Ronai and Ronai
AMERIKAI

A külföldi munkát adóztatná a Fidesz 2012. február 26. vasárnap 13:28 | Rákócza Richárd Forrás: 168 Óra, Egyenlítő blog

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A külföldi munkát adóztatná a Fidesz

Budapest – Nemcsak pofátlanság és jogi nonszensz, de végrehajthatatlan lévén ostobaság is a Fidesz legújabb ötlete, amely a régi, be nem vált kommunista recept szerint pénzcsinálás helyett körülnéz, és megpróbálja elvenni a pénzt attól, akinél épp van. Most a külföldön dolgozókra vetettek szemet. Ők eddig nem adóztak Magyarországra? Hát akkor hajrá.

Ha valakinek néhány éve elege lett abból, hogy Magyarországon gombokat fizetnek, miközben a víz többe kerül, mint a sivatagi országokban, és szinte kizárólag a férgese hullik fölfelé, könnyen arra az elhatározásra juthatott, hogy más országban folytatja a pályafutását, ott, ahol a munkát fizetik meg és nem a politikusokat, az államot és a különféle ingyenélőket kell fejedelmi módon eltartani. Egyes becslések szerint ma százezres nagyságrendben dolgoznak magyarok külföldön: a kontinensen főként Németországban, Ausztriában és a Benelux államokban, de a nyelvtudás miatt fő célállomás Nagy-Britannia is. Ezen kívül, bár erre nézve csak rendkívül elnagyolt becslések vannak, de több tízezer illegális dolgozó lehet az Egyesült Államokban és Kanadában is. Ehhez jönnek a „kishatárátlépők”, vagyis azok az osztrák határ mentén élők, akik reggel átmennek ausztriai munkahelyükre, s onnan este hazajönnek.

Ha valaki a távozás mellett döntött, és hosszú évek kemény munkájával végigszenvedte azt, amit ilyenkor végig kell szenvedni: a családtagoktól, rokonoktól való elválást, a barátok maguk mögött hagyását, lenyelte azt, amit a bevándorló az új környezetben, legyen az bármilyen civilizált is, le kell nyelnie; új szokások közé illeszkedett, nyelvet tanult meg, nélkülözött és szenvedett – mindezek után joggal gondolhatja, hogy a tisztességgel megkeresett, külföldi államnak leadózott jövedelmét bátran élvezheti.

Sokan talán még nem tudják, de odahaza az állampárt nem feltétlenül gondolja így. A legújabb fideszes ötlet szerint megdupláznák a már létező, furcsa nevű szolidaritási adót, mégpedig úgy, hogy annak hatályát kiterjesztik azokra, akik külföldön végeznek munkát. Hogy hogyan képzelik – hiszen az ötlet végrehajthatatlan –, azt még maguk sem tudják.

Az ügy a szombathelyi közgyűlésen robbant ki, ahol egy MSZP-s képviselő kérdezősködött Puskás Tivadar polgármesternél, KDNP-s országgyűlési képviselőnél, igaz-e a pletyka, és Puskás igennel felelt, mondván, a terv még „embrióállapotban” van. A Nyugat.hu szerint olyan magyar állampolgárokat akarnak megadóztatni, akiknek állandó lakcímük van, de külföldön dolgoznak.

Az elképzelés annyira abszurd, és annyi akadálya van, hogy hirtelen nem is tudjuk, melyikkel kezdjük. Nagy kérdés többek között, miként szűrnék ki azokat, akiknek van állandó magyar lakcímük, és külföldön dolgoznak? A külföldi munkavállaláshoz, egyáltalán: a külföldre távozáshoz vagy az ott-tartózkodáshoz semmiféle bejelentés nem szükséges. Nincs már vasfüggöny, az osztrák határon ma már csak lassítani kell, az megy ki meg be, aki csak akar, útlevél sem szükséges a határátlépéshez. De a magyar államnak az égvilágon semmi köze nincs is ahhoz, hogy egy polgára kinél, hol dolgozik. Ez olyan jogviszony, amelynek magyarországi viszonylata egész egyszerűen nem létezik.

Teljesen lehetetlenné teszi a dolgot, hogy az Európai Unió szabályai szerint tilos a kettős adóztatás, nem lehet valakit egynél több országban sarcolni; ez érvényes valamennyi tagállamra, de Magyarország rég kötött egy sor más országgal is kettős adóztatást kizáró egyezményt, így Svájccal, Izraellel, az Egyesült Államokkal, Kanadával. Az Egyenlítő blog értesülései szerint az uniós szankciót megkerülve, szolidaritási adó néven vetnék ki az új adót. Magyarországon jelenleg már létezik egy hasonló adótípus, amelyet a magasabb jövedelmű háztartások fizetnek, kompenzálva az egykulcsos adó miatt kialakult, egyre növekvő társadalmi rés növekedését. A blog információi szerint azokkal fizettetnék meg az új adót, akiknek a családja hazai közszolgáltatásokat vesz igénybe. A külföldön dolgozó gyermeke például csak akkor járhatnának óvodába, vagy iskolába, ha a szülő kifizeti a szolidaritási adót. Úgy tudjuk a kettős adóztatás kikerülése miatt az is felmerült, hogy nem adóként, hanem „közszolgáltatási hozzájárulás” címén fizettetnék meg az új kötelezettséget. De honnan tudhatná egy óvoda vagy iskola, vagy akár az önkormányzat, hogy az illető gyerek apja nem segélyt les Magyarországon, hanem napi tíz órát trógerol Edinburghben, hogy a családját el tudja tartani?

A magyar állam sorra felrúgná ezeket a nemzetközi egyezményeket, ha más országokban egyszer már leadózott jövedelmek után próbálna meg kotorászni, de van az ügynek még egy igen kérdéses része: az, hogy miként akarna az állam egyáltalán hozzáférni ezekhez a pénzekhez? Ma már bárki nyithat – és ha esze van, nyit is – Nyugaton bankszámlát, azon tarthatja a pénzét, és egy egyszerű pénzkivevő kártyával akkor is bármikor készpénzhez tud jutni automatából, ha Magyarországon tartózkodik; ez ellen még Orbán Viktor sem tehet semmit. Vagy arra számítanak, hogy a Belgiumban dolgozó targoncás, a hollandiai repülőtéri poggyászkezelő, a londoni tescós árufeltöltő, a karibi tengerjáró pincére vagy a glasgowi szálloda portása, csak azért, mert magyar állampolgár, és van lakcíme Magyarországon, önként és dalolva helyre fogja tenni azt a romhalmazt, ami az unortodox matolcsysta gazdaságpolitika nyomán a magyar pénzügyek helyén maradt? Azok az emberek, akik hosszú hónapokig vagy évekig nem látták szeretteiket, elviselték a bevándorlóknak kijáró megvetést, sok esetben a saját kárukon tanultak, és a magyarországinál lényegesen keményebb munkatempóban teljesítettek, most járuljanak hozzá az orbánista munkaállam és az abban tétlenül hempergő milliók eltartásához?

A 168 Óra szerint keginkább az Ausztriával határos megyék lakosai lehetnek érintettek az ügyben. Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből nagyon sokan járnak ki dolgozni a határon túlra. Ha csak minimálbért keresnek, akkor is megéri ingázni és vállalni az utazási költséget, plusz az időfaktorból származó szabadidő veszteséget, mert így is jóval magasabb jövedelemhez juthatnak, mintha Magyarországon vállalnának munkát. Egységes minimálbér nem létezik Ausztriában, ez ágazatonként és tartományonként eltér, és az évente megújuló kollektív szerződésekben határozzák meg a mértékét. Idén körülbelül 2 százalékkal nőhet az ottani minimálbér. A kollektív szerződésben foglaltak azonos súllyal vonatkoznak minden Ausztriában foglalkoztatott emberre. A kollektív szerződés nem csak a minimálbér mértékét tartalmazza, hanem a szabadságok számát, illetve 13.-14. havi fizetés lehetőségét is – írja a 168 Óra.

”Nem véletlen, hogy a Fidesz a külföldön munkát vállalókat nézte ki, mint legújabb megsarcolandó célpontot – különösen a nyugat-magyarországi lakosságot”, állapítja meg a lap. „Már nem tudják, honnan vonjanak el pénzt, ezért az EU-t kijátszva próbálnak olyan bevételi forráshoz jutni, amely teljesen jogellenes. A cél azoknak a magyar lakosoknak a megadóztatása, akik Ausztriában dolgoznak minimálbérért, és mindösszesen 1,5 eurót fizetnek havi szja gyanánt. Erről azonban nem ők tehetnek, ráadásul a mindenkori kormányok elfogadták és ratifikálták a kettős adóztatás elkerülését célzó megállapodásokat. A kormány most ezt próbálja felrúgni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 82 szavazatból)
A külföldi munkát adóztatná a Fidesz, 4.6 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

90 Reader’s Comments

  1. A szabadságharc újabb áldozatai. Kíváncsi leszek mikor fogja a forradalom felfalni saját gyermekeit. Tenni kell érte, hogy így legyen
    Ezzel csak azt éri el a kormány, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgár elgondolkodik azon, vagy még jobban megerősödik benne az az elhatározás, hogy haza jöjjön e egyáltalán, vagy a családját is vigye külföldre és kezdjen új életet odakinn. Az itthoni viszonyokat látva (oktatás, eü, igazság szolgáltatás, vallás gyakorlás, nyugdíj stb.) nem is kell olyan sokat morfondíroznia. Most kell megtenni mielőtt vasfüggönyt, szögesdrótot von az ország köré a csuti vezette hatalmi elit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (64 szavazatból)
  2. A stilus a 1940 es evek vegi es 50 es evek eleji stilusra hajaz, es nem kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  3. “Tetszettek volna forradalmat csinálni.”- Mondta Antal József, egykori miniszterelnökünk. Ez vonatkozik országunk nyugati felén élő honfitársainkra. Én hozzátenném, hogy tetszettek volna gondolkodni, mielőtt a szavazófülkébe léptek. Mégis mit vártak?
    http://www.vokscentrum.hu/valaszt2010/valasztasi_terkepek.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (51 szavazatból)
  4. Drága hölgyeim és uraim ! PUSKÁS TIVADAR, Tartózkodási helye Szombathely
    Akit érint, akiket érint, nem akarják ezzel a mocsokkal a dolgot megbeszélni?
    Akkor mi a szart rinyálnak itt hülyeségeket? Ugye értik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  5. Remélem ezt a szabály bevezetik majd a Magyarországon állandó lakcímmel ugyan nem, de szavazati joggal azonban rendelkező kettős állampolgárokra is!
    El tudom képzelni, mennyi maradna belőlük a következő kampányidőszakra.
    Ja! És még valami!
    Simicska és Nyerges offshore-, illetve svájci cégeire is vonatkozna ez?
    Ha igen, a fentebbiekkel együt melegen támogatom a javaslatot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (58 szavazatból)
  6. Na hát itt volt az ideje , már alig találnak pénzt amit adóztatni lehet :(
    De talán adhatnánk nekik ötletet , mint például a szőkített olajból befolyó ezer milliárdok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  7. A legtöbben nem is a több fizetésért vállalnak munkát külföldön, mert több pénzt keresnek, hanem, mert itthon nincs munka!
    Most is a tisztességes embereket sarcolják, majd akik bevallják, hogy külföldön dolgoznak! Sajnos a kormánynak többet érnek azok, akik feketén dogoznak külföldön!
    Igaza volt Lázár úrnak, amikor azt mondta, hogy akinek nincs semmije semmit se ér. Csak azt nem mondta, hogy azért van kevesebb pénze a szegényebbeknek, mert tisztességesen dolgoznak és adóznak. Viszont aki lop, csal, hazudik, és a közpénzen élősködik! Annak van valamije és sokat is ér ebben az országban!
    Tudom, hogy a sokat keresők közül sokan tisztességesen jutottak pénzükhöz, de sokan tisztességtelenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  8. Igazuk van!
    Hajrá FideSS!
    Itt mindent megtehettek!
    Csendes a Kossuth tér!
    A hozzászólások meg egyre, csak egyre gyűlnek!
    Köztük a sajátom is!
    Ideje lesz már március 10-én IS, csökkenteni a hozzászólások számát!!!
    További szép napot!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  9. ne mááár….hagyjuk már ezt! ez már nem vicces….nincs egyvalaki náluk aki ír-olvas, gondolkodik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  10. Tessék mondani, hol lehet lemondani a Magyar állampolgárságról? Ennyi f@szság láttán tartsa meg az állampolgárságát aki ezeknek a tetveknek akar akár 1 Ft-ot is fizetni. (természetesen nem azokról a milliókról beszélek akiknek nincs lehetőségük elhagyni ezt a náci fészket)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  11. Avi!
    Üdvözöllek!
    Nem kell lemondani, majd elveszik, ha nem a jobboldalra szavazol!
    Az nem is magyar ember, aki a baloldalra szavaz, mondta Boros Péter ex valaki!
    Na, erre varrj gombot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  12. ” Nem kell lemondani, majd elveszik, ha nem a jobboldalra szavazol!”

    Nem tudom éltél-e és emlékszel-e Arkagyij Rajkinra. Volt egy híres mondása: Van másik :))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  13. Gonoszka
    Jó dolog az internet. Beleolvastam az általad ajánlott “úr” karriertörténetébe, azután abba, hogy Vas megye intézményeit államosítják. Azután néhány hozzászólást a cikkekhez. Nem tudom mekkora lehet a rajongótábora?:))Máshol sem jobb a helyzet, mint Vas megyében. De azért a helyi lapokban folyik az öndicséret ezerrel minden szinten, mindenhol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  14. Ez a Puskás Tivadar szégyent hoz nemzetközileg elismert névrokonára.
    Már megvámolták a kismamákat, adózik a közmunkás, megvonták sok rokkanttól a nyugellátást….
    .
    Még a határon túlra nem mertek kimenni a sarcért.
    .
    Igaza lesz szendam-nak, a kettős állampolgárok pénztárcája is potenciálisan veszélyben van (az nyilvántartás alapján elérhető).
    .
    Azért nem kell közgazdász és jogász, mert mire végeznek, kellene a hely a most pozícióba bedugott pártembereknek. Segítségükkel, esetleg visszakövetelnék a most ébredő megalázottak a jogaikat. Nem mindegyik hagyná az agymosást…!!!
    .
    Inkább most menjenek határon túlra azok akik megtehetik.
    :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  15. Eszembe jut Orbán hatalmas erejű mondása.
    adok két pofont és hazazavarom őket.
    Nos, vannak esetek, és kis horderejű dolgok, ahol két
    pofon megoldás. Melyikőnk ne tudná ezt, hiszen voltunk komisz kölykök.
    Még a politikai mezőn is elképzelhető egy-két ablak törés, egy két pofon,
    DE! Miféle mód az, hogy az őrjöngést nem lehet megállítani?
    Miért az “ŐRJÖNGÉS” ? Valahogy talán vissza kellene zökkenni a helyes kerékvágásba.
    Miért jutott eszébe Puskás Tivadarnak ekkora baromság?
    Mindamellett, az a véleményem, hogy helyi szinten lehetne elintézni Puskás úrral “megbeszélve” a dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  16. Olcsóbb lenne, ha végre eltakarodnának az ország vezetéséből ezek a dilettáns pöcsök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  17. Ajánlom hatástanulmány végett bevezetni 10 évre a három Dr (????)”álam”lányoknál,ha ott bejön,jöhet a családom,de addig el a kezekkel a gyerekeimtől !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  18. A fiam már külföldön dolgozóik. Lányom és az egész családja szintén készül külföldre. Eladnak mindent. Igazat adok nekik, bár a szívem szomorú, hogy az unokákat ritkában látom majd.
    Matolcsy úr rajtuk már nem lehet behajtani a közszolgáltatási hozzájárulást. Ami ugye nem adó?
    Ebben az országban lassan nem marad más csak Orbán, Matolcsy, Pintér, Lázár és társaik.
    „Lehajlok a szent humuszig:
    E szűzi földön valami rág.
    Hej, égig-nyúló giz-gazok,
    Hát nincsen itt virág?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  19. Egyedül ehhez értenek, mint 45 után a kommunisták. Rablás, zabrálás, a római jog óta általánosan elfogadott jogelvek mindegyikét megsértve.
    A jó hír, hogy ez lesz a vesztük.

    Azt azért még várjuk ki viszont, hogy ebből az ötletből lesz-e törvényjavaslat, feltehetően az uniós elveket ugyanis megintcsak sérti ez a javaslat (jövedelmek egyszeres adóztatása), így feltehetően ezúttal le kell mondaniuk erről a zabráról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  20. Hogy rohadnátok meg!! Dolgozok, mint az állat, hogy ne napról napra kelljen tengődnöm és még ezt is elvennétek?!?
    Orbán, Matolcsy, Puskás… ingyenélő férgek, egy napig nem bírnátok azt, amit én.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  21. Puskásnak küldeném a “Bunkócska drága” című komcsi dalocskát, a mostani helyzethez változtatott szöveggel-értelemmel..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. Nem egy magyarral találkoztam odakint aki véres szájjal kommunistázott és magasztalta fideszt. Sokan a mai napig ezzel a mentalitással élnek dacára 2 év jogsértései, gazdasági hozzánemértés stb után is. Nem hullajtok könnyeket ha ezt a faszságot is végigviszik, lehet tovább tapsolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  23. szendam
    - a kettős állampolgárok igazán megérdemelnék, hogy az adózás gyönyöreiben is osztozzanak velünk!
    torm1960
    - nem “igaza volt” hanem kivételesen igazat mondott arról hogyan nézik az ország nagyobbik részét: Akinek semmije nincs, az semmit se ér, azaz senki. Mert csak a senkik jártak rosszabbul (azaz a munkavállalók 2/3-a) az egykulcsos adóval.
    és “állatkerti körsétám” ismét gazdagodott – egy kacsa(cs)úsztatóval!
    http://usztato.blog.hu/2012/02/25/ipiapacs_te
    a többieknek:
    már igazán kiismerhettétek volna a fidesz-taktikát. Bedobnak valami őrületes szemétséget – ha túl nagy a felhorgadás, akkor visszatáncolnak, aztán elkezdik a narancstrollok győzködni a közvéleményt, hogy “de milyen igazságos” és a végén bevezetik – és mindenki örül, hogy nem az első szemét verzióban, hanem “enyhébben”.
    Most éppen a visszatáncolásnál tartanak, de lesz ez még így se!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  24. Szeretném ha Tőkés püspök úr jó példával járna elöl, és leadózna Magyarországon is az EU parlamenttől kapott jövedelméből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  25. De érdemes megfigyelni a finom érzékeltetést: “ebben a pillanatban ” nem
    Az InfoRádiónak Pálffy István pénteken azt mondta, hogy egyik kormánypárti frakcióban sem született politikai javaslat a szolidaritási adóról. “A magyar gazdaságban nincs olyan probléma, ami ilyen szolidaritási adót ebben a pillanatban igényelne”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  26. Élelmesek a fiúgg.
    A 47 ezerből hogyan lehet megélni cimű vita után már kimerült az itthoni
    rablás további lehetősége. Azt hiszem az a további cél, hogy senki se
    kereshessen 47 E HUF-nál többet. Igy az itthon lakással rendelkező de
    külföldön dolgozó állampogártól le kell vonni a különbözetet. Nem azért
    adtunk állampolgárságot a külföldön született és élő magyaroknak, hogy
    az egy főre eső hülyeség csökkenjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  27. kekec

    Pálffy az nagyon ért a gazdasághoz, Pálffy az nagyon ott van mint adószakértő is.
    Lemennék hídba , de nincs aki felavat. Egyszerűen szánalmasak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  28. Ha valamitol nagyon elszall az agyam es nem akarok karomkodni, mert magamhoz meltatlannak tartom, akkor azt szoktam kerdezni: Mondjam vagy mutassam?
    .
    Hat MOST HANGOSAN KERDEZEM: MONDJAM VAGY MUTASSAM?
    .
    Amibe 100 %-ig biztos vagyok : Tolem NEM FOGNAK LATNI EGY FILLERT SEM SEMMILYEN JOGCIMEN!!!!!! Hiaba probaljak kijatszani a kettos adoztatasi egyezmenyt azzal, hogy “szolidaritasi adonak” nevezik a sarcot!!!!!
    .
    Amikor a nyugdijpenztarakat lenyultak (bar engem nem erintett mar a korom miatt), elhagytam az orszagot.
    Ha ezt bevezetik, VISSZAKAPJAK a magyar allampolgasagom is! Ilyen szemet orszagnak szegyen lenni az allampolgaranak!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  29. OKI

    Mi is léptünk, több okból is, de én nem adom vissza az állampolgárságomat.
    Vagyok én olyan magyar mint ők. Vegyék el. Aztán majd ezért is jól beperlem a csürhe társaságot. Akkor is végig viszem, ha az unokám lát belőle pénzt.
    Aljas mocskos banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  30. OKI az a feneség, hogy már évek óta működik ez az ideiglenesen külföldön dolgozók adóztatása, és csak a kettős adóztatási egyezményekkel lehet elkerülni. Tehát aki ki akar települni – nem árt, ha megnézi, hogy a célországgal kötöttek-e ilyet. Azt viszont jó lenne tudni, hogyan szerették volna ezt KITERJESZTENI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  31. Tisztelt Ellenzéki Fő- és Alsóbb Funkcionáriusok! Legfőbb ideje lenne kimondani nyíltan, hogy:

    (1) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy az ideáival, mint szavaival és tetteivel visszaélt a magyar társadalom bizalmával, felhatalmazásával, a közjót szolgálni hivatott anyagi forrásaival, melyek az állami alrendszerek szándékos eltorzításához, és a megragadható lehetőségek kihasználatlanságához vezettek,
    (2) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy az ideáival, mint a szavaival és tetteivel tovább erősítette a náci-fasiszta-irredenta szellemiség és politikai szerepvállalás terjedését, és megerősödését Magyarországon, amelynek a következményeként a szégyenletes megnyilatkozások egyre nagyobb teret kapnak a közéletben,
    (3) Orbán és szűk köre, a kormányzás majd két éve során úgy ideáival, mint a szavaival és tetteivel eltávolodott az európaiság szellemiségétől és normáitól, amely következményeként Magyarország nemzetközi közegben kivívott reputációja nagymértékben megcsappant, míg az állami és a lakossági financiális feltételek romlása, majd annak a „kezelése”sok százmilliárdos károkat okozott az ország egészének!
    (4) Mindezek következményeként kimondható, hogy Orbán és szűk köre nem csak, hogy felkészületlen és koncepciótlan Magyarország elemi érdekeinek a képviseletére, de az elemi, közösségi érdekeink érvényesítése lehetőségeit éppen maga hagyta veszendőbe menni, szűk körű és gondosan rejtett csoportérdekek kiszolgálása érdekében.
    A “nemzeti ügyek kormányfője” és hatalomgyakorlása tehát nem illethető más címkével, mint A NEMZET KÁRTEVŐJE, aki végérvényesen méltatlanná vált a nemzet bizalmára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  32. ez egy korábbról (I.Orbán idejéből) való tájékoztató anyag:
    http://munkaadoilevelek.hu/1999/11/kulfoldi-jovedelmek-adozasa/
    ez pedig egy idei
    http://www.napi.hu/ado/adofigyelmeztetest_kaptak_a_kulfoldon_dolgozo_magyar_polgarok.508393.html
    ez ugyan a magyar munkáltatóktól külföldi foglalkoztatás után származó jövedelemre vonatkozik, de seperc alatt lehet minden önként kint dolgozót “önfoglalkoztatónak” minősíteni, ha még nincs kint fél éve. Még csak jogszabály-módosítás sem kell, elég egy “értelmezés”
    Ez a játék tehát még nincs lefutva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. AVI!
    Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Rajkin : Válámi van, de nem az igázi.
    A “van másik” egy nagy magyar bohóc dinasztia fejének mondása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  34. T. valaki
    2012. február 26. vasárnap
    17:53

    OKI

    ” Mi is léptünk, több okból is, de én nem adom vissza az állampolgárságomat.
    Vagyok én olyan magyar mint ők. Vegyék el. Aztán majd ezért is jól beperlem a csürhe társaságot. Akkor is végig viszem, ha az unokám lát belőle pénzt.
    Aljas mocskos banda.”
    .
    Az utolso mondattal MELYSEGESEN EGYETERTEK!!!!
    .
    Attol, hogy az “allampolgarsagomrol lemondok”, meg “magyar” maradok!!! Ezzel is NYILVANVALOVA AKAROM TENNI A NEMTETSZESEMET!!!!!!!!!
    A jelen viszonyok kozott a “magyar allampolgarsag” mar ugy is csak egy papirra degradalodott, amit “barki megkaphat”!!!!!!!!!!!!!
    “Ilyen tarsasagba” nem nagy erdem tartozni, es ezt valahogy a tudomasukra is kell hozni!
    .
    Egy fikcio: ha mindenki, aki kulfoldon dolgozik (kb.7-800.000 ember minmum) visszaadna az allampolgarsagat tiltakozasul, lenne nagy meglepetes!
    Es johetne az ujabb nepszamlalas, mely “hitelesiti”, hogy fogy a magyar!
    .
    FOGY HAT, HA IRTJAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  35. T. kekec!
    Eleg, ha kitalalnak valami “idiota cimszavat”, maris kijatszottak a “kettos adoztatast”!
    Jogasz barba-trukk!!!!!
    Mem akarok otleteket adni nekik, de kapasbol legalabb 5 “okor “cimszavat lehetne talalni. Csak azert nem irom ide oket, mert legalabb hadd GORCSOLJENEK azzal, hogy kitalaljak! Az biztos, hogy “pozitiv csengesunek” kell lenni, mert az egyenerteku a lenyulassal!
    Meg mindig nem ismerik a fidesz szotart?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  36. Én így képzelem el:
    Körlevél Alaszkától Zimbabwéig.

    Tisztelt Elnök úr /nő/ !
    Kérem szíveskedjen a hazájában dolgozó magyar állampolgárokat lajstromba venni,valamint a szélső jobb fülükbe billogot,illetve chipet ültetni,amivel a nyomkövetés számomra elérhető.
    Kérem továbbá számomra elküldeni az állampolgárok elérhetőségét adóbevétel céljából.
    Amennyiben ezen kötelezettségének nem tesz 30 napon belül eleget,úgy vegye ezen levelem egyben hadüzenetnek.
    Kérem levelem szíves tudomásul vételét.

    Aláírás nem kell,úgy is tudják ki vagyok,(Alaszkától-Zimbabweig)ha nem akkor meg majd megtudják !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  37. T OKI !

    Akceptálom a véleményed, de az állampolgárságról nem olyan egyszerű lemondani. Ezt nyilván Te is tudod.
    Az ötleted egyébként nem rossz.
    A cirka 1 millió magyarral aki külföldön dolgoznak úgysem tudnak mit kezdeni.
    Ismerem a magyar csinovnyikokat. Lesz ebből akkora töketlenkedés, hogy dupla IMF hitelt kell hozzá igényelni. Szánalmasak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  38. Ágnes!

    Ez jól sikerült, azt a levelet be fogják rakni az iratminta tárukba.
    Léci ne adj nekik tippeket, hadd gondolkodjanak jól megfizetik ezért saját magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  39. A feleségem 2008 óta él velem az USA-ban: azóta mindössze kétszer egy hónapot töltött otthon látogatóban. A NAV (leánykori nevén APEH) a mai napig követeli a havi egészségügyi járulékot – naná: visszamenőleg! – , noha a napnál is világosabb, hogy a nejem nem tartózkodik otthon, kivándorolt. Állandó lakos az USA-ban. Hosszú-hosszú levélváltás után kiderült, hogy a feleségem nem jelentkezett ki szüleinek budapesti lakásából – ezen az alapon követeli a járulékot visszamenőleg az APEH.

    A külföldön élő magyarok megsarcolása tehát nemcsak egyszerű terv, hanem napi, létező VALÓSÁG. És hogy ne áruljak zsákbamacskát, a NAV álláspontját az alábbi személyek jegyzik: Vozár Gyuláné ügyintéző, Reszkető József főosztályvezető-helyettes és Jenei Zoltán igazgató – Magyarország legnagyobb szégyenére.

    Feleségem közben lemondott magyar állampolgárságáról én pedig felhívom az összes olyan személy figyelmét, akik magyar állampolgárságért folyamodnak: legyenek NAGYON óvatosak, mert az állampolgárság megszerezés kirablásuk első lépése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  40. “Komor mogorva férfiú volt Orbán!….”
    Zsugori uram: “Ül Pénzes ládáján sovány ábrázattal,…”
    “Miért nem adhatja áert árendába!…”

    Azt hiszem ez az eszemen, rákfene kártevő társaság megérett a végső leszámolásra!

    De hát úgy néz ki, hogy “mi mégis láncot hordunk!?

    Meddig még!? Meddig hallgatunk!? Meddig hallgat Európa!?

    Töröljük el sürgősen őket, akár a föld színéről is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  41. Anno dacu Jugoszlávia elég jól megélt abból, hogy a dolgozók szabadon vállalhattak munkát nyugaton – és hazautalták a pénzüket a családnak. Lehet, hogy ezeket a “hazautalásokat” akarják majd megadóztatni. Bár nem tudom, mit kezdenek azokkal, akik családdal együtt utaznak ki, és nem küldenek haza pénzt. Mindenesetre jobb, ha tudomásul veszik a külföldön dolgozók, hogy ha itthon is volt tavaly jövedelmük – itthon is bevallást kell benyújtaniuk! És ha kevesebb, mint 183 napot voltak külföldön – akkor még belföldi illetékességűnek számítanak. Az adóhatóságok meg egészen jól tudnak együttműködni, hiszen kölcsönös érdekük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  42. inax
    2012. február 26. vasárnap
    18:28Igazad van. Így utólag is elnézést Eötvös Gábortól, hogy kevertem a híres számát a Rajkinéval. :(
    http://www.youtube.com/watch?v=ZlrWrWtthbc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  43. Összefoglalva: a külföldi jövedelmek adóztatása egyáltalán nem új ötlet: és aki külföldön dolgozik, nem árt, ha utána néz a szabályoknak. A kérdés csak az, hogyan akarták annak áldásos hatását a nem kiküldetésben dolgozókra is kiterjeszteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  44. kekec

    Esetleg voltál már adóhatóság, mert nekem az a tapasztalatom, hogy a hatóságok egymással is képtelenek együttműködni Magyarországon.
    Itt különlegesen óvatosnak csak azoknak kell lenniük akik név szerint vannak fenn a Fidesz ellenség listán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  45. Mivel itt már egyre elviselhetetlenebb a (köz) élet, egyre többen mennek külföldre – nem csak dolgozni – ezért kézenfekvő a harácsoknak, hogy adóztassanak a szabadságért cserébe. Az már nem, hogy normális, élhető országot biztosítsanak. A következő lépés lesz az útlevelek visszavonása. Megyünk vissza a régi “boldog” világba,Orbán kommunizmusába. Retro “Magyarország mennyország”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  46. Felhaborito , hogy sem emberek, sem csaladok törvenybe foglalt jogaikat,
    nemzetközi es unios jogaikat semmibeveszik ezek az ex komcsik.
    Aki külföldre ment dolgozni, mert Magyarorszagon nem kapott munkat,
    vagy tisztesseges munkaert ,olyan munkabert amiböl emberi modon meglehet elni.Ezeknek az embereknek kitüntetes jarna, mert levettek terhet az allam vallarol es a külföldön mekeresett penzt Magyarorszagon költik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  47. Majd ha azok, akik ezt kitalálták, kijönnek Dániába, és velem együtt takarítanak napi 8-10 órát a hét minden napján, emellett megtanulnak dánul, na AKKOR majd fogok fizetni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  48. Ha az Uniót egy focicsapatnak tekintjük egy VB-n (csak szemléltetésként, jelképesen)
    Akkor a Magyarország nevű játékost lassan kivágják mint macskát szarni a csapatból!
    és ha kivágják még egy felcsúti nagymenő focicsapat sem fogja felvenni.
    De ehez mi lessz a drukkerek hozzászólása? Remélem a legkésőbb a nyakát törik az engedetlen játékosnek, csak úgy “játékból” …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  49. Tőlem egy vasat nem fog látni az olyan biztos mint ahogy én most ide erre az oldalra írok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  50. Akkor most megadóztatják a kettős állampolgárokat ?
    Mert ha nem az diszkrimináció velünk szemben ha igen akkor velük szemben.
    Ki zavarja előbb el őket ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Külföldön is kaszálni akar a Fidesz 2012. augusztus 8. szerda | AN

Offshore: Magyarország a top 20-ban 2012. július 23. hétfő | AN

Hogyan vámoljunk gyanútlan idegent? 2011. április 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos