Ronai and Ronai
AMERIKAI

Maszatol és mellébeszél a kormány 2012. április 13. péntek 15:35 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Maszatol és mellébeszél a kormány

Budapest – Folytatódik a maszatolás, a mellébeszélés és a hazudozás azzal kapcsolatban, vajon ismeri-e a kormány azokat a kritériumokat, amelyeket elvár tőlük az Európai Unió az IMF-tárgyalások megkezdéséért cserébe. Amióta kiderült, hogy a magyar kormánnyal már hónapokkal korábban közölték a feltételeket, azóta a hivatalos kormányzati kommunikáció non paper – azaz nem hivatalos – tájékoztatásnak igyekszik beállítani a Velencei Bizottság feltételeit. Pedig az nnm túlságosan bonyolult: az EU „mindössze” az Európai Unió országaiban elfogadott demokratikus normák betartását kéri számon a magyar kormányon.

Talán lendíthet valamit az ügymeneten, hogy Bárándy Gergely szocialista képviselő kikérte Martonyi János külügyminisztertől azt a levelet, amelyben állítólag Robák Ferenc nagykövet sürget gyors döntést a külügyminisztertől a Velencei Bizottság által, az igazságszolgáltatás átalakításával kapcsolatban támasztott követelményekről. Bárándy azért szeretné megkapni a levelet, hogy az nyilvánosságra hozza.

“Kérésem indoka az, hogy a levél kapcsán eltérő információk láttak napvilágot” – írja üzenetében Bárándy Gergely. ”Márpedig a levél tartalma, az abban foglalt információk kulcsfontosságúak lehetnek akkor, amikor a közeljövőben az Országgyűlés az igazságszolgáltatási reformjuk részbeni visszavonását célzó törvényjavaslat módosító javaslatairól határoz” – tette hozzá.

Bárándy azt írja, “határozottan” úgy tudják, hogy az IMF-hiteltárgyalások megkezdésének feltétele a Velencei Bizottság egyes döntéseinek törvénybe foglalása. “Önök ezt tagadják. Azt állítják, hogy a Velencei Bizottság titkára csupán egy magánvéleményét tartalmazó levelet adott át. Elég életszerűtlennek tűnik, hogy egy nagykövet külföldről gyors döntést sürget Önnél egy nem hivatalos magánvélemény miatt, amit Budapesten adtak át. Robák nagykövet úr levele bizonyosan tartalmaz információt minderről” – olvasható Bárándy üzenetében.

“Mindezek alapján kérem Miniszter Urat, hogy a megalapozott döntés érdekében a szavazásig tegye hozzáférhetővé számomra a levelet! S minthogy a valutaalappal való megállapodás – rossz esetben annak elmaradása – minden magyar állampolgárt személyesen és súlyosan érint, a tisztán látás érdekében indokolt a levelet nyilvánosságra hozni. A befektetői bizalom visszaszerzése Magyarország számára a felemelkedés esélyét jelenti” – írja Bárándy.

A sajtó csütörtökön számolt be arról, hogy az Európai Bizottsággal egyeztetve “öt pontban összegzett, egyértelmű és nem alkuképes feltételt” fogalmazott meg a magyar bírósági reformmal kapcsolatban a Velencei Bizottság; a kifogást pedig úgynevezett “non paper” útján közölték.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 15 szavazatból)
Maszatol és mellébeszél a kormány, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Miért nem vehemensebb az MSZP? Végre Bárándynak eszébe jutott valami!
    Ezt a tehetségtelen kormányt már rég sarokba kellett volna szorítani, a sok hazugság végett!!!Ébresztő már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  2. Vérlázító a hazudozás, vagy mégsem?!!!!!! :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Maganvelemeny ezen a szinten mar nincs.Maganlevel meghivassal
    egy jo bulira elkepzelhetö lenne ha a figyisznek bögyösebb hölgytagjai
    lennenek,de mivel nincs fabol a kilincs,kocmadzag a huzoja.A mamatokat
    etessetek ilyen szövegekkel,ök hisznek nektek,mi nem,szemet banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Gondolom, Európa többi országa is ámulva figyeli az itteni cirkuszt.
    Eddig el sem tudták volna képzelni, hogy manapság megeshetnek ilyen dolgok egy európai országban, sőt, egy EU-tagállamban. Hogy a miniszterelnök és teljes sleppje arcátlanul belehazudik tisztességes emberek arcába (lásd Navracsics hazudozását az EU-biztosnak), hogy mindenkit hülyének néz (“nem tudjuk, mit akar az IMF”), és hogy rabló módon viselkedik (lásd Lázár: “majd visszajönnek, ha vissza akarják kapni a pénzüket”).
    Eleinte mi sem tudtuk volna elképzelni, de azóta sokat tapasztaltunk.
    Ha az EU nem akar öngyilkos lenni, ki kell vágnia magából ezt a fertőző kelést, amivé váltunk.
    Talán egyszer majd kiérdemeljük, hogy kultúremberek közelébe mehessünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Nem akarnak IMF-hitelt. Nem akarnak tárgyalni, de ezt nem lehet beismerni, mert kínos. Nem akarnak EU-tagok maradni, de nem kilépni akarnak, mert az is kínos, hanem kizáratni magukat. És akkor többé nincs korlát, és azt csinálnak az országban, amit csak akarnak. Fékek nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. A szándékos időhúzás a meccs vége felé szokásos “módszer”. A bíró ilyenkor büntet, vagy lefújja a játszmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Kedves Pogács!
    .
    Rövid, de rendkívül tartalmas a kommented, gratulálok: +++++++++++++++++++++
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. ui.
    Egyébként, nehezen kiszámítható és ezért egy félelmetes maffiát kaptunk a nyakunkra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. A HVG.hu oldalán jelent meg egy cikk Vörös Imre volt alkotmányjogásztól, melyben leírja mit nem tehet a Fidesz, még a 2/3 birtokában sem. Érdekes fejlemény, hogy született feljelentés is….Csak erről nem tudunk, de hála az égnek vannak még akik nem nyugszanak bele az ország demokráciájának szétverésébe és tesznek is ellene!

    Ma reggeli beszédében Orbán tisztázta magával, hogy Brüsszel nem Moszkva! A nagy többség amikor megszavazta az EU tagságot, már akkor is tudta, igaz nem vagyunk miniszterelnökök, ő egy későn érő típus)))))))))))))))))
    Egy százalék vagy egy ezrelék adó azért nagyon nem mindegy, a számokkal, mint a jobbkeze ő is hadilábon áll!
    De miért nem beszéltek össze, csak össze-vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Én csak akkor lennék meglepve, ha egyszer egy percre felfüggesztenék a beteges hazudozást. De ez meg miből derülne ki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Halvány fogalma sincs ov-nak a gazdaságról, a gazdaságpolitikáról. Ha nem akarna annyira mindenben és mindenről egyedül dönteni, akkor épeszű, normális, valódi gazdasági SZAKembereket választott volna a gazdaság irányítására. De egy valódi gazdasági szakember ellentmondana neki, ha hülyeséget talál ki, ezért választotta eltolcsyt, aki ész nélkül azt csinálja, amit ov akar, illetve ov-nak simicska és társai tanácsolnak. Ezeket nem érdekli, hogy csődbe viszik az országot. Nekik most jó, mert gazdagodnak, szemérmetlenül. A maffiát se érdekli semmi más, csak saját jóléte, gazdagodása. Hogy emberek esnek ennek áldozatul? Nem számít.
    El kellene ezt a bagázst takarítani, de mielőbb!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Nem az lenne a meglepetés , ha nem ?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Neveletlen: nem nem tudnak jól irányítani, hanem nem akarnak.
    Nem a helyzet megjavítása a céljuk ugyanis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Pogács, így van, sajnos. Tisztában vagyok vele. A zavarosban halászni ov csak úgy tud szabadon, ha mindenki, aki ov-t körülveszi, csak seggnyalásban osztályon felüli, szakmailag pedig nulla. Ezért választott ilyeneket magának.
    Meggyőződésem, hogy abban az esetben, ha valaki tisztességes, akkor felesleges a sok duma. A tisztességtelenséget, a szemétséget kell sok dumával elfedni.
    Az IMF hitele is azért nem kell ov-nak, mert akkor a körmére néznének. De ő ezt nem hajlandó eltűrni. Szabadon akar lopni. Ennyi a történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Nem lopásról van szó. Durvábbakról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Miért tűnt el a köztársaság M. o. nevéből? Minek az akadálya ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Ma hallottam a királyi magyar rádióban, hogy a csuti zsarolásnak tartja, ha az Unió politikai feltételeket szab a kölcsön megadásához.. Ez az idióta vissza kell hogy menjen Grazba, mert már nem tudja mit beszél. a sok hülye meg még helyesli is. Fidesztán jelenleg érvényes bírósági törvénye ellentmond az Unió alapértékeinek, így itt nincs jogbiztonság. Ha nem állítják helyre a jogbiztonságot, ki az a hülye befektető, aki ide egy fillért is ad? Néhány kalandor a magas hozam és a magas CDS fejében talán igen, de egy komoly nemzetközi pénzügyi szevezet, (még ha hárombetűs is, és az orbánék egyszer már ki is rúgták ) biztosan nem. Jó lenne, ha a csuti, mikor a közeljövőben Brüsszelbe látogat kézcsókra járulna Baroso elnök urhoz (mint a pápához is) és bocsánatot kérne a sok galádságért, amit az EU ellen tett. Ezen kívül leginkább azt várnám el tőle, hogy az ország érdekében kötözködés és vtovábbi vita nélkül teljesítse a Velencei Bizottság véleményében leírtakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. pogács,
    érdekes a véleményed, és hogy úgy mondjam, nem nélkülözi a realista alapokat.
    Én is gondoltam már rá.
    Meglátjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. …………..csuti kutyából nem lesz szalonna……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. http://atv.hu/cikk/20120413_elemzok_szerint_tobb_mint_elmeleti_az_esely_az_imf_hitel_elbukasara
    /
    /
    Tisztan gazdasagilag ! Orbanek miben remenykednek miben biznak hogy egy esetleges IMF EU elszakadas eseten fent tudjak majd tartani a gazdasag stabilitasat, egyaltalan az orszagot.
    /
    /
    A kaosz nekik sem erdekuk mert abbol sok haszon nincs es uralkodni egy kaoszon sem egy nagy elemny.
    Szoval szerintetek mire epitenek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. ubul
    A 35%-os esély a bukásra naponta 1%-kal nő.
    Akkor hány napunk is van a csődhelyzetig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Ubul, épp hogy a káosz az érdekük. Káoszban teljesen szabad kezet kapnak. Pallosjoguk lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Ubul, ismerős az a kifejezés, hogy rendkívüli állapot? Statárium?
    Na, ezt akarják indirekt módon előidézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Gets!
    Ez a pesszimistább forgatókönyv szerinted? Eddig úgy számoltam, hogy szeptemberben érjük el a csődhelyzetet, aminek egyenes következménye lesz a statárium a rendkívüli állapotok miatt, és a diktatúra bekeményedése.
    Amennyiben úgy véled, hogy nincs igazam, vagy túlzott mértékben optimista vagyok, akkor pár mondatban javíts ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. És rendkívüli állapotban nincsenek új választások sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Ismerős e pár sor,
    .
    (…) …..
    ” Ott fönn nem hallják meg szavunkat,
    Nem óv sem isten sem vezér;
    Munkások, mentsük hát magunkat!
    S a közjó majd életre kél!
    Hogy pórul járjon mind a tolvaj,
    Hogy rács ne zúzza szellemed,
    Szítsuk a tüzet…tettel – szóval,
    Üssük a vasat, míg meleg!
    .
    Az állam sújt, a törvény színlel,
    Az adó sebzi a szegényt;
    Kötelmet a gazdag nem ismer,
    A “jog” szó nem kelt már reményt.
    A gyámkodásnak legyen vége!
    Az egyenlőség mást kíván:
    Ha jognak van kötelessége,
    Ne legyen ez se jog hiján.”
    ….. (…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Wolffie
    a kockázat 100%-ának elérését követően a csőd még egy-két hónapot várhat.
    az 1% sem biztos minden napra, lehet több is kevesebb is. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Orbáncfű kedvenc költője Adolf Mein Kampfja.Az összes” komcsi” József Attila,Petőfi….. tűnjön el! Ne is lássa,mert zavarja Pl.: Akasszátok fel a királyokat.
    Úgy néz ki,hogy a fasizmus szele elérte Európát! Csak azt nem értem Európa meddig tűri ezt még?És az USA? Fejbedugja őket az Orbáncfű!A hazugságait
    meg eszik,mint a cukrot!Úgy látszik ő a cukros bácsi!De az összes kormánytag is hazudik és ezt mind megeszik.A hülye emberek feje helyén királyi propaganda tv van!A magyarok nem tudnak önnálóan gondolkodni??????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Matolcsy,Szjjártó,Kövér,… is úgy hazudozik,mint a vízfolyás.És a hamishír tv az élükön jár.Mire jó ez?Normális országban már elzavarták volna őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Géza, Európa nem a mi ovó bácsink. Ezt a kormányt választotta a magyar nép, és azóta is támogatja az a réteg, akinek sok pénzt hagy. Az ország kormánya az ország belügye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Géza, a magyarok tudnak önállóan gondolkodni, és az a réteg, aminek befolyása van, a kormány mellett áll, mert az adózás neki kedvez. A szegények magatehetetlenek, cipőre sincs pénzük lassan. Koldus nem tud szervezkedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. Stumpné Bekes Margit

    Miért tűrjük,hogy az Orbán Viktor azt csináljon velünk amit akar??!! Miért tűri az EU ezt a galád hazugságot és viselkedést,amit ez az ember művel??!!! Egyszerűen ilyen hazug,pimasz és nagyképű kormányfőnk még nem volt ember emlékezet óta!!! A szegényeket sarcolja,lenyúzza a bőrt a hátunkról,félelemben tart bennünket.Az emberek nem mernek kimenni tüntetni,peticiót aláirni,mert félnek,hogy másnap már nem lesz munkahelyük! Miért engedjük és engedik,hogy egy bizonyitottan elmebeteg ember uralkodjon felettünk??!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Köszi Gets!
    Megnyugtattál, hogy nem gondoltam én akkora nagy marhaságot.
    Tehát szervezem az “elmenetelemet” tovább szeptember elejéig adva magamnak rá időt.:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Orvost ! Orvost !
    Véletlenűl igazat mondtak. Azt monták: “nem értik mit akar az IMF”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Születésnaplán rugták ki a rádió főbemondóját.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=540157
    “A politika soha nem képes megtanulni, hogy a médiumokat nem lehet egyszerűen bekebelezni – véli a Magyar Rádió nemrég nyugdíjazott főbemondója. Szalóczy Pál szerint napjainkban olyan mértékben érvényesül valamiféle állami irányítás a közrádióban, hogy igazából már nem lehet tájékozódni a híradásokból. A munkatársak nagy része fél a kirúgástól, inkább igazodik. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Én is olvastam angolul, hogy tegnap továb vitatkozott ez a paraszt, és majd Barossoval 23-án találkozik. Innen lessz várható majd valami uj csoda.
    http://news.yahoo.com/hungarian-pm-attacks-eu-blackmail-over-imf-loan-142211632.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos