Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem akar megállapodást a budapesti rezsim 2012. április 19. csütörtök 13:05 | AN Forrás: Index, VV, Progresszív, 168 Óra

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem akar megállapodást a budapesti rezsim
Budapest – Kedd este a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan törvényjavaslatokat nyújtott be a parlamentnek a jegybanktörvény és az alkotmány módosításáról, amely egyértelműsíti, hogy a magyar kormány semmibe vette az európai kritikákat és az MNB korábbi észrevételeit. Még Orbán Viktor egyik gazdasági tanácsadója szerint is „fejjel megyünk a falnak”.
.
Hónapok óta tart az egymásra mutogatás: a kormány úgy tesz, mintha nem értené, miért nem kap hitelt, agyhalott hívei úgy tesznek, mintha nem értenék, miért van szükség egyáltalán hitelre – mert különben becsődöl az ország, azért –, a Nyugat pedig úgy tesz, mintha nem értené, hogy mániákus diktátorral van dolga, akivel szemben felesleges minden érvelés, emberi szó, mert ezekből nem okul; az ő világa a saller és a koki.
.
A józan kisebbség pedig azt próbálja elhitetni magával, hogy miután Orbán Viktornak nincs más választása – és ezt több fegyverhordozójával is lenyilatkoztatta –, eljárja hívei számára a maga kis függetlenségi sámántáncát, azután pedig úgyis teljesíteni fogja a nyugati követeléseket – igen, a politikaiakat is, sőt, épp azok a leglényegesebbek –, hiszen csak nem akarhatja az országot gazdasági válságba vinni, nem akarhatja, hogy fizetésképtelenek legyünk, nem akarhatja, hogy előbb a nyugdíjakat ne vigye ki a postás, azután a közszolgák ne kapjanak pénzt, majd a négyes-hatos is leálljon a Körúton.
.
Jellemző módon hétfőn még „konstruktív” megbeszélések folytak, a teljesen leamortizált Fellegi Tamást is leváltották a Fidesz elfogadhatóbb arcai közé tartozó Varga Mihállyal, miközben Budapest azt hajtogatta, hogy teljesítették a kéréseket, ehhez képest semmi nem teljesült, folytatódott ellenben a klerikálfasiszta diktatúra terjeszkedése az élet minden területén. Miután pedig pénzre szükség van, és az olyan nagyszerű szövetségesek, mint Kommunista Kína és Vatikán, nem adnak pénzt, főleg nem négy százalékos kamatra, mint az IMF, Budapest továbbra is kénytelen ebben a tekintetben a demokráciákra hagyatkozni; játékszabályaikat azonban nem kívánja betartani. Következésképp tovább kell kotorászni a lakosság zsebében; a függetlenségi harc a magyar polgár ellen folytatódik, felvonultatva számos, közgazdaságilag nonszensz intézkedést, így az adó megadóztatását.
.
A magyarországi sajtó és blogvilág jó része döbbenettel és hitetlenkedéssel veszi tudomásul azt, amiben biztosak lehettünk: Orbán Viktor lényegi kérdésekben jottányit sem fog engedni az új gyarmattartónak kikiáltott Brüsszelnek. Bármit vállal annak érdekében, hogy teljes mértékben ő és sleppje akarata érvényesüljön Magyarországon. Ennek érdekében milliók további nyomorba döntése sem nagy ár.
.
A kormányhoz közel állók ezt így egyelőre még nem kívánják (be)látni, jó néhányan azonban elképednek a minden határon túlmenő makacsságon. Az Index körkérdést intézett közgazdászokhoz, elsősorban  az Orbán Viktornak is tanácsokat adó Csaba Lászlóhoz, aki szerint „több kérdésben fejjel megyünk a falnak, bár a szimbolikus vitapontokban a kormánynak van igaza.” A jegybanki függetlenséget kikezdő jogszabályokhoz Csaba szerint nem kéne ragaszkodni: „A törvény még most is jelentős befolyást ad a kormánytöbbség által irányított parlamenti gazdasági bizottságnak a jegybanki döntéshozatal befolyásolására, és az elnök megkerülhető például a kamatpolitika alakításában.”
.
Az Index által megszólaltatott Citibank-elemző, Gárgyán Eszter szerint „semmi nem indokolja a javaslat benyújtásának időzítését. A piacok rövid távon azt érzékelhetik, hogy az NGM a javaslattal saját részéről lezártnak tartja az ügyet, és figyelmen kívül hagyja az EKB javaslatait. Innentől az Európai Bizottságnál a labda, de ők nyilvánvalóan nem fognak rábólintani a most benyújtott javaslatokra.” Az elemző úgy véli, a piacok kezdenek elbizonytalanodni, akar-e a kormány megállapodást, így az elmúlt hetekben-hónapokban amúgy is fokozódott a nyomás, nőtt az állampapírok hozama és a csődkockázat is. Gárgyán szerint nem állhat a kormány érdekében, „hogy röviddel a konvergenciaprogram kihirdetése előtt rontsa az országgal kapcsolatos hangulatot, hiszen éppen attól vár egy olyan pozitív hullámot, amit meglovagolva alacsony hozamszint mellett tud állampapírokat kibocsátani, illetve korábban még eurókötvények kibocsátása is szóba került”, emlékeztet az Index.
.
„Nagyon csúnya világ jön Magyarországon”, nyilatkozta a portálnak Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője. „A pénzügyi piacokon még tart az a vélekedés, hogy mivel nekünk fontos a megállapodás, ez meg fog történni, és ezt a kötvényhozamokba is beárazták. Azonban a befektetők, bár még mindig hisznek a megállapodásban, egyre jobban aggódnak és kezdenek elbizonytalanodni, mondta Török, aki szerint fogytán a türelem, jó lenne megelőzni a pánikot. Ez azért nagyon fontos, mert az állampapírok nagy részét külföldiek veszik. Ha hirtelen azt fogják gondolni, hogy mégsem lesz IMF-alku, és átesnek a ló túloldalára, akkor tőkekivonás jön, ami meredek hozamemelkedéshez vezet, így az év eleji 11 százalék fölötti hozamok is visszajöhetnek. Török szerint szerencse, hogy kevesen értik pontosan miről is szól a vita, ezért a törvény körüli vita nem okozott jelentős és tartós, devizaválságba fajuló forintgyengülést.”
.
„Most az történik, hogy a kormány kapott formális kéréseket, és most azt mondja, hogy ezeket mind megcsinálta. Eközben van egy csomó nem formalizált kérés is a törvény kapcsán, most ezeken megy a vita, mondja Török. A lényeg, hogy az EU a jegybank-kormány kapcsolat elrendezésének a szellemiségét kifogásolja, de azért van nehéz helyzetben, mert a jegybankok kapcsán nincs egy minden részletre kiterjedő standardizált viszonyrendszer, ami minden uniós ország követne. Ezzel az Európai Bizottság a sarokba szorul, hiszen veri az asztalt, hogy nem így kellene csinálni, de nem igazán van olyan szabályrendszer, amire hivatkozhatna – a magyar kormány ezt pedig ezt kihasználja” – összegzi a helyzetet az elemző az Indexben.
.
Mindez arra utal, hogy Orbán Viktor úgy érzi, most már nyíltan felvállalhatja a Nyugattal való megállapodás megkérdőjelezését, állapítja meg a jobboldali Véleményvezér blog.  „Rég nem látott dolog történt tegnap: Matolcsy Györgyöt újra nyilatkozni engedte a kormányfő. A Véleményvezérnek úgy tűnik, ez egyáltalán nem véletlen, hanem egy újabb kommunikációs stratégiaváltás része. A kormány ugyanis az EU-IMF hitel ügyében támadóállást vett fel.”
.
Az elmúlt fél évben a kormány időhúzásra játszott, mondván, a megegyezés bármikor létrejöhet. „Széttárták a karjukat és a kormányfő szavaival élve magányosan üldögéltek a tárgyalóasztalnál az IMF-re várva. Mindeközben természetesen a miniszterelnök gondosan ügyelt arra, hogy az EU által a tárgyalások előfeltételeként szabott törvényi változtatások közül többet ne hajtson végre. Tette ezt részben annak érdekében, hogy legalább az egykori gazdasági szabadságharc látszatát fenn tudja tartani, de sokkal inkább azért, mert azt remélte, megúszhatja a hitelkeret nélkül”, állapítja meg a Véleményvezér, amely szerint „ebbe a gondolkodásba nyújtott bepillantást egy korábbi Csaba László-interjú. A CEU-s professzor ebben a beszélgetésben Orbán Viktor tanácsadójaként pozicionálta magát, és azt fejtegette, könnyen lehet, nincs is akkora szükségünk erre a pénzre, mivel a külső környezet pozitív változása és a magyar gazdaságpolitika új lépései lehetővé teszik majd a magyar államadósság piacról történő finanszírozását.”
„Amiről sem ő, sem a kormány tagjai nem szóltak egy szót sem, az az, hogy ez az elsősorban retorika szintjén játszott szabadságharcosdi a valóságban borzasztó költséges az országnak. Az említett piaci finanszírozás ugyanis lényegesen drágább, mint az IMF-hitel: csak az elmúlt hónapok időhúzása százmilliárdokba került a költségvetésnek”, állapítja meg a jobboldali blog.
Miután úgy tűnt, a játék lassan véget ér, Orbán ismét színre engedte az utóbbi két év legnevetségesebb és egyben leggyűlöltebb figuráját, Matolcsy György gazdasági minisztert, „aki a hosszú hetek óta tartó hallgatását megtörve ismét hozta a megszokott formáját: fityiszt mutatott az EKB-nak… Amit azonban eddig a kormány új konvergenciaprogramjáról tudni lehet, az alapján nehéz megalapozottnak találni ezt a magabiztosságot. Persze előfordulhat, hogy két év után először a magyar gazdaságpolitikának tényleg sikerül valamilyen pozitív meglepetéssel előrukkolnia. Mindenesetre a miniszterelnök megint emelt a téten: vagy ászok vannak a kezében, vagy kétségbeesetten blöfföl. Hamarosan kiderül”, fejeződik be a Véleményvezér írása.
.
A Progresszív blog szerzője szerint már ki is derült: „Hát persze, hogy nem akarnak Orbánék megállapodni az IMF-fel és az EU-val! Naiv, aki valaha is hitt ebben. Olyan nincs, hogy valaki, akinek: 1. szüksége van a segítségre, 2. meg akar állapodni, 3.  megvan a szükséges hatalma/parlamenti ereje a megállapodáshoz és az ezzel járó, ehhez szükséges belföldi politikai, törvénykezési és gazdasági lépésekhez, az ne lenne képes fél év alatt erre! Képes lenne, persze – ha akarna. De nem akar! …Éspedig azért nem akarnak Orbánék megállapodni, mert akkor: 1. amíg tart a hitelszerződés, addig folyamatosan ellenőriznék őket (Orbánékat), 2.  be kellene tartani az EU írott és íratlan szabályait. És itt a lényeg: ha Orbánék betartanák ezeket a szabályokat (és emiatt nem hoznának itthon olyan, a saját hatalmukat bebiztosítani hivatott jogszabályokat, amelyekről nyilvánvaló, hogy ellentétesek az Európai Unió és a demokrácia jogelveivel), akkor igen-igen kétséges, hogy 2014 után is kormányon maradhatnának-e? A kormányzati teljesítményük alapján biztosan nem”, vonja le a következtetést a Progresszív, amely később megállapítja: „Ha Orbánék meg akarják tartani a hatalmat, akkor ki kell vezetniük Magyarországot az Európai Unióból! De ehhez kell egy jó apropó – ezt a következő módon próbálják majd meg mesterségesen megteremteni: Olyan helyzetet igyekeznek majd kialakítani – legvalószínűbben az államcsőd apropóján –, amelyért az EU-t teszik majd „főfelelőssé”. Úgy próbálnak majd tematizálni, hogy az EU „meg akarta szállni Magyarországot”, „el akarta venni a magyar emberek döntési szabadságát”, hogy „a sajátos magyar gondolkodásmód és életstílus számára idegen eszméket és életmódot akart ráerőltetni a magyar emberekre”, stb. És hogy „a kormány a magyar emberek érdekeinek védelmében döntött a kilépés mellett”, stb… És azok, akik amúgy sem tudnak mit kezdeni a modern Európa bonyolultságával és magas teljesítmény-elvárásaival, Orbánék számításai szerint örömmel fognak hallgatni ezekre a szlogenekre, jósolja a Progresszív, amely végkövetkeztetésében bízik abban, hogy a diktatúra nem fog eljutni idáig.
.
Eközben a kormány mintegy 500 milliárdos megszorításra készül jövőre a Policy Agenda számításai szerint; ennek egyötödét nagy valószínűséggel az önkormányzati rendszerből készülnek kivonni, 40 milliárddal a gyógyszerkasszát kurtítják meg, a többit a már korábban megszellőztetett sárgacsekk-adóból, további adók kivetéséből, a meglévők emeléséből, illetőleg a nyugdíjak és a szociális kiadások megszorításából kell összehozni. Már most bizonyosra vehető, hogy az ötkulcsos adó bevezetése nem EU-konform, így arra már csak akkor kerülhetne sor, ha Magyarország kilépne az Európai Unióból – vagy kizárnák onnan. Elvi lehetőségként fennáll a közösségi közlekedést ellátó pénznyelő gépek (MÁV, BKV, Volánbusz) forrásainak további elvonása, ami viszont – a nyugdíjak csökkentéséhez hasonlóan – olyan társadalmi feszültségekhez vezetne, amelyek a kormány akár idő előtti bukását eredményeznék.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 39 szavazatból)
Nem akar megállapodást a budapesti rezsim, 5.0 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Az “adók megadóztatása” szerintem egy álhír, amit a szerző elhitt. (Mondjuk ez jellemző a honi helyzetre – ma már Mo-on ezt is el tudjuk képzelni.)
    Amúgy jó cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  2. Roma langokban all, Nero pengeti a lyrat es dalol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  3. Egyrtelmu “alaperteke ” az orbankormanynak hogy a kiepitett tejhatalomrol nem mond le. Errol az IMF hitelert cserebe sem hajlando lemondani.

    Innen pedig az egyetlen egyszeru. Ha nem ad az IMF hitelt az egyben azt is jelzi hogy a piacrol sem kap, mert bar meg most van bizalmi tokeje de ez masodpercek alatt fog eltunni amikor kihatral az IMF mogule.
    Ez ugyan az mint ha becsodolne az orszagot mert akkor sem kapna hiteleket az orszag bizalomvesztes miatt es az IMF sem adna.
    Ha mar nincs penz igy se ugy se akkor szerintem arra gondoltnak hogy az allamcsoddel legalabb a tovabbi fizetesektol kotelezettsegektol megszabadulnak es az igy felszabadulo zsetonbol fizetnek a talpraallast. Ha pedig sikerul elerni hogy az IMF EU rugjon ki akkor meg meg a hos megmentot is eljatszhatjak.

    Sok embernek a nyomorat fogjak elhozni ugy hogyok ennek a nyomronak meg csak az arnyekat sem fogjak erinteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Nem hallom az ellenzék hangját! Kussolnak a parlamentben, evvel tólják a csuti szekerét. Már most is késő ordítani! A Gyurcsányon kívül még egy szót sem hallottam az unióból való kizárás veszélyeire figylmeztetni. A hülyék országa a teljes csőd közepén, és ez a hülye csuti még mindíg huzakodik. Fasiszta rendszerét csak az EU-n kívül tudja fenntartani, illetve ott sem, mert az a rosszabbik, a vona győzelmét jelenti. Akkor viszont nem lesznek nyitott határok, nem lesz 15 millió magyar hazája, mert a külföldi magyarok nem hülyék egy nyomortanyát, a páriák földjét, hazájuknak választani. Azt hiszem rövidesen megyek Ficóhoz politikai menedékjogot és szlovák állampolgárságot kérni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (47 szavazatból)
  5. Az a véleményem, hogy arra hiába vár bárki is, hogy a Kormány észhez tér, nem fog. A kérdés az, hogy az ország észhez tér-e vagy megvárja a nyugdíjcsökkenést és a milliós munkanélküliséget?
    Úgy látszik nekünk Magyaroknak időről-időre szükségünk van egy “Mohácsra”, hogy egy ideig megint képesek legyünk normálisan gondolkodni. Persze azután újra ugyanabba a “folyóba” lépünk, mert mi soha semmiből nem tanulunk. Ennek szerintem az az oka, hogy képtelenek vagyunk kitartó kemény versenyre. Mindig elcsábulunk a Szirén hangoktól akik “könnyű álmot ígérnek”. Hát ez az igazi nemzeti tragédia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  6. Az adó megadóztatása:

    http://magyarinfo.blog.hu/2012/04/11/ilyen_nincs_megadoztatna_az_adoztatast_a_kormany

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. http://atv.hu/cikk/20120419_juhasz_oszkar_felkeszulten_haboruzna_a_zsidesz_rendorei_ellen?source=hirkereso

    Na most kell elindulni és tűzzel-vassal irtani a Juhász Oszkár féle tetveket meg a nácikat!!!!!
    Lassan de biztosan felzárkózik orbán és bandája is!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Ugyan már! Miféle államcsődről vizionálnak itt egyesek össze meg vissza?! Méghogy nem lesz kifizetve az alkalmazott, ellátás nélkül marad a nyugdíjas! Hát ezeket csakis pénzben lehet kiadni? Csak? Tényleg? És mi van, ha a hamarosan bevezetendő és csakis CBA-boltokban beváltható “Extraszűz Mária”-utalványokban kapja meg mindenki a járandóságát? Há’ ez mán smafu?!
    Ugyan minek az a pénz, ami csak rosszra hergeli a gyarló embert – hisz’ még maguk a papok is megtévednek a “mammon” csábításától (gyerekpopsikról már nem is beszélve!)?! Nem lenne jobb megelőzni a bajt, s az olyan kiskorú társadalom kezébébe, mely egy ekkora rakásnyi idiótát és erölcsi trágyakupacokat űltetett a maga nyakába – fullextrás ellátást biztosítva nekik! – maximum játékzsetonokat adni?!
    He?! …
    … na ugye, hogy igazam van!
    … és ezt (is) …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  9. Na végre eljutottunk odáig ahonnan nincs vissza út , talán elhiszik a NARANCSAGYÚAK hogy eszközök a “vezérlőlámpás” kezében , ha nem hiszik azoknak úgy magyarázzák el hogy kétszer tökönrugják aztán jobb horog az állra és húsz másodperc sokkoló , a végén szóban is közlik hogy most már csak a pénzük kell :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. A Parlamentben a legfőbb téma mindig is a képviselői díjazások voltak, 2 éve ez nagyon fontos kérdéssé lépett elő, miközben a nem megszorításokba a fél ország már belerokkant. Ha ezen a fő kérdésen túljutottak, akkor a törvények kicsavarása ment, aztán megszületett a nagy mű, az Alaptörvény meg annak asztala és a sok szemet gyönyörködtető festmény potom 20 milláért. Aztán volt nagy daj-daj, amiután alagúton át, mint a patkányok menekültek az ország rombolói. A kisebbségben lévő ellenzék pedig nagy igyekezettel próbálta magát összekaparni, nem nagy sikerrel, mert a koleszos csoport megosztási stratégiája igen jól bejött! Lassan befejeződik a működésük, kiléptetésünk az EU-ból, ahol több ízben felmosórongyot kreáltak a zseniális miniszterelnökünkből, ezért pusztulnia kell az EU-nak is – és még mindig csak az értetlenkedés megy mert senki nem akarja látni, hogy nem lesz itt IMF hitel és nem azért mert az IMF bohóckodik, henem mert a kormányunk csinált belőlünk bohócot!
    10 millió ember és egy haza került játékszerként egy gátlástalan csoport kezébe, de még mindig megy értük a tapsikolás és talán szerveződik az új békemenet – szeretünk Viktor táblákkal.
    Hát ez a nép…eh, mindegy! Aki hülye, haljon meg esetleg ki is!
    Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  11. NEM AKAROK KILÉPNI AZ EU-BÓL ÉS A NATO-BÓL SEM!!!!!!!!!!!!!!! :(((((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  12. *
    Mi van ebben új?
    *
    Soha, ámde onnan kezdve, hogy beléptünk a NATO-ba és az unióba, különösen nem akar a fidesz semmiféle megállapodást, ami számukra a belpolitikai függéssel egyenlő. Tudták, hogy előbb utóbb, a titokban eltervelt egyszemélyi diktatúrájuk kerülhet veszélybe. Azóta is minden megszólalásuk, megmozdulásuk erről szól, ellépni, kicsúszni, mellé beszélni minden kötelezettség elől. Ez egy sötét, n e m z e t i s z o c i a l i s t a . r o h a m o s z t a g. Csak aző eszközeikkel füstölhetők ki a patkánylyukból !
    *
    Ha ezt én, már akkoriban fel tudtam ismerni, a szocialisták miért nem !?!?
    A frontális roham helyett, most is csak a hümmögés és az ügyeken való nyammogás megy. (Tisztelet a harcos kivételnek.)
    Gyurcsány ki ebrudalása hatalmas hiba volt. Ő ma is az egyetlen aki az Orbán féle keztyűt (még) fel tudja venni. Ha az MSZP, az LMP és a DK nem fognak össze biztos a vereség 14-ben is… Gyerünk ! első lépés az összefogás !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. Sajnos a tízmillió emberből a többségnek van miért örülni, elégedettséget érezni mert az egyik szomszédját aki rokkant nyugdíjas volt most munkaképesnek nyilvánították,a másik szomszéd katona volt,most nyugdij helyett járadékot kap amiből adót vonnak.Vannak azért bosszantó dolgok is mint az egyik TV-ben írta valaki a csíkra,hogy miért csak a benzin árát emelik a héten és a gázolajét nem.
    Ezek után ki mer összefogást remélni.Saját tapasztalatból is tudom a magyar emberek hajlamosak az ellen fordulni aki jót tesz velük,talán megétem ha minden jó akkor miről panaszkodjanak?Kezdettől fogva biztos voltam benne,hogy nem akarnak megállapodást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  14. Kedves ateista!
    Biztos, hogy csak a magyar emberek hajlamosak erre?
    La Rochefoucauld már a 17. században azt mondta, hogy az emberek nagy részével kevésbé veszélyes rosszat tenni, mint jót. :) De nála régebben élt filozófusok is beszéltek már a jelenségről.
    .
    Az “adó megadóztatását” viszont nem igazán értem…
    .
    Az azonban valóban felfoghatatlan józan ésszel, hogy mi a fenét akar… illetve az, hogy mit akar, az világos, tehát inkább úgy kérdezem: mit remél? miben bízik? ez az egyre elborultabb agyú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. csakén! Sajnos igazad van! De! Ki tudja megmondani hány embernek kell ténylegesen meghalni akik egy szemet sem akarták ezt a társaságot. S miért is kell azoknak elszegényedni, minden mocskot elviselni és meddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  16. OV azt mondta valamikor tavaly nyár vége felé, ha jön az IMF én megyek.
    Na ezért aztán nem jöhet az IMF)))))))))))))))))))
    Igaz, hogy a kamatok napi 100 millióval emelik a hiányt, de kicsire a fijjúk nem adnak, majd a megvezetett, idióta nép kifizeti – szeretünk Viktor!!!!!!!!
    Szerintem pedig azoknak kellene fizetniük, akik rájuk szavaztak – ha már annyira Istenítik ezt a “zseniális” lényt!
    Bár kétlem, hogy megmaradna a “nagy szerelem”, mert a koncertekre sem volt még 200 befizető sem – füstbe ment koncertek – ennyit a támogatóikról. Amikor be kellene dobni a közösbe, akkor felszívódnak. Csak akkor vonulnak, ha fizetnek nekik, baksisért nyomják itt is a minuszokat, ha nekik kéne fizetni, még az oldalakat sem nyitnák meg! Valamiből élniük kell, ezt belátom, csak akkor ne nézzék le a segélyből élőket!
    Szerintem a bértapsikolás és a bérminuszolás gumigerincű honfitársaim, hát az egy hányinger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  17. Politikai érzelemnyilvánítás nélküli, mondja meg valaki, ha tönkre megy bárki, annak biztos hogy újabb hitelre van szüksége? Nem kellene szembenéznie sorsával , még akkor is ha a csőd néz vele szembe.
    Miért félelmetes a csöd?
    Nem is igazi férfi aki nem veszíti el életében háromszor a vagyonát, szól a bölcselet. Ebben éppen az az üzenet hogy fel lehet és kell is állni, és nem biztos hogy az adja a lehetőségeket a jövöre nézve aki a döntést nem meri meghozni.
    Így hát elnézést azoktól akik politikai oldalról közelítenek az ügyhöz, de szerintem legjobb az lenne ha egyszer és mindenkorra pont kerülne a hitelválság végére.
    Aztán mehet minden tovább…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  18. gets
    2012. április 19. csütörtök
    15:39
    Kit érdekel, hogy te mit nem akarsz?
    Kit érdekel, hogy én mit nem akarok?
    A 2/3-ot az érdekli, hogy a kedves vezető mit akar. És 2/3 az 2/3.
    Sajnos.
    Az 1/3-ot meg semmi sem érdekli, leszámítva azt a maréknyi embert, akiket itt szívesen olvasok, de akik ezzel természetesen nem sokra mennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. csakén
    2012. április 19. csütörtök
    15:29
    Az utolsó sem fogja lekapcsolni a villanyt, Őt is csak saját maga fogja érdekelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Nagyon frappáns írás én nem is igen tennék hozzá semmit, mert szinte mindenben igazat kell adnom a cikk írójának. Sajnos itt tartunk. Én azért még megkockáztatnám, amit a Juszt László említett, egyik műsorában, hogy a TV készülékek alján, tetején, mindegy is hol, de lenne egy kis számláló készülék, amely mutatná, hogy mondjuk naponta ez a kis játék mennyiben fáj a magyar állampolgároknak. Innen már csak egy egy szerű osztás és tudni fogjuk azt is, hogy fejenként mennyi az ablakon teljesen fölöslegesen kidobott pénz. Sajnos nekem már egy ideje, egyre inkább az a véleményem, hogy egy földrengésszerű dolognak kell történni ebben az országban ahhoz, hogy az emberek túlnyomó többsége észhez térjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. csakén: én a pluszt ingyen adtam :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. A dolgok jó irányba mennek! Ugyanis ez a garnitúra felrúgta a parlamenti váltógazdálkodás civilizált szabályait, így ezektől csakis egy nagy válság árán lehet megszabdulni. Ez fájni fog, de tanulságos lesz. A villamos időnként fékez és hirtelen kanyarodik, ezért kérjük a kedves utasokat, hogy kapaszkodjanak. Ja, és a vezető részeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Megjobbított Úszókészülék

    Ez az a mentalitás, amit lenti film fantasztikusan jól ábrázolt. Inkább pusztuljon el minden, de nem engedek egy idegennek soha. Magyarok = írek. Önnönmaga által nyomorúságra ítéltetett nép.
    http://www.videodetective.com/movies/the-field/3364

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Most nézegettem, és egy minuszt sem láttam egyetlen egy kommentár alatt sem. Ez azért mond valamit. Lehet hogy már a jobboldaliak is elkezdtek aggódni?
    Jó lenne ha azt tennék, mert pénz nélkül és teljes nyomorban, nemzetközi elszigeteltségben már nehezebb lesz éltetni a katasztrófába vezénylő tábornokukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Kedves kommentelő társaim!
    Ha sejtésem nem csal meg, meglehetősen érdekes és változatos két évnek nézünk elébe. Lesz móka és kacagás vég nélkül.
    Csak bele ne dögöljünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. T. GaborNYC! – eligazításon vannak. Esetleg csúsztatnak, mert megszűnt a túlórák kifizetése)))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Kecskeméti Károly

    Tragédia és szégyen, hogy egy torz képződmény és sleppje ilyenné képes formálni Magyarországot.!
    Az átlátszó taktika: amíg lehet elodázza a megállapodást, hogy később azt szónokolhassa, ő megpróbálta megvédeni a zembereket az újabb terhektől, de a külső nyomás rákényszeríti a megszorításokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. Megjobbított Úszókészülék

    GaborNYC: áttódultak a Kanadai Magyar Hirlapra – ott ugyanis még moderálás sincs, szabadon lehet böfögni,okádni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Dehogy térnek észre a narancsagyúak!
    Ők nem kapnak valós infót a külvilágról, mert anno, úgy 10 éve megmondta nekik a kedves vezérük, hogy mit olvassanak, hallgassanak, nézzenek, ott pedig egy szó se hangzik el arról a szartengerről, amelyben lassan nemzet süllyed el…
    Ha a kis nagy ember minden pénzüket leemeli a számlájukról, ha nem kapnak többé nyugdíjat, vagy közalkalmazotti havi fizetést, ha 5000 Ft lesz egy liter üzemanyag, ha bármit is követ el ellenük a zsarnok, ők akkor is Gyurcsányt és Bajnait fogják átkozni a bajaikért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Az orbánisták kifejezetten csődbe akarják vinni az országot, és rendkívüli állapotra hivatkozva le kívánják nyúlni a Nemzeti Bank 36 milliárd eurós tartalékát. Erről van szó. Amennyiben ezt az EU nem képes megakadályozni, akkor ugyanolyan tehetetlen mint Hitler uralmának kezdetén, mire észbekaptak már késő volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  31. Kecskeméti Károly

    Egy másik lehetséges jövő:
    ……..
    Valójában igazi dráma.
    Mekkora kínszenvedés volt nyolc évig megélnie a kirekesztettséget a hatalomból. Most az övé, de már érzékeny antennái jelzik: megint, ezúttal örökre el fogja veszíteni. S kénytelen lesz azt tenni, mint elődje, utolsó vérig harcra buzdítani fogyatkozó hadseregét.

    ” …ehhez az kell, hogy pártunk minden tagja, minden kommunista, népi demokráciánk minden őszinte híve álljon csatasorba, menjen ellentámadásba. (Hosszantartó taps.) Újra mozgósítanunk kell mindazt, aminek annyi sikerünket köszönhetjük: a türelmes meggyőzést csakúgy, mint a bátor helytállást, az áldozni tudást, a közérdek önzetlen szolgálatát. Lássa az egész ország, hogy pártunk egységes, összekovácsolt, hogy minden tagja, minden szervezete, minden agitátora és népnevelője helyesli célkitűzéseinket, hogy el van szánva arra, hogy leleplezi, visszaveri és szétzúzza az ellenség minden támadását, mely dolgozó népünk életszínvonalának, jólétének emelkedését meg akarja gátolni. (Lelkes taps.) Dolgozzunk bátran, magabiztosan, jó ügyünk igazába és helyességébe vetett hittel, és a siker, a győzelem, mint annyiszor, újra a mienk! (Percekig tartó, lelkes taps. A hallgatók felállva kiáltják: “Éljen a párt!”) (Rákosi Mátyás.1953.)

    Noha más okok miatt, de ezek a kopírozott, nemsokára elhangzó buzgalmak sem segítenek majd neki és udvarának. Az igazán szomorú, hogy a tragikus végkifejletben valamennyien statiszták leszünk.
    A Nagy Átverés Show utolsó jelenetét már próbálják. A mindig utált, a nemszeretem házirendjéhez bosszantóan ragaszkodó klubból eljátsszák a sértett kilépést. Vagy kiprovokálják a felfüggesztést.
    (“A legjobb tanítvány, részlet, Népszava 2011. II.14.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. T. keddi!
    Az EU nem feltételezi, hogy lenne a világon olyan országvezető/vesztő, aki képes lenne az országát csődbe vinni!
    Ők önnön magukból indulnak ki, számukra ezért felfoghatatlan OV és a csapata!
    Pedig nem kellene elfelejtkezniük: “Amikor esélyed van megölni riválisodat, nem gondolkozol, hanem megteszed!” Aki így gondolkodik, attól sok jót nem lehet várni!
    Tudják róla, hogy nem érti a demokráciát, hogy az egész kormányának a diplomáciai követelmények meghaladják a képességüket….talán gondoltak a kiadjacstompira, szegény Merkel asszonyra, kokira és sallerre – szóval ilyen egyének képviselik a magyarokat a világban, de még mindig nem értik, hogy ezek bármire képesek. Pedig ráébredhetnének már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. “Orbán Viktor lényegi kérdésekben jottányit sem fog engedni az új gyarmattartónak kikiáltott Brüsszelnek.”
    -
    Orbán spekulációjának egyik alapja, hogy az EU agonizál, úgyis vége és a halott esetleg háborúba zuhanó Európában ő a saját taktikája révén túlélő lehet, esetleg Magyarország is.
    -
    Valóban, az EU és Európa nem túl fényesen áll, de a halálára spekulálni, főleg ilyen tévesen, az komoly hiba. A halotti tor és a romokon való építkezés, valójában fosztogatás, hullarablás, nem a leg szerencsésebb választás. Még ha igaza is lenne, és az EU tényleg maghal, akkor sem mindegy, hogy hogyan és Magyarországot ez hogyan találja telibe. A mostani forgatókönyv szín tiszta öngyilkosság.
    -
    Természetesen még Orbánnak is vannak főnökei, de hiába burkolózik a “senkiben sem bízok” önvédelmi állásba, tisztán érzékelheti, hogy ő az aki a leg kevésbé kerülheti el, hogy hátbajszúrák.
    Valószínűleg előbb utóbb megérti majd, hogy a diktatúra kiépítése az ő személyes diktátori szerepe nem védi meg. Majd meglátjuk meddig fajul a dolog.
    -
    Ha nincs tuti biztos terve, hűséges, erőteljes és megbízható pártfogói, márpedig szerintem nincs, akkor ő maga is lecirkulálható és most tenné a leg bölcsebben ha gyorsan lemondana és mentené az irháját.
    -
    Abból a játékból amit lekezdett képtelenség győztesen kijönni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Már mindegy,hogy kik juttatták ide abba a helyzetbe az országot,hogy a 2/3 demokratikus diktatúráját kelljen elszenvednünk! Egy a lényeg,összefogni ez ellen a csürhe ellen,és elsöpörni,hogy szellemiségüknek még csak nyoma se maradjon!Nem értem,mire várunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Nem szeretnek a helyukbe lenni 2 ev mulva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Kedves pszichiáterek miért hallgattok? Miért nem akad egy sem, aki ki mer állni, el merné mondani, hogy egy végső stádiumban lévő pszichopata vezeti (a pusztulásba) az országot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. 2010. szeptemberében a HVG írta, hogy Budapesten jártak, és találkoztak Orbánnal azok az amerikai közgazdászok, akik 2001-ben Menem argentin elnök tanácsadói voltak. Menem hallgatott rájuk, és államcsődöt jelentett. Ennek sok egyéb mellett az lett a következménye, hogy Argentina gazdasági erőforrásainak a többsége 10-12 család kezében koncentrálódott, azokéba, akik az elértéktelenedett üzemeket, földeket, pénzintézeteket fillérekért fel tudták vásárolni.
    Teljesen logikus lenne Orbánék részéről, ha ők is ezt a forgatókönyvet követnék. Hogy mit jelentene az ország számára, azt nem szívesen képzelem el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ne ugasson már itten nekünk senki se… 2012. június 21. csütörtök | AN

Az újabb sarcok miatt is eljárás indul 2012. június 21. csütörtök

Úgy tűnik, lassan csak megjön Godot 2012. június 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos