Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan vámoljunk gyanútlan idegent? 2011. április 4. hétfő 18:22 | AN Forrás: Huffington Post

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan vámoljunk gyanútlan idegent?

Lansing, Michigan – Jól teszi a kiránduló, ha óvatosan vezet a Detroittól tizenöt mérföldre lévő Fraser kisváros területén. A helyi hatóságok tolla meglehetősen vastagon fog, amikor kiállítják a baleset miatt a számlát. Az, hogy a rendőrségnek ki kellett vonulnia a helyszínre, sokba kerülhet akár egy koccanás okozójának is – feltéve, ha idegen.

Fraser városa úgy döntött, a közigazgatási területén belül bármilyen szabálysértést elkövetők megbírságolásával tölti fel kiürült kasszáját. Miután saját polgárait vonakodik megsarcolni, a célpont a gyanútlan idegen. Felvetődik a jogtalan adóztatás, illetve a kettős adóztatás gyanúja, hiszen a megbüntetett emberek egyszer már adóztak – a saját közösségükben – az úthasználatért és a közbiztonságért.

Nem Fraser az egyedüli: az idegenek megvámolásának divatja egyre terjed a költségvetési problémákkal küszködő amerikai kisvárosokban. Jay Middleton, a New Jersey-i Mount Laurel lakosa „karamboladót” volt kénytelen fizetni egy megnyomott lökhárító ürügyén a pennsylvaniai Radnor városának: a rendőrség idejéért 276 dollárt és nyolc centet számláztak ki neki. Egész államok járnak el inkorrekt módon, amikor a más államból vagy külföldről érkezőnek drágábban számítják meg a horgász- vagy vadászengedélyt, mint saját lakosaiknak. A nebraskai Omaha pedig bevezette a kerékadónak elkeresztelt úthasználati díjat, ezt azonban az állami törvényhozás megsemmisítette.

Az ok: a pénzhiány. Michigan államban számos város komoly problémák árán képes csak fizetni rendőreit, tűzoltóit, mentőit. Az állam az elmúlt tíz évben 4500 rendőrt és tűzoltót veszített, főleg a recesszió alatt visszaesett adóbevételek, de az állam általános gazdasági hanyatlása miatt is. A 15 ezer lakosú Fraserben 2006 óta tizenhárom ilyen jellegű munkahely szűnt meg, az összes egynegyede.

Ha egy idegen ebben a városban balesetet okoz, neki vagy a biztosítójának óránként 57 dollárba és 15 centbe kerül a rendőrség ideje, 43,75-be a mentőké és 41,96-ba bármily egyéb közalkalmazotté. Az eddigi számlák zöme nem érte el a száz dollárt. A rendszer februári bevezetése óta huszonötnél kevesebb autóst bírságoltak meg, állítja a város.

New York City tűzoltósága júliustól kiszállási díj kivetését tervezi, amely 365 és 490 dollár között mozog majd, attól függően, hogy volt-e gépjárműtűz vagy sérülés. Ez azonban mindenkire nézve kötelező lesz, akár New York-i az illető, akár nem.

Nem mindig könnyű a díjak begyűjtése. A biztosítók üzletkötői szerint a legtöbb cég nem lesz hajlandó arra, hogy az ilyen számlákat kifizesse.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Nem szolgálunk és védünk: büntetünk 2012. április 26. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos