Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az államelnök: Magyarország gyalázata külföldön 2012. március 29. csütörtök 14:23 | AN Forrás: MTI, Nyest

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az államelnök: Magyarország gyalázata külföldön
Washington/Berlin/Brüsszel – Német és amerikai lapok is foglalkoztak csütörtökön Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori dolgozatát vizsgáló bizottság kedden nyilvánosságra hozott összefoglalójával.
.
„Schmitt Pál magyar elnök visszautasította a lemondást, miután hírneve csorbát szenvedett azzal, hogy egyeteme megerősítette: doktori dolgozatának jelentős részét másolta 1992-ben”, így foglalta össze a magyar államfővel kapcsolatos friss történéseket a Wall Street Journal európai kiadása.
.
A lap megírta, hogy a politikai ellenzék, valamint különböző diák- és oktatói körök Schmitt lemondását követelik. Az államfő – olvasható  a cikkben – az internetezők kedvenc céltáblája lett, és olyan képletekkel gúnyolják, mint például Ph+D = (Ctrl+C) + (Ctrl+V). A WSJ utalt azokra korábbi esetekre is, amikor Schmitt Pál hivatala vagy maga a köztársasági elnök nyelvtani hibákat követett el nyilvánosan. Az amerikai lap ismertette, hogy a Fidesz tömör nyilatkozatban minősítette lezártnak az ügyet, Schmitt pedig hangsúlyozta: egy pillanatig sem gondolta, hogy az esetnek lemondásához kell vezetnie.
.
A Die Welt német konzervatív lap a véleménycikkeket közlő rovatának Kopfnoten című sorozatában tárgyalta az ügyet. A kifejezés a német közoktatásban szórványosam alkalmazott, a tárgyi tudástól független jellemzők – például a magatartás és a szorgalom – értékelésére szolgáló érdemjegyek csoportjára vonatkozik. A sorozatban lapszámonként 4-5 arcképet közölnek, és ismertetnek a személyekhez kapcsolódó egy-egy aktuális ügyet, eseményt ironikus stílusban, érdemjeggyel értékelve az adott esetet. A magyar köztársasági elnök arcképe alatt egy 5-ös, vagyis a második legrosszabb jegy szerepel. A lap megjegyezte, hogy „most már Magyarországnak is megvan a saját plágiumbotránya”. Hozzátette, hogy a bizottság elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, e testület tiszteletbeli elnöke pedig Schmitt Pál. „Micsoda véletlen”, írta a Die Welt.
.
A Berliner Zeitung német baloldali lap a címoldalán közölt kommentárban foglalkozott az üggyel. Frank Herold, a lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó tudósítója A budapesti plagizáló című írásában ugyancsak megjegyezte, hogy a vizsgálóbizottság elnöke egy hónapja a MOB alelnökévé lépett elő, a MOB tiszteletbeli elnöke pedig az államfő. Herold megjegyezte: ha lenne díj, amely a plágium kifejezés „simulékony körülírásáért” járna, akkor a budapesti Semmelweis Egyetem bizottsága megérdemelné azt.
.
Mint arról a Nyest blog több alkalommal is beszámolt, Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumbotránya hatott az angol szlengre is. Az Urban Dictionary (kb. Városi Szótár) című angol netes szlengszótárban a következő szócikk jelent meg: Piece of ScHmITt – Any kind of plagiarized writing by persons of power. Term coined after the doctoral thesis of Hungarian President Pal Schmitt. A Piece of ScHmITt can be distinguished from other forms of plagiarism by the author’s reliance on political or other means of control to circumvent standards and avoid being held accountable once their fraud is exposed.
.
A szócikk címe szó szerint ’(egy) darab Schmitt’-ként fordítható, de a névből csak a nagybetűket kiolvasva a piece of shit ’(egy) darab szar’ olvasható. Maga a definíció körülbelül így fordítható:
Hatalommal bíró személy bármilyen plagizált írásműve. A kifejezés Schmitt Pál magyar elnök doktori értekezése nyomán született. A piece of ScHmITt-et az különbözteti meg más plágiumoktól, hogy a szerző politikai vagy más hatalmára támaszkodik annak érdekében, hogy megkerülje az előírásokat, illetve hogy elkerülje a felelősségre vonást, ha a csalásra fény derül.
.
A Nyest megjegyzi, hogy „a definíció több szempontból is problémás. Először is nem vagyunk biztosak, hogy egy írásmű valaki írásművének tekinthető bármilyen értelemben, ha azt (szinte) egy az egyben másolta. Abban sem vagyunk biztosak, hogy helyes ilyenkor a szerző szó használata. Meg kell továbbá jegyeznünk, hogy bár Schmitt a dolgozat megvédése idején valóban magas pozíciót töltött be a MOB-nál, így rendelkezett olyan hatalommal, mellyel elvben lehetősége volt nyomást gyakorolni a bizottságra, illetve az egyetemre, ez a hatalma közel sem volt akkora, mint amekkorára egy a helyzetet nem ismerő olvasó a definícióból következtetne (azaz közel sem volt akkora hatalma, mint egy államfőnek). S bár tény, hogy Schmitt tagadta, hogy plagizált volna, és pozíciójáról sem mondott le, arra vonatkozóan nincs információ, hogy a vizsgálatokat akadályozni próbálta volna, vagy a felelősségre vonást megpróbálta volna elkerülni (különösen, hogy a felelősségre vonásnak egyelőre semmilyen formája nem merült fel).”
.
A definícióhoz példa is csatlakozik:
Dude 1: Have recently found out that our head of department plagiarized my father’s writing.
Dude 2: Sure, but it’s a Piece of ScHmITt, so there’s nothing you can do about it.
1. fickó: Nemrég rájöttem, hogy a tanszékvezetőnk plagizálta az apám cikkét.
2. fickó: Bizonyára, de hát ez egy Piece of ScHmITt, szóval nem tehetsz semmit.
.
Újabb keletű, a magyar köztársasági elnök nevéhez szorosan köthető angol nyelvi lelemény a ScHmITt hits the fan (szó szerint kb. ’Schmitt a ventillátorba csapódik’) a shit hits the fan kifejezés torzításával született: ezt magyarra általában a szar került a ventilátorba, esetleg egyszerűen szar a ventilátorban kifejezéssel fordítjuk. A mondás jelentése kb. az, hogy hatalmas botrány keletkezik, a mocsok mindenfelé szétszóródik. A magyarázat szerint a kifejezés hatalommal bíró személy plágiumbotrányára vonatkozik. A szócikk magyarázata szerint az ilyen eseteket tipikus esetben nyomozás és az érintett lemondása követi.
.
A doctoral feces (kb. ’doktori fekália, doktori ürülék’) alapja, hogy rímel a doctoral thesis ’doktori értekezés’ kifejezésre. A magyarázat szerint a kifejezés olyan doktori értekezésre vonatkozik, mely plágium eredménye, vagy amelyet béríró ír (szembeállítva a valódi doktori értekezéssel, mely valódi szellemi munka eredménye). A magyarázat szerint szaga csak akkor érezhető, ha leleplezik, de akkor egy életre megbélyegzi „szerzőjét” – és a lebukás általában a doktori fokozat visszavonásához vezet.
.
A két kifejezés használatára hozott példamondatok:
.
You know ScHmITt hits the fan when the allegation of plagiarism is being vehemently denied.
Tudod, Schmitt igazán akkor kerül a ventilátorba, ha az állítólagos plágiumot hevesen tagadják.
Not long after our professors started using plagiarism detector software retroactively, they realized doctoral feces are piling up in our faculty library.
.
Nem sokkal azután, hogy tanáraink visszamenőlegesen is plágiumkereső szoftvereket kezdtek használni, rájöttek, hogy halomban állnak a doktori ürülékek a kari könyvtárunkban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 44 szavazatból)
Az államelnök: Magyarország gyalázata külföldön , 4.6 out of 5 based on 35 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Az UD nyitott, bárki írhat bele, nyilván valamelyik vicces kedvű honfitársunk tette fel az idézett szócikkeket, nem az angol nyelvben honosodott meg pár nap alatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Nem csak idióta, hanem mazohista is!
    Imádja a vesszőfutást. Hajrá snitt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Magyarország első köztársasági elnökének szobra romjaiban.
    Magyarország utolsó köztársasági elnökének méltósága romjaiban.
    Pont ma, amikor a szobrot elvitték a talapzatáról, akkor fosztják meg a dr. címétől, ez a sors keze lenne vagy mondhatnánk, hogy a fagyi visszanyalt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (65 szavazatból)
  4. De ki lesz helyette? A Szennyvizi Szilvesztert említik, szerintem méltó utódja lenne a gój-gojótollnak: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dysUCRAWQMU
    .
    vagy méginkább a Zászlóanya Wittner Mária lenne a kedvencem, hogy a tényleg Mária Országa legyen a fűben hallgató Erdő Péter legnagyobb örömére.
    .
    Egyébként úgy hallom, hogy XVI Benedek rövidesen lemond és akkor ki lehet csapni a fűben hallgató Pétert Rómába – mint a Morvait Brüsszelbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Szerintem ez a falat már a Fisznek is a torkán akad. Ezt már nem lehet tovább bagatellizálni, hiszen az országot formálisan az elnök képviseli. Magyarország a nemzetközi életben közröhej tárgya lett! Pedig nem ez a legnagyobb bűne az elnök úrnak, hanem az amikor mindent aláír, amit az orra elé dugnak fideszes bűntársai. Aztán nem ártana, ha igazságosabbak lennénk, hiszen elsősorban Orbán felelősségét kéne firtatni, aki képes volt jelölni ezt az embert csak azért, hogy minden szemetet aláírjon szó nélkül. Sajnos ennek a szabadságharcos bandának már semmi se számít, hiszen már a látszatra se adnak. Ezért neveznek ki diploma nélküli minisztert, hamis doktorival hivalkodó köztársasági elnököt. Ide jutott az ország szégyellhetjük magunkat az egész világ előtt. Aztán Orbán még ezek után szabadságharcosnak akarja feltüntetni magát, pedig nem más mint egy szerencsétlen újkori Donkihote !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  6. Sovány vigasz, de azért örülhetünk hogy egyáltalán kiderült, hála az alapos és bátor tényfeltárásnak és az egyetemistáknak no és a kreatív lelkeknek akik mindenféle jópofa akcióval szórakoztatják a világot.
    Viktoréknak nincs mégsem akkora hatalmuk :) Még.
    Mondjuk az internettel úgysem tudnak birokra kelni…
    Remélem ez az ügy nem tereli el a figyelmet a többi, ennél jelentősebb botrányokról.. és nem Pali viszi el az összes ilyen balhét. Neki elég a sajátja, azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. @dr.Kné
    Az észrevétel – első és a regnáló köztársasági elnökre – brilliáns, tényleg sorsszerű. Minden esetre az escéhásnak nem lesz szobra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. A fideszes kommunikáció szép példája, ahogy Sch.P. a bizottság eredményére reagált: “Orbán V. nem azért választotta öt köztársasági elnöknek, mert 20 évvel ezelött írt egy kisdoktorit”.
    -
    kipróbáltam, idéztem egy szomszédnak, mire ö a várakozásnak megfelelöen:
    -
    dehát ez igaz! nem azért választotta!
    -
    tehát: ha kiderül, hogy vaj van a fejeden, mondj valami egész mást, ami önmagában stimmel. ìgy el tudsz hallgattatni minden kritikát, és megúszni minden felelösségre vonást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  9. Viszont Károlyi szobrát nyugodtan lecserélhetik Tiszáéra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. dr. Kné
    A tákolmányban megváltozott az ország neve. Ugyan az utolsó köztársasági
    elnök után milyen neve lesz az új funkciónak. Lehet, hogy KORMÁNYZÓ ?
    A történtek után itt már nem csodálkozhatunk semmin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  11. “A Sándor-palotába invitálják a sajtót péntek negyed 11-re. Azt hihetnénk, hogy Schmitt Pálnak fontos bejelenteni valója van, de nem. A sajtónak kiküldött meghívó szerint Magyarország köztársasági elnöke március 30-án, pénteken 10.15 órakor udvariassági látogatáson fogadja Karl Viktor Erjavecet, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét a Sándor-palotában.”

    Úgy tűnik, az ország lejáratása folytatódik. Mit szól ehhez az ellenzék és az egyetemi fiatalság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  12. Dr.Kné:
    Megfigyelésed brilliáns !
    EZ be fog vonulni a történelembe.
    ILYET még nem ért meg hányattatott történelmű kishazánkj.
    -
    más:
    Örömmel látom hogy az angolszászokat is pont annyira megörvendezteti és mulattatja az emberi szarás felemlegetése bizonyos kényes szövegkörnyezetben , mint engemet hehehehe…
    Pedig én mélymagyar szittya vok. Árvalányhajat is tenyésztek odale a pincében !
    (Aztán elszívom.Jó az , csak kicsit köhögős. De eltellik tőle az ember hazaffysággal.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Gyerekek, ha így folytatódik a dolog SP összepakolja a családját és cókmókját és kiköltözik ámerikába a lyányaihoz és menedékjogot kér, amiért üldözik szegényt és morálisan ellehetetlenítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  14. girbegurba
    Tiszáéra, aki valóban tehet arról hogy Mo. belekeverte magát abba a háborúba aminek egyenes következmény volt Trianon. Ezek után nem csoda ha schmitt “álamelnök” lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Szijjarto azt mondja hogy a Sicc Pali személye sérthetetlen mert ezt ki mondja az ok TÁKOLMÁNYUK!
    Ezt úgy kell érteni hogy csakis a FITJESSZESSEKRE érvényes?
    Ha van valaki aki jobban lása a helyzetet akkor szolion!
    Koszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  16. Hahaha! eppen most olvastam valahol / nem pontosan irom/:
    Schmitt Palnak mar irnia kellene a lemondolevelet, vagy talalnia kellene egyet, amit lemasolhat! /ez nagyon edes/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  17. 33:4 arányban elvették a doktori címét S.Pálnak.Nem égette tovább magát a SOTE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. Mondjátok meg nekem, szerintetek meg lehet-e támadni az összes törvényt, amit dr-ként írt alá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  19. Csakhogy akkor felvetődik egy probléma:
    Visszamenőlegesen vették e el , vagy csak mától.
    Itt a folyamatos visszaéélés gyanúja forog fenn merthogy ScHmIITT Pali bá’ folyamatosan mint Doktor írta alá az aláírandókat.
    Tehát nem kell nagyon csűrni csavarni , olyan titulust használt név gyanánt ami ugyan mostantól lett tőle csalás miatt megvonva , de nyilvánvaló hogy már kiadásának pillanatában is érvénytelen volt.
    Azért nem kell ezesetben visszamenőlegesen itélni mert már annakidején is törvénybe ütközött a cím ilyetén megszerzése.
    Így tehát olyan nevet írt alá a pappíroknak , ami momentán nem nagyon volt az övé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. szgabi:
    A Fid. visszamenőleges hatállyal képes törvényeket alkotni, akkor egy szavuk sem lehet ha ez is úgy lenne érvényes. ;)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. Igen Geyza, így gondolom én is. Márpedig ez nagyon komoly távlatokat nyit, élni kéne vele.
    Ha csak a józan paraszti ész logikáját veszem: ha ellopsz valamit, az visszamenőleg sem a te tulajdonod. Pl. ha vkinek ellopák a kocsiját, és a tolvaj eladja valaki másnak, az új tulajdonostól visszaveszik, mert a kocsi lopott. Visszamenőleg is.
    Magyarul: a lopott dr-ként aláírt törvény közokirathamisítás. Akárhonnan nézzük. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. Most mondta az unokaöcsém, hogy Viktor 45 perce még Csúton focizott. Nem tűnt izgatottnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. Szerintem meg rohadtul van mit levezetnie. Ez a mai ítélet az első komoly repedés lehet a Fidesz Titanicján, amiről azt hitték nagy gőgösen, hogy elsüllyeszthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Oláh Zsuzsanna . tele a nyugati sajtó lemondó levél-tervezetekkel, és buzgón ajánlják Schmittnek copyzásra. Nekem legjobban az Éhségmenet levele tetszik: egyszerű és lényegre törő:
    http://eszakonline.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6674:qnezze-schmittq-nyilt-level-az-allamfnek&catid=81:ez-toertent&Itemid=70

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Dr Kné – a párhuzam már másoknak is feltűnt, az index össze is copyzta ŐKET!
    http://kep.index.hu/1/0/278/2786/27866/2786631_c9a29ea7396265f2f28075ca3982d452_wm.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Tisztelet a SOTE Szenátusának (legalábbis 33:4 arányban)
    Már csak két apró kis kérdés marad:
    1. MARAD (államfő a plagi)?
    2. MARAD (a SOTE)? Mert ha a Földrajzinév Bizottság és a Költségvetési Tanács sorsára gondolok – nem sok jót jósolhatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Majd beolvasztják a Pázmány Péterbe :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Én hiszek az összeesküvés elméletekben.

    MINDEZ ELEVE BE VOLT TERVEZVE A FIDESZ STRATÉGIÁJÁBA.

    sitt – volt/ésmai ávós – jelentkezett az mszpnél, csinálna egy kis politikai kariert, (sic!) fővárosssy polgármesterként. Nem kellett nekik, mert már ismerték.
    Elment hát a fideszhez ugyanezzel.
    Igenám, de fideszék tudtak tóla mindent.
    Jól kitalálták, hogy fel lehet használni őt arra, hogy a viktorka törvénygyárát motorizálja, legalizálja, vaporizálja – felelősségét viselje, mint álamfő
    Hiszen a kezükben van, akkor váltják le amikor akarják, és utána akkor csinálnak magából viktorkából álllamfőt amikor akarnak.

    Orbán Bulgáriából üzenve nevezte meg sittet köztársasági elnök jelöltként.
    Tudta, hogy bolgár-ból plagizált a palika ? Erre akart utalni?
    Mért ne ?

    Most palika “véletlenül lebukott”.

    Ajjajajjajaj emberek !

    Nem csak összeesüvés elméletek léteznek,
    VANNAK VALÓDI ÖSSZEESKÜVÉSEK IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. kekec,
    A SOTE-t beolvasztják a Testnevelési Csúcsakadémia Szertornászati alosztályába, ahol a volt SOTE-vezetőknek le kell viszgálzniuk fekve nyomásból ás állva nyalásból, hogy legalább közmunkára felvegyék őket.
    .
    Nekem lenne még egy kérdésem:
    Ki volt az a négy gazember, aki a SOTE-szavazásnál ELLENszavazott, akik szerint tehát Schmitt P mint patkány megérdemli a köztörvényez bűnökkel szerzett doktoriját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  30. Nem értem, hogy mért ne lehetne szerzőnek nevezni a Smicit. Hiszen két helyről szerezte a dolgozatát. Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  31. Ilyen Orszagnak, Ilyen ,,plagizáló Elnöke” van.
    Tehát ha úgy gondolod hogy ,,TE” nem tartozol ,,azok köze” akkor TILTAKOZZÁL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  32. Szijjártónak amikor feltették a kérdést, mi a véleménye a dr-i visszavonásról, azt válaszolta, NEM LÁTJA, BESZÉLGETEK!

    Na, ez egy stílus, MINŐSÍTI a MEGKÉRDEZETTET, de a PÁRTJÁT is, az emberségességüket, a szociális érzékenységüket is, mindezt és még sok minden mást is!

    Ez a szerencsétlen Schmitt pedig AZONNAL MONDJON LE!
    Ne hozzon továbbra is SZÉGYENT MAGYARORSZÁGRA! – istentelen ember, aki fiatalon vámbüntettet is elkövetett és még ezt a plágiumot is, nem is akármilyen mennyiségben és mélységben!
    Egy elvtelen, korrupt ember NE LEGYEN hazánk államfője! Érdemtelen erre!
    Mindent el kell követni, hogy a lemondása, v. lemondatását követően mindazt a LUXUST, amit a NÉP PÉNZÉBŐL fizetnének neki, NE KAPHASSA MEG !
    Igen, a nép befizetett adóiból, akiknek egy részét már az ÉH HALÁL kerülegeti, nincs ennivalójuk, nincs pénzük a gyógyszereikre.

    A GYILKOS ORBÁN KORMÁNY még a gyógyszerek árát is úgy emeli meg, hogy az idősek, nyugdíjasok – legalább ezt is ellophatják maguknak – pénzét is zsebrevágra a HALÁLKUKAT IDÉZIK elő!
    A hajléktalan, nincsteleneket pedig BÜNTETNÉK? – dehát miből fizetnék ki, ha még élelemre sincs pénzük.

    Na, ilyen köztársaság nélküli köztársasági elnökre, aki mind e felett szemet hunyva minden fidesz törvényt aláír, GÁTLÁSTALAN, KORRUPT, MEGÉLHETÉSI POLITIKUSSÁ VÁLT.

    Mindent el kell követni, hogy ez a pofátlan alak a közszereplésből ki legyen tiltva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  33. Csillagszemű Szarvaslány

    ATV-nek szinte lehetetlen megnyitni az oldalát…
    Lemondott már ez a szerencsétlen hülye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Ez nem Hazánk szégyene, hanem a fülkeforradalmár 2/3-é, akik gátlástalanul alakítják a gazdasági és politikai hatalom diktatúráját. A szégyen egyedül smitt palijé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  35. Plágium! Plágium!
    .
    Az, hogy valaki belesz@t a ventilátorba, azt az angolok alighanem egy régi, pesti “Arisztid és Tasziló” viccből plagizálták.
    Kérem szépen, mint azt az említett szájhagyomány is tanúsítja, nem Scmitt sz@t bele először a szellőzőberendezésbe, Tasziló már régesrég megtette a Nemzetiszínház Bánk Bán előadásán éppen Gertrudisz halálakor, úgy az 1910-es évek tájékán… – amikor szegény nem találta a mellékhelyiséget. Minden esetre, akkor az is nagy “port vert föl”…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Bullschmitt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Soha nem értettem hogy van az, még külföldön is, hogy ha egy politikusról kiderül, hogy tisztességtelen, erkölcstelen (de talán jogszerű) volt valamilyen ügyben, netán bűncselekményt követett el stb. nagyrészt megússza a börtönbüntetést – legfeljebb lemondatják, eltakarítják a posztjáról. Ez sok esetben elágtelen, hiszen ha egy átlagember teszi ugyanezt, akkor mindenmelett bírósági büntetőeljárás stb.
    A plagizálás 88-ban, amikor diplomáztam is azonnali eltiltást, kirúgást eredményezett volna, kezdhettem volna előlről mindent, feltéve, ha hírem miatt nem zárultak volna be előttem az egyetemek, főiskolák kapui.
    Schmitt Pállal ugyanez a tapasztalatom.
    Kiderült, hogy az egyetemi dr-i címet lopta. Lopta a dolgozatát, magyarul, büntetőjogilag ez a helyes kifejezés a plagizálásra. Jogtalanul, a bíráló bizottságot tudatosan becsapva adta le dolgozatát, használta a dr. címet, visszaélt vele, élvezte előnyeit 20 éven át. Közben köztársasági elnök lett, az ország legmagasabb hivatalát, tölti be, az országot jelképezi, képviseli, ahogy azt már sokan leírták. Egyszerűen nem értem, hogy a rendőrség/ügyészség lopás miatt miért nem indít eljárást, tartóztatja le, miért nem ítéli pénzbüntetésre vagy elzárásra? Miért ne jelenti fel egy párt sem? Ezzel gyakorlatilag azonnal alkalmatlanná válna a hivatal betöltésére. De minimum a feddhetetlen erkölcs, mint követelmény sérült a közt. elnöki poszt esetén.
    Ha bárki másról derül ki ilyesmi, azonnal megfosztják a címtől, és ha olyan munkát, beosztást tölt be, ahol a feddhetetlen erkölcs és a cím/fokozat/rang elvárás, akkor röpül. Ráadásul, ha szándékosan csinálta, még bíróság elé is citálnák.
    Schmitt Pál mondjon le!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. A köztársaság nélküli köztársasági elnök sérthetetlen – még jó, hogy nem szent – nem ajánlott feljelenteni, vekkeresék pedig szívük szerint börtönbe vetnék most azokat, akik bántják ezt a sérthetetlent.
    Mindent mindig agyonhallgattak, ez volt a taktikájuk, aztán jött más botrány és a karaván pedig haladt. Februártól agyonhallgatták volna ezt is, de most az egyetemisták nem hagyták annyiban a dolgot, miután Réthelyi nem úr visszapasszolta az egyetemnek a bírálatot, erre a rektornak lépnie kellett, másként pedig nem dönthetett! Talán most már valami elindult az ifjúságnál és már ébredezik az értelmiség is. Azért túl nagy reményeim nincsenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Ego – pedig máskor olyan értelmes vagy. Hát a bizottság 4 tagja (az 5-ik az ügyvéd, Fluck volt – megérdemelné hogy az ő nevéhez is kössenek valami kifejezést a szakmai tisztesség témakörében: pl ez jó kis fluck volt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Báthory Ödönke
    - hogy te milyen jóhiszemű vagy. 4 (NÉGY) helyről lopott! Azaz mára csak a boritólapok és a tartalomjegyzék a sajátja!
    …..
    Előbb-utóbb be fogják tiltani az ÁKOS keresztnév használatát, annyira nincs szerencséje velük Orbánéknak: Kertész Ákos – Fluck Ákos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. ???
    Gondolod, hogy Amerikának szüksége van egy plagizáló bukott kelet-európai államelnökre? Mivel legnagyobb gondjuk úgyis az illegális bevándorlás, köszönik szépen, de Schmitt származékból már jól állnak.
    Plagi Pali bácsinak nem jó az, ha lemond és kimegy az unokáihoz Amerikába, ő itt akar nagydoktorit irni még 70 évesen.
    Istenem és orvosok figyelem!
    Orbán Viktor és S.P. már teljesen elveszitették a realitás érzéküket és ők vezetik és képviselik Magyarországot!!!
    S.O.S. S.O.S. S.O.S.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Itt nincs másról szó,mint privatizáció! /ellopta más gondolatait/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Sokat beszélünk erről a szerencsétlen szellemi és erkölcsi nnyomoronc parikajancsiról……… lehet , hogy ez a cél ,hogy erre figyeljünk és ne más aljasságokra?!!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád 2012. május 16. szerda | AN

Orbán Viktor: Oroszország hőse 2012. április 30. hétfő | AN

Chicago Times: Schmittnek mennie kell a NOB-ból 2012. április 9. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos