Avagy a tettek “ott fenn” már nem hiteltérdemlő bizonyítékai a szándékoknak és a gondolatoknak?
    Miként nem lehet átlátni és elhinni, hogy az általa 2006. óta eddig véghezvitt, következetes egymásra épülő és egy irányba mutató változtatások és tettek csakis egy EU-n és egy NATO-n kívüli állam létrehozásában fejeződhet be a maga teljességében!
    Miféle “hátulgombolós” játszadozás folyik a demokratikus ellenzék részéről még mindig?
    Akkor, amikor már a demokratizmus intézményeknek csak az emléke marad, a nácik már nyíltan és tettlegesen üldözőbe vehetnek demokratákat, a Parlamentben uszító szövegek hangozhatnak el, a főpapok ki mernek léptek a nyílt színre és osztogatják az ősi, legfensőbb és megfellebbezhetetlen “igazságaikat”, melynek következményeként kötelezővé teszik az egyházi felügyelet alá helyezett erkölcs- és hittant, hogy attól fogva hű, magyar és keresztény alattvalók ezreinek a mind nagyobb hada hajbókolhasson öntudatlan ájtatossággal a méltóságos és az eminenciás urak előtt!
    Jó lenne már észrevenni, hogy a háztető ég, és a tűz már emészteni kezdi a fejünk feletti mennyezetet is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. Kedves Honpolgár, én érthetően szóltam. Érdekes, a másik oldalon megértették, csak láthatóan ezen az oldalon senki nem érti, vagy nem akarja érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Mivel hitel nyista, jönni fog gyerekkorom szép díszes kötvénye, a BÉKEKÖLCSÖN.
    ( Amit húsz év múlva jó, ha névértékben visszakaptál tizedét érő pénzből. Amiből befizettél, az akkori havi bér 200 Ft volt. 1960-ban a kezdő havi bérem 950 Ft volt ).
    Amennyiben majd ez sem lesz elég, akkor majd hozzá( le )nyúl(ják)nak a megtakarítások(at)hoz.
    Láttátok volna 56-ban a pógár hogy szavalta a Nemzeti Dal-t a tüntetésen, majd ki esett a száján ( szembe álltam vele ), mert a föld egy része TSz-ben volt, már nem volt az övé. A vidék majd csak akkor fog gondolkodni és cselekedni, amikor a lába alól újból kihúzzák a talajt. Addig csendben marad és élteti a vezért.
    Ha nem gondolkodom, abból nem lehet bajom,
    majd megmondják mit gondoljak, s rendben vagyok.
    És még egy dolog van amiért nehéz a vidékit cselekvésre bírni, mert a volt TSz, szakszöv paraszt is kap nyugdíjat, ha kevés is, mert örökké zúgolódik a kevésen (mennyit is fizetett be, mert fizetni azt nem, csak kapni), s ha ez is csökken, vagy megszűnik, akkor talán fölemeli a hangját. Addig nem lesz változás ameddig mindenki saját bőrén nem tapasztalja a nyúzást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. A klubrádió közvetíti a tüntetést a Kossuth térről.
    ::::)))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. http://www.liveinfo.blog.hu/…/egyutt_egy_uj_koztarsasagert_a_szolidaritas
    itt élőben képpel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Hmm :) !

    Örömömre szolgál, ha vitát generálhatok.
    De nem akartam, és nem is akarom FOKOZNI az indulatokat.
    Néhány szót magamról, ha akarod, hiszed, ha nem, nem.

    Sajnos, életembe nem jártam “Erdélyben”, kivéve, mikor egy mezőgazdasági gépet egy erdélyi vevőnek Szalonta felé kb egy km-et a határon átvittünk, hogy egy elhagyott benzinkútnál tudjuk a trélerről lerakni. Az a kis “látogatás” is mély nyomokat hagyott bennem, de több kapcsolatom nincs arra. Az ország másik végén, a szlovák és az osztrák határ mellett lakom, alapvetően nem panaszkodhatnék, szerényen, de nem szegényen ( a hónap végén is tudok vásárolni menni, de bélszínt a hónap elején sem eszek…).
    Ebayon vett német laptopot hasznélok, ugyan a windosban átálítottam a billentyűt, de a kiírt és a megjelenő karakterek közt sok külömbség van, amit , ha nagyon figyelek, azért le tudok bökni helyessen is.A helyesírásban, ha veszem a fáradtságot, koncenrálok, kevés hibát vétek, ha van időm fogalmazni is tudok valamennyire, és ha arra is marad energiám, hogy a worldbe beilesztve igényesebb munkát akarjak kiadni a kezemből, a helyesírás ellenőrző csak figyelmeztet, de tudom a jó választ is, magam javítom…
    Csakhát, kicsit indulatos vagyok a magam módján, nem úgy, mint Gonoszka, nem úgy mind a Jobbikosok, így viszonylag sokat írok, olvasok, háborgok, felhergel a kormány, dühít Orbán, de sokkal jobban letargiába visz az a sötétség, ami az ország “jobb”oldalán látható, bár a helyzet nem sokkal jobb balra, és középen, ha van, lenne egyáltalán közép.
    De nincs.
    Felvettük a kesztyűt, harcolunk, mélyítjük az ellentétet, ellenségeskedést.
    Nem mi kezdtük, (akinek nem világos a leginkább Orbán és fideszellenesnek tartom magam, nála jobban márcsak a Jobbikot, és különössen annak holdudvarát szittyákkal, vármegyékkel, sőt rovásírásos ősmagyarokkal is lassan együttvéve,) gyűlölöm a hazai politika.
    Az ismerőseim szerint ez már “beteges” mennyire hat, hatott rám mindaz, amit “ezek” ránk akartak, s akarnak ma is erőltteni.
    Évek óta a megértést keresem, mert, talán itt sokakkal ellentétben TUDOM (szubjektív,) nagyon sokan, magas arányban abban a “2/3″-ban fentebb és lentebb is JÓÉRZÉSŰ, jóvaraló, jótakaró emberek, persze sok számító, féreg, talpnyaló álnok közt. Nálunk, ( ha mondhatom így) a “szoclibek” (állat, aki ijen “jelzőt”, fogalmat aggat ránk, de most ezt hagyjuk,) közt is akad elég, a szélsőségesekről meg ne is beszéljünk.
    A megértésből csak annyi lett, hogy rájöttem, sok a “kommunikációs” probléma köztünk, bár a jelek szerint ez nemcsak a nagyobb táborok közt, hanem azok környékén is jellemző.
    Nem megérteni, ami elsődleges feladat lenne, nem is meggyőzni, ami egy fokkal rosszabb, de még bizonyos határokaon belül érthető törekvés lenne, hanem LEGYŐZNI akarjuk, vagy akarjátok egymást.
    Majdnem “zéró” tolerancia.

    Hmm, belemegyek itt egy kismonológba megint, pedig minek. Szerencsére azértéletem első Pékném, csülök módra szépen alakul, úgyhogy rákapcsolok az írásra.

    Az a ronda “barna” szöveg valóban ocsmány. Keletkezésébe az ellenérzéseim, a gyűlöletem igyekeztem beleszőni, de úgy, hogy megpróbáljam FIDESZbarát, vagy leginkább ORBÁNi fejjel átgondolni, mire lehet -szerintük- alapozni ezt a “politikai” stílust. Nyugodjatok meg, épp annyira őrült és életképtelen , mert a VALÓSÁGGAL NEM SZÁMOL, mint amilyen ijesztő hozzáálás.. Csak arra szolgált, hogy baráti stílusban érzékeltessem azokkal, akik egyébként akár barátaim, akárcsak nem gyűlöletessek szememben annak ellenére, hogy ők azt nem értik, mi a baja a “népnek” ,az EU-nak az alaptörvénnyel, Orbánnal, és hova vezet, az út, amit támogatnak, “hibái ellenére”. A nemzeti együtműködés rendszere egy aljas hazugság, nacionalista, populista demogóg baromság, amely nem felemeli, hanem végleg a gödörbe taszítja az országot.
    De amíg ezt a többség nem érti, nem akarja felfogni, megérteni, semmi értelme jobban reménykedni.

    Nekünk, gondolkodó, kritikus, ha kell önkritikus, viszonylag értelmesebb embereknek illene annyi eszünknek lenni, hogy ezt meg mi lássuk be, és a fegyverropogásnál ugyan jóval fáradtságossab, sokszor érzékeny, fájó kompromisszumokkal is nehezített, hosszabb, de hatékonyabb, jövőbemutatóbb megoldást kellene keresni.
    Lehet, hogy ez most a jó és rossz harca szerintetek, meg persze szerintük is, így TI IS, úgy érzitek, a cél, és az eddig lenyeletett békák, áldozatok minden eszközt szentesítenek, de ez valójában mindig a gyenge mottója volt csupán, aki nemes módon talán esélytelen lett volna a győzelemre.

    Akartam írni még egy kis személyes sztorit, bő 20 év távlatából. de ezt most mellőzöm, pedig … majd egyszer.

    Hogy egy kis “lelkesítőt” mondjak és érzékeltessem, miért javult tavaly óta a lelkiállapotom, amikor a depresszióval kűzdöttem, hol félelmeim, hol dühöm és elkeseredettségemben a kibontakozó “rémuralom”, de minimum diktatúra és a társadalom ezzel szembeni közönye miatt, az egy olyan folyamat, aminek látom megfordulni, visszaütni erőit.
    Orbán ijeszten sikeres, fanatikus, de szerencsére korántsem elég “nagy” beteljesíteni lidérces állmait.
    Nem rajta múlik, sőt, ő mégcsak észre sem vette, de ő BUKOTT diktátor, meggyengült vezető, a felépült kóceráj inog alatta.
    Ennek ellenére nem szabad, sőt határozottan káros nekiesni és mindenáron és azonnal szétrombolni magától is máladozó bástyáját. Kicsit rázni, szaggatni, ostromolni szabad, de- KI AKARJA “ELFOGLALNI” MOST azt?
    Ha ledöntöd a falakat, nem lessz erő újat építeni, mert belharc van, a HATALOMÉRT, és csak demagógiával, és újabb diktatórikus eszközrendszerrel lehet “védelmezni”az új várúr birodalmát. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg a “legrátermettebb” egyszersmint legveszedelmesebb jelölt erre a pozicióra a szélsőjobb, Vonáék. Ne mondjam, mi sülne ki belőle. Amíg nincs egy fokkal nagyobb rend, béke és nyugalom, csak egy fokkal nagyobb, addig az elmúlt 20 év legroszabb miniszterelnökének (pedig nem túl fényes a lista) ki kell tölteni mandátumát.
    Nekünk meg kovácsolni kell egy jó alternatívát ez ellen, mert az NINCS!
    Tényleg befejezem.
    Talán nem kellett volna visszatérnem ide, bocsánat, ha zavartam…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Mennikéne Lépnikéne Párt fűggetlenűl .Lesz még Tanácskőztársaság előtte éhséglázadás legfeljebb majd kap egy kisdarabot Szlovákia Románoknak is jár egy db csőpp hazánkból .Igy kialakul Nagy Magyarország!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Ervin, van, amivel egyet értek. Van nekem is német tasztatúrám, meg magyar is.
    Ezt a mókát ismerem. :))
    Hát térjünk a végére. “legrátermettebb” egyszersmint legveszedelmesebb jelölt erre a pozicióra a szélsőjobb, Vonáék.
    Így van. És ezt parlamentáris módon nem tudjátok megakadályozni, mert az ellenfél nem is gondol parlamentarizmusra. Addig használja, míg a hatalomba segíti, aztán,….
    Ez a 30-as évekből a német példa alapján ismert. Minden más, mint az erő,
    csak sápadozó illúzió Orbánék ellen.
    Hallottad Kónya beszédét a Kossuth téren? No komment.
    Ugye, te sem gondolod komolyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Ervin! A közösségi oldalak azért jók,mert lehet beszélgetni!Mindegyikünk leírhatja a gondolatait,megmártózhatunk egymásban,és kialakulhat az amit mindannyian szeretnénk,a konszolidáció!Ez itt a klaviatúrán,a papíron,baráti eszmecserékben,igaz,de a történelem nem igazolta annak a létjogosultságát,amit vallasz! Mármint,a velejéig kiéheztetett ember megvárja a lassú éhhalált,elnézve a családján ugyanezt, és megvárja,amíg a levegővételért is elhurcolhatják kigyúrt arcú emberek! Még várat magára a tombolás,de ha ez így megy tovább,megúszni nem lehet a nép haragját!Vallom,hogy megálljt kell parancsolni! Innen,ne tovább!Ha Orbán azt mondja KUSS,akkor nekünk azt kell mondani INNEN NE TOVÁBB! Nem tűrthetjük tovább,hogy beférkőzzenek és szétzilálják a formálódó civil mozgalmakat,az alakuló kis ellenzéki pártokat, ( kivétel az LMP aki a FIDESZ zsebpártja,ugyanúgy,mint a KDNP ) az oszd meg és uralkodj elve alapján! Nem tudok egyetérteni azzal,hogy várjuk meg amíg ránk dől a ház,és azért nem,mert nem biztos,hogy kimenekülhetünk alóla élve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Túlavasúti! Nem kell újabb párt,csak meg kell találni azt,amelyik már van!Amikor azt mondtam,védjük meg azokat az értékeket,amelyek a lábunk előtt hevernek,amelyért csak le kell hajolni és felsegíteni,önmagunk miatt,akkor az már önmagában kiállás Valaki és Valami mellett! Volt egy miniszterelnökünk,akit földbe döngöltek,pedig annak milliomodnyi részét sem követte el ellenünk,amit a mai miniszterelnök tesz! Sőt mondhatnám nem követett el senki ellen semmit,egyet követett el,megszületett!Ha valaki őszinte volt,hát ő az volt!Az őszinteségét fordították ellene!Ha valaki átlátható pénzügyeket akart,hát ő azt akart,de ezt sokan,még a sajátjai sem akarták,ezért kellett a földbe döngölni!Ha a milliomodnyi része igaz lett volna annak,amivel meghurcolták a nevét,a becsületét,a tisztességét,már rég a rácsok mögött lenne,de nincs mert a mi hülyítésünkre történt a több éve tartó cirkusz! Még ma is félnek tőle,mert tudják hogy beszéde,tömegeket képes maga mögé állítani!A jobboldal tudja,hogy nincs más alternatíva vele szemben,ezért ugrik rá naponta,hogy végképp eltűnjön!NE HAGYJUK,HOGY ÍGY LEGYEN! Miért nem áll szóba a DK-val az LMP? Mert a jobboldal ezt akarja! Ezért összeáll az LMP a Szolidarítással,hogy azt is szétverje ( ami még össze sem állt ) a jobboldal! Lásd Kónya esete!!!! Ha ma lenne szavazás a DK már bejuthatna a parlamentbe! Rajtunk múlik,hogy mennyire lesz erős ÁLTALUNK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Ervin – emberileg érthető a szöveged: csakhogy támadott meg már téged kutya?
    Csak akkor van ellene esélyed, ha kellő bátorságot mutatsz. Nem lehet utyuli-mutyulizással megfékezni! Erőt kell mutatni és elszántságot. Mint most, Orbánnal szemben. Mert minden más csak az eszement politikájának a konszolidálását és egy elhúzódó agóniát okozna.
    (és úgy mellékesen: honnan szereztél Papnét, és előbb megfőzted, vagy csak nyersen sütöd, közben sörrel locsolgatva – amúgy csülök módra? :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Montezuma hatalmas hadserege elvesztette a harcot, mert nem ismerte fel Cortes végtelen aljasságát. Azt hitte becsületesen lehet harcolni. Tévedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. BÉKEKÖLCSÖN
    Már itt van! A közszolgák (kik azok?!) a februári fizetéssel felszólítást kaptak, hogy vegyenek államkötvényt. (Klubrádió híre tegnapról.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Girbegurba!

    A frászt hozod rám, az asszony 33 éve tanit.

    Én még emlékszem rá, amikor néhai Anyám nagyon negativan emlegette a békekölcsönös dolgokat.

    Mert 1966-ban 200 ft messze nem ért annyit, mint kb 53-ban, ami néhai Apám kb havi fizetésének negyede-harmada volt.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Már maga az is egy példátlan arrogancia és cinizmus a miniszterelnök részéről, hogy egy volt, azóta már leváltott miniszterér küldi tárgyalni a Valataalappal. Arról már nem is beszélve, hogy annak idején, mikor a válság szele megcsapott minket, Gyurcsány sajátmaga rohant és intézte el, hogy az ország megfelelő hitelt kaphasson. Valószínű sokan emlékszünk még rá, hogy Orbán akkor még a lengyeleket is azzal szórakoztatta, hogy milyen szégyen, hogy a kormány külfödtől kódul. Mára, már világossá lett, hogy minden perc késlekedés akkor a bankok teljes bedőlését eredményezték volna. Most is tisztességesebb lett volna, ha a regnáló miniszterelnök tárgygyalna, de pont az összeférhetetlen magatartása és példátlanul szemtelen retorikája miatt ez teljességgel kizárt. Nem csodálnám, ha a Valutaalap értetlenül állna a tárgyalásokhoz, a tekintetben, hogy Fellegiben tulajdonképpen kit is tiszteljenek. Ahogy a mondás tartja:pápa a pápával, cigány a cigánnyal. (ezt minden rasszizmus nélkül írom természetesen, pusztán mert így szól a mondás)Nem vigasz nekünk, de sokszor még a nemzetközi politika is csodálkozik Orbán megnyilatkozásain, hogy egyáltalán jól hallja-e amit hall. Ha valami, hát ez aztán az igazi unortodox szokás a diplomáciában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Ez a festett hajú pojáca is orbánc bábja, miért is lenne kívánatos?
    (Legfeljebb valami buzogányklubban.)
    A csúti bolond addig kokizott, addig sallerozott, míg most visszakapja kamatostul.
    Vagy 6 éve ő sírta tele az EU kötényét, hogy nehogy pénzt adjon a gaz kommunista Gyurcsánynak. Hát most nem ad!
    Ezt a közveszélyes futóbolondot ideje lenne bíróság elé állítani, mert rengeteg anyagi és erkölcsi kárt okozott a hazájának. Apropó: miből is lett neki 3 és fél milliárdos vagyona?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Engem nemlep meg,hogy Fellegi hazudott.Nem szép tőle,met jobbra érdemes ember lehetne belőle.Azonban a körülötte lévők sorra hazudoznak,igy ő sem aradhat ki a sorból.Amikor Gy.F.azt mondta,hogy hazudtunk,ez a mai politikai elit mindegyikére vonatkozott.Az a nagy baj,hogy sokan hisznek a mai hazudozoknak. Sajnos ez a sok hazudozás Magyarorsszág tönkre menetéhez fog vezetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Itt már rágódni a Fidesz cselekedetein fölösleges,ők tudják a legjobban ,hogy rossz amit csináltak ,csak a saját egoizmusuk mindent felül ír.A Mesterházi elég jól összefoglalta mind azt a mocskot amit csináltak.Összefogás kellene de még a legalapvetőbb kisemberi szinten sem látszik semmi.Mindenki várja ,hogy összedőljön az egész orbáni kártyavár,de a megoldásra egyre kevesebb az idő.Csak azt látja az ember ,hogy folyik az ötletelgetés.Sajnos ekkora fokozatú arroganciára és demokrácia ellenességre még az eu-nak sincs kézzelfogható gyakorlata.Próbálnak segíteni ,de ha mi sem akarjuk igazán ,mármint a kisember szintjén ,akkor a siker elég kétséges.Kíváncsian várjuk lengyel barátainkat akiknek jobb dolguk nincs mint nálunk tüntessenek a diktátor mellett.Legfrissebb hír a kormány 800 milliót add valamelyik haveri cégnek ,hogy plakátokon hirdessék a kormány jóságát.Van itt pénz a demokrácia leépítésére , csak miránk kisemberekre nincs.Remélem a nagy magyar hungaricum az elszámoltatás egyszer pont a kitalálóját fogja utol érni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal 2012. február 8. szerda | AN

Mit kíván az IMF? 2012. január 25. szerda | RR

Kézzelfogható lépéseket vár a Valutaalap 2012. január 14. szombat | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos