Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád 2012. május 16. szerda 8:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád
Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint megdőlt a Gyurcsány Ferenccel szembeni plágiumvád. Vadai Ágnes, az ellenzéki párt elnökségi tagja kedden sajtótájékoztatón azt mondta: bíróság elé kell állnia mindenkinek, aki azt állítja, hogy a volt miniszterelnök plagizált vagy köze volt az egyetemen őrzött diplomamunkájának eltűnéséhez.
.
A korábbi miniszterelnök szakdolgozatával kapcsolatos plágiumgyanút vizsgáló pécsi egyetemi bizottság oldalszám szerinti egyezést talált ugyan Gyurcsány Ferenc szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának szövegében, de nem tudott érdemi határozatot hozni, mert a politikus dolgozata nincs meg.
.
„A hivatalos dokumentumok alapján plágium nem állapítható meg. Aki azt állította, a jövőben azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni”, jelentette ki erre reagálva Vadai Ágnes, megjegyezve, e kártérítési perek nyomán a jövőben „a jobboldal és holdudvara” fogja finanszírozni a DK működését.
.
Elmondta, hogy a vizsgálat alapján Gyurcsány szakdolgozata 1990 és 2000 között tűnt el a pécsi egyetemről, vagyis azután, hogy elköltözött a városból, de még azelőtt, hogy politikusnak állt. „Aki azt állítja, sejteti vagy sugallja, hogy Gyurcsány Ferencnek köze volt a dolgozat eltűnéséhez, bíróság előtt fog felelni és kártérítést fog fizetni”, húzta alá.
.
A bizottság megállapítása szerint Gyurcsány Ferenc minden tanulmányi és vizsgakötelezettségének eleget tett a tanárképző főiskolán, és a szabályoknak megfelelően jutott be később a közgazdasági karra; aki mást állít, annak is bíróság elé kell állnia, mondta Vadai Ágnes.
.
Arra is kitért, hogy a pécsi egyetemen az oktatók több éven keresztül azonos témajavaslatokat ajánlottak ki, így a hallgatók nem egyszer szó szerint azonos című diplomamunkát adtak le. Hozzátette: bár a pécsi egyetem lezártnak tekinti az ügyet, a DK és Gyurcsány Ferenc nem,  és a bíróságon folytatja azt.
.
Vadai szerint a volt miniszterelnök megtette a kellő erőfeszítést szakdolgozati példányának felkutatására, de az nem lett meg. Véleménye szerint hiteles diplomamunka így már nem kerülhet elő, ám megvan az esélye, hogy politikai ellenfeleik hamisítani vagy íratni fognak egyet, ami azonban újabb bírósági eljárásokhoz vezet majd.
.
A Hír Tv Célpont című műsorában április 27-én hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen – A Balaton-felvidék szőlészete és borászata – adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Két nappal később a csatorna már azt állította, a bírálat alapján rekonstruált 35 oldalas Gyurcsány-dolgozat minden ponton egyezik volt sógoráéval; a televízió riporterei a Gyurcsány Ferenc diplomamunkájáról készített bírálatot olvasva úgy látták, az olyan, mintha Rozs Szabolcs disszertációjának első 35 oldalára vonatkozna.
.
Gyurcsány Ferenc cáfolta a plágiumvádat, és május 1-jei beszédében közölte: beperli azokat, akik azt állítják, másolta a szakdolgozatát. Egy tévé interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy másolta-e a szakdolgozatát vagy annak egy részét. Úgy fogalmazott: diplomamunkájához a forrásanyagok egy részét és az inspirációt a Rozs család balatonfüredi házában szerezte, de nem másolta le akkori sógora szakdolgozatát.
.
A Pécsi Tudományegyetem május másodikán közölte, hogy kiterjeszti az egyetemen és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét, így a testület Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt szakdolgozatának eltűnésével és az azzal kapcsolatos plágiumgyanúval is foglalkozik. A felsőoktatási intézmény egyúttal közölte, feljelentést tett a rendőrségen Gyurcsány Ferenc diplomamunkájának eltűnése miatt. Az MTI Hírcentrum értesülése szerint a rendőrség elutasította a nyomozás elrendelését, mondván, nem állapítható meg bűncselekmény gyanúja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 16 szavazatból)
Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád , 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. A fideSS boszorkánykonyhájában már készül az új lufi.
    Ezek a sohasemhzudók nem tudnának másba fújni.
    Valami nagy kalamajka lenne GyF nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  2. Lebegtetik az ügyet, hogy mindig előrángathassák amikor a közvélemény figyelmét el kell terelni Eltolcsy vagy valamelyik “nagyágyú” hülyeségeiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  3. na, most őszintén… a politikában nincs ártatlanság vélelme. A vádlottról pedig kimondhatja a bíróság azt, hogy bebizonyosodott az ártatlansága, meg azt hogy nem kellően bizonyították a bűnösségét. Az utóbbi esetben csak az ügyvédje mondja a sajtótájékoztatón hogy ártatlannak bizonyult, az ügyvédek szavahihetősége pedig…
    úgyhogy Vadai inkább hallgasson. Gyurcsányról meg annyit, lehet ő a legjobb alternatíva Orbánnal szemben, de nincs kétség afelől, hogy az előző rendszernek éppúgy haszonélvezője volt mint Orbán vagy Shit Pali. A szél neki is hátulról fújt. Szerecsenmosdatás….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -34 (46 szavazatból)
  4. Helyes leszállhatnának már Gyurcsányról.Unalmas van itt épp elég szemét amit sepregethetnének az ajtajuk előtt.
    Legelsősorban kormányozni kellene nem adókat kitalálni mert azt a hülye is tud.Elindítani a gazdaságot mert azt sikeresen hazavágták.
    Arról nem beszélve nagyon megszívjuk ha azt hiszik, hogy minket is ajnároznak majd mint Görögországot.Ébresztő mi nem vagyunk fontosak kicsik és erőtlenek vagyunk de ebbe a szerepbe sokat segített a mostani kormányunk.Mit tegyünk ellene?Erre szeretnék választ de nem jön sehonnan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  5. Na bumm! Viktorunk rendszere meg nem demokratikus, de annak hazudja. Ugyan ki svindler?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Már írtam.
    Gyurcsány Ferenc ex miniszterelnök úrnak már csak egy dolga van ebben az ügybe, a felkevert trutymót az utolsó cseppig a vádlók nyakába önteni!
    Betartani az ígéretét, “kiperlem őket a vagyonukból”.
    Úgy legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  7. Szívesen megnézném melyik anyag készült előbb.
    A sógor szakdolgozata vagy a bíráló anyag.
    Szerintem a sógornak tulajdonított szakdolgozat kitűnő hamisítvány.
    Gombhoz varrták a kabátot!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  8. Ne higgye senki, hogy a “plágiumvád” megszűnik, amiért megdőlt…
    A jobboldalt egyáltalán nem érdeklik a tények, sőt: azt, amit minden normális gondolkodó a vád megdöntésének tart, azt ők a “vád igazolásaként” publikálják.
    http://mno.hu/ahirtvhirei/gyucsany-szakdolgozata-a-vizsgalat-igazolta-a-hir-tv-allitasait-1076080
    Nem változott semmi.
    Ebben az országban elég ráfogni valamilyen disznóságot bárkire, és ha ráfogták, akkor lehet követleni a távozását. Birkaországban a megvádolás egyenlő a bizonyítással.
    Nem is értem, minek kell ennyit lacafacázni, kihagyható lenne a rágalmazás is, meg a vizsgálat is, egyszerűen letartóztatni, tarkónlőni, oszt jónapot…
    Itt csak az a bírósági ítélet van végrehajtva, ami nekik kedvező, tehát gyakorlatilag bíróságokra sincsen szükség.
    Majd Orbán törvényt ül, mi meg elibe járulunk, hiszen már nem csak a pénzt osztja személyesen, meg az eszet, hanem az igazságot is.
    Bevégeztetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. Ha nem a Hír tv “sokat próbált ” és nem éppen igazmondásukról elhíresült Orbán droidjai kevernék ezt a…., szóval azt, még tán el is gondolkoznék a közlésük igazságtartalmán.Így semmi kétségem, hogy megrendelésre hazudnak. Ma reggel néztem egy kereskedelmi Tv riportját ezzel kapcsolatban.Róbert a riporter nagyon hajtott a kormány pedálmedáljáért, de csak az derült ki a riportból, hogy milyen pitiáner a szerencsétlen.Azt mondta, hogy a plágiumvád nem oszlott el. Én viszont azt mondom, hogy a Hír tv-ben, Orbán Viktor megrendelésére dolgozó gerinctelen helóták rágalmazásvádja nem oszlott el. Az pedig , hogy a politikában nincs az ártatlanság vélelme, a legsötétebb diktatúrák alapelve, ugyanis e jogi fogalom megszületésekor, a törvény előtti egyenlőség politikai és egyéb szempontoktól függetlenül mindenkit megilletett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. csakigazatmondo

    .
    taggyűlés, avagy tagok gyűlése
    úgy gondolom nem teljesen ugyanaz, mint egy “létező” szakdolgozat – valami gabona szabié – meg egy kitalált szakdolgozat alapján vádaskodni.
    ENNYI, S NEM TÖBB
    a továbbiak a bíróságra tartoznak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Ezek nem fogják abbahagyni! El akarják tüntetni Gyurcsányt a közéletből.Nincs hozzá fogható politikus az ellenzéki palettán aki szembe tud szállni ezzel a mocskos rendszerrel. És vannak módszereik a legaljasabbak közül valók. Gondoljunk csak arra mit csináltak azzal a sikeres és jó szakenber nyomozóval Molnár Csabával? Végén minden vád alól felmentették de egy életre kettétörték a karrierjét és az életét is. De a volt min.elnökben emberére találtak , csak legyen benne kitartás, és erő és addig biztosan lesz míg támogatja pártja meg a szimpatizánsai. csak ez a 22-es csapdája mert minél nagyobb támogatottságot élvez annál dühödtebben reagál Orbán és mocskos pitbulljai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. “Gondoljunk csak arra mit csináltak azzal a sikeres és jó szakenber nyomozóval Molnár Csabával?”
    .
    A sikeres nyomozó és Molnár Csaba két külön egyén, a kettő nem azonos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Elég szomorú, hogy a jobboldal és holdudvara a lehetséges potenciális/impotenciális támogatója a DK-nak. A mélyszegénységben élő tagság nem volt képes egyetlen egy 500 ezer forint feletti befizetést eszközölni 2011-ben és az 500 ezer forint alatti támogatásokból is csak 940 ezer forintot tudhattak magukénak. Frissebb adatot nem találni, pedig GYF megígérte, hogy negyedévente közzéteszik az adatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. T. Proaktív!
    Aki Kulcsár Attilát Bécsből hazahozta és akit egy tolltartóért és némi süteményért éveken át vegzáltak , annak is Molnár Csaba a neve és addig , amíg a már említett “ügyekben” nem szállt rá az egyébként független igazságszolgáltatás, nagyon is sikeres nyomozó volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Ez a “hazugság és rágalom” halmaz is megdőlt!!! De sajnos más céljait elérte ez a Fi(de)sz bagázs!!! Például, elterelte a figyelmet a gazdasági helyzetről, a recesszióról,az új adókról, a reálbér csökkenéséről és a munkanélküliség stagnálásról! Másodszor! Háttérbe szorult Schmitt Pál szerencsétlen bukása! És sikerült aktivizálnia a Fi(de)sz “kommandósait” a szélsőjobbosokkal együtt! És nem utolsó sorban a DK. szimpatizánsai körében bizalmatlanságot keltettek, és a demokratikus erők összefogását is akadályozták!! Azaz aljas céljaik voltak és ezért semmiféle eszközt nem sajnáltak alkalmazni! Hazugság, rágalom, és egyéb titkos eszközöket sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. ncsicsó:
    Te meg szépen dögöjjé meg…köcce.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Te ncsicso, oly érzésem van, hogy abban az esetben viszont rohadtul fel lennél háborodva, ha téged rágalmaznának meg valamivel, és a rágalmak alapján kitiltanának minden boltból, szórakozóhelyről, nem fogadnák a köszönésedet, sőt leköpnének rendszeresen annak ellenére is, ha egyetlen szó sem lenne igaz a rágalmakból.
    Tudod, nem sajnálnálak, ha megesne veled ilyesmi. Mert csak akkor értenéd meg, hogy milyen aljas módon kezeled ezt a témát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. köszi Marslakó éppen ezt szerettem volna én is írni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. “….nincs kétség afelől, hogy az előző rendszernek éppúgy haszonélvezője volt mint Orbán vagy Shit Pali, nincs kétség afelől, hogy az előző rendszernek éppúgy haszonélvezője volt mint Orbán vagy Shit Pali, vagy “ncsicsó”. A szél neki is hátulról fújt….”
    .
    ncsicsó
    Ha nem éltél abban az időben, mit tudhatsz róla. Ha éltél már, volt miből
    nevelkedned, volt munkád, ingyen tanulhattál, létbiztonságban éltél és még mindig van olyan “maradványa” amiből még tőled is el fognak venni.
    A rendszerváltáskor fordult a kocka. “ncsicsó” ismét “haszonélvező” lett!
    ÚGY-E MILYEN JÓ MOST?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Nem volt kétséges, hogy ez is ugyanolyan vádaskodás, mint az, amikor a Hír Tv 2006-ban rendőrállamnak akarta beállítani az országunkat, és Kókát is megvádolta csalással, hogy az SZDSZ élére segítse Orbán régi cimboráját, Fodor Gábort, aki megválasztása után rögtön nekilátott a párt szétveréséhez.
    Persze az már senkit nem érdekelt később, hogy pont fordítva történt a dolog, mert Fodor volt az, aki csalt, de veszített Kókával szemben a fidesz nagy bánatára, így a Hír Tv-nek be kellett segíteni egy lejárató hadművelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Ne feledd, kedves Lecsó, hogy eredményes volt a Hírtévés agymosás, ma szemkilövős rendőrállamnak minősített a Gyurcsány éra. Mert nálunk nem a saját szemüknek és saját fülüknek hisznek a zemberek, hanem Hazudniképtelen Viktormihály vezérbégetőinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Lehet hogy a dolgozatot épp a fidess tüntette el mert közben rájöttek hogy álitásuk a plagiummal kapcsolatban nem igaz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. 2006 -os tények.
    0. A fidesz élükön Orbán felheccelte az embereket.
    1. Arendőrök töketlenkedtek az első támadáskor, akkor kelett volna szétverni a támadókat mert az igazi ostrom volt.
    2. A következő alkalommal a rendőrők bosszóra éhesen támadtak a tömegre, így akarták helyre állítani a csorbát Túlkapások történtek, ártatlanok is megsérültek
    3. Végül is elhárították a puccsot, de az igazi felelősők nem lettek számonkérve.

    Azok ma a parlamentben ülve szivják az emberek vérét ! Meghogy nincsenek vápmírok. (Politikusok,ügyvédek,bizosítási ugynökök, HR-osor, Marketingesek, politikusok, Auto kereskedők, stb stb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Nagyon helyes. Aztan, ha milliardokra rug a perek nyeresege, gondolom letre lehetne belole hozni egy alapot, ami tamogatna a KULFOLDON tanulo diakokat, hogy ha mar a hazajukban halalra itelik oket, legalabb legyenek egy buszke, ertelmes, muvelt magyarsag alapjai. hajra DK, hajra Ferenc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. geyza: gratulálok az értékes hozzászólás színvonalához…

    csatt, túlavasúti:

    azért van némi különbség. én nem lettem politikus, közszereplő, illetve nem szereztem vagyont a Kádár-rendszer idején regnálókkal kiépített kapcsolatból. Az apám nem volt párttag, ezért nem nyomtak be egy neves iskolába sem. De legfőképpen NEM KÉRDŐJELEZHETI MEG SENKI a bizonyítványaim hitelességét. Gyurcsány nem bizonyította az ártatlanságát, ezért igenis jogos a felvetés, hogy a kapcsolatai miatt könnyebb volt a dolga egy szakdolgozat elbírálása során. Akkor így működtek a dolgok. Gyurcsánynak meg éppúgy volt lehetősége eltávolítani a kompromittáló iratokat, mint a Fidesznek. Itt egyik fél igazsága sem bizonyított, viszont mindegyik annak láttatja.
    Csak azért pedig, mert nem szeretem a Fideszt, nem fogom Gyurcsányt szeretni. Akár tetszik, akár nem, a fidesz pont Gyurcsánynak köszönheti a kétharmadát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  26. A Gyurcsány Ferenc elleni vádaskodás visszavágás volt a Schmidt Pál plágiumbotrányára. Szerintem. Ha egy csöppnyi intelligencia lenne valamelyik Fideszes agymosott baromban, nem csinálták volna ezt.Egyébként pedig GY.F.-ben látnak igazi ellenfelet és rettegnek töle. Ezért akarták lejáratni. De van egy mondás: ami nem ől meg, az megerősit. Hát igy járt a Fidesz is GyF-fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. ncsicso
    2012. május 18. péntek
    13:49
    Tudod annak vagy az eszköze,hogy ” nem zörög a haraszt,ha nem fújja a szél” Ez azoknak az embereknek az átmosó eszköze,akik nem hajlandók gondolkodni,csak a vezetett meditációra képesek. Tudod, lehet hogy igazad van, lehet hogy nem, de egy biztos, aljas játékot űznek Gyurcsány Ferenccel, velünk az országgal és veled aki becsápolsz, és azt teszed, amit a médiumoktól elvárnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos