Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal 2012. február 8. szerda 20:00 | AN

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal

Róma – A pápa után a Vatikán külügyminiszterével is találkozott Semjén Zsolt, aki Magyarország gyarmatosításának további lépéseiről állapodott meg a Vatikánnal. A magyar állam új konkordátumot köt a Vatikánnal, amelynek lényege, hogy Magyarország érvényesíti a katolikus egyház érdekeit az állam működésében, további teret és anyagi támogatást nyújt az iskolákban való terjeszkedéshez, a Vatikán trójai falovának számító agymosást a korábbi korlátokat eltörölve finanszírozza a magyar állam. Ezen kívül megoldják, hogy az Orbán-kormány egykulcsos adója miatt csökkenő egyházi bevételek ne csökkenjenek, mert Semjén szerint nem érheti veszteség a katolikus államot. A magyar államot igen, a magyar állampolgárokat igen, de a Vatikánt nem. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy az IMF vagy a Vatikán rabolja-e ki a magyar költségvetést.

Befejeződött Magyarország Vatikán által történő gyarmatosításának első lépése. Az Orbán-kormány felszámolta a liberális demokráciát, lerombolta az emberi jogokat, a világnézetileg semleges államot, betiltotta Róma konkurenciáit, létrehozta az ideológiai államot megalapozó alaptörvényt. Mamberti érsek, Vatikán állam külügyminisztere a Semjénnel való találkozón üdvözölte “a keresztény értékek hangsúlyos megjelenését Magyarország alaptörvényében”, vagyis a katolicizmus alá rendelt állami alkotmányt.

Semjén és Rómában székelő főnöke megállapodtak abban, hogy a Magyarországot teljes mértékben a Vatikán uralma és érdekei alá rendelik, ennek érdekében a Vatikánnal új konkordátumot kötnek az egyházi befolyás állami pénzen történő növeléséről. A Vatikán Mussolini fasiszta államával kötött konkordátuma után lett önálló állam, nemcsak egyház.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Róma budapesti helytartója, a vatikáni külügyminisztériumtól kapott utasítás alapján írja újra az 1997-ben, a Horn-kormány idején tető alá hozott megállapodást, amely már akkor is kivételezett helyzetbe hozta az Európát és a világ számos pontját megbuktatásáig inkvizíciós terror alatt tartó nemzetközi bűnszervezetet.

Semjén azzal indokolta az új konkordátum szükségességét, hogy az egykulcsos adó bevezetése miatt az egyházak számára felajánlható személyi jövedelemadó egy százalékának összege is jelentősen csökken. Az új adótörvények és a gyerekek után járó adókedvezmény miatt mintegy 500 milliárdos visszaesés van az szja-bevételekben, ezért az egyházaknak adható százalék is kevesebb. A katolikusok már tavaly tavasszal jelezték, hogy számukra komoly érvágást jelent az Orbán Viktor által szorgalmazott egykulcsos rendszer, különösen azért, mert a felajánlók – vagyis a katolikus egyházat támogatók, szolgáltatásaikat igénybe vevők – száma az elmúlt években nem növekedett. Semjén szerint “a lényeg az, hogy az egyházat ne érje hátrány”. A magyar államot érheti hátrány, a magyar polgárokat is érheti hátrány, csak a Vatikánt nem érheti anyagi hátrány.

Semjén azt is mondta, hogy a közoktatási intézmények állami kézbe vétele miatt is szükség van a vatikáni szerződés megújítására. Szerinte az új közoktatási törvény miatt “értelmezhetetlenné válik az a szabályozás, amely az önkormányzati fenntartású iskolák támogatásához köti az egyházi kezelésű intézmények költségvetési támogatásának mértékét”, miután az állami iskolák már nem “önkormányzati” fenntartásúak. Ez a szó elegendő ahhoz, hogy ezt a korlátot eltöröljék, és a világnézetileg semleges oktatás hátrányára az állami iskolák támogatását meghaladó mértékben támogassák a katolikus iskolákat, ahol az Orbán-rendszer agymosott janicsárjait nevelik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Semjén és kenyéradó gazdáinak régi álma teljesül: a magyar költségvetés állapotától és bevételeitől függetlenítik a Vatikánnak juttatott állami támogatást. Ez egyfajta sarc, amit az adófizetők a gyarmattartónak fizetnek. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a Vatikán mennyivel adósítja el Magyarországot.

Semjén szerint nem csak meg kell újítani a Horn-féle konkordátumot, de újat kell kötni. Az eddigi szándéknyilatkozatokból egy olyan magyarországi római katolikus egyház kerekedik ki, amely a kiválasztott egyházakon is túlmutató jogosítványokat szerez, mindenekelőtt a finanszírozás terén, a magyar GDP-termelő adófizető kárára. Ezen túl azonban félelmetes kép rajzolódik ki az egyházi oktatás helyzetbe juttatása terén is. A paktum gyakorlatilag lebontja a tizenkilencedik század végén létrejött világi Magyarországot, és egyházi államot állít annak helyébe.

Semjén nem állította, hogy a Horn Gyula idején megkötött szerződés ne lett volna katolikus szempontból is tisztességes a római katolikus egyházzal szemben; ám azt annak dacára meg kívánják változtatni, mivel nem teljesíti a Vatikán elképzeléseit az egyház állam általi eltartásáról és az oktatásról. A horni megállapodás lehetővé tette, hogy megkurtítsák az egyház állami támogatását, amennyiben gazdaságilag bajok vannak, és ilyen kurtításra volt is példa Bajnai Gordon idején, amikor egyébként nem csak a római katolikusoktól, de valamennyi felekezettől vont el támogatást az állam spórolás címén.

Amennyiben a jövőben is szükség lesz nadrágszíj-meghúzásra, az új paktum gondoskodik arról, hogy a katolikus egyház abból semmit ne érezzen. Miközben Magyarországon az Orbán-rendszer idején napi gondot jelent iskolák fűtése vagy a fővárosi tömegközlekedés működtetése, az új egyházfinanszírozási törvény, amit Rómában mondanak tollba Semjénnek, biztosítani fogja, hogy a katolikus egyház semmiben se szenvedjen hiányt.

A vatikáni szerződés a vatikáni gyarmatosítás újabb szakaszát jelenti, gyakorlatilag korlátlan anyagi fedezetett juttat az adófizetők pénzéből az állami intézményrendszer katolikus elfoglalására. Miközben a diktatúra az idegen érdekek elleni szabadságharc demagógiájával gyűjti híveit, addig az Orbán-kormány a Vatikán beépített Opus Dei ügynökeinek segítségével egy idegen állam uralma és eszmei irányítása alá kényszeríti Magyarországot, amely anyagilag kifosztja a magyar államot, az adófizetők pénzéből finanszírozva saját ideológiai elnyomásukat, olyan szolgáltatásokra hivatkozva, amelyet az adófizetők nem rendeltek meg.

Az Orbán-rendszer az IMF-ben láttatja az ellenséget és az elnyomó, gyarmatosító hatalmat, miközben az IMF-nek maga is tagja, az IMF mindenkinél kedvezményesebb kamattal ad hitelt az ország összeomlásának elkerülésére, és cserébe a demokratikus normákat, a polgári szabadságot, és az ésszerű gazdálkodást kéri. A Vatikán ezzel szemben nem ad pénzt, csak elvesz, nem a szabadságot, hanem az ideológiai elnyomást, az emberi jogok csorbítását jelenti, és uralmat követel magának a magyar polgárok lelke fölött. A Vatikán egy olyan alaptörvényt üdvözöl, amely sérti az emberek alapvető jogait, és amelyet a demokratikus Nyugat minden oldalról bírál, és amely a felvilágosodás előtti korba repíti vissza Magyarországot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 57 szavazatból)
Új konkordátumot kötnek a Vatikánnal, 4.5 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Ez szörnyű! Nem szabad ilyet engedni aláírni. Népszavazást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (52 szavazatból)
  2. Egy biztos!
    Nagy munka lesz ezeket visszakényszeríteni a templomok falai közzé!
    Kirugdosni az iskolából!
    Megéri a fáradságot!, mert mindenre képesek a hatalomért, és főleg a pénzért!!
    Nézzük rá egy példát a sok közül:

    “Az egyház fizetett, a vagyonkezelő örökölt?
    Csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, okirat-hamisítás gyanújával tett feljelentést a pécsi egyházmegye korábbi vezetői ellen egy férfi, aki a rendőrségnek és az adóhatóságnak hétfőn postázott levelét megosztotta lapunkkal is.”
    http://nol.hu/belfold/20120208-az_egyhaz_fizetett__a_vagyonkezelo_orokolt_
    .
    Munkára fel!
    Ebből már tényleg elég!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  3. Már várom, mikor emelik a magyar iskolákban az evolúcióelmélet rangjára a kreacionizmust.
    Ebben az egészben az a külön borzasztó, hogy a későbbi felszámolása igencsak eerőszakos lesz.
    Már most szólok: annak is Orbán és bárói lesznek az okozói és felelősei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  4. Mondtam már, hogy mennyire zavar, hogy sorban át kell venni a jobboldal szlogenjét? Én már most benyújtom az igényemet a “Nem leszünk gyarmat” szép hosszú slejfnijére! Pedig azt csak pár hete röhögtük ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  5. Ne a mi és gyerekeink, meg unokáink lelkével kufárkodjanak, hanem csak a magukéval!
    Valahol olvastam, hogy az ország lakosságának csak a 21%-a vallásos.Ennek a 21%-nak a nevében csinálják ezeket a gazemberségeket?
    Arról sem kérdeztek meg senkit, hogy akarja e hogy a gyereke bármilyen vallásnak a befolyása alá kerüljön az iskolában! Önkényesen terelik a gyerekeket a papok karjába. Normálisak ezek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (40 szavazatból)
  6. gets!
    Üdvözöllek!
    A Kossuth téren!
    Nekünk már csak ez maradt!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  7. Nem is értem ezt az egyházi katyvaszt,ezek annyira vallásosak mint koppány vezér.A vallási szeretett náluk kimerül a templomban politikai hazugságokat hirdető kétszínű igehirdetésben.Én vallásosnak tartom magam,de csak magamban, és nem politikai meggyőződésből leszek hívő ,főleg nem ha ilyen lúzerek akarnak példát statuálni az egyházzal.Befejezésül csak annyit,hogy ami nem őszinte azt odafönt is látják és büntetés előbb vagy utóbb minden hazugot utolér,de remélem hogy a nép ítélete még ennél is gyorsabb és látványosabb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  8. Semjén! Te vakbarom!
    Itt miért nem vettél részt!!!!!
    .
    “Szexuális visszaélések: jelenteni kell az eseteket, meg kell hallgatni az áldozatokat.
    Négynapos nemzetközi szimpózium zajlik a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélések témájában Rómában, püspökök és rendi elöljárók részvételével. A gyógyulás és a megújulás felé címmel a Pápai Gergely Egyetemen rendezett négynapos szimpóziumon járják körül az egyháznak ezt a fájó problémáját. Több mint 100 püspök és 30 rendi elöljáró vesz részt a tanácskozáson. A szimpózium célja, hogy a vallási vezetők tájékozódjanak arról, milyen eszközökkel tudnak hatékonyan szembenézni ezzel a problémával. ”
    http://www.magyarkurir.hu/hirek/szexualis-visszaelesek-jelenteni-kell-az-eseteket-meg-kell-hallgatni-az-aldozatokat
    .
    A probléma LÉTEZIK!
    Az első megoldás, csukjátok börtönbe ezeket a pedofil állatokat!
    Ott megkapják a “feloldozást” naponta többször is!!
    A fenét, lehet megszoknák és élveznék is!
    A második!
    Nem adok megint munkát a moderátornak!!
    Pedig ez lenne az igazi!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  9. “Az új adótörvények és a gyerekek után járó adókedvezmény miatt mintegy 500 milliárdos visszaesés van az szja-bevételekben, ezért az egyházaknak adható százalék is kevesebb.”
    A nép az istenadta nép meg dögöljön éhen?
    A hívőknek kellene eltartaniuk az egyházukat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  10. Nem értem, mi a baj? Ha a Vatikán elkötelezi magát a fidesz-rendszer mellett – akkor akár új, akár régi a konkordátum – egyként fel kell mondani! Éppen a demokrácia restaurációja érdekében. Egyszerűen nem hagynak más választást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Mekkorát nézhetnek a nagyon jelentős keresztény országok (spanyol, olasz, lengyel), hogy van olyan állam, amely arányaiban náluk sokkal többet költ az adózók pénzéből a katolikus egyházra, miközben a lakósság töredéke tartja magát vallásosnak, gyakorolja hitét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  12. SOLD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Mindég mondtam, hogy annyi gyertya ég ezekben a templomokbam , hogy még leég valamelyik.
    Meg ha Jánosbácsinak Julisnénnye meggyónja a pléhbános urat, még
    a feje is betörhet.
    A pléhbányosnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  14. Itt már nem népszavazást kell, hanem végre egy igazi gátszakadás kell, ami útán az elmossa ezt a tenger sok mocskot! Semjénestől Orbánostúl csuhásokonát minden szemetet!
    Ha pedig a gát szakad, akkor már nem lesz finnyásság, hogy ki kivel fog össze, mert a finnyások is elsodortatnak!
    Amikor majd a gátszakadás után, az ár elcsitul, akkor lehet remény egy új élet kezdetére!
    Senki nem fog emlékezni arra hogy kiket sodort el az áradat!

    Már nem kell sokáig korbácsolni a népek tengerét!

    Nincs az a tengernagy, aki úr lehetne felette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  15. Hetus
    Tegyük hozzá, hogy nem normálisnak gondolják a magyarokat, hogy ezt eltűrik. És igazuk is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. Gonoszka!

    Kellene jó hosszú gyertya, vagy a padlásra is fel kell vinni egy csomót, a harang huzatja úgy is felborítja, de jobb lenne olajos mécsesekkel!

    De előbb utóbb úgyis nagy villámjárás lesz és azok hamar megtalálják a magas épületeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. ´”NEM LESZÜNK GYARMATOK”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Nem fogjátok békésen megúszni. Fájdalmas lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. “. A magyar államot érheti hátrány, a magyar polgárokat is érheti hátrány, csak a Vatikánt nem érheti anyagi hátrány”

    Kulcsmondat.
    De érdekes módon, az egyháznak tehát KÁROS az egykulcsos adó, a magánembernek még mindig nem?
    Ja de igen. Csak a Narancsbáró leszarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  20. “meg kívánják változtatni, mivel nem teljesíti a Vatikán elképzeléseit az egyház állam általi eltartásáról és az oktatásról”
    Egy szuverén országnak miért kell egy másik ország “elképzeléseit” teljesiteni?
    Újabb “nem megszoritás” a láthatáron!
    Kérjük az ellenzéki pártokat fektessenek fel nyilvántartást arról, hogy a Vatikán
    elképzeléseinek kivitelezése mennyibe kerül megkezdésétől folyamatosan
    az adófizetőnek. Hova gurul a pénzünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  21. Hol vérvörös , hol fehér-arany színezetű az ideológia , kevéske barna beütéssel.
    Nem lehetne végre szép kék-piros ?? ?? ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Felháborító hazaárulás!
    Európa több mint száz éve szekularizált, mi meg megyünk vissza az időben!
    Végletekig eladósodott hazánk, és koldusbotra juttatott népe támogassa anyagilag a dúsgazdag pápai államot, ahol a világon a legnagyobb az egy főre eső vagyon?!
    Tényleg ennyire hülyék vagyunk? Vagy csak nem törődünk semmivel?
    Hát nem elég, hogy a bevételeik után egy fillért sem kell adózniuk?
    Nem elég, hogy nem kell elszámolniuk, bevallaniuk, fizetniük semmit?
    Ingyen kapnak újabb és újabb iskolákat, kormányunk szabadon kufárkodik a gyerekekkel, sorozatos pedofil botrányaik ellenére rájuk bízza a jövő nemzedékének szellemi és erkölcsi fejlődésének irányítását.
    Tényleg semmi sem túl drága a szavazat növelő kortesbeszédekért?
    Az egyiknek csak a védett madarak vadászhatósága a fontos, a másiknak meg csak a hatalom. Meg persze a pénz. A soha sem elég pénz.
    Olyan pártra szeretnék szavazni minél előbb, amelynek a programjában a demokrácia visszaállítása szerepel, és elszámoltatja a bűnösöket, akárhová is bújjanak, akárhová is rejtsék a rabolt vagyonukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  23. Orbán eladta Magyarországot az ördögnek, a Vatikán vazallusa leszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  24. Rájöttem a lényegre Orbánc és Semjén az Opus Dei tagja,de ezt ne áruljátok el senkinek mert kurva titkos………………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  25. A nagy álom beteljesedni látszik , de mi egészen mást álmodtunk , demokráciát , szellemi szabadságot , fejlődést!!!!!!
    Van miért elhajtani a fííírgeket!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  26. GONOSZKA!
    A ládák már nyitva!
    Nehogy akkor állj le vele piszmogni, mikor már kellene az ellátmány!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Utálatos, és felháborító !!!! Vatikáni gyarmattá tették Mo-ot. Orbán és Semjén közönséges hazaárulók ! Börtönben lenne a helyük, nem a kormányban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  28. Az evolúcióelmélet tisztan tudomanyos alapon merve abszolut nem allja meg ahelyet, annak lehetetlenseget, (az elet kialakulasa) m’r a 60 evektol kezdve bizonyitott. Az evolucionizmus elmelete (teoriaja) nem mas mint egy alternativ vallas az Istenhittel szembe. A kreacionizmust ezzel szemben sokkal tobb tudomanyos teny tamogatja. Igaz nem ismerunk mindent de ahogy technikailag egyre fejlettebek vagyunk ugy egyre tobb es tobb igazi tudos rajon hogy az termeszeti torevenyek felet egy inteligens tervezo es alkoto talalhato.

    Egyebkent nem kell felni annak aki evoluciot akar mert a katolikus egyhaz elfogadja az evolucio teoriajat, es nem hisznek a teremtes bibliai ertelmeben.

    Egy theoria akkor allhat meg ha logikusan minden reszlete levezetheto, tenyekkel bizonyithato, nem kerul ezekkel ellentmondasban. Nos az Evolucio nem ilyen. Szamtalan az ellentmondas ezert aztan szamtalan elmelet agazott szerte a evoluciobol, de ezek egyike sem adja meg a kielegito valaszt.

    http://www.youtube.com/watch?v=cCMzc28viDs

    http://www.wayofthemaster.com/IDvsEvol.shtml

    Ja es meg valami . A katolicizmus nem azonos a keresztenyseggel, hanem abbol kinott elfajzott hajtasa, amit mar reges regen le kelett volna metszeni.
    Ez az ag szivja a termelo erot, gyumolcsot nem terem, elnyomja az orszagokat , rabsagban tartja az embereket. Minden katolikus dogma (talan csak a hiszek egyett kiveve) biblia es kereszteny ellenes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  29. Rev 17:1 És jöve egy a hét angyal közül, a kinél a hét pohár vala, és szóla velem, mondván nékem: Jövel, és megmutatom néked a nagy paráznának kárhoztatását, a ki a sok vizen ül;
    Rev 17:2 A kivel paráználkodtak a a föld királyai, és az õ paráznaságának borával megrészegedtek a föld lakosai.
    Rev 17:3 És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.
    Rev 17:4 Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakõvel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az õ paráznaságának tisztátalanságával,
    Rev 17:5 És az õ homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.
    Rev 17:6 És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétõl és a Jézus bizonyságtevõinek vérétõl; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám õt.
    Rev 17:7 És monda nékem az angyal: Miért csodálkozol? Én megmondom néked ez asszonynak titkát és a fenevadét, a mely õt hordozza, a melynek hét feje és tíz szarva van.
    Rev 17:8 A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységbõl jõ fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van.
    Rev 17:9 Itt az elme, a melyben van bölcseség. A hét fõ a hét hegy, a melyen az asszony ül;
    Rev 17:10 Király is hét van; az öte elesett, és az egyik van, a másik még el nem jött; és mikor eljõ, kevés ideig kell annak megmaradni.
    Rev 17:11 A fenevad pedig, a mely vala és nincs, az maga a nyolczadik, és a hét közül való; és a veszedelemre megy.
    Rev 17:12 A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.
    Rev 17:13 Ezeknek egy a szándékuk; erejöket és hatalmokat is a fenevadnak adják.
    Rev 17:14 Ezek a Bárány ellen viaskodnak, és a Bárány meggyõzi õket, mert uraknak Ura és királyoknak Királya; és az õ vele való hivatalosok és választottak és hívek is.
    Rev 17:15 És monda nékem: A vizek, a melyeket láttál, a hol a parázna ül, népek azok és sokaságok és nemzetek és nyelvek.
    Rev 17:16 És a tíz szarv, a melyet láttál a fenevadon, ezek meggyûlölik a paráznát, és kifosztják és mezítelenné teszik, és eszik annak húsát, és megégetik õt tûzzel.
    Rev 17:17 Mert az Isten adta azoknak szívébe, hogy az õ szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az õ birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.
    Rev 17:18 És az asszony, a melyet láttál, ama nagy város, a melynek királysága van a földnek királyain.

    Az asszony egy varos, es hét hegyen ül ! Melyik varost epitettek 7 dombra (hegyre) Csaknem Rómát ?

    OLvassatok el ujra. Roma uralkodik a fold kiralyain ? Mas orszagokon ?
    Mas orszagok tartjak el ot ?
    Ezt a jelenesek konyvet Janos apostol irta, tobb szaz evvel azelott hogy a Romai egyhaz hatalomra kerult. Ha ez nem termeszetfeletti akkor semmi sem az.

    De a Barany mar gyozott, visszajon es helyre teszi a dolgokat, addig mi is tegyuk a mi dolgainkat, mondjuk ki az igazsagot es leplezzuk le a hazugsagokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  30. Na erről a “business egyházról” beszéltek a múlt évben!

    Visszavonták a szabad vallásgyakorlás jogát.

    Én tisztelem mindenki hitét, ha az enyémet is tiszteli mindenki.

    Az katasztrófa hazánkra nézve, ha visszatér az a szokásjog, hogy a magát uralkodónak mondó személy vallását mindenkinek fel kell vennie.
    Süllyedünk az első államalapítás korába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  31. térdre imához! na ja! orbán ha el lesz zavarva, vatikánba kér menedékjogot ez már tuti!
    pusztuljanak ezek a hazaáruló nemzetvesztők, a csuhások kiszolgálói!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  32. Frédi és Béni, Orbán és Semjén.
    A két középkorszaki szaki.
    Sötét középkorban bujkáló fülke-ellenforradalmárok, reszkessetek !
    Indul az agymosás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  33. A világhírű társadalomtudós, Francis Fukuyama az American Interestben megjelent írása teljes magyar fordításának elolvasása után,…
    …………
    Erre a cikkre történt államtitkári válasz elolvasása után…
    ……………
    Illetve…
    ……….
    Az államtitkár válasza, amire Francis Fukuyama What’s Wrong with Hungary? (Mi baj Magyarországgal?) című írásában felel: című írás elolvasása után….
    …………….
    A következő a meglátásom:

    Azt írja Fukuyama:
    “Mint a posztban megjegyeztem, a klasszikus brit Westminster-rendszer messze nagyobb hatalmat összpontosít a miniszterelnök és a Parlamentben többséget szerzett párt számára, mint a magyar alaptörvény.”
    ……..
    Innentől kezdve nem tudom miről ír Fukuyama, de egyre jobban azt látom hogy a valós problémák mellett elmegy, és azokat a problémákat szedte össze egy csokorba, amit a hatalomból kiesett emberek sérelmesnek tartanak, ez pedig a lakosságot nem érdeklik. Miből áll ez a csokor? :
    1.A bírók nyugdíjba vonulása. Senkit sem érdekel az hogy ők most haragszanak, mert korábban mennek nyugdíjba, és családjuk nem élvezi a nagyobb jövedelmet. Kis számú embert érint.
    2.Magánbiztosító.: Az „állam”i biztosítót a kapitalista állam találta ki(és nem a kommunizmus), mert a magánnyugdíj pénzárakat szétlopták a világon mindenhol. Senkit nem érdekel a probléma, hogy akik a magánnyugdíj-rendszerből jól éltek, azok most nem kapnak pénzt. Kis számú embert érint.
    3.Bankadó. Ez megint csak sokak helyeslését váltja ki.
    Ellenzők= kevés számú ember.
    3.Vallásügyi törvény kevés számú embert érint.
    4. és a többi, stb……….
    …………….
    Egy professzortól többet vártam volna el, de Fukuyama írása nem szentírás.
    …………
    Valós problémák :
    1.Látens rejtett rasszizmus, ami sokszor nem kerül kimondásra, csak hallgatólagosan annak megfelelően cselekszenek.
    2.Állami kölcsön felvétele nem az ipari beruházásokra megy, hanem szétosztják.
    3.Jogkövető,jó szándékú ember számára élhetetlen a társadalom.
    4. És a többi,stb,…………
    Sőt, a további meglátásom a következő:
    Valójában nemcsak a hatalomból kiesett emberek panaszainak összegyűjtése folyik,hanem
    Fukuyama írásához kapcsolódóan sokan XXI.századi vallásháborút és keresztényüldözést akarnak elindítani.
    A kommunizmus primitív ateizmusa jóval több ártatlan ember elpusztítását eredményezte mint a nácizmus, Valójában a kommunizmus és a nácizmus is keresztény és katolikus ellenesek voltak.
    Hazugság összemosni a nácizmust a katolicizmussal, hiszen az áldozatot akarják összemosni az elkövetővel.
    Ezzel szemben az összes egyetemeket a katolicizmus alapította a X és XV század környékén, és a tudomány ennek folytán mintegy Isten sugallatára tudott csak kifejlődni a mai formában. Az ateizmus fellépett a tudományosság látszatában, holott tudománytalan és a tudomány akadályozója.
    Az ateizmus a mai napig a szofisztikus szó-gimnasztikában szójátékban jeleskedik.
    Egyes „szentek” elismerését a katolikus egyház nem követeli meg híveitől, különösen egyes szentek vitatott kijelentéseit sem. Az erre épített bírálat így csak kártyavár, ügyetlen szójáték. Ez mind mellébeszélés.
    A valóság (konkrétum) az amit egyes riporterek csináltak a rasszizmus bizonyítására, ami a következő:
    A „más fajúnak” tekintett polgár elment albérletet keresni, és nem talált mert azt mondták neki hogy az albérlet már elkelt.
    Tíz perc múlva ment egy „azonos fajú” , és annak már volt albérlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  34. Ennyibe kerül az országnak, hogy a Szentszék és vele a magyar katolikus egyház abszolút támogatását élvezi az autoriter orbáni hatalom. Bartus valamelyik írásában helyesen jegyezte meg: az egyház (különösen a katolikus) nem érzi jól magát a valódi demokráciában. Nos ez attól fontos, mert egy normális demokráciában az állam valóban szétvállik az egyháztól, nálunk pedig ennek ellenkezője zajlik. Az is megérne egy jogértelmezést mert szerintem alkotmányellenes, hogy miközben mindenki az államosított vagyonáért, ingatlanjáért kárpotlást kapott, az egyházak visszakapják az ingatlanokat..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  35. Miert vagytok meglepve? Mindig azt hiszi az ember,hogy mar nincs lejebb!
    Ahogy Einstein irt az Univesumról es az emberi hülyesegröl az mindig ak-
    tualis. Egy regi mondas szerint:
    “Ovakodjatok azolyan aggastyanoktol,akik hosszu fekete nöi ruhat viselnek!”
    (remelem,hogy a forditas erthetö) ……….Grüß got miteinand!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Az ország leggazdagabb vállalkozása az egyház nem fizet adót az állam felé.
    Az egyház meg tartja a markát még a legszegényebbek felé nyújtott szolgáltatásokért is. A vállalkozóknak számla nélkül fizeti ki a legnagyobb értékű
    -akár- beruházási költségeket is, az ÁFA és az adó elkerülése biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  37. Figyu!!!!!!!!!!!!
    Amikor cstlakoztunk a NATO-hoz ,azt mondtam szegények, velünk majd úgy járnak mint a varsói szerződés, fel fog bomlani.
    Amikor csatlakoztunk az EU.-hoz ,azt mondtam szegények, velünk majd úgy
    járnak mint a KGST, fel fog bomlani.
    Most azt mondom végre a Vtikán ellen is teszünk valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  38. A múltkor beszélgettünk otthon az asszonnyal az egyházakról. Volt egy érdekes mondata:
    .
    “A katolikus egyház erőszakosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rajta kívül egyetlen egyház, vallás sem rendelkezik önálló állammal.”
    .
    Van benne valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  39. inax – megvédjük a Vatikánt is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  40. A napokban valamelyik csatornán újra néztem a Majomper néven elhíresült bírósági eljárásról készített ragyogó szereplők által játszott filmet. Az asszociációi meglepően erősen hatottak rám….

    Emlékeznek arra a fellelkesült,vonuló,éneklő vakbuzgó”békés” tömegre amely szinte törvényszerűen jutott el a lincselés igényéig…,majd a “pikniken” a felelőtlenül feltüzelt harciasságukra…, az őket uszító papjuk rafinált okfejtésére…,nos ettől újra és most is megriadtam,megriadtam mert ezt a fajta harcos hithű kiállást inkább kártékonynak pusztítónak az igazi emberi értékeket és közösségeket,-akár egy egész ország népét megosztónak,romba döntőnek-, látom!
    A vallási buzgóság és a butaság félelmetes elegy és romboló erő! Néhány ezer éve ezzel a hit nevében gyakorta éltek az egyházak gonosz szolgái…..

    Emlékeznek a napokban arra a békés felvonulásra ami az egyházak sanda
    politizálását,szorgalmas agitációját,mozgósító eredményét igazolja napjainkban is?

    Szerintem vigyázni kell ezzel az agresszív “szervezettel” mert igazán csak papjaik szándékain múlhat,hogy mennyire békések ezek a becsapott vallásos emberekből álló “tömegek” !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  41. ” Habár fölül a gálya, alul a víznek árja, azért a VIz az ur.” El kell tüntetni ezt a szemét bandát. Mind, az összeset. Sokáig már nem várhatunk. Demokraták! Ne hagyjuk tovább ezeket uralkodni. A papok között van a legtöbb pedofil és náci.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  42. KFJ 2012. február 9. csütörtök 08:13
    Én azért nem keverném össze a hitet a valósággal.
    pl:
    “Az ateizmus a mai napig a szofisztikus szó-gimnasztikában”, amit az egyház sem
    nélkülöz, vagy
    “Ezzel szemben az összes egyetemeket a katolicizmus alapította a X és XV század környékén, és a tudomány ennek folytán mintegy Isten sugallatára tudott csak kifejlődni a mai formában.” és talán nem volt inkvizició és nem voltak
    vallásháborúk(?).
    Szerintem mindannyian az adott rendszerrel kapcsolatos mai problémákkal
    szerentnénk érvelni. Ezt teszi FF és tisztelt KFJ ezt teszed te is. Hangsúlyozom:
    a rendszernek mint olyannak a birálatáról van szó. Nyilván egy demokrata, vagy egy olyan vallás képviselője akinek – hercegprimása elmondta, hogy a – vallása
    és a demokrácia között mi a különbség, más érveket sorakoztat maga mellé.
    Nyilván másként érvel egy Európacentrikus és egy globális felfogású ember.
    Nyilvánvaló az egyházak/vallási közösségek véleménykülönbsége. Nem is
    emlitve a szentekről mára kialakitott központi felfogást és annak a föld klf
    részein kialakult jelenlegi gyakorlatát.
    “2.Magánbiztosító.: Az „állam”i biztosítót a kapitalista állam találta ki”, ebben
    is van némi probléma. Egyes munkahelyeken ugyanis a rendszerváltozást
    megelőző néhány évvel is kialakultak – valódi – önkéntes biztositók. Munkahelyemen mi is jónak tartottuk és havonta fizettünk. Volt aki nem
    vett részt ilyenekben, vagyis nem volt kötelező.
    “3.Jogkövető,jó szándékú ember számára élhetetlen a társadalom.”,
    különösen akkor, ha “visszamenőlegesen” hozunk kivételes törvényeket és
    ha egy baráti rendszer befogadásakor érvénybenlévő törvényeinket
    utólag úgy módositottuk, amivel eredetileg be sem fogadtak volna.
    “de Fukuyama írása nem szentírás”. Valóban nem szentirás. Miért lenne az
    az általad is emlitett ateistáknak? Talán a szentirás alapján működő vallási
    közösségeknek mindenben azonos a véleményük, nem is emlitve a
    zsidó-keresztény kultúrkörbe tartozó vallási felfogásokat az általad
    követett szentirásról. Valamint az ebbe becsomagolt “keresztény Európáról”.
    Nyilvánvaló, hogy az általam felsorolt érvek az általad felsoroltakhoz
    hasonlóan sem teljesek.
    “ateizmus a mai napig a szofisztikus szó-gimnasztikában szójátékban
    jeleskedik”. Remélem elhiszed az ateisták és a más vallást követők is
    vélekedhetnek hasonlóan a te hivatkozásaidról. Posztaidból úgy
    emlékszem téged – meggyőződéseden túl az is hajt, hogy te ezt oktatod,
    vagyis ezért fizetnek, ebből élsz. Valószinűleg nem rossz javadalmazással,
    mert ha nem lennél megelégedve, képzettséged alapján más munkahelyet
    is választhatnál. Hasonlóan az egyéb politikai munkásokhoz. Van időd vitára felkészülni. Ilyen jellegű tevékenységeddel bizonyithatod alkalmasságod.
    Ettől függetlenűl tisztelve nézeteidet, várunk a demokratikus vitában de
    nem tudom mit keresnél itt demokrácia tagadásával, vagyis véleményed
    valamilyen alapra épitett kizárólagosságának elismertetésével.
    Maradok tisztelettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Csillagszemű Szarvaslány

    rupcsi
    2012. február 8. szerda
    21:21
    .
    Nagyon igaz! Van olyan egyház, amit nagyon szépen eltartottak és ma is eltartanak a hívek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  44. CommonSense
    2012. február 9. csütörtök
    01:54
    Én is ezt idéztem volna, kár hogy a hívők nagy része sem ismeri/érti a Jelenések könyvét.
    yoda
    2012. február 9. csütörtök
    04:52
    „…ha visszatér az a szokásjog, hogy a magát uralkodónak mondó személy vallását mindenkinek fel kell vennie.”
    Az „uralkodó” eredeti vallása református volt, de a hatalomért …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. KFJ 2012. február 9. csütörtök 08:13
    „azonos fajú” , és annak már volt albérlet”
    Érdekesnek tartom e nézetedet is. Mivel többször volt alkalmam zsidó családnál
    lakni egyszer Erdélyben Dés városában, ahol egy olyan ortodox családdal
    laktunk együtt, akik Romániából menekültek a vasgárda által elkövetett
    borzalmak elől. Többször laktam Budapesten is zsidó családoknál albérletben.
    Egy alkalommal Buda egyik legszebb helyén a Zárda utca körpanorámás
    sarki házában. Ahol az erkély ajtaját tilos volt kinyitni, mivel az erkélyt a
    háború elvitte. Mondanom sem kell mindenütt tudták nem vagyok zsidó.
    Én igy saját tapasztalatomból bizonyosodtam meg arról, hogy a
    fajgyűlöleten kivűl millió indok van az együttlakás eldöntésében.
    Az albérleten kivűli együttélésben sem jelentéktelen a kölcsönös szimpátia
    aminek nyoma sem látszik megnyilvánulásaidban.
    Sajnálom egy vallási ember ilyen vonatkozású hozzáállását.
    Nehezen tudom megérteni hogyan illeszkedsz a társadalomba ilyen
    előitéleteiddel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. figyelő köszönöm az infót, ezek szerint még egy identitásficam…
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Remek, lényegretörő cikk.
    Sajnos M.o.-on nem ismeretes a katolikus egyház és az eredeti kereszténység közötti eltérés, milyen változást jelentett az Opus Dei megjelenése a r.k. egyházban. A magukat ateistának vallók közül sokan azt hiszik, hogy ezek lényegtelen kérdések, pedig mint a jelen cikkből is látszik, nagyon is fontosak. Enélkül nehezen értelmezhető, ami korunkban történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Ime a KONKORDATUMNAK a tartalma.
    Ijeszto, ez nem vicc!
    http://video.xfree.hu/?n=alex58|d5125524282856522857f13ba34f888f&vcim=Mis%E9n#videoloc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Túlavasúti
    2012. február 9. csütörtök
    12:50
    azonos fajú” , és annak már volt albérlet”
    Érdekesnek tartom e nézetedet is.
    …………….
    Valamit félreértesz, pedig egyértelműn fogalmaztam:
    “A valóság (konkrétum) az amit egyes riporterek csináltak a rasszizmus bizonyítására, ami a következő:”
    ………
    Menj vissza oda ahol ezt leírtam, és olvasd el.
    Hátha megérted. Vagy szándékosan nem akarod megérteni????
    Én is a TV-ben láttam egy ilyen esetet.
    ……….
    Továbbá:
    1./
    Nekem “se tetszik a rendszer”, és jobban örülnék a demokráciának.
    De….:
    Egy Fukujama nevű “professzor” ügyetlenkedése előtt nem fogok hasra esni mint Te.
    2./
    A XXI. századba idejét múlt elavult a vallásháború, amit maradinak tartok.
    3./
    Szintén maradi elavult a nácizmus összemosása a vallással, amikor köztudott hogy a nácizmus is ateista volt.
    (de titokban parapszichológiával és mágiával foglalkozott mint a Sztálinizmus)
    4./
    A demokráciát a hatalomból kiesett politikusok szintén nem tartották be, számos olyan dolgot felrónak a jelenlegi hatalomnak amit ők is vígan megcsináltak.
    ………………….
    A szofisztika és a szógimnasztika egyik eszköze a szándékos félreértés és félremagyarázás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Túlavasúti
    2012. február 9. csütörtök
    12:14
    “Posztaidból úgy
    emlékszem téged – meggyőződéseden túl az is hajt, hogy te ezt oktatod,
    vagyis ezért fizetnek, ebből élsz. Valószinűleg nem rossz javadalmazással,
    mert ha nem lennél megelégedve, képzettséged alapján más munkahelyet
    is választhatnál. Hasonlóan az egyéb politikai munkásokhoz.”
    ………
    Milyen „Posztaidból”???? Talán idéznél egyet is???
    Ez is egy olyan mellébeszélés, aminek semmi valóságalapja sincs.
    És amit utána írsz annak sincs. Mivel bizonyítod azt??? Semmivel sem.
    Akiket „azért” fizetnek, amit leírsz,…………
    azok most jót nevetnek.
    Nekik okoztál örömöt, ügyes vagy.
    Gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem akar megállapodást a budapesti rezsim 2012. április 19. csütörtök | AN

Tovább maszatol a kormány IMF-ügyben 2012. április 18. szerda

Maszatol és mellébeszél a kormány 2012. április 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos