Ronai and Ronai
AMERIKAI

A külföldi munkát adóztatná a Fidesz 2012. február 26. vasárnap 13:28 | Rákócza Richárd Forrás: 168 Óra, Egyenlítő blog

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A külföldi munkát adóztatná a Fidesz

Budapest – Nemcsak pofátlanság és jogi nonszensz, de végrehajthatatlan lévén ostobaság is a Fidesz legújabb ötlete, amely a régi, be nem vált kommunista recept szerint pénzcsinálás helyett körülnéz, és megpróbálja elvenni a pénzt attól, akinél épp van. Most a külföldön dolgozókra vetettek szemet. Ők eddig nem adóztak Magyarországra? Hát akkor hajrá.

Ha valakinek néhány éve elege lett abból, hogy Magyarországon gombokat fizetnek, miközben a víz többe kerül, mint a sivatagi országokban, és szinte kizárólag a férgese hullik fölfelé, könnyen arra az elhatározásra juthatott, hogy más országban folytatja a pályafutását, ott, ahol a munkát fizetik meg és nem a politikusokat, az államot és a különféle ingyenélőket kell fejedelmi módon eltartani. Egyes becslések szerint ma százezres nagyságrendben dolgoznak magyarok külföldön: a kontinensen főként Németországban, Ausztriában és a Benelux államokban, de a nyelvtudás miatt fő célállomás Nagy-Britannia is. Ezen kívül, bár erre nézve csak rendkívül elnagyolt becslések vannak, de több tízezer illegális dolgozó lehet az Egyesült Államokban és Kanadában is. Ehhez jönnek a „kishatárátlépők”, vagyis azok az osztrák határ mentén élők, akik reggel átmennek ausztriai munkahelyükre, s onnan este hazajönnek.

Ha valaki a távozás mellett döntött, és hosszú évek kemény munkájával végigszenvedte azt, amit ilyenkor végig kell szenvedni: a családtagoktól, rokonoktól való elválást, a barátok maguk mögött hagyását, lenyelte azt, amit a bevándorló az új környezetben, legyen az bármilyen civilizált is, le kell nyelnie; új szokások közé illeszkedett, nyelvet tanult meg, nélkülözött és szenvedett – mindezek után joggal gondolhatja, hogy a tisztességgel megkeresett, külföldi államnak leadózott jövedelmét bátran élvezheti.

Sokan talán még nem tudják, de odahaza az állampárt nem feltétlenül gondolja így. A legújabb fideszes ötlet szerint megdupláznák a már létező, furcsa nevű szolidaritási adót, mégpedig úgy, hogy annak hatályát kiterjesztik azokra, akik külföldön végeznek munkát. Hogy hogyan képzelik – hiszen az ötlet végrehajthatatlan –, azt még maguk sem tudják.

Az ügy a szombathelyi közgyűlésen robbant ki, ahol egy MSZP-s képviselő kérdezősködött Puskás Tivadar polgármesternél, KDNP-s országgyűlési képviselőnél, igaz-e a pletyka, és Puskás igennel felelt, mondván, a terv még „embrióállapotban” van. A Nyugat.hu szerint olyan magyar állampolgárokat akarnak megadóztatni, akiknek állandó lakcímük van, de külföldön dolgoznak.

Az elképzelés annyira abszurd, és annyi akadálya van, hogy hirtelen nem is tudjuk, melyikkel kezdjük. Nagy kérdés többek között, miként szűrnék ki azokat, akiknek van állandó magyar lakcímük, és külföldön dolgoznak? A külföldi munkavállaláshoz, egyáltalán: a külföldre távozáshoz vagy az ott-tartózkodáshoz semmiféle bejelentés nem szükséges. Nincs már vasfüggöny, az osztrák határon ma már csak lassítani kell, az megy ki meg be, aki csak akar, útlevél sem szükséges a határátlépéshez. De a magyar államnak az égvilágon semmi köze nincs is ahhoz, hogy egy polgára kinél, hol dolgozik. Ez olyan jogviszony, amelynek magyarországi viszonylata egész egyszerűen nem létezik.

Teljesen lehetetlenné teszi a dolgot, hogy az Európai Unió szabályai szerint tilos a kettős adóztatás, nem lehet valakit egynél több országban sarcolni; ez érvényes valamennyi tagállamra, de Magyarország rég kötött egy sor más országgal is kettős adóztatást kizáró egyezményt, így Svájccal, Izraellel, az Egyesült Államokkal, Kanadával. Az Egyenlítő blog értesülései szerint az uniós szankciót megkerülve, szolidaritási adó néven vetnék ki az új adót. Magyarországon jelenleg már létezik egy hasonló adótípus, amelyet a magasabb jövedelmű háztartások fizetnek, kompenzálva az egykulcsos adó miatt kialakult, egyre növekvő társadalmi rés növekedését. A blog információi szerint azokkal fizettetnék meg az új adót, akiknek a családja hazai közszolgáltatásokat vesz igénybe. A külföldön dolgozó gyermeke például csak akkor járhatnának óvodába, vagy iskolába, ha a szülő kifizeti a szolidaritási adót. Úgy tudjuk a kettős adóztatás kikerülése miatt az is felmerült, hogy nem adóként, hanem „közszolgáltatási hozzájárulás” címén fizettetnék meg az új kötelezettséget. De honnan tudhatná egy óvoda vagy iskola, vagy akár az önkormányzat, hogy az illető gyerek apja nem segélyt les Magyarországon, hanem napi tíz órát trógerol Edinburghben, hogy a családját el tudja tartani?

A magyar állam sorra felrúgná ezeket a nemzetközi egyezményeket, ha más országokban egyszer már leadózott jövedelmek után próbálna meg kotorászni, de van az ügynek még egy igen kérdéses része: az, hogy miként akarna az állam egyáltalán hozzáférni ezekhez a pénzekhez? Ma már bárki nyithat – és ha esze van, nyit is – Nyugaton bankszámlát, azon tarthatja a pénzét, és egy egyszerű pénzkivevő kártyával akkor is bármikor készpénzhez tud jutni automatából, ha Magyarországon tartózkodik; ez ellen még Orbán Viktor sem tehet semmit. Vagy arra számítanak, hogy a Belgiumban dolgozó targoncás, a hollandiai repülőtéri poggyászkezelő, a londoni tescós árufeltöltő, a karibi tengerjáró pincére vagy a glasgowi szálloda portása, csak azért, mert magyar állampolgár, és van lakcíme Magyarországon, önként és dalolva helyre fogja tenni azt a romhalmazt, ami az unortodox matolcsysta gazdaságpolitika nyomán a magyar pénzügyek helyén maradt? Azok az emberek, akik hosszú hónapokig vagy évekig nem látták szeretteiket, elviselték a bevándorlóknak kijáró megvetést, sok esetben a saját kárukon tanultak, és a magyarországinál lényegesen keményebb munkatempóban teljesítettek, most járuljanak hozzá az orbánista munkaállam és az abban tétlenül hempergő milliók eltartásához?

A 168 Óra szerint keginkább az Ausztriával határos megyék lakosai lehetnek érintettek az ügyben. Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből nagyon sokan járnak ki dolgozni a határon túlra. Ha csak minimálbért keresnek, akkor is megéri ingázni és vállalni az utazási költséget, plusz az időfaktorból származó szabadidő veszteséget, mert így is jóval magasabb jövedelemhez juthatnak, mintha Magyarországon vállalnának munkát. Egységes minimálbér nem létezik Ausztriában, ez ágazatonként és tartományonként eltér, és az évente megújuló kollektív szerződésekben határozzák meg a mértékét. Idén körülbelül 2 százalékkal nőhet az ottani minimálbér. A kollektív szerződésben foglaltak azonos súllyal vonatkoznak minden Ausztriában foglalkoztatott emberre. A kollektív szerződés nem csak a minimálbér mértékét tartalmazza, hanem a szabadságok számát, illetve 13.-14. havi fizetés lehetőségét is – írja a 168 Óra.

”Nem véletlen, hogy a Fidesz a külföldön munkát vállalókat nézte ki, mint legújabb megsarcolandó célpontot – különösen a nyugat-magyarországi lakosságot”, állapítja meg a lap. „Már nem tudják, honnan vonjanak el pénzt, ezért az EU-t kijátszva próbálnak olyan bevételi forráshoz jutni, amely teljesen jogellenes. A cél azoknak a magyar lakosoknak a megadóztatása, akik Ausztriában dolgoznak minimálbérért, és mindösszesen 1,5 eurót fizetnek havi szja gyanánt. Erről azonban nem ők tehetnek, ráadásul a mindenkori kormányok elfogadták és ratifikálták a kettős adóztatás elkerülését célzó megállapodásokat. A kormány most ezt próbálja felrúgni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +60 ( 78 szavazatból)
A külföldi munkát adóztatná a Fidesz, 4.7 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Nem értem a mínuszolókat ????
    Ki az az elmebeteg aki feltétlenül odaakarja adni a jövedelmét ennek a kormánynak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (54 szavazatból)
  2. Hogy mekkora tusko a Magyar kormany ?
    Ez az otlet “embrio allpotban” van.
    Most az egyszer csak ebben az esetben tamogatom az abortuszt, a szulok ivartalanitasaval egyutt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +71 (73 szavazatból)
  3. Nagyon otletes. Tovabba az utod nelkul elhalalozott kulfoldon elo magyarok minden tulajdona is szalljon a frickeszre.
    Hat a …… nem kene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  4. Hadd idézzem AZAZELLO-t tegnap a 168Órából:
    .
    “Magyarországnak nem is kell a demokrácia.Önként lemondott róla.”
    .
    “Egyszerű a képlet.Magyarországon a hatalmat megszerezte hamis ígéretekkel egy ravasz erőszakos paraszt,akinek a kezéből nem lehet kicsavarni sehogyan sem.A demokráciát szétverte a demokrácia saját eszközeivel.Ellopta a médiákat,bíróságokat,az ügyészséget,az alkotmánybíróságot,a nyugdíjvagyont.Többszörösen bedöntötte a forintot(ezen valszeg nagyot kaszált a haverjaival).Ránk szabadította Szíjjártót,Lázárt,Selmeczit stb..Terjeszkedése megállíthatatlan.Hazugságait lopott médiáin keresztül önti ránk a nap 24 órájában.A szegénység nő napról napra.Agybeteg hívei,akik istenként tekintenek rá,éhezve is rokonszenv tüntetnek mellette.Milyen ország ez basszátok meg?Normális helyen az ilyet már régen páros lábbal rúgták volna ki.Vagy elég a nemzetiszínbe csomagolt far-hát?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (71 szavazatból)
  5. Ez a hír ismét szondázási céllal született. Most majd a nagy Nemzeti Inzultáció keretén belül tömegével fogják követelni a külföldi munkavállalással élni nem képesek azt, hogy nagyon is keményen adóztassák meg a külföldi fizetést “kiügyeskedőket”. Csak arra az irígység-hullámra kell visszagondolni, mekkora cunamiként száguldott át rajtunk annak követelése, hogy akik már teljesítették kétoldalú szerződésekben rájuk szabott vállalásaikat, azok ne élvezhessék a másik szerződő fél teljesítését.
    … És amikor már milliónyi birkaagyú bégetésére lehet hivatkozni, be is vezetik az újabb sarcot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. Két dolgot lehet tenni:
    1: Elkergetni ezt a bandát. Na ez nem fog menni mert az ország hatalmas többsége agyatlan gondolkodni képtelen kétlábúak halmaza akik annak bégetnek aki a legszebbeket hazudja nekik.
    2: Elmenni minél messzebb!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (56 szavazatból)
  7. Forrás: Magyar Narancs

    Budapest – Előélete alapján egyértelműnek látszik, hogy az érettségivel miniszteri karriert befutó Némethné strómanként került a
    legfontosabb gazdasági tárca élére. A Magyar Narancs szerint Némethné régebb óta a Simicska-Nyerges maffia egyik végrehajtó embere.
    Kinevezése azt jelenti, hogy közvetlenül a Simicska-Nyerges klán kezébe került a csaknem 600 milliárdos költségvetésű fejlesztési
    tárca. Maffia ilyen nyíltan és arcátlanul még nem fonódott össze a gazdasági és politikai hatalommal. Megtehetik ott, ahol a legfőbb
    ügyész takargatta ennek a maffiának, amely közvetlenül a miniszterelnöknek dolgozik, az előző ciklusban elkövetett bűneit.

    Némethné gyakorolhatja a parlamenti bizottságban azt a véletlen elszólását, amellyel a bizottságot tisztelte meg, hogy “Tisztelt
    Bíróság!”. Ha egyszer vége lesz Orbán két évtizedes ámokfutásának, remélhetőleg lesz olyan szabad és független ügyészség és bíróság,
    amely végre kérdéseket intéz az Orbán irányítása alatt működő Simicska maffia százmilliárdos lopásai tárgyában, és nem lesz elég válasz az,
    hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Hülyének nézni azonban egy teljes országot, a törvényeket, nincs jogában.

    A Fico Kft.-től napjainkig ívelő pálya újabb állomásának tűnik az érettségizett Németh Lászlóné kinevezése a Nemzeti Fejlesztési
    Minisztérium élére. Mint a Magyar Narancs megírta, Némethné nem véletlenül került kiválasztásra, hanem közeli viszonyban van a Nyerges
    Zsolt és Simicska Lajos nevével fémjelzett fideszes gazdasági háttércsoporttal. Némethné ugyanis nem csak az MFB vezérigazgató-helyettese, de tavaly nyár óta tagja a Magyar Villamosművek Zrt. (MVM) igazgatóságának is. Az MVM-et az a Baji Csaba vezeti, akinek dokumentáltan közeli kapcsolata van a Simicska-birodalom operatív irányításában főszerepet játszó Nyerges Zsolttal. (Nyerges a Fidesz gazdasági hátországát képező Közgép Zrt., az Advenio Zrt. és az Infocenter Zrt. első embere.) Baji Nyergeshez hasonlóan szolnoki kötődésű, és éveken át vezette a Nyerges tulajdonában lévő E-OS Energiakereskedő Zrt.-t. Nem véletlen, hogy a cég tavaly decemberben épp a Közgép tulajdonába került.

    A Fellegi vezette minisztérium már születése óta a Nyerges irányította érdekcsoport befolyása alatt áll. Ennek gyakorlásában kezdettől fogva
    főszerepet játszik Nyerges közeli ismerőse, a szintén szolnoki születése Hegmanné Nemes Sára, a minisztérium – korábban a PPP
    szerződésekért felelős, újabban a kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló – államtitkára, aki a közbeszerzési törvény
    kialakításában játszott főszerepet. A maffia sikeres működését és a szolnokiak hatékony együttműködését jól példázza, hogy a Közgép Zrt.
    az elmúlt másfél év alatt legkevesebb 200 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzési projekteket egyedül vagy más cégekkel közös
    konzorcium tagjaként. Üzleti úton kötődik Nyergeshez a tárca közlekedési ügyekért felelős helyettes államtitkára, Schváb Zoltán, aki korábban a Közgép Zrt. igazgatósági tagjaként volt tevékeny. Nyergessel ugyancsak jó viszonyt ápoló Molnár Ágnesről, az NFM
    fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkáráról még az is felröppent, hogy esetleg ő lehet Fellegi utódja. De nála egy még
    inkább kézzel vezérelhető bábra, strómanra volt szüksége az Orbán-Simicska birodalomnak.

    Fellegi és Nyergesék viszonya az ősz folyamán megromlott, valószínűleg emiatt kellett távoznia. Míg Orbán elsősorban a Magyar Posta Zrt.
    strukturális átalakításának elmaradása, a MÁV adósságállományának sikertelen konszolidációja, és a MALÉV szintén sikertelen – a korábbi
    remények szerint kínai befektetőknek történő – értékesítése miatt volt elégedetlen Fellegivel, addig Nyergesék elsősorban az eredménytelen
    kínai és orosz kapcsolatfelvétel miatt orroltak meg rá. Így elmaradtak a Fellegi által korábban beharangozott nagyberuházások, köztük az
    összes budapesti pályaudvar rekonstrukciója és a ferihegyi gyorsvasút kiépítése is, melyek megvalósításában vélhetően főszerep jutott volna
    a Közgép Zrt.-nek is. Simicskáék ezzel sok pénztől estek el, ezért nem volt Felleginek maradása. Fellegi távozni próbált, de túl sokat tud
    ahhoz, hogy csak úgy kilépjen a körből.

    Demokratikus országot ilyen primitív és átlátszó módon még nem kerített hatalmába egy oligarchikus gazdasági maffia, amelynek jellegzetessége, hogy nem a piacon vagy az alvilágban, hanem a közpénzekből és a politikai vállalkozása révén rabol. A közéletből és
    az államból csinálnak alvilágot. A találmány lényege, hogy nincs kockázat, a megcélzott államkassza mindig feltöltődik, és rendőrségtől, ügyésztől nem kell tartani, mert azokat is ők nevezik ki. Kell hozzá egy szélhámos politikai vezető, aki nemzeti demagógiával és a politikai ellenfelek amortizációjával, kriminalizálásával megszerzi az abszolút hatalmat, majd a gazdasági maffia veszi kezébe az államapparátus irányítását, és azon keresztül szivattyúzzák ki a százmilliárdokat az állam vagyonából.

    IMF-re, Európai Unióra azért nincs szükség, mert azok korlátokat szabnak e maffia működésének és megkövetelnek bizonyos átláthatóságot.

    Némethné cinikus kinevezése e folyamat része, amely már szinte alig leplezett. Fellegi után Némethné azt jelzi, hogy Simicska teljesen
    közvetlen irányítást követelt magának. Olyan ember kellett, akit telefonon irányíthat, nem kérdez, nem gondolkodik, csak cselekszik.

    Simicska a szamarát is kineveztethette volna fejlesztési miniszternek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (61 szavazatból)
  8. csak hogy mindenki értse, miért kell adózni az országban és kik viszik el a jövedelmeket és mire használják. hát erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  9. Azt a kutya mindenit ezért nem jutunk egyről kettőre, maffia polip mindent lenyúl.
    Budai „úr”, Polt „úr” lépni kéne. Nem a bal lábbal, hanem ezekben az ügyekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. Ha a szőkített olaj kicsit csúszós akkor itt van még az ELLENZÉKI adó.
    Gyurcsánynak talán eszébe jutna , hogy a nem demokratikus hatalmat talán nem demokratikusan is el kell távolítani idő előtt !!!!
    2014-ig még van pár jó ötletük hogy húzzák ki az utolsó falatot is a szánkból !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Már az diszkrimináció, hogy a magyar állampolgárok egy nagy csoportjának, ha emberi módon szeretne élni, gyermekeket nevelni, hazája határain kívül kell állást vállalnia. A munkavállalók egy másik része azért megy külföldre, mert Magyarországon nem talál a képzettségének megfelelő munkahelyet.
    Tehát kijelenthetjük, hogy a legtöbb magyar ember nem “úri passzióból” dolgozik külföldön.
    Na kérem!
    Ezeket megadóztatni azért, mert nem hagyták el teljesen hazájukat, mert még rendelkeznek bejelentett állandó lakcímmel, oda fog vezetni, hogy aki teheti és van egy csöpp esze elvágja még azokat az utolsó szálakat is, ami ehhez az országhoz köti őket.
    Egyet kell értenem azokkal, akik maffiához hasonlítják Orbánék klánját, hiszen senkit nem engednek ki a szorításból. A polip csápjai átnyúlnak a határokon is, hogy az ott jobb életet keresőket is megsarcolják.
    Persze van ennek a dolognak egy másik olvasata is!
    Ha bevezetik ezt az adónemet, és ezért sokan feladják magyarországi bejelentett lakcímüket, akkor mi történik ezeknek a magyaroknak a választójogával?
    Hol, milyen választókerületben szavazhatnak, ha nincs állandó lakcímük?
    Vajon hova osztják a voksaikat majdan, amikor eljön a választások ideje?
    Pont olyan elbírálás alá esnek majd, mint az érdemtelenül szavazati joggal megajándékozott határon túliak?
    Nem súlyosan diszkriminatív-e ez a határon belül élő magyarok számára?
    Megannyi kérdés, amire tudható a pökhendi válasz.
    Emlékeztetnék arra, hogy amikor Gyurcsány F. sokat támadott megszólalásában azt találta mondani, hogy az a nagyvállalkozó, aki sokallja a hazai adóterheket, és nem akar hozzájárulni a kitűzött célok eléréséhez, az szabadon választhat az itthoni, és a külföldi adózás mellett. Most azt ne vitassuk itt, hogy hogyan költötték el akkoriban az adóbevételeket, de akkoriban, és azóta is súlyos hörgés és anyázás volt, van emiatt!
    Jó lenne, ha minél többen megértenék, hogy a gyurcsányi félremagyarázott kijelentés ehhez a tervhez képest, kedves délutáni kiszámolós volt a babazsúron, a habos kakaó mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  12. Ezek a félőrültek (avagy egész?) nem hallottak a kettős adóztatás tilalmáról? Ezek csak lopni, rabolni tudnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  13. Ha ez bevezetik, akkor egy újabb saller, meg koki lesz Orbánnak.
    Csak így tovább Viktor, az ág végén ülsz, az ágat meg vágják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  14. Azok mínuszolnak, akik elvakultak, vagy akik ebből a sarcból várnak pénzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  15. Az ötlet egyébként nem rossz, bizonyos tekintetben már ma is működik. Akik külföldön dolgoznak, de hazaküldik a pénzt családjuknak, vagy az otthon nehezen felépített házuk adósságát törlesztik belőle, a nemzetgazdaságot erősítik, részben a hazai fogyasztással, részben annak magas adótartalma (jövedéki adó, ÁFA) révén, utóbbi ráadásul közvetlen állami bevétel. Ha otthon képtelenség “munkahelyeket teremteni” (mert embert teremteni könnyebb, de még az se megy), akkor érdemes volna a külföldi munkavállalást államilag ösztönözni, ki lehet számolni, mennyi pénz áramlana (és jelenleg is áramlik) vissza az országba mindenféle különadók nélkül is. Már az is tiszta haszon, ha nem kell segélyeket fizetni. Különösen a napi ingázók nagyon kevés pénzt hagynak Ausztriában, gyakorlatilag csak az adót fizetik, és azt veszik meg kint, ami olcsóbb (egyre több ilyen áru van!), a közszolgáltatásokat otthon veszik igénybe. Mert ahogy előttem is leírták, nem egy leányálom külföldön egzisztenciát alapítani. Muszájból persze a jót is meg lehet szokni. Én még nem tettem le róla, hogy ha vége ennek a lázálomnak és eltakarodik ez a banda, aki sokadmagammal feketelistára tett, akkor hazaköltözöm. De addig nem fizetek adót, nem azért mert nincs miből (egyébként miért lenne?), hanem mert ezeknek nem akarok. Hogy elsimicskázzák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  16. farcsika67!
    Üdvözöllek!
    Igazolásként:
    .
    “Ángyán József Teréz Anya tanácsait követi.
    “Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt “maffiahálózat” mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk” – írta a VM lemondott politikai államtitkára a mellette kiálló zöld szervezeteknek.”
    http://greenfo.hu/hirek/2012/02/27/angyan-jozsef-terez-anya-tanacsait-koveti
    .
    Budai!
    Itt a meló!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. “Budai!
    Itt a meló!!”
    .
    Budai az láncos kutya , arra megy amire uszítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  18. Mi a jó édesanyjukat csinálnak ezek!
    Tényleg ennyire böszmék vagyunk, hogy némán tűrjük, 2/3-ad ti meg erre szavaztatok!
    Gyorsan kettő:
    .
    Vantara Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője parlamenti vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel békéscsabai, havi csaknem 580 ezer forintos polgármesteri fizetését. Az MSZP békéscsabai szervezete közleménye szerint Vantarának „nem jutott eszébe az a város, amelynek polgármesteri hivatala a munkahelye (lenne).”
    http://nol.hu/belfold/bekescsaba_fideszes_polgarmestere_elfelejtette_bevallani_fizeteset
    .
    A debreceni önkormányzat a jövő hónap végéig egy összegben mintegy 500 millió forintot fizet vissza az Európai Uniónak, mert egy brüsszeli vizsgálat szabálytalanságokat tárt föl a cívisváros vezetésével megvalósított, 22 milliárd forintos ISPA-szennyvízberuházás kivitelezésében.
    http://nol.hu/belfold/20120227-felmilliard_forint_uszik_el_a_lefolyon
    .
    Ja! Meg kéne a külön adó!
    Anyátoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. Megadóztatnám a “friss” kettősállampolgárokat is, nálunk lehet szavazni és fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  20. Nincs itt kettős adóztatás, a járulék nem adó! Vám helyett is lett regisztrációs díj, mi evvel a probléma?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. Kíváncsi vagyok, hogy mit szólnak ehhez a fityesz brüsszeli képviselői.
    Azt a munkát ??? milyen adókulcs fogja érinteni és az ottani jövedelmük hány százalékát fogják letagadni, mert ugye a külföldön való munkavégzést adóztatni kell. Miután vitya az ő jövedelmükkel teljesen képben van javaslom május elsejével 2 év próbaidő bevezetni és akkor meglátjuk az eredményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  22. Ezt azonnal tálalni kell Brüsszelnek. Nincs mese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  23. Ducar140!
    Üdvözöllek!
    Igazad van!
    Szerinted ki lesz Ángyán József helyett??
    Majdnem talált!
    Budai Gyula!
    Kossuth, 18.00 rövid hírek!
    Abbahagytam a vacsorát!!!!!!
    .
    Bukott katonai ügyész, a zsákmányszerzők útjába, sima nyelvel!
    Pintér meg a belügyér!
    Na baloldal!!
    Válasz?!
    Már nem elég a duma!!
    Hívtok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Ha Brüsszelnek akartok tálalni hívjatok engem is. Van mit előadni.
    Könyörgöm, bukjanak már meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  25. Bohém
    2012. február 27. hétfő
    19:14
    -
    Így legyen ötösöm , bár lehet hogy azt sem fizetik ki mert “elmútnyócév” :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Nagyon könnyen nyomon követhető, hogy ki hol él, mivel /kifoszthatóságunkhoz/
    mivel évente legalább 3x kell vagyonnyilatkozatot tenni és ehhez bekérnek minden egyéb adatokat: családtagok, kinek mennyije és miből, milyen minőségben lakik,stb. tehát nyitott könyv az életünk, hogy bármikor elvehessék,megszüntethessenek járandóságokat, támogatásokat. Ha idős szüleinél van bejelentve a kint dolgozó állandóra, akár az ellátása is /60 év körüli szülőnek/ megszüntethető az a 25.650 Ft,ami semmire sem elég egyébként.
    Községekben,falvakban szokás a hivatalok által figyelés a családokra,hogy a segélyeket elvehessék! Pl. albérlője, segitője van, ugorhat az ellátás! A lakástulajdonnal rendelkező idős emberek nem hagyhatják el otthonaikat hónapokra, pld.fűtés, egyéb miatt, mert otthonaik vagyonnak minősülnek és meg kell vonni az ellátást, ha 850 eFt-nál több a vagyona. Ha viszont nincs állandó lakcime valakinek, ugy nem veheti igénybe az “ingyenes” orvosi ellátást, ha fizetve van a tb-je akkor sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Retkes tolvaj banda! Le a diktaturával! Takarodjon a Fidesz!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  28. Miért izgultok? Jön a lázár jani,meg kósa lajcsi oszt megmagyarázza, hogy ők nem is úgy gondolták!!! Majd a média lesz a hibás no meg az előző nyóc év, meg a gyurcsány ha mégis be kell ezt vezetni ! :-)))) Értitek ugye ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Hy mindenki! Mint azt már tapasztaltuk ennek a kormánynak semmi sem lehetetlen. Ha elég időt kapnak rá megtalálják a módját, hogy lehetséges legyen a megoldás illetve találnak oly jogviszonyt ami legálissá teszi tervüket. Lásd BM. dolgozók korai nyugdíja. Sehol a világon nem volt rá még példa, hogy egy törvény 15-évre visszamenőlegesen érvényes. (“Ha a lopás büntetési tételét felemelik 3-ról – 5-évre, nem mondhatjuk, hogy 15-évre visszamenőleg aki csak hármat ült, ugorjon vissza még két évre”) De ők megoldották. Persze azt nem tudják megoldani, hogy a Magyar rendőrségen 1993 óta nincs túlóra kifizetés. A járőrautók örökös üzemanyag problémával küszködnek. Nekem égett a pofámon a bőr mikor utasítottak, hogy a területünkön lévő önkormányzatokon kolduljak A4-es papírt, mert nem volt a rendőrségnek a nyomtatóba. Szóval csak egy új kormányban reménykedhetünk, mert ezektől (ahol egy köztörvényes bűnöző a belügyminiszter) minden kitelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Milusa Fehervari

    Ha csak a fele-na nem,- ha csak a tizedrésze igaz annak amit “farcsika” írt, ezeket már rég vezetőszíjon kellett volna elvezetni, de remélem előbb-utóbb sor kerül rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. ÁÁÁ, a fityesz EP képviselői nem fognak kettős adózni. Az a jövedelem tuti, hogy a kivételek alá fog tartozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Engem duplán minuszolnak a fijjuk. Mire ez a nagy dicsőség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Az emberek nem szórakozásból mennek külföldre dolgozni, hanem az éh halál elől menekülnek már. Ne hogy még őket adóztassák, akik próbálják meg oldani a mindennapi anyagi gondjaikat. Nekik is jobb lenne ha hazánkban lenne a megélhetési forrásuk. Nem ők tehetnek arról hogy itt egyre jobban nincs. Szégyelljék magukat inkább, hogy még munkahelyeket sem tudnak kialakítani 2 év alatt, amik voltak azokat is mind sorra teszi tönkre. Gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. vágtázó halottkém

    Én azért nagyon bízom abban, hogy még egy-két ilyen mocskos önkényuralmi lépés a jelenlegi kormánytól és 2014-ben marha nagy bukta lesz, parádés pofára eséssel.
    Én nagyon bízom ebben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Ez a hír is csak 1 gumicsont, amire ráugorhat a média. Addig se az elrontott gazdaságpolitikával vagy az EU-s pénzek felfüggesztésével foglalkoznak az emberek. Nem fogják a kettős adóztatást bevezetni, mert egyezmény tiltja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Kedves Pedro, vagy ne tégy úgy, mint aki nem ismeri Hazudniképtelen Viktormihály módszertanát, vagy vedd tudomásul a mai hazai hatalomgyakorlás valóságát. Attól, hogy nem adónak fogják nevezni a külföldön jövedelemhez jutó és hazai állandó lakcímmel rendelkezők megsarcolását, a lényeg nem változik. Ha Orbánnak szüksége van van ilyen bevételre, be is fogja szedni. Ha nem a külföldön dolgozó személytől, akkor azoktól az ingatlantulajdonosoktól, akiknél be van jelentkezve a külföldön munkát vállaló egyén.
    Ha nem vetted volna még észre, ha Orbánnak a saját zsebe megtöméséről van szó, semmitől nem riad vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. ” magyarországinál lényegesen keményebb munkatempóban teljesítettek, ……. az abban tétlenül hempergő milliók eltartásához. ”

    ezzel nem értek egyet, magyarországon is keményen kell melózni, 10-12 órát, 80-90 ezer forintért / 250-300 eur / lehet hogy milliók hemperegnek, de nemtudom honnan ez a szám, az ember dolgozna, ha lenne munka, és tisztességes bér !! nemutolsósorban, tisztességes körülmények között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Szerintem mi kint dolgozok nem azert jottunk el othonrol mert mindenaron vilagot akartunk latni:)sajnos hogy ez van Magyar orszagon egyre tobb fiatal haggya el az orszagot:)adoztassak meg duplan a sajat fizezesuket akkor is tobb marad a zsebükbe mint a hozzam hasonlo kint dolgohoknak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Miért nem a több millió ingyenélő soha nem dolgozó, soha 1 FT adót nem fizető egyre szaporodó lakosoktól vonja meg a havi többszázezer
    Ft-os segélyt??? Én csak 1 megoldást látok:el innen minél messzebbre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Külföldön is kaszálni akar a Fidesz 2012. augusztus 8. szerda | AN

Offshore: Magyarország a top 20-ban 2012. július 23. hétfő | AN

Hogyan vámoljunk gyanútlan idegent? 2011. április 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos