Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mit kíván az IMF? 2012. január 25. szerda 16:46 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mit kíván az IMF?

Washington/Budapest – Miközben lezajlott az első csörte Orbán Viktor és Manuel Barroso között, a Nemzetközi Valutaalap is világossá tette, melyek azok a feltételek, amelyek fennforgása esetén hozzájárulna a budapesti viktoriánus rendszer életben tartásához.

Kétféle, egy alap- és egy válságforgatókönyvvel számolnak az IMF-nél, az első esetben a magyar gazdaság csak stagnál, azaz nem nő; ebben az esetben hosszú időre rendezkedhetünk be a ma jellemző munkanélküliségre, nyomorra és kilátástalanságra, az állam viszont nem jelent be fizetésképtelenséget. A válságforgatókönyvben foglaltak szerint 3-4 százalékos gazdasági visszaesás következhet be, ebben az esetben beállhat a fizetésképtelenség. Az IMF szerint a Budapest által igényelt elővigyázatossági hitelkeret csak abban az esetben hasznos, ha stabil jogszabályi környezettel, tartalékok növekedésével és megszorításokkal párosul – vagyis mindennel, aminek eddig az orbánista rezsim az ellenkezőjét tette és ígérte.

Gyökerestül ki kell irtani a matolcsyzmust, derül ki az IMF jelentéséből, mert az unortodox téboly az oka, hogy a fogyasztói bizalom utoljára 2009 őszén volt ilyen alacsony, a külső adósság a GDP majdnem másfélszerese, a belső pedig több mint 80 %-a, a forint mélyrepülésben van, az államkötvények hozamát 10 százalékra kellett emelni. A jelentés függeléke külön kitér a központi jegybank pártirányítás alá vonását célzó kísérletekre, amelyekről az IMF hallani sem akar. Ezt a követelést az előtt határozták meg, hogy tegnap Orbán hajlandónak mutatkozott a törvény visszavonására, és már csak ahhoz ragaszkodott, hogy a jegybankelnök esküdjön föl az új alkotmányra.

A söralátét helyett elképesztően bonyolult adórendszer jött létre, amely egyszerűsítésre szorul. A különadók és a jogszabályi környezet képlékenysége a befektetőket tartja távol. Az IMF szerint a különadókat mindenképp meg kell szüntetni, de az egykulcsos adó felülvizsgálatát is erősen javallják. Elfogadhatatlannak tartják a kikényszerített árfolyamon történő végtörlesztést. Az IMF gyakorlatilag egyetlen pozitívumot fedezett fel a matolcsysta gazdaságpolitika két évében, bár ez egyáltalán nem unortodox, hanem klasszikus neoliberális lépés volt: a foglalkoztatottság segélycsökkentésekkel történő növelése.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 24 szavazatból)
Mit kíván az IMF?, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Ezt az igényközlést,a fideszesek hurrá optimizmussal fogják tálalni, hogy de jó nekünk, hogy ilyen sok dolgot le tudott rendezni a vezérük.
    Minden fórumon ontani fogják ezt a meggyőződésüket.
    Rosszabbik esetben szidni fogják mint a bokrot az IMF-et, még a tárgyalások megkezdése előtt, hogy felhatalmazást adva ezzel a vezérüknek, Orbán úr másfelé mozduljon el. Kitelik tőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  2. “a külső adósság a GDP majdnem másfélszerese, a belső pedig több mint 80 %-a, a forint mélyrepülésben van, az államkötvények hozamát 10 százalékra kellett emelni.”
    Ennek a forrása mi? Biztosan helyesek a számok és a fogalmak??? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. “Az IMF gyakorlatilag egyetlen pozitívumot fedezett fel a matolcsysta gazdaságpolitika két évében, bár ez egyáltalán nem unortodox, hanem klasszikus neoliberális lépés volt: a foglalkoztatottság segélycsökkentésekkel történő növelése.’”

    ne vazki..ez a pozitívum? na hát akkor sokat várhatunk az IMF-től is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Itt hol 87% tudja, hogy a kormányunk fordítva és ordítva ült a bilire, a külföldre szakadt hazánk fiai most fogják majd megtudni, hogy a “magyarok istene az Orbán”, kiveszi a szájukból a csecset, helyette mást dug a helyére. Hiába fognak bemenni a boltba, felmutatva a kettős állampolgársági igazolványt, nem adnak érte csak szidást, árut nem. A végén majd mindenki rájön, hogy ez a fülkeforradalom, bizony ellen forradalom volt és ebből Orbán terror alakult ki. A Terror Háza jelentéktelen kunyhóvá silányul az Orbán “háza” mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  5. Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.
    Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
    Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
    Urbéri viszonyok megszüntetése.
    Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
    (független) Nemzeti Bank.
    Unio (europai)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  6. Na, erre Orban el is huzott Libanonba.

    «A kormányfő látogatást tesz Michel Szulejman államfőnél és Nabih Berri parlamenti elnöknél, valamint megbeszélést folytat Nadzsíb Mikáti miniszterelnökkel és Amín Dzsemájel korábbi köztársasági elnökkel, a Kataeb párt elnökével.

    Orbán Viktor pénteken felszólal a Változás az arab világban: demokrácia és pluralizmus című konferencián is – közölte Szijjártó Péter.»
    http://atv.hu/cikk/20120125_libanonba_latogat_orban_viktor

    Csak tudnam, hogy mit tud ö a demokraciarol, meg az arab vilagrol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. a demokráciáról semmit az arab világhoz már egyre közelebb áll..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Az IMF ökörködés a végső fázisába jutott:
    Akkor most kipateroljuk vagy visszapateroljuk az IMF-et?
    Shakspear-i kérdés:
    To be or not to be: that is the question.
    A paterolás művészete,akár egy ilyen könyvet írhatna don Matolcsy.
    Hatökör csillagrendet érdemelne,nem csak egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Apró betűs rész :Mondjon le a Zorbánkormány és adja át egy válságkezeléshez értő csoportnak az irányítást , aztán írjanak ki demokratikus választásokat .(választások előtt minden jelöltet kötelező elmeorvosi vizsgálatnak kell alá vetni)
    OSZT JÓ NAPOT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. Ha jól emlékszem, akkor Bartus úr egyik régebbi írásában (jobbra a legolvasottabbak között 3. vagy 5.) a vélt mintaként vett forgatókönyvben az olaszok (Mussolini) egy amerikai hitel felvételét fontolgatták, de a végén elmaradt.
    .
    Nem lehet, hogy a magyar forgatókönyv most ebben a fázisában van? Tehát, ha így van, akkor nem lesz hitel !!!!
    .
    Eddig milliméter pontosan követte OV a leírt mintát, most miért étrne el tőle? Csak színjáték az egész, nem akar ő semmilyen hitelt.
    .
    A magyar pénz szerintem megvan egy szálig……….. magánszámlákon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  11. Azt hiszem a söralátét és az egykulcs fogalmával van a legtöbb baj.
    Az SZJA egykulcsossá tétele mellett bevezetett új különadó és egyéb
    “fejlesztések” miatt lassan a kormány mellé is külön adószakértőt
    kell alkalmazni, hogy az adóval foglalkozó kormányszervek ne
    tévedjenek saját maguk által alkotott labirintusban. Na itt a nagy
    lakosságzaklatási lehetőség, mert ki tud itt megbizhatóan hiba
    nélkül eligazodni. Mintha kilöttyent volna valami a sörből az alátétet
    tartó kéz szájába. Nem hiszem, hogy az IMF ilyesmit várna ami van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Ha valakit érdekelnek az IMF Magyarországgal kapcsolatos publikus anyagai, megtalálhatja itt:

    http://www.imf.org/external/country/hun/index.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Túlavasúti
    2012. január 25. szerda
    20:03
    Alighanem az a cél, hogy mindenkit hibázásra kényszerítsenek – ezzel mindenki zsarolhatóvá válik. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. ” Az IMF gyakorlatilag egyetlen pozitívumot fedezett fel a matolcsysta gazdaságpolitika két évében, bár ez egyáltalán nem unortodox, hanem klasszikus neoliberális lépés volt: a foglalkoztatottság segélycsökkentésekkel történő növelése.”
    Azért ez úgy ahogy van egy nagy baromság még akkor is ha az IMF mondja. Amikor munkahelyek szűnnek meg tízezrével akkor hova a frászba mennek dolgozni az emberek? Ez maximum arra jó a mostani helyzetben, hogy egyre a szélsőséges megoldások irányába tolja a tömegeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Arra viszont nagyon…lehet hogy az IMF is a szélesgáborok oldalán áll :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Az egész világon eluralkodó slendriánság, felületesség és szakszerűtlenség jellemzi sajnos az Európa Parlamentben az Orbán ügyben felszólaltak zömét. Szerintem legtöbbjüknek halvány fogalma sincs arról, hogy istenigazából mi folyik minálunk. Hogy mit művel az Orbán-banda, hogyan változtatták rohamtempóban jogi- és gazdaság romhalmazzá nyomorult sorsú országunkat.
    Orbán a világ egyik legkörmönfontabb gazembere, neki senki és semmi nem szent, akit ma magához ölel, azt holnap tőrbe csalja és mosolyogva leszúrja. Sorra kivégezte korábbi szövetségeseit. Hol van ma már Torgyán, Dávid Ibolya, meg a többi jobboldali politikus, meg az ő pártjaik?
    Karaktergyilkos propagandagépezete ledarálta a legtisztességesebb, legtehetségesebb, legképzettebb magyar balliberális politikusokat, akik pedig képesek lettek volna jó irányba mozdítani az ország szekerét.
    Orbánnál nincs pardon. A politikai ellenfél egyenlő az ellenséggel, akit el kell pusztítani! Ő nem tud, nem akar, de nem is képes tárgyalni. Ő csak diktálni tud. Egy akarat van pártjában is: az övé. Ő nevez ki, dönt, buktat, mindent ő csinál. Látjuk, hogy ostobán és szakmailag igen szarul, de rettegnek tőle a pártjában, így aztán vakon engedelmeskednek neki.
    A választásokkor 2010-ben bődületes hazugságokkal rózsaszínre festette az ország egét, ha ő kerül teljhatalomra nem kell vér, veríték és könnyek, lesz minden ingyen, vagy tök olcsón. Gáz, villany, benzin, metró, lehet fizetni sem kell. A balga, hiszékeny nép bedőlt és a butája, a felületese, a slendriánja, aki nem nagyon gondolkodik, aki szappanoperákkal igyekszik feledtetni nyomorult életét rohant és rájuk szavazott. Mert hitt abban, hogy könnyebb lesz, hogy jobb lesz neki is, gyerekeinek is, talán mégsem kell a megszorítás, ha Orbánékra szavaz. Ezért összeveszett testvérével, anyjával, apjával, gyerekével a fél ország. A métely átterjedt a határon túlra is.
    Ma már legtöbbjük pontosan látja, hogy piszkosul átverték, ő nem erre a diktatúra-építésre, erre a demokrácia pusztításra adta a szavazatát, hiába is bizonygatja a mini cézár, hogy ő erre kapott a néptől felhatalmazást.
    Sajnos most már mindegy.
    A baj megvan és a még nagyobb baj az, hogy a másik oldalon, a tisztességes emberek között nincs senki egyelőre olyan köztiszteletnek örvendő karizmatikus személy, akit jó szívvel választani lehetne Orbán ellenében. Akit tisztessége, vezetői képessége és jó szándékú akarata arra predesztinál, hogy élére álljon a választásra jogosultak ma már mintegy 75-80 százalékára becsült néptömegnek, szakértő társaival élhető országot faragna ebből az anyagi, erkölcsi és jogi romhalmazból, amit ma Magyarországnak akarnak nevezni Magyar Köztársaság helyett.
    Ez a tömeg ma nem tudna kire szavazni. Nincs párt, amely mellé odaállhatna.
    Nem tudom hogy jutunk ki ebből a rettenetesen nagy bajból!
    A magunk erejéből békességgel nem hiszem, hogy sikerülne.
    Így, vagy úgy heteken belül eldől a dolog, mert bedőlhet minden és lépéskényszerbe kerül a diktátor. Lemond, vagy pusztít tovább. Orbán nem mond le soha. Ő nem olyan…
    Ha nem lesz a józanoknak hamarosan rátermett vezetője és marad az apátia, ma úgy néz ki, hogy a Fidesz bukása után a Jobbik alakíthatna kormányt.
    Horthy után jöhetne Szálasi.
    Ne mondja senki, hogy elképzelhetetlen!
    Ugyan!
    Ma már semmi sem az!
    Pár évtizedig közmegegyezés volt arról, hogy nem számított szalonképesnek se Hitler, se Sztálin, Szálasi, Rákosi, Kádár. Ma már alig hallani háborgást, amikor hitleri karlendítéssel masíroz a magyar gárda, vagy szebb jövővel, kitartással üdvözlik egymást kopaszra nyírt tanulatlan huszonévesek árpádsávos zászlók alatt.
    Belefásult a nemzet a szarba.
    Mert egy kupacot, tízet, százat még el lehet takarítani egy évben, de okafogyottá válik a küzdelem, amikor napi szinten ezer és ezer atrocitást kell szemrebbenés nélkül megélnünk. Mit lehet szólni akkor, amikor a jóérzésű emberek legnagyobb elképedésére és döbbenetére a fasiszta eszmék fő hangadói nem börtönbe, hanem a jobbos politikusok aljassága jóvoltából a parlamentbe kerülnek és honatyákként, honanyákként parádéznak a nemzet legfőbb jogalkotó szentélyében!
    Kossuth, Deák, Széchenyi forognak a sírjukban!
    De tényleg, érdekel ez még komolyan valakit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  17. Ha viszont netán nem fog megegyezés létrejönni – nem árt ha tanulmányozzátok ezt a kis túlélési tanácsadót (államcsőd esetére)
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/karcagi_vasarlas_allamcsod

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Az összes államadósság a GDP 80 százaléka körüli, ennek majdnem kétharmada devizában denominált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. EgyAngliaiMagyar

    Elottem mindig az amerikai pelda lebeg, ahol az emberek elobb Amerikaiak es csak aztan Californiaiak, Nevadaiak stb es csak legutolsokent Indianok, Spanyolok, Feketek stb vagy ahonnan eppen bevandoroltak ok meguk vagy apjuk, nagyapjuk. Nekunk is kovetnunk kellene ezt valahol azt hiszem, tehat elsosorban Europaiaknak kellene lennunk es csak masodsorban Magyarnak, hiszen osszefogas es gazdasagi hovatartozas nelkul nem fogjuk birni felvenni a versenyt sem Amerikaval sem az Azsiai orszagokkal szemben. Orban tehat szembe uszhat Europa nevu folyam arjaval, csakhogy ehhez sokkal erosebb karcsapasokra lesz szuksege es nem biztos, hogy ehhez elegendo a szervezetenek oxigen ellatasa. Levego utan kapkodni zsibbado karral mikozben az oveny huz le nem egy szerencses dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Visszakézből: Az elemzésed pontos, a stílusod profi, a keserűséged őszinte és indokolt.
    .
    De van ok az optimizmusra is, íme néhány.
    .
    Orbán a globalizációt akarja megállítani nacionalista platformról, protekcionista gazdaságpolitikával és a nemzetközi pénzáramlásoktól való fokozatos függetlenedéssel, szükség esetén beleértve a hitelek vissza nem fizetését is. Mindehhez azonban annyira el kellene szigetelni országunkat, amennyire az ma már lehetetlen. A bukást nem egy forradalom, és nem is egy választás fogja kikényszeríteni, hanem a globalizáció alrendszereinek jótékony nyomása. Ez már be is indult! Ebben a folyamatban az orvosok, a betétesek, a hitelezők és a befektetők menekülése, továbbá a külföldi és az alternatív médiumok felértékelődése csak az első felvonás. Az általános dezertációs folyamat várható következő felvonása a külföldi gyógykezelések, élet- és egészségbiztosítások, munkavállalások és egyetemi tanulmányok elszaporodása lesz.
    .
    Lehet hogy a darab első felvonása egy 19. századi klerikálnacionalista nagyoperába illik, amelyben a nagyáriát zengő hős igazságos háborúba indul, de a felvonásközi szünetnek vége. A szín most a hátország, ahol emitt ostoba alvezérek és helytartók hadonásznak és parancsolgatnak, amott szolgák hajlonganak, de este egymás között kibeszélik uraik hóbortjait. Bizarr és unortodox jelenetek következnek , miközben a mindent világosan látó kórus (köztük mi, internetes kommentelők) egyre hangosabban énekeljük, hogy a király meztelen. A harmadik felvonásban pedig az egész átmegy operettbe, más szóval Magyarország operett-ország lesz. Ami odáig elvezet, és ami utána jön, az sok-sok verítékkel fog járni, de azt gondolom, hogy vérrel nem.
    .
    Talán az ilyenfajta dezertációs mechanizmusok kibontakozása miatt mondta Hegel, hogy a történelem mindent kétszer ismétel, először mint drámát, másodszor mint bohózatot. Szerintem ez a legvalószínűbb kimenetele a zsebhorthy perverz kísérletének.
    .
    Az általános dezertációs folyamatot a zsebhorthy nem tudja megállítani. Persze próbálkozhat valamiféle rendkívüli állapot bevezetésével, pl. egy államcsődöt követő zűrzavar, vagy egy általa a szomszédokkal kiprovokált nemzetközi konfliktus ürügyén. De ha ezt lépi meg, akkor még hamarabb fog fog kiderülni, hogy a Vezér fakarddal hadonászik.
    .

    Van még egy ok, ami valószínűsíti a nevetségességbe való átmenetet, a rendszer fokozatos és békés összetottyanását. Bár a zsebhorthy nagyon tehetséges hatalomtechnikus, remek szónok és rendszerének slágfertig ügyvédja, ez a berendezkedés egyetlen emberre épül, ezért sebezhető. Minél több és minél kevésbé ellenőrzött hatalmat tol a saját feneke alá, minél kevésbé egyeztet más érdekcsoportokkal, annál többen fogják őt okolni bajaikért.
    .
    Hogyan következhet be a bukása? A legvalószínűbb, hogy idegileg nem bírja, esetleg belső harc során fogják kiszorítani, de az is lehet hogy a nemzetközi elszigetelődést követően itthon is erkölcsi kopás áldozatául fog esni. Alvezérei viszont annyira ostobák és hiteltelenek, hogy ha a Vezér bármi ok miatt kidőlne akkor a nevetési inger már ellenállhatatlan lesz: milliók fogják letölteni a youtube-ról Chaplin Hitler-paródiáját, és nem fogják érteni, hogyan is dőlhettek be korábban a nagydumás focistának.
    .
    A zsebhorthy bukása után a színre új arcok tódulnak be, akik a sarkalatos törvényeket közlő Magyar Közlönyöket gyújtósnak fogják használni, már csak az elmaradó gázszállítások miatt is.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. A fent írottakat csak azzal szeretném kiegészíteni és összefoglalni, hogy a zsebhorthy rendszere olyan lufi, ami nem fog kipukkadni. Mindannyian láttuk, hogyan viselkedik egy lufi, amikor a nyílásáról leveszik azt a spárgát, ami korábban elkötötte: ide-oda rángatózik, vonaglik, összevissza kacsázik, és miközben rotyogósan fingó hangot ad ki magából, összezsugorodik, nyugalmi állapotba kerül, és előző, fess alakjához képes meglepően ronda, aszott arcot mutat. Na így.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Alonzanfan
    2012. január 26. csütörtök
    01:27
    Kösz. :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. ” csak ahhoz ragaszkodott, hogy a jegybankelnök esküdjön föl az új alkotmányra.”
    De hát pont ezt az undorito mocskos takolmanyt kellene eloszor eltorolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. A fák nem nőnek az égig…

    A magyar gazdaság teljesítménye csökken, az állami bevételek csökkennek, a költségvetés hiánya nő. A Fidesz gazdaságpolitikája totálisan megbukott. A munkanélküliség nem csökkent, az – egyébként értelmetlen – közmunka program nem indult be, az államadósság évtizedes csúcson, az infláció nőt, soha ilyen sokat még nem fizetett az ország adósság szolgálatként. A Matolcsy féle egykulcsos adó nem vált be, az áfa Európában a legmagasabb, az építőipar totális válságban, az ipar csakis a multiknak köszönhetően teljesít. A bankokat sikerült megrogyasztani, a távközlési cégek Európában lobbiznak Orbán ellen – és akkor még nem szóltunk a demokrácia alapjainak megrendítéséről.

    A nagy álmoskönyv szerint a vereséget még elő lehet adni úgy, hogy „csapataink a frontvonalakat kiigazították” – de hát tudjuk, hogy a medve már a határon áll.

    Schulz nem fogalmazott pontosan: Orbán nem okos, mindössze okoskodó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. NeröhögtessAlonzanfan,mertmagamraöntöm kofim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Matolcsi és Orbán Uraknak egy kis segítség ezúton az IMF kölcsön meg az ahhoz kapcsoló követelmények megértése céljából.
    *
    Ha valaki mondjuk az MNB től kölcsönt akar felvenni, akkor először igazolást kell adnia, hogy van munkája és jövedelme és vissza tudja fizetni, majd megindokolni mire kéri a kölcsönt és mire használja, beszámolni mennyi az adóssága, azaz eddig mennyi kölcsönt nem fizetett vissza, aztán kezes is kell, és ha nem fizet, jön a végrehajtó. …………….Idáig tudnak követni az urak?
    *
    Na mármost, ha az illető azt mondja, hogy semmi közöd ahhoz, hogy mit csinálok vele és mire kérem a pénzt és te nem fogod felmosni velem a padlót, és ne szólj bele semmibe csak add ide a pénzt akkor az önök dicső irányítása alatt álló pénzintézetek fognak pénzt adni????

    Nehéz a kérdés? Nem kell kapkodni csak nyugodtan. Ha esetleg nem érik, kérem szóljanak elmondom még egyszer lassan, hogy Orbán és Matolcsi úr is értsék. És elnézést, hogy ilyen nehezen érthető komplikált dolgokat mondtam, nem akartam nagy fejfájást okozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Alonzanfan
    2012. január 26. csütörtök
    00:40

    Csak egy dologban nem értek egyet Veled!
    Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy Orbán magányos figura.
    Orbán egy kőkemény racionalitással felépített szervezet emblémája, a háttérben magasan képzett bűnözők ügyködnek a közpénzek, az EU-s milliárdok magánvagyonná való transzformálásán. Simicska Lajosok, Nyerges Zsoltok, meg a többiek.
    Ők az igazán veszélyesek, de ők a szervezetben a háttérben és láthatatlanok maradnak, a beteg Orbánra hárul a folyamatos feladat a nézők figyelmének lila gőzös nemzeti hadovákkal, harcias szlogenek pufogtatásával elterelni a nagy manőverekről. Gondosan kitervelt stratégia mentén folyik a különböző társadalmi rétegek egymásnak ugrasztása, hogy amíg ők retiküljeikkel, meg esernyőikkel egymást püfölik, addig az agytröszt a hátsó ajtón feltűnés nélkül elvihessen minden pénzt.
    A nyomokat most is eltüntetik, se papíron, se számítógépen nem hagynak semmit. Nem lesz könnyű dolga a számonkérőknek!

    Akiket a részletek is érdekelnek, azoknak itt van néhány konkrétum az Internetről:

    http://jakabandor.blog.hu/2011/06/01/magyar_vasut_felujitas_az_europai_unioban

    http://vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_vasutfelujitas_a_tuti_biznisz

    http://www.origo.hu/itthon/20101206-a-kozgep-es-a-fidesz-kapcsolata-a-ceg-tortenete.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Nem véletlen,
    hogy a Vezér folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy “mi { értsd: Ők } bármilyen . j o g i . kérdésről hajlandók vagyunk tárgyalni”. Vagyis ezt úgy kell érteni, hogy az IMF és EU részéről . e l v i . és erkölcsi ellen és felvetéseknek . h e l y e . s i n c s . Tehát nagyparaszti ravaszsággal – azaz nem véletlenül – a csak szócskát nem teszi oda a jogi elé, azt a látszatot keltve, hogy ő mennyire készséges és békeszerető. Igen, békeszerető úgy, mint a Führer volt anno Csehszlovákia ügyében…
    Már bocsánat, de az is hülye aki ennek a törpekirálynak egy kicsit is hisz.
    (Lásd még tanulságul: Chamberlain)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Csacsicska!
    *
    Igaz, “a fák nem nőnek az égig”, csak győzz elugrani előlük amikor kidőlnek, mert még azt is meg kell úsznunk…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Eagle, bonyolult vagy. :))
    Orbán már intett, hogy mit kap az EU.
    Most az EU-nak kellene inteni. Ilyen egyszerű lehetne az egész.
    Lehetne, de mindennek útjában ott van Orbán és kb 15 ember a
    környezetben, hogy a családi érdekeket ne említsem.
    Na folytassátok, mi a véleményetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Nem lesz hitel felvétel azt hiszi ez a szélhámos alak,hogy a befektetőket a véágsőkig hitegetheti.Ő most megigér mindent,aztán hivatkozik arra,hogy a parlament nem szavazta meg.A múltkor arra hivatkozott,hogy nem dönthet a parlament jóváhagyása nélkül,akkor most atörvényekről érvényes az ő egyszemélyi döntése?Nem hiába szervezték a békemenetet és nem véletlen szaporodott meg az uniót ellenzők tábora az ATV.által indított szavazáson. Egyszerübb lesz az országban még föllelhető pénzek elvétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Kell a pénz,mert mi lenne a Fidesz közeli nagyberuházásokkal?!Nagy nehezen megértették(hogy ezek hova jártak iskolába,hogy ilyen darabos a felfogásuk)
    hogy az IMF.-en kivűl a világon senki nem ad kölcsönt ennek a kormánynak.
    Nekünk. Laposkuszásban fognak becsuszni az aláírási ceremóniára.
    Szófosó Petike viszi a zacskós vizet , Grippen Gabriella pedig a kiflit,mert nem bíztos,hogy ott kapnak bármit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Visszakézből:
    .
    Elolvastam a linkek mögött álló cikkeket. Ezek valószínűleg korruptak is, de ezt nem tudjuk bizonyítani, pláne hogy megszállták az ellenőrző intézményeket. Ezzel szemben a demokrácia elleni bűneik nyilvánosak, a tettesek vallottak, még büszkék is rá. Most aztán csak magukra vethetnek, ha összeesküvés-elméletek százai röppennek fel róluk. A te magyarázatod hitelesnek hangzik, de korrupciókutató legyen a talpán, aki igazolja is. (Ismerek ilyen kutatókat.) A juntának valószínűleg nem érdeke százmilliárdos szinten lopni, hiszen az így keletkező makrogazdasági zavarok megdönthetik a hatalmát. De mondjuk két nagyságrenddel alacsonyabb szinten már valóban sokan kavarhatnak, részben megtervezetten, részben pedig csak úgy lendületből, sportból, a dolgok haveri dinamikájánál fogva. Afrika…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Mit kíván az IMF? Mindent, vagy semmit….. Az első esetben – ha magának és a magyar népnek is jót akar – akkor olyan feltételeket, melyeknek teljesítésében Orbán belebukik. Amennyiben ennek veszélyét átlátja és nem fogadja el a feltételeket, ekkor érvényes a második szavam a “semmit”, azaz nem tárgyalnak tovább a magyar kormánnyal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kézzelfogható lépéseket vár a Valutaalap 2012. január 14. szombat | RR

Economist: “Vigyorgó lakájok Orbán körül” 2012. január 12. csütörtök | AN

Az öngyilkos gazdaságpolitika eredménye 2012. január 11. szerda | RR

Az FT szerint Magyarország udvarol az IMF-nek 2012. január 9. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos