Ronai and Ronai
AMERIKAI

Konrád: Magyarország már nem demokrácia 2012. január 21. szombat 21:32 | Konrád György Forrás: AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Konrád: Magyarország már nem demokrácia

A magyar gazdaság hitelképességét a három legfontosabb hitelminősítő intézet leminősítette a legalsó bóvli kategóriába. Bóvli országnak bóvli kormánya és bóvli miniszterelnöke van.

Továbbmegyek: Orbán Viktor és kormánya a magyar gazdaság problémáinak nem a megoldása, hanem a probléma maga. Ennél fogva elmozdítandó a helyéről, és többnyire dilettáns, pártudvaronc kormányát az esedékes, 2014-ben tartandó parlamenti választásokig szakértőkből álló kormánnyal kellene helyettesíteni. Szakértői szinten lehetséges volna termékeny áthidalásokat találni a magyarországi jobb és baloldal között. Az ország betegsége a belpolitikai polgárháború műjobboldal és műbaloldal között. Egyiknek sincs mélyebb családi-életrajzi alapja, amely látszólagos kiengesztelhetetlenségüket indokolhatná. A főszereplők az 1989-előtt regnáló államszocialista rezsim jobbára vidéki kiskádereinek a gyerekei, és netán maguk is funkcionáriusok voltak a kommunista párt alárendelt ifjúsági szervezetben, vagy éppen magában a kommunista pártban. Mondhatni tehát, hogy egy akolból jöttek, noha különböző sértett neheztelések (ressentimentek) hevítik az érzelmeiket. Vidékiek, idegenkednek a nagyvárosi, értelmiségi kritikától, esetleg jó tanulóként magukra mérik a felzárkózás munkáját, de valószínűbb, hogy meg vannak sértve, és jólesik nekik valamilyen bosszú fantáziaképe. Mert felül akarnak kerekedni, folytonosan lábujjhegyre állnak, és szeretnék magukat a nemzettel, a dolgozó néppel azonosítani. Fáradságos meghajtani a fejüket az európai kulturális örökség előtt, leginkább saját szobruk előtt szeretnék meghajtani a fejüket. Az 1989-es fordulatban jelentős szerepe volt az értelmiségnek, a disszidenseknek, azoknak, akikről a spiclijelentések szóltak. Az író vagy a tudós jobb híján volt ellenzéki disszidens, és mihelyt a judíciuma, erkölcsi belátása engedte, visszatért a szakmájához.

Én történetesen nem szeretem sem a jobboldalt, sem a baloldalt, de szertetem a demokráciát, hogy mindenki megnyilatkozhasson, hogy lássuk, miféle emberek igyekeznek vezetni bennünket. A demokrácia legfőképpen azért jó, hogy a polgár emberi méltóságát nehezebben alázhassák meg a kormányzók, és hogy meg tudja védeni magát törvények alapján a felsőbbséggel szemben. A gyengébbek védelmét és önvédelmét jelenti a túlerővel szemben. Hogy minek alapján, minek a nevében van egy bizonyos társaságnak, illetőleg a főnökének teljhatalma fölöttünk? Itt most azért, mert a parlamenti képviselők kétharmada minden döntési helyzetben fejet hajt a kis vezér előtt, és megszavazza azt, amit ő akar? Ez történhet meg újabban Magyarországon, ahol a képviselők kétharmadának az automatikus fejbólintása létrehozta parlamentáris diktatúrát, ezt az ötlábú borjút, Európa-ellenes Európai Unió-tagot, amely saját szuverenitását az unióhoz tartozás elé helyezi, nemzetinek nevezve mindent, egyebek között a kormány szuverenitását is, más szóval saját önkényuralmát. Könnyű visszaesni a nemzetállami romantikába, és ez az ujpopulista, némelykor ujfasiszta értelmiség abba kapaszkodik, mint legfontosabb szellemi állványzatába. A nemzeti pátosz arra is jó, hogy a hazai kritikát el lehessen vele hallgattatni. A nemzeti pátosz könnyedén összebarátkozik az egy nép, egy állam egy vezér jelszóval. Fasizmus akkor is lehetséges, ha nincsenek kéznél zsidók, az állam azonban legyen minden felett, és annak is a legcsúcsán esetünkben az ezeréves szentkorona, amely az állam szimbóluma, csak éppen hiányzik alóla a fej. Elképzelhető azonban a korona alá egy bizonyos fej, vagy ama fej fölé a korona. A mesében néha előfordul, hogy a legkisebb fiút, miután a sárkányokkal megküzdött, megkoronázzák. Sárkány, ha van, ha nincs, elgondolható. Az előző, a rivális miniszterelnök is annak mondható, tehát börtönbe kellene zárni. De ha ez nem megy, ha a politikailag helyes bírói ítéletnek az útjában áll a bíróság, akkor az egész igazságszolgáltatást meg kell újítani.

A győzelem legyen totális, mindenáron való megújulás, az új teljhatalom és az új cenzúra miniszterelnöke semmit és senkit sem hagy a helyén jóvá, aki, vagy ami nem tőle való, és nem az ő akaratából van ott, ahol van. Világos, hogy egy ilyen embernek van saját, unortodox történetfilozófiája, gazdaságfilozófiája, különböző fülekhez igazított politikai filozófiája, valami vulgáris, giccses macchiavellizmus. Magyarországon nem szokás bebörtönözni ellenfeleket, de lehet hosszú előzetes letartóztatásba helyezni a megbilincselve mutogatott kiválasztottakat. A lehetőségek variáció-száma nem végtelen: kérdés, mit tehet egy kisember, ha ölébe hull a hatalom, sőt, mindenféle jogi trükk révén a teljhatalom. Az új főnök dicsekszik, csúfolja az ellenfeleket, nem tárgyal, nem korrigál, bosszút áll, mindig van miért, és nem vonul vissza, mert ha engedményeket tenne, akkor összedőlne az erőt sugárzó mítosza. Akkor nem hinnének benne, és nem lenne visszajövetele. Orbán Viktor egyszer már vesztett, másodszor nem akar, nem szabad vesztenie, most legyen kőkemény, ezt súgja megmerevedett hatalmi ösztöne. Ha most visszalép valamiben, ha releváns engedményeket tesz az EU-nak és az IMF-nek, akkor megindul a szétesés, a hátrálás, a feladás, a behódolás, akkor ő már nem lesz szuverén. Ne szóljatok bele az én dolgomba, tudom, hogy mit csinálok. Majd meglátjátok, hogy ez a legfőbb médiahatóság, amelynek a tetején természetesen ugyancsak én állok, milyen lelkesen biztosítja a gondolatszabadságot! Hát igen, egy évvel később, mondvacsinált ürüggyel megszüntették az egyetlen független rádióadást, amelyet több százezren hallgattak, de a kormánnyal szemben kritikus hangoknak is teret adott. 1989. után az értelmiség túl gyorsan engedte át a terepet az ideologikus frázisokat hajtogató politikai demagógoknak és aktivistáknak, akik viszont alátámasztják az önhitt és dilettáns államvezetők uralmát. Állítom, hogy az ő idejük is lejárt.

A jobb- és baloldali volt ifjúsági, mozgalmi funkcionáriusok lépjenek le a színpadról, fejezzék be zagyva és meggondolatlan rögtönzéseiket, amelyekből mindig kilóg a lóláb: a legfelsőbb szintű hatalmi koncentráció. Eleget kerestek, mióta az egyetemről kilépve politikusok lettek, most már várja őket a civil élet. Indokolatlan, hogy fiatalemberek agyát végletesen megszállja a hatalom képzetköre, és folyton azon rágódjanak, hogyan tudnák azt megszerezni, foggal-körömmel megtartani, nem tudván maguknak már elképzelni sem valami más, civil életpályát. 2012 január másodikán Orbán Viktor és kísérete rendőrök tömegétől körülvéve az Operaházban ünnepelte önmagát, útjára bocsátva saját művét, az alkotmány helyébe tett új alaptörvényt, amely felszámolta a magyar köztársaságot, a plurális demokráciát, és hosszú időre biztosítaná, ha érvényben maradna a jelenlegi kormányzat uralmát. A fontos vendégek fekete deszkafal mögé rejtőzködve, mentek be, és egy hátsó kijáraton át jöttek ki, miközben az Operaház előtt húzódó Andrássy sugárúton közel százezer ember tüntetett a demokratikus köztársaság védelmében, a bevezetésre kerülő alkotmányos diktatúra, és a miniszterelnök, Orbán Viktor ellen. Az állami televízió ebből mit sem mutatott, a bírálatokról hírt adó rádiót a jövő hónapban már nem hallgathatjuk, ravasz trükkökkel elvették sugárzásának frekvenciáját. Hazám kezd hasonlítani a középázsiai posztszovjet egyeduralmakhoz, vannak, akik máris Orbánisztánnak nevezik. Mind több fiatal magyar pályázik el az országból, főként Nyugat-Európába, a bátrabbak és a tehetségesebbek, akárcsak 1956 őszén a távlat elsötétülését látva. Az itthon maradó fiatalok leginkább arról beszélnek, hogy mit tegyenek a kis megtakarításaikkal, mert a magán-nyugdíjpénztárakban tartalékolt befizetéseikre a kormányzat már rátette a kezét, és ki tudja, mire fogja még rátenni a kezét, mert amit csak lehet, azt mind államosítja, és központi igazgatás, saját keze alá rendeli. Liberális demokráciáról Magyarországon többé nem beszélhetünk.

Mire kell ez az új alkotmánynak nyilvánított ravasz szöveg, amelyben a szellemi szabadságjogok garanciája már nem szerepel? Arra, hogy Orbán Viktor uralma ugyanolyan tartós legyen, mint félfasiszta Horthy Miklósé és a kommunista Kádár Jánosé volt. Ez nekem, és még sok magyar állampolgárnak nem kell. Leginkább annak kell, aki sürgeti, és a képviselői szavazatok kétharmadára hivatkozik. 1989-ben sírjába dőlt az a pártállam, amely a nyugati kapitalizmushoz vezető ellenforradalom rémével operált. Aztán húsz éven át nagyjából nyugtunk volt, nem kellett új zsarnokságtól tartani. Most hogy épülőben van egy új pártállam, alighanem megint tartanunk kell tőle, és ez az alkotmány lesz a fügefalevele. Az olyan rendszer, amelynek a propaganda és a hiszékenység a fundamentuma, szokás szerint előbb-utóbb összeomlik. Két tekintélyuralom, a fasizmus és a kommunizmus bukásának voltam elégedett tanúja, a harmadiknak is előrelátható a vége. Mivelhogy hamisságra épül, bukása is idétlen lesz. Ezt a betegséget megúszhattuk volna. De legalább – azt remélem – tanulni fogunk belőle.

Az államcsőd közelébe vitorlázó Magyarországon vannak tehetséges, nagy tudású, gyakorlatias realizmussal megáldott, mind az akadémiai, mind a kormányzati szférában otthonosan mozgó, több nyelven beszélő, európai és amerikai egyetemeken ismert és megbecsült, vezető politikusként már szerepelt és továbbra is szóba jöhető közgazdászok, olyanok, akik tudnak egymással mint értelmes kollégák beszélni, akik közel tudnák hozni egymáshoz a politika jobb és baloldalát, akik nem riadnának vissza a konszenzusépítés produktív munkájától, és akiknek van hova visszavonulniuk a tanításhoz és az íráshoz, ha egy-két érdekes terminust már végigdolgoztak hatalmi pozíciókban. Példamutató siker volna őket kormányzati szerepkörbe hozni, vagy visszahozni. Szavahihető emberekről beszélek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 133 szavazatból)
Konrád: Magyarország már nem demokrácia, 3.4 out of 5 based on 68 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. Távol álljon tőlem, hogy Bajnai és Oszkó ellen beszéljek – de ők válságmenedzselésben bizonyítottak, és nem normális körülmények között – amikor a politika igenis bele akar szólni a dolgok menetébe. Magyarán – jő evezősök – de vajon vitorlázni hogy tudnának?
    És az is érdekelne, hogy mi a bizonyíték arra, hogy “közel tudnák hozni a politika bal és jobboldalát”?Konszenzusépítéshez ugyanis legalább kiegyezési szándék kellene – amire a jobboldal nem sok affinitást mutat/ott.
    Én megértem, hogy a Kádár rendszer ellenzékébe tartozó író szerint a “obb- és baloldali volt ifjúsági, mozgalmi funkcionáriusok lépjenek le a színpadról, fejezzék be zagyva és meggondolatlan rögtönzéseiket, amelyekből mindig kilóg a lóláb: ” – de én azért mégiscsak megkülönböztetném azt, aki mindvégig demokrata maradt, és volt ereje lemondani a hatalomról – az eszelős hatalom mániástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (60 szavazatból)
  2. Köszönet az új remek helyzetelemzésért.
    A fiataljaink távlata valóban nagyon elsötétült.
    Szerintünk ez a jövőnk legnagyobb gondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (73 szavazatból)
  3. Szóról-szóra így van, de ki hallgat Konrád Györgyre és a többi művelt értelmiségire? Ez a nép sokkal jobban érzi magát bunkó, primitív, félművelt vezérek irányítása alatt. Mert ő maga is ilyen……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (104 szavazatból)
  4. “1914-ben tartandó parlamenti választások”… 3. sor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  5. Szomorúan humoros, groteszk tükörkép. Kiváló összefoglaló!
    (Kérem szépen javítani a második mondatban az 1914-es évszámot!) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (48 szavazatból)
  6. Az eltűnt válaszomat még egyszer feltöltöm:
    .
    Kedves Konrád György!
    .
    Hálásan köszönöm Önnek a magyarországi helyzetről reálisan tájékoztató cikkét, amit a New York Times-nak írt. Tisztelettel megkérem, folytassa továbbra is a magyarországi antidemokratikus, fasiszta diktatúráról tájékoztató írásait a nyugati világnak, hogy azzal erősítse és támogassa még intenzívebben az Orbán diktátor elleni harcunkat a végső győzelemig.
    .
    Szeretettel üdvözlöm New Yorkból:
    .
    Johnnyboy
    .
    P.S.: Remélem, válaszom most már megmarad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (97 szavazatból)
  7. New-Zealand befogad? De még egy iglu is megfelel! Inkább, mint ezek a kastérosseggűek! Francnak csináltam gyerekeket. Kapom is tőlük rendesen a pofámra… :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (50 szavazatból)
  8. régen olvastam ennyire találó, az igazságot mutató cikket. nem nagyon tudok mit mondani, túl azon, hogy ha nem mentem el az országból Kádár alatt, az alcsúti messiás miatt még úgy se fogok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (67 szavazatból)
  9. A civilek ne csak alternatív köztársasági elnököt válasszanak, hanem alternatív főbírót, ombudsmant, médiatanácsi elnököt, költségvetési tanácsi elnököt, továbbá alternatív választási bizottsági elnököt is. Csak olyan posztnak legyen ilyen alternatív vezetője, amelyikre az orbánisták jogtalanul ültettek párthivatalnokot, hogy megdöntsék egy olyan szervezet önállóságát, amelynek Európában a mindenkori kormánytól függetlennek kell lennie.

    Megfelelő jelölési folyamat esetén a civilek által megválasztott alternatív vezetők legitimitása nagyobb lenne, mint a junta által kinevezett valós vezetőké. Ezért konkrét ügyekben kiadott nyilatkozataik nagyobb figyelmet kapnának, mint hatalommal is rendelkező árnyékaik mundérvédő és joghézagokon lovagló közhelyei. Ha az alternatív vezetők bátran vállaják ezt az identitást, nyilatkozataik szakpolitikailag érvényesek és következetesen jogállami szelleműek lesznek, akkor ízelítőt adhatnak az orbánizmus utáni világból, és így siettethetik a Negyedik Köztársaság eljövetelét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (43 szavazatból)
  10. Alonzanfan (2012. január 22. vasárnap 01:28)
    Jó ötlet, de ehhez egységes ellenzék kell.
    Egyébként egy azt egyben a Fidesz módszere :) azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ők egy párhuzamos lázálom-valóságot kreáltak, te emg arról beszélsz, hogy a lázálom helyett igazi valóságot kell létrehozni. Ennek szerintem is kiváló módja lenne egy árnyékkormány vagy párhuzamos vezetői szervezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (38 szavazatból)
  11. Válasz Ego-nak: Az alternatív fékek és ellensúlyok megteremtéséhez szerintem nem kell egységes ellenzék, sőt egyáltalán ellenzék sem. Például a szabadságjogokat vagy emberi jogokat évek óta szakszerűen védelmező TASz, Helsinki, Menedék vagy más szervezetek jelölhetnek akár több alternatív főügyészt vagy főbírót is, akik közül egy nyilvános procedúra során a közösség egyet-egyet meg is választhat. Ehhez nem is kell más civilekkel vagy pártokkal összefogni, legfeljebb egyeztetni. Az alternatív alkotmánybírósági elnök vagy alapjogi ombudsman például olyan köztiszteletben álló személyiség lehetne, akinek egy komoly civil szervezet, pl. az Eötvös Károly intézet adná a hátterét, ami máris garantálná közéleti súlyát. Mindez fokozatosan aláásná a parlamenti joghézag-alkotók által hatalomba ültetett ál-ellenőrök maradék legitimitását. Egyébként fentebb szándékosan nem írtam árnyékkormányról, mert az még korai lenne – és csakis emigráns kormányként tudnám elképzelni – hanem a fékek és ellensúlyok fokozatos újjáépítéséről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (39 szavazatból)
  12. Álmodoznak az urak.
    A magyar embereket könnyű megvezetni, pár hazafias jelszó kell, és mennek a vezér után.
    Hogy a csudába működne egy szakértő kormány parlamenti többség nélkül?

    A fidesz egyedül is többségben van, egy fidesz-jobbik koalíció pedig újra kétharmados többséghez juttatná O.V.-t.

    Ez van, és csak egy államcsőd változtatna a helyzeten. Csakhogy tudják ezt Viktorék is, ezért folyamodtak az EU-IMF segítségéért.
    És a gyors, 180 fokos fordulatot simán megetették a választóikkal!

    Ezek után kormányváltásról beszélni a naivitás felső foka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (42 szavazatból)
  13. Bajnai(szakértői) kormány tagjai voltak többek között: Szekeres, Gráf,Hiller, Draskovics, Ficsor……. Viccelünk ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (33 szavazatból)
  14. Remélem, hogy Konrád György kitűnő írását Gyurcsány Ferenc is elolvasta, és most mélyen elgondolkodik rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (34 szavazatból)
  15. Babits: Jonas Konyve.
    …Kelj fel es menj Ninivebe, kialts a Varos ellen!! / Nagy ott a baj, megaradt a gonoszsag:/ szennes habjai szent lamabaimat mosak..
    …. Gyulollek: tavol legy, alacsony tomeg! ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (15 szavazatból)
  16. A cikkel nem értek egyet. A tényeket kívülről felületesen ismerő, légből kapott információkra épülő, egyoldalú szemmel látó sajtó negatív véleménye.
    A hasonló cikkek és a baloldal negatív manipulálása taszítja államcsődbe az országot. Magyarországon több ember van egy véleményen. Véget akar vetni a baloldal állam ellen elkövetett gyalázatos munkájának! Ez miért nem demokrácia? Szeretnénk megakadályozni az államcsődöt ! Miért bűn?
    Egy hajóban evezünk, de valaki mindig fel akarja borítani a hajót.
    Minden ország vigyáz a nemzeti értékeire. A gyermekeknek , az elkövetkező nemzedéknek szeretné továbbadni tudását. Mi is ezt tesszük!
    Fiatal családanyaként tisztában vagyok azzal, hogy most nekünk, dolgozó embereknek kell mindent megtenni, áldozatot hozni , nem hagyni a csalást, az árulást mert eljön az az idő mikor az unokám csillogó szemébe nézek és büszke leszek, mert mindent megtettem azért, hogy a jövője szebb legyen. A NEMZETI ÉRTÉKEKET MEGVÉDENI KÖTELESSÉGÜNK ! Minden jóérzésű ember úgy szeretné továbbadni gyermekeink békében, tisztességben éljenek! Ha most több adót kell fizetni megtesszük, de nem adjuk el az országot! Magyarországot szeretjük, jó és művelt emberek élnek itt ! Számos találmány köthető magyar emberek nevéhez! Az iskoláink Színvonalas oktatást adnak a diákoknak ami nemzetközi szinten elismert. Aki mást mond, lehet maga nem tett meg mindent, hogy művelt legyen…?Magából indul ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (67 szavazatból)
  17. Új korszak hajnalán vagyunk ::Orbánizmus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (38 szavazatból)
  18. Konrád György fantasztikus demokrata bár voltak életében vitatható fellépések (pld könnyűdrog liberalizációja) nagyon egyet lehet érteni vele, hogy megszólal az orbáni fasizmus okán. A probléma vele (és számtalan demokrata értelmiségivel), hogy amikor már garantált volt, hogy a Gyurcsány-Kóka tandem a szakadék felé tolja a kormány szekerét egyenesen Orbánék 2/3-os parlamenti többségéig nem volt senki, így Konrád sem aki azt mondta volna állj és ne tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (43 szavazatból)
  19. A TEGNAPI NAGY TÜNTETÉS UTÁN ÁTGONDOLTAM A DOLGOKAT: SZÁMOMRA EDDIG A ROMÁNIAI MAGYOK MAGYAROK VOLTAK…MÁTÓL MEGVEHETŐ ROMÁNOK! A SZLOVÁKIAI MAGYAROK MAGYAROK VOLTAK, MÁTÓL SZLOVÁKOK. A HAZAI ROMÁKAT VÉDTEM AHOL TUDTAM…MÁTÓL VÉDJE ŐKET FLÓRI,ÉS BASSZA EL AZ UTÓLSÓ FILLÉRT IS TŐLÜK…MAJD ÚJRA TITKOSÍTJÁK AZ ÜGYÉT!!!…DE EZENTÚL MINDEN ERŐMMEL AZÉRT HARCOLOK, HOGY 1 FILLÉR QRRRVA SEGÉLYT NE KAPJANAK!!!…ÉS MI VAN ORBÁN VIKTORRAL??? SEMMI…VÉGZI A DOLGÁT, AMI SZERINTE A JÓ ÚT. MEGTEHETI, HISZ Ő MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE!!! ÉS AMÍG EKKORA TÖMEGET TUD EGY HÉT ALATT MOZGÓSÍTANI…VÉGEZHETI IS,ÉS MÉG 21 ÉVIG VÉGEZNI IS FOGJA…HISZ A FENT NEVEZETT CSŐCSELÉK MEG FOGJA VÁLASZTANI…EZ A SZÍNTISZTA IGAZSÁG! KITASZÍT BENNÜNKET A PARÁNYI GŐGÖS NÉPET EURÓPA,XARNAK RÁNK…JÓL TESZIK, A CSŐCSELÉK MEG 1 TÁL LENCSÉÉRT VIKTORRA VOKSOL! SZOKJATOK HOZZÁ A GONDOLATHOZ…20 ÉVIG O.V. LESZ A BOSS’.VAGY MEGSZOKOD VAGY LELÉPSZ ENNYI! AZ IMF REMÉLJÜK NEM FOG ADNI EGY PETÁKOT SEM, HISZ MEGMONDTA VIKTOR NINCS IS RÁ SZÜKSÉGÜNK….HÁLÓ MEG A HALÁSZOKNAK KELL! SZÉP ÁLMOKAT MAGYARORSZÁG! NE VIKTORT SZÍDJÁTOK….Ő AZT A MUNKÁT VÉGZI…AMIRE FELHATALMAZTÁK….TEGNAP IS!!!! A HIBA A BALOLDAL GÉPEZETÉBEN VAN, HA TETSZIK, HA NEM!!!…NEM KICSIT…NAGYON!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (50 szavazatból)
  20. Kedves Konrád György! Köszönöm az írását!
    Tisztelt Lotusz11 írásával az utolsó mondat kivételével egyetértek! Félelmetes volt az a sok agymosott ember. Az orbanizmus valójában egy vallás. Hogy a baloldal ilyen, arról is az Orbán tehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (29 szavazatból)
  21. Konrád György megengedheti magának, hogy elhagyja a feltételes módot.
    Minden szavával egyet értek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (27 szavazatból)
  22. Nem értem, mi van itt ? Megszállta a fidesz és a jobbik ezt az oldalt is?

    Anyuka meg foglalkozzon a gyerekével és ha szövegértési problémái vannak, ne próbálja az észt osztani. Ilyen agymosott hozzászólást már régen olvastam, igaz nem gyakran fordulok meg azokon a helyeken, ahonnan az információkat szedi.

    Lotusz11 véleményével sok tekintetben egyet lehet érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (35 szavazatból)
  23. Alonzanfan (2012. január 22. vasárnap 08:48)
    Vagy drasztikusan megnőtt a bérmínuszolók száma (nézd meg a “tetszési indexünket”), vagy szokatlanul sokan nyomtak mínuszt ellenérvek nélkül. Természetesen nem kötelező érvelni, csak megszoktam, hogy itt hálistennek szoktak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (30 szavazatból)
  24. Ego!

    Ennyi mínusz ezen az oldalon még nem volt. Ez nem lehet véletlen, egyetértek azzal a megjegyzéssel, hogy csak bérmínuszolók lehetnek. Elkeserítő. Sajnos egyre több helyen megjelennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (29 szavazatból)
  25. Anyuka,
    remélhetőleg a gyereked nem örökli tőled a butaságot ami sajnos nemcsak a tiéd, hanem több 100 éves összjobbér genetikai deviancia. A demokrácia megcsúfolása illetve a jogállam megerőszakolása objektív valóság, és köze sincs az államadósság elkerülésének szándékához, amit egyébként a kormány hajt az infantilizmusával, a stupid szabadságharcával. A szombati „1 milliós” (copy: nyilas Bencsik volt MSZMP-s) „civil” bulinak az első sorában menetelő díszpintyek előtt volt egy felirat „a nem leszünk gyarmat” ami ugyancsak jól jelzi azt a hallatlan sötétséget, ami jellemzi a hazai Fideszeseket valamint kistesójukat a nyilasokat. Merthogy a nyugat így az EU az IMF pénze az kell, de feltételek nélkül azaz csőcselékhungária (értsd:Orbán kormány) nem hajlandó a polgári demokráciában honos értékrendek betartására, nem hajlandó semmire csak a vad nacionalizmusra, a szomszédainkkal és általában mindenkivel való összeveszésre, jó kis zsidózásra, cigányozásra, komcsizásra, EU zászlóégetésre. Anyuka normális dolgokkal szoptasd a gyereket, szemben veled legyen már belőle a társadalom számára hasznos rendes európai ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (39 szavazatból)
  26. Nagyon jó az irás.Felkérem Konrád urat tartson felvilágositó /észhez téritő/ tájékoztatót a budapesti értelmiségnek a Demokrácia igazi értelmezése cimmel.Különösen fotosnak tartanám ezt a tájékoztatót a Profeszorok Btthyányi Köre tagjai részére.Ami a “vidéki kiskáderek gyerekei”-vel kapcsolatos megjegyzését illeti,azon javitanék.Szerintem azért akad köztük rendes,jó szándéku,becsületes,a népért és az országért dolgozni akaró is.Hogy ezek a “vidéki kiskáderek gyerekei” idegenkednek a nagyvárosi értelmiségi kritikától,meg lehet érteni főleg a szombati kormánnymellett tüntetést látva.Ott nem munkások és parasztok éltették a kórmányt,hanem a nagyvárosi értelmiség haszonleső tömege.Ezektöl bizony idenekedik minden jószándéku ember.Én is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (26 szavazatból)
  27. http://www.origo.hu/itthon/20120123-giroszasz-nyomatekot-ad-a-kormany-mondandojanak-a-szombati-tuntetes.html?olvastamar

    Giró-Szász: Nyomatékot ad a kormány mondandójának a szombati tüntetés

    És ha szabad megkérdezni hol Brüsszelben, Berlinben, Párizsban, Washingtonban? Ugyan már ez a zsirósváb nevű szőrös okostojás megint előadta a Fidesznek köze sincs a valósághoz című drámát. Mert ha még akár 1 millió ember is szambázott a „nem leszünk gyarmat” magyar és angol (hogy a hülyeséget a nyugat fordítás nélkül is lássa, és persze meg is ijedjen) feliratú molinó mögött az sem legalizálhatja, Vityáéknak a transzatlanti demokratikus értékek, illetve a jogállam megcsúfolását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (24 szavazatból)
  28. Konrád György írása remek. Sok olyan megállapítás van benne, amit olvasva megkönnyebbül az ember, hogy „ végre ez is meg lett említve”.
    Van egy amivel nem értek egyet :
    Azt írja Konrád :
    „Az 1989-es fordulatban jelentős szerepe volt az értelmiségnek, a disszidenseknek, azoknak, akikről a spicli jelentések szóltak.”
    Az 1989-es fordulat oka az hogy a SzovjetUnió jelentősen meggyengült gazdaságilag a Ronald Reagan „csillagháborús” stílusának utánzásában, illetve a Csernobilban történt tragédia miatti nemzetközi felháborodás is minden erejét elvette. Ezek miatt Ronald Reagannak és Bush-nak köszönhetően a szélső balos Gorbacsov bejelentette hogy kilép a Közép-Európai kommunista államok mögül.
    Ha ez akkor nincs, akkor az elmúlt 20 év „rendszerváltó” magyar politikusai neveltetésüknek megfelelően, ma is hithű kommunista vezetők lennének.
    Neveltetésüknek köszönhetően ma is mindent megtesznek a kapitalizmus lejáratásáért.
    A fiatalok pedig túltesznek rajtuk.
    Nem az értelmiség vagy a disszidensek csinálták a rendszerváltást, semmi közük hozzá, sajnos jelenleg is rontják a helyzetet.
    ………………
    Ha az értelmiséget kritizálom, vagy más hozzászóló kritizálja, akkor vagy én, vagy más felkapja a fejét, és azt gondolja, „ talán azért mégsem így van”
    Konrád azt mondja : „némelykor újfasiszta értelmiség”.
    Sajnos egyet kell érteni vele. Csakugyan, némelykor….
    ……….
    Konrád írása is, de más írások is,vagy hozzászólók sikeresen lebeszéltek engem az LMP-ről, DK-ról, MSZP-ről. Igazán nem tudom mit gondoljak. Ha már nem is lép be valaki egy pártba, de a korrekt a „balos” gondolkozás, ez nem jelent kommunizmust,vagy kapitalizmus ellenességet.
    Azért figyelmébe ajánlok mindenkinek egy honlapot,linket ahol az elmúlt 22 év privatizációinak értékelésével kísérleteznek: http://hirek.msn.mainap.hu/oknyomozo/borton-helyett-nyugdijba-ment-a-biro-8057/
    Egy ilyen írás elolvasása után igazán nem értem hogy az EU Parlament miért támogat olyan embereket (volt KISZ titkárok STB) , akiknek már régen ki kellett volna esniük a politikai közéletből. Mindez párton kívül, és pártatlanul.
    ………

    Mindezt még megfejeli az a tény, hogy az elmúlt 22 év külföldi hiteleit és külföldi „szociális támogatásait” a politikusok kiosztották egymás közt,
    és nem ipari beruházásokra költötték.
    A megnyomorított lakosság vissza tudja ezt fizetni valaha is???
    Különböző jól értesült közgazdasági zsenik most azt fejtegetik, majd elinflálódik, stb………..
    Ez az államadóság, a ktsgvetési deficit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  29. Valami miatt a moderátor kicenzúrázta a hozzászólasomat. Pedig csak felemlegettem Elek istvánt, aki 2006-ban a Népszabadságban előrehozott választásokat sürgetett, úgy vélve akkor, hogy így “megúszhatja” a baloldal egy szimpla választási vereséggel, míg a négyéves ciklus kivárása azt eredményezheti, hogy a népharag alkotmánymódosításhoz is elegendő többséget ad majd a Fidesznek. Aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Most épp ezeknél a következményeknél tartunk. Elek Istvánt nagyon tisztelem a bölcsességéért, Konrád Györgyöt viszont, aki 2009-ig az SZDSZ nevű kormánypárt tagjaként nem követelte Gyurcsány lemondását, nem tudom tisztelni. Ő és a pártja egyék meg amit maguknak főztek. Kár, hogy az országnak is velük kell nyelni.

    Kicsit átfogalmaztam, remélem így már a moderátornak is elfogadható. Ha nem, akkor keresek más fórumot. Érdekes, hogy a Konrádot dícserő vagy az őt alpári módon gyalázó írások megjelenhetnek, egy lényegre tapintó tárgyilagos megjegyzés viszont kicenzúrázódik. Utoljára az MSZP honlapján találkoztam ezzel a technikával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  30. ,,Rekordmennyiségű pénzt kapott tavaly az EU-tól Magyarország”
    ,,Közel 4,5 milliárd euróval több pénzt kapott a befizetéseinél tavaly Magyarország az Európai Uniótól. Az utolsó negyedévben kapott 1,7 milliárd eurós nettó átutalás is a legnagyobb negyedéves összeg a 2004-es csatlakozás óta.
    Magyarország a befizetéseinél 4,37 milliárd euróval több átutalást kapott tavaly az Európai Uniótól, jóval többet, mint eddig bármikor, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss negyedéves jelentéséből. A tavalyi negyedik negyedévben 1,7 milliárd euró nettó átutalás érkezett az uniótól, ez a legnagyobb negyedévi átutalás volt azóta, hogy Magyarország 2004 májusában csatlakozott az EU-hoz.”

    Nem tudom Magyarországon hová került ez a hatalmas pénztömeg.
    Ezt a hírt olvasva, még inkább szánalmas színjáték amit Orbán Viktor művel, ahogy hadakozik az EUval. És fordítva is, az EU is ide elutalja a pénzt és csak utána nézi meg milyen országba utalt,- azt meg meg se kérdezi mire fordítják,- vasúti pálya felújításra Budapest-Székesfehérvár 67 km 134,8 MILLIÁRD FT, Szajol – Püspökladány 67 km 161,8 MILLIÁRD FT?
    2,01 és 2,41 MILLIÁRD /KM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tüntetnek is ellen és ő (EU) meg csak adja és adja???? Bolond az egész rendszer, vagy közös a színpad???

    Ezt a pénzmozgást felmérve az biztos, hogy a közeli jövőben nem lépünk ki az EU-ból. Így az is biztos, hogy nem lesz államcsőd.

    Ha az EU-ban maradunk, akkor szabad a mozgás, attól sem kell tartani hogy lezárják a nem létező határállomásokat. ( az én életemben már biztosan nem kell ettől tartanom)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  31. Vajon mennyibe kerül ez a sok mínusz ov lakájainak?
    Itt mindenki véleménye negatív hatást vált ki, hát nem csodálatos?
    A majmok megérkeztek és van közöttük írástudó….?
    Igaz. Nem kell elolvasni. Csak a mínusz gombot kell megmutatni nekik.
    Képviselőik is csak ezt teszik, igaz ők az ország házában….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (24 szavazatból)
  32. Azért ne csüggedjünk, kedves hozzászóló barátaim, nem tart ez sokáig.
    Elfáradnak a gomb nyomogatók. Unalmas lehet ….
    Különösen, ha elfogy az 5000 forint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (24 szavazatból)
  33. Anyuka!
    Üdvözlöm!
    Jól van?
    Kérdezi ezt, egy BUNKÓ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  34. asher alexander

    konrad teved!!
    az mar nem magyarorszag!!
    hala az irani haveroknak az jovore mar magyeristan-na lesz,es a torvenykezes az islam sariyah szerint lesz!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  35. asher alexander

    Anyuka!!
    -”nem tett meg mindent….”-
    marhasag!!
    mi zsidok adtuk Semmelweis-t,Munkacsy-t, egy csomo ma is Vilaghiru zeneszt-zeneszerzot,Orovost,Festot,Feltalalot mint pl,; Asboth Oszkar!!
    mi volt a hala ezert??
    Gettozas,Kifosztas,Deportacio!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (19 szavazatból)
  36. asher alexander

    Anyuka!!
    kifelejtettem!!
    az elso vilaghaboru utan,a zsidok epitettek ujja azt az orszagot,budapestet olytanna mint amilyen gyongyszem az a vilagban ma is!!
    -no es on,mennyivel tett tobbet??!!mikor?hol?mivel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (17 szavazatból)
  37. Sikerünk van, mert bejöttek a nácik az oldalunkra! Olvassák a cikkeinket, csak a primitív gondolkodásukkal tudnak reagálni. Rettegnek az igazságtól, amit soha senki nem tud elpusztítani. Éppen ezért mínuszolnak rendületlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (21 szavazatból)
  38. Kik járnak ide mínuszolni majd minden hozzászólást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  39. asher alexander

    tothili!
    na?kik?
    a zorbanc bertollnokai!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (11 szavazatból)
  40. asher alexander

    tothili!
    -persze az is lehet hogy csak a szelsojobbos neo-nyilas csurhe,a jobbik tollnokai jarnak ide rontani a levegot!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  41. Anyuka!
    Attól a mondatától kezdve, hogy “…Fiatal anyukaként…” bizonyára Schmitt Pál és társai dicső, fideszes köztársasági elnökük szégyenteljes viselt dolgai járhattak az eszében, amelyektől azonnal meg kell tisztítani múltat és jövőt, hogy majd egyszer büszkén nézhessen mejd gyermekei és unokái reméljük még csillogó szemébe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  42. Asher Alexander barátom!
    Alapvető mondanivalójával egyetértve megjegyezném, hogy a tényekre szíveskedjen vigyázni, mert ellenben a véletlenül is bekerülő pontatlan adatok bizony kontrproduktívvá válhatnak. (Pl.Munkácsi, Semmelweiss nem zsidók voltak ám számtalan sok nagy név igen. Budapest a XIX.század utolsó harmadában vált a ma ismert csodás világvárossá zsidó tőkéből és szellemből – még utoljára a Habsburgok alatt – és nem az első világháború után, Horthy ellentengernagy alatt). Rengeteg jó példát lehet venni az 1929-ben kiadott Magyar Zsidó Lexikonból (Pallas kiadás), Izraelben is biztosan beszerezhető, szenzációs mű. Annyira teljes a mű, hogy még a (kényszerből) áttértek is benne szerepelnek. Híres fizikusaink, matematikusaink stb. akiknek nagy része Nobel díjat is kaptak akkor még gyerekek lévén sajnos nem szerepelnek benne. A példa végtelen sok, az Ön igazát, a mi igazunkat bizonyítja, amit egyesek ma sem óhajtanak tudomásul venni.
    Baráti szeretettel: komplementer

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  43. Anyuka
    2012. január 22. vasárnap
    12:28
    Én egyetértek a cikkel.
    Te miért nem?
    Mert beletartozol az érdekkörbe.
    Én nem tartozom bele, és csak a tények szerint gondolkozom.
    Pártatlanul.
    Remélem Konrád minnél több nemzetközi fórumon elmondja véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  44. Konrád György helyzetelemzésével nagyrészt egyetértek, sajnos azonban az elemzést gyakran felülírja az indulatos vélemény és így csökkenti az egész cikk értékét.
    Tudjuk, látjuk, hogy hatalomkoncentráció van, a fékek és ellensúlyok lebontása zajlik, nepotizmus uralkodik sok területen (teszem hozzá kevésbé sikeresen az előző ciklusban is sok energia ment el erre).
    Mindezek ismeretében is csak általánosító csúsztatásként tudom értékelni amikor azt állítja, hogy az alaptörvény bevezetésével megszűnt a plurális demokrácia és a magyar köztársaság. És ez a legnagyobb probléma, mert amikor ilyen ( és hasonló, idő hiányában itt nem elsorolt) átgondolatlan, indulatoktól vezérelt állítások “tarkítanak” egy elemző szöveget, akkor erre hivatkozva könnyedén mondhatják a megkritizáltak, hogy elfogult az egész szöveg. Én legalábbis elvárnám Magyarország egyik legjelesebb kortárs írójától, hogy bár nem történész és nem alkotmányjogász, mégis árnyaltan és precízen fogalmazzon. Az új alkotmány értelmezése tekintetében számomra hiteles forrás Sólyom László írása a HVG-ben, kéretik az alkotmány szövegét és ezt az elemzést olvasni.

    És még egy apróság: a hitelesség problémája. Nekem mint nemzeti liberálisnak fáj, ami most történik Magyarországon, de ugyanígy elítéltem az október 23-iki rendőri attakot, a határon túliak szavazati jogáról kiírt népszavazás ellen indított méltánytalan kampányt, a Sólyom László elleni méltatlan beszólásokat és még sorolhatnám. Hol szólalt fel akkor Konrád György, az elkötelezett demokrata?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  45. Nem érdekel az egész nagy Nemzeti Magyarság….és az Unotodox demagóg hülye szöveg sem. Le kell szögezni a dolgokat. A kereszténység legnagyobb bűne a Holokauszt volt! Ez alól,nem kibújni kell, hanem bocsánatot kérni, és mindent elkövetni azért,hogy ez vagy ehhez hasonló soha többet ne ismétlődhessen meg. Mondom és állítom én, egy keresztény ember…aki 5 évet töltöttem New York-ban…Brooklynban a Borogh parkban. Majd 2 évet Izraelben. Engem ott soha meg nem bántottak, barátságokat alakítottam ki…és sokat tanultam. Azok az emberek szidják és mocskolják Izraelt…akik még soha nem jártak ott. Ajánlanám mindenkinek, hogy életében egyszer látogasson el….megtanulja mi az, hogy tisztelni a munkát….mivel ott mindenki becsülettel dolgozik…és meglássa milyen, és hogy működik az igazi demokrácia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (18 szavazatból)
  46. asher alexander

    Komplementer!
    ne mondja el senkinek,de Ignace Semmelweiss,egy felvideki-(Lukow es kornyeke)-zsido csalad sarja!!Munkacsy Mihaly szinten zsido csaladbol szuletett,mint sok-sok masik festo,iro,kolto,tudos,feltalalo magyarorszagon!!
    talan kerdezzen utana a zsido leveltarban!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  47. Jelenést láttak hétfőn az avasiak: lakásajtókban, panelek tövében, piacon, utcán, hokimeccsen tűnt fel egy volt miniszterelnök. A szokatlan természeti tüneményre szerda estig kell számítaniuk az ott lakóknak.

    Képzeljük magunkat Miskolcra, az Avasra, egy lepusztult tízemeletes panel lépcsőházába. Szegénységszag. Kezünkben cekker, benne tej, kenyér, mennénk föl a nyolcadikra, állunk a lift előtt, nem jön, mert nem szokott. Szakmánk nincs, egy iskolai konyhán keccsölünk bruttó százezerért, az nettó hetvenkettő, apánk, anyánk elhalt, egy pánikbeteg testvér ápolása maradt ránk meg a devizahitel, ami épp most rántja ki alólunk a lakást. Márciusban kell kiköltöznünk, hogy aztán a bank lepecsételje a nyilvánvalóan eladhatatlan ingatlant.

    Ja, és cigányasszony vagyunk. Negyvenöt körüli, ápolt, húsos, dumás. Várunk arra a kurva liftre, szentségelünk halkan, hogy melyik barom hagyhatta nyitva megint az ajtót, amikor halljuk, hogy föntről, libasorban népes társaság botorkál lefelé a félhomályban.

    Mekkora az esélye annak, hogy az első ember, akit megpillantunk, nem más, mint Gyurcsány Ferenc?

    Az iménti találós kérdést a véletlen öltözteti fel, de a történet vázát maga Gyurcsány Ferenc ácsolta. És láthatóan legalább akkora öröme van benne, mint az ovális irodában kezelni az amerikai elnökkel, Tokióban teázni a japán császárral, Londonban stratégiázni Blairrel vagy éppen választási tévévitában taposni ki a szuszt Orbán Viktorból.

    Hihetetlenül jól csinálja ezeket a mátyáskirályos rapid meglepetéspartikat. Nevet, ha kell, párásodik a tekintete, ha annak van helye, sóhajt, bólogat, simogat, öt kérdéssel körberajzolja a másikat. Kinek jut eszébe ilyenkor Őszöd, a trükkök százai, a kettős állampolgársági népszavazás, az elúszott költségvetés, a felégetett szocpárt, a parlamentbe masírozó szélsőjobb? Csak ő van és mi, a cigányasszony.

    „A jó isten áldja meg, segítsen rajtunk!” – ez az első, ami elhagyja a szánkat, mikor hangos kezitcsókolomot köszön nekünk a liftnél. Aztán pár perc múlva ugyanezzel a felszólítással búcsúzunk tőle. És tán még a halálos ágyunkon is meséljük majd a rokonoknak, hogy találkoztam az Avason a miniszterelnökkel. „Jaj, édes, drága csillagom, ha olyan egyszerű volna az a segítés. Ezt mondta nekem. És azt is, hogy ölelem, csókolom, vigyázzon magára, és puszilom a testvérét is. A végén meg kérte a jó istent, hogy inkább engem áldjon meg őhelyette. Aztán kilépett a kapun.”

    A DK elnöke persze tudja, hogy akciójával nem változik meg az ott élők helyzete. Párttársaival azért költözött az avasi lakótelepen élő családokhoz, hogy megtapasztalják, miként élnek itt az emberek. A volt miniszterelnök szerint az akciótól nem változik meg a politika és a Demokratikus Koalíció sem ettől lesz népszerűbb. Kongresszusra készülve persze nyitottnak kell lenni az emberek panaszaira, meg lakossági fórumot is tartani kell” Olyan mint amikor a jóságos Viktor király elvegyült ellenzékben a szegény nép között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  48. Vona, Orbán és Gyurcsány populizmusától és képmutatásától mentse az országot az ég! Egy valódi demokráciában nem lehetne ennyire hülyének nézni az embereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  49. Asher Alexander: olvasva hozzászólásaidat, stigmatizálásidat, az a gyanúm, hogy nálad is Konrád féle “Láthatatlan hang”-t véled felfedezni, ahol az nincs. Ne gyűlölj, mert a lelked szét rágja. Sajnállak a “mi zsidók építettük” ..elvakultságodért. “Ti is” sokat tettetek volt hazádért, de Magyarország sokat adott a “zsidóknak” 1919.márc.21-ig. Akkor már keményen dolgoztak a háttérerők Palesztina megszerzéséért, a Magyar Szent Korona országainak szétzúzásáért. … Lásd Raffai Ernő legújabb könyvét a Szabadkőműves háttértevékenységről 1920 előtt…. Következtében tönkrement egy több évszázados kölcsönösen gyümölcsöző együttélés Magyarországon is… Ennek okai Téged nem érdekelnek.
    Meglásd Izraelbukásának, tönkremeneteléhez semmi köze nem lesz senkinek, csak az ősrasszista, nem toleráns, nem liberális és igen csak agresszív, “fundamnetalista” vallásos zsidóknak. Ha ezt a moderátor kitörli, akkor is az idő megmutatja, hogy igazam lesz e, vagy nem. Izrael, majd amikor a fekete kaftánban, kalapban, lógó pajesszal, szakállal, “malomkerék” és egyéb kalapban, több mint fél tucat gyermekkel a többséget képviselik, akkor kezdődik az élhetetlenségbe süllyedő szakasza. Sajnálom azokat, akik nem bírják majd elviselni azt, ami pont ellenkezője mind annak, amiről Konrád ír. Láthatólag nem
    olvassa a Der Spiegelt, vagy ha igen, akkor mélyen hallgat az ott leírtakról.

    Ön, kedves Konrád úr, helyesebben a Berlinben élő Herr Konrád, ön mélységesen elfogult és öntelt. Hiteltelen, mert demokráciáról papol, de gondolkopdás nélkül lecserélné egy nagy többséggel megválasztott és jan.21-én több százezer ember utcai demonstrációjával megerősített kormányt. Ahogyan az Önnek és a hamisan kufár “Trio Infernale”-val jellemzett hitelminősítőkenk és megbízóiknak az a legjobban megfelelne.

    Javaslom, hogy a Der Spiegel 2008.47.sz. “Der Bankraub”, a 2009.47 “Trio Infernale” és a 2011.50.sz. “Geld regiert die Welt! Wer regiert das Geld?” c. cikkeket olvassa el. Persze azoknak mesélhet akik ezeket nem olvasta, vagy akiknek a memóriája nem tart 3 hónapnál tovább. Ön hülyének nézi az olvasóit. Fél igazságokkal és hamisságokkal érvel. Nem illene, de teszi. Gátlástalantul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  50. Tisztelt Olvasóink,

    Gonda László hozzászólása antiszemita és náci szellemiségű, sérti a website felhasználási feltételeit. De ismert közszereplőről lévén szó, véleményét közzétettük, hogy legyen nyoma, kik támogatják a Fideszt, és nekik milyen elveik vannak. Tekintettel a 2006-os Kossuth téri eseményekre is. Önök vélhetően úgyis megválaszolnak neki. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A szokásos bűnbakok befogása 2012. április 24. kedd | Frank Bruni

Kim Lane Scheppele: Magyarország félreértve? 2012. január 23. hétfő | Kim Lane Scheppele / RR

A gulyáskommunizmus utóíze 2012. január 15. vasárnap | Zilahy Péter / RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos