Schmitt lemondása hidegen hagyja a pénz világát 2012. April 3. Tuesday 12:43 | AN Forrás: MTI

Schmitt lemondása hidegen hagyja a pénz világát
London – Továbbra sem várnak érdemi piaci hatást londoni felzárkózó piaci elemzők Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásától.
.
A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési és elemzőrészlegének közgazdászai intézményi befektetők számára készített napi felzárkózó térségi helyzetértékeléseik keddi összeállításában annak a véleményüknek adtak hangot, hogy jóllehet Schmitt Pál közeli szövetségese volt Orbán Viktor miniszterelnöknek, és hivatalba lépése óta minden törvényt aláírt, ezért lemondása nem jön jól a kormánynak, a piaci hatás azonban várhatóan nagyrészt korlátozott lesz.
.
A JP Morgan elemzőinek értékelése szerint mivel a Fidesznek kétharmados többsége van a parlamentben, nem jelenthet problémát egy olyan új elnök megválasztása, aki hasonlóképp támogatja a kormány programját.
.
Keddi felzárkózó térségi áttekintésükben a Commerzbank elemzői is úgy ítélték meg, hogy Schmitt Pál távozása “a forint szempontjából kis jelentőségű fejlemény”.

Tags: , , , ,

21 Reader’s Comments

 1. Mire is lenne befolyása a pénzügyi világnak Schmitt lemondása, hiszen egy lepkesúlyú, jellemtelen ember volt. A politika csak nyert a lemondásával, REMÉLEM. Aki utána jön, talán a magyar nép érdekeit szolgálja, itt nem köteles Lacira gondolok.

 2. Schmitt lemondása elindított egy kiszámíthatatlan folyamatot. A töketlen baloldal bénasága a jövőre nézve ijesztő. Most fog tobzódni a Fidesz rémuralma a két elmebeteg barom vezetésével. Egy hónap múlva letartóztatják Gyurcsányt, korlátozzák az ellenzéki pártok jogait, azt vezettetnek ki a parlamentből akit akarnak. Az egyházi támogatással a barom emberek zászló lengetve fognak vonulni.
  Egyéni indítvány benyújtására készük: Állami ünnepeken, mint Orbán születésnapja, László nap, stb. nyilvános autodafét kell tartani.
  Az úr nagyobb dicsőségére. Az autódafé ideje alatt két meztelen szűz tarja a koronát I. Vityka feje felett. Na jó, Selmeczit is szűzzé varázsolhatják! Hoffmann Rózsikával. :)) Középen Wittner Mariska somolyog.

 3. Most már látszik Schmitt valódi értéke. Se nem szoroz, se nem oszt.
  A pávát és a diszpintyeket úgyis elkeritve, vagy kalickába tartják.
  Hasznot nem várnak tőlük. Csak diszként szolgálnak.
  Esetleg gyönyörködtetnének egyéni tulajdonságukkal.
  Egyébként sem hinném, hogy a pénzvilág eddig tudta volna ki az elnök itt.
  Tett olyan intézkedést, ami gazdasági-, vagy pénzügyeinket befolyásolta?
  .
  A politikai és gazdasági életünknek kisebb baja is nagyobb a plágiumnál.

 4. Gonoszka megrémítesz.
  Mert, ha ez megvalósul, akkor csak a szél fuj, a magyar ugaron.

 5. Tudsz valamit, hogy mondtam volna olyat, ami előbb, vagy utóbb ne … ?

 6. Annak idején 4-5 golyó elég lett volna. Ma már 100-nál több kell és az idő múlásával a szám csak növekedni fog. Apokaliptikus dolgok fognak történni.

 7. Gonoszka – ne fesd az ördögöt a falra, mert lemászik!

 8. De Hoffmann és Wittner nem lesz meztelen, ugye???!!!!!

 9. Gonoszka írta (több eghyéb igazság mellett) 2012. április 3. kedd 14:14:
  “Apokaliptikus dolgok fognak történni.”
  Így igaz. Orbán mindig, mindenben elmegy a falig. Most azt deríti ki, meddig bítrja a nép a spanyolcsizmát. Szép fokozatosan szorítja a préseket, a nép meg esetleg hangosan sziszeg, de ordítani gyáva. Nem baj, még egy csavarás. És még egy. És még egy.
  Pontosan ezért írtam itt valahol korábban, hogy amikor vége lesz ennek a rémálomnak, fékevesztett dolgok fognak történni. Annyi sérelem, nyomorúság, kiábrándultság, kilátástalanság fog feltorlódni, hogy annak megbüntetésére nem lesz elég néhány kiszabott év. Ceauscescu sem hitte volna, hogy megtörténhet vele az, ami megtörtént.

 10. Gyöngyi Péter

  Miért,számított egyáltalán valamit Schmidt?Ha Orbán tűnne el a politikai életből,akkor talán igen,mert a pénzvilág hitet adna – egy pár hónapig,esetleg egy évig -és a pénz hiányával nem fojtana meg!Különben meg,sajnos, egyetértek Gonoszkával és Egoval !

 11. ScHmITT Plagi jelenléte vagy nem-jelenléte nen bír befolyással a valós történésekbe.
  Ez csak a magyaroknak ügy , a Nagyvilágban inkább bulvártéma. Vicclapi élcelődések alapanyaga.
  De a PÉNZ … az más dolog.

 12. Olvtársaim!
  Ne bagatellizáljuk el.
  Lehet, hogy Schmitt egy könnyű fajsúlyú ember és bár közvetlenül nincs hatása a pénzpiacokra, azonban az országimázsra igenis keményen hat az ügye, mely az ország iránti mindennemű bizalom vonatkozásban a pénz és a piaci viszonyok összefüggésében közvetve hatalmas veszteségeket okozhat.

 13. De nem okoz !
  A befektetőknek fogalma sincs minderről , mert ők a saját tőzsdei ügynökükkel állnak csak kapcsolatban.Azokat meg leginkább a Fitch meg egyéb rendszerházak besorolása érdekli , amikor befektetésre ajánlanak egy kötvényt. A rendszerházak meg lexarják hogy mi az aktuális botrány , ők az ország teljesítőképességét nézik. Nomeg az inflációt és jogi környezetet.
  Ha ezek Sittplagibá miatt ( is ) romlanak , akkor az egy hosszú folyamat. Nem most alakul ki .

 14. Schmitt távozása (kényszerű)Orbánt sérti(szükségszerűen)
  A sérült patkány a sarokban harap.
  Nem tehetek róla, hogy nem értik, vagy érteni nem is akarják.
  Itt volt az alkalom, immár sokadik, még mindig nem él vele senki.

 15. Gonoszka
  Még mindig elég lenne 4-5.:)

 16. Bubu64 írta: “Még mindig elég lenne 4-5.:)”
  Lehet, de evés közben jön meg az étvágy :)

 17. Mostmajd jól beperli a SOTE.-t.
  Röhégnék ezen. De minek ?

 18. Gyula Bognar, Jr.

  Amilyen a beosztott, olyan a főnöke, A Viktornak is le kell mondani, AZONNAL! Az erkölcstelenség felülröl ömlik az egész társadalomra. Seggnyalók a Viktor körül, senki nem mer értelmes, az ország érdekét szolgáló munkát végezni, mindegyik csak tömi a zsebét simicskázással, amíg a matolcs égeti a polgárok nyuggdíj pénzét. Két év alatt több mint ezer milliárdos “szabadságharcot” visel a Viktor, egy kis hatalom éhes mini-mussolini.

 19. Persze, hogy shit plagibá lemondása hidegen hagyja a pénz világát.
  Ez egy s%ggnyaló niemand. Egy jelentéktelen, mint légysz@r a naptáron.

 20. Minden prés és rugó eszakad, ha a tűrőképesség határát eléri. Már nem hiszem, hogy nem feszült pattanásig. Csak sajnos, olyankor minden szakad, törik és az emberéletek sem kivételek olyankor. Átéltem már a múlt század elejétől sok mindent, de hogy ennyire tűrőképessé tudott válni ez a nép, hát ez már mindennek a teteje. Nincs vér a fiatalok pucájában. Interneten nem lehet megdönteni egy kormányt, csak magunkra számíthatunk. Egyébként még szavazni is lusták elmenni az emberek, akkor a választások sem hozzák meg a változást. Nem kell találgatni, mit kell tenni akkor. Gonoszka- vel értek egyet.

 21. Mostanában nem jutok szóhoz a döbbenettől. Alig hiszem.
  Hogy ismételjek egy kérdést: és az utcák még mindig üresek?
  Mondjátok már meg Orbánnak, hogy mi az IMF kívánsága, mert
  ő az országban az egyetlen, aki nem tudja. Mondjátok meg neki, nehogy hülyén haljon meg. :)))

Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. May 16. Thursday

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. December 8. Saturday | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. November 18. Sunday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók