Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tovább maszatol a kormány IMF-ügyben 2012. április 18. szerda 17:15

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
 Tovább maszatol a kormány IMF-ügyben

Budapest – Korábban legalább dátumokat lehetett hallani – igaz, mindegyik irreálisnak és légből kapottnak bizonyult. Ma már dátumot sem említ senki, hogy mikor kezdődnek (és fejeződnek be sikeresen) a tárgyalások az IMF-fel, nem tudja senki. A kormány várakozó állásponton van, mondta Varga Mihály. Hogy mire várnak, azt nem árulta el. Az elvesztegetett idő milliárdokba kerül a magyar adófizetőknek.

Magyarország még nem jutott közelebb ahhoz, hogy megkezdődjenek az IMF-tárgyalások – mondta Varga Mihály az m1 Ma reggel című műsorában. Várakozó állásponton vagyunk, most már elég régóta, mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az IMF-tárgylások megkezdéséről.

A politikus kifejtette, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter januári tárgyalásai óta már eltelt néhány hónap, s Magyarország még nem jutott közelebb ahhoz, hogy a tárgyalások megkezdődjenek.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) félszemmel az uniót nézi, hogy milyen igényei vannak Magyarországgal szemben, az unió pedig az Európai Központi Bankot (EKB) figyeli ugyanilyen szempontból – mondta. A frankfurti ötszereplős megbeszélésről közölte, az EKB, a Magyar Nemzeti Bank, a magyar kormány, az IMF és az Európai Bizottság azt nézi meg, van-e olyan akadály, ami miatt a tárgyalások nem kezdhetők el.

Az államtitkár szerint az IMF-tárgyalások gátja, hogy keverednek különböző kérdések. Így az országgal szemben indított túlzott-deficit eljárás, a kötelezettségszegési eljárás, illetve az IMF-tárgyalások megkezdéséhez szükséges előfeltételek kérdésköre.

Ezzel szemben Magyarország azt szeretné, ha ez a három szál nem keveredne össze, hiszen mondjuk egy pénzügyi megállapodás előfeltételeként arról beszélni, hogy mennyi lehet a bírák nyugdíjkorhatára, nem méltányos – fejtette ki Varga Mihály.

Hozzátette, úgy tűnik, Magyarország szempontjából nehezítő körülmény, hogy uniós tag, hiszen Egyiptom ugyanakkor fordult az IMF-hez, mint Magyarország, s már megkötötte a megállapodást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 9 szavazatból)
Tovább maszatol a kormány IMF-ügyben, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Ugye Varga úr, milyen szar dolog az EU tagjának lenni? Nem kellene kilépni? Minek megvárni, míg úgy járunk, mint a macska? Szóljon már, hogy ki akarunk lépni! Talán magára hallgatnak. Nem is érteni, minek ez a szarozás! Hajrá, ebura fakó, mit nekünk Hekuba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. Zárjuk már rövidre ezt a hülyeséget! Nem lesz IMF hitel, a kormány nem is akar ilyesmit, csak a befektetőket hitegeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  3. A kormány szeretne hitelt, de hazug embernek, hazug kormánynak senki sem ad. Ez az alapállás, innentől lehet cizellálni a dolgokat. Az IMF/EU hitel sorsa már akkor eldőlt, amikor Orbán bevetette a kettős beszédet – és amikor megpróbálta diktálni a hitelkérelem feltételeit. Már akkor kimondatott, hogy hülyének a kezébe pénzt nem adunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  4. Akarnak azok, csak nagyon hamar beleszoktak a fiúk a diktatúrába, és nincs kedvük elfogadni a kölcsönhöz kapcsolódó feltételeket
    Micsoda szemét ez az eu, hogy a tagjainak nem engedi meg, hogy diktatúrát építsenek ki odahaza!
    Jó lesz nekünk az eu-n kívül is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Most akkor ebben a hónapban az Ft/euró árfolyam meredek növekedésbe fog kezdeni, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. Most majd az eminens kinézetű, jólfésült Varga Mihályt küldik az IMF nyakára, hátha ő meg tudja győzni őket, ami a torzonborz Felleginek, és a borzas szemű Matolcsynak hónapok óta nem sikerült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  7. Még hogy Magyarország azt szeretné, hogy a szálakat az EU ne keverje össze.
    Nem Magyarország kedves Varga Mihály, hanem a FIDESZ, és az nem ugyan az.
    Ezt ott Brüsszelben is tudják, azért keverik össze, illetve hogy pontosabban fogalmazzak, nem választják szét. Azon egyszerű oknál fogva, mert összetartozik.
    Színe és fonákja. Ugyanannak a dolognak, amiről szem látomást, a magyar kormánytól teljesen eltérő nézetet képviselnek
    Ezt ott úgy hívják, hogy demokrácia. Valamilyen rejtélyes okból ami itt van azt is. Mivel oda pedig nem lehet a saját embereinket döntési pozícióba juttatni ez vélelmezhetően így is marad. Véleményt mondani persze lehet (demokrácia!) de ha a küldött baromságokat beszél és már unják legfeljebb kikapcsolják a mikrofont.
    Sz@r érzés lehet ilyen frusztráltan élni, de hát nap mint nap így élünk mi is..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. “Magyarország szempontjából nehezítő körülmény, hogy uniós tag, bla, bla, bla…”
    Ebben szerintem van valami igaz, mert nem engedik hogy orbanisztán példa legyen az unióban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. Miska! ezzel egyenesben kimondtad, hogy orbán makacssága milliárdokba kerül az országnak. Már csak azt kéne bevallanod hogy az még többszörösébe kerülne nekünk, ha orbán és maffiája mind a politikában mind a gazdaságban szabad kezet kapna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. “Magyarország az első helyen áll a kockázati sorban. Abban a pillanatban, amikor a 28 éves Tom odaszól a 35 éves Jerrynek Londonban, hogy eladni, minden rosszra fordulhat.”
    .
    Szerintem Tom oda fog szólni, hogy: “A Magyar kötvényektől megszabadulunk! Hisz az IMF. már inkább ad egy-két Afrikai országnak gazdasági segítségre, mint a Magyaroknak”
    .
    Isten mentsd meg a Magyart, mert az már képtelen magát menteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. Hazudik mind. Jól tudják, milyen feltételnek kellene megfelelniük. Megbízhatónak kellene lenni. Ez pedig egyaránt jelent gazdasági és politikai megbízhatóságot. Egy fasiszta rendszer létrehozását és megszilárdítását foyítató kormány nem megbízható. Először le kell bontaniuk a diktatórikus hatalmi rendszerüket, utána kaphatnak kölcsönt. Ők erre hajlandóságot még szimulálni is képtelenek, így mi szívhatunk tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Orbánnak egyszerre kellene két fronton helytállnia: az egyik a nacionalista jobbér szimpatizánsi köre amely elvárja, hogy a magyar haza sallert adjon Brüsszelnek, Washingtonnak, Párizsnak, Berlinnek, nos és persze magának az IMF-nek azaz a csúnya „gyarmattartóknak”. A másik a száraz realitás vagyis a magyar gazdaság egyre rosszabb helyzete, az államháztartás nyomasztó hiánya amit nem lehet nem kezelni. Orbán nem tud jót tenni, ha a realitások talajára lép és eldobja a „szabadságharcot” elveszti a stupid szavazóbázisának jó részét, ha viszont nyíltan szembemegy az EB-vel (és az IMF-el) annak könnyen államcsőd lehet a vége. Ezért húzza az időt mindenféle mondvacsinált trükkel („nem tudjuk mit vár el tőlünk Brüsszel” – „mi mindent teljesítettünk” vagy „készek vagyunk az azonnali feltétel nélküli tárgyalásra”) abban bízva, hogy talán meglódul a pénzpiac érdeklődése a rendkívül magas hozamot ajánló (ami önmagában is egy óriási csődöt eredményezhet) magyar államkötvényekre. Orbán hazárdjátékot űz 19-re muszáj lesz neki lapot húzni és vagy nyer, vagy nagyon nagy bajba hozza az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Lassan fixa ideám lesz a gondolat, hogy mit mondana a fidesz ha mindezt egy ellenzéki kormány művelné amit tesznek!
    Már forradalmat rendeztek volna. Sajnálom, hogy ennyit ér a jelenlegi ellenzék. Ha ilyen barbár, aljas és szemét cselekedetekre ennyi a reakciójuk akkor éljen a fidesz. Ha valaki el tudja őket takarítani akkor az csak a saját mohóságuk és gátlástalanságuk lehet. Jó lenne minél hamarabb túlesni rajta, hogy minél kevesebbet szenvedjen az ország bár utánuk még jön a nyomeltakarító náci brigád és egy újabb fejezet a hazai nácizmusból. Orbánnak sikerült egy fiatal nemzedéket megfertőzni “azelmúlnyócévben” mindennel ami kárt okozhat az országnak mialatt semmi értéket nem mutatott nekik és még él az a nemzedék akik ezen nőttek fel a másik oldaltól hülyítve.
    Szép kilátások. Orbántól nem vártam mást de az ellenzék meglepetést okozott és okoz!
    Nem hittem volna, hogy ennyire impotens és gazember ez a banda mint amilyen beleértve a szakszervezetet! Azt hittem, hogy simán hüyék de ezek rosszabbak! Mentik a vagyont pusztuljon az ország! A szakszervezet első szóra lefeküdt orbánnak, habozás nélkül elárulta az országot úgy, hogy ezek a szerencsétlen tagok örültek a gaskó féle baksisnak és boldogan megásták a maguk és az ország kisembereinek sírját! Melyik a jobb? Ennyire buták vagy ennyire önzők? Hamarosan ezerszer megszenvednek minden fillért amiért eladták az országot orbánnak aztán majd elkezdenek kommunistázni meg zsidózni!
    Ennyi ésszel és becsülettel mit tennének mást?!
    Kertész Ákos szavai jutnak az eszembe és azt hiszem sok embernek nem kell magyarázni mire gondolok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Báthory Ödönke

    Mindeközben OV csak ott ül az asztalnál és vár, és vár, és vár….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Azt gondolom, hogy az EU vezetői nem hiszik el, amit tapasztalnak, hogy a magyar kormánynak esze ágában sincs megegyezni és csak az időt húzza. Nem hiszik el, mert ilyen hazárdjátékot felelős kormányról nem feltételeznek. Ezért tud szórakázni 10 millió magyar életével ez a felelőtlen kormány. A napi kamat, melyről Gyurcsány Kálmán Olgánál beszélt még az ük-ük unokáinkat is eladósítja – ez az eszement bagázs így csökkenti az államadósságot, hogy napi 100 millióval növeli! Az ellenzék erről miért nem tájékoztatja a sok bugyuta békemenetelőt?! Nagyon sok szakember asszisztál az ország tönkretételéhez, félelmetes ez a bénultság!
    T. kisember – Igen, elkeserítő ami itt történik! A vasutasok most néznek szembe majd a 20 ezres baksis mit is jelent – több ezer vasutas elküldését….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke!
    Én már azt szeretném, ha OV máshol ülne …….. és ülne, és ülne, és ülne…:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Hirtelen milyen fontos lett az adofizetok penze.
    Elvesztegett ido, penzbe kerul. Valamit nem ertek. Nem MO anyagi tamogatasarol van szo az EU reszerol ?
    Ugy beszel a fidesz mintha ez jarna neki. Szerintetek a nemet adofizeto orul hogy az “adoja vadkeletre megy”.
    Ezek annyir hulyek hogy azt sem tudjak hogy az anyagi tamogatas nem mas mint kegy. a Fidez ugy kovetelodzik mint a palesztinok. Persze egyik sem akar dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. “Varga szerint nehezíti a megállapodást, hogy az Unió tagjai vagyunk.”
    tehát most mondta el hogy ki akarnak lépni ?
    De arról kellene tudniuk, ez nem egy csiki csuki játszótér, annak súlyos következményei lesznek, uniós pénzek vissza adása, a “vasfüggöny” vissza állítása, ki-be hozatali vám terhel majd mindent, vízum, tovább had ne soroljam, és nem utolsó sorban, gazdaságilag megfojtanának (bosszúból)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. hamond,
    Nem bosszúból fojtanának meg, hanem gazdasági érdekekből. Azért, mert a közösségen kívülieknek vámot kell fizetniük. Míg a magyar nacionalista irány azt hangoztatja, hogy vámot fizettethetnénk, ha nem lennénk az Unió tagja, arról nem beszélnek, hogy (valószínűleg sokkal több) vámot kéne fizetni nekünk is. Tehát nem a környező országok rosszindulata, vagy bosszúja lenne a mozgató rugója Magyarország tönkretételének, hanem az, hogy több behozatalra szorulunk, mint amennyit kifelé el tudunk adni. Az átmenő forgalom vámjairól meg ne beszéljünk, mert a legtöbben ki fognak kerülni minket, nem bosszúból, csak gazdasági érdekekből (spórolásiból).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Tibor!
    Ezt írtam én,
    “ki-be hozatali vám terhel majd mindent” tehát ugyan azt.
    Egyébként hidd el Bosszúból!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. hamond,
    Csak annyiban nem értünk egyet, hogy szerintem nem bosszú az, hogy a gazdasági érdekeik szerint nem akarnak vámot fizetni a magyarországi tranzit forgalomért, és vámot fizettetnek a közösségen kívüli országokkal. Gazdasági érdekek, amit a magyar kormány nem vesz figyelembe, illetve félremagyaráz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Varga egy pöcs (bocs) ha ezt komolyan is gondolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  23. Caretero
    2012. április 18. szerda
    19:18
    Csak mi élünk frusztráltan.
    Őket mi frusztrálná? Az, hogy a terveik szerint halad minden (minél rosszabb, annál jobb (a fidesznek, főleg a vezetőinek))?
    Hamarosan elegendőnek találják az indokokat, hogy kilépjünk az EU-ból.
    Onnantól nyílt diktatúra lehet.
    Addig is hihetetlen gyorsasággal szaporodik a már most is hatalmas vagyonuk.
    Akkor még a MNB deviza tartalékait is ellophatják, és eltávozva innen, élhetik a szupergazdagok életét valahol, ahol kellemes az éghajlat, és nincs kiadatási egyezmény.
    Megérdemeljük, mert tűrjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Gyuri megelégelte a dolgot, szombaton leugrik Washingtonba, aztán rendbe rakja a dolgokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Már 2010-ben megmondtam, hogy Orbán ki akar lépni az EU-ból. Ha ez esetleg valóban bekövetkezne, mert balfékek vagyunk (mármint a lakosság), akkor ha máshogy nem, gyalogszerrel fogom elhagyni az országot. Nagyjából bármilyen irány meg fog felelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  26. Egyszerű mese, dallal
    .
    Hol volt, hol nem volt, volt egy IMF (ami a miénk) és mi vártuk/várjuk nap mint nap, hogy jöjjön, s közben úgy döntöttünk, hogy ezt üzente
    .
    Várj reám s én eljövök hogyha vársz nagyon
    várj reám ha sárga köd őszi búja nyom
    várj ha havat hord a szél várj ha süt a nap
    várj ha nem is jön levél innen néhanap
    .
    Ámde kiderült hogy amíg vártunk csak vártunk, nem vettük észre, hogy:
    Jóska levelet hozott a posta!
    .
    … és azóta is csak a sárga ködöt nézzük, csak nézzük … és várunk.
    .
    Itt a végünk fussunk el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. Nem volt elég a “békekölcsön”-szerű állampapit kibocsájtás.
    Biztositékként nemrég hoztak egy határozatot:
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/jovore-fizetnunk-kell-azert-hogy-fizethessunk-13075/
    Sajnos ez nem hoz elég hamar eredményt, ezért az alsóbb szinteken már
    zsebein küritése is elkezdődött:
    http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/9-forintert-dolgoztattak-a-kozmunkasokat-13244/
    Tehát mi várható jövőre:
    A lakossági pénzforgalom eddig kézből kézbe, vagy csekk segitségével
    történt. A vállalkozásoknak a kormány bankon keresztül történö
    pénzforgalmat irt elő.
    A kormány ezután a lakosság részére biztositja az ellenőrzés lehetőségét
    azon a nagyon szidott és rettenetes kizsákmányoló bankon keresztül.
    -Járandóságod bankszámlára érkezik, mely számládon maradhat, de onnan
    - Internetbankolhatsz
    -Átutalhatod saját neveden lévő másik számlára, vagy
    .más számlájára utalva törleszted, hiteled, tartozásaid, előlegeid
    .felveheted bankpénztárban, vagy ATM-ben
    .alkalmanként számládról elkötheted bankkártyáddal, vagy okos
    telefonoddal
    .egyéb következő- de előre nem látható – fejlesztési módokon
    .
    Eddigi pénzforgalmaddal – saját kezedbe kerülve – INGYEN azt tettél,
    amit akartál, vagyis nem kellet külön dijat fizetned minden olyan
    pénzköltésedért amit valami ellenszolgáltatásért közvetlenül fizettél.
    .
    Ezután a törvény szerint – alkalmanként – minden pénzmozgás
    bankszámlán keresztül történik. Ezekhez szakszemályzet és
    megfelelő – fejlődés folytán változó – gépállomány szükséges.
    Eddig ezeknek csak néhány %-ára volt szükség, az ezelőtti
    forgalom miatt.
    Mindez a banknak is pénzbe kerül, de az állam a pénzmozgásokra
    kivetett adó is a pénzmozgásaidra rakódik.
    Az adót az állam a banktól szedi be, mert ott van ellenőrzési lehetőség,
    de kinek a pénze is folyik át a bankon keresztül? Az a pénz a tied.
    SEMMI BAJ NEM LENNE EZZEL HA TE DÖNTHETNÉD EL MIT AKARSZ.
    .
    A fejlesztésnek általában jó oldala van – ha ismered és ki tudod használni.
    Interneten keresztül intézheted pénzügyeidet akár ESZG-vel, tablettel,
    iPoddal, okostelefonnal stb. Ehhez szerkentyűket kell beszerezni és
    üzemeltetni. A forgalmazás költségigénye a dijszabások és a használati
    módok szerint pénzbe kerül.
    Ha eszközeid nincsenek akkor is kaphatsz SMS-t a postán keresztül,
    de annak dija a cimzettet terheli. Ilyenkor nem te döntöd el, hogy
    akarsz-e SMS-t kapni, vagy nem.
    .
    Igy érte el a kormány, hogy – a középkorhoz hasonlóan – az adóbehajtás
    egy részét BÉRBE ADTA.
    .
    Ennek a következménye az, hogy ezután – indirekt módon – a kormány
    annyi adót vet ki ránk, amennyit csak akar. Mi meg szidhatjuk az áremelés
    miatt a vállalatokat és a bankokat. Természetesen a dolgok bonyolult volta
    miatt az átláthatatlanság is tovább fokozódik. Hiszen a részműveletekre
    felszámolt költségek miatt jövedelmed – egy része – nyomtalanul eltűnhet.
    .
    Igy fordulhat elő, hogy nagyobb járandóságod – akár többezer HUF –
    helyett SMS-el értesitenek, hogy kaptál 9 HUF-ot, de a felvétele előtt
    fizess 30 HUF-ot. De közben munkába járásod is pénzedbe került.
    .
    A kormány igy is maszatol. Ugyanis hiába történnek ilyenek és hasonlóak,
    AZ ADÓ MÉG MINDIG EGYKULCSOS!
    .
    Valóban itt van már annak az ideje, hogy az ellenzék ráerősitsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Néhány barátom tájékozatlansága miatt tartottam szükségesnek elküldeni
    2012. április 19. csütörtök 11:30- as komentet. Vidéken ugyanis a
    rendelkezésre álló lehetőségekről és a várható következményekről
    teljes mértékben tájékozatlanok. Egyik ismerősöm, olvasva irásom
    rámtelefonált:
    “mond már meg, hogy hol van az az internetbank”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Akinek még tegnap sem esett le, hogy ez a kormány csak az időt huzza, és NEM akar IMF hitelt, az vak, nagyon hiszékeny, vagy Orbán hívő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. terminus
    Nagyon hiszékeny Orbán hivő, vessző nélkül, már van néhány nem nagyon hiszékeny, de még Orbán hivő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Elkeserítö. Felháboríto.

    S a nép, csak ül és bámul.
    Nincs senki aki megálljt mondjon.
    Az ellenzék nulla.
    A jobb oldal vagy fülét farkát behuzva pislog és
    tapsol, ha annak van az ideje, vagy csaholva
    éljenez és nyálfröcskölve szidalmaz.
    Mivé lett ez az ország?
    Ezt jelenti magyarnak lenni?
    Emberek. Muszály ennek így lennie?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Szerintem Orban arra jatszik, hogy az Euro majd csodbe megy es akkor majd az IMF jon hozzank egy kis kolcsonert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Így olvasva ezt a varga féle nyilatkozatott, akár még egyet is lehetne érteni vele. Én is egyre inkább hajlok arra, hogy az Unió túlzott szigorúsága kifejezetten Orbán Viktornak szól, magyarul, nem óhajtanak vele megállapodni, ami még magyarabbra fordítva annyit jelent, hogy hitelét vesztett lett az EU szemében és mint ilyet teljesen illegitimnek tekintik a saját szempontjukból. Az nekik kevés, hogy Orbán mögött ebben a suttyó országban hányan is állnak. Szerintem úgy gondolkodnak, ha a magyarok nem akarnak valami irtózatosan rácseszni, zavarják el az egyébként teljesen impotens miniszterelnöküket jpobbkezestől együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Csak a legszűkebb koleszos kör ismerheti a tervet, ha egyáltalán (!) ismerheti, hogy mit is akar Orbán.
    Ha tényleg az államcsődre játszik, az még a holdudvarának is írtózatosan betenne, tehát nagyon óvatosan, utolsó mp-ig etetni kell mindenkit, hogy igenis akarjuk a hitelt, csakhát….hiába ülök, mint egy tülök, nem jön az IMF. Teljesen mindegy, hogy tudják a fideszes közgazdászok, hogy mit jelentene az államcsőd, ők ezt gazd. szempontból látják és nem képesek felismerni, hogy Orbánt ez érdekli a legkevésbbé! Őt a leszámolás és a bosszú vezérli – ezt pedig totálisan csak a káoszban tudja megvalósítani – ezért neki semmi sem drága! Ha ő ezt az országot a 2/3 birtokában felvirágoztatni akarta volna, minden lehetőség adott volt hozzá, csak jó szakemberekkel kellett volna körülvennie magát. Ez a “zseni” pedig olyanokkal vette körül magát, akik azt tesznek, amit ő mond, erre pedig egy magára valamit is adó szakember nem hajlandó! Mert a Fidesz után is lesz élet, ahol majd a szakmai hozzáértés lesz a fő követelmény, tehát nem eladó és nem megvehető! Még mindig nem lenne késő észheztérniük egyeseknek, egyszerűen csak be kellene látni, hogy a káosznak is vége lesz egyszer és az elszámoltatás meg fog történni, helyesebb lenne megakadályozni a káoszt és jobb lenne kimaradni az elszámoltatásból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Úgy tűnik, lassan csak megjön Godot 2012. június 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos