Ronai and Ronai
AMERIKAI

El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr! 2012. január 22. vasárnap 14:41 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!

Több mint egy órán át tartott a Hadd szóljon! Egyesület tagjai és pártolói által szervezett tiltakozás a Klubrádió megszüntetése ellen a Batthyány-örökmécsesnél. Felhívásuk szerint elegük van abból, hogy alapvető demokratikus jogaiktól fosztják meg őket az Európai Unió egyik tagállamában.

„El a kezekkel a Klubrádiótól sötét Nagyúr!”, „I love Klubrádió” feliratú transzparensek alatt gyűlt össze a tömeg azon a helyszínen, ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben Tamás Gáspár Miklóst. A HVG tudósítása szerint „a Batthyany-örökmécses környéke teljesen megtelt, a részt vevők között ott vannak a Szolidaritás és a Societas mozgalom tagjai. A néhány ezer fős tömeg többsége a Hold utcában áll.”

„A Klubrádió ügyét meg kellene beszélni”, célzott a Bródy János után felszólaló Bolgár György, az adó egyik legkedveltebb betelefonálós műsorára. „Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke pedig nagy tapsot kapott a részt vevőktől, amikor arról beszélt, hogy veszélyben van a demokrácia és a jogállam.

„A hatalom első lépésként a médiatörvény elfogadásával a véleményhez való szabad hozzáférés jogát korlátozta és korlátozza. Azt és úgy láthatod, hallhatod, ahogy én megengedem – mondta felszólalásában Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádió és a sajtószabadság melletti tüntetésen. A hatalom második lépése az oktatás teljes átalakítása volt, a szakmai szerveztek tiltakozása ellenére, a parlament elfogadta az oktatási törvényeket”, hívta fel a figyelmet a szónok. „A cél: engedelmes alattvalókat nevelni, olyanokat, aki nem fogják megkérdőjelezni a központi akaratot, mert a hatalom mai bortorkosainak olyan alattvalókra van szükséges, akik egyáltalán nem is gondolkodnak, akik nem mondják majd, hogy hadd szóljon!”

Dénes Balázs, a TASZ ügyvezetője beszédében azt mondta, hogy ugyanúgy tiltakoznának akkor is, ha nem a Klubrádióról lenne szó, hanem a Lánchíd Rádióról. Szerinte ugyanis ez a demonstráció túlmutat a Klubrádió-sztorin. „Hogy juthattunk el oda, hogy a hatalom be akar zártatni egy több százezres hallgatottságú rádiót? Ez a sztori szól egy országról, ahol a sajtó mára képtelen, hogy a legfontosabb funkcióját, a hatalom kontrollját és a hatalmi visszaélések feltárását elvégezze. Szól a politikai elit tagjairól, akik az elmúlt két évtizedben igyekeztek a sajtót rövid pórázon tartani, és igyekezte hídfőállásokat ott kiépíteni, szól a gazdasági élet szereplőiről, az érinthetetlen magyar oligarchákról, aki kegyetlen telefonhívással képesek megszüntetni médiumokat és szól azokról a külföldi és magyar cégekről, melyek hirdetési döntésekkel eldönthetik, hogy ki miről beszélhessen, és mi jelenhessen meg a sajtóban”, hangsúlyozta Dénes Balázs.

„Vajon hányan emlékeznek arra, hogy a kereskedelmi tévék is jogsértésben születtek, akkor egy baloldali kormány alatt és hányan emlékeznek arra, hogy a bal és a jobboldal egyszerre járatta be a Danubiust és a Slágert, majd felosztotta a koncokat?”, tette fel a kérdést a szónok, aki szerint Európa most felébredni látszik irányunkban, de nem rég még úri közönnyel nézte, hogy a magyar médiatörvény szégyenletes módon megszülethetett.

„A TASZ-nak az a dolga, hogy őrkutyákként ugasson, ha baj van, hát most ugatunk, mert baj van”, fogalmazott. Hozzátette, akkor is ugatnának, ha nem a Klubrádiót, hanem a Lánchíd rádiót akarná bezárni egy baloldali kormány. Megjegyezte, ugattak akkor is, hogy amikor az előző kormány alatt volt baj, kaptak is érte hideget és meleget is.

Minél több felvilágosult médiafogyasztó van, minél inkább akarjuk a korrekt és objektív tájékoztatás, a hatalom annál kevésbé tudja majd elnyomni az igazság hangját – jelentette ki Dénes Balázs. Ez felelősséggel jár, a felelősség a mienk is, ha kinyilvánítjuk, ha akarjuk, hogy szabad legyen a sajtó, és teszünk is érte, akkor be is fog következni. Éljen a sajtószabadság és éljenek az öntudatos hallgatók!, zárta felszólalását a TASZ elnöke.

A Klubrádió soha nem akart mást, mint tényeket és véleményeket közvetíteni. A Klubrádió semmiféle szimbolikus szerepre nem vágyott, ám a Médiatanács döntése nyomán a szólásszabadság szimbóluma lett, kezdte felszólalását Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, már a fél világ látja, az amerikai külügyminisztertől az Európai Parlamenten át a demokratikus magyar közvéleményig, hogy ha nincs Klubrádió, nincs szólásszabadság.

Arató emlékeztetett, hogy a miniszterelnök a héten megemlékezett a Klubrádióról, és azt mondta: hiába áll a Klubrádió mögé, a világ legnagyobb hatalma, ő nem hághatja át a magyar jogrend határait. Arató András elmondta, perben áll a Klubrádió a Médiatanács döntése miatt, és arra számít, hogy a jogi procedúra végén, Orbán Viktor majd éktelen haragra gerjed, és azt fogja mondani, hogy álljon bár a nevenincs kft. mögé a világ legnagyobb hatalma – úgy, mint a Médiatanács – ő nem fogja megengedni a törvénytelenséget, hanem azt fogja mondani, hogy Hadd szóljon!

„El akarjuk mondani, ha nem tetszetik nekünk valami és úgy tűnik, hogy most nagyon sok a mondanivalónk. El akarjuk mondani pl. azt, hogy, az a hatalom, amely be akarja fogni a kritikusai száját, az nem bukásra ítélt, hanem bukott hatalom”. Arató András azt mondta, ezentúl nem ő kér frekvenciát, hanem a nép, merthogy az övé. Az mondja a nép: Adj király frekvenciát! A hatalom pedig azt: Nem adok!, mire an ép: Ha nem adsz, szakítok! Mert azt akarom, hogy hadd szóljon! – zárta felszólalását a Klubrádió elnök-vezérigazgatója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 89 szavazatból)
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!, 4.4 out of 5 based on 60 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

203 Reader’s Comments

  1. miaszösz, a százalékok feltűntek neked azon az oszlopdiagramon? Mivel volt abszolút érték is (74 és 50 millió), nekem az utóbbira a 4% elég érdekesnek tűnt.
    Karola szépen tágra meresztett szemmel beszélt, mint Orbán, amikor a legnagyobbat hazudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Hogy milyen szazalékrol van szo, az nem derült ki. Igy operal a fityisz. Mar jo, hogy nem azt mondja, hogy az 55 000 millio az a 74 000 millio-nak a 4%-a. De igy akarta megvezetni a nézöket. Olga jo érzékkel firkalt bele a tablazataba.
    Hat Matolcsy is kb igy all a matekkal. Micsoda egy simlis banda. Van pofaja ilyen tablazatokkal megjelenni. Én Olga helyében elöhuztam volna a box kesztyüt :))))))
    De KIkiricselönek jo lesz fityisz tovabbképzésre mennie, ha remegö kézzel hablatyol a kamera elött, az azt jelenti, hogy ö sem hiszi, amit mond…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Stáry Lóránt

    “Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van!..,” Egyszerű ez, mint egy pofon, csak ezeket a pofonokat az elesett, kispénzű emberek kapják-egyenlőre! Ezért mindent megtesz a hatalom, hogy ne legyen média mely felvilágosíthatná az embereket. Aztán meg félidőhőz közelit a választási ciklus,nem lenne jó, ha egy rádió “igaztalanul” izgatná az embereket a törpe hatalom ellen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos