Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány kezdi felfogni, hol van 2011. november 26. szombat 18:08 | AN

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány kezdi felfogni, hol van

Budapest – “Bojkottáljuk a választást?” címmel Gyurcsány Ferenc másfél éve az első igazán figyelemre méltó bejegyzést tette a Facebookon, leszámítva a receptjeit. Még csak kérdezi, hogy “miért kollaborálunk?”, de legalább eljutott a kérdésfeltevésig.

Valóban, miért kollaborálnak? Miért legitimálják a parlamentben a diktatúra kiépítését? A képviselői fizetésért? Más racionális indoka nem lehet. Ha a Fidesz alaptörvényének vitáját és megszavazását bojkottálták, akkor az alaptörvényből levezetett jogtípró sarkalatos törvények meghozatlához miért nyújtanak demokratikus díszletet, látszatot? Az Amerikai Népszava több mint egy éve folyamatosan azt hangoztatja, hogy magára kell hagyni a Fideszt egypárti parlamentben, ahol semmiféle ellenzéki felvetésnek és szerepnek nincs helye. Egy antidemokratikus rendszer törvényi alapjait rakják le. A kivonulással és a bojkottal nyilvánvalóvá kellene tenni ország és világ előtt, hogy mi zajlik Magyarországon. Többször leírtuk, hogy a Fidesz rendszerébe való mindenféle betagozódás a kiépülő fasiszta állammal, a diktatúrával való kollaborációnak minősül.

Ezúton is megerősítjük: demokratikus pártoknak nincs helyük a jelenlegi magyar parlamentben, a Fidesz törvénygyárában. Nem egyenlő feltételek mellett nem szabad elindulni a választásnak nevezett cirkuszon. Bojkottálni kell minden területen az önkényuralommal való együttműködést, magukra kell hagyni őket, világossá kell tenni a világ előtt, hogy Magyarorszáégon igenis fasiszta rendszer épül, erős náci elemekkel. Fel kell hagyni a liberális értelmiség kollaborációjával is. Ez az egyetlen lehetőség, hogy Orbán rendszere ne évtizedekre tegye tönkre Magyarországot, és ne véres forradalomban kelljen kivívni újra a szabadságot.

Az Amerikai Népszava felháborítónak tartja a liberális demokratikus értelmiség túlélésre játszó, megalkuvó, megélhetési, opportunista és kollaboráns magatartását, amellyel szüntelen arra tesz kísérletet, hogy bagatellizálja azt, ami Magyarországon történik, és támadja azokat, akik bátran és egyenesen nevén nevezik az orbáni diktatúrát, és kezdettől fogva felhívják a figyelmet arra, ami készül. A baloldali liberális értelmiség egy része nemcsak túl akarja élni a”rendszert”, és azt gondolja, hogy majd magától elmúlik, összeomlik az önkényuralom, hanem lehetőség szerint jól is akar élni az Orbán-rendsszerben. Tudomásul vette azt a ki nem mondott egyezséget, hogy aki nem bántja az orbáni diktatúrát, azt a diktatúra sem bántja. Egyelőre. Szabadságot szerető, a diktatúrát elvető, egyenes és őszinte demokrata nem köthet ilyen elvtelen kompromisszumokat, mert hosszútávon úgyis csak a kárát látja. Magatartásával pedig súlyos bűnök bekövetkezéséhez járul hozzá. Az Amerikai Népszava elveti és szégyenletesnek találja kezdettől fogva ezt a magatartást. Ezért tekinti mérföldkőnek, hogy Gyurcsány Ferenc először felveti végre a felelősséget a kollaborációban való részvétel tekintetében.

Gyurcsány Ferenc az Orbán-rendszer leghatározottabb ellenzéke, de még ő is kérdésekben fogalmaz meg olyan evidenciákat, amelyeket már egy évvel ezelőtt tényekként kellett volna közölni. Azt mondja, például, hogy “tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát”. Kedves Feri, ez már régen megtörtént.

A mostani bejegyzésben felvetett kérdésre adott válasz dönti majd el, hogy Gyurcsány Ferenc kedvenc sportját, a szájkaratét, kedvenc hobbiját, a politikát űzi a nyugdíjasok pénzén, vagy valóban az ellenállás vezetője lesz, felnő a feladathoz, és tiszteletre méltó államférfi, szabadsághős módjára áll szemben a leendő fasiszta diktatúrával?

Az alábbiakban szó szerint idézzük Gyurcsány Ferenc bejegyzését:

“Bóvlivá lettünk. Bóvli lett a magyar gazdaság teljesítménye Orbán alatt. Ma erről szól szinte minden. De ha nem vigyázunk, bóvli lesz a magyar demokrácia is. Silány, ócska. Ez is Orbán bűne lesz, de ha nem leszünk észnél, akkor a miénk is. Miénk is, ha szó nélkül engedjük.

Orbánék új választójogi törvényt nyújtottak be a Parlamentnek. Senkivel nem tárgyaltak. Ahogy egypárti lett az Alkotmány, úgy egypárti lehet a választási jog is. Mint a pártállam idején. Azt hiszik (üzenik, gondolják?), hogy a Fidesz pártérdeke azonos a Köztársaság érdekével. Alávalók.

A Parlamentnek benyújtott tervezet minden elemében a Fidesznek kedvez és hátrányba hozza az ellenzéket. Célja nem a tagolt magyar társadalom demokratikus politikai képviseletének megteremtése, hanem a Fidesz hatalmának időbeli kiterjesztése.

Bajban vagyunk. A Fidesz le akar gázolni bennünket. Szerintem ne nézzünk csendben.

Meg kellene fontolnunk, hogy bojkottáljuk a törvény parlamenti vitáját. Ettől csak akkor szabadna eltekinteni, ha a Fidesz előzetes garanciát ad arra, hogy a demokratikus ellenzék támogatása nélkül nem fogad el új választási törvényt. Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen értelmetlen módosító indítványok sokaságának benyújtásával azt a látszatot kelteni, hogy normális, demokratikus eljárásról van szó. Mert amit látunk, az kérem az önkény diktátuma, a „forradalom” diktátuma.

Persze látom, szinte semmi nem számít a Fidesznek. Még mindig csalhatatlannak, örökkévalónak, halhatatlannak hiszik magukat. De tévednek. Nincs demokratikus hatalomgyakorlás demokratikus felhatalmazás nélkül. Ezzel a választójogi törvénnyel nem lehet demokratikus felhatalmazást szerezni. Mert ez az önkény törvénye.

Ha minden így marad, akkor jön a következő kérdés. Szabad-e részt venni a Fidesz most javasolt szabályai szerint a következő választásokon? Hajlok arra, hogy nem. Mert csak így láthatják a magyarok, csak így értheti meg a világ, hogy nincs kompromisszum az önkénnyel. Ha megfojtják a szabadságot, a demokráciát, akkor ne segítsünk nekik ezt elrejteni, eltakarni.

Azt mondják Fideszes forrásaink, hogy március 18-án előre hozott választás lesz. Ki tudja, hogy informálnak, vagy dezinformálnak bennünket. De játszani akarnak velünk. És nem mellesleg, hülyének néznek bennünket. Jaj de semmitérők!

Tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát. Miért kollaborálnánk velük?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (81 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +124 ( 136 szavazatból)
Gyurcsány kezdi felfogni, hol van, 4.7 out of 5 based on 81 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

135 Reader’s Comments

  1. Kydonna: talán hagyd ezt az orsós-Orbánozást, ez a Jobbik sajátja, Nem azért nem szeretjük Orbánt, mert cigány származású – erre akár büszkék is lehetnénk, mint az antirasszizmus bizonyítékára – hanem mert nem demokrata.
    A fideszes kettős beszédet sem azért ítéljük el, mert “cigánykodásnak” tartjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  2. Tájékoztatónak!

    “Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) nyert a II. kerületben
    Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a II. kerületben vasárnap tartott időközi országgyűlési képviselő-választást a helyi választási iroda előzetes, 98 százalékos feldolgozottságú adatai szerint.
    A főváros 2-es számú választókerületében a kormánypárti jelölt – ahogy a két héttel korábbi első fordulóban is – egyedül több szavazatot kapott, mint a másik négy jelölt összesen. Láng Zsolt a szavazatok mintegy 58,45 százalékát szerezte meg.

    A 100 százalékos feldolgozottságú adatokra még néhány napig várni kell a külképviseleti voksok hazaérkezése miatt, ám a nagy szavazatkülönbség miatt kizárt, hogy bárki megelőzze a kormánypárti jelöltet.

    Második helyen, 30,55 százalékkal az MSZP jelöltje, Lévai Katalin végzett, a harmadik pedig az LMP színeiben indult Karácsony Gergely lett 6,45 százalékkal.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=495494&referer_id=friss

    Azért ez is érdekes!

    “A névjegyzék zárásakor a névjegyzéken lévő választópolgárok száma: 24 057
    A szavazás napján igazolás alapján a névjegyzékbe felvett választópolgárok száma: 0
    A választópolgárok száma a névjegyzékben a szavazás befejezésekor: 24057
    Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 8027
    Urnában lévő szavazólapok száma: 8027
    Eltérés a szavazóként megjelentek számától: 0
    Érvénytelen szavazatok száma: 18
    Érvényes szavazatok száma: 8009
    A bizottság által vitatott szavazatok száma: 0

    (Forrás: masoddikerulet.hu)”

    Szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  3. Bohém
    Ezek szerint a szavazásra jogosultak harmada ment el szavazni (ez szép arány), és a szavazásra jogosultaknak majdnem 19.5 százaléka szavazott a fityeSS-re. Ez még mindig nagyon sok, mert a nem szavazókról az a hivatalos vélelem, hogy ugyanolyan arányban szavaztak volna, mint a szavazók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. girbegurba!
    Üdvözöllek!
    Tájékoztató, vidékről is!

    “Kiss Zsanett független jelöltet választották meg polgármesternek a Vas megyei Tanakajdon vasárnap megtartott időközi választáson – közölte Gáspár Tivadar, a település jegyzője az MTI-vel.

    A választói névjegyzékben szereplő 602 szavazásra jogosult közül 358-an járultak az urnához, a leadott szavazatokból 355 volt érvényes és három érvénytelen. A leadott érvényes szavazatok közül 224-en voksoltak Kiss Zsanettre, míg ellenfele a Görcz Gyula Csaba, a Fidesz jelöltjeként 131 szavazatot kapott. Az időközi választáson résztvevők aránya 59,4 százalékos volt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. http://www.gepnarancs.hu/2011/11/bovliorszag-lettunk/
    mi tehetünk róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. T.Bohém Ez nem az a Zsanett, akit megdugtak,a kanos kommenista RENDŐRÖK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (16 szavazatból)
  7. LÓSZART MAMA! Leváltjuk Viktort

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  8. A legfontosabb feladata az lenne, hogy felrázza a tespedtségből a népet és össze fogja az ellenzéket. Egyszerűen elérkezett a diktatúra, és a sok hülye ember önként és dalolva besétál a vágóhídra, pont mint Octavianus: demokratikusan megszüntette a demokráciát.
    Egyszerűen nem tudom, hogy hogy gondolják az emberek, hogy azzal lesz jobb, ha nem mennek el szavazni. A sok hülye. Ez kéne Gyurcsány legfőbb kampánya legyen. Íme:
    http://www.origo.hu/itthon/20111127-a-fidesz-jeloltje-nyerte-a-ii-keruleti-idokozi-valasztast.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. Holnap új napra ébred Magyarország.
    A főpróba napjára. A parlamentben 11 törvényt akarnak lóhalálában megszavazni.
    Az index erről jó összeállítást közölt és a heti menetrendről is. Ha betartják.
    Szombaton a Népszava címoldalán közölte: ELÉG VOLT
    Vasárnap Lévai Anikó az MSZP képviseletében már 30 %-ot kapott egyedül. Ez majdnem a háromszorosa a kutatók által mért támogatásnak!!!!
    Az LMP megbukott.
    A holnapi nap a képviselői lelkiismeret főpróbája lesz: a birói és az ügyészségi törvény elfogadása.
    Mindkettő olyan elképzelhetetlen hatalomkoncentráció amilyet még a nagy diktatúrák se nagyon mertek alkalmazni.
    A legfőbb ügyész és egy Birói Hivatal végtelen hatalma, bírók kontroll nélküli kinevezésével és az ügyek szabad mozgatásával.
    Ha e két törvényt megszavazzák akkor a korlátlan tejhatalomnak adnak szabad teret .
    Most van itt az ideje a képviselői lelkiismeret vizsgálatnak.
    Lebontották a demokráciát, csődbe viszik az országot.
    Tényleg elég volt.
    Torvényhozásban nyíltan, hangosan ki kell mondani az elég voltot.
    A fideszes képviselők ezután már nem szavazhatnak meg semmiyen törvényt.
    Most meg kell állni.
    Rendezni a sorokat különben katasztrófa jön. Ezt mindenkinek látni kell.
    A 24. órában vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  10. Valoban a szombati NEPSZAVA cimlapján;ELEG VOLT! Eleg a folyamatos hazudozásbol!Eleg a kiszámithatatlan kormányzásbol!Eleg az átláthatatlan törvenygyárbol!Eleg a jogállam felszámolásábol!Eleg a mult átirásábol!Eleg a szabadságharcbol!A következö oldalon LEVAI lát eselyt a gyözelemre,PIROS LAPOT KELL FELMUTATNI A KORMÁNYNAK!Most olvasom Bohemtöl,mi lett az eredmeny.Hát ez tenyleg erdekes!Tenyleg remenytelen eset vagyunk!A többsegnek nem”teccik ” a rendszer,ennek hangot is ad,kintröl kapjuk a negativ kritikákat& már BOVLI besorolásban vagyunk…….VAN MEG LEJJEBB????Tenyleg EZT erdemeljuk!!!!!Elforditom a fejem,befogom a fulem,maj csak megoldodik nelkulem…….Hát nagyon sok KERTESZ ÁKOSRA LENNE SZUKSEGUNK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  11. Hozzá kellene kezdeni a törvénykezési bojkotthoz, ha kissé megkésve is, de mindegyik előterjesztésekor kivonulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  12. Ha az ellenzék bojkottálja a kormánypártot, akkor ezentúl minden teljes egyetértéssel lesz megszavazva a parlamentben.

    Ha a demokratikus ellenzék bojkottálja a választást, akkor a következő parlamentben nem lesz demokratikus párt.

    Olyan ez, mintha a boxolónak azt mondaná az edzője, hogy ne üssön vissza.
    A magyar parlament egy kemény küzdőtér. Fel kell venni a harcot, mert a Fideszt csöppet sem zavarja, ha egymaga marad (KDNP-s mamelukjaival). Sőt, kifejezetten élvezné a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Bohém,

    Kösz szépen. Ez azért biztató. Már csak az a kérdés, hogy kik a függetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. ” miért nem tiltakoznak a nemzetközi szervezetek országai a magyarországi hitlerista-náci birodalom kiépítésének alapjainak bőséges lerakása révén, amelyet már orbán megtett,”

    Miért kellene tiltakozniuk? Van magyarországi nagy népi ellenállás? Kivülről ez úgy nézhet ki, hogy azon a párezer emberen kívűl akik időnként (évente 2szer) kimennek levegőzni az utcára, halovány “orbántakarogyozni” nincs másoknak problémájuk az elrabolt nyugdíjakkal a szegények kriminalizálásával, a gazdagok gazdagításával a demokrácia megsemmítésével a Gestapo és AVH ujjáélesztésével, a fasizmus és nácizmus bevezetésével és az orwelli Magyarország kiépítésével.
    Az időközi választások eredményei is azt mutatják, hogy itt minden rendben van. Akkor miért kellene tiltakozniuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  15. Kedves Gyurcsány Úr és a többi Baloldali Képviselő! Miért nem mertek kivonulni a Parlamentből.? Ugyis az van a törvények megszavazásával amit Orbán diktál. Ne legyetek gyávák. A Fidess kivonult annakidején, semmi bántódásuk nem lett. Mindent megcsináltak és most is amit akarnak. “Ezt nem hagyjuk” KIVONULNI. Igazad van Feri.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. Arzagon
    Tessék mondani, mi történik akkor, ha az urak kivonulnak? Semmi. Kettőharmad az kettőharmad. A fityesz jogszabállyal még a Duna folyásirányát is megváltoztathatja.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Hungária!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. Alapjában véve egyetértek a cikkben felvetett témával és azzal a javaslattal, hogy bojkottálni kell a fidesz minden tevékenységét. Az merült fel bennem csak, hogy ennek a fidesz még örülne is, hisz 2/3-al a parlamentben leszarja, hogy az ellenzéki pártok kivonulnak. Sőt, még mutogathat is, hogy lám-lám, mi hiába akarunk “konzultálni”, a gaz semmirekellő ellenzék meg sem hallgat. Szóval van gond, van elég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. A bojkott értéke a külföldi média mozgósításában megnyilvánulhat és ez erősebb lehet a biodíszlet szerepnél. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. “A Fidess kivonult annakidején, semmi bántódásuk nem lett. ”
    Annak idején!
    De most, fizetni kell annak aki nincs bent.
    Nem annak aki csak a seggét mereszti ( a többség), aki nincs helyén!
    Ennyi.
    Pénz, pénz,pémz!!!
    Mind eladta magát a many oltárán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  20. Talén még annyit, hogy a baloldal azért sem tud megerősödni mert nem érti az átlagemberek nyelvét. Nem bonyolult számításokat kell nekik mutatni, nem kell nekik levezetni a történéseket (bocs B.L) hanem egyszerűen kell velük beszélni, jelszavakat kell a fejükbe verni ahogy a Fidesz és Jobbik tette és teszi. Az egyszerű ember buta és csak azt érti amit a fejébe sulykolnak. Érzelmek mentén közelít minden problémához. Ezért volt annak idején Hitler, Mussolini és napjaink diktátorainak zsenialítása mert felismerték ezt. A göbbelsi propaganda és a Fidesz papagáj kommandó ezért volt és eredményes mai is. Nem kell szégyelni leereszkedni az elefántcsonttoronyból az egyszerű pórnép közé és az ő nyelvüket használni. Gyönyörűek a különböző cikkek amik felvilágosítanak minket a mostani rezsim veszélyére de ezt egy hiányos műveltséggel és bizonyos értelmi korlátokkal megáldott (megvert) tömeg nem fogja érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Ha bolykotáljuk a választást,vagyis nem megyünk el,szavazni elmennek a Fidesz “nagyon okos és jöakarö”emberei és fucss a demokráciának és mind en jóakaratu embernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. A kivonulásnak a döntéshozatalra semmilyen hatása nem lenne, viszont jelezné a nyílt szembenállást. Ha jelen vannak, jelenlétükkel támogatják, bármi legyen is az előterjesztés. A “kérlelhetetlen” ellenfél létezésének tudatosítása lenne időszerű. Már csak azért is, mert úgy tűnik, a színfalak takarásában bratyiznak a képviselő urak a mi bőrünkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  23. Na még egyszer: kollaboráció azt jelenti, hogy együttműködés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Kollaboráció:
    Bárminemű együttműködés az elnyomó hatalommal vagy az ellenséges megszállókkal. Az együttműködés módja lehet aktív vagy passzív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. A hallgató többség passzívan kollaborál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Avi:
    Totálisan igazad van ebben.
    Pont az előbb beszélt erről egy betelefonáló a Klubrádióba hogy így nem lehet megszólítani a széles tömegeket.
    Az viszont máskérdés hogy az igazság mindig bonyolult és csak tanult emberek érthetik meg !
    A magyarok széles rétegei sajnos nem tartoznak ebbe a körbe.
    Ezt használja ki a végtelenségig a populista szöveggyár.
    És a csapda bezárult : most törvényeket kreálnak a tanulatlanság fokozhatóságára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Geyza
    Nem én voltam a betelefonáló :)
    Azért érdemes lenne elgondolkodni ezen a dolgon. A választásokat nem a népesség kevés tanult rétege dönti el. Megjegyzem, hogy értelmes emberekre is keményen hatnak ezek a populista jelszavak. Ezt kellene a baloldalnak is használni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Azért nem volt teljesen pusztába kiáltott szó. Ma Schiffer is kivonult az Mszp-sekkel
    a bizottsági ülésről, annyira nem akarták semmilyen észrevételüket még csak figyelembe sem venni – vagy akárcsak tárgyalni róla.
    Azért a fidesz is nehezen tudna egy 98 %-os “Hazafias népfrontos” eredményt – ellenzéki bojkott mellett “demokratikus választásnak” eladni! Ilyan arányok csak diktatúrákban vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Avi:
    PONTOSAN így van !
    Jelszavakat kellene kreálnia a Demokratikus Ellenzéknek , akár mennyire is snassznak tartják ! ! !
    És egyszerűen szólni az emberekhez.
    Sajnos..hozzá kell tegyem az MSZP képtelen volt megszólítani az embereket akkor amikor hatalmon volt. Egyszerűen nem kommunikált a népességgel !
    Most itt az eredmény !
    Annyira elszokott tőle ( még média-birodalmat is elfelejtettek kiépíteni ) hogy ma meg már akkor sem tud megszólalni érdemben ha akarna !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. “Gyurcsány tanácsai: vagyonadó és a telekomadó megszüntetése
    .
    A Gyurcsány-kormány már szerzett tapasztalatokat a 2008-as IMF-tárgyalásokon, ezért most javaslatokat küldtek a miniszterelnöknek.
    (…)
    Molnár Csaba független képviselő, a DK alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a kabinetnek a piacok megnyugtatása érdekében még idén meg kell állapodnia az IMF-fel, ezt nem szabad januárra vagy februárra hagyni. Hasonlóképpen fontosnak nevezte, hogy az Orbán-kormány maga álljon elő vállalásaival, és ne várja meg, amíg a valutaalap elvárásokat fogalmaz meg.
    .
    Elmondta, javaslataikat arra alapozzák, hogy a Gyurcsány-kormány már szerzett tapasztalatot a 2008-as IMF-tárgyalásokon, és ennek tulajdonította, hogy az ország akkor el tudta kerülni, hogy hitelminősítők a befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolják.
    .
    A DK tizenhárom pontban összegzett javaslatait ismertetve Molnár Csaba elmondta: sürgetik, hogy a kormány 2012. január 1-jétől szüntesse meg az Európai Unió által kifogásolt távközlési különadót, a többi ágazati különadót – a bankokat sújtó kivételével – pedig 2013. január 1-jei hatállyal vezessék ki.

    A Gyurcsány-párt a bankadót 2013-tól is fenntartaná úgy, hogy az “illeszkedjen a mára általánosnak tekinthető európai szabályozáshoz”. Ugyanakkor azt indítványozzák, hogy mértékét jövőre felezzék meg.
    .
    Szükségesnek ítéli a Demokratikus Koalíció a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamú végtörlesztésének év végi lezárását, a megmaradt magán-nyugdíjpénztári tagok állami nyugdíjjogosultságának helyreállítását, a régi szabályok szerinti Költségvetési Tanács újraindítását és az Alkotmánybíróság jogkörének helyreállítását is.” (…)
    http://www.hirado.hu/Hirek/2011/11/28/15/Gyurcsany_tanacsai_vagyonado_es_a_telekomado_megszuntetese.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Az a baj tisztán látszik a magyarnak még ez kevés ami mostanában történt.Még nincs mindenki lenullázva majd eljön az is.
    Összefogás nélkül lehet szép szavakat, gondolatokat pufogtatni csak semmit nem ér.Lásd:2. ker. képviselő választás!
    Ha nem értik miről kellene szólnia a jövőnek akkor szívunk mindnyájan mint a torkos borz.Nem gond a 2012-es évben meg fogják érteni ha nem akkor meg megérdemeljük a sorsunkat!Kevesen tiltakozunk és kevésszer.Folyamatosan kint kellene lenni mert így nem tudják tőlünk boldogabb országokban sem eldönteni ez most tetszik nekünk vagy csak nyavalygunk szokás szerint.
    Ha komolyan vennénk önmagunkat akkor talán előbbre tarthatnánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Nem kell mást tenni, csak azt, amit majdani királyunk mondott egykor!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uchjTewczN4
    .
    Ez már olvasni való éjszakára!
    http://www.szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Kekec: “Nem azért nem szeretjük Orbánt, mert cigány származású – erre akár büszkék is lehetnénk”

    Nézd, nem vagyok rasszista (nem a rasszuk miatt tartom távol egyes emberektől magam, hanem a megtapasztalt viselkedés/értékrend stb alapján).

    Az azért talán mégsem véletlen, hogy orbán annyit “cigánykodik”, meg hogy “cigányútra szaladt” az egész ország miatta.

    Valahogy megtapasztalva orbán értékrendjét Te nem látsz nagy hasonlatosságot az értékrendje és a rosszul csengő “cigány mentalitás” között?

    Csak kulcsszavak: erőszak, más vagyonának sajátként kezelése, egyáltalán a többi (nem brancsbeli) jogainak, életének el nem ismerése stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Kekec: “Nem azért nem szeretjük Orbánt, mert cigány származású – erre akár büszkék is lehetnénk”

    Nézd, nem vagyok rasszista (nem a rasszuk miatt tartom távol egyes emberektől magam, hanem a megtapasztalt viselkedés/értékrend stb alapján).

    Az azért talán mégsem véletlen, hogy orbán annyit “cigánykodik”, meg hogy “cigányútra szaladt” az egész ország miatta.

    Valahogy megtapasztalva orbán értékrendjét Te nem látsz nagy hasonlatosságot az értékrendje és a rosszul csengő “cigány mentalitás” között?

    Csak kulcsszavak: erőszak, az erősebbnek van igaza, más vagyonának sajátként kezelése, erkölcsi érzék teljes hiánya más pénzének lenyúlásakor, egyáltalán a többi (nem brancsbeli) jogainak, életének el nem ismerése stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. eMel: nem! Mindezek a hatalom-mánia velejárói. Minden eszközt megengedettnek tart a hatalma betonozásához. Hál~Isten, hogy annyira el van telve magával, hogy még a szakemberekre sem hallgat, és azt hiszi, hogy a 2/3-al a közgazdasági törvények is felülírhatók. Bele sem merek gondolni, milyen könnyedén lenyomta volna a nép torkén ezt az egész viktatúrát, ha most is ráülhetett volna egy gazdasági fellendülésre, és némi kis életszínvonal növekedésbe tudta volna csomagolni. YÍgy legalább van rá esély, hogy – ha lassan is – de mégiscsak észre térjen a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos