Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal 2012. február 8. szerda 20:00 | AN

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal

Róma – A pápa után a Vatikán külügyminiszterével is találkozott Semjén Zsolt, aki Magyarország gyarmatosításának további lépéseiről állapodott meg a Vatikánnal. A magyar állam új konkordátumot köt a Vatikánnal, amelynek lényege, hogy Magyarország érvényesíti a katolikus egyház érdekeit az állam működésében, további teret és anyagi támogatást nyújt az iskolákban való terjeszkedéshez, a Vatikán trójai falovának számító agymosást a korábbi korlátokat eltörölve finanszírozza a magyar állam. Ezen kívül megoldják, hogy az Orbán-kormány egykulcsos adója miatt csökkenő egyházi bevételek ne csökkenjenek, mert Semjén szerint nem érheti veszteség a katolikus államot. A magyar államot igen, a magyar állampolgárokat igen, de a Vatikánt nem. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy az IMF vagy a Vatikán rabolja-e ki a magyar költségvetést.

Befejeződött Magyarország Vatikán által történő gyarmatosításának első lépése. Az Orbán-kormány felszámolta a liberális demokráciát, lerombolta az emberi jogokat, a világnézetileg semleges államot, betiltotta Róma konkurenciáit, létrehozta az ideológiai államot megalapozó alaptörvényt. Mamberti érsek, Vatikán állam külügyminisztere a Semjénnel való találkozón üdvözölte “a keresztény értékek hangsúlyos megjelenését Magyarország alaptörvényében”, vagyis a katolicizmus alá rendelt állami alkotmányt.

Semjén és Rómában székelő főnöke megállapodtak abban, hogy a Magyarországot teljes mértékben a Vatikán uralma és érdekei alá rendelik, ennek érdekében a Vatikánnal új konkordátumot kötnek az egyházi befolyás állami pénzen történő növeléséről. A Vatikán Mussolini fasiszta államával kötött konkordátuma után lett önálló állam, nemcsak egyház.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Róma budapesti helytartója, a vatikáni külügyminisztériumtól kapott utasítás alapján írja újra az 1997-ben, a Horn-kormány idején tető alá hozott megállapodást, amely már akkor is kivételezett helyzetbe hozta az Európát és a világ számos pontját megbuktatásáig inkvizíciós terror alatt tartó nemzetközi bűnszervezetet.

Semjén azzal indokolta az új konkordátum szükségességét, hogy az egykulcsos adó bevezetése miatt az egyházak számára felajánlható személyi jövedelemadó egy százalékának összege is jelentősen csökken. Az új adótörvények és a gyerekek után járó adókedvezmény miatt mintegy 500 milliárdos visszaesés van az szja-bevételekben, ezért az egyházaknak adható százalék is kevesebb. A katolikusok már tavaly tavasszal jelezték, hogy számukra komoly érvágást jelent az Orbán Viktor által szorgalmazott egykulcsos rendszer, különösen azért, mert a felajánlók – vagyis a katolikus egyházat támogatók, szolgáltatásaikat igénybe vevők – száma az elmúlt években nem növekedett. Semjén szerint “a lényeg az, hogy az egyházat ne érje hátrány”. A magyar államot érheti hátrány, a magyar polgárokat is érheti hátrány, csak a Vatikánt nem érheti anyagi hátrány.

Semjén azt is mondta, hogy a közoktatási intézmények állami kézbe vétele miatt is szükség van a vatikáni szerződés megújítására. Szerinte az új közoktatási törvény miatt “értelmezhetetlenné válik az a szabályozás, amely az önkormányzati fenntartású iskolák támogatásához köti az egyházi kezelésű intézmények költségvetési támogatásának mértékét”, miután az állami iskolák már nem “önkormányzati” fenntartásúak. Ez a szó elegendő ahhoz, hogy ezt a korlátot eltöröljék, és a világnézetileg semleges oktatás hátrányára az állami iskolák támogatását meghaladó mértékben támogassák a katolikus iskolákat, ahol az Orbán-rendszer agymosott janicsárjait nevelik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Semjén és kenyéradó gazdáinak régi álma teljesül: a magyar költségvetés állapotától és bevételeitől függetlenítik a Vatikánnak juttatott állami támogatást. Ez egyfajta sarc, amit az adófizetők a gyarmattartónak fizetnek. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a Vatikán mennyivel adósítja el Magyarországot.

Semjén szerint nem csak meg kell újítani a Horn-féle konkordátumot, de újat kell kötni. Az eddigi szándéknyilatkozatokból egy olyan magyarországi római katolikus egyház kerekedik ki, amely a kiválasztott egyházakon is túlmutató jogosítványokat szerez, mindenekelőtt a finanszírozás terén, a magyar GDP-termelő adófizető kárára. Ezen túl azonban félelmetes kép rajzolódik ki az egyházi oktatás helyzetbe juttatása terén is. A paktum gyakorlatilag lebontja a tizenkilencedik század végén létrejött világi Magyarországot, és egyházi államot állít annak helyébe.

Semjén nem állította, hogy a Horn Gyula idején megkötött szerződés ne lett volna katolikus szempontból is tisztességes a római katolikus egyházzal szemben; ám azt annak dacára meg kívánják változtatni, mivel nem teljesíti a Vatikán elképzeléseit az egyház állam általi eltartásáról és az oktatásról. A horni megállapodás lehetővé tette, hogy megkurtítsák az egyház állami támogatását, amennyiben gazdaságilag bajok vannak, és ilyen kurtításra volt is példa Bajnai Gordon idején, amikor egyébként nem csak a római katolikusoktól, de valamennyi felekezettől vont el támogatást az állam spórolás címén.

Amennyiben a jövőben is szükség lesz nadrágszíj-meghúzásra, az új paktum gondoskodik arról, hogy a katolikus egyház abból semmit ne érezzen. Miközben Magyarországon az Orbán-rendszer idején napi gondot jelent iskolák fűtése vagy a fővárosi tömegközlekedés működtetése, az új egyházfinanszírozási törvény, amit Rómában mondanak tollba Semjénnek, biztosítani fogja, hogy a katolikus egyház semmiben se szenvedjen hiányt.

A vatikáni szerződés a vatikáni gyarmatosítás újabb szakaszát jelenti, gyakorlatilag korlátlan anyagi fedezetett juttat az adófizetők pénzéből az állami intézményrendszer katolikus elfoglalására. Miközben a diktatúra az idegen érdekek elleni szabadságharc demagógiájával gyűjti híveit, addig az Orbán-kormány a Vatikán beépített Opus Dei ügynökeinek segítségével egy idegen állam uralma és eszmei irányítása alá kényszeríti Magyarországot, amely anyagilag kifosztja a magyar államot, az adófizetők pénzéből finanszírozva saját ideológiai elnyomásukat, olyan szolgáltatásokra hivatkozva, amelyet az adófizetők nem rendeltek meg.

Az Orbán-rendszer az IMF-ben láttatja az ellenséget és az elnyomó, gyarmatosító hatalmat, miközben az IMF-nek maga is tagja, az IMF mindenkinél kedvezményesebb kamattal ad hitelt az ország összeomlásának elkerülésére, és cserébe a demokratikus normákat, a polgári szabadságot, és az ésszerű gazdálkodást kéri. A Vatikán ezzel szemben nem ad pénzt, csak elvesz, nem a szabadságot, hanem az ideológiai elnyomást, az emberi jogok csorbítását jelenti, és uralmat követel magának a magyar polgárok lelke fölött. A Vatikán egy olyan alaptörvényt üdvözöl, amely sérti az emberek alapvető jogait, és amelyet a demokratikus Nyugat minden oldalról bírál, és amely a felvilágosodás előtti korba repíti vissza Magyarországot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 59 szavazatból)
Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal, 4.4 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Túlavasúti
    2012. február 9. csütörtök
    12:14
    …………….
    Azt írod:

    Posztaidból úgy
    emlékszem téged – meggyőződéseden túl az is hajt, hogy te ezt oktatod,
    vagyis ezért fizetnek, ebből élsz. Valószinűleg nem rossz javadalmazással,
    mert ha nem lennél megelégedve, képzettséged alapján más munkahelyet
    is választhatnál.
    ………………..
    Milyen „Posztaidból” ???? Talán idéznél egyet is???
    Ez is egy olyan mellébeszélés, aminek semmi valóságalapja sincs.
    És amit utána írsz annak sincs. Mivel bizonyítod azt??? Semmivel sem.
    Akiket „azért” fizetnek,…………. amit leírsz,………. azok most jót nevetnek.
    Nekik okoztál örömöt, ügyes vagy.
    Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Valóban eléggé felháborító, hogy miközben mindenkinek meg kell húznia a nadrágszíjat, az egyházi személyzet érvényesíteni tudja az érdekeit. A magyarok lelkét azonban a Vatikán sohasem fogja meghódítani, nem is ez a célja, hanem a status quo hosszú időre történő bebetonozása, ami tökéletesen egyezik az orbáni érdekekkel, lévén, hogy hithű rajongói abból a rétegből kerülnek ki főként, akiket az Egyház is híveiként (vigyázat, nem hivőiként, ez nagyon fontos különbség!) tart számon. Vajon miért csak ez ELTÉ-n meg a Pázmányon lehet állami pénzen jogot tanulni? Mert így kinevelik a saját embereiket, akikből a saját bíróik, ügyészeik meg ügyvédeik lesznek. Azokban a körökben úgy tartják, most jött el az igazság pillanata, amikor a keresztény középosztály végre visszaszerzi elvesztett területeit a kozmopolita zsidóktól (utóbbi nem feltétlenül származást jelent, engem is le szoktak zsidózni, pedig a nagyapám Wehrmacht-tiszt volt, igaz, nem önszántából, csak kénytelen volt bevonulni). Háború van, bizony; ahogy volt is mindig, csak most ők látszanak nyerőre állni. Nagyon jól tudja Orbán, miket kell nekik mondani, elég hosszú ideje tanítgatják neki, pedig származásilag nem ez a természetes közössége, de aki politikai sikert akar, annak holtáig kell tanulnia. Mint a jó papnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. A vatikáni szerződés lejárt 2011-ben. Semmi nem indokolja, hogy további sarcot fizessenek az adófizetők.

    Az új vatikáni szerződésben a vatikáni kártérítés összegét kell rögzíteni, ami Magyarországnak jár az erőszakos és véres katolicizálás és az ősi tradicionális vallásunk képviselőinek vagyonának elrablások után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. KFJ 2012. február 9. csütörtök 14:36
    -”azonos fajú , és annak már volt albérlet”….
    …..”Én is a TV-ben láttam egy ilyen esetet.”….
    Amit irtam azt megéltem, hogy azon kivül mi fordul elő az életben azt lehet klf
    módon átalakitva citálni tények mellett, vagy tények ellen. Ilyen módon Isaura
    rabszolgaságból kiszabaditására is gyűjtést rendeztek falunkban is. Remélem
    nem vetted te sem komolyan. Pedig az is a Tv-ben volt látható.
    -nem estem hasra FF rendszerbirálatán, mivel tudom nem a rendszernek
    összes részeivel bizonyit és nem minden érvét akarja itt kifejteni. Nyilván
    nem mindenki azonosnak látja mint ő. Általa leirtakat ő tartja fontosnak
    a te érveid neked fontosak.
    -nyilván a fasizmusról és a sztálinizmusról vagy bolsevizmusról js kialakult
    vélemények vannak, több könyvtárnyi anyaggal erről való vitának talán
    máshol lenne helye, mivel a két elmélet és a demokrácia nem
    gyömöszölhető egy kalapba.
    -Különben jó, hogy a mágiát emlited. Nekem ugyanis külön véleményem
    van arról a vallásról, melynek mindennapi szertartásában (mise) a következő
    énekelt szövegrész található: “……hiszem ezt ámbár elmémbe nem fér.”
    Valószinű a RK egyházra vonatkozóan lényeges véleményeltérés van
    közöttünk és ez meggyőződésünk különbözőségéből fakad. Én ellene
    vagyok – kivétel nélkül – minden vallás, hatalommal való összefonódásának.
    -Egyébként mindig voltak, vannak és lesznek hatalomból kiesett emberek.
    Nekik is lehetnek érveik (pl Pozsgai és a Fidesz), van akivel egyetértek,
    de van akivel nem.
    .
    -Sajnos nincs szöveggyűjteményem a klf vitákról és a hsz-ekről, ezért
    van az irásbeli vitának ilyen jellege, ahol nem lehet azonnal reagálni. Ez nem bibliai örökigazságok gyüjteménye. Gondolom azért vita.
    -A hozzászólások jellegét tekintve az általánosan elfogadott szabályokat
    mindenkinek el kell fogadni. Olyanformán,hogy legalább annyira tiszteljük
    a vitapartnerünket melyet magunk irányában elvárunk tőle. Különben is
    a vita folyására az admin is felügyel.
    -Végere hagyva a talán leglényegesebb szempontot.
    TUDOD-E KIT TAKAR A NICK-NÉV ÉS MI VAN AZ IRÁSA HÁTTERÉBEN?
    Ugyanis gyermekkoromban a nagyszüleim padlásán találtam egy
    első világháborús hordozható táboritelefont, melyen a következő felirat
    diszelgett: VIGYÁZZ AZ ELLENSÉG LEHALLGAT !
    Ehhez csak annyit: itt politikai következmények nélkül mindenki leirhatja
    véleményét és a “nagytestvér” is figyelhet. Legyen az akármilyen irányú.
    Maradok továbbra is tisztelettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Hát hiába kiabálunk már régóta Magyarország totális katolikus leigázása ellen,
    hiába süket fülekre talál.
    Majd, ha beindul a vatikáni hátsó udvar, azaz az inkvizíciós hivatal a hidegre való tekintettel, egyenlőre máglyák rakásával az ellenszegülőkkel, még akkor sem szól senki, mert teljesen le vannak varázsolva, és tudjuk a varázslás az bálványimádás.
    Magyarországon előszőr a protestáns egyházakban kell kezdeni a megtisztulást,, a korrupt, Vatikán által kilóra megvett egyházvezetők kirúgása és belső kisöprése által. Az új vezetők azonnali harca az elbitorolt szellemi szabadság visszaszerzése. Azután, vagy együtt az Orbán hazaáruló
    bandájának lecsukásával új népszavazás előkészítése. Egy tolvonással eltörölni amit tettek és visszaállítani a jogrendet. Addig politikamentes válságkormány felállításával megállítani a fizetésképtelenséget.
    A vatikánnal mindennemű kapcsolatot azonnal be kell szüntetni, a hazaárulókat a törvény szigorával meg kell büntetni. Az okozott kárt meg kell téríttetni.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Nemtudom ésszel felfogni,hogy egy ilyes senkiházi minipárt,akire nam is szavazott a pornép,hogyan viselkedhet ugy,mint egy kormányzásra feljogositott párt.Semjénék a béka fenekéig sem értek volna fel,ha önállóan indulnak a választáson.És ezt ö nagyon is jóltudta,ezésrt bujt a FIDESZ.hóna alá.Gyanitom O.V.kénytelen volt magához ölelni őt,mert ehhez megkapta a Vatikán uraitól az ukázt.Ez éppen ugy müködik,mit egykori szovjet-magyar barátság idején.Akkor Moszkvából jöttek az “utmutatások”,.most a Vtikánból.Szegény hazánkat mindig porázon vezetik,mert mindig van,aki ezt engedi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. http://video.xfree.hu/?n=alex58|d5125524282856522857f13ba34f888f&vcim=Mis%E9n#videoloc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. O.V nem kapta meg az ukázt a vatikántól. O.V. bevállalta a az együttműködést, kezdeményezte azért, hogy megkapja a papok támogató predikációját a választásokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Semjén jó s@ggnyalója Orbánnak, sőt ő akarja őt megbuktatni, nem a semmiért sumákol és a háttérben szervezkedik! –

    A Vatikánnal pedig akár a CIVILEK is fel vehetnék a kapcsolatot és érdemi információkat küldenének ennek a szélhámos kormányzó pártiaknak a viselkedéséről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Összenő ami összetartozik?A magyar népet meg kihagyták ebből?Vajon miért hiszen a mi adónkról van szó úgy mellékesen?
    Az egyházak tegyék azt ami a dolguk a politika nem tartozik a feladataik közé.A lelkek ápolása a szegények támogatása,segítése annál inkább.
    Egyszer már sikerült szétválasztani miért kell újra a politikát és az egyházak tanításait összekeverni egymással?Azt meg pláne nem értem miért nem választhatók,hogy hívő vagyok vagy ateista?Ha megteszem nem vagyok nemzeti és a hazám ellen szervezkedek?Ez tiszta röhej.Ha tisztességesen élem az életem és nem teszek meg olyan dolgokat az embertársaimmal amit én sem szeretnék ha velem megtennének akkor én kirekesztett leszek?Hagyják meg nekem a szabad választás lehetőségét követelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Szégyen és gyalázat. Az önteltség sugárzik a felcsúti gyerek arcáról. Diszkisérettel vonul, kielégitették a papok Orbán egóját. Csodálattal nézi az egyház összerabolt pénzéből készült gyönyörű épület részleteket. Majd megkapja a koronát is, ha elég hatalmat ad a Pápának, a Vatikánnak. Hazánkra a kötelező katolicizmus rémképe vetül. Az inga jól átlendült a materialista szemléletről a katolicizmus felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Ha tűritek, megérdemlitek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. No itt az újabb PUCCS tervezete:
    http://atv.hu/cikk/20120212_terv_a_papa_meggyilkolasara

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ne csodálkozzatok! Mikor a helyesírás bajnoka, az alighiszem Dr. Államelnök Urunk hazatért második vatikáni útjáról, a volt Kossuth, most M-ereggy rádió mikrofonjába még a reptéren azt találta mondani, idézem: Megdicsért bennünket a pápa, hogy jó alkotmányt csináltunk! Nem csoda, mert mikor először nála jártam, megmondta, hogy milyen legyen. Idézet vége. Aztán biztos szóltak a Dr. Úrnak, hogy ne mondjon ilyeneket, mert nyomtatásban sehogy sem találtam. Ha valakinek megvolna, közölje már a forrást, légyszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Az egyházakat tartsa el a hívők közössége, de ne az adóforintjainkat pakolják át a papok zsebébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

A Mazsihisz vezetői elnémítanak mindenkit 2014. február 11. kedd | AN

Katolikusok voltak a holokauszt áldozatai? 2014. január 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos