Ronai and Ronai
AMERIKAI

Moody’s: Negatív fejlemény a felfüggesztési javaslat 2012. február 27. hétfő 12:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Moody's: Negatív fejlemény a felfüggesztési javaslat

London – Magyarország adósmegítélési szempontjából negatívfejleménynek nevezte az uniós kohéziós juttatások részleges felfüggesztésének kilátásba helyezését hétfői értékelésében a Moody’s Investors Service.

A matolcsysta unortodox szabadságharc legújabb sokatmondó eredményeként a világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának illetékes alelnöke és térségi elemzője, Alpona Banerji a cég által befektetők számára Londonban összeállított heti globális áttekintésben úgy vélte: ha kiesik a Magyarország által az EU-tól jövőre várt felzárkóztatási juttatások harmada, az nehezebbé tenné az államháztartási célok teljesítését, és késleltethetne olyan beruházásokat, amelyekre a növekedés szempontjából szükség lenne.

A Moody’s londoni szakelemzője szerint a részleges felfüggesztés kilátásba helyezéséről hozott brüsszeli döntés emellett mutatja Magyarország és az Európai Bizottság feszült viszonyát is. Banerji szerint ez bonyolultabbá teszi az új IMF/EU-finanszírozási csomagról folytatandó tárgyalásokat is.

Mint ismeretes, a Nemzetközi Valutaalap a magyar-uniós viszony alakulásától és az EU ajánlásaitól tette függővé, hajlandó-e a pénzügyi összeomlás elkerüléséhez feltétlenül szükséges összegeket folyósítani; az EU pedig bólintása fejében számos politikai követelést támaszt, amiket a rezsim Budapesten hol letagad, hol ködösítve manipulál, hol pedig értetlenségének ad hangot velük kapcsolatban.

Az Unió elsősorban azt szeretné elérni, ha az Orbán Viktor vezette fasizálódó diktatúra felhagyna az egyeduralma kiépítését célzó további lépésekkel, főként a Magyar Nemzeti Bank arany- és valutakészletére való kacsintgatással, második körben pedig azt, ha leépítené az önkényuralom eddig létrehozott intézményeit, végül pedig, hogy kilenc hónapon belül elfogadható hiánytervvel álljon elő az eddigi vudu-gazdaságpolitika hagymázas elképzelései helyett. Ez utóbbi múlhatatlanul szükséges ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson az uniós kohéziós pénzekhez.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 17 szavazatból)
Moody's: Negatív fejlemény a felfüggesztési javaslat, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    “Az Unió elsősorban azt szeretné elérni…” kezdetű bekezdésre az a válasz, hogy arra a pénzre már keresztet vethetünk. De legalább nem leszünk gyarmat ugyebár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  2. Ezek az urak megint tévednek. Magyarországon a fejlesztési pénzek felét ellopják, másik feléből pedig kárt csinálnak. (Ez a beruházások átlagát tekintve mindenképpen érvényes.) A magyar építőipar többek között ezért nem képes minőségi munkát végezni. (Sz…ból várat.) ilyen körülmények között a beruházások elmaradása hosszabb távon nem hátráltatja a növekedést, hanem elősegíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  3. Elszartak 2 évet,csináltak 300 saját érdekeiket szolgáló törvényt,most játsszák a hülyét,”hát mi minden megtettünk”. Ló faszt nekik nem pénzt.Egyébként meg hagyják csak megfőni őket a saját hazugságaikban.Csak az embereket sajnálom akiken mindez lecsapódik,de nem az agy mosott hülyéket akik még mindig védik a diktátort.Viki beérett a gyümölcs amit ültettél a gyűlölet fájára,nemsokára kivirágzik és szárba szökken ,remélem te meg az ideológiai pártársaid fogják megzabálni a termést.Senkiházi hazaáruló vagy aki külföldön állandóan árulkodott amikor ,meg visszakaptad még te csodálkoztál a legjobban.Kétszínű jellemtelen gané vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  4. Van a bóvlinál bóvlibb kategória?
    Mert a Moody’s oda fogja tenni a szemétdomb kormányzat Magyarországát. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  5. Tudja valaki, hogy merre találhatók a tavalyi rekord nagyságú EU-s pénzek? Épült belőle valami vagy csak a privát Kajmán szigeteki számlákon pihennek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. A világon van még valaki , aki elhiszi Qrbán egyetlen szavát is? Milyen valóságtól elrugaszkodott fantázia alapján gondolja is ezt bárki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  7. Gets, még nincs neve, de ha lesz akkor úgy hivják majd: bóvli,bóvlibb, Magyarország….

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Igenis van beruházás. Kezdik építeni a Kossuth-téri parlamenti mélygarázst.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. figyelő 19:22
    “Igenis van beruházás. Kezdik építeni a Kossuth-téri parlamenti mélygarázst.”
    …és Orballini lovasszobrát, meg Szálasi-Vona mellszobrát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Megvan Magyarország új besorolása: LF ( lóf@sz)
    Bocs a magyar kormányt akartam írni, mert pl. én sem vállalok velülk semmilyen közösséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Az orszag szempontjabol nincs jelentosege a tamogatasnak, kihatassal csak az urak penztarcajara lenne. A forditott szemu penzugyminiszterunk majd kitalal mas megoldast, de az a mi megsarcolasunk lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. sammy
    2012. február 27. hétfő
    19:51
    Sajnos a kedvenc szobromat Károlyi Mihályt (Varga Imre alkotása) rövidesen eltüntetik ezért kicsit szomorkodom, de megértem azt, hogy politikai elitünk egy részének öröme, hogy Magyarország első Köztársasági elnökét végre leradírozhatják – fontosabb.
    Ha olyan jól fog sikerülni a helyére kerülő szobor, mint a József Attila mögött álló madárfejű lajcsika (bocsánat de nem tudom soha kire szeretne hasonlítani ez a szoborborzalom – és én töretlenül bízom Kerényiben, hogy talál valakit, aki a festményekhez méltó alkotásra képes), akkor sokkk örömünk lesz a látványban. Amúgy „borzasztóan” lelkesít a gondolat, hogy megérkezünk az 1944 előtti időkhöz, hiszen annyi örömet és büszkeséget hozott az az időszak, a folytatásról nem is beszélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Semmiképpen nem szabad az Orbán kormánynak pénzt adni. A kezükben a pénz az fegyver és egyértelműen az adományozók ellen fordítják és olyan struktúra kiépítésére használják, amivel még többet lehet belőlük kiszivattyúzni.
    -
    Orbán alternatív megkísérel majd máshonnan pénzt szerezni vagy elfogadni, aki hajlandó adni egyáltalán, mondjuk akár az oroszoktól is, de csak olyanok adnak majd neki, akiknek megvan a gyakorlatban működő erőszak-mechanizmusuk, akár katonai is amivel Orbánt és Magyarországot kezesbáránnyá tehetik.
    Nem fogják zsarolással vagy tárgyalásokkal vesztegetni az idejüket, hanem kényszerítik amit akarnak egy EU-s tagállamtól ami stratégiai hátrány ill. veszélyforrás lehet az EU ra ha idegent enged a házba. Ha Orbánnak mégis szabadságharcolni támad kedve, vagy hazudozik, kettős beszéd, kétkulacsosság, egyszerűen félresöprik.
    -

    Egyetlen megoldást látok, az EU nem vár amíg a Magyarok fejére szakad a plafon, hanem azonnal gyámság alá helyezi.
    Egy demokráciában ere nyomós indok kell, úgy értsd nagyon nagy baj, amikor késő lesz már. Véleményem szerint azonban a fenyegetettség is elég nyomós indok, azonnali lépés lenne célszerű. Orbán egy kicsit sikoltozni fog, de véleményem szerint a Magyar nép támogatni fogja az EU gyakorlati gyámságát.
    -
    Ami pedig Orbán halálsikolyát illeti, a nem kell vele foglalkozni, a szamárordítás nem hatol az égig. Egy hét és senki nem emlékszik rá, minden komolyabb elemző, ill. gyakorlatias gondolkodású politikus ha nem is hozza nyilvánosságra a nézeteit, már meg van lepődve az EU csiga lassúságán.

    Orbán és a Fidesz számára pedig az EU lassan nevetség tárgyává válik a lassú reagálásával és törvénytisztelő döntéshozó mechanizmusával, amit Orbán demokrácia sajátosságának tud be, ezért erőteljesen megköveteli az EU tól, hogy demokrácia a szabályait betartva úriemberként viselkedjen vele szemben, miközben óvakodik attól, hogy önmagát ugyanazoknak a szabályoknak alávesse és hasonló demokráciát engedjen élni a saját területén. Így igyekszik lépéselőnyre szert tenni és megtartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Eagle 13:02 – Teljesen egyetértek, nem szabad egy centet sem adni Orbánéknak.

    Êrdemes elolvasni a M.o.-i Népszava cikkét “Eladó az egész világ” (Csernok Attila)

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=524466

    “Ebben írja: “Olvasom a világ híreit: “Az Európai Bizottság fellép Magyarország ellen az önkényuralmi Alkotmány miatt.” (O Globo, 2012.01.12.) A német konzervatív sajtó (Die Welt, Frankfurter Allgemeine Zeitung) írja: német és francia adófizetők pénzéből nem kellene az Unió jogrendjét semmibe vevő Magyarországot támogatni. “Az Európai Unió határidőt szabott Magyarországnak, hogy módosítsa törvényeit.” (O Globo, 2012.01.18.) Az elmúlt húsz évben nem volt arra példa, hogy mértékadó konzervatív lapok így írjanak Magyarországról.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Újabb hiteleket fel vesz fel a magyar állam 2013. december 15. vasárnap

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Bajnai nem támadja Orbánt 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos